Tip of the Day

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ - Οι περίοδοι και η διαδικασία

02-06-2023 | 09:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ - Οι περίοδοι και η διαδικασία

Σε λειτουργία τίθεται από την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής - για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2023 - για τα έμμεσα μέλη, ηλικίας 6 έως 16 ετών, συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδική μέριμνα υπήρξε για μία ευάλωτη κατηγορία πληθυσμού, καθώς, για πρώτη φορά, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ του φορέα και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, εντάχθηκαν και συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις τα τέκνα, ηλικίας 6-16 ετών, που είναι άμεσα δικαιούχοι σύνταξης, λόγω θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν και για τις έξι κατασκηνωτικές περιόδους από 2/6/2023 (09:00 π.μ.) έως και 7/6/2023.

Οι πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι αφορούν στα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, 15 ημερών έκαστη, για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

  • για την 1η κατασκηνωτική περίοδο (15/6/2023-30/6/2023),
  • για τη 2η κατασκηνωτική περίοδο (1/7/2023-15/7/2023),
  • για την 3η κατασκηνωτική περίοδο (16/7/2023-30/7/2023),
  • για την 4η κατασκηνωτική περίοδο (31/7/2023-14/8/2023),
  • για την 5η κατασκηνωτική περίοδο (15/8/2023- 29/8/2023), καθώς και
  • για την 6η κατασκηνωτική περίοδο (1/9/2023-10/9/2023, μετά τη λήξη του κατασκηνωτικού προγράμματος των παιδιών τυπικής ανάπτυξης), διαμονής 10 ημερών, για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία.

Η έναρξη και η λήξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου μπορεί να διαφοροποιείται ανά κατασκηνωτική επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση, όμως, το χρονικό διάστημα διαμονής στην κατασκηνωτική επιχείρηση είναι 15 ημέρες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων & συνταξιούχων των τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλον φορέα για το έτος 2023.

Ειδικότερα:

  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία ασφαλισμένων & συνταξιούχων των πρώην φορέων ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ, ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΘ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΕ-ΤΥΔΕ (δικαστικοί επιμελητές), ΕΤΑΑ/ΤΑΣ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΕΛΤΑ,ΟΣΕ,ΤΡΕΝΟΣΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕ Μετάλλου.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, συνταξιούχων του πρώην φορέα ETAA/TAN.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, άμεσα συνταξιούχοι, λόγω θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων τους.
  • Παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων των πρώην φορέων, που συγχωνεύτηκαν στον e-ΕΦΚΑ.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται, μέχρι την 7η Ιουνίου 2023, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς TAXIS.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι πέντε κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

Συνολικά, για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ζητήθηκαν 36.000 θέσεις και προσφέρθηκαν 33.719 θέσεις για τις πέντε κατασκηνωτικές περιόδους, που αφορούν σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Λόγω της μείωσης των προσφερόμενων από τις κατασκηνώσεις θέσεων, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης για συγκεκριμένη κατασκηνωτική επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο, οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν, με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα 12/6/2023, οπότε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, η οποία πρέπει να υπογραφεί και να παραδοθεί κατά την άφιξη στην κατασκήνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

ΕΕ και ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν τη βία Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

23:47

Axios: Οι ΗΠΑ εξετάζουν διπλωματική λύση με το Ιράν - Οι όροι Τραμπ

23:33

Σαουδική Αραβία: Κήρυξε persona non grata τον στρατιωτικό ακόλουθο της ιρανικής πρεσβείας

23:18

Το μήνυμα πίσω από την επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία - Επίδειξη ισχύος από το Ιράν

22:57

Έρευνα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις φωτιές σε Πάτρα και Αχαΐα

22:44

Επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet - Πώς λειτουργεί

22:19

Ασημένιος ο Εμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο της Πολωνίας

22:00

Οι χώρες της G7 ζητούν από το Ιράν να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

21:42

ΗΠΑ: Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου στις δυτικές πολιτείες

21:20

Νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση και διαφάνεια στο ΕΣΥ: Τι είναι το πρόγραμμα Health-IQ

20:59

Πέθανε ο πρώην διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ

20:43

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στις ισραηλινές πόλεις Ντιμόνα και Αράντ

20:23

Αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου - 74 «κόκκινα» σπίτια

20:03

Πεζεσκιάν σε Μόντι: «Άμεση διακοπή της επίθεσης ΗΠΑ - Ισραήλ για να τελειώσει ο πόλεμος»

19:43

Για πρώτη φορά η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπερνάει την αμόλυβδη

19:29

Πόσο απροετοίμαστος ήταν ο Τραμπ στον πόλεμο κατά του Ιράν - Ο αιφνιδιασμός και ο ρόλος του Ισραήλ

19:17

Ιρανική επίθεση κατά αεροπορικών βάσεων σε ΗΑΕ και Κουβέιτ

19:02

Βρετανία: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες

18:47

Ο Τραμπ απειλεί να στείλει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια

18:29

Κεφαλογιάννης: «Προχωράμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair»

18:18

ΗΠΑ: «Έχουμε μειώσει την ιρανική απειλή στα Στενά του Ορμούζ»

18:03

Ιταλία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Άνω Αδίγη

17:55

Οι Metallica «σώζουν ζωές» - 40.000 μονάδες αίματος σε έναν χρόνο

17:32

Αποζημιώσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον αφθώδη πυρετό - Τι θα αφορούν

17:16

Η OpenAI διπλασιάζει σχεδόν το προσωπικό της

16:59

Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

16:38

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων - 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

16:27

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξεφεύγει από τον έλεγχο του Τραμπ - Όρια εξουσίας και λάθος υπολογισμοί

16:11

ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

15:54

220.000 εργαζόμενοι εντάσσονται στην Ψηφιακή κάρτα από 1η Απριλίου - Οι νέοι ΚΑΔ και οι κλάδοι