Tip of the Day

Πρωτομαγιά - MMM: Πώς θα κινηθούν

28-04-2023 | 12:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά

Μαζικές οι απεργίες και οι διαδηλώσεις και τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς τα συνδικάτα συμμετέχουν στον εορτασμό της. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αποφάσισαν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ για την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00. Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πρωτομαγιά η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα, με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαχομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει: «Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι! Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης» .

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει, εν τω μεταξύ, στον κλάδο των υγειονομικών η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την ομοσπονδία να συμμετέχει στην Αθήνα στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ–ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη.

Θα τιμήσουν και φέτος την εργατική πρωτομαγιά τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα με 24ωρη απεργία, συλλαλητήρια, κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις.

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ., ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα, επίσης στις 11πμ.

Από τις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, θα διαρκέσει η απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά Λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ακινητοποιημένα αναμένεται να είναι τα τρένα της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, τη Δευτέρα 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την Hellenic Train.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:23

Κολοσσοί στα πόδια της OpenAI: Επενδύσεις έως και 60 δισ. δολ. ετοιμάζουν Nvidia, Microsoft και Amazon

11:21

ΧΑ: Ακάθεκτος προς νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης

11:11

Η Κίνα είχε το 2025 τις περισσότερες ημέρες με υψηλή θερμοκρασία που έχουν καταγραφεί ποτέ

11:03

Τραγωδία στη «Βιολάντα»: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις τρεις νεκρές εργαζόμενες

10:55

Λίγο πιο αισιόδοξη η Δανία μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τη Γροιλανδία

10:51

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια

10:46

Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων

10:45

Ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού: Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες - Τα δικαιολογητικά

10:41

Lukoil: Πουλάει τα διεθνή περιουσιακά στοιχεία της στην αμερικανική Carlyle

10:20

Deutsche Bank: Ρεκόρ κερδοφορίας το δ' τρίμηνο του 2025 - Στα 7,73 δισ. ευρώ τα έσοδα

10:15

Ασταμάτητος ο χρυσός: Ξεπέρασε και τα 5.500 δολάρια - «Πετάνε» και τα άλλα μέταλλα

09:49

Κάλας: Πιθανή η ένταξη των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στις τρομοκρατικές οργανώσεις της ΕΕ

09:42

Παπαθανάσης: Δράσεις υποστήριξης για την ένταξη φοιτητών στην αγορά εργασίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

09:37

Car sharing: Σύναψη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Surprice Car Rental και Caroo

09:26

Metlen: Η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία στη διεκδίκηση της μονάδας αλουμινίου στη Δουνκέρκη

09:25

Pallma AI: Η startup με ελληνικό DNA που σήκωσε 1,6 εκατ. δολάρια από τους κολοσσούς της τεχνολογίας

09:13

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής προοπτικής της ΔΕΗ από την S&P

09:02

Τραμπ: Η ICE θα παραμείνει παρά τις αντιδράσεις - Δύο αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

08:54

Βιετνάμ και ΕΕ αναβάθμισαν τις διπλωματικές τους σχέσεις

08:52

Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καλεί χωρίς να κατονομάσει την Ματσάδο να «μείνει στην Ουάσιγκτον»

08:38

Κομισιόν: Επιχορήγηση 9,5 εκατ. ευρώ για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου - Ελλάδας (Gregy)

08:29

Δέκα χώρες καλούν το Ισραήλ να επιτρέψει «ανεμπόδιστη» είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

08:26

Συνάντηση Σι-Στάρμερ: Στο «τραπέζι» η επανεκκίνηση των σχέσεων Κίνας-Βρετανίας

08:26

Γεραπετρίτης: Διευρυμένη συνάντηση στο Κυπριακό θα γίνει όταν ωριμάσουν οι συνθήκες

08:18

Μεταφέρονται σήμερα στην Ελλάδα δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ - Ο τρίτος χειρουργήθηκε στη Ρουμανία

08:18

Πλατφόρμα στήριξης της δανειοδότησης των επιχειρήσεων «στήνει» το ΕΒΕΑ

08:10

Στην Φρανκφούρτη ο Κυρ. Πιερρακάκης για συναντήσεις με Λαγκάρντ και Νάγκελ

08:00

Πριβέ λίμνη, 18 δωμάτια και 300 εκατ. δολάρια - Το ακριβότερο ακίνητο στις ΗΠΑ

07:52

Trastor: Η ΑΜΚ (που εκκρεμεί) και τα επενδυτικά πλάνα της ΑΕΕΑΠ

07:42

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η «κρυφή» αξία του Κατασκευαστικού τομέα - Ο «συνδετικός κρίκος» και οι ίδιες επενδύσεις