Tip of the Day

Πρωτομαγιά - MMM: Πώς θα κινηθούν

28-04-2023 | 12:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά

Μαζικές οι απεργίες και οι διαδηλώσεις και τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς τα συνδικάτα συμμετέχουν στον εορτασμό της. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αποφάσισαν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ για την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00. Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πρωτομαγιά η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα, με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαχομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει: «Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι! Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης» .

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει, εν τω μεταξύ, στον κλάδο των υγειονομικών η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την ομοσπονδία να συμμετέχει στην Αθήνα στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ–ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη.

Θα τιμήσουν και φέτος την εργατική πρωτομαγιά τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα με 24ωρη απεργία, συλλαλητήρια, κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις.

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ., ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα, επίσης στις 11πμ.

Από τις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, θα διαρκέσει η απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά Λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ακινητοποιημένα αναμένεται να είναι τα τρένα της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, τη Δευτέρα 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την Hellenic Train.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:05

Κέλλας: Η αγροτική πολιτική αποτελεί βαθιά εθνική πολιτική

19:54

Γεραπετρίτης: Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας στη συνάντηση με τον στρατάρχη Χαφτάρ

19:41

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε οικία στη Νεμέα Κορινθίας

19:26

ΗΑΕ: Η εταιρία Emirates Global Aluminium ανακοίνωσε σημαντικές ζημιές έπειτα από ιρανική επίθεση

19:06

Έφυγε απ' τη ζωή η Μαρινέλλα

19:00

Μπορούν τα αμερικανικά όπλα να «σπάσουν» τον ιρανικό έλεγχο του Ορμούζ;

18:53

Alpha Bank: Η ελληνική βιομηχανία απέναντι στη γεωπολιτική αναταραχή

18:39

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία οδό με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες

18:29

Nestlé: Δώδεκα τόνοι σοκολατών KitKat εξαφανίστηκαν κάπου στην Ευρώπη

18:10

Βανς: Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει την επιχείρηση κατά του Ιράν για λίγο ακόμη

17:53

Κοντογεώργης για μετεκλογικά σενάρια: Πολύς ο χρόνος μέχρι τις εκλογές

17:43

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει έναντι της χώρας να θέσει ως εκλογικό στόχο τη νίκη του

17:07

Διαμαντοπούλου: Αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η συντήρηση, ο πελατειασμός κι ο κάθε λογής λαϊκισμός

17:00

Εστίαση: Ποντάρει σε «γεμάτα τραπέζια» κόντρα στους τριγμούς του πολέμου

16:50

Γαλλία: Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι

16:39

ΗΠΑ: Εκτόξευση των τιμών στα Airbnb λόγω του Παγκόσμιου Κυπέλλου

16:18

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο

16:11

Δούκας: Δεν θα πρέπει να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ σε κανένα σενάριο μετά τις εκλογές

16:06

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στον Προαστιακό Πάτρας λόγω του «Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας»

15:56

Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του τόπου

15:28

Τραμπ: Μετά από έναν μήνα πολέμου αντιμετωπίζει σκληρές επιλογές

15:06

Ιράν: Διακοπή της παραγωγής χάλυβα της Khuzestan Steel Company μετά από ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα

14:58

Πεζεσκιάν: Θα απαντήσουμε με σθένος αν στοχοθετηθούν υποδομές και οικονομικά κέντρα

14:44

Ζελένσκι: Ουκρανία και ΗΑΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας

14:36

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε αμερικανικό πλοίο επιμελητείας στα ανοιχτά του Ομάν

14:29

Συνεχές ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο

14:15

Κώτσηρας: Στηρίζουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη χωρίς να υποθηκεύουμε το μέλλον της οικονομίας

13:55

Τραμπ και πετρέλαιο: Όταν οι αγορές «χορεύουν» στα λόγια του

13:28

Είκοσι Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο

13:21

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Σε εξέλιξη η δεύτερη ημέρα εργασιών