Tip of the Day

Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν

21-06-2023 | 09:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως η αποταμίευση ή η εξοικονόμηση χρημάτων είναι το «κλειδί» για να γίνει κάποιος πλούσιος, βρίσκει αντίθετους τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, Μπάρμπαρα Κορκονάν και Γκραντ Καρντόν.

«Απλώς δεν πιστεύω στην αποταμίευση χρημάτων. Ποτέ δεν εξοικονόμησα δεκάρα όλη μου τη ζωή» εξηγεί η 74χρονη επενδύτρια και «γκουρού» του real estate με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cardone Capital και συγγραφέα του «The 10X Rule», να συμμερίζεται την άποψή της. «Η αποταμίευση δεν θα σας κάνει πλούσιους», εξήγησε.

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν για να τα καταφέρει κανείς; «Το χρήμα πρέπει να κινείται και να αλλάζει χέρια εάν θέλετε να γίνετε πλούσιοι» υποστηρίζουν αμφότεροι, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς»

«Ο πραγματικός πλούτος δημιουργείται μέσα από επενδύσεις», επεσήμανε ο Καρντόν, προτρέποντας τον κόσμο να επενδύσει σε assets που δημιουργούν ταμειακές ροές. Μπορεί μια τέτοια «δαπάνη» να τρομάζει μερικούς ή να τους προκαλεί άγχος καθώς εμπεριέχει την πιθανότητα απώλειας χρημάτων, όμως ο Καρντόν εξηγεί πως αφενός «τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς» και αφετέρου «πρέπει να δώσεις για να πάρεις», με τον ίδιο να προτιμά τα ακίνητα ως μέσο για να αυξήσει τα εισοδήματά του.

Στο ίδιο μήκος και η Κορκοράν, διευκρινίζει πως επενδύει τα χρήματά της σε σωστά πράγματα όπως σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), πέρα από να τα «ρίχνει» στην δική της εταιρεία ακινήτων, η ανάπτυξη της οποίας την έκανε πλουσιότερη και πιο ευτυχισμένη. «Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα παράγουν χρήματα και το να είσαι διατεθειμένος να τα βγάλεις και μετά να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα. Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα» υπογραμμίζει.

Κόντρα στον φόβο

Μάλιστα, η Κορκοράν χρεοκόπησε 5 φορές μέχρι να τα καταφέρει, με αποκορύφωμα να βγάλει 1 εκατ. δολ. σε μία ημέρα μέσα από «άθλια διαμερίσματα», όμως δεν φοβήθηκε στιγμή για την αποτυχία, με τον Καρντόν να μετανιώνει που οι γονείς του δεν επένδυσαν ποτέ κάπου τα χρήματά τους, φοβούμενοι μήπως τα χάσουν.

«Το καταλαβαίνω – πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους σε κακές επενδύσεις. Αλλά η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει σε ιστορικά επίπεδα, οπότε αν επενδύσετε υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να δείτε τα χρήματά σας να πολλαπλασιάζονται» σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:52

Επιστολή ΕΒΙΚΕΝ σε Τσάφο: Να ευθυγραμμιστεί η απόφαση για την αντιστάθμιση CO2 με τους πραγματικούς δικαιούχους

07:44

Υδρογονάνθρακες: Νέο βήμα από το Χιούστον για Chevron, ExxonMobil και τις ελληνικές γεωτρήσεις

07:28

Dimand: Προχωρούν αναπτύξεις 1,7 δισ. ευρώ - Τι έρχεται για Καμπά, Γούρνες, ΦΙΞ, ΤΕΕ, Πύργο Πειραιά (exit)

07:22

Επιστροφές φόρων: Η ΑΑΔΕ ψάχνει χιλιάδες για να τους δώσει 191 εκατ. ευρώ

07:16

Κατασκευαστές: Νέο «καμπανάκι» για τιμές υλικών που «ξεφεύγουν» - Συνθήκες «ανωτέρας βίας» στα δημόσια έργα

07:14

Διπλό όφελος από τις μετατροπές σε ελβετικό και step-up - Τι κερδίζουν οι δανειολήπτες

07:04

Μετά από 3 χρόνια αύξηση στα επιτόκια - Στα ύψη η επαγγελματική στέγη - Επιβεβαιώθηκαν στο ποντάρισμα

23:54

Γάλλος πρωθυπουργός: «Σοβαρές απειλές» ξένης παρέμβασης στις εκλογές του 2027

23:42

Νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ο Νταν Τζάρβις

23:28

Ρεκόρ για την IPO της SpaceX: «Μάζεψε»75 δισ. δολάρια - Πόσο αποτιμάται

23:16

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έδωσε «φτερά» στη Wall Street - Ράλι 2,54% για Nasdaq

23:04

Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

22:51

«Παράθυρο» Τραμπ για υπογραφή συμφωνίας με Ιράν στην Ευρώπη - Πότε ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

22:40

Euronext Athens: Καθαρό μέρισμα 0,109 ευρώ ανά μετοχή - Στις 30 Ιουνίου η καταβολή

22:37

Πιερρακάκης: Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια της Ευρώπης

22:24

Αγαπηδάκη: «Δεν δεχόμαστε η Υγεία να καθορίζεται από το πορτοφόλι»

22:11

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,4 εκατ. ευρώ

22:02

Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο ξεκίνησε, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία NOAA

21:58

Ανοδικό ξέσπασμα 2% για τον χρυσό μετά το deal Τεχεράνης - Ουάσιγκτον

21:45

Ορμούζ και Fed κρίνουν τις επόμενες κινήσεις της Λαγκάρντ

21:36

Η Ford ανακηρύχθηκε η πιο εμβληματική εταιρεία στην Αμερική

21:31

Χαλάνδρι: «Φάμπρικα» παράνομων σκευασμάτων ντόπινγκ σε φαρμακείο - 14 συλλήψεις

21:17

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

21:03

To Nego Box του 1,73 τρισ. ευρώ ανοίγει και επισήμως τη μάχη του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού

20:50

Πετρέλαιο: Η συμφωνία Τραμπ - Ιράν «βύθισε» σχεδόν 3% το Brent

20:35

Ο Τραμπ ακύρωσε τις επιθέσεις στο Ιράν: «Έχουμε συμφωνία» - Τι απαντά η Τεχεράνη

20:27

Ιράν σε ΗΠΑ για νησί Χαργκ: «Προσέξτε, θα απαντήσουμε συντριπτικά» - «Έρχεται τέλμα δίχως τέλος»

20:25

Αναβλήθηκε επ' αόριστον το άνοιγμα της νέας γέφυρας στα σύνορα Καναδά- ΗΠΑ

20:23

Κάλας σε Αραγτσί: Πόλεμος πλήρους κλίμακας θα είχε τεράστιο κόστος για όλη τη Μ. Ανατολή

20:10

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη επιτυχία μας η μείωση του χρέους - Εκλογές την άνοιξη του 2027