Tip of the Day

Αυτοκίνητο: Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη

15-03-2023 | 00:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προετοιμασία του αυτοκινήτου την άνοιξη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τώρα την άνοιξη πρέπει να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις πιο ζεστές ημέρες. Από το να επισκεφθούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων μέχρι να αφαιρέσουμε τα χειμερινά ελαστικά. Είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία.

Ο άσχημος χειμωνιάτικος καιρός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την βαφή του αυτοκινήτου, ενώ το αλάτι στους δρόμους την περίοδο του χιονιά συνεχίζει να διαβρώνει κυρίως το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα πρέπει να ξεπλύνει καλά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, να απομακρύνει την βρωμιά και την λάσπη από όλα τα σημεία, να καθαρίσει καλά όλα τα εμφανή σημεία ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν γρατζουνιές στην βαφή που θα έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του χρώματος.

Ενεργός αφρός στο πλυντήριο βοηθάει την απομάκρυνση ακόμη και της πιο σκληρής βρωμιάς, ενώ το νερό με πίεση απομακρύνει βρωμιά και μικρά πετραδάκια που μπορούν να δράσουν σαν γυαλόχαρτο στο χρώμα.

Σε παλιότερα αυτοκίνητα το πλύσιμο στο κάτω μέρος του αμαξώματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τη διείσδυση υγρασίας στις κοιλότητες του δαπέδου του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσουμε το πρόβλημα, προκειμένου να το λύσουμε. Συνήθως από το σημείο που μπαίνει νερό, υπάρχει σκουριά που πρέπει να επισκευαστεί.

Θα πρέπει να καθαρίσουμε επιμελώς και το εσωτερικό, ώστε να φύγει όλο το φιλμ βρωμιάς, ειδικά στο παρμπρίζ. Τυχόν φθορές των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς μπορεί να έχουν σχιστεί λόγω του χιονιού και του πάγου. Σε περίπτωση που τα πατάκια έχουν παλιώσει πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε περίπτωση που έχουμε μπάρες για σκι θα πρέπει να τις αποσυναρμολογήσουμε, καθώς οι μπάρες αυξάνουν την κατανάλωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι ανά 100 κιλά είναι έως και 0,3 λίτρα περισσότερο καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόσθετα φορτία, όπως αλυσίδες χιονιού ή άλλα αντικείμενα που τα έχουμε στον αποθηκευτικό χώρο και δεν είναι απαραίτητα τα βγάζουμε εκτός αυτοκινήτου, αφού εκτός από το βάρος πιάνουν και όγκο.

Μέχρι το Πάσχα είναι η ώρα για αλλαγή των χειμερινών ελαστικών. Βγάζουμε τα χειμερινά και βάζουμε τα καλοκαιρινά ελαστικά, αφού τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι ιδανικά για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο γιατί είναι ακατάλληλα λόγω κακής πρόσφυσης, αλλά γιατί ανεβάζουν και την κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, ένας καλός έλεγχος των υγρών τους αυτοκινήτου (λάδια, υγρά φρένων, υγρό ψυγείου, υγρό υαλοκαθαριστήρων), είναι απαραίτητος, ενώ πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος όλων των φώτων(εμπρός και πίσω)του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:33

Αγρότες: Τέλος εποχής για το «τσεκ» όπως το ξέραμε: Στο στόχαστρο οι ετεροεπαγγελματίες

09:31

ΕΒΕΠ: Το επόμενο βήμα μετά τη ΔΕΘ είναι η ενίσχυση της παραγωγικής ανταγωνιστικότητας

09:23

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 98 δολ. το Brent με φόντο το deal Ιράν-Ομάν για το Ορμούζ

09:08

Σκέρτσος: Ζούσαν οι Έλληνες καλύτερα το 2019 από το 2026;

09:00

Ζελένσκι: Ενδεχόμενη «αποκλιμάκωση» του πολέμου στην Ουκρανία τον χειμώνα

08:56

Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Αmazon - 5 νεκροί

08:50

Έκδοση πινακίδων: Σε δημόσια διαβούλευση οι νέες διατάξεις του υπ. Μεταφορών - Τι αλλάζει

08:44

Ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα: Η «τρύπα» των 500 εκατ. και η απόσταση από την Ευρώπη

08:43

Τουλάχιστον 2 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

08:40

Γκίλφοϊλ: «Πιο τολμηρή και ισχυρότερη από ποτέ» η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ - Η Β. Ελλάδα θυμίζει Silicon Valley στην ακμή της

08:30

Χατζηδάκης: «Προτιμούμε την αυτοδυναμία, αλλά δεν έχουμε κλείσει την πόρτα σε συμμαχίες»

08:25

Σε ισχύ οι τελωνειακοί δασμοί αντιποίνων του Καναδά σε προϊόντα των ΗΠΑ

08:19

Γιατί το 2026 θα είναι χρονιά - σταθμός για τη ΜΕΒΓΑΛ

08:12

Άντεξε το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του πολέμου - Τα «πυρομαχικά» του πακέτου ΔΕΘ

08:05

Η «χρήσιμη»... χολή του Σαμαρά - Η δεύτερη νιότη στα «Δίδυμα Φεγγάρια» - Η αριστερή πολυκατοικία

08:00

Στα 775,78 ευρώ η μέση σύνταξη του ΕΦΚΑ τον Αύγουστο - Οι καταβολές έως το τέλος του έτους

07:48

Καύσιμα: Επιστρέφει ο φόβος ελλείψεων - Πόσο θωρακισμένη είναι η Ελλάδα, τι θα γίνει με τις τιμές

07:38

Φοιτητική κατοικία: Ράλι διαρκείας με (έως) +164% στην 10ετία - Τα ενοίκια και η τάση

07:26

Εντός Σεπτεμβρίου η απόφαση για την επιτροπή πυρηνικής ενέργειας - Τα πρώτα καθήκοντα

07:17

Υψηλότερα επιτόκια, μεγαλύτερος λογαριασμός για τους δανειολήπτες

07:11

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Ποιοι γλιτώνουν τεκμήρια και ΕΝΦΙΑ

07:04

Το χαράτσι στα 1.400 στελέχη - Τρίτωσε με άρωμα ΙΟΝ - Σημαντική πρόοδος, σημαντικές προκλήσεις

23:58

Νέος πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα ο διπλωμάτης καριέρας Νικόλας Κασσιανίδης

23:45

«Αόρατη η εστίαση στα μέτρα της ΔΕΘ» - Τι ζητά η ΠΟΕΣΕ

23:32

Ο Μακρόν θέλει ευρωπαϊκό «block» στα social media για τους κάτω των 15 ετών

23:17

Ούτε βήμα πίσω ο Πούτιν: Θέλει όλο το Ντονέτσκ - «Μπορούμε να το πάρουμε σε έξι μήνες»

23:03

Theon: Διεύρυνση της συνολικής δυνητικής αγοράς σε σχεδόν 8 δισ. ευρώ

22:45

Πιερρακάκης: «Τα μέτρα που ανακοινώσαμε ακούνε τις ανάγκες της κοινωνίας»

22:28

Γ. Βουτσινάς (ΚΕΕΕ): Για τις ΜμΕ μπορούμε να μιλάμε πλέον για προοπτική, με αριθμούς, ορόσημα και ημερομηνίες

22:11

Διαδήλωση κατά της AfD στο Βερολίνο