Tip of the Day

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ - Οι περίοδοι και η διαδικασία

02-06-2023 | 09:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ - Οι περίοδοι και η διαδικασία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε λειτουργία τίθεται από την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής - για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2023 - για τα έμμεσα μέλη, ηλικίας 6 έως 16 ετών, συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδική μέριμνα υπήρξε για μία ευάλωτη κατηγορία πληθυσμού, καθώς, για πρώτη φορά, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ του φορέα και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, εντάχθηκαν και συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις τα τέκνα, ηλικίας 6-16 ετών, που είναι άμεσα δικαιούχοι σύνταξης, λόγω θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν και για τις έξι κατασκηνωτικές περιόδους από 2/6/2023 (09:00 π.μ.) έως και 7/6/2023.

Οι πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι αφορούν στα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, 15 ημερών έκαστη, για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

  • για την 1η κατασκηνωτική περίοδο (15/6/2023-30/6/2023),
  • για τη 2η κατασκηνωτική περίοδο (1/7/2023-15/7/2023),
  • για την 3η κατασκηνωτική περίοδο (16/7/2023-30/7/2023),
  • για την 4η κατασκηνωτική περίοδο (31/7/2023-14/8/2023),
  • για την 5η κατασκηνωτική περίοδο (15/8/2023- 29/8/2023), καθώς και
  • για την 6η κατασκηνωτική περίοδο (1/9/2023-10/9/2023, μετά τη λήξη του κατασκηνωτικού προγράμματος των παιδιών τυπικής ανάπτυξης), διαμονής 10 ημερών, για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία.

Η έναρξη και η λήξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου μπορεί να διαφοροποιείται ανά κατασκηνωτική επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση, όμως, το χρονικό διάστημα διαμονής στην κατασκηνωτική επιχείρηση είναι 15 ημέρες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων & συνταξιούχων των τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλον φορέα για το έτος 2023.

Ειδικότερα:

  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία ασφαλισμένων & συνταξιούχων των πρώην φορέων ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ, ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΘ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΕ-ΤΥΔΕ (δικαστικοί επιμελητές), ΕΤΑΑ/ΤΑΣ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΕΛΤΑ,ΟΣΕ,ΤΡΕΝΟΣΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕ Μετάλλου.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, συνταξιούχων του πρώην φορέα ETAA/TAN.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, άμεσα συνταξιούχοι, λόγω θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων τους.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων των πρώην φορέων, που συγχωνεύτηκαν στον e-ΕΦΚΑ.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται, μέχρι την 7η Ιουνίου 2023, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς TAXIS.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι πέντε κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

Συνολικά, για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ζητήθηκαν 36.000 θέσεις και προσφέρθηκαν 33.719 θέσεις για τις πέντε κατασκηνωτικές περιόδους, που αφορούν σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Λόγω της μείωσης των προσφερόμενων από τις κατασκηνώσεις θέσεων, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης για συγκεκριμένη κατασκηνωτική επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο, οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν, με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα 12/6/2023, οπότε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, η οποία πρέπει να υπογραφεί και να παραδοθεί κατά την άφιξη στην κατασκήνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:00

Οι διανομές εντείνουν τη δυναμική αναβάθμισης των τραπεζών

12:51

Κεφαλογιάννη: Θέτουμε σταθερές βάσεις για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο τουριστικό μέλλον

12:40

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι παρούσα εντός του ΕΛΚ για να στηρίξει μια ισχυρή Ευρώπη

12:29

Χριστοδουλίδης: Τα μεγάλα εθνικά θέματα, οικονομία, άμυνα και ασφάλεια, το μέλλον των χωρών μας δεν προσφέρονται για πειραματισμούς

12:20

Η ψηφιακή εποχή στην εκπαίδευση: Πώς τα σύγχρονα φροντιστήρια αλλάζουν τον τρόπο μελέτης

12:15

Ποιοτικές υπηρεσίες: Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένας σύγχρονος πάροχος ενέργειας

12:12

Στουρνάρας: Ο λαϊκισμός και οι εύκολες λύσεις έχουν πολύ μεγάλο κόστος

11:41

Βέμπερ: Οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη

11:33

Άκμαν: Η πώληση μετοχών της Alphabet δεν αποτελούσε κίνηση εναντίον της εταιρείας

11:19

Πούτιν: Θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19 και 20 Μαΐου

11:08

SpaceX: Οι μέτοχοι ενέκριναν split των μετοχών 5 προς 1

10:58

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη στη Βιρτζίνια

10:49

Γερμανία: Ένας νεκρός από διαρροή χημικής ουσίας σε εργοστάσιο

10:41

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Νέα Υόρκη-2 νεκροί και 3 τραυματίες

10:37

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 18 Μαΐου έως 22

10:27

'Ενωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων: Τα εμπόδια για την κορυφαία προτεραιότητα της ΕΕ

10:14

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» κινητοποιεί ελληνικούς και ξένους ομίλους

09:43

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ 3,2 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές

09:38

Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

09:31

Νέα θετικά μηνύματα προς αγορές και οίκους αξιολόγησης από την ταχεία μείωση του δημοσίου χρέους

09:24

Ρωσία: Εννέα τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα σε πολυκατοικία στο Μπέλγκορον

09:14

Οι μαγευτικές παραλίες της Ελαφονήσου

09:09

Λίβανος: Τουλάχιστον έξι νεκροι από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Χαρούφ

08:53

Τραμπ: Σκοτώθηκε ο νο2 του Ισλαμικού Κράτους παγκοσμίως

08:41

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

08:40

Αυτές είναι οι 624 ελληνικές παραλίες με Γαλάζια Σημαία για το 2026

08:32

Ο Δείκτης της «Χωριάτικης»

08:23

Καύσιμα και μεταφορές υπό νέα πίεση: Τι βλέπει η Alpha Bank για πετρέλαιο και πληθωρισμό

08:15

Τι θα χρειαζόταν ένας αγρότης να αυξήσει γρήγορα, εύκολα και με σιγουριά την παραγωγικότητα της φάρμας του;

08:06

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας