Tip of the Day

Τελευταία ευκαιρία για το Fuel Pass - Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα

06-06-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τελευταία ευκαιρία για το Fuel Pass - Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα
fuel cost
Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων.

Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass) την οποία θα μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 έως 30.000 ευρώ αφού υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα, με τους κωδικούς Taxisnet προσέρχονται είτε μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ.

Το fuel pass/ ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Bήμα βήμα η διαδικασία για όσους δεν πρόλαβαν

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή κάθε δικαιούχου είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι καταναλωτές χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου, είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Κατά την υποβολή των αιτήσεων οι δικαιούχοι συμπληρώνουν και επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτούνται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν (ή υποδεικνύουν τραπεζικό λογαριασμό σε περίπτωση που δεν επιθυμούν την έκδοση κάρτας). Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο το οποίο κυμαίνεται από 30-50 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τους πιστοποιημένους υπαλλήλους στα Κ.Ε.Π για αυτό οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα στοιχεία ενώ απαιτείται και η δήλωση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ενίσχυση μόνο για ένα όχημα ενώ υπάρχει δυνατότητα χωριστών δηλώσεων από τους δύο συζύγους, όπως ισχύει και για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Βασική προϋπόθεση για να πάρει κάποιος την επιδότηση για το όχημα είναι να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει τεθεί σε ακινησία. Τα ποσά πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός δύο εργάσιμων ημερών και πρέπει να αξιοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου είτε τμηματικά είτε εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:03

Φον ντερ Λάιεν: Τα τρία βήματα για την ειρήνη στην Ουκρανία

10:01

Η Κομισιόν παρουσιάζει σήμερα σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

09:54

Πληροφορική: Διπλασιασμός της αγοράς την επόμενη πενταετία αλλά υπό προϋποθέσεις

09:48

Εβδομάδα πληρωμών για ανέργους, συνταξιούχους και μισθωτούς - Πώς υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων

09:44

Χατζηδάκης για αγρότες: Διαρκής διάλογος - Σήμερα καταβάλλονται επιπλέον 490 εκατ. ευρω

09:37

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

09:32

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη φαιντανύλη «όπλο μαζικής καταστροφής»

09:29

Αλμπανέζι για μακελειό στο Σίδνεϊ: Κίνητρο μοιάζει να ήταν «η ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους»

09:20

Ford: Αποσύρει τα σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα - «Πλήγμα» 19,5 δισ. δολ.

09:14

Στην Πάτρα σήμερα ο Τσίπρας για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ιθάκη»

08:59

Bitcoin: «Γλίστρησε» κάτω από τα 86.000 δολάρια

08:58

Μπλόκα: Κρίσιμη ημέρα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις - «Ακούνητοι» οι αγρότες

08:48

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

08:42

ΥΠΕΘΟ - ΑΑΔΕ: Παράταση έως τις 25/2/2026 για τις δηλώσεις φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας

08:31

PwC: Μειώθηκαν τα επιχειρηματικά «ζόμπι» - Απαραίτητη η ανάπτυξη για να μην έχουμε νέα

08:30

Τα πέντε πιο «τούμπανα» supercars με κάτω από 300.000 ευρώ

08:26

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της Γραμμής 3 - Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια

08:25

Τι σημαίνει για τις αγορές από Temu και Shein η επιβολή δασμού 3 ευρώ

08:22

Πώς μπορούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στα Πολεοδομικά Σχέδια

08:16

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

08:08

GREGY: Μείωση 25% της χονδρικής ρεύματος - «Κλειδί» για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας

08:00

ΕΕΣΥΠ: Πώς θα αξιοποιηθεί η μαρίνα Καλαμαριάς με 327 θέσεις για σκάφη και χρήσεις τουρισμού/αναψυχής

07:53

Μήνυση Τραμπ 5 δισ. δολαρίων κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση

07:48

Κοπελούζος: Το 2026 η απόφαση για το δεύτερο FSRU - Οι 5 προϋποθέσεις για «πράσινο φως»

07:42

Προϋπολογισμός 2026: Ψηφοφορία στη Βουλή με νέες παρεμβάσεις για τη στέγη - Το στοίχημα των επενδύσεων

07:33

Στη Βουλή το ενδιαφέρον - Έτοιμος να φύγει για Αλέξη ο Παρασκευαΐδης του ΠΑΣΟΚ

07:22

Prodea: Σχεδιάζεται νέα δομή με πυλώνες Τουρισμό, Logistcis - Η «μίνι Blackstone», οι επενδύσεις, οι ξένοι

07:15

Πωλητήριο από την doValue σε δύο πακέτα δανείων

07:11

Έρχεται η σούπερ φορολοταρία: Θα μοιράσει 100.000 ευρώ σε τυχερούς φορολογούμενους

07:05

Η BofA ψηφίζει Ελλάδα - Η υπογραφή για ΒΟΑΚ - «Ντεμπούτο» στο ταμπλό για Aktor