Tip of the Day

Αυτοκίνητο: Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη

15-03-2023 | 00:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τώρα την άνοιξη πρέπει να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις πιο ζεστές ημέρες. Από το να επισκεφθούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων μέχρι να αφαιρέσουμε τα χειμερινά ελαστικά. Είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία.

Ο άσχημος χειμωνιάτικος καιρός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την βαφή του αυτοκινήτου, ενώ το αλάτι στους δρόμους την περίοδο του χιονιά συνεχίζει να διαβρώνει κυρίως το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα πρέπει να ξεπλύνει καλά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, να απομακρύνει την βρωμιά και την λάσπη από όλα τα σημεία, να καθαρίσει καλά όλα τα εμφανή σημεία ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν γρατζουνιές στην βαφή που θα έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του χρώματος.

Ενεργός αφρός στο πλυντήριο βοηθάει την απομάκρυνση ακόμη και της πιο σκληρής βρωμιάς, ενώ το νερό με πίεση απομακρύνει βρωμιά και μικρά πετραδάκια που μπορούν να δράσουν σαν γυαλόχαρτο στο χρώμα.

Σε παλιότερα αυτοκίνητα το πλύσιμο στο κάτω μέρος του αμαξώματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τη διείσδυση υγρασίας στις κοιλότητες του δαπέδου του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσουμε το πρόβλημα, προκειμένου να το λύσουμε. Συνήθως από το σημείο που μπαίνει νερό, υπάρχει σκουριά που πρέπει να επισκευαστεί.

Θα πρέπει να καθαρίσουμε επιμελώς και το εσωτερικό, ώστε να φύγει όλο το φιλμ βρωμιάς, ειδικά στο παρμπρίζ. Τυχόν φθορές των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς μπορεί να έχουν σχιστεί λόγω του χιονιού και του πάγου. Σε περίπτωση που τα πατάκια έχουν παλιώσει πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε περίπτωση που έχουμε μπάρες για σκι θα πρέπει να τις αποσυναρμολογήσουμε, καθώς οι μπάρες αυξάνουν την κατανάλωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι ανά 100 κιλά είναι έως και 0,3 λίτρα περισσότερο καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόσθετα φορτία, όπως αλυσίδες χιονιού ή άλλα αντικείμενα που τα έχουμε στον αποθηκευτικό χώρο και δεν είναι απαραίτητα τα βγάζουμε εκτός αυτοκινήτου, αφού εκτός από το βάρος πιάνουν και όγκο.

Μέχρι το Πάσχα είναι η ώρα για αλλαγή των χειμερινών ελαστικών. Βγάζουμε τα χειμερινά και βάζουμε τα καλοκαιρινά ελαστικά, αφού τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι ιδανικά για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο γιατί είναι ακατάλληλα λόγω κακής πρόσφυσης, αλλά γιατί ανεβάζουν και την κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, ένας καλός έλεγχος των υγρών τους αυτοκινήτου (λάδια, υγρά φρένων, υγρό ψυγείου, υγρό υαλοκαθαριστήρων), είναι απαραίτητος, ενώ πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος όλων των φώτων(εμπρός και πίσω)του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση συμμορίας στην Αϊτή

23:57

Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα σε Βοιωτία και Σαλαμίνα - 39 φωτιές σε ένα 24ωρο

23:41

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε βιομηχανικό εργοτάξιο

23:29

Δύο θάνατοι από ιλαρά στην Πενσιλβάνια

23:16

Άνοδος στη Wall Street με ομόλογα και τεχνολογία στο επίκεντρο

23:00

Δημοσιογράφοι του AFP δέχτηκαν επίθεση από Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη

22:51

Η OpenΑΙ ισχυρίζεται ότι το νέο της τσιπ ξεπερνά τους επεξεργαστές της Nvidia

22:32

Ισραήλ: «Παραμένει βασικός στόχος η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας και ο αφοπλισμός της Χαμάς»

22:19

Μικρές απώλειες για τον χρυσό αναμένοντας τον PCE

22:06

Πάνω από 1.800 τόνοι απορριμμάτων απομακρύνθηκαν από Αργολίδα, Μεσσηνία και Φωκίδα

21:47

Απώλειες 4% για το πετρέλαιο

21:23

Banco BPM: «Η πρόταση εξαγοράς της Monte dei Paschi δεν περιλαμβάνει premium»

21:03

Πέθανε η Ντόλι Πάρτον σε ηλικία 80 ετών

20:43

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να ανακαλέσει έως και 200.000 βίζες

20:35

Κούβα: Η Αβάνα καταδικάζει την παράταση του αμερικανικού εμπάργκο

20:12

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

19:58

Ευρωαγορές: Ανοδικά καθώς «οικονομική D-Day» κατά του Ιράν αποδείχθηκε πιο ήπια

19:57

Ομάν και Ιράν συζητούν για έναν «προσωρινό διάδρομο ναυσιπλοΐας» μέσω του Ορμούζ και για αποναρκοθέτηση

19:55

SpaceX: Επένδυση 100 δισ. δολαρίων για νέα βάση εκτόξευσης στη Λουιζιάνα

19:41

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς

19:37

Ρωσία: Το αεροσκάφος που πιστεύεται ότι μετέφερε τον διευθυντή της CIA αναχώρησε από τη Μόσχα

19:20

Η Ευρώπη δεν προλαβαίνει να γεμίσει τις αποθήκες φυσικού αερίου

19:01

Το Uber θα προσφέρει προαιρετική live μετάδοση των διαδρομών εφήβων σε γονείς και κηδεμόνες

18:47

Fed: Η Collins στηρίζει σταθερά επιτόκια, αλλά αφήνει ανοιχτή την πόρτα για αύξηση

18:42

Λευκορωσία: Η ΕΕ καταδικάζει τον χαρακτηρισμό ευρωπαϊκών ΜΜΕ ως «εξτρεμιστικών»

18:39

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Καλοπήγαδο Λαυρίου

18:25

Ιράν: Ουρές αναμονής έξω από τα βενζινάδικα, μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων

18:22

Ηράκλειο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στους Αγίους Δέκα

18:19

Ο Καναδάς απαντά «δολάριο προς δολάριο» στον Τραμπ: Δασμοί έως 50% στις αμερικανικές εισαγωγές

18:05

Χρηματιστήριο: Ανοδική διαφυγή με ώθηση από τράπεζες και blue chips