Tip of the Day

Πώς θα κάνετε πιο «πράσινη» τη ζωή σας το 2025

Newsroom
17-01-2025 | 08:59
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα κάνετε πιο «πράσινη» τη ζωή σας το 2025
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το νέο έτος αποτελεί μια ευκαιρία για να θέσετε φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους που θα συμβάλουν στη δημιουργία πιο βιώσιμων συνθηκών στον πλανήτη.

Το νέο έτος αποτελεί μια ευκαιρία για να θέσετε φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους που θα συμβάλουν στη δημιουργία πιο βιώσιμων συνθηκών στον πλανήτη. Η αρχή μπορεί να γίνει αλλάζοντας τις καθημερινές σας συνήθειες εντός και εκτός του σπιτιού και κάνοντας επιλογές οι οποίες είναι πιο πράσινες και δεν επιδεινώνουν την κλιματική κρίση. Με πέντε απλά βήματα μπορείτε να αλλάξετε εντελώς φιλοσοφία ζωής αλλά και τον κόσμο.

Μειώστε τα πλαστικά μιας χρήσης: Οι επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες, τα μπουκάλια και δοχεία πρέπει να αντικαταστήσουν τα πλαστικά και τις συσκευασίες μιας χρήσης. Προκαλέστε τον εαυτό σας να βρει εναλλακτικές λύσεις, όπως περιτυλίγματα με κερί μέλισσας αντί για πλαστική μεμβράνη ή σκεύη από μπαμπού αντί για μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης.

Στραφείτε σε μια φυτική διατροφή: Η αλλαγή της διατροφής αποτελεί έναν υγιή τρόπο για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα. Προσθέστε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και όσπρια στα γεύματά σας. Ξεκινήστε με τις «Δευτέρες χωρίς κρέας» ή εξερευνήστε νέες συνταγές φυτικής προέλευσης κάθε εβδομάδα.

Υποστήριξη τοπικών και βιώσιμων εμπορικών σημάτων: Όταν πρόκειται για αγορές, σκεφτείτε τοπικά και εστιάστε στη βιωσιμότητα. Αναζητήστε εταιρείες που επικεντρώνονται σε ηθικές πρακτικές παραγωγής και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και υποστηρίξτε τις προσπάθειές τους.

Εξοικονόμηση νερού: Κάντε πιο σύντομο ντους, διορθώστε αμέσως τις διαρροές και εγκαταστήστε εξαρτήματα αποδοτικής χρήσης νερού για να βοηθήσετε στη διατήρηση του νερού.

Δεσμευτείτε για ενεργειακή απόδοση: Λάβετε μέτρα για να κάνετε το καταστήσετε το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό βιωσιμότητας χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED, αποσυνδέοντας συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται ή επενδύοντας σε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας. Τα επιδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που τρέχουν αυτό το διάστημα και στη χώρα μας μπορούν επίσης να διευκολύνουν μεγαλύτερες επενδύσεις οι οποίες σε βάθος χρόνου εξοικονομούν πόρους και ταυτόχρονα ανεβάζουν την αξία του ακινήτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:42

Ο Τραμπ κέρδισε 1,2 δισ. δολάρια από κρυπτονομίσματα «επειδή όλοι επωφελούνται από την επιστροφή του»

18:33

GM: Πτώση 4,2% των πωλήσεων στις ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης στα ηλεκτρικά οχήματα

18:33

Bally’s Intralot: Στο 0,156% η συμμετοχή της Deutsche Bank - Νέα αγορά 650.000 μετοχών

18:31

GREGY Interconnector: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

18:28

Space Hellas: Αξιοποίηση βιομηχανικών δεδομένων με AI μέσω της νέας υπηρεσίας Managed Data Lake

18:18

Euronext Athens: Έναρξη διαδικασίας διάσπασης με απόσχιση του κλάδου «Διαχειριστής Αγοράς»

18:18

Την ανάγκη επείγουσας θωράκισης της Ευρώπης από τους ολοένα και πιο συχνούς καύσωνες αναδεικνύει ο ΠΟΥ

18:18

Qualco: Διανέμει μέρισμα 0,045 ευρώ ανά μετοχή

18:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Μέθανα

18:03

Στροφή στο cloud από Meta - Διψήφιο άλμα για τη μετοχή

17:59

Λαγκάρντ: «Πιο ισορροπημένοι οι κίνδυνοι για πληθωρισμό και ανάπτυξη»

17:57

Χρηματιστήριο: Κέρδη για τον Γενικό Δείκτη - Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τράπεζες το 68% του τζίρου

17:52

ΥΠΑΝ: Πέντε ομάδες εργασίας για την προετοιμασία της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ το 2027

17:43

«Βέλη» Κεραμέως στην αντιπολίτευση για ισότητα αμοιβών ανδρών - γυναικών

17:32

Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο: «Η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία»

17:20

«Greek Tech in Paris»: Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού διαλόγου για καινοτομία και επενδύσεις

17:15

Υπουργείο Ανάπτυξης: Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Premia με απορρόφηση της Sunwing Hotels Hellas

17:07

Σουηδικό δικαστήριο διατάζει την Google να καταβάλει αποζημίωση 1,5 δισ. δολάρια στην Klarna

17:00

«Κοκκινίζει» η Wall Street στο β' ημίχρονο του 2026

16:53

Γιατί αλλάζει το μοντέλο ανάπτυξης των Carrefour - Το στοίχημα του franchise

16:49

Τραμπ: «Η αποπυρηνικοποίηση του Ιράν προχωράει καλά»

16:39

«Σφίγγα» ο Γουόρς (Fed) για τα επιτόκια

16:28

Δήμος Αθηναίων: Δίνει 3.000 ευρώ ανά οικογένεια για τους κατοίκους της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα

16:15

Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή

16:15

ΔΥΠΑ: Παράταση στην υποβολή ενστάσεων για 73 θέσεις εκπαιδευτικών

16:03

Παπαθανάσης: Δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΠΑΣΟΚ αρνείται να δει την πραγματικότητα

15:54

Η Ρωσία αγοράζει βενζίνη από την Ινδία για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις καυσίμων

15:37

Μητσοτάκης για θάνατο Λεβέντη: Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στη δημόσια ζωή

15:36

ΗΠΑ: Κάτω από τις προβλέψεις οι προσλήψεις ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο

15:23

Φωτιά στη Φθιώτιδα - Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών