Tip of the Day

Tip of the Day: Τρόποι για να κάνετε "οικολογικές" διακοπές

02-08-2021 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Προτού ξεκινήσετε τις διακοπές σας μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που χαράζει η διεθνής πολιτική για την αειφόρο ανάπτυξη επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά ζει όλο και πιο «πράσινα» αλλάζοντας συνήθειες και υιοθετώντας έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό μπορεί να μεταφραστεί και σε πιο οικολογικές διακοπές, κάτι το οποίο δεν συνεπάγεται τόσο έναν σπαρτιατικό τρόπο ζωής όσο έναν έξυπνο τρόπο διαχείρισης των πόρων.

Για παράδειγμα, η μετακίνηση προς τον τόπο των διακοπών θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά ακόμη και αν αυτό δεν υπάρχει, το τρένο ή το λεωφορείο αποτελούν πιο οικολογικές λύσεις σε σχέση με τα οχήματα εσωτερικής καύσης. Και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, δοκιμάστε μια περιήγηση με τα πόδια ή νοικιάστε έναν ποδήλατο και ανακαλύψτε την περιοχή.

Προτού όμως ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές για … μερικές ημέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κάθε λεπτό, κοιτώντας συνεχώς τις ειδοποιήσεις και τα e-mail. Απαλλάξτε τον εαυτό σας από την πίεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποιήστε το χρόνο σας για πιο πράσινες δραστηριότητες. Κάποιες από αυτές μπορούν να αφορούν και στη διατροφή σας, όπως το να δοκιμάσετε τοπικά βιολογικά τρόφιμα υποστηρίζοντας παράλληλα την πραγματική τοπική οικονομία και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα του φαγητού σας. Και για ποτό, μπορείτε αντί για μπουκάλια μιας χρήσης να έχετε μαζί σας ένα σκεύος ανθεκτικό στη θερμότητα από το οποίο μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας ή τα ποτά σας.

Αν κάνετε πολυήμερες διακοπές μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για έναν καλό σκοπό - μια μικρή αναζήτηση Google θα σας κατατοπίσει. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για να κάνετε, όπως καθαρισμός παραλίας, αποκατάσταση τοπικής άγριας ζωής ή έργα κηπουρικής.

Τα τελευταία χρόνια, η προτίμηση για καταλύματα που καταβάλλουν προσπάθειες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα έχει αυξηθεί εκθετικά. Από πλήρη πακέτα διακοπών με βιώσιμους προορισμούς, έως την οικολογική διαμονή σε δάσος - υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια βιώσιμη σκηνή ή να αναζητήσετε διαμονή σε ενοικιαζόμενο σπίτι, ξενοδοχείο ή ένα οικολογικό BnB για ένα σαββατοκύριακο ευεξίας στη φύση.

Τέλος, όσον αφορά στα αναμνηστικά, τα καλοκαιρινά φορέματα και άλλα ψώνια, σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη δική σας τσάντα πολλαπλών.

Εάν αγοράζετε χειροτεχνίες ή σουβενίρ, προσπαθήστε να γνωρίζετε την προέλευση των προϊόντων και προτιμήστε να υποστηρίξτε τους ντόπιους τεχνίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:01

ΔΝΤ: Πώς η φορολογική διοίκηση στήριξε την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

23:43

Ιράκ: Ο νέος πρωθυπουργός θέλει το κράτος να έχει το μονοπώλιο των όπλων

23:23

Wall Street: Ανακατέλαβε τις 50.000 μονάδες ο Dow Jones - Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:05

Κοντά στα 100 δολάρια παρέμεινε το αργό

22:43

Κατέληξε η 17χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ

21:54

Αμελητέες μεταβολές για τον χρυσό

21:43

Ουγγαρία: Η ΥΠΕΞ Ανίτα Όρμπαν επικρίνει τη Ρωσία για τις επιθέσεις drones στην Υπερκαρπαθία

21:38

Nvidia: Πλησιάζει αποτίμηση 6 τρισ. δολαρίων - Εκτόξευση 20% της μετοχής σε επτά ημέρες

21:23

Απορρίφθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο το αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης του Ράτκο Μλάντιτς

21:06

Στάρμερ σε Στρίτινγκ: Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στο πολιτικό χάος

20:59

Revolut: Εξετάζει τη δημιουργία μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής σε Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

20:41

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Συνοριοφυλακής Μάικλ Μπανκς

20:33

Τραμπ: Η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει 200 αεροσκάφη Boeing

20:23

Allwyn: Μέρισμα 0,5 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική γ.σ.

20:18

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μαρινάκης όπως φαίνεται ανέλαβε συνήγορος του κ. Γεωργιάδη»

20:05

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι

20:03

Χωρίς ρεύμα η Κούβα - Εξετάζει πρόταση βοήθειας 100 εκατ. δολ. των ΗΠΑ

19:51

ΑΔΜΗΕ: Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ

19:43

Τραμπ: Ο Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν - Προσέφερε βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ

19:33

Η σημασία του έργου GREGY για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας

19:28

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές σε αυστηρώς πολιτικό φόντο

19:03

Πληθωρισμός: Η «καμπάνα» από το Βέλγιο που ήχησε σε όλη την Ευρωζώνη

18:57

ΔΑΑ: Σε διαπραγμάτευση από την Παρασκευή οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

18:44

Υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Σερβίας-Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας για την Ενέργεια αύριο στην Αθήνα

18:26

Βρετανία: Ο Στάρμερ έχει την στήριξη του υπουργικού συμβουλίου, δηλώνει η υπουργός Παιδείας

18:05

Το Ισραήλ κινείται νομικά κατά των NYT μετά από άρθρο περί εκτεταμένης σεξουαλικής βίας κατά Παλαιστινίων κρατουμένων

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μια «ανάσα» από τις 2.300 ο Γενικός Δείκτης, με τραπεζικό άλμα

17:56

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 293 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 140 εκατ. τα καθαρά κέρδη

17:46

Γκάλι (ΑΚΤΩΡ LNG): «Κλειδί οι υποδομές και η σταθερότητα για την ενεργειακή ασφάλεια»

17:35

ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου - Ισραήλ με στόχο την εδραίωση της εκεχειρίας