Tip of the Day

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ - Οι περίοδοι και η διαδικασία

02-06-2023 | 09:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ - Οι περίοδοι και η διαδικασία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε λειτουργία τίθεται από την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής - για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2023 - για τα έμμεσα μέλη, ηλικίας 6 έως 16 ετών, συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδική μέριμνα υπήρξε για μία ευάλωτη κατηγορία πληθυσμού, καθώς, για πρώτη φορά, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ του φορέα και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, εντάχθηκαν και συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις τα τέκνα, ηλικίας 6-16 ετών, που είναι άμεσα δικαιούχοι σύνταξης, λόγω θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν και για τις έξι κατασκηνωτικές περιόδους από 2/6/2023 (09:00 π.μ.) έως και 7/6/2023.

Οι πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι αφορούν στα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, 15 ημερών έκαστη, για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

  • για την 1η κατασκηνωτική περίοδο (15/6/2023-30/6/2023),
  • για τη 2η κατασκηνωτική περίοδο (1/7/2023-15/7/2023),
  • για την 3η κατασκηνωτική περίοδο (16/7/2023-30/7/2023),
  • για την 4η κατασκηνωτική περίοδο (31/7/2023-14/8/2023),
  • για την 5η κατασκηνωτική περίοδο (15/8/2023- 29/8/2023), καθώς και
  • για την 6η κατασκηνωτική περίοδο (1/9/2023-10/9/2023, μετά τη λήξη του κατασκηνωτικού προγράμματος των παιδιών τυπικής ανάπτυξης), διαμονής 10 ημερών, για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία.

Η έναρξη και η λήξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου μπορεί να διαφοροποιείται ανά κατασκηνωτική επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση, όμως, το χρονικό διάστημα διαμονής στην κατασκηνωτική επιχείρηση είναι 15 ημέρες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων & συνταξιούχων των τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλον φορέα για το έτος 2023.

Ειδικότερα:

  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία ασφαλισμένων & συνταξιούχων των πρώην φορέων ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ, ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΘ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΕ-ΤΥΔΕ (δικαστικοί επιμελητές), ΕΤΑΑ/ΤΑΣ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΕΛΤΑ,ΟΣΕ,ΤΡΕΝΟΣΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕ Μετάλλου.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, συνταξιούχων του πρώην φορέα ETAA/TAN.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, άμεσα συνταξιούχοι, λόγω θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων τους.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων των πρώην φορέων, που συγχωνεύτηκαν στον e-ΕΦΚΑ.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται, μέχρι την 7η Ιουνίου 2023, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς TAXIS.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι πέντε κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

Συνολικά, για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ζητήθηκαν 36.000 θέσεις και προσφέρθηκαν 33.719 θέσεις για τις πέντε κατασκηνωτικές περιόδους, που αφορούν σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Λόγω της μείωσης των προσφερόμενων από τις κατασκηνώσεις θέσεων, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης για συγκεκριμένη κατασκηνωτική επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο, οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν, με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα 12/6/2023, οπότε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, η οποία πρέπει να υπογραφεί και να παραδοθεί κατά την άφιξη στην κατασκήνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο Αγαθονησίου

23:36

Ισπανία: Η πυρκαγιά κοντά στην Κόστα Μπράβα έχει ήδη κάψει 22.000 στρέμματα

23:15

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο- Εκκενώνεται προληπτικά το Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων

23:15

Ρέθυμνο: Η Κρήτη επενδύει στη γαστρονομία ως ταυτότητα, πολιτισμό και τουριστική εμπειρία

22:47

Πυροσβεστική: Τέσσερις συλλήψεις για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία

22:16

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά

21:47

Ν. Παπανδρέου: Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας «φάρος» για τους Έλληνες και Ορθοδόξους της Αφρικής

21:18

Σημαντικά έργα του ΥΠΠΟ στη Σάμο: Ξεκινά η αποκατάσταση της Παναγίας στο Καρλόβασι

20:53

Τραμπ: Θα μπορούσαμε να τους εξουδετερώσουμε όλους με μια βολή στη κηδεία του Χαμενεΐ

20:33

Πορτογαλία: Τουλάχιστον 1000 πυροσβέστες επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά στα βόρεια της χώρας

20:21

Κιλκίς: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Κρηστώνη

20:16

ΕΟΤ: Roαd Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις

20:05

Ρέθυμνο: Συνελήφθη 64χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων

19:48

Συνελήφθη 22χρονος για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Κηφισιά με λεία άνω των 120.000 ευρώ

19:30

Αγροτική Παραγωγή: Kαύσωνας 40 βαθμών στο χωράφι - «Ανομβρία» στο θεσμικό πλαίσιο…

19:25

Εντοπίστηκαν πάνω από 10,5 κιλά κάνναβης σε πλοίο για τα Δωδεκάνησα

19:18

Κιλκίς: Ενίσχυση των δυνάμεων στην πυρκαγιά στο Λειψύδριο

18:59

Χαλκιδική: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Καλλικράτεια - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κατάσβεσης

18:54

Γαλλία: Το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στη χώρα ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο

18:38

Ερντογάν: Να μην επιτραπεί στη φιλοπόλεμη κυβέρνησή του Ισραήλ να βυθίσει ξανά την περιοχή σε αιματοχυσία

18:24

Σπείρα με λεία 370.000 ευρώ από κοσμηματοπωλεία εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

18:06

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε πυρκαγιά στους Νέους Επιβάτες

17:52

Σούπερ μάρκετ: Κορυφώνεται η μάχη στα νησιά – Ποιοι «παίκτες» ανοίγουν νέα καταστήματα και πού

17:37

Γερμανία: Επανεξελέγησαν Βάιντελ και Χρουπάλα στην ηγεσία της AfD

17:24

Αίγυπτος: Αναμένει να λάβει 1,5 δισ. ευρώ οικονομικής στήριξης απ’ την ΕΕ τις επόμενες ημέρες

17:13

Τσουκαλάς: Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα γαλάζιο σκάνδαλο

16:48

Tηλεφωνική επικοινωνία του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο Ζελένσκι ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

16:43

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Hellenic Train Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος

16:29

Δικηγόροι: Ζητούν την κατάργηση διατάξεων της Κ.Υ.Α. για τη μετανάστευση

16:10

Φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη