INSIDE OUT

Υπουργικό για σιδηροδρόμους και ΟΣΕ - Χωρίς νεύρο το πράσινο ΣΕΦ - Ο Χάρης στη Βοστώνη

Μαρία Νταλιάνη
28-04-2025 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υπουργικό για σιδηροδρόμους και ΟΣΕ - Χωρίς νεύρο το πράσινο ΣΕΦ - Ο Χάρης στη Βοστώνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μεταπασχαλινή μελαγχολία στην ατμόσφαιρα μετά τις αναλαμπές παροχών την προηγούμενη εβδομάδα. Καλές οι παροχές, αλλά ο Νοέμβριος αργεί και για τους χαμηλοσυνταξιούχους και για τους ενοικιαστές. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το Βατικανό και σήμερα συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο με επίκεντρο το νομοσχέδιο Κυρανάκη για τους σιδηροδρόμους. Στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της κηδείας του Πάπα Φραγκίσκου, είχε την ευκαιρία να δει αρκετούς ηγέτες, και να πει δυο λόγια με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι. Η Μελόνι αύριο υποδέχεται τον Ταγίπ Ερντογάν για την 4η Σύνοδο Ιταλίας-Τουρκίας που έχει επίκεντρο τα επιχειρηματικά, που δεν είναι και λίγα, των δύο χωρών: Αμυντική βιομηχανία, ενέργεια, υποδομές, αυτοκινητοβιομηχανία. Η Ιταλία κάνει business με τους γείτονες, χρόνια τώρα.

Τα όργανα

Το ήσυχο σαββατοκύριακο του Θωμά, έκλεισε με ένα εξίσου ήσυχο κομματικό event του ΠΑΣΟΚ, σε αίθουσες του ΣΕΦ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για άνευρη και βαρετή διαδικασία, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του προέδρου ο οποίος ήταν ηγετικός στην ομιλία του. Πριν από τον πρόεδρο μίλησε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος μετά την ατελέσφορη προσπάθεια να εκλεγεί ευρωβουλευτής, παραμένει στο πόστο του και επικεντρώνεται στην κομματική δουλειά.

«Έχουμε πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε, μαζί με τα συλλογικά όργανα του κόμματος την αντιπολιτευτική μας τακτική» εξήγησε ο κ. Σπυρόπουλος στους τομεάρχες, τα στελέχη και τους βουλευτές.

Είναι η στιγμή που από το μυαλό αρκετών πέρασε η ανάμνηση συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τον περασμένο Ιούνιο. Σε κάνα μήνα, κλείνει χρόνος δηλαδή! Εν τω μεταξύ μυστήριο καλύπτει το πού και με ποιους ακριβώς διαμορφώνεται η αντιπολιτευτική τακτική. Ο τελευταίος που μίλησε για θέμα τακτικής στον τομέα του, ήταν η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία εξέφρασε με ευγένεια το ερώτημα γιατί την άφησαν απ’ έξω.

Μηνύματα προς Ζωή

Φυσικά υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον έτοιμη να μοιράσει κομμάτια της πτώσης. Σε κλίμα «ολοιμαζήδες και ολοιμαζήδισες» ήταν και ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, ο οποίος πάντως «το ‘χει» το μπαλκόνι.

Έταξε έναν άλλο δρόμο, «χωρίς αποκλεισμούς και διχασμούς», υπογράμμισε ότι «η διαφθορά δεν είναι κανονικότητα» και διαβεβαίωσε ότι «έμαθα στην ζωή να δίνω μάχες στο φως και το προσκήνιο».

Στην ομιλία του αφιέρωσε λίγο χρόνο και για την -ξέρετε ποια- που ανέβηκε στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων.

«Δεν είμαστε κόμμα-κομήτης ούτε μονοπρόσωπος φορέας, αλλά κίνημα λαϊκό και πατριωτικό με βαθιές ρίζες στην κοινωνία», επισήμανε κι όλοι κατάλαβαν ποια εννοούσε. «Το ΠΑΣΟΚ έχει και σχέδιο και πρόσωπα αξιόπιστα και καταρτισμένα. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά δύναμη υπεύθυνης διακυβέρνησης. Δεν βολευόμαστε από τη συγκυρία, αλλά αγωνιζόμαστε για τη νέα προοπτική της Ελλάδας».

Εν τω μεταξύ η Ζωή

Περνάει και μόνη της πολύ καλά, όπως φάνηκε από τη σπιρτόζικη φωτό

με την οποία ευχαρίστησε όλους όσοι της ευχήθηκαν για την ονομαστική εορτή της. Εκτιμώ ότι μεταξύ αυτών δεν ήταν ο πρόεδρος Ανδρουλάκης. Από την φωτό δεν κατάλαβα που βρίσκεται η παραλία, δεν θα με παραξένευε όμως να είναι κάπου στο νομό Λάρισας, καθώς πρόκειται για την αγαπημένη περιοχή της προέδρου της Πλεύσης. Ούτε η Λιακούλη δεν πηγαίνει τόσο συχνά λέμε. Ήταν εκεί την 25η Μαρτίου, ήταν στην επέτειο του Κιλελέρ, πέρασε εκεί το Πάσχα, ενώ του Αγίου Γεωργίου βρέθηκε στους Γόννους, το χωριό του συντρόφου και βουλευτή της Διαμαντή Καραναστάση.

