Tip of the Day

Πρωτομαγιά - MMM: Πώς θα κινηθούν

28-04-2023 | 12:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά

Μαζικές οι απεργίες και οι διαδηλώσεις και τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς τα συνδικάτα συμμετέχουν στον εορτασμό της. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αποφάσισαν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ για την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00. Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πρωτομαγιά η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα, με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαχομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει: «Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι! Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης» .

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει, εν τω μεταξύ, στον κλάδο των υγειονομικών η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την ομοσπονδία να συμμετέχει στην Αθήνα στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ–ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη.

Θα τιμήσουν και φέτος την εργατική πρωτομαγιά τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα με 24ωρη απεργία, συλλαλητήρια, κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις.

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ., ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα, επίσης στις 11πμ.

Από τις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, θα διαρκέσει η απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά Λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ακινητοποιημένα αναμένεται να είναι τα τρένα της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, τη Δευτέρα 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την Hellenic Train.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

23:47

Δικογραφία για τα επεισόδια στο μπλόκο των αγροτών κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

23:38

Σρι Λάνκα: Στους 607 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

23:29

ΗΠΑ: Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τη συνταγματικότητα διατάγματος Τραμπ για μετανάστες

23:20

Μελόνι: Οι Αμερικανοί αποφασίζουν να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους - Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ευρώπη

23:17

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λιθουανία – «Εισβολή» αερόστατων από τη Λευκορωσία

23:13

Wall Street: Έκανε το 4Χ4 ο S&P 500 και περιμένει την Fed

22:52

Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν διάθεση 291.874 ιδίων μετοχών σε 39 δικαιούχους

22:40

Γκιλφόιλ: Ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ η Βόρεια Ελλάδα

22:31

Πετρέλαιο: Δεύτερη εβδομάδα ανόδου για Brent και WTI

22:18

Βραζιλία: Υποψήφιος πρόεδρος ο γιος του Μπολσονάρο, Φλάβιο

22:05

Τσιάρας: Η πόρτα του υπουργείου είναι ανοικτή για συντεταγμένο διάλογο με τους αγρότες

21:58

Σύμβουλος Κρεμλίνου: Πούτιν και Γουίτκοφ καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο

21:46

Σύσκεψη συντονισμού το Σάββατο στο δημαρχείο Μεγαρέων για την καταγραφή ζημιών στη Δυτική Αττική

21:35

Μικρή πτώση για τον χρυσό - Νέο ρεκόρ για το ασήμι

21:26

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση του ν/σ για τη δέσμευση, χρήση, μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα

21:10

H Tράπεζα Πειραιώς απορροφά την Piraeus Financial Ηοlding

20:55

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο στηρίζει τον μεγαλύτερο γιο του για υποψήφιο πρόεδρο στις εκλογές του 2026

20:37

Ο Τραμπ θα συζητήσει εμπόριο και μεταναστευτικό με Κάρνεϊ και Σέινμπαουμ

20:27

ΗΠΑ: Καταργείται η σύσταση για τον εμβολιασμό όλων των νεογέννητων κατά της ηπατίτιδας Β

20:25

Σουηδία: Βάζει τέλος στη οικονομική της βοήθεια σε τέσσερις αφρικανικές χώρες υπέρ της Ουκρανίας

20:18

Τραμπ: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει «πολιτισμικό αφανισμό»

20:06

Ρούμπιο: Το πρόστιμο της ΕΕ στην πλατφόρμα Χ συνιστά «επίθεση στον αμερικανικό λαό»

20:03

Ιαπωνία: Η κεντρική τράπεζα απειλεί να αναστατώσει τις διεθνείς αγορές

20:01

Ο Γκουτέρες χαιρετίζει την υπογραφή των Συμφωνιών των ΗΠΑ μεταξύ ΛΔ Κονγκό και Ρουάντας

19:59

Ο Τραμπ παρέλαβε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

19:52

Τα εντάλματα κατά του Πούτιν και άλλων Ρώσων θα ισχύουν και μετά την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας

19:46

Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική

19:44

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικάνους στη Φλόριντα μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας

19:36

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα και οριακά «κόκκινος» ο Stoxx 600