Tip of the Day

Πώς θα κάνετε πιο «πράσινη» τη ζωή σας το 2025

Newsroom
17-01-2025 | 08:59
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα κάνετε πιο «πράσινη» τη ζωή σας το 2025
Το νέο έτος αποτελεί μια ευκαιρία για να θέσετε φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους που θα συμβάλουν στη δημιουργία πιο βιώσιμων συνθηκών στον πλανήτη.

Το νέο έτος αποτελεί μια ευκαιρία για να θέσετε φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους που θα συμβάλουν στη δημιουργία πιο βιώσιμων συνθηκών στον πλανήτη. Η αρχή μπορεί να γίνει αλλάζοντας τις καθημερινές σας συνήθειες εντός και εκτός του σπιτιού και κάνοντας επιλογές οι οποίες είναι πιο πράσινες και δεν επιδεινώνουν την κλιματική κρίση. Με πέντε απλά βήματα μπορείτε να αλλάξετε εντελώς φιλοσοφία ζωής αλλά και τον κόσμο.

Μειώστε τα πλαστικά μιας χρήσης: Οι επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες, τα μπουκάλια και δοχεία πρέπει να αντικαταστήσουν τα πλαστικά και τις συσκευασίες μιας χρήσης. Προκαλέστε τον εαυτό σας να βρει εναλλακτικές λύσεις, όπως περιτυλίγματα με κερί μέλισσας αντί για πλαστική μεμβράνη ή σκεύη από μπαμπού αντί για μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης.

Στραφείτε σε μια φυτική διατροφή: Η αλλαγή της διατροφής αποτελεί έναν υγιή τρόπο για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα. Προσθέστε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και όσπρια στα γεύματά σας. Ξεκινήστε με τις «Δευτέρες χωρίς κρέας» ή εξερευνήστε νέες συνταγές φυτικής προέλευσης κάθε εβδομάδα.

Υποστήριξη τοπικών και βιώσιμων εμπορικών σημάτων: Όταν πρόκειται για αγορές, σκεφτείτε τοπικά και εστιάστε στη βιωσιμότητα. Αναζητήστε εταιρείες που επικεντρώνονται σε ηθικές πρακτικές παραγωγής και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και υποστηρίξτε τις προσπάθειές τους.

Εξοικονόμηση νερού: Κάντε πιο σύντομο ντους, διορθώστε αμέσως τις διαρροές και εγκαταστήστε εξαρτήματα αποδοτικής χρήσης νερού για να βοηθήσετε στη διατήρηση του νερού.

Δεσμευτείτε για ενεργειακή απόδοση: Λάβετε μέτρα για να κάνετε το καταστήσετε το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό βιωσιμότητας χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED, αποσυνδέοντας συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται ή επενδύοντας σε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας. Τα επιδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που τρέχουν αυτό το διάστημα και στη χώρα μας μπορούν επίσης να διευκολύνουν μεγαλύτερες επενδύσεις οι οποίες σε βάθος χρόνου εξοικονομούν πόρους και ταυτόχρονα ανεβάζουν την αξία του ακινήτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:34

Η Σουηδία θα αναπτύξει μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στη γλώσσα της

23:24

Ξύπνησαν οι αγοραστές στη Wall Street - Πολυτάραχη εβδομάδα με «πράσινο» χρώμα

23:11

Συναγερμός στο Παρίσι: Aπειλητικά emails για βόμβες - Εκκενώνονται κτίρια

22:56

Ζελένσκι: Δεν χάνουμε τον πόλεμο - Ο στρατός απελευθέρωσε 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότο

22:43

Αμελητέες μεταβολές για το πετρέλαιο

22:29

QNR: Δεν προχωρά στην εξαγορά του 51% της AlphaCons

22:15

Μπέσεντ: Με τους νέους δασμούς τα έσοδα θα παραμείνουν αμετάβλητα το 2026

22:01

Άλμα για χρυσό και ασήμι στην σκιά των δασμών Τραμπ

21:44

Η Ουάσινγκτον διαπραγματεύεται με Ινδία την αγορά πετρελαίου από Βενεζουέλα

21:31

Διευκρινίσεις από Άρειο Πάγο για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

21:17

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 52 εκατ. ευρώ

21:04

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη πρόεδρος του CDU

20:48

FTSE Russell: Στον Emerging Europe Large Cap οι Viohalco και CrediaBank - Αλλαγές για 9 ελληνικές μετοχές

20:34

Ο Τραμπ απαντά στο Ανώτατο Δικαστήριο: Νέος παγκόσμιος δασμός 10%

20:24

Capital Clean Energy Carriers: Υπερκάλυψη 1,75 φορές για το ομόλογο - Στο 3,75% το επιτόκιο

20:12

Μερτς: «Η Ευρώπη πρέπει να μάθει τη γλώσσα της ισχύος»

19:58

Riviera Tower: Έχει φτάσει στον 42ο όροφο - Ο υψηλότερος πράσινος οικιστικός ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

19:44

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 24 έως 27 Φεβρουαρίου

19:32

Με 5,05% η Quest στην Fourlis

19:21

Γαλλία: Τηλεδιάσκεψεις κορυφής για Ουκρανία και Αρκτική την επόμενη εβδομάδα

19:18

Νέο ρεκόρ στις ευρωαγορές με αμερικανικό «αέρα»

19:04

«Σε επιφυλακή» ο στρατός του Ισραήλ όσον αφορά τις εξελίξεις στο Ιράν

18:58

Η Ακρίτας διαγράφεται από το ΧΑ στις 6 Μαρτίου

18:54

Παπαθανάσης: Νέες δράσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων με πόρους ΕΣΠΑ

18:47

Προχωρά η συνεργασία ΤΕΡΝΑ και UKRHYDROENERGO στην Ουκρανία - Η δήλωση Θεοχάρη

18:47

ΔΑΜ: Eπιτάχυνση σε εξειδίκευση, προσκλήσεις και εντάξεις - «Τρέχει» και το Ταμείο Δανείων

18:35

Αγαπηδάκη: Η δημόσια υγεία γίνεται πράξη εκεί που τη χρειάζονται περισσότερο

18:25

Στην Κίνα θα ταξιδέψει ο Τραμπ από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου

18:21

Εβδομάδα αυξημένου volatility στο ΧΑ - Μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

18:20

Η Ουγγαρία αποδεσμεύει 1,8 εκατ. βαρέλια αργού από τα στρατηγικά της αποθέματα