Tip of the Day

Tip of the Day: Τρόποι για να κάνετε "οικολογικές" διακοπές

02-08-2021 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προτού ξεκινήσετε τις διακοπές σας μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που χαράζει η διεθνής πολιτική για την αειφόρο ανάπτυξη επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά ζει όλο και πιο «πράσινα» αλλάζοντας συνήθειες και υιοθετώντας έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό μπορεί να μεταφραστεί και σε πιο οικολογικές διακοπές, κάτι το οποίο δεν συνεπάγεται τόσο έναν σπαρτιατικό τρόπο ζωής όσο έναν έξυπνο τρόπο διαχείρισης των πόρων.

Για παράδειγμα, η μετακίνηση προς τον τόπο των διακοπών θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά ακόμη και αν αυτό δεν υπάρχει, το τρένο ή το λεωφορείο αποτελούν πιο οικολογικές λύσεις σε σχέση με τα οχήματα εσωτερικής καύσης. Και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, δοκιμάστε μια περιήγηση με τα πόδια ή νοικιάστε έναν ποδήλατο και ανακαλύψτε την περιοχή.

Προτού όμως ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές για … μερικές ημέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κάθε λεπτό, κοιτώντας συνεχώς τις ειδοποιήσεις και τα e-mail. Απαλλάξτε τον εαυτό σας από την πίεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποιήστε το χρόνο σας για πιο πράσινες δραστηριότητες. Κάποιες από αυτές μπορούν να αφορούν και στη διατροφή σας, όπως το να δοκιμάσετε τοπικά βιολογικά τρόφιμα υποστηρίζοντας παράλληλα την πραγματική τοπική οικονομία και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα του φαγητού σας. Και για ποτό, μπορείτε αντί για μπουκάλια μιας χρήσης να έχετε μαζί σας ένα σκεύος ανθεκτικό στη θερμότητα από το οποίο μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας ή τα ποτά σας.

Αν κάνετε πολυήμερες διακοπές μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για έναν καλό σκοπό - μια μικρή αναζήτηση Google θα σας κατατοπίσει. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για να κάνετε, όπως καθαρισμός παραλίας, αποκατάσταση τοπικής άγριας ζωής ή έργα κηπουρικής.

Τα τελευταία χρόνια, η προτίμηση για καταλύματα που καταβάλλουν προσπάθειες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα έχει αυξηθεί εκθετικά. Από πλήρη πακέτα διακοπών με βιώσιμους προορισμούς, έως την οικολογική διαμονή σε δάσος - υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια βιώσιμη σκηνή ή να αναζητήσετε διαμονή σε ενοικιαζόμενο σπίτι, ξενοδοχείο ή ένα οικολογικό BnB για ένα σαββατοκύριακο ευεξίας στη φύση.

Τέλος, όσον αφορά στα αναμνηστικά, τα καλοκαιρινά φορέματα και άλλα ψώνια, σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη δική σας τσάντα πολλαπλών.

Εάν αγοράζετε χειροτεχνίες ή σουβενίρ, προσπαθήστε να γνωρίζετε την προέλευση των προϊόντων και προτιμήστε να υποστηρίξτε τους ντόπιους τεχνίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:08

Μετσόλα: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τώρα η Ελλάδα αποτελεί success story

23:57

Επιστήμονες δημιουργούν ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο απευθείας στο σώμα

23:46

Επιχείρηση «Κιβωτός»: 101 Έλληνες επαναπατρίστηκαν από Μέση Ανατολή με τα 45 κατοικίδιά τους

23:35

Μακρόν: «Ελεύθερη Γαλλία» το αεροπλανοφόρο που θα αντικαταστήσει το Σαρλ ντε Γκωλ

23:24

Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Φον ντερ Λάιεν: Ικανοποίηση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Κύπρο

23:13

Η Ιταλία μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες

23:02

Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα έσοδα της Μicron το β' τρίμηνο - Στα 13,8 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη

22:51

Στη Λέσβο ο Κέλλας - Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο περιορισμού του αφθώδους πυρετού

22:40

Νόμος στη Σλοβακία επιτρέπει την επιβολή υψηλότερων τιμών στα καύσιμα για ξένους

22:29

Wall Street: Fed και Πάουελ έριξαν σε χαμηλό έτους τον Dow Jones - Φόβοι αναθέρμανσης του πληθωρισμού

22:14

Θωρακίζεται από κυβερνοεπιθέσεις η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

22:00

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 107 δολάρια το Brent με κέρδη 4%

21:58

ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ συνεργάζονται για συστήματα προστασίας κρίσιμων υποδομών από drones

21:46

Χαμηλό ενός μήνα για τον χρυσό στην σκιά των επιτοκίων της Fed

21:35

Από την Πέμπτη κανονικά τα δρομολόγια σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 του Τραμ

21:21

Τσίπρας: «H χώρα έχει ανάγκη από νέα εθνική πυξίδα»

21:05

Οι «χρησμοί» Πάουελ για επιτόκια, πληθωρισμό, ενέργεια, Μ. Ανατολή

20:59

Αντίποινα Ιράν μετά το χτύπημα στο South Pars: Επιθέσεις με πυραύλους σε Σαουδική Αραβία και Κατάρ

20:42

Πηγές ΥΠΑΝ για πλαφόν στα καύσιμα: Έχει προσωρινό χαρακτήρα

20:40

Κορκίδης: «Η μεταποίηση πυλώνας για ένα νέο, ανθεκτικό και εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο»

20:28

Μόσχα για πόλεμο στη Μ. Ανατολή: Η σοβαρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και 40 χρόνια

20:26

EE: Πώς διχάζει Ουκρανικό, Ιράν - Σε θέση μάχης για τη Σύνοδο Κορυφής

20:17

Στο Βελιγράδι την Πέμπτη ο Σταύρος Παπασταύρου

20:07

Στους Καναδούς της Cooke η Avramar - Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

20:00

Νέο φρένο στα επιτόκια από Fed: Αβεβαιότητα για Μ. Ανατολή - Προς 1 μείωση φέτος

19:59

Τι αναφέρει η Κομισιόν για το κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

19:49

Ιράκ: Ξαναρχίζει η εξαγωγή πετρελαίου προς την Τουρκία - Το σχέδιο της Άγκυρας

19:48

Κυρανάκης: «Στα 3.600 τα δημόσια σημεία φόρτισης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

19:31

Οι βενζινοπώλες προειδοποιούν για κινητοποιήσεις

19:22

Δεν τρίτωσε το... καλό στις ευρωαγορές με φόντο Fed και ΕΚΤ