Tip of the Day

Πώς θα βρείτε φθηνή βενζίνη

06-04-2022 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα βρείτε φθηνή βενζίνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στα ύψη έχει φτάσει το τελευταίο διάστημα η βενζίνη με τους καταναλωτές να αναζητούν με αγωνία πρατήρια στα οποία μπορούν να φουλάρουν το όχημά τους. Σε αυτή την προσπάθεια ιδιαιτέρως χρήσιμη αποδεικνύεται η τεχνολογία και οι διάφορες εφαρμογές, οι οποίες υπόσχονται να εντοπίσουν σε κοντινή από εσάς απόσταση τα βενζινάδικα με τις χαμηλότερες τιμές.

Ποιες είναι όμως αυτές;

  • fuelGR

Η πρώτη λύση που υπάρχει διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από το 2014 και αναπτύχθηκε στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, είναι η εφαρμογή fuelGR, διαθέσιμη για Android και iPhone. Η εφαρμογή αποτελεί μια από τις κορυφαίες εφαρμογές ενημέρωσης για βενζινάδικα και τιμές καυσίμων στην Ελλάδα.

Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν τα πρατήρια με την φθηνότερη βενζίνη που βρίσκονται κοντά τους, μέσα από μια καρτέλα με σύγχρονη και εύκολη στην αντίληψη μορφή, καθώς και τις ώρες λειτουργίες αυτών, ώστε να βρουν αυτό που είναι ανοιχτό και πιο κοντά σε αυτούς την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η αναζήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά τύπο καυσίμου αλλά και ανά ποιότητα καυσίμου, με την βοήθεια της ρύθμισης Προτίμηση Τιμής - Ποιότητας, αφού εντός τις εφαρμογές περιλαμβάνονται κριτικές για την ποιότητα του καυσίμου, το service του πρατηρίου και άλλα.

Παράλληλα υπάρχει διαθέσιμος υπολογισμός αυτονομίας και κόστους ανεφοδιασμού. Με τον τρόπο αυτό και εισάγοντας τις κατάλληλες παραμέτρους στις ρυθμίσεις, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν στην καρτέλα κάθε πρατηρίου την αυτονομία (σε Km) του οχήματός τους βάσει του ποσού που συνήθως ανεφοδιάζουν αλλά και του κόστους ανεφοδιασμού για προκαθορισμένα λίτρα. Για παράδειγμα, αν συνήθως γεμίζετε 40 λίτρα καύσιμο, δηλώνοντάς το στις ρυθμίσεις θα βλέπετε στην καρτέλα πρατηρίου το κόστος για αυτή την ποσότητα.

Μέσω της λειτουργίας «Ακολούθησέ με» πραγματοποιείται συνεχής ανανέωση τοποθεσίας και δυναμική μετακίνηση χάρτη, ώστε να η εφαρμογή χρησιμοποιείται από συσκευή σε βάση αυτοκινήτου που κινείται να ενημερώνεται συνεχώς, φέρνοντας παράλληλα αυτόματα τα κοντινότερα πρατήρια.

Εντός της υπάρχουν μάλιστα και γραφήματα Ιστορικού Τιμών στην κάθε καρτέλα πρατηρίου για ευκολότερη ανάγνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές προέρχονται από το Παρατηρητήριο Καυσίμων, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Παρότι οι τιμές ανανεώνονται συχνά, οι προγραμματιστές εφιστούν την προσοχή αφού οι τιμές τον τελευταίο καιρό αλλάζουν συνεχώς και πολλά πρατήρια δε φροντίζουν να ενημερώνουν το Παρατηρητήριο Καυσίμων και ως εκ τούτου και την εφαρμογή.

Για όσους δεν επιθυμούν να κατεβάσουν την εφαρμογή υπάρχει και νέα έκδοση fuelGR Web που πλέον είναι σχεδόν ίδια σε δυνατότητες με την Android έκδοση, και πλήρως λειτουργική ακόμη και σε browser κινητών.

  • FuelDaddy

Μια αντίστοιχη εφαρμογή είναι η FuelDaddy η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS ενώ υπάρχει και έκδοση Web.

Και εδώ έχουν συγκεντρωθεί όλα τα βενζινάδικα της Ελλάδας ώστε οι χρήστες να μπορούν να συγκρίνουν τιμές καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, αέριο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης) καθώς και πρατήρια καυσίμων (αξιολογήσεις, παροχές, προσφορές κ.α) και να επιλέγουν εύκολα και γρήγορα αυτό που τους ταιριάζει.

