Tip of the Day

Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν

21-06-2023 | 09:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν

Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως η αποταμίευση ή η εξοικονόμηση χρημάτων είναι το «κλειδί» για να γίνει κάποιος πλούσιος, βρίσκει αντίθετους τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, Μπάρμπαρα Κορκονάν και Γκραντ Καρντόν.

«Απλώς δεν πιστεύω στην αποταμίευση χρημάτων. Ποτέ δεν εξοικονόμησα δεκάρα όλη μου τη ζωή» εξηγεί η 74χρονη επενδύτρια και «γκουρού» του real estate με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cardone Capital και συγγραφέα του «The 10X Rule», να συμμερίζεται την άποψή της. «Η αποταμίευση δεν θα σας κάνει πλούσιους», εξήγησε.

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν για να τα καταφέρει κανείς; «Το χρήμα πρέπει να κινείται και να αλλάζει χέρια εάν θέλετε να γίνετε πλούσιοι» υποστηρίζουν αμφότεροι, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς»

«Ο πραγματικός πλούτος δημιουργείται μέσα από επενδύσεις», επεσήμανε ο Καρντόν, προτρέποντας τον κόσμο να επενδύσει σε assets που δημιουργούν ταμειακές ροές. Μπορεί μια τέτοια «δαπάνη» να τρομάζει μερικούς ή να τους προκαλεί άγχος καθώς εμπεριέχει την πιθανότητα απώλειας χρημάτων, όμως ο Καρντόν εξηγεί πως αφενός «τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς» και αφετέρου «πρέπει να δώσεις για να πάρεις», με τον ίδιο να προτιμά τα ακίνητα ως μέσο για να αυξήσει τα εισοδήματά του.

Στο ίδιο μήκος και η Κορκοράν, διευκρινίζει πως επενδύει τα χρήματά της σε σωστά πράγματα όπως σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), πέρα από να τα «ρίχνει» στην δική της εταιρεία ακινήτων, η ανάπτυξη της οποίας την έκανε πλουσιότερη και πιο ευτυχισμένη. «Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα παράγουν χρήματα και το να είσαι διατεθειμένος να τα βγάλεις και μετά να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα. Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα» υπογραμμίζει.

Κόντρα στον φόβο

Μάλιστα, η Κορκοράν χρεοκόπησε 5 φορές μέχρι να τα καταφέρει, με αποκορύφωμα να βγάλει 1 εκατ. δολ. σε μία ημέρα μέσα από «άθλια διαμερίσματα», όμως δεν φοβήθηκε στιγμή για την αποτυχία, με τον Καρντόν να μετανιώνει που οι γονείς του δεν επένδυσαν ποτέ κάπου τα χρήματά τους, φοβούμενοι μήπως τα χάσουν.

«Το καταλαβαίνω – πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους σε κακές επενδύσεις. Αλλά η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει σε ιστορικά επίπεδα, οπότε αν επενδύσετε υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να δείτε τα χρήματά σας να πολλαπλασιάζονται» σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:17

Μανιάτης: Με ενεργειακή απομόνωση κινδυνεύει η Κύπρος

14:04

Παπασταύρου: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η προστασία και ενίσχυσή της ακίνητης περιουσίας με υπεύθυνες πολιτικές

13:55

Από την υπόσχεση στην εφαρμογή: Τι έδειξε το Innovation Greece 7.0 για την επόμενη μέρα της καινοτομίας

13:50

ΔΥΠΑ: Εκτεταμένο πλέγμα νέων δράσεων για το 2026

13:44

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι Συντονιστές των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου

13:33

Μερτς: Δεν μπορεί ο τελευταίος και πιο αργός να είναι πάντα αυτός που καθορίζει τον ρυθμό της ΕΕ

13:21

Γερμανία: Στο 2,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

13:04

Ταμείο Ανάκαμψης: Σημάδια κόπωσης στην τελική ευθεία – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

12:51

Sözcü: Οι Τούρκοι πηγαίνουν στην Ελλάδα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

12:36

Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού τμήματος του ΒΟΑΚ Ηράκλειο – Χανιά – Κίσσαμος

12:23

Real estate: Οι παράγοντες που επηρεάζουν έως 20% την αξία ενός ακινήτου

12:18

Κεφαλογιάννης προς Κομισιόν: Απαράδεκτη, παράνομη και προκλητική η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο

12:06

Μητσοτάκης: Επαφή με Μπορίσοφ για τον Κάθετο Διάδρομο στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ

11:54

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρά καιρικά φαινόμενα την Κυριακή

11:47

Γ. Λοβέρδος: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το ν/σ για την επιστολική ψήφο των αποδήμων

11:43

Μασκ: Δηλώνει ότι επανειλημμένα αρνήθηκε προσκλήσεις από τον Έπσταϊν

11:33

ΗΠΑ: Σε μερικό «shutdown» η κυβέρνηση από το Σάββατο

11:19

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ενίσχυση εξωστρέφειας και δημιουργία νέων εμπορικών προοπτικών για τους Έλληνες παραγωγούς

11:13

Αναβαθμίζεται ο διεθνής ρόλος των Ναυπηγείων Σαλαμίνας

11:02

ΕΕ: Νέα ρεκόρ στην ανανεώσιμη παραγωγή ενέργειας

10:50

Προ των πυλών δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη

10:32

ΗΠΑ: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του ICE

10:05

Evercurious: Νέα κεφάλαια για το ελληνικό Deep Tech

09:49

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν πωλήσεις όπλων σε Ισραήλ - Σαουδική Αραβία

09:42

Ισπανία: Στους 46 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ανδαλουσία

09:35

ΗΠΑ: Ξαναρχίζουν οι απελάσεις μεταναστών πριν από τη συνάντηση των προέδρων Τραμπ και Πέτρο

09:15

5 κάστρα της Ελλάδας για ρομαντικές αποδράσεις

09:00

Ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα: Μακρύς ο δρόμος για την Ινδία – Προκλήσεις κι ευκαιρίες

08:50

Τραμπ: Με το «δάκτυλο στη σκανδάλη» - Πιθανή επίθεση στο Ιράν το ΣΚ

08:32

Greenwashing: Το αόρατο φρένο των ESG προϋπολογισμών