Οι βουλευτές

Στην εκδήλωση των τομεαρχών βρέθηκαν πολλοί βουλευτές- ανάμεσά τους και οι καινούργιοι Ράνια Θρασκιά και Πέτρος Παππάς,

τους οποίους είχε αποφάσισε να ενσωματώσει άμεσα ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συλλογικής κομματικής τακτικής προφανώς. Από το ΣΕΦ απουσίαζε καθώς την ταλαιπωρεί μια ίωση, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και ο αξιαγάπητος -μέχρι να γίνει κι εκεί κάποια δημοσκόπηση-, Δήμαρχος της Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Κέντρου, Χάρης Δούκας.

Πήγε Βοστώνη

Ο Δούκας ζηλεύοντας αφόρητα την μοναδική εμπειρία του Αλέξη στο Χάρβαρντ, είπε να πάει κι αυτός Βοστώνη. Η ευκαιρία δόθηκε με τις εκδηλώσεις της ομογένειας για τον εορτασμό του 1821, ενώ κανονίστηκε και μια συνάντηση με την Δήμαρχο Βοστώνης Μισέλ Γου

με την οποία υπέγραψαν «Επιστολής Κοινών Προθέσεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το ’21, ο Χάρης ήταν και Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης που έγινε προχθές.

Μαζί του ήταν και οι βουλευτές της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας και ομογενείς από τη Βοστώνη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:28

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση drones «καμικάζι» προς την Ελλάδα

23:11

Wall Street: Η πτώση 5% των chip κοκκίνισε τους δείκτες

22:53

Ιράν: Οι δικαστικές αρχές διαψεύδουν την αποφυλάκιση Αμερικανίδας που είχε ανακοινώσει ο Τραμπ

22:35

Βρετανία: Σχεδιάζεται απαγόρευση πώλησης σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη

22:17

Μουντιάλ: «Παρών» στον τελικό Αργεντινή-Ισπανία ο Τραμπ

22:12

Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα, αλλά κρύβει μεγάλους κινδύνους

21:59

Πετρέλαιο: Πτώση σχεδόν 1% αλλά παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα

21:40

Χρυσός: Έπεσε κάτω από τα 4.000 δολάρια λόγω Ιράν και πιθανής αύξησης επιτοκίων

21:22

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή έβαζε στοιχήματα για το περιεχόμενο των ομιλιών του

21:10

Η efood περνά στην SSW Partners μετά το deal της Delivery Hero με την Uber

21:02

Συλλήψεις σε Καβάλα και Κομοτηνή για πρόκληση πυρκαγιών

20:53

Χατζηδάκης: «Η ευρωπαϊκή εισαγγελία οφείλει να είναι προσεκτική»

20:42

Κύμα αμερικανικών επιθέσεων κοντά στο Ορμούζ - Λευκός Οίκος: Το Ιράν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία

20:37

Reuters: Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ στις 23 Ιουλίου - Πιθανή νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο

20:23

Bally’s Intralot: H Deutsche Bank απέκτησε 1,9 εκατομμύρια μετοχές

20:14

Ο Ζελένσκι όρισε υπουργό Άμυνας τον ασκώντα χρέη επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Γιεβγκένιι Χμάρα

20:12

Τι οδηγεί τους Ευρωπαίους στις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

20:06

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου

19:51

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς λιπασμάτων

19:43

Φωτιά στην Εργάνη Ροδόπης - Επιχειρούν εναέρια μέσα

19:29

Η Ουκρανία αρνείται την ευθύνη για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

19:20

Ιράν: Αμερικανικοί πύραυλοι έπληξαν το νησί Κεσμ

19:14

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο γεωπολιτική και μάκρο

19:01

Η Κομισιόν αξιολογεί θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελλάδα

18:57

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

18:52

Prodea: Στις 31 Ιουλίου η πρόωρη αποπληρωμή ομολόγου 120 εκατ.

18:50

Καταγγελία της ΕΚΠΟΙΖΩ για χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας

18:43

Η Τεχεράνη ζήτησε από τους Χούθι να κλείσουν την Ερυθρά, αν δεχτούν επίθεση οι ιρανικές ενεργειακές υποδομές

18:43

Ελληνικό Μετρό: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τη γραμμή 4 - Τι αποφασίστηκε

18:33

ΗΠΑ: Αυστηροποιούνται οι κανόνες για βίζες σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους