Tip of the Day

Πρωτομαγιά - MMM: Πώς θα κινηθούν

28-04-2023 | 12:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μαζικές οι απεργίες και οι διαδηλώσεις και τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς τα συνδικάτα συμμετέχουν στον εορτασμό της. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αποφάσισαν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ για την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00. Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πρωτομαγιά η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα, με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαχομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει: «Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι! Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης» .

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει, εν τω μεταξύ, στον κλάδο των υγειονομικών η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την ομοσπονδία να συμμετέχει στην Αθήνα στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ–ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη.

Θα τιμήσουν και φέτος την εργατική πρωτομαγιά τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα με 24ωρη απεργία, συλλαλητήρια, κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις.

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ., ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα, επίσης στις 11πμ.

Από τις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, θα διαρκέσει η απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά Λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ακινητοποιημένα αναμένεται να είναι τα τρένα της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, τη Δευτέρα 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την Hellenic Train.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:31

Euronext Athens: Τα ρεκόρ του α΄ εξαμήνου 2026 σε αποδόσεις και αντλήσεις κεφαλαίων

10:18

Η νέα εθνική στρατηγική για το νερό - Ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των υδάτων

09:55

Ωραιόκαστρο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά - Συνεχίζουν να καίγονται δύο εργοστάσια

09:32

Φορολογικές δηλώσεις: Ρεκόρ υποβολής πριν το «νήμα» της 15ης Ιουλίου

09:22

Τα τρία στοιχήματα του Σεπτεμβρίου: Μείωση τιμών, πακέτο της ΔΕΘ και λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης

09:06

Πού ποντάρει για την ανάπτυξή της η Farcom – Τα σχέδια για νέες αγορές και οι επενδύσεις

08:59

Χορμόβα: Η ΔΥΠΑ κλείνει εκκρεμότητες δεκαετιών στις εργατικές κατοικίες του πρώην ΟΕΚ

08:48

Υπέρταση και υψηλές θερμοκρασίες - Πότε η ζέστη γίνεται επικίνδυνη

08:42

Πώς δημιουργήθηκαν τα Μετέωρα

08:32

Μελετώντας από κοντά την πρώτη μεγάλη φωτιά της χρονιάς: Επικίνδυνη πια η εγκατάλειψη της υπαίθρου!

08:24

Γιατί οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναζητούν εργαζομένους που συνδυάζουν τεχνικές γνώσεις με ισχυρές ανθρώπινες δεξιότητες

08:17

Η ίδρυση του SPV «κρίκος» για να μην χαθεί το momentum των υπεράκτιων αιολικών

08:11

Εξοικονομώ: Η τελευταία ευκαιρία του ΥΠΕΝ και οι πιέσεις για νέα παράταση

08:07

Συνομιλία Πούτιν - Τραμπ για την Ουκρανία και διεθνή ζητήματα

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Το «success story» των αριθμών και η σκληρή πραγματικότητα των έργων

07:47

Ωραιοκάστρο: Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια - Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό

23:58

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο Αγαθονησίου

23:36

Ισπανία: Η πυρκαγιά κοντά στην Κόστα Μπράβα έχει ήδη κάψει 22.000 στρέμματα

23:15

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο- Εκκενώνεται προληπτικά το Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων

23:15

Ρέθυμνο: Η Κρήτη επενδύει στη γαστρονομία ως ταυτότητα, πολιτισμό και τουριστική εμπειρία

22:47

Πυροσβεστική: Τέσσερις συλλήψεις για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία

22:16

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά

21:47

Ν. Παπανδρέου: Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας «φάρος» για τους Έλληνες και Ορθοδόξους της Αφρικής

21:18

Σημαντικά έργα του ΥΠΠΟ στη Σάμο: Ξεκινά η αποκατάσταση της Παναγίας στο Καρλόβασι

20:53

Τραμπ: Θα μπορούσαμε να τους εξουδετερώσουμε όλους με μια βολή στη κηδεία του Χαμενεΐ

20:33

Πορτογαλία: Τουλάχιστον 1000 πυροσβέστες επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά στα βόρεια της χώρας

20:21

Κιλκίς: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Κρηστώνη

20:16

ΕΟΤ: Roαd Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις

20:05

Ρέθυμνο: Συνελήφθη 64χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων

19:48

Συνελήφθη 22χρονος για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Κηφισιά με λεία άνω των 120.000 ευρώ