INSIDE OUT

Εαρινή ισημερία για τη Ζωή - Μαύρα πανιά για Ανδρουλάκη - Η Λιακούλη φοράει παντελόνια

Μαρία Νταλιάνη
21-03-2025 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εαρινή ισημερία για τη Ζωή - Μαύρα πανιά για Ανδρουλάκη - Η Λιακούλη φοράει παντελόνια

Καλωσορίζω την εαρινή ισημερία και τον ερχομό της άνοιξης, που προετοιμάζει για το σιχαμερό καλοκαίρι, με την πιο ταιριαστή φωτογραφία που θα μπορούσε ποτέ να ανασύρει το πολιτικό σύστημα από το αρχείο του. Η χαρά της Ζωής συνεχίζεται με την δημοσιοποίηση ενός ακόμα κύματος δημοσκοπήσεων, οι οποίες την φέρνουν στο κέντρο του σύμπαντος. Metron Analysis (για το Mega) και Pulse (ΣΚΑΪ) επιβεβαιώνουν την εκρηκτική άνοδο της Πλεύσης, την συνέχεια ελαφράς πτώσης της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, και τον καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη της δίνει τη δεύτερη θέση, η δεύτερη λίγο πιο δειλά, την βάζει σε ισοβαθμία με το ΠΑΣΟΚ. Πίσω από το ΠΑΣΟΚ πάντως, μέχρι στιγμής, την βρίσκει μόνο η Alco. Θα μπορούσε η κ. Κωνσταντοπούλου να κρατήσει την δεύτερη θέση μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές; Δύσκολο. Για να συμβεί αυτό, η Ζωή θα πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει τον κάβο και να μπει στο λιμάνι των κομμάτων που κυβερνούν. Να θεωρηθεί από τους πολίτες η ασφαλής λύση, που μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα. Όλα τα προβλήματα, όχι μόνο την τιμωρία της κυβέρνησης για τα Τέμπη. Η Ζωή ως τιμωρός γοητεύει και σηκώνει κόσμο από τον καναπέ. Όμως ο δρόμος προς την κανονικοποίηση του κόμματός της είναι μεγάλος.

Η Pulse του Γιώργου Αράπογλου έκανε ένα πρωτότυπο ερώτημα.

Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι το brand ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να διατηρεί την ισχύ του. Το είχε βρει και η Real Polls, όταν έθεσε (Protagon) ένα επίσης πρωτότυπο ερώτημα:

Συμπέρασμα: Δεν αρκεί να έχεις Ferrari. Πρέπει να βρεις και τον Verstappen.

H Λίτσα φοράει παντελόνια

Είναι γνωστό σε όσους την συναντούν στην Βουλή. Η Ευαγγελία Λιακούλη συνήθως φοράει παντελόνια. Προχθές, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απέδειξε κιόλας.

Μετά τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος όλοι πάγωσαν. Τόσο, που δεν παρενέβη κανένας. Ούτε οι γυναίκες βουλευτές (Μιλένα, Νάγια, Σταρακά, Νάντια, Βατσινά, Σπυριδάκη, Καζάνη, ενώ δεν ξέρω αν ήταν παρούσα και η ψυχολόγος Ράνια Θρασκιά). Η λεκτική επίθεση Ανδρουλάκη στην κ. Λιακούλη, τους πάγωσε όλους. Άντρες, γυναίκες. Επίσης πάγωσε πολλούς ανδρουλακικούς. Γενικά η σφοδρή επίθεση σε βουλευτή επειδή έβαλε σε συνεδρίαση οργάνου ευθέως ένα θέμα του τομέα του, κατέδειξε τον τρόπο που κυβερνάται το κόμμα.

Ο Μπιάγκης;

Η Λιακούλη απόλαυσε σεβασμού για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ακόμα και από εσωκομματικους αντιπάλους.

Την αντίθετη εντύπωση έκανε, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Κερκύρας. Ο κ. Μπιάγκης, όταν τον επικαλέστηκε η κ. Λιακούλη ως