Tip of the Day

Πώς να κερδίσετε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων

11-07-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να κερδίσετε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων

Οι διεθνείς τιμές τροφίμων έχουν εκτοξευθεί με το κρέας και τα σιτηρά να καταγράφουν ρεκόρ λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμων, των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και το αυξανόμενο κόστος εργασίας. Η αύξηση του πληθωρισμού, η μείωση της αγοραστικής δύναμης επιβάλλουν αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες.

Οι ειδικοί της διεθνούς αγοράς συμβουλεύουν να ξοδεύουμε τα χρήματα με σύνεση και να γίνουμε πιο οργανωτικοί. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο πρέπει να πηγαίνουμε στην αγορά με λίστα αλλά πρέπει να αντικαθιστούμε τα λιγότερο απαραίτητα με τα απολύτως απαραίτητα όπως π.χ. τα σνακ με τα κανονικά γεύματα. Όταν οι τιμές για το βόειο κρέας, το κοτόπουλο ή το χοιρινό αυξάνονται, αντικαταστήστε φθηνότερες πηγές πρωτεΐνης όπως φασόλια, φακές, αυγά ή ρεβίθια, προτείνει ο Tobie Stanger, αρχισυντάκτης στο Consumer Reports. «Οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης είναι καλές για τον άνθρωπο και τον πλανήτη», είπε.

Και ενώ για πολλούς στο παρελθόν οι εκπτώσεις συχνά περνούσαν απαρατήρητες, τώρα, θα πρέπει να εξασκηθούμε και σε αυτό. Οι εκπτώσεις είναι είτε το αποτέλεσμα των προσφορών που διαπραγματεύτηκε το σούπερ μάρκετ (ή το κρεοπωλείο κλπ) με προμηθευτές είτε μια μείωση τιμής για να υπερισχύσει έναντι του ανταγωνιστή.

Τα προγράμματα ανταμοιβής και πιστότητας (κάρτες μέλους κλπ) προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις και προνόμια, αρκεί να βρούμε χρόνο να κάνουμε την εγγραφή.

Σε δύσκολες εποχές, ο καταψύκτης μπορεί να γίνει ο καλύτερός μας φίλος. Για παράδειγμα, τα ασπράδια αυγών και τα περισσότερα κρέατα μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξή σας για έως και 12 μήνες. «Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για αγορές κρέατος, πουλερικών και ψαριών σε κρέας, αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες σε σχετικά χαμηλές τιμές», συμβουλεύει η Μέγκαν Χιλ, από την Culinary Hill. «Την ίδια μέρα που ψωνίζετε, μοιράστε το κρέας σε μικρότερες ποσότητες, όπως συσκευασίες του ενός κιλού, και καταψύξτε αμέσως για μελλοντικά γεύματα».

Οι επώνυμες μάρκες των καταστημάτων — επίσης γνωστές ως μάρκες γενικής χρήσης ή ιδιωτικής ετικέτας — μπορεί να είναι έως και 15% φθηνότερες από τις «γνωστές» μάρκες και συχνά παράγονται από την ίδια εταιρεία.

Πολλές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κρατούν ένα ράφι κοντά στο πίσω μέρος του καταστήματος που φιλοξενεί προϊόντα που λήγουν ή έχουν καταστραφεί. Αυτά πολλές φορές μπορούν να καταναλωθούν χωρίς φόβο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

Νίκη NYT κατά Τραμπ για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο

23:40

Στα ύψη οι τιμές των πασχαλινών αυγών στις ΗΠΑ παρά την πτώση στο κακάο

23:26

Γαλλία: Έκκληση στις τουρκικές αρχές για δίκαιη δίκη στον Εκρέμ Ιμάμογλου

23:17

«Βουτιά» σχεδόν 10% στην εβδομάδα για τον χρυσό

23:04

Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση ΒΒΒ του ελληνικού χρέους, διατηρεί θετικό outlook

23:03

Προκήρυξη για 15 προσλήψεις αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην Πυροσβεστική

22:51

Το CBS κλείνει τη ραδιοφωνική ενημερωτική υπηρεσία του και όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν

22:40

Κέρδη για το πετρέλαιο την Παρασκευή - Πάνω από τα 112 δολάρια το Brent

22:24

Τριγμοί στη Wall Street λόγω Μέσης Ανατολής - Εβδομαδιαίες απώλειες

22:10

Οι τιμές πετρελαίου που βλέπετε, δεν λένε την πραγματική ιστορία

21:50

Φλωρίδης: Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος

21:46

Κικίλιας: «Προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για ανάσχεση των τιμών της ενέργειας»

21:40

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 το κόστος δανεισμού

21:28

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πρωτοφανή όσα γίνονται στο δικαστήριο της Λάρισας με Κωνσταντοπούλου- Καρυστιανού

21:17

Reuters: «Force majeure» κήρυξε το Ιράκ στις παραδόσεις πετρελαίου

20:55

Λευκός Οίκος: «Οι ΗΠΑ μπορούν να αδρανοποιήσουν το νησί Χαργκ οποιαδήποτε στιγμή»

20:39

«Θρίλερ» για τη μετοχή της Super Micro- «Βουτιά» 30% μετά το κατηγορητήριο για τον ιδρυτή

20:31

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις στις αρχές Απριλίου - Προϋπόθεση η εξόφληση εισφορών 2025

20:15

Τραμπ: «Ολοκληρώνουμε τους στόχους μας στο Ιράν» - «Πράσινο φως» από Βρετανία στις ΗΠΑ για τις βάσεις

20:13

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 25η Μαρτίου - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

20:02

Helleniq Energy: Αντικαθιστά τα φορτία από τα Στενά του Ορμούζ με άλλους τύπους αργού

19:56

Χωρίς οριστικές αποφάσεις η πρώτη σύσκεψη για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

19:51

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων

19:41

Μητσοτάκης: «Με τη νέα σύλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην εστίαση»

19:37

Trastor: Διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2025

19:24

Τζιτζικώστας: «Να σταματήσει κάθε ενέργεια για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ»

19:24

Aktor: Αποχωρεί από Επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων, ο Λουκάς Καραλής

19:17

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διεκπεραίωση των εξαγωγών μέσω του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Εξαγωγών (AES)

19:15

Η σιωπηρή ενεργοποίηση του άρθρου 42.7 - Ανοίγει «παράθυρο» για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα;

19:08

Η Κούβα «δεν διαπραγματεύεται» το πολιτικό της σύστημα με τις ΗΠΑ