Tip of the Day

Αυτοκίνητο: Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη

15-03-2023 | 00:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη

Τώρα την άνοιξη πρέπει να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις πιο ζεστές ημέρες. Από το να επισκεφθούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων μέχρι να αφαιρέσουμε τα χειμερινά ελαστικά. Είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία.

Ο άσχημος χειμωνιάτικος καιρός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την βαφή του αυτοκινήτου, ενώ το αλάτι στους δρόμους την περίοδο του χιονιά συνεχίζει να διαβρώνει κυρίως το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα πρέπει να ξεπλύνει καλά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, να απομακρύνει την βρωμιά και την λάσπη από όλα τα σημεία, να καθαρίσει καλά όλα τα εμφανή σημεία ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν γρατζουνιές στην βαφή που θα έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του χρώματος.

Ενεργός αφρός στο πλυντήριο βοηθάει την απομάκρυνση ακόμη και της πιο σκληρής βρωμιάς, ενώ το νερό με πίεση απομακρύνει βρωμιά και μικρά πετραδάκια που μπορούν να δράσουν σαν γυαλόχαρτο στο χρώμα.

Σε παλιότερα αυτοκίνητα το πλύσιμο στο κάτω μέρος του αμαξώματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τη διείσδυση υγρασίας στις κοιλότητες του δαπέδου του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσουμε το πρόβλημα, προκειμένου να το λύσουμε. Συνήθως από το σημείο που μπαίνει νερό, υπάρχει σκουριά που πρέπει να επισκευαστεί.

Θα πρέπει να καθαρίσουμε επιμελώς και το εσωτερικό, ώστε να φύγει όλο το φιλμ βρωμιάς, ειδικά στο παρμπρίζ. Τυχόν φθορές των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς μπορεί να έχουν σχιστεί λόγω του χιονιού και του πάγου. Σε περίπτωση που τα πατάκια έχουν παλιώσει πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε περίπτωση που έχουμε μπάρες για σκι θα πρέπει να τις αποσυναρμολογήσουμε, καθώς οι μπάρες αυξάνουν την κατανάλωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι ανά 100 κιλά είναι έως και 0,3 λίτρα περισσότερο καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόσθετα φορτία, όπως αλυσίδες χιονιού ή άλλα αντικείμενα που τα έχουμε στον αποθηκευτικό χώρο και δεν είναι απαραίτητα τα βγάζουμε εκτός αυτοκινήτου, αφού εκτός από το βάρος πιάνουν και όγκο.

Μέχρι το Πάσχα είναι η ώρα για αλλαγή των χειμερινών ελαστικών. Βγάζουμε τα χειμερινά και βάζουμε τα καλοκαιρινά ελαστικά, αφού τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι ιδανικά για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο γιατί είναι ακατάλληλα λόγω κακής πρόσφυσης, αλλά γιατί ανεβάζουν και την κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, ένας καλός έλεγχος των υγρών τους αυτοκινήτου (λάδια, υγρά φρένων, υγρό ψυγείου, υγρό υαλοκαθαριστήρων), είναι απαραίτητος, ενώ πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος όλων των φώτων(εμπρός και πίσω)του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:51

Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street μετά τα μάκρο

16:35

Eurobank: Να γίνει κεντρικός στόχος η βελτίωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας

16:35

Παπασταύρου: «Πολύπλευρος ο ρόλος της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Ευρώπης»

16:31

Αυξήθηκε 2% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της ΥΠΑ τον Ιανουάριο 2026

16:31

«Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία σε περίπτωση συμφωνίας με Ρωσία»

16:21

Μητσοτάκης για Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: Έγινε γέφυρα στα προσφυγικά της Αθήνας και τις πρωτεύουσες του κόσμου

16:18

Συνεργασία ΥΠΕΣ - Google για εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στην AI

16:04

Στο 2,9% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο - Σε υψηλό σχεδόν έτους ο δομικός PCE

16:03

Optima: Αυξάνει στα €9,66 την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς

15:48

Με ρυθμό 2,2% η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2025

15:39

Διαβάσατε τα νέα της εβδομάδας; Κάντε το quiz!

15:31

Αναβαθμίζεται το κατάστημα Lidl στον Νέο Κόσμο με επένδυση 1,4 εκατ. ευρώ

15:29

10 παραμυθένια μέρη στην Ευρώπη για την ταξιδιωτική σας λίστα

15:25

Συνάντηση Χρ. Δήμα με τον Πρέσβη της Ινδίας

15:10

Υπ. Πολιτισμού: Αυθεντικές οι 262 φωτογραφίες από τις εκτελέσεις στην Καισαριανή

15:02

Η Γαλλία αναπτύσσει το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» στον Βόρειο Ατλαντικό

14:58

Συνάντηση Κατσαφάδου με εκπροσώπους της Ηλείας για τις ζημιές από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα

14:56

Danone: Αναμένει ζημιές έως και 70 εκατ. ευρώ από τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος

14:30

Πού κινούνται οι τιμές των σαρακοστιανών - Πάνω από 500 έλεγχοι από την Αρχή Ελέγχου Αγοράς

14:22

ΔΥΠΑ: Στους 923.853 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο του 2026

14:20

Η Ουκρανία απέτρεψε σχέδια δολοφονίας υψηλόβαθμων αξιωματούχων κατ' εντολή της Ρωσίας

14:19

Στουρνάρας για ευρωομόλογα: Ανησυχώ για την συνεχιζόμενη αντίδραση της Γερμανίας, αλλά θα ήθελα να τους πείσω

14:09

ΕΟΤ: H Ελλάδα δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους ταξιδιώτες

14:07

Η Πειραιώς Χρυσός Χορηγός του 2ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

13:54

Reuters: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις ετοιμάζουν σχέδιο επένδυσης στα στρατιωτικά drones

13:47

Πάνω από 5.000 γυναίκες και κορίτσια έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από το 2022

13:42

Η Hellenic Train ενισχύει τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο - Πάτρα λόγω καρναβαλιού

13:37

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

13:19

Κώτσηρας: Υφίσταται ειδική νομοθεσία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές

13:07

Αναβάθμιση υποδομών της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων την Κυριακή