Tip of the Day

Αυτοκίνητο: Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη

15-03-2023 | 00:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τώρα την άνοιξη πρέπει να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις πιο ζεστές ημέρες. Από το να επισκεφθούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων μέχρι να αφαιρέσουμε τα χειμερινά ελαστικά. Είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία.

Ο άσχημος χειμωνιάτικος καιρός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την βαφή του αυτοκινήτου, ενώ το αλάτι στους δρόμους την περίοδο του χιονιά συνεχίζει να διαβρώνει κυρίως το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα πρέπει να ξεπλύνει καλά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, να απομακρύνει την βρωμιά και την λάσπη από όλα τα σημεία, να καθαρίσει καλά όλα τα εμφανή σημεία ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν γρατζουνιές στην βαφή που θα έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του χρώματος.

Ενεργός αφρός στο πλυντήριο βοηθάει την απομάκρυνση ακόμη και της πιο σκληρής βρωμιάς, ενώ το νερό με πίεση απομακρύνει βρωμιά και μικρά πετραδάκια που μπορούν να δράσουν σαν γυαλόχαρτο στο χρώμα.

Σε παλιότερα αυτοκίνητα το πλύσιμο στο κάτω μέρος του αμαξώματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τη διείσδυση υγρασίας στις κοιλότητες του δαπέδου του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσουμε το πρόβλημα, προκειμένου να το λύσουμε. Συνήθως από το σημείο που μπαίνει νερό, υπάρχει σκουριά που πρέπει να επισκευαστεί.

Θα πρέπει να καθαρίσουμε επιμελώς και το εσωτερικό, ώστε να φύγει όλο το φιλμ βρωμιάς, ειδικά στο παρμπρίζ. Τυχόν φθορές των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς μπορεί να έχουν σχιστεί λόγω του χιονιού και του πάγου. Σε περίπτωση που τα πατάκια έχουν παλιώσει πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε περίπτωση που έχουμε μπάρες για σκι θα πρέπει να τις αποσυναρμολογήσουμε, καθώς οι μπάρες αυξάνουν την κατανάλωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι ανά 100 κιλά είναι έως και 0,3 λίτρα περισσότερο καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόσθετα φορτία, όπως αλυσίδες χιονιού ή άλλα αντικείμενα που τα έχουμε στον αποθηκευτικό χώρο και δεν είναι απαραίτητα τα βγάζουμε εκτός αυτοκινήτου, αφού εκτός από το βάρος πιάνουν και όγκο.

Μέχρι το Πάσχα είναι η ώρα για αλλαγή των χειμερινών ελαστικών. Βγάζουμε τα χειμερινά και βάζουμε τα καλοκαιρινά ελαστικά, αφού τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι ιδανικά για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο γιατί είναι ακατάλληλα λόγω κακής πρόσφυσης, αλλά γιατί ανεβάζουν και την κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, ένας καλός έλεγχος των υγρών τους αυτοκινήτου (λάδια, υγρά φρένων, υγρό ψυγείου, υγρό υαλοκαθαριστήρων), είναι απαραίτητος, ενώ πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος όλων των φώτων(εμπρός και πίσω)του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

ΕΕ: Συμφωνία για τον νέο κανονισμό επιστροφών μεταναστών - Τι αποφασίστηκε

23:49

Axios: Στον «αέρα» το «Ταμείο Εργαλειοποίησης» των 1,8 δισ. δολαρίων του Τραμπ

23:38

Δανία: Τρίτη πρωθυπουργική θητεία για Μέτε Φρεντέρικσεν - Σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού

23:27

ΗΡΩΝ: Σταθερές οι τιμές για το «πράσινο τιμολόγιο» και τον Ιούνιο

23:16

Τέταρτο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street με άλμα 6,25% της Nvidia

23:03

Politico: Έρευνα για το πολυτελές πρότζεκτ του γαμπρού Τραμπ στην Αλβανία

22:49

Τι λέει η κοινή δήλωση Κονγκό - ΠΟΥ για Έμπολα

22:35

THEON: Νέες παραγγελίες 42 εκατ. ευρώ και πρόσθετα δικαιώματα αγοράς 27 εκατ. ευρώ

22:22

Κέρδη άνω του 4% για το πετρέλαιο παρά την παρέμβαση Τραμπ

22:08

Κόντρα Τσίπρα - Ράμα για την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία

21:55

Πτώση πάνω από 1% για χρυσό

21:42

«Καμπανάκι» Κομισιόν στα Τίρανα για ελληνική μειονότητα και περιβάλλον

21:30

Dow Jones: 130 χρόνια στο τιμόνι των αγορών - Από τις 40,94 στις 50.000 μονάδες

21:19

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

21:08

Δούκας: Καμία συνεργασία με ΝΔ - Επαφή ΠΑΣΟΚ με προοδευτικές δυνάμεις για προγραμματικές συγκλίσεις

20:55

Παραίτηση Κόκκαλη από τη γραμματεία του κόμματος Κόσμος

20:42

Ποσειδώνια 2026: Στο επίκεντρο η ελεύθερη ναυσιπλοΐα και η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

20:30

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου: Νέα «πυρά» από Τεχεράνη

20:19

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ με 30,5% - 2ος ο Τσίπρας και 3η η Καρυστιανού

20:07

Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό - Τι απαντούν Νετανιάχου και Χεζμπολάχ

19:55

Κοντά σε IPO η Anthropic - Τι «σκανάρει»

19:41

Ευρωβαρόμετρο: Ελλείψεις δεξιοτήτων στο 34% των ΜμΕ στην Ελλάδα

19:27

Μητσοτάκης για Στενά του Ορμούζ: Επιστροφή στο προηγούμενο status quo - Εθνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο η ελληνόκτητη ναυτιλία

19:14

Κομισιόν: Το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική κλιμάκωση στον Λίβανο

19:00

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τη διακοπή διαπραγματεύσεων Ιράν - ΗΠΑ: Διψήφιο άλμα για EasyJet και Softbank

18:49

Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση της συνεργασίας με Βουλγαρία σε επενδύσεις, βιομηχανία, καινοτομία

18:38

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στους Αγίους Θεοδώρους

18:24

Η Berkshire Hathaway αποκτά την Taylor Morrison Home για 6,8 δισ. δολάρια

18:10

Λίβανος: Πολλοί τραυματίες και ζημιές σε νοσοκομείο από ισραηλινό πλήγμα

17:59

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Παναμά την Τρίτη