Tip of the Day

Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν

21-06-2023 | 09:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως η αποταμίευση ή η εξοικονόμηση χρημάτων είναι το «κλειδί» για να γίνει κάποιος πλούσιος, βρίσκει αντίθετους τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, Μπάρμπαρα Κορκονάν και Γκραντ Καρντόν.

«Απλώς δεν πιστεύω στην αποταμίευση χρημάτων. Ποτέ δεν εξοικονόμησα δεκάρα όλη μου τη ζωή» εξηγεί η 74χρονη επενδύτρια και «γκουρού» του real estate με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cardone Capital και συγγραφέα του «The 10X Rule», να συμμερίζεται την άποψή της. «Η αποταμίευση δεν θα σας κάνει πλούσιους», εξήγησε.

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν για να τα καταφέρει κανείς; «Το χρήμα πρέπει να κινείται και να αλλάζει χέρια εάν θέλετε να γίνετε πλούσιοι» υποστηρίζουν αμφότεροι, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς»

«Ο πραγματικός πλούτος δημιουργείται μέσα από επενδύσεις», επεσήμανε ο Καρντόν, προτρέποντας τον κόσμο να επενδύσει σε assets που δημιουργούν ταμειακές ροές. Μπορεί μια τέτοια «δαπάνη» να τρομάζει μερικούς ή να τους προκαλεί άγχος καθώς εμπεριέχει την πιθανότητα απώλειας χρημάτων, όμως ο Καρντόν εξηγεί πως αφενός «τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς» και αφετέρου «πρέπει να δώσεις για να πάρεις», με τον ίδιο να προτιμά τα ακίνητα ως μέσο για να αυξήσει τα εισοδήματά του.

Στο ίδιο μήκος και η Κορκοράν, διευκρινίζει πως επενδύει τα χρήματά της σε σωστά πράγματα όπως σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), πέρα από να τα «ρίχνει» στην δική της εταιρεία ακινήτων, η ανάπτυξη της οποίας την έκανε πλουσιότερη και πιο ευτυχισμένη. «Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα παράγουν χρήματα και το να είσαι διατεθειμένος να τα βγάλεις και μετά να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα. Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα» υπογραμμίζει.

Κόντρα στον φόβο

Μάλιστα, η Κορκοράν χρεοκόπησε 5 φορές μέχρι να τα καταφέρει, με αποκορύφωμα να βγάλει 1 εκατ. δολ. σε μία ημέρα μέσα από «άθλια διαμερίσματα», όμως δεν φοβήθηκε στιγμή για την αποτυχία, με τον Καρντόν να μετανιώνει που οι γονείς του δεν επένδυσαν ποτέ κάπου τα χρήματά τους, φοβούμενοι μήπως τα χάσουν.

«Το καταλαβαίνω – πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους σε κακές επενδύσεις. Αλλά η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει σε ιστορικά επίπεδα, οπότε αν επενδύσετε υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να δείτε τα χρήματά σας να πολλαπλασιάζονται» σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:29

Τραμπ: Απειλεί να βομβαρδίσει το Ομάν εάν «σταθεί εμπόδιο στο Ορμούζ»

15:19

Deutsche Telekom: Εξαγοράζει τις πολωνικές Fiberhost και Inea έναντι 1 δισ. ευρώ

15:02

Η Alibaba παρουσιάζει νέο μοντέλο AI για laptop ως «απάντηση» στη Meta

14:38

Σαμαράς: «Η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο»

14:26

ΗΠΑ: Στα ύψη οι τιμές του βοδινού κρέατος, στρέφονται στο κοτόπουλο οι καταναλωτές

14:25

ΥΠΕΘΟΟ: Όφελος 2 δισ. ευρώ από την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ το 2026

14:19

Τα ελληνικά νησιά με το «βαρύ» παρελθόν

14:06

Είναι καλός ο μεσημεριανός ύπνος; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

13:58

Κατσαφάδος: Μέχρι τέλος της εβδομάδας ξεκινούν οι πληρωμές σε πυροπλήκτους του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας

13:54

Ινδονησία: Στους 68 οι νεκροί από τον σεισμό

13:39

Τραμπ: «Το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο με κανένα τρόπο»

13:34

Ερντογάν: «Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν είναι πλέον προτεραιότητά μας»

13:19

10 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να ετοιμάσετε βαλίτσα για Κούβα

13:11

Σύνδρομο των Κυκλάδων: Πώς τα σοκάκια φθείρουν γόνατα και ισχία

13:09

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Χρήστου και Σίσκο - Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο του 2028

13:03

Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρες αποπληρωμές 13 δισ. ευρώ - Το χρέος πέφτει κάτω από της Ιταλίας

13:00

Ιρανικά drones στόχευσαν το γραφείο του πρωθυπουργού του ιρακινού Κουρδιστάν

12:48

Ακμαίο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τουρισμό

12:47

«Καμπανάκι» Ντάιμον προς Βρετανία: «Όχι» σε νέους φόρους στις τράπεζες

12:33

Πάτησε «φρένο» η κινεζική οικονομία τον Ιούλιο - Αυξάνονται οι πιέσεις για νέα μέτρα στήριξης

12:33

AstraZeneca: Σταματά τη δοκιμή φαρμάκου για τον καρκίνο του πνεύμονα - Γιατί ανεβαίνει η μετοχή

12:14

Πώς διαμορφώνεται η επαγγελματική πορεία στην εποχή του AI

12:08

Η ΛΔ Κονγκό βιώνει τη φονικότερη επιδημία Έμπολα στην ιστορία της

11:46

UBS για Motor Oil: Σενάριο για EBITDA 849 εκατ. ευρώ και νέο ιστορικό ρεκόρ

11:38

Bloomberg: Ανοιχτή η Γερμανία στην πώληση του 12,7% της Commerzbank στην Unicredit

11:28

Προϋπολογισμός: Aυξημένα φορολογικά έσοδα και επενδυτικές δαπάνες λόγω Ταμείου Ανάκαμψης στο επτάμηνο

11:20

Shein: Αποτίμηση έως 28 δισ. δολάρια για την IPO στο Χονγκ Κονγκ

11:09

Χρηματιστήριο: Πιέσεις στις τράπεζες, επιλεκτικές κινήσεις στα blue chips

11:08

Η φωτιά στο Βέλγιο δεν απειλεί πλέον τη Γερμανία - «Βοηθούν η βροχή και η υγρασία»

10:52

Το μυστικό σχέδιο του Ιράν για κλιμάκωση του πολέμου