Ειδικότερα οι χρήστες μπορούν να βάζουν την τοποθεσία τους και να βρίσκουν ποια πρατήρια έχουν το είδος καυσίμου που ψάχνουν ανάμεσα σε Αμόλυβδη 95, Αμόλυβδη Plus (95+/97/98), Αμόλυβδη 100, Super (LRP), Πετρέλαιο Κίνησης (Diesel), Diesel Extra, Υγραέριο Κίνησης (LPG), Φυσικό Αέριο (CNG) και Πετρέλαιο Θέρμανσης. Μέσω της εφαρμογής μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές, οι οποίες και πάλι ανανεώνονται αυτόματα από το Παρατηρητήριο Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και από τους εγγεγραμμένους πρατηριούχους της πλατφόρμας, τα ωράρια λειτουργίας καθώς και να πλοηγηθούν μέχρι το κοντινότερο πρατήριο που θα επιλέξουν. Επιπλέον η εφαρμογή ενημερώνει τους χρήστες και για τις εξτρά παροχές του εκάστοτε πρατηρίου, όπως μίνι μάρκετ, χώρο στάθμευσης κλπ.

  • e-katanalotis

Με ποιο στατικό τρόπο οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ενημερωθούν κι από την εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης, e - katanalotis, μέσα από την κατηγορία καύσιμα. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Αφότου οι χρήστες επιλέξουν το καύσιμο που τους ενδιαφέρει, παρουσιάζονται με την μορφή λίστας τα πρατήρια και η τιμή της βενζίνης τους καθώς και η μέση τιμής βενζίνης στην περιοχή. Στην περίπτωση του e katanaloti η επιλογή της περιοχής δεν γίνεται με την βοήθεια διαδραστικού χάρτη αλλά μέσω των κριτηρίων αναζήτησης όπου οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν τον Νομό και την περιοχή που τους ενδιαφέρει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Τραμπ: Έχουμε πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία – Υπάρχει καλη πιθανότητα συμφωνίας

23:47

Μελόνι: Η αποδοχή μας από τον κόσμο είναι υψηλότερη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης

23:38

Τραμπ: Θα διαθέσει 400 έως 500 εκατ. δολ. από το ταμείο της MAGA Inc. για τις ενδιάμεσες εκλογές

23:29

Υπ. Παιδείας: «Τα βιβλία δεν αποτελούν επιλογές πολιτικής ηγεσίας»

23:22

Wall Street: Πτώση στον απόηχο της απασχόλησης και της «αντίδρασης» Fed

23:04

DBRS: Αμετάβλητη η αξιoλόγηση ΒΒΒ για την Ελλάδα, αναβαθμίζει το outlook

22:58

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 6,5% για το Brent, πάνω από 8% το WTI

22:49

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ

22:46

Μητσοτάκης: Στη Δυτική Θεσσαλονίκη πια μιλάμε με έργα, όχι με λόγια

22:35

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το πρώτο του διαμάντι

22:34

Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο

22:20

Γαλλία: Αντιδράσεις μετά τις απειλές της ακροδεξιάς να «κλείσει τη στρόφιγγα» της βοήθειας στην Ουκρανία

22:10

Τραμπ: Απειλεί ότι θα πλήξει «πολύ σύντομα» το «Βουνό της Αξίνας»

22:00

Πορεία ενστόλων στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

21:48

Τζιτζικώστας: «Καμία σοβαρή ευρωπαϊκή πολιτική για τη θάλασσα χωρίς την Ελλάδα στο τραπέζι»

21:37

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό με πτώση σχεδόν 1,5%

21:31

Χατζηδάκης: Τα 20 δισ. ευρώ της νέας ΚΑΠ να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις

21:23

Μερτς: Δεν θα παραστεί στη διεθνή σύνοδο για το διάστημα στο Παρίσι

21:15

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23 εκατ. ευρώ

21:08

Μετρό Αθήνας: Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 – Προσωρινές αλλαγές στα δρομολόγια

21:00

Πέμπτη εβδομάδα πτώσης στις ευρωαγορές - «Έλαμψε» η VW

20:56

Η Ιαπωνία ανοίγει την αμυντική της βιομηχανία στις διεθνείς αγορές

20:47

Πόσα χρήματα παίρνει ο Τεντόγλου για τη δεύτερη θέση στο Diamond League

20:39

Γεραπετρίτης: «Αυτονόητο ότι η Ευρώπη θα παράσχει τη στήριξή της προς την Ελλάδα σε οποιαδήποτε απειλή»

20:30

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 11 Σεπτεμβρίου

20:12

Κων. Μιτζάλης (ΑΒΑΞ): «Διατήρηση του ανεκτέλεστου σε υψηλά επίπεδα (κοντά στα 2,8 δισ.), με νέα έργα 700 εκατ. ευρώ»

20:07

Μητσοτάκης από «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο στα Βαλκάνια

19:56

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Ανώμαλη Προσγείωση» για εταιρείες ελικοπτέρων που έκαναν φοροδιαφυγή»

19:46

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Ανακαινίσεις σχολείων και εγκαίνια νέων μονάδων στη Θεσσαλονίκη

19:34

Ζελένσκι: Την Κυριακή στο Κιέβο οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Κούσνερ και Γουίτκοφ