Tip of the Day

Πρωτομαγιά - MMM: Πώς θα κινηθούν

28-04-2023 | 12:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά

Μαζικές οι απεργίες και οι διαδηλώσεις και τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς τα συνδικάτα συμμετέχουν στον εορτασμό της. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αποφάσισαν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ για την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00. Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πρωτομαγιά η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα, με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαχομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει: «Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι! Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης» .

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει, εν τω μεταξύ, στον κλάδο των υγειονομικών η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την ομοσπονδία να συμμετέχει στην Αθήνα στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ–ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη.

Θα τιμήσουν και φέτος την εργατική πρωτομαγιά τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα με 24ωρη απεργία, συλλαλητήρια, κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις.

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ., ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα, επίσης στις 11πμ.

Από τις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, θα διαρκέσει η απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά Λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ακινητοποιημένα αναμένεται να είναι τα τρένα της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, τη Δευτέρα 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την Hellenic Train.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:55

ΕΟΤ: Η Ελλάδα στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών

09:47

Πόσο δώρο Πάσχα θα πάρετε;

09:44

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων - Ταχύτερη αποδέσμευση λογαριασμών οφειλετών

09:37

Δ. Απέργης (Ο.Λ.ΚΕ.): Αύξηση 20% στην κρουαζιέρα - Προχωρούν οι επενδύσεις στους Λιμένες

09:28

Bluestream: Ο Δημήτρης Χουστουλάκης αναλαμβάνει Deputy CEO

09:25

Metlen: Επιβεβαιώνει guidance για EBITDA 750 εκατ. ευρώ το 2025 - Στις 9 Απριλίου τα αποτελέσματα

09:20

Τα ΗΑΕ είναι διατεθειμένα να μετάσχουν σε διεθνή ομάδα για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

09:13

ΕΛΒΟ: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο αμυντικό πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα»

09:10

Alpha Finance - AXIA: Ελκυστικά σημεία εισόδου στις ελληνικές τράπεζες - Αυξάνει τιμές στόχους

09:09

Novartis: Deal 2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Excellergy

08:54

Τραμπ: Υπόσχεται πως το προσωπικό ασφαλείας στα αεροδρόμια θα λάβει τη μισθοδοσία του

08:35

Ο Λευκός Οίκος τίμησε με λαμπρότητα την επέτειο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

08:23

Γ. Καλλιμασιάς (ΔΑΑ): Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις της κρίσης στη Μ. Ανατολή - Η εικόνα του Μαρτίου

08:18

Μεγάλη η δυναμική της εκθεσιακής βιομηχανίας στην Ελλάδα - Καμία επίπτωση λόγω του πολέμου

08:01

Ενέργεια: Πότε ανακοινώνεται το πακέτο στήριξης για τη βιομηχανία - Τι «καίει» την αγορά

07:55

Η underground πόλη με την πιο δυνατή νυχτερινή ζωή

07:53

Ρεύμα: Αυξάνονται τιμές και εξαγωγές, χωρίς όφελος για τον Έλληνα καταναλωτή

07:48

Αστικές Συγκοινωνίες: IoT, AI και σύγχρονες τεχνολογίες σε 250 οχήματα για παραβάσεις, κυκλοφοριακό και οδική ασφάλεια

07:45

Επιδότηση diesel 16 λεπτών: Πώς λειτουργεί και τι θα δουν οι οδηγοί στην αντλία

07:36

Logistics: Ανοδικά τα ενοίκια, έρχονται 800.000 τ.μ., ποια είναι τα hot spots - Τι «παίζει» στο retail

07:33

Όλα τα «μυστικά» για το Fuel Pass - Πώς θα κάνετε την αίτηση, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

07:30

Έγγραφο Κομισιόν προς Eurogroup: Όχι σε ρήτρα διαφυγής - Κάθε κράτος θα πάρει μέτρα με βάση τις δυνάμεις του

07:19

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνονται το επίδομα ανεργίας, το επίδομα γάμου, οι τριετίες και τα κλιμάκια του Δημοσίου

07:13

Τρολ - Αλλαγές με άρωμα ΚΚ - Παρουσίες και διακύβευμα στο Συνέδριο του ΠAΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

07:11

Η επαναληπτική της Credia - Η φωτιά στη συνδρομητική - Οι ΑΕΕΑΠ των Quest - Fourlis

07:05

Ο Τραμπ εξετάζει την αποστολή επιπλέον 10.000 στρατιωτών στη Μ. Ανατολή - Παρατείνεται η διάρκεια του τελεσιγράφου στο Ιράν

23:55

Ρώσοι κοινοβουλευτικοί συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους

23:50

Όλοι οι Καναδοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών εταιριών, πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά

23:45

Κομισιόν: Πρόταση να γίνει η ΕΕ ιδρυτικό μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου για την Ουκρανία

23:20

Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Το Ιράν επιτρέπει στα πλοία μας να περνούν από το Ορμούζ