Tip of the Day

Tip of the Day: Τρόποι για να κάνετε "οικολογικές" διακοπές

02-08-2021 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Προτού ξεκινήσετε τις διακοπές σας μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που χαράζει η διεθνής πολιτική για την αειφόρο ανάπτυξη επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά ζει όλο και πιο «πράσινα» αλλάζοντας συνήθειες και υιοθετώντας έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό μπορεί να μεταφραστεί και σε πιο οικολογικές διακοπές, κάτι το οποίο δεν συνεπάγεται τόσο έναν σπαρτιατικό τρόπο ζωής όσο έναν έξυπνο τρόπο διαχείρισης των πόρων.

Για παράδειγμα, η μετακίνηση προς τον τόπο των διακοπών θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά ακόμη και αν αυτό δεν υπάρχει, το τρένο ή το λεωφορείο αποτελούν πιο οικολογικές λύσεις σε σχέση με τα οχήματα εσωτερικής καύσης. Και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, δοκιμάστε μια περιήγηση με τα πόδια ή νοικιάστε έναν ποδήλατο και ανακαλύψτε την περιοχή.

Προτού όμως ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές για … μερικές ημέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κάθε λεπτό, κοιτώντας συνεχώς τις ειδοποιήσεις και τα e-mail. Απαλλάξτε τον εαυτό σας από την πίεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποιήστε το χρόνο σας για πιο πράσινες δραστηριότητες. Κάποιες από αυτές μπορούν να αφορούν και στη διατροφή σας, όπως το να δοκιμάσετε τοπικά βιολογικά τρόφιμα υποστηρίζοντας παράλληλα την πραγματική τοπική οικονομία και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα του φαγητού σας. Και για ποτό, μπορείτε αντί για μπουκάλια μιας χρήσης να έχετε μαζί σας ένα σκεύος ανθεκτικό στη θερμότητα από το οποίο μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας ή τα ποτά σας.

Αν κάνετε πολυήμερες διακοπές μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για έναν καλό σκοπό - μια μικρή αναζήτηση Google θα σας κατατοπίσει. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για να κάνετε, όπως καθαρισμός παραλίας, αποκατάσταση τοπικής άγριας ζωής ή έργα κηπουρικής.

Τα τελευταία χρόνια, η προτίμηση για καταλύματα που καταβάλλουν προσπάθειες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα έχει αυξηθεί εκθετικά. Από πλήρη πακέτα διακοπών με βιώσιμους προορισμούς, έως την οικολογική διαμονή σε δάσος - υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια βιώσιμη σκηνή ή να αναζητήσετε διαμονή σε ενοικιαζόμενο σπίτι, ξενοδοχείο ή ένα οικολογικό BnB για ένα σαββατοκύριακο ευεξίας στη φύση.

Τέλος, όσον αφορά στα αναμνηστικά, τα καλοκαιρινά φορέματα και άλλα ψώνια, σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη δική σας τσάντα πολλαπλών.

Εάν αγοράζετε χειροτεχνίες ή σουβενίρ, προσπαθήστε να γνωρίζετε την προέλευση των προϊόντων και προτιμήστε να υποστηρίξτε τους ντόπιους τεχνίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού υπόσχεται αποφαστική δράση εναντίον της Χεζμπολάχ

23:35

Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε 26 δενδρύλλια κάνναβης σε δωμάτιο σπιτιού και σε εγκαταλελειμμένο ποιμνιοστάσιο

23:14

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος

22:49

Γαλλία: Νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στη χώρα

22:17

Κατερίνη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος κοσμηματοπώλη και ληστεία με λεία 310.000 ευρώ

21:47

Χαρακόπουλος με νοσηλευτές στο ΓΝ Λάρισας: Αναγνώριση της προσφοράς νοσηλευτών η ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά

21:18

Γιάννης Λοβέρδος: Ο ελληνισμός υπάρχει όπου υπάρχουν Έλληνες

21:00

Τουρκία: Εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας και συμμετοχή 56.288 αστυνομικών για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα

20:49

Μαρινάκης: Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει μια πολιτική για το παρόν και το μέλλον

20:44

Νετανιάχου: Ορισμένα χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ

20:33

Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ στο στόχαστρο νέων κατηγοριών για αδήλωτες παροχές που έλαβε

20:05

Νότια Ευρώπη: Μάχη με τις φλόγες σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία

20:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Οινόη - Αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες

19:53

ΙΣΑ: Καταδικάζει το περιστατικό της σύλληψης αγροτικού ιατρού στο Καστελόριζο

19:30

Τι φέρνει το β΄ εξάμηνο στις αγορές – Καταλύτης η νέα φάση της τεχνητής νοημοσύνης

19:25

ΜΕΤΕΟ: Η πυρκαγιά δημιουργεί τον δικό της καιρό

19:10

CR Index Awards 2026: Οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα ESG Ratings φέτος

19:05

Τέσσερις συλλήψεις για θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους στην Αττική

18:46

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατ' ιδίαν συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

18:40

Ρόδος: Πλήρως ελεγχόμενη η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοσκινού

18:29

Alpha Bank: Από τη στρατηγική ανάπτυξης έως την κοινωνική προσφορά

18:14

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση Μαγιάρ φέρνει συνταγματική αναθεώρηση για να «ξηλώσει» τον «ορμπανικό» πρόεδρο Σούλιοκ

18:02

ΠΑΣΟΚ: Τρίτο 24ωρο διασυρμού της χώρας από την ανεξήγητη ασπίδα προστασίας του Μαξίμου στον κ. Ντόκο

17:45

Δεξαμενόπλοια διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ απ' την πλευράς του Ομάν, έπειτα από τις αιφνίδιες αναστροφές

17:25

Ωρωπός: Συνελήφθη 64χρονος Αυστριακός καταζητούμενος στη Γερμανία για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

17:00

ΑΠΕ: Αχρείαστο το 14% της «πράσινης» παραγωγής τον Μάιο – Σημαντικές απώλειες για τους παραγωγούς

16:51

Ιράν: Τρεις γιοι του εκλιπόντος ηγέτη Χαμενεΐ στην κηδεία του- Καμία εμφάνιση του διαδόχου του Μοτζτάμπα

16:44

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί τη Συρία

16:22

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στην Οινόη - Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Θήβας

16:12

Ωραιόκαστρο: Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς - Εχει περιοριστεί στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών