Tip of the Day

Τελευταία ευκαιρία για το Fuel Pass - Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα

06-06-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τελευταία ευκαιρία για το Fuel Pass - Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα
fuel cost
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων.

Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass) την οποία θα μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 έως 30.000 ευρώ αφού υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα, με τους κωδικούς Taxisnet προσέρχονται είτε μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ.

Το fuel pass/ ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Bήμα βήμα η διαδικασία για όσους δεν πρόλαβαν

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή κάθε δικαιούχου είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι καταναλωτές χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου, είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Κατά την υποβολή των αιτήσεων οι δικαιούχοι συμπληρώνουν και επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτούνται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν (ή υποδεικνύουν τραπεζικό λογαριασμό σε περίπτωση που δεν επιθυμούν την έκδοση κάρτας). Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο το οποίο κυμαίνεται από 30-50 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τους πιστοποιημένους υπαλλήλους στα Κ.Ε.Π για αυτό οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα στοιχεία ενώ απαιτείται και η δήλωση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ενίσχυση μόνο για ένα όχημα ενώ υπάρχει δυνατότητα χωριστών δηλώσεων από τους δύο συζύγους, όπως ισχύει και για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Βασική προϋπόθεση για να πάρει κάποιος την επιδότηση για το όχημα είναι να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει τεθεί σε ακινησία. Τα ποσά πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός δύο εργάσιμων ημερών και πρέπει να αξιοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου είτε τμηματικά είτε εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:32

Η CENTCOM καταδικάζει ως «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας τις επιθέσεις στο Κουβέιτ

15:31

ΑΑΔΕ: Μόνο ψηφιακά η υποβολή καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα - Καταργείται η γραμμή 1517

15:26

Κύθηρα: Το νησί που δεν σε ξεχνάει

15:25

Κομισιόν: Έθεσε στην Τουρκία το ζήτημα αποκλεισμού της Κύπρου από προπαρασκευστική συνάντηση της COP31

15:24

Σκλαβενίτης: Άνοιξε στο Μαρούσι το τρίτο κατάστημα Food to Go

15:14

Χατζηθεοδοσίου: «Οι πανελλαδικές είναι ένας σταθμός και όχι ο τελικός προορισμός»

15:02

Μάικλ Τζάκσον: Ντοκιμαντέρ του Netflix θα μας βάλει για πρώτη φορά μέσα στη δίκη του 2005

14:56

Ισραήλ: Απαγγελία κατηγορίας για «προσβολή της ασφάλειας του κράτους» κατά στενού συμβούλου του Νετανιάχου

14:53

Δωρεά 5.000 σετ κολύμβησης σε μαθητές από την Arena Greece

14:52

Αναποφάσιστος ο καιρός: 35άρια, χαλάζι και καταιγίδες σήμερα

14:50

Eurobank: Νέο HealthTech Cluster από το egg για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας στις επιστήμες υγείας

14:41

Θεοδωρικάκος: Χρειάζεται μια εθνική συμφωνία μείωσης των τιμών σε βασικά προϊόντα

14:39

Ιράν: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει επίθεση των ΗΠΑ στο ιρανικό έδαφος

14:39

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ πιέζουν για ισχυρότερο ρόλο της Ευρώπης στον τομέα της ασφάλειας

14:33

ΗΠΑ: Μετά την πανδημία covid αυξήθηκε η επισιτιστική ανασφάλεια και η απαισιοδοξία των νοικοκυριών

14:29

Λίβανος: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

14:28

Σταμάτη (Aegean): Ο κοινός στόχος υπερβαίνει τις διαφορές μεταξύ των εργαζομένων

14:23

Κοντογεώργης για Τσίπρα: «Οι πολίτες ζητούν πρόταση για το μέλλον, όχι ανακύκλωση του παρελθόντος»

14:17

Όμιλος ΑΒΑΞ - ΑΠΘ: Ως 12/6 οι αιτήσεις για μεταπτυχιακό που «χτίζει» τη νέα γενιά πολιτικών μηχανικών

14:11

Στουρνάρας: «Αστικός μύθος οι τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ τραπεζών - Servicers»

14:05

Booking.com: Άνοδος 21% στις αναζητήσεις των Ελλήνων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

14:00

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών ύψους 433.000 ευρώ σε επαγγελματίες

13:51

Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία για το πρώτο πυρηνικό της εργοστάσιο στο Καζακστάν

13:51

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει στους ανθρώπους της με την υπογραφή της νέας 3ετούς ΕΣΣΕ

13:43

Υπόθεση Έπστιν: Ο Τραμπ κατέθεσε αναθεωρημένη αγωγή δυσφήμισης κατά της WSJ σχετικά με τη φερόμενη επιστολή του

13:41

Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί και θεωρίες που και οι εκπρόσωποι ψεκασμένων θεωριών θα ζήλευαν»

13:37

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν ενάρξεις και πτωχεύσεις επιχειρήσεων το α' τρίμηνο του 2026

13:34

Μητσοτάκης: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει το κράτος πιο ανθρώπινο»

13:34

ΕΕ: Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στην κινεζική Temu για πώληση παράνομων προϊόντων

13:32

Ζαχαράκη προς μαθητές: Οι Πανελλαδικές είναι ένας σημαντικός σταθμός της πορείας σας, όχι ολόκληρη η διαδρομή σας