Tip of the Day

Αυτοκίνητο: Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη

15-03-2023 | 00:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τώρα την άνοιξη πρέπει να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις πιο ζεστές ημέρες. Από το να επισκεφθούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων μέχρι να αφαιρέσουμε τα χειμερινά ελαστικά. Είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία.

Ο άσχημος χειμωνιάτικος καιρός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την βαφή του αυτοκινήτου, ενώ το αλάτι στους δρόμους την περίοδο του χιονιά συνεχίζει να διαβρώνει κυρίως το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα πρέπει να ξεπλύνει καλά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, να απομακρύνει την βρωμιά και την λάσπη από όλα τα σημεία, να καθαρίσει καλά όλα τα εμφανή σημεία ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν γρατζουνιές στην βαφή που θα έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του χρώματος.

Ενεργός αφρός στο πλυντήριο βοηθάει την απομάκρυνση ακόμη και της πιο σκληρής βρωμιάς, ενώ το νερό με πίεση απομακρύνει βρωμιά και μικρά πετραδάκια που μπορούν να δράσουν σαν γυαλόχαρτο στο χρώμα.

Σε παλιότερα αυτοκίνητα το πλύσιμο στο κάτω μέρος του αμαξώματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τη διείσδυση υγρασίας στις κοιλότητες του δαπέδου του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσουμε το πρόβλημα, προκειμένου να το λύσουμε. Συνήθως από το σημείο που μπαίνει νερό, υπάρχει σκουριά που πρέπει να επισκευαστεί.

Θα πρέπει να καθαρίσουμε επιμελώς και το εσωτερικό, ώστε να φύγει όλο το φιλμ βρωμιάς, ειδικά στο παρμπρίζ. Τυχόν φθορές των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς μπορεί να έχουν σχιστεί λόγω του χιονιού και του πάγου. Σε περίπτωση που τα πατάκια έχουν παλιώσει πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε περίπτωση που έχουμε μπάρες για σκι θα πρέπει να τις αποσυναρμολογήσουμε, καθώς οι μπάρες αυξάνουν την κατανάλωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι ανά 100 κιλά είναι έως και 0,3 λίτρα περισσότερο καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόσθετα φορτία, όπως αλυσίδες χιονιού ή άλλα αντικείμενα που τα έχουμε στον αποθηκευτικό χώρο και δεν είναι απαραίτητα τα βγάζουμε εκτός αυτοκινήτου, αφού εκτός από το βάρος πιάνουν και όγκο.

Μέχρι το Πάσχα είναι η ώρα για αλλαγή των χειμερινών ελαστικών. Βγάζουμε τα χειμερινά και βάζουμε τα καλοκαιρινά ελαστικά, αφού τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι ιδανικά για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο γιατί είναι ακατάλληλα λόγω κακής πρόσφυσης, αλλά γιατί ανεβάζουν και την κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, ένας καλός έλεγχος των υγρών τους αυτοκινήτου (λάδια, υγρά φρένων, υγρό ψυγείου, υγρό υαλοκαθαριστήρων), είναι απαραίτητος, ενώ πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος όλων των φώτων(εμπρός και πίσω)του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Επιστολή Ρεπουμπλικανού βουλευτή στον Τραμπ κατά της πώλησης F-35 στην Τουρκία

23:44

Ξεπαγώνουν ιρανικά κεφάλαια - Συμφωνία με ΗΠΑ για μηχανισμό παρακολούθησης της εκεχειρίας

23:30

Αυστρία και Βρετανία βίωσαν τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ

23:16

Με το «αριστερό» στον Ιούλιο η Wall Street - Άλμα 8,81% για Meta

23:02

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Πρέβεζα και Χαλκιδική

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΑΕ στο Μαξίμου

22:34

Τετ α τετ Δένδια - Ανδρουλάκη την Πέμπτη

22:20

ΗΠΑ: Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αραβική Θάλασσα - 1 αγνοούμενος

22:06

«Παράθυρο» Στουρνάρα για «πάγο» στα επιτόκια από ΕΚΤ τον Ιούλιο

21:52

Δημοσκόπηση Marc: Νέες εκλογές θέλει το 56,7% σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας

21:38

Θεοδωρικάκος: Είναι θέμα τιμής να συλληφθούν οι δολοφόνοι

21:24

Χρυσός: «Απεγκλωβίστηκε» από το χαμηλό 7 μηνών με κέρδη 2,1%

21:10

Επταήμερο εθνικό πένθος στη Βενεζουέλα - Σχεδόν 2.300 οι νεκροί από τους σεισμούς

20:56

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά τα θετικά μηνύματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

20:45

Ρωσικό «καμπανάκι» στην Apple για πρόστιμο 52 εκατ. δολαρίων

20:33

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν ανανεώνει την τριμερή εμπορική συμφωνία USMCA με Καναδά και Μεξικό

20:21

Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, ΕΤΕ - Θετικές προοπτικές για Πειραιώς

20:13

Δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν της Γκίλφοϊλ για τα 250 έτη από την αμερικανική ανεξαρτησία

20:09

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου ενάντια στη Συνταγματική Αναθεώρηση

20:00

Οι λόγοι που έστειλαν το γεν σε χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών

19:58

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ να μπουν σε «αξιόπιστη πορεία» προς το 5%

19:56

Μητσοτάκης για Νέστορα: Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων

19:46

Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

19:37

Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το ν/σ για ίση αμοιβή και ένταξη υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

19:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης 1 έως 3 ετών με αναστολή στους 57 παραγωγούς από Κρήτη

19:24

Ταχιάος: «Η Θράκη χρειάζεται μια ενιαία αναπτυξιακή στρατηγική»

19:18

Το αεροδρόμιο της Βιέννης επιτρέπει τη μεταφορά έως 2 λίτρων υγρών στις αποσκευές

19:13

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση - Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

19:07

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές μετά το ρεκόρ

18:56

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για κατασκευή μόνιμης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