Tip of the Day

Πώς να κερδίσετε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων

11-07-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να κερδίσετε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι διεθνείς τιμές τροφίμων έχουν εκτοξευθεί με το κρέας και τα σιτηρά να καταγράφουν ρεκόρ λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμων, των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και το αυξανόμενο κόστος εργασίας. Η αύξηση του πληθωρισμού, η μείωση της αγοραστικής δύναμης επιβάλλουν αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες.

Οι ειδικοί της διεθνούς αγοράς συμβουλεύουν να ξοδεύουμε τα χρήματα με σύνεση και να γίνουμε πιο οργανωτικοί. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο πρέπει να πηγαίνουμε στην αγορά με λίστα αλλά πρέπει να αντικαθιστούμε τα λιγότερο απαραίτητα με τα απολύτως απαραίτητα όπως π.χ. τα σνακ με τα κανονικά γεύματα. Όταν οι τιμές για το βόειο κρέας, το κοτόπουλο ή το χοιρινό αυξάνονται, αντικαταστήστε φθηνότερες πηγές πρωτεΐνης όπως φασόλια, φακές, αυγά ή ρεβίθια, προτείνει ο Tobie Stanger, αρχισυντάκτης στο Consumer Reports. «Οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης είναι καλές για τον άνθρωπο και τον πλανήτη», είπε.

Και ενώ για πολλούς στο παρελθόν οι εκπτώσεις συχνά περνούσαν απαρατήρητες, τώρα, θα πρέπει να εξασκηθούμε και σε αυτό. Οι εκπτώσεις είναι είτε το αποτέλεσμα των προσφορών που διαπραγματεύτηκε το σούπερ μάρκετ (ή το κρεοπωλείο κλπ) με προμηθευτές είτε μια μείωση τιμής για να υπερισχύσει έναντι του ανταγωνιστή.

Τα προγράμματα ανταμοιβής και πιστότητας (κάρτες μέλους κλπ) προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις και προνόμια, αρκεί να βρούμε χρόνο να κάνουμε την εγγραφή.

Σε δύσκολες εποχές, ο καταψύκτης μπορεί να γίνει ο καλύτερός μας φίλος. Για παράδειγμα, τα ασπράδια αυγών και τα περισσότερα κρέατα μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξή σας για έως και 12 μήνες. «Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για αγορές κρέατος, πουλερικών και ψαριών σε κρέας, αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες σε σχετικά χαμηλές τιμές», συμβουλεύει η Μέγκαν Χιλ, από την Culinary Hill. «Την ίδια μέρα που ψωνίζετε, μοιράστε το κρέας σε μικρότερες ποσότητες, όπως συσκευασίες του ενός κιλού, και καταψύξτε αμέσως για μελλοντικά γεύματα».

Οι επώνυμες μάρκες των καταστημάτων — επίσης γνωστές ως μάρκες γενικής χρήσης ή ιδιωτικής ετικέτας — μπορεί να είναι έως και 15% φθηνότερες από τις «γνωστές» μάρκες και συχνά παράγονται από την ίδια εταιρεία.

Πολλές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κρατούν ένα ράφι κοντά στο πίσω μέρος του καταστήματος που φιλοξενεί προϊόντα που λήγουν ή έχουν καταστραφεί. Αυτά πολλές φορές μπορούν να καταναλωθούν χωρίς φόβο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:43

Χρυσός: Ισχυρό comeback με βοήθεια από ομόλογα και δολάριο - Ράλι σε όλα τα μέταλλα

16:38

Υπ. Δικαιοσύνης: Πλήρης επίτευξη των οροσήμων του Ταμείου Ανάκαμψης

16:37

Σε νέα υψηλά έξι εβδομάδων το πετρέλαιο

16:35

Έξι μέλη του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού σκοτώθηκαν σε αμερικανικές επιθέσεις

16:29

Δέκα προτάσεις του ΟΕΕ για την οικονομία εν όψει ΔΕΘ

16:24

Βενιζέλος: Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι σήμερα αναγκαίο

16:14

Η Cosmote Telekom γίνεται Telekom

16:13

Δένδιας: Έρχονται 522 έργα οχύρωσης σε όλη τη χώρα έως το 2030

16:11

VW: Ο Όλιβερ Μπλουμ προετοιμάζεται για δύσκολη αναμέτρηση με το εργατικό δυναμικό

16:09

«Κλείνει το μάτι» σε νέο «πάγο» στα επιτόκια της Fed ο Γουόλερ

16:07

ΕΛΑΣ: Τη Δευτέρα το οικονομικό πρόγραμμα στο Εθνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο για κοστολόγηση

16:03

ΕΣΕΕ: Πλήρως κοστολογημένο και τεκμηριωμένο σχέδιο δράσης έως το 2030 για ισχυρές και βιώσιμες ΜμΕ

15:59

Αεροδρόμιο της Λειψίας: Βαρσοβία και Λονδίνο καλούν τους πρεσβευτές της Ρωσίας

15:50

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2025 το εμπορικό έλλειμμα

15:48

Παπαθανάσης: 140 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για διαχείριση υδάτων

15:47

Η Βόρεια Ελλάδα στον πυρήνα του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας – Ξεχωρίζουν οι υποδομές αερίου

15:46

Γιατί το cherry-picking δε μπορεί να δίνει πάντα λύσεις

15:39

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος: Τι αλλάζει στην αγορά τυχερών παιγνίων

15:33

ΕΣΠ ενόψει νέας σχολικής χρονιάς: «Ο καταναλωτής πρέπει να έχει όλες τις επιλογές»

15:31

Η Nvidia εξαγοράζει τη Hugging Face έναντι 12,9 δισ. δολαρίων

15:31

Όμιλος Ελλάκτωρ: Ο Σταύρος Κατσικάδης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Μαρίνα Αλίμου

15:30

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας Κατς απειλεί με «εκτεταμένα αντίποινα» εάν το Ιράν επιτεθεί στη χώρα

15:19

Ρεκόρ συμμετοχών στα βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2026

15:00

Τουρκία: Επείγουσες απαλλοτριώσεις για το κοίτασμα σπάνιων γαιών στο Εσκισεχίρ

14:58

Τουρισμός: Μεγάλη αύξηση της Αττικής σε αφίξεις και έσοδα - Οι σημαντικότερες αγορές που κινούν την άνοδο

14:58

Μεταλλευτικό έργο Σκουριών: Η επόμενη ημέρα μιας επένδυσης στρατηγικής σημασίας

14:54

ΔΕΘ: Ενέργεια, τεχνολογία και συνδεσιμότητα σε ένα ενιαίο σημείο εμπειρίας από τη ΔΕΗ

14:51

Τι να μην κάνετε στο Παρίσι

14:40

Δήμας: Στο 62% οι εργασίες στο FlyOver - Σταθερά ο στόχος για παράδοση τον Μάιο του 2027

14:38

Μειώθηκαν κατά 53% τα μικρά δέματα από Κίνα προς ΕΕ - 224 εκατ. στα ταμεία μετά το τέλος των 3 ευρώ