Tip of the Day

Αυτοκίνητο: Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη

15-03-2023 | 00:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τώρα την άνοιξη πρέπει να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις πιο ζεστές ημέρες. Από το να επισκεφθούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων μέχρι να αφαιρέσουμε τα χειμερινά ελαστικά. Είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία.

Ο άσχημος χειμωνιάτικος καιρός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την βαφή του αυτοκινήτου, ενώ το αλάτι στους δρόμους την περίοδο του χιονιά συνεχίζει να διαβρώνει κυρίως το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα πρέπει να ξεπλύνει καλά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, να απομακρύνει την βρωμιά και την λάσπη από όλα τα σημεία, να καθαρίσει καλά όλα τα εμφανή σημεία ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν γρατζουνιές στην βαφή που θα έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του χρώματος.

Ενεργός αφρός στο πλυντήριο βοηθάει την απομάκρυνση ακόμη και της πιο σκληρής βρωμιάς, ενώ το νερό με πίεση απομακρύνει βρωμιά και μικρά πετραδάκια που μπορούν να δράσουν σαν γυαλόχαρτο στο χρώμα.

Σε παλιότερα αυτοκίνητα το πλύσιμο στο κάτω μέρος του αμαξώματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τη διείσδυση υγρασίας στις κοιλότητες του δαπέδου του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσουμε το πρόβλημα, προκειμένου να το λύσουμε. Συνήθως από το σημείο που μπαίνει νερό, υπάρχει σκουριά που πρέπει να επισκευαστεί.

Θα πρέπει να καθαρίσουμε επιμελώς και το εσωτερικό, ώστε να φύγει όλο το φιλμ βρωμιάς, ειδικά στο παρμπρίζ. Τυχόν φθορές των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς μπορεί να έχουν σχιστεί λόγω του χιονιού και του πάγου. Σε περίπτωση που τα πατάκια έχουν παλιώσει πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε περίπτωση που έχουμε μπάρες για σκι θα πρέπει να τις αποσυναρμολογήσουμε, καθώς οι μπάρες αυξάνουν την κατανάλωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι ανά 100 κιλά είναι έως και 0,3 λίτρα περισσότερο καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόσθετα φορτία, όπως αλυσίδες χιονιού ή άλλα αντικείμενα που τα έχουμε στον αποθηκευτικό χώρο και δεν είναι απαραίτητα τα βγάζουμε εκτός αυτοκινήτου, αφού εκτός από το βάρος πιάνουν και όγκο.

Μέχρι το Πάσχα είναι η ώρα για αλλαγή των χειμερινών ελαστικών. Βγάζουμε τα χειμερινά και βάζουμε τα καλοκαιρινά ελαστικά, αφού τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι ιδανικά για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο γιατί είναι ακατάλληλα λόγω κακής πρόσφυσης, αλλά γιατί ανεβάζουν και την κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, ένας καλός έλεγχος των υγρών τους αυτοκινήτου (λάδια, υγρά φρένων, υγρό ψυγείου, υγρό υαλοκαθαριστήρων), είναι απαραίτητος, ενώ πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος όλων των φώτων(εμπρός και πίσω)του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:09

Δίχως τέλος η μάχη με τις φλόγες σε Βοιωτία και Αττική - 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

18:47

AtmoHub: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τον καπνό των πυρκαγιών

18:36

ΑΑΔΕ: Πρώτος επιτόπιος έλεγχος για αγροτικές επιδοτήσεις - Έλεγχος σε 195 κτηνοτρόφους στην Κρήτη

18:22

Γαλλία: Αυξημένες κατά 9% οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων

17:59

Κοντογεώργης: Τιτάνιο το έργο του πυροσβεστικού σώματος, υπάρχει συντονισμός με την αυτοδιοίκηση

17:54

Στον ανακριτή ο υπεύθυνος λειτουργίας του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου

17:45

BYD: Αύξηση παγκόσμιων πωλήσεων EV για τρίτο διαδοχικό μήνα

17:36

ΓΓΠΠ: Σε Red Code την Κυριακή για Αττική, Βοιωτία, και Εύβοια

17:30

Πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην Καμηλόβρυση Φθιώτιδας - Μήνυμα του 112

17:00

Νέες πηγές εσόδων αναζητούν τα σούπερ μάρκετ – Οι επενδύσεις της επόμενης μέρας

16:52

SpaceX: Τι ρώτησαν οι επενδυτές τον Έλον Μασκ ενόψει των πρώτων οικονομικών αποτελεσμάτων

16:41

Ανοιχτός ο Λόφος Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα

16:37

Πτολεμαϊδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπορίας 57 ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή και οικονομική τους εκμετάλλευση

16:25

Τσουκαλάς: Το κόμμα ΕΛΑΣ κάνει light αντιπολίτευση στη ΝΔ και διεξάγει μονομέτωπο απέναντι στο ΠΑΣΟΚ

16:06

Τουρκία-Ιράκ: Υπογραφή συμφωνίας ενός έτους για διασφάλιση χρήσης του πετρελαϊκού αγωγού μεταξύ των δύο χωρών

15:39

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

15:25

Τι είναι η πολιτιστική συνταγογράφηση και πώς βοηθά στην αναμονή για την λήψη υπηρεσιών ψυχικής υγείας

15:06

Μεγάλη φωτιά στο Σκάλωμα Φωκίδας - Απανωτά μηνύματα από το 112

14:53

Τουρνάς: Αποφεύγετε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά

14:44

Ζελένσκι: Πλήγματα σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές και ένα εμπορικό πλοίο

14:41

Λάρισα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Κυρά Φαρσάλων

14:26

Indian Oil Corp.: Στροφή στην αγορά πετρελαίου σε τιμές spot market

14:07

UEFA: Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στη FIFA

13:41

Ουκρανία: Η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Κίεβο υπέστη ζημιές καθώς πύραυλος έπεσε δίπλα στην περίφραξή της

13:00

Τουρισμός: Οι τιμές κρατούν την ανάπτυξη των ξενοδοχείων - Οι δύο αστερίσκοι για τη συνέχεια

12:57

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Παράταση της προσωρινής διαμονής των πυρόπληκτων της φωτιάς στο Ρέθυμνο

12:46

Meteo: Στα 130 χλμ/ώρα έφτασαν οι ριπές ανέμου στην Κάρυστο - Στα 112 χλμ/ώρα στην Πεντέλη

12:39

Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ - Πλήρης απορρόφηση της αύξησης πάνω από 18% στη χονδρική

12:28

Ιράν: Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

12:22

ExxonMobil - Chevron: Προειδοποιούν ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα διατηρήσει τις τιμές των καυσίμων σε υψηλά επίπεδα