Tip of the Day

Τελευταία ευκαιρία για το Fuel Pass - Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα

06-06-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τελευταία ευκαιρία για το Fuel Pass - Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα
fuel cost
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων.

Στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass) την οποία θα μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 έως 30.000 ευρώ αφού υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα, με τους κωδικούς Taxisnet προσέρχονται είτε μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ.

Το fuel pass/ ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Bήμα βήμα η διαδικασία για όσους δεν πρόλαβαν

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή κάθε δικαιούχου είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι καταναλωτές χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου, είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Κατά την υποβολή των αιτήσεων οι δικαιούχοι συμπληρώνουν και επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτούνται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν (ή υποδεικνύουν τραπεζικό λογαριασμό σε περίπτωση που δεν επιθυμούν την έκδοση κάρτας). Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο το οποίο κυμαίνεται από 30-50 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τους πιστοποιημένους υπαλλήλους στα Κ.Ε.Π για αυτό οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα στοιχεία ενώ απαιτείται και η δήλωση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ενίσχυση μόνο για ένα όχημα ενώ υπάρχει δυνατότητα χωριστών δηλώσεων από τους δύο συζύγους, όπως ισχύει και για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Βασική προϋπόθεση για να πάρει κάποιος την επιδότηση για το όχημα είναι να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει τεθεί σε ακινησία. Τα ποσά πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός δύο εργάσιμων ημερών και πρέπει να αξιοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου είτε τμηματικά είτε εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:30

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες: Κατέρρευσαν περαιτέρω οι πωλήσεις στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο

08:17

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 85 δολ. το Brent με φόντο την ένταση στη Μέση Ανατολή

08:03

Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά έως ότου τελειώσουν οι επιθέσεις των ΗΠΑ

07:58

Κίνα: Κατέγραψε την πιο αργή ανάπτυξη τριμήνου από το 2022

07:49

Ιταλία: Η βουλή απέρριψε τροπολογία του κόμματος της Μελόνι για την εκλογική μεταρρύθμιση - Η αντιπολίτευση ζητά εκλογές

07:41

Νέο κύμα επιθέσεων των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν - Τραμπ: Πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές αν δεν υπάρξει συμφωνία

07:31

Μείωση 45% Ευρωπαικών κονδυλίων για προώθηση αγροτικών προϊόντων!!! Ολα για τον πόλεμο...

07:17

Καραμούζης: Οι επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ στον όμιλο Πλακεντία και η έκκληση για μείωση του ΦΠΑ στις κτηνιατρικές υπηρεσίες

07:08

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με εφαλτήριο την ΑΜΚ σχεδιάζει επενδύσεις 850 εκατ. ευρώ μέχρι το 2030 - Οι βασικοί στόχοι παραγωγής και πωλήσεων

07:06

Ποιοι αγοράζουν πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα και σε ποιες τιμές - Η Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα νησιά

07:05

Καύσιμα: Ξεκίνησε η έκπτωση σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πότε και πόσο θα φανεί στην αντλία με παραδείγματα

07:03

Τα μυστήρια μιας εξαγοράς - Οι ελληνικές τράπεζες του ψηφιακού ευρώ - Μεγαλώνει η «γεωγραφία» της Microsoft Ελλάδας

07:00

Γιατί ο Νικήτας άνοιξε εκλογικό παράθυρο - Tι κάνει άνω – κάτω την αριστερή πολυκατοικία - Oι ασκήσεις ισορροπίας του Μαρινάκη

23:52

Ουκρανία: Ο επικεφαλής του Ukroboronprom υπέβαλε παραίτηση μετά από έκρηξη σε αποθήκη

23:39

Γαλλία: Έξι συλλήψεις για τη φωτιά στο Φοντενεμπλό

23:26

ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό ίσως ξεπερνά έως και 4 φορές τις επίσημες εκτιμήσεις

23:13

Κέρδη στη Wall Street με «πάσα» από ΔΤΚ και τσιπ: Επί τάπητος οι τράπεζες - «Μαύρη Τρίτη» για IBM

23:02

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ιρανικές πτήσεις στην Υεμένη - Τι ζητεί η Ελλάδα

22:51

Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών από ΗΠΑ - Νέες αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις

22:36

Βενεζουέλα: Στους 4.734 οι νεκροί από τους σεισμούς - Σχεδόν 17.000 οι τραυματίες

22:22

IPO σχεδιάζει και η DeepSeek

22:10

Κλήρωση Τζόκερ 14/07/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν το 1 εκατ. ευρώ

21:56

Bloomberg: Σε προχωρημένες συζητήσεις για εξαγoρά της Delivery Herο η Uber

21:42

Λαμία: Υπό έλεγχο και σε φάση εκτόνωσης τα κρούσματα σαλμονέλωσης

21:28

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 40 εκατ. ευρώ

21:14

Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν επίσημα συνθήκη για το Γιβραλτάρ

21:00

Κίνα: Οι ΗΠΑ οδήγησαν τη Μέση Ανατολή «σε έναν επικίνδυνο γκρεμό»

20:49

Ισπανία: Καταδικάστηκε ο αδελφός του Πέδρο Σάντσεθ - Αποκλεισμός από δημόσια αξιώματα για 9 έτη

20:36

Ο Τραμπ ζήτησε από Νετανιάχου να αποσύρει τον ισραηλινό στρατό από Λίβανο και Συρία

20:23

Συνολικά 45 πυρκαγιές σε 24 ώρες - SOS στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου