Tip of the Day

Τελευταία ευκαιρία για το Fuel Pass - Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα

06-06-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τελευταία ευκαιρία για το Fuel Pass - Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα
fuel cost
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων.

Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass) την οποία θα μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 έως 30.000 ευρώ αφού υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα, με τους κωδικούς Taxisnet προσέρχονται είτε μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ.

Το fuel pass/ ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Bήμα βήμα η διαδικασία για όσους δεν πρόλαβαν

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή κάθε δικαιούχου είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι καταναλωτές χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου, είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Κατά την υποβολή των αιτήσεων οι δικαιούχοι συμπληρώνουν και επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτούνται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν (ή υποδεικνύουν τραπεζικό λογαριασμό σε περίπτωση που δεν επιθυμούν την έκδοση κάρτας). Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο το οποίο κυμαίνεται από 30-50 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τους πιστοποιημένους υπαλλήλους στα Κ.Ε.Π για αυτό οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα στοιχεία ενώ απαιτείται και η δήλωση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ενίσχυση μόνο για ένα όχημα ενώ υπάρχει δυνατότητα χωριστών δηλώσεων από τους δύο συζύγους, όπως ισχύει και για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Βασική προϋπόθεση για να πάρει κάποιος την επιδότηση για το όχημα είναι να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει τεθεί σε ακινησία. Τα ποσά πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός δύο εργάσιμων ημερών και πρέπει να αξιοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου είτε τμηματικά είτε εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού υπόσχεται αποφαστική δράση εναντίον της Χεζμπολάχ

23:35

Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε 26 δενδρύλλια κάνναβης σε δωμάτιο σπιτιού και σε εγκαταλελειμμένο ποιμνιοστάσιο

23:14

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος

22:49

Γαλλία: Νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στη χώρα

22:17

Κατερίνη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος κοσμηματοπώλη και ληστεία με λεία 310.000 ευρώ

21:47

Χαρακόπουλος με νοσηλευτές στο ΓΝ Λάρισας: Αναγνώριση της προσφοράς νοσηλευτών η ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά

21:18

Γιάννης Λοβέρδος: Ο ελληνισμός υπάρχει όπου υπάρχουν Έλληνες

21:00

Τουρκία: Εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας και συμμετοχή 56.288 αστυνομικών για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα

20:49

Μαρινάκης: Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει μια πολιτική για το παρόν και το μέλλον

20:44

Νετανιάχου: Ορισμένα χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ

20:33

Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ στο στόχαστρο νέων κατηγοριών για αδήλωτες παροχές που έλαβε

20:05

Νότια Ευρώπη: Μάχη με τις φλόγες σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία

20:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Οινόη - Αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες

19:53

ΙΣΑ: Καταδικάζει το περιστατικό της σύλληψης αγροτικού ιατρού στο Καστελόριζο

19:30

Τι φέρνει το β΄ εξάμηνο στις αγορές – Καταλύτης η νέα φάση της τεχνητής νοημοσύνης

19:25

ΜΕΤΕΟ: Η πυρκαγιά δημιουργεί τον δικό της καιρό

19:10

CR Index Awards 2026: Οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα ESG Ratings φέτος

19:05

Τέσσερις συλλήψεις για θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους στην Αττική

18:46

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατ' ιδίαν συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

18:40

Ρόδος: Πλήρως ελεγχόμενη η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοσκινού

18:29

Alpha Bank: Από τη στρατηγική ανάπτυξης έως την κοινωνική προσφορά

18:14

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση Μαγιάρ φέρνει συνταγματική αναθεώρηση για να «ξηλώσει» τον «ορμπανικό» πρόεδρο Σούλιοκ

18:02

ΠΑΣΟΚ: Τρίτο 24ωρο διασυρμού της χώρας από την ανεξήγητη ασπίδα προστασίας του Μαξίμου στον κ. Ντόκο

17:45

Δεξαμενόπλοια διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ απ' την πλευράς του Ομάν, έπειτα από τις αιφνίδιες αναστροφές

17:25

Ωρωπός: Συνελήφθη 64χρονος Αυστριακός καταζητούμενος στη Γερμανία για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

17:00

ΑΠΕ: Αχρείαστο το 14% της «πράσινης» παραγωγής τον Μάιο – Σημαντικές απώλειες για τους παραγωγούς

16:51

Ιράν: Τρεις γιοι του εκλιπόντος ηγέτη Χαμενεΐ στην κηδεία του- Καμία εμφάνιση του διαδόχου του Μοτζτάμπα

16:44

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί τη Συρία

16:22

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στην Οινόη - Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Θήβας

16:12

Ωραιόκαστρο: Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς - Εχει περιοριστεί στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών