INSIDE OUT

Ο Μερτς δεν μασάει τα λόγια του - Χνάρης: Το asset του ΠΑΣΟΚ στα αγροτικά της Κρήτης

Μαρία Νταλιάνη
24-06-2025 | 07:53
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Μερτς δεν μασάει τα λόγια του - Χνάρης: Το asset του ΠΑΣΟΚ στα αγροτικά της Κρήτης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στη Χάγη και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ μεταφέρεται το ενδιαφέρον σήμερα και αύριο, μετά τη μεγάλη επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και την απάντηση του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις της περιοχής. Όλοι περιμένουν τον Τραμπ ο οποίος πλέει ήδη σε πελάγη ειρήνης, και ευχαριστεί το Ιράν που ενημέρωσε εγκαίρως για την επίθεση στο Κατάρ. Η ΕΕ ως συνήθως προσέρχεται με μεικτά συναισθήματα, καθώς οι χώρες-μέλη της έχουν διαφορετικές απόψεις για τον πόλεμο και τις στοχεύσεις του. Μέσα στον πολτό και τις δεκάδες αποχρώσεις του λόγου που εκφράζει κάθε χώρα, ξεχωρίζει ένας ψηλός κύριος που ήρθε με ορμή και φαίνεται να τα έχει ξεκαθαρισμένα στο κεφάλι του. Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος δήλωσε χθες σε μια βιομηχανική σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο τα εξής: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εμάς, ούτε για εμένα προσωπικά, να επικρίνουμε αυτό που ξεκίνησε το Ισραήλ πριν από μια εβδομάδα, ούτε και για αυτό που έκανε η Αμερική το περασμένο Σαββατοκύριακο». Ο Μερτς επίσης είχε πει ωμά ότι το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας.

Frappe

Σε άλλο εντελώς πνεύμα με τον ευθύ Γερμανό, ο Γάλλος, έκανε ανάρτηση στο X.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς το Κατάρ που χτυπήθηκε από το Ιράν στο έδαφός του», έγραψε ο κ. Μακρόν. Ενώ σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο φαύλος κύκλος του χάους πρέπει να τελειώσει και κάλεσε όλες τις πλευρές «να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να φροντίσουν για αποκλιμάκωση και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Στη Βουλή

Τα νέα της Χάγης θα μεταφέρει στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα, ενώ αργότερα θα υπάρξει και σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, στην οποία θα λάβει μέρος ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης. Αφού τελειώσει κι αυτό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα ενημερώσει σχετικά τα κόμματα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η συνεδρίαση προβλέπεται φλογερή, καθώς έχουν μαζευτεί αρκετά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα (επίθεση στην ορθόδοξη εκκλησία τη Δαμασκού, απώλεια κυριότητας της Μονής Σινά στην Αίγυπτο, καραβιές μεταναστών από την Λιβύη καθημερινά σε Γαύδο και Κρήτη, αξιώσεις Λιβύης για ΑΟΖ νότια της Κρήτης, κλπ κλπ). Το Προεδρείο της Επιτροπής κρατάει η στιβαρή Ντόρα.

Περιμένοντας τη δικογραφία

Εκτός από τα εθνικά και γεωπολιτικά, η Βουλή γίνεται ξανά το επίκεντρο καθώς τελεί εν αναμονή της ογκώδους δικογραφίας της ευρωπαίας εισαγγελέως για τα κονδύλια του ΟΠΕΚΕΠΕ που μοιράστηκαν σε μη δικαιούχους κυρίως της Κρήτης την περίοδο ’20-’22. Αναμένοντας μεγάλες στιγμές στο κοινοβούλιο. «Η κατανομή γίνεται με απόφαση υπουργού, καθώς έρχονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και λένε που θα πάνε τα βοσκοτόπια. Ναι γνώριζαν οι υπουργοί» υποστηρίζει (One) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης

ο οποίος εκτός από νομικός είναι και βουλευτής Λαρίσης, δηλαδή ενός αγροτικού νομού. «Για τους πονηρούληδες που λένε ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Εδώ χρειάζεται αξιοπιστία, να πας στην ΕΕ και να πεις ναι, θα πάρουμε τα λεφτά αλλά θα τα μοιράσουμε στους κανονικούς αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από την κλιματική κρίση, τις αρρώστιες του ζωικού κεφαλαίου, την λειψυδρία. Δεν μπορούν να λένε ότι δεν γνώριζαν. Το ’22 που γνώριζαν, τί έκαναν; Το 2022 η Κρήτη έλαβε το 67% και η υπόλοιπη χώρα το 23%. Σε όλη την χώρα ο αριθμός των ζώων μειώνονταν αλλά στην Κρήτη αυξάνονταν».

Το ’24 δεν έδωσαν λεφτά

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να τα δώσει στη Βουλή στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά το πραγματικό asset το έχει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι ο βουλευτής Ρεθύμνου, από την περιοχή του Μυλοποτάμου (όχι τα Ζωνιανά, σε άλλο χωριό), Μανόλης Χνάρης, ο οποίος ανήκει στο στενό επιτελείο του Προέδρου για τα αγροτικά. Ο κ. Χνάρης στις 12 Μαΐου που έγινε η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, -πριν μπουκάρει η ευρωπαία εισαγγελέας στα γραφεία του-, αναφέρθηκε άλλη μια φορά στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αποσπασματική και αναποτελεσματική αγροτική πολιτική». Όπως είπε «μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει 5 υπουργούς και 6 προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ». Όμως το πρόβλημα στο οποίο εστίασε από τις αλλαγές αυτές αποτέλεσμα, δεν ήταν η πολιτική, αλλά ότι «το 2024 είχαμε την χειρότερη καταβολή ενισχύσεων όλων των προηγούμενων χρόνων».

Ποιος είναι

Ο βουλευτής Ρεθύμνου, αγρότης και κτηνοτρόφος, είναι από τους λιγότερο προβεβλημένους μέχρι τώρα, αλλά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι βέβαιο πως θα βγει μπροστά. Να γιατί:

-Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, με το συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη στην πρώτη αιρετή Περιφερειακή Αρχή. Αναλαμβάνει το ρόλο του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Πρωτογενή Τομέα

-Το Μάιο του 2014, επανεκλέγεται με το ψηφοδέλτιο «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» στο Ρέθυμνο. Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως το Μάιο του 2017 αναλαμβάνει Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης. Παράλληλα, διατηρεί τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Πρωτογενή Τομέα, Τομέα Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ – ΠΣΕΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

-Από το Μάρτιο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018, αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης του Πρωτογενή Τομέα.

-Από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και Σεπτέμβριο 2019 διατελεί ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης.

-Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, το Μάιο του 2019, επανεκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας», στο Ρέθυμνο. Από το Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2021, αναλαμβάνει για δεύτερη φορά καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης του Πρωτογενή Τομέα.

-Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης (2013-2014)

-Πρόεδρος Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Ρεθύμνης (2018-2022)

-Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου «Δικτύου Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων» (2021 – σήμερα)

-Από το 2003 έως σήμερα: Μέλος Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου

-Από το 2021 έως σήμερα: Μέλος Δ.Σ. Αγροτικής Συνεταιριστικής Εταιρεία Αναπτύξεως Ρεθύμνου Α.Ε

Περιμένω με ανυπομονησία τις αγορεύσεις του στην Βουλή για το σκάνδαλο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Qualcomm: Απώλειες άνω του 4% μετά την αδύναμη πρόβλεψη για τα κέρδη

23:48

Meta: Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη, εκτόξευση 55% στις δαπάνες - «Βουτιά» 6% της μετοχής

23:34

Microsoft: Ισχυρότερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα τριμήνου - Τα ετήσια έσοδα του Azure ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολ.

23:17

Wall Street: «Γκρεμίστηκε» 1.150 μονάδες ο Dow καθώς η Fed έστειλε υψηλότερα τα ομόλογα

23:10

Ερντογάν: Καμία επίλυση του Κυπριακού χωρίς την αποδοχή των θέσεων για τους Τουρκοκυπρίους

23:10

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2025-2026

22:48

AtmoHub: Παρακολούθηση καπνού από την πυρκαγιά σε Κρήτη, Λέσβο και Τουρκία - Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν

22:31

Πυρκαγιά σε χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο Αττικής

22:24

Χρυσός: Η Fed «έσβησε» τις απώλειες και έφερε κέρδη πάνω από 1%

22:08

Σε κατάσταση ξηρασίας πάνω από το 50% της Αγγλίας - Ξηρότερος μήνας στην ιστορία ο Ιούλιος

21:57

Γουόρς: H Fed «δεν θα διστάσει» να αναλάβει δράση για τον πληθωρισμό

21:56

Γαλλία: Καύσωνας και άνεμοι τροφοδοτούν τη φωτιά στη Ζιρόντ - 126 τραυματίες πυροσβέστες

21:55

Αιγαίο: 6 παραβιάσεις εναέριου χώρου και 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη

21:43

Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά 4 θάνατοι μέσα στο 2026 - 21 κρούσματα σε μία εβδομάδα

21:26

«Ράλι» σχεδόν 8% για το Brent - Εκτοξεύεται ξανά πάνω από τα 90 δολ. μετά τις νέες απειλές Τραμπ

21:20

Ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

21:12

Γερμανία: Συγγνώμη Μερτς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα CDU/CSU – Υποσχέθηκε καλύτερη επικοινωνία

21:01

Fed: Αμετάβλητα αλλά χωρίς ομοφωνία τα επιτόκια - Ποιοι και γιατί μειοψήφησαν

20:51

Πετρέλαιο: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2018 τα αμερικανικά αποθέματα αργού

20:37

Το Κρεμλίνο επιτρέπει σε αντιπολεμικό κόμμα να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές

20:35

Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στο Πλωμάρι Λέσβου - Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο

20:28

Γερουσιαστές ζητούν να ερευνηθεί η «πρώιμη πρόσβαση» επενδυτών στις αναρτήσεις Τραμπ

20:15

e-ΕΦΚΑ: Επιστρέφονται 1,77 εκατ. ευρώ σε 491 εργαζόμενους συνταξιούχους

20:02

Lufthansa και Air France-KLM υπέβαλαν στο «παρά 5» προσφορές για την πορτογαλική TAP

19:49

Τουρνάς: «Σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί την απώλεια δύο ανθρώπων του»

19:45

Το μεγάλο στοίχημα των Βρυξελλών: Η μεταμόρφωση του Ευρωπαίου αποταμιευτή

19:44

ΗΠΑ: Ο Φάουτσι αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία για την Covid-19 - Απειλείται με παραπομπή στη Δικαιοσύνη

19:39

Αίγυπτος: Έκρηξη στο λιμάνι Νταμιέτα, αναφορές για πλήγμα drone σε αμερικανικό τάνκερ

19:35

Τουρκία για Κυπριακό: Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες και επιμονή στην «κυριαρχική ισότητα»

19:25

Ευρωαγορές: H γεωπολιτική ένταση έφερε απώλειες - «Βουτιά» 11% η Hermès, «εκτίναξη» 17% η Kering