Tip of the Day

Tip of the Day: Τρόποι για να κάνετε "οικολογικές" διακοπές

02-08-2021 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Προτού ξεκινήσετε τις διακοπές σας μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που χαράζει η διεθνής πολιτική για την αειφόρο ανάπτυξη επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά ζει όλο και πιο «πράσινα» αλλάζοντας συνήθειες και υιοθετώντας έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό μπορεί να μεταφραστεί και σε πιο οικολογικές διακοπές, κάτι το οποίο δεν συνεπάγεται τόσο έναν σπαρτιατικό τρόπο ζωής όσο έναν έξυπνο τρόπο διαχείρισης των πόρων.

Για παράδειγμα, η μετακίνηση προς τον τόπο των διακοπών θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά ακόμη και αν αυτό δεν υπάρχει, το τρένο ή το λεωφορείο αποτελούν πιο οικολογικές λύσεις σε σχέση με τα οχήματα εσωτερικής καύσης. Και μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, δοκιμάστε μια περιήγηση με τα πόδια ή νοικιάστε έναν ποδήλατο και ανακαλύψτε την περιοχή.

Προτού όμως ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές για … μερικές ημέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κάθε λεπτό, κοιτώντας συνεχώς τις ειδοποιήσεις και τα e-mail. Απαλλάξτε τον εαυτό σας από την πίεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποιήστε το χρόνο σας για πιο πράσινες δραστηριότητες. Κάποιες από αυτές μπορούν να αφορούν και στη διατροφή σας, όπως το να δοκιμάσετε τοπικά βιολογικά τρόφιμα υποστηρίζοντας παράλληλα την πραγματική τοπική οικονομία και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα του φαγητού σας. Και για ποτό, μπορείτε αντί για μπουκάλια μιας χρήσης να έχετε μαζί σας ένα σκεύος ανθεκτικό στη θερμότητα από το οποίο μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας ή τα ποτά σας.

Αν κάνετε πολυήμερες διακοπές μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για έναν καλό σκοπό - μια μικρή αναζήτηση Google θα σας κατατοπίσει. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για να κάνετε, όπως καθαρισμός παραλίας, αποκατάσταση τοπικής άγριας ζωής ή έργα κηπουρικής.

Τα τελευταία χρόνια, η προτίμηση για καταλύματα που καταβάλλουν προσπάθειες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα έχει αυξηθεί εκθετικά. Από πλήρη πακέτα διακοπών με βιώσιμους προορισμούς, έως την οικολογική διαμονή σε δάσος - υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια βιώσιμη σκηνή ή να αναζητήσετε διαμονή σε ενοικιαζόμενο σπίτι, ξενοδοχείο ή ένα οικολογικό BnB για ένα σαββατοκύριακο ευεξίας στη φύση.

Τέλος, όσον αφορά στα αναμνηστικά, τα καλοκαιρινά φορέματα και άλλα ψώνια, σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη δική σας τσάντα πολλαπλών.

Εάν αγοράζετε χειροτεχνίες ή σουβενίρ, προσπαθήστε να γνωρίζετε την προέλευση των προϊόντων και προτιμήστε να υποστηρίξτε τους ντόπιους τεχνίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:17

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν βοήθεια ύψους 300 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα για τους σεισμούς

23:04

Μελόνι: «Δεν έχω υιοθετήσει αντιαμερικανική στάση σήμερα, ούτε ήμουν υποταγμένη»

22:52

Πιερρακάκης: «Εθνική επιτυχία» το Κέντρο Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΟΜ

22:45

Πέντε νεκροί στη Γάζα από ισραηλινά πλήγματα

22:40

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να απολύει στελέχη ανεξάρτητων αρχών

22:28

Ράλι 4%% για την Alphabet στο ντεμπούτο της στον Dow Jones

22:27

Πετρέλαιο: Άνοδος εν μέσω επιφυλακτικότητας για τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν

22:23

Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Η επέκταση των ισραηλινών εποικισμών Δυτική Όχθη υπονομεύει τη λύση των δύο κρατών

22:09

Saab: Συμφωνία «μαμούθ» 4,83 δισ. δολαρίων με την Πολωνία για τρία νέα υποβρύχια

22:04

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να εμπιστεύονται τα Κέντρα Υγείας - Παραδίδουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ»

21:55

Ευρωβουλευτές ζητούν έρευνα σε βάρος ακροδεξιών κομμάτων για παραβίαση των αρχών της ΕΕ

21:42

Χρυσός: Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή δεν έφεραν «λάμψη» στις τιμές

21:38

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

21:24

Ο «χάρτης» των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων στην ΕΕ: Τι ισχύει στην Ελλάδα

21:18

Les Echos: Η Theon ένα βήμα πριν την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας HGH

21:10

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 1.700 οι νεκροί από τους σεισμούς - Πάνω από 50.000 οι αγνoούμενοι

21:00

Η αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ θα διεξαχθεί αποκλειστικά από το Ιράν

20:48

Κικίλιας: Ναυτιλία και ενέργεια θα καθορίσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα 25 χρόνια

20:41

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Μεταβίβαση τριών οριζοντίων ιδιοκτησιών έναντι 1,95 εκατ. ευρώ

20:28

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για περιορισμό της επιστολικής ψήφου

20:19

ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμίας υποβολής Δηλώσεων Πληροφοριών Συμπληρωματικού Φόρου

20:05

Μητσοτάκης: «Το απόθεμα της αξιοπιστίας μας θα είναι βασισμένο στο τι είπαμε και τι κάναμε»

19:48

Πυροσβεστική: 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς

19:39

Eurobank: Νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ο John Hollows

19:30

Allianz: Η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη της ανάκαμψης, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

19:26

Ρωσία: Οι ελλείψεις καυσίμων εξαπλώνονται σε δεκάδες περιοχές μετά από τις ουκρανικές επιθέσεις

19:15

Ευρωαγορές: Νευρικό κλείσιμο με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

19:11

Αργεντινή: Εντοπίστηκε παραλλαγή του χανταϊού στη Γη του Πυρός

19:04

Κατάρ: Απαγορεύονται «μέχρι νεωτέρας» η ναυσιπλοΐα και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες

18:55

ΗΠΑ: «Οσμή φωτογραφικής διάταξης» - Επένδυση Τραμπ σε εταιρεία πριν από mega deal με ICE