Tip of the Day

Αυτοκίνητο: Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη

15-03-2023 | 00:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τώρα την άνοιξη πρέπει να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις πιο ζεστές ημέρες. Από το να επισκεφθούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων μέχρι να αφαιρέσουμε τα χειμερινά ελαστικά. Είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία.

Ο άσχημος χειμωνιάτικος καιρός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την βαφή του αυτοκινήτου, ενώ το αλάτι στους δρόμους την περίοδο του χιονιά συνεχίζει να διαβρώνει κυρίως το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα πρέπει να ξεπλύνει καλά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, να απομακρύνει την βρωμιά και την λάσπη από όλα τα σημεία, να καθαρίσει καλά όλα τα εμφανή σημεία ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν γρατζουνιές στην βαφή που θα έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του χρώματος.

Ενεργός αφρός στο πλυντήριο βοηθάει την απομάκρυνση ακόμη και της πιο σκληρής βρωμιάς, ενώ το νερό με πίεση απομακρύνει βρωμιά και μικρά πετραδάκια που μπορούν να δράσουν σαν γυαλόχαρτο στο χρώμα.

Σε παλιότερα αυτοκίνητα το πλύσιμο στο κάτω μέρος του αμαξώματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τη διείσδυση υγρασίας στις κοιλότητες του δαπέδου του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσουμε το πρόβλημα, προκειμένου να το λύσουμε. Συνήθως από το σημείο που μπαίνει νερό, υπάρχει σκουριά που πρέπει να επισκευαστεί.

Θα πρέπει να καθαρίσουμε επιμελώς και το εσωτερικό, ώστε να φύγει όλο το φιλμ βρωμιάς, ειδικά στο παρμπρίζ. Τυχόν φθορές των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς μπορεί να έχουν σχιστεί λόγω του χιονιού και του πάγου. Σε περίπτωση που τα πατάκια έχουν παλιώσει πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε περίπτωση που έχουμε μπάρες για σκι θα πρέπει να τις αποσυναρμολογήσουμε, καθώς οι μπάρες αυξάνουν την κατανάλωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι ανά 100 κιλά είναι έως και 0,3 λίτρα περισσότερο καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόσθετα φορτία, όπως αλυσίδες χιονιού ή άλλα αντικείμενα που τα έχουμε στον αποθηκευτικό χώρο και δεν είναι απαραίτητα τα βγάζουμε εκτός αυτοκινήτου, αφού εκτός από το βάρος πιάνουν και όγκο.

Μέχρι το Πάσχα είναι η ώρα για αλλαγή των χειμερινών ελαστικών. Βγάζουμε τα χειμερινά και βάζουμε τα καλοκαιρινά ελαστικά, αφού τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι ιδανικά για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο γιατί είναι ακατάλληλα λόγω κακής πρόσφυσης, αλλά γιατί ανεβάζουν και την κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, ένας καλός έλεγχος των υγρών τους αυτοκινήτου (λάδια, υγρά φρένων, υγρό ψυγείου, υγρό υαλοκαθαριστήρων), είναι απαραίτητος, ενώ πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος όλων των φώτων(εμπρός και πίσω)του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:51

Πετρέλαιο: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2018 τα αμερικανικά αποθέματα αργού

20:37

Το Κρεμλίνο επιτρέπει σε αντιπολεμικό κόμμα να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές

20:35

Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στο Πλωμάρι Λέσβου - Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο

20:28

Γερουσιαστές ζητούν να ερευνηθεί η «πρώιμη πρόσβαση» επενδυτών στις αναρτήσεις Τραμπ

20:15

e-ΕΦΚΑ: Επιστρέφονται 1,77 εκατ. ευρώ σε 491 εργαζόμενους συνταξιούχους

20:02

Lufthansa και Air France-KLM υπέβαλαν στο «παρά 5» προσφορές για την πορτογαλική TAP

19:49

Τουρνάς: «Σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί την απώλεια δύο ανθρώπων του»

19:45

Το μεγάλο στοίχημα των Βρυξελλών: Η μεταμόρφωση του Ευρωπαίου αποταμιευτή

19:44

ΗΠΑ: Ο Φάουτσι αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία για την Covid-19 - Απειλείται με παραπομπή στη Δικαιοσύνη

19:39

Αίγυπτος: Έκρηξη στο λιμάνι Νταμιέτα, αναφορές για πλήγμα drone σε αμερικανικό τάνκερ

19:35

Τουρκία για Κυπριακό: Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες και επιμονή στην «κυριαρχική ισότητα»

19:25

Ευρωαγορές: H γεωπολιτική ένταση έφερε απώλειες - «Βουτιά» 11% η Hermès, «εκτίναξη» 17% η Kering

19:18

ΑΑΔΕ: Ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς για τον ποιοτικό έλεγχο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

19:06

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Η ατζέντα

18:58

Μυτιληναίος: «Yπερηφάνεια» για τη συμφωνία της Metlen για προμήθεια γαλλίου - «Αυτή είναι μόνο η αρχή»

18:52

Ιράκ: Πέντε Ιρανοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας

18:41

Qualco: Αποκτά το 60% της Lever Development Consultants έναντι 3 εκατ. ευρώ

18:29

ΥΠΕΞ για Κυπριακό: Σταθερός στόχος παραμένει η επανένωση της Μεγαλονήσου

18:15

Χρειάζεται η Ελλάδα σταθερή κυβέρνηση επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ;

18:14

Noval Property: Στα 18 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο

18:03

OpenAI: Δύο μοντέλα ΑΙ που «δραπέτευσαν» και παραβίασαν το Hugging Face επιτέθηκαν σε άλλες τέσσερις πλατφόρμες

17:56

Ουγγαρία: Κλείνει ένας από τους τέσσερις αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού Πακς

17:41

Μεγάλη πυρκαγιά στο Πλωμάρι Λέσβου - Ήχησε το 112

17:35

Public Group: Πωλήσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ το 2025

17:32

Reuters: Ο αμερικανικός στρατός ενδέχεται να διατάξει τα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή να παραδώσουν τα κινητά τους

17:25

Νέα πολυετή υψηλά στο Χρηματιστήριο με stock picking

17:09

ΑΑΔΕ: Σύσταση Τελωνειακού Ελεγκτικού Σταθμού στο Πλωμάρι Λέσβου από 3 Αυγούστου

17:02

Γερμανία: Ο Τόρστεν Φράι εξελέγη επικεφαλής της ΚΟ CDU/CSU με 91,9%

17:00

Wyndham: Ισχυρό πρώτο εξάμηνο με 25 νέες συμφωνίες ξενοδοχείων και 13 νέα ανοίγματα

16:58

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε ένα τέμενος στη Λωρίδα της Γάζας