Tip of the Day

Πώς να κερδίσετε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων

11-07-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να κερδίσετε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων

Οι διεθνείς τιμές τροφίμων έχουν εκτοξευθεί με το κρέας και τα σιτηρά να καταγράφουν ρεκόρ λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμων, των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και το αυξανόμενο κόστος εργασίας. Η αύξηση του πληθωρισμού, η μείωση της αγοραστικής δύναμης επιβάλλουν αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες.

Οι ειδικοί της διεθνούς αγοράς συμβουλεύουν να ξοδεύουμε τα χρήματα με σύνεση και να γίνουμε πιο οργανωτικοί. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο πρέπει να πηγαίνουμε στην αγορά με λίστα αλλά πρέπει να αντικαθιστούμε τα λιγότερο απαραίτητα με τα απολύτως απαραίτητα όπως π.χ. τα σνακ με τα κανονικά γεύματα. Όταν οι τιμές για το βόειο κρέας, το κοτόπουλο ή το χοιρινό αυξάνονται, αντικαταστήστε φθηνότερες πηγές πρωτεΐνης όπως φασόλια, φακές, αυγά ή ρεβίθια, προτείνει ο Tobie Stanger, αρχισυντάκτης στο Consumer Reports. «Οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης είναι καλές για τον άνθρωπο και τον πλανήτη», είπε.

Και ενώ για πολλούς στο παρελθόν οι εκπτώσεις συχνά περνούσαν απαρατήρητες, τώρα, θα πρέπει να εξασκηθούμε και σε αυτό. Οι εκπτώσεις είναι είτε το αποτέλεσμα των προσφορών που διαπραγματεύτηκε το σούπερ μάρκετ (ή το κρεοπωλείο κλπ) με προμηθευτές είτε μια μείωση τιμής για να υπερισχύσει έναντι του ανταγωνιστή.

Τα προγράμματα ανταμοιβής και πιστότητας (κάρτες μέλους κλπ) προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις και προνόμια, αρκεί να βρούμε χρόνο να κάνουμε την εγγραφή.

Σε δύσκολες εποχές, ο καταψύκτης μπορεί να γίνει ο καλύτερός μας φίλος. Για παράδειγμα, τα ασπράδια αυγών και τα περισσότερα κρέατα μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξή σας για έως και 12 μήνες. «Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για αγορές κρέατος, πουλερικών και ψαριών σε κρέας, αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες σε σχετικά χαμηλές τιμές», συμβουλεύει η Μέγκαν Χιλ, από την Culinary Hill. «Την ίδια μέρα που ψωνίζετε, μοιράστε το κρέας σε μικρότερες ποσότητες, όπως συσκευασίες του ενός κιλού, και καταψύξτε αμέσως για μελλοντικά γεύματα».

Οι επώνυμες μάρκες των καταστημάτων — επίσης γνωστές ως μάρκες γενικής χρήσης ή ιδιωτικής ετικέτας — μπορεί να είναι έως και 15% φθηνότερες από τις «γνωστές» μάρκες και συχνά παράγονται από την ίδια εταιρεία.

Πολλές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κρατούν ένα ράφι κοντά στο πίσω μέρος του καταστήματος που φιλοξενεί προϊόντα που λήγουν ή έχουν καταστραφεί. Αυτά πολλές φορές μπορούν να καταναλωθούν χωρίς φόβο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:55

Γίνεται πράξη το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας - 365 εκατ. ευρώ για τον αγροδιατροφικό τομέα

14:49

Ελληνικό Πάνελ Οικονομολόγων του ΚΕΦίΜ: Ναι στην πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους

14:37

Κίνα: Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κατάσχεση πλοίων από τις ΗΠΑ στην Βενεζουέλα

14:35

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς στα Υπουργεία

14:34

Η LPC στηρίζει τις οικογένειες του Ασπροπύργου

14:34

Lamda Development: Δωρεάν ίδιες μετοχές σε 25 στελέχη

14:32

Μητσοτάκης προς Αμπάς: Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση για διάλογο προς επίτευξη της ειρήνης

14:30

Συνάντηση Παπασταύρου - Γκίλφοϊλ: Η ενέργεια βρίσκεται στον πυρήνα της σχέσης ΗΠΑ - Ελλάδας

14:24

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει τίποτα εκδικητικό απέναντι στους αγρότες - Το πάρτι των επιδοτήσεων τελείωσε

14:20

Κίνα: Προσωρινοί δασμοί σε εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων από την ΕΕ

14:10

ΔΥΠΑ: 2.000 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ σε Δήμους - Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

14:06

Ιαπωνία: Ετοιμάζεται να θέσει ξανά σε λειτουργία το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό του κόσμου

14:03

Πιερρακάκης: Η πολιτική μας στοχεύει σε συνολική και διαρκή ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος

14:00

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ - Τα πρόσωπα της χρονιάς

13:55

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Από το φυσικό αέριο στην καθετοποίηση και τη διαφοροποίηση

13:52

Τσιάρας: Ο διάλογος είναι απόδειξη ευθύνης και όχι υποχώρησης – Τα βασικά αιτήματα των αγροτών έχουν αντιμετωπιστεί

13:47

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

13:42

Ιράν: Το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων δεν είναι διαπραγματεύσιμο

13:32

Μαρινάκης: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ θα ενισχύσει τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

13:25

L’ Espresso: Η ρεβάνς της Ελλάδας - Ήταν ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και πέρασε στην ανάκαμψη

13:21

Μυστικές Yπηρεσίες ΗΠΑ: Οι στόχοι του Πούτιν για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει - Πάντα θέλει περισσότερα

13:17

Πότε θα σταλούν τα πρώτα ειδοποιητήρια για τις παραβάσεις που «έπιασαν» οι ΑΙ κάμερες

13:14

Επ. Ανταγωνισμού: Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό έργο για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στις αγορές

13:07

ΤτΕ: Η ενισχυμένη ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών δημιουργεί προϋποθέσεις επέκτασης

13:05

Mastercard: Οι Ευρωπαίοι στρέφονται στις «προσιτές πολυτέλειες» τη φετινή εορταστική περίοδο

13:02

Bain & Company: Ισχυρή ανάκαμψη για την παγκόσμια αγορά M&A το 2025 χάρη στα mega-deals

12:50

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων 1,17 δισ.

12:44

ΤτΕ: Προβλέπει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης 2,1% για την επόμενη τριετία με «γκάζι» από την κατανάλωση

12:31

Τουρκία: Επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Δαμασκό - Στο επίκεντρο η διάλυση του SDF που «καθυστερεί»

12:25

5 Στιγμές - 1 Χριστουγεννιάτικη Αποστολή για τους εθελοντές της bwin