Tip of the Day

Πώς θα κάνετε πιο «πράσινη» τη ζωή σας το 2025

Newsroom
17-01-2025 | 08:59
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα κάνετε πιο «πράσινη» τη ζωή σας το 2025
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το νέο έτος αποτελεί μια ευκαιρία για να θέσετε φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους που θα συμβάλουν στη δημιουργία πιο βιώσιμων συνθηκών στον πλανήτη.

Το νέο έτος αποτελεί μια ευκαιρία για να θέσετε φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους που θα συμβάλουν στη δημιουργία πιο βιώσιμων συνθηκών στον πλανήτη. Η αρχή μπορεί να γίνει αλλάζοντας τις καθημερινές σας συνήθειες εντός και εκτός του σπιτιού και κάνοντας επιλογές οι οποίες είναι πιο πράσινες και δεν επιδεινώνουν την κλιματική κρίση. Με πέντε απλά βήματα μπορείτε να αλλάξετε εντελώς φιλοσοφία ζωής αλλά και τον κόσμο.

Μειώστε τα πλαστικά μιας χρήσης: Οι επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες, τα μπουκάλια και δοχεία πρέπει να αντικαταστήσουν τα πλαστικά και τις συσκευασίες μιας χρήσης. Προκαλέστε τον εαυτό σας να βρει εναλλακτικές λύσεις, όπως περιτυλίγματα με κερί μέλισσας αντί για πλαστική μεμβράνη ή σκεύη από μπαμπού αντί για μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης.

Στραφείτε σε μια φυτική διατροφή: Η αλλαγή της διατροφής αποτελεί έναν υγιή τρόπο για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα. Προσθέστε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και όσπρια στα γεύματά σας. Ξεκινήστε με τις «Δευτέρες χωρίς κρέας» ή εξερευνήστε νέες συνταγές φυτικής προέλευσης κάθε εβδομάδα.

Υποστήριξη τοπικών και βιώσιμων εμπορικών σημάτων: Όταν πρόκειται για αγορές, σκεφτείτε τοπικά και εστιάστε στη βιωσιμότητα. Αναζητήστε εταιρείες που επικεντρώνονται σε ηθικές πρακτικές παραγωγής και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και υποστηρίξτε τις προσπάθειές τους.

Εξοικονόμηση νερού: Κάντε πιο σύντομο ντους, διορθώστε αμέσως τις διαρροές και εγκαταστήστε εξαρτήματα αποδοτικής χρήσης νερού για να βοηθήσετε στη διατήρηση του νερού.

Δεσμευτείτε για ενεργειακή απόδοση: Λάβετε μέτρα για να κάνετε το καταστήσετε το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό βιωσιμότητας χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED, αποσυνδέοντας συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται ή επενδύοντας σε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας. Τα επιδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που τρέχουν αυτό το διάστημα και στη χώρα μας μπορούν επίσης να διευκολύνουν μεγαλύτερες επενδύσεις οι οποίες σε βάθος χρόνου εξοικονομούν πόρους και ταυτόχρονα ανεβάζουν την αξία του ακινήτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Επιστολή Ρεπουμπλικανού βουλευτή στον Τραμπ κατά της πώλησης F-35 στην Τουρκία

23:44

Ξεπαγώνουν ιρανικά κεφάλαια - Συμφωνία με ΗΠΑ για μηχανισμό παρακολούθησης της εκεχειρίας

23:30

Αυστρία και Βρετανία βίωσαν τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ

23:16

Με το «αριστερό» στον Ιούλιο η Wall Street - Άλμα 8,81% για Meta

23:02

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Πρέβεζα και Χαλκιδική

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΑΕ στο Μαξίμου

22:34

Τετ α τετ Δένδια - Ανδρουλάκη την Πέμπτη

22:20

ΗΠΑ: Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αραβική Θάλασσα - 1 αγνοούμενος

22:06

«Παράθυρο» Στουρνάρα για «πάγο» στα επιτόκια από ΕΚΤ τον Ιούλιο

21:52

Δημοσκόπηση Marc: Νέες εκλογές θέλει το 56,7% σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας

21:38

Θεοδωρικάκος: Είναι θέμα τιμής να συλληφθούν οι δολοφόνοι

21:24

Χρυσός: «Απεγκλωβίστηκε» από το χαμηλό 7 μηνών με κέρδη 2,1%

21:10

Επταήμερο εθνικό πένθος στη Βενεζουέλα - Σχεδόν 2.300 οι νεκροί από τους σεισμούς

20:56

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά τα θετικά μηνύματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

20:45

Ρωσικό «καμπανάκι» στην Apple για πρόστιμο 52 εκατ. δολαρίων

20:33

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν ανανεώνει την τριμερή εμπορική συμφωνία USMCA με Καναδά και Μεξικό

20:21

Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, ΕΤΕ - Θετικές προοπτικές για Πειραιώς

20:13

Δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν της Γκίλφοϊλ για τα 250 έτη από την αμερικανική ανεξαρτησία

20:09

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου ενάντια στη Συνταγματική Αναθεώρηση

20:00

Οι λόγοι που έστειλαν το γεν σε χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών

19:58

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ να μπουν σε «αξιόπιστη πορεία» προς το 5%

19:56

Μητσοτάκης για Νέστορα: Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων

19:46

Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

19:37

Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το ν/σ για ίση αμοιβή και ένταξη υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

19:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης 1 έως 3 ετών με αναστολή στους 57 παραγωγούς από Κρήτη

19:24

Ταχιάος: «Η Θράκη χρειάζεται μια ενιαία αναπτυξιακή στρατηγική»

19:18

Το αεροδρόμιο της Βιέννης επιτρέπει τη μεταφορά έως 2 λίτρων υγρών στις αποσκευές

19:13

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση - Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

19:07

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές μετά το ρεκόρ

18:56

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για κατασκευή μόνιμης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