Tip of the Day

Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν

21-06-2023 | 09:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι αποκαλύπτουν πώς πλούτισαν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως η αποταμίευση ή η εξοικονόμηση χρημάτων είναι το «κλειδί» για να γίνει κάποιος πλούσιος, βρίσκει αντίθετους τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, Μπάρμπαρα Κορκονάν και Γκραντ Καρντόν.

«Απλώς δεν πιστεύω στην αποταμίευση χρημάτων. Ποτέ δεν εξοικονόμησα δεκάρα όλη μου τη ζωή» εξηγεί η 74χρονη επενδύτρια και «γκουρού» του real estate με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cardone Capital και συγγραφέα του «The 10X Rule», να συμμερίζεται την άποψή της. «Η αποταμίευση δεν θα σας κάνει πλούσιους», εξήγησε.

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν για να τα καταφέρει κανείς; «Το χρήμα πρέπει να κινείται και να αλλάζει χέρια εάν θέλετε να γίνετε πλούσιοι» υποστηρίζουν αμφότεροι, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς»

«Ο πραγματικός πλούτος δημιουργείται μέσα από επενδύσεις», επεσήμανε ο Καρντόν, προτρέποντας τον κόσμο να επενδύσει σε assets που δημιουργούν ταμειακές ροές. Μπορεί μια τέτοια «δαπάνη» να τρομάζει μερικούς ή να τους προκαλεί άγχος καθώς εμπεριέχει την πιθανότητα απώλειας χρημάτων, όμως ο Καρντόν εξηγεί πως αφενός «τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς» και αφετέρου «πρέπει να δώσεις για να πάρεις», με τον ίδιο να προτιμά τα ακίνητα ως μέσο για να αυξήσει τα εισοδήματά του.

Στο ίδιο μήκος και η Κορκοράν, διευκρινίζει πως επενδύει τα χρήματά της σε σωστά πράγματα όπως σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), πέρα από να τα «ρίχνει» στην δική της εταιρεία ακινήτων, η ανάπτυξη της οποίας την έκανε πλουσιότερη και πιο ευτυχισμένη. «Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα παράγουν χρήματα και το να είσαι διατεθειμένος να τα βγάλεις και μετά να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα. Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα» υπογραμμίζει.

Κόντρα στον φόβο

Μάλιστα, η Κορκοράν χρεοκόπησε 5 φορές μέχρι να τα καταφέρει, με αποκορύφωμα να βγάλει 1 εκατ. δολ. σε μία ημέρα μέσα από «άθλια διαμερίσματα», όμως δεν φοβήθηκε στιγμή για την αποτυχία, με τον Καρντόν να μετανιώνει που οι γονείς του δεν επένδυσαν ποτέ κάπου τα χρήματά τους, φοβούμενοι μήπως τα χάσουν.

«Το καταλαβαίνω – πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους σε κακές επενδύσεις. Αλλά η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει σε ιστορικά επίπεδα, οπότε αν επενδύσετε υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να δείτε τα χρήματά σας να πολλαπλασιάζονται» σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:15

Πιερρακάκης στο Eurogroup: «Η στέγαση είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής για την Ευρώπη»

12:15

UBS: «Ουδέτερη» για τις ευρωπαϊκές μετοχές, ασύμμετρο το ρίσκο

12:14

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΔΠΘ-Capital University στο Κάιρο παρουσία της Ζαχαράκη

12:10

Παπαθανάσης: Νέο σχέδιο ανακαινίσεων για 25.000 κατοικίες - Τι ισχύει για τους δικαιούχους του «Σπίτι μου ΙΙ»

12:02

ΤτΕ: Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το α' τρίμηνο - Άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις

12:01

Κεραμέως: Καμιά περικοπή σε σύνταξη χηρείας - Περιμένω την απόφαση του ΣτΕ και θα νομοθετήσουμε

11:58

ΑΑΔΕ: Πανελλαδική επιχείρηση για κύκλωμα λαθρεμπορίου - Κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα, 293.000 λίτρα υγραερίου

11:49

«Βουτιά» 14% της Puig μετά την κατάρρευση του deal με την Estée Lauder

11:39

ΓΣΕΕ: Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου θωρακίζει οριστικά το δικαίωμα της απεργίας

11:33

Η SoftBank πρόσθεσε 61 δισ. δολάρια στο market cap της μετά το διήμερο ράλι της μετοχής

11:25

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη

11:18

Βρεττού: «Ανοιχτό παράθυρο» για μέρισμα από την Credia – Επιταχυντής ανάπτυξης η Ευρώπη Holdings

11:15

Ουκρανία: Διακοπές ρεύματος στη Ζαπορίζια - 11 τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις

11:12

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ενόψει ενσωμάτωσης της επέκτασης προς Καλαμαριά

11:12

Στον Άρειο Πάγο σήμερα η διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα από την κ. Καρυστιανού

11:09

Τουρκία: Ο Ερντογάν διέταξε το κλείσιμο του φιλελεύθερου Πανεπιστημίου Bilgi της Κωνσταντινούπολης

10:59

Παπασταύρου: «Προχωρούμε με τη Γαλλία στη σύσταση ομάδας για την προστασία των θαλασσών»

10:44

Ανοδικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:21

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις εισαγωγής 40 νέων σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

10:15

Σπόροι τσία ή ελληνική φακή; Ο μύθος και το πανέξυπνο μάρκετινγκ πίσω από τα πανάκριβα «υπερτρόφιμα»

10:07

Γερμανία: Σημάδια βελτίωσης στο καταναλωτικό κλίμα

09:53

Διπλασιάστηκαν από το 1990 ως σήμερα οι ψυχικές διαταραχές παγκοσμίως - Αύξηση και στην Ελλάδα

09:47

Σκέρτσος: Σημαντική η πρόοδος στην ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων την περίοδο 2019 - 2026

09:37

Ο Άρειος Πάγος εξετάζει την αναίρεση της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

09:32

Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές μετά την τριήμερη πτώση

09:04

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δηλώνει «αποφασισμένη» να επιβάλει αλλαγή στην Κούβα

08:53

Τουρκία: Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει «απόπειρα πραξικοπήματος»

08:48

Η οικογένεια των 15,5 δισ. ευρώ από το τσιμέντο

08:47

Gen Z: Τα ψυχικά προβλήματα έχουν διπλασιαστεί στους νέους την τελευταία δεκαετία

08:44

Λίβανος: Νεκροί δύο άντρες από ισραηλινά πυρά