Tip of the Day

Ποιες επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ τρέχουν τώρα

31-05-2022 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιες επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ τρέχουν τώρα

Ποιες επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ τρέχουν τώρα

Το υφιστάμενο ΕΣΠΑ τελειώνει και το πακέτο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021- 2027 τελεί υπό έγκριση από τις Βευξέλλες. Ετσι, τα λεφτά που μοιράζονται είναι λίγα και σε όσους τα έχουν ανάγκη ή σε τομείς στους οποίους δεν έχει ακόμη μοιρασθεί όλο το «χρήμα». Αλλά, ευκαιρίες, έστω και πιο στοχευμένες, για επιδοτήσεις υπάρχουν.

Σε λίγο καιρό έρχεται το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί από 1/1/2022 και μετά, από πρώην άνεργους ηλικίας 30-45 ετών θα χρηματοδοτήσει με 47,65 εκατ. ευρώ. Όσο για τα προγράμματα επιδοτήσεων μικρομεσαίων που είναι τώρα σε ισχύ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι τα εξής:

**Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές/ Διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, καθώς και στη διατήρηση της συνέχειας της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου COVID-19 και ύστερα από αυτήν. Θα πρέπει να δραστηριοποιούνται (έδρα ή υποκατάστημα ή άλλη εγκατάσταση) στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές ακόλουθες περιοχές: - Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης-Αγίας Αννας, (Νομός Ευβοίας) - Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού (Νομός Ευβοίας) - Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα-Πεδιάδος (Νομός Ηρακλείου) - Δημοτικό Κοινότητα Δαμασίου, στον Δήμο Τυρνάβου (Νομός Λάρισας) - Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωρίου στον Δήμο Ελασσόνας (Νομός Λάρισας). Περίοδος υποβολής έως 17/6/2022.

**Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω, στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο, με έμφαση στις γυναίκες. Ανάσχεση των συνεπειών της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις άνεργες γυναίκες, τους μακροχρόνια άνεργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η διαρκής και επί μακρόν απομάκρυνση από την εργασία για οικογενειακούς ή άλλους λόγους δυσχεραίνει την πιθανότητα επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής και Πειραιά καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Περίοδος υποβολής έως 17/6/2022.

* Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συσκευών διαβίβασης δεδομένων ΣΔΕ (VMS)-ERS-AIS. Επιχορήγηση για προμήθεια ηλεκτρονικών συσκευών δορυφορικού εντοπισμού και διαβίβασης δεδομένων ΣΔΕ(VMS)-ERS και AIS. Απευθύνεται σε επαγγελματίες αλιείς που έχουν την υποχρέωση καταγραφής και διαβίβασης δεδομένων της δραστηριότητάς τους, και συγκεκριμένα, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες (κατά τον ορισμό του Κανονισμού υπ’ αριθ. 508/2014) αλιευτικών σκαφών, που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους (επαγγελματική αλιευτική άδεια σε ισχύ).Περιοχή εφαρμογής: Όλη η Ελλάδα. Περίοδος υποβολής έως 30/12/2022.

**Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στην Ανατ. Πελοπόννησο μέσω ΤΑΠΤοΚ ΕΤΘΑ (Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Αλιείας) - 2η Πρόσκληση. Πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, με προτάσεις/δράσεις οι οποίες συμβάλλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει 59 Δημοτικές / Τοπικές κοινότητες (ΔΚ/ΤΚ), που βρίσκονται στους Δήμους Άργους Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ναυπλιέων, Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας, Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης. Επιδοτούνται επενδύσεις ανάπτυξης συμπληρωματικών δραστηριοτήτων των αλιέων (αλιευτικός τουρισμός), ο εκσυγχρονισμός/ μετεγκατάσταση παραγωγικών επενδύσεων στην υδατοκαλλιέργεια, η ίδρυση / Εκσυγχρονισμός/ επέκταση επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, η ενίσχυση επιχειρήσεων που συνδέονται με τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Περίοδος υποβολής έως 13/6/2022.

**Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στη Νότια Ήπειρο μέσω ΤΑΠΤοΚ ΕΤΘΑ (Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER) - 2η Πρόσκληση. Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στη Νότια Ήπειρο και την περιοχή του Αμβρακικού για ίδρυση/ δημιουργία νέων και ανάπτυξη/ εκσυγχρονισμό, πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Περιοχή εφαρμογής: Περιφέρεια Ηπείρου (με περιορισμό). Περίοδος υποβολής έως 6/6/2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:55

Πετρέλαιο: Έκλεισε κάτω από τα 85 δολάρια - Αλαλούμ με την ανάρτηση του Ράιτ

22:48

Wall Street: Ήπια πτώση για S&P 500 και Dow – Μεταβλητότητα λόγω Μέσης Ανατολής και πετρελαίου

22:25

Ο πρόεδρος Τραμπ αξιώνει από το Ιράν την αποναρκοθέτηση του Στενού του Χορμούζ

22:10

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής για ΟΠΕΚΕΠΕ

22:07

Βουλγαρία: Οι αρχές βεβαιώνουν ότι έχουν επαρκή αποθέματα καυσίμων

21:57

Ιράν: «Δεν επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός», δηλώνει ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου

21:54

Κέρδη σχεδόν 2% για τον χρυσό

21:37

Μερτς: Καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει σχέδια προσάρτησης εδαφών στη Δυτική Όχθη

21:30

Ένα σούπερ-τάνκερ πέρασε από το Ορμούζ μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα

21:14

Reuters: Έως και 150 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο με το Ιράν

21:09

Συμφωνία της Hellenic Cables με την Alliander για καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης

21:09

Μια ανάρτηση του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ έριξε το πετρέλαιο προτού διαγραφεί

21:06

Axios: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν

21:03

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους υγειονομικούς κινδύνους από τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν

20:55

Ιράν: «Ταχεία αποκλιμάκωση» ζητά ο Πούτιν

20:49

Εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν

20:43

Λίβανος: Σφοδρά πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός προωθείται στα νότια

20:37

Ποιες είναι οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

20:35

Β. Μακεδονία: Επαναλειτουργεί μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

20:15

Ρωσία: Έξι νεκροί και 37 τραυματίες από την ουκρανική επίθεση στο Μπριάνσκ

19:57

Forbes: Μία ανάσα από το 1 τρισ. η περιουσία του Έλον Μασκ - 3.428 δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη

19:50

Οι 21 Έλληνες δισεκατομμυριουχοι της λίστας του Forbes - Ποιος είναι στην κορυφή

19:40

Από τις πυρκαγιές καυσίμων στην Τεχεράνη μέχρι τα όπλα: Εκατομμύρια τόνοι CO₂ το αποτύπωμα των πολέμων

19:39

Rebound 2% στις ευρωαγορές

19:29

Παπασταύρου: «Εθνική υπόθεση η ανάπτυξη στον τομέα των υδρογονανθράκων»

19:25

Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon απέπλευσε για την Κύπρο

19:25

Πόλεμος στο Ιράν: Οι προειδοποιήσεις που αγνόησε ο Τραμπ και τα μαθήματα από το Ιράκ

19:17

Ζελένσκι: «Ουκρανοί ειδικοί στην αναχαίτιση drones αναχωρούν για τον Κόλπο»

19:06

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν πυρομαχικά αξίας 5,6 δισ. δολαρίων τις δύο πρώτες ημέρες του πολέμου

18:58

Ευρωκοινοβούλιο: Διαφάνεια και αμοιβές για τη χρήση πνευματικών έργων από την τεχνητή νοημοσύνη