Tip of the Day

Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν

21-06-2023 | 09:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως η αποταμίευση ή η εξοικονόμηση χρημάτων είναι το «κλειδί» για να γίνει κάποιος πλούσιος, βρίσκει αντίθετους τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, Μπάρμπαρα Κορκονάν και Γκραντ Καρντόν.

«Απλώς δεν πιστεύω στην αποταμίευση χρημάτων. Ποτέ δεν εξοικονόμησα δεκάρα όλη μου τη ζωή» εξηγεί η 74χρονη επενδύτρια και «γκουρού» του real estate με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cardone Capital και συγγραφέα του «The 10X Rule», να συμμερίζεται την άποψή της. «Η αποταμίευση δεν θα σας κάνει πλούσιους», εξήγησε.

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν για να τα καταφέρει κανείς; «Το χρήμα πρέπει να κινείται και να αλλάζει χέρια εάν θέλετε να γίνετε πλούσιοι» υποστηρίζουν αμφότεροι, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς»

«Ο πραγματικός πλούτος δημιουργείται μέσα από επενδύσεις», επεσήμανε ο Καρντόν, προτρέποντας τον κόσμο να επενδύσει σε assets που δημιουργούν ταμειακές ροές. Μπορεί μια τέτοια «δαπάνη» να τρομάζει μερικούς ή να τους προκαλεί άγχος καθώς εμπεριέχει την πιθανότητα απώλειας χρημάτων, όμως ο Καρντόν εξηγεί πως αφενός «τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς» και αφετέρου «πρέπει να δώσεις για να πάρεις», με τον ίδιο να προτιμά τα ακίνητα ως μέσο για να αυξήσει τα εισοδήματά του.

Στο ίδιο μήκος και η Κορκοράν, διευκρινίζει πως επενδύει τα χρήματά της σε σωστά πράγματα όπως σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), πέρα από να τα «ρίχνει» στην δική της εταιρεία ακινήτων, η ανάπτυξη της οποίας την έκανε πλουσιότερη και πιο ευτυχισμένη. «Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα παράγουν χρήματα και το να είσαι διατεθειμένος να τα βγάλεις και μετά να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα. Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα» υπογραμμίζει.

Κόντρα στον φόβο

Μάλιστα, η Κορκοράν χρεοκόπησε 5 φορές μέχρι να τα καταφέρει, με αποκορύφωμα να βγάλει 1 εκατ. δολ. σε μία ημέρα μέσα από «άθλια διαμερίσματα», όμως δεν φοβήθηκε στιγμή για την αποτυχία, με τον Καρντόν να μετανιώνει που οι γονείς του δεν επένδυσαν ποτέ κάπου τα χρήματά τους, φοβούμενοι μήπως τα χάσουν.

«Το καταλαβαίνω – πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους σε κακές επενδύσεις. Αλλά η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει σε ιστορικά επίπεδα, οπότε αν επενδύσετε υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να δείτε τα χρήματά σας να πολλαπλασιάζονται» σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Λιβερία συμφώνησε να δεχθεί έως και 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ

23:44

Λαβρόφ: Η Βρετανία κινδυνεύει να θεωρηθεί ως μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

23:35

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις στην πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και σε ανώτερο δικαστικό λειτουργό

23:30

Γερμανία: Ο επικεφαλής εταιρίας που προμηθεύει την Ουκρανία με drones καταγγέλλει ρωσικό σχέδιο δολοφονίας

23:14

Τρίτη ημέρα απωλειών στην Wall Street - Τριπλό pressing από chip, ομόλογα και Ορμούζ

23:01

Γαλλία: Ο ΥΠΕΞ Μπαρό προανήγγειλε την απέλαση δύο ιρανών διπλωματών

22:48

Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μικρότερη στρατιωτική παρουσία στον Κόλπο μετά τον πόλεμο με το Ιράν

22:30

Βόρεια Μακεδονία: Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

22:17

Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες με οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

21:58

Σι Τζινπίνγκ: Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν ανεξαρτησία

21:45

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες – 22 πληγέντα κτίρια

21:32

Υποχώρησε ο χρυσός με φόντο το ράλι των ομολόγων

21:08

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή του λιμανιού

20:55

Apple: Μειώνει τις χρεώσεις στο App Store της ΕΕ

20:42

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούν το Ιράν ότι εκτόξευσε δύο πυραύλους στο έδαφός τους

20:27

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Κασιμάτη - Παράδοση έδρας από Γεροβασίλη ζητά η Δούρου

20:26

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τριών εβδομάδων καθώς «χλωμιάζει» η ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

20:11

ΟΗΕ: Μόνο το 3% της καλλιεργήσιμης γης στη Γάζα παραμένει ακέραιο και προσβάσιμο

20:00

Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης έχει νέο όπλο: Τα τρισεκατομμύρια της Κίνας

19:56

Ζελένσκι: Πρότεινε τον Χμάρα για τη θέση του υπουργού Άμυνας

19:48

Σίβηρη Χαλκιδικής: Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον κ. Κατσαφάδο αύριο στις πληγείσες περιοχές

19:38

Πυροσβεστική: Σε 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:27

Disney εναντίον Τραμπ: Στα δικαστήρια για το ABC και την ελευθερία του Τύπου - Ο παράγοντας Τζίμι Κίμελ

19:16

Μηνυτήρια αναφορά της Διοικήτριας της ΔΥΠΑ για απειλές κατά εργαζομένων στην Κηφισιά

19:04

ΥΠΕΝ: Το Antinero κρίνεται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματά του

18:55

«Κόκκινο 5x5» στις ευρωαγορές - Πτωτικό σερί 9 μηνών

18:47

Νεκρός ναυτικός από επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

18:34

Τραμπ: «Δεν υπάρχουν συνομιλίες με Ιράν - Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός και ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ»

18:22

Δύο πύρινα μέτωπα στον Βόλο - Ήχησε το 112

18:10

Δήμας: «27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά»