Tip of the Day

Tip of the Day: Τρόποι για να κάνετε "οικολογικές" διακοπές

02-08-2021 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Προτού ξεκινήσετε τις διακοπές σας μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που χαράζει η διεθνής πολιτική για την αειφόρο ανάπτυξη επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά ζει όλο και πιο «πράσινα» αλλάζοντας συνήθειες και υιοθετώντας έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό μπορεί να μεταφραστεί και σε πιο οικολογικές διακοπές, κάτι το οποίο δεν συνεπάγεται τόσο έναν σπαρτιατικό τρόπο ζωής όσο έναν έξυπνο τρόπο διαχείρισης των πόρων.

Για παράδειγμα, η μετακίνηση προς τον τόπο των διακοπών θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά ακόμη και αν αυτό δεν υπάρχει, το τρένο ή το λεωφορείο αποτελούν πιο οικολογικές λύσεις σε σχέση με τα οχήματα εσωτερικής καύσης. Και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, δοκιμάστε μια περιήγηση με τα πόδια ή νοικιάστε έναν ποδήλατο και ανακαλύψτε την περιοχή.

Προτού όμως ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές για … μερικές ημέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κάθε λεπτό, κοιτώντας συνεχώς τις ειδοποιήσεις και τα e-mail. Απαλλάξτε τον εαυτό σας από την πίεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποιήστε το χρόνο σας για πιο πράσινες δραστηριότητες. Κάποιες από αυτές μπορούν να αφορούν και στη διατροφή σας, όπως το να δοκιμάσετε τοπικά βιολογικά τρόφιμα υποστηρίζοντας παράλληλα την πραγματική τοπική οικονομία και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα του φαγητού σας. Και για ποτό, μπορείτε αντί για μπουκάλια μιας χρήσης να έχετε μαζί σας ένα σκεύος ανθεκτικό στη θερμότητα από το οποίο μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας ή τα ποτά σας.

Αν κάνετε πολυήμερες διακοπές μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για έναν καλό σκοπό - μια μικρή αναζήτηση Google θα σας κατατοπίσει. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για να κάνετε, όπως καθαρισμός παραλίας, αποκατάσταση τοπικής άγριας ζωής ή έργα κηπουρικής.

Τα τελευταία χρόνια, η προτίμηση για καταλύματα που καταβάλλουν προσπάθειες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα έχει αυξηθεί εκθετικά. Από πλήρη πακέτα διακοπών με βιώσιμους προορισμούς, έως την οικολογική διαμονή σε δάσος - υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια βιώσιμη σκηνή ή να αναζητήσετε διαμονή σε ενοικιαζόμενο σπίτι, ξενοδοχείο ή ένα οικολογικό BnB για ένα σαββατοκύριακο ευεξίας στη φύση.

Τέλος, όσον αφορά στα αναμνηστικά, τα καλοκαιρινά φορέματα και άλλα ψώνια, σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη δική σας τσάντα πολλαπλών.

Εάν αγοράζετε χειροτεχνίες ή σουβενίρ, προσπαθήστε να γνωρίζετε την προέλευση των προϊόντων και προτιμήστε να υποστηρίξτε τους ντόπιους τεχνίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:37

AfD: Η νίκη που αλλάζει τη Γερμανία - Τι σημαίνει η επέλαση της ακροδεξιάς για την Ευρώπη

12:34

Αυξήθηκε στα 3,106 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο - «Άλμα» 15,9% στις εξαγωγές

12:13

Ιταλία: Ο Ταγιάνι εκφράζει τη λύπη του για τη νίκη της ΑfD, ο Σαλβίνι επιχαίρει

12:12

Πιερρακάκης για μέτρα ΔΕΘ: Πόσο κοστίζουν και που στοχεύουν την επόμενη τετραετία

12:07

Δίκη για τα Τέμπη: Αναμένεται η έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας

12:06

Κοντογεώργης για μέτρα ΔΕΘ: Στηρίζουμε με υπευθυνότητα όσους περισσότερους με όσα περισσότερα μπορούμε

12:05

Στο 1,9% η ανάπτυξη του β' τριμήνου

12:03

Live η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ

11:54

Μπακογιάννη: «Ο Σαμαράς βγάζει χολή, αλλά αυτό θα μας κάνει καλό»

11:54

Ευρωζώνη: Σε υψηλό τετραετίας το επενδυτικό κλίμα

11:51

ΕΕΑΑ: Αξιοποιήθηκαν 516 χιλ. τόνοι υλικών συσκευασίας το 2025 - Στο 151% του στόχου

11:42

Κεραμέως: Εφαρμόζουμε πολιτικές που δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο, επιστρέφουμε μέρισμα στην κοινωνία

11:35

Κικίλιας: «Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Ιαπωνίας σε ναυτιλία, ναυπηγεία και λιμένες»

11:33

Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής - «Βαρίδι» o κλάδος του αυτοκινήτου

11:27

ΟΗΕ: Οι δασικές πυρκαγιές και οι καύσωνες απειλούν την ποιότητα του αέρα και την υγεία των ανθρώπων

11:22

Novartis: Απέτυχε σε κλινική δοκιμή φάρμακο για τα καρδιαγγειακά νοσήματα - Πτώση της μετοχής

11:10

Μαρινάκης: Μέχρι να κάνει κόμμα ο Σαμαράς δεν είναι πολιτικός μας αντίπαλος

11:05

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική άνοδος με το βλέμμα στις τιμές του πετρελαίου

11:02

Ryanair κατά Κομισιόν: «Χάος το σύστημα ελέγχου εισόδου στην ΕΕ»

10:51

Η Νικαράγουα πάει τη Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο για τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

10:50

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ορμούζ και επιτόκια

10:46

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για μέτρα ΔΕΘ: «Το πρώτο βήμα για μια ολοκληρωτική δικαίωση»

10:40

Καβάλα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ελαιοχώρι

10:31

Παπαθανάσης στο Insider: Δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης - Τα επόμενα βήματα για το τελικό αίτημα των 6,5 δισ.

10:29

Ιστορικό ρεκόρ στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Αύγουστο - Ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ επιβάτες

10:27

Goldman Sachs: Έως τα 120 δολάρια το πετρέλαιο εάν αυξηθούν οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

10:15

Χατζηδάκης: «Όσο ανεβαίνει η οικονομία θα ανεβαίνει και η στήριξη της κοινωνίας»

10:03

Όρμπαν για νίκη AfD: «Είναι μόνο η αρχή» - Ανησυχία σε Γαλλία, Πολωνία

09:44

ΕΣΠ για ΔΕΘ: Η αγορά περίμενε περισσότερα - Χρειάζεται σχέδιο για το επιχειρείν σήμερα

09:43

Ωνάσεια Σχολεία: Λήγουν την Τρίτη οι αιτήσεις για τη συμπληρωματική διαδικασία εισαγωγής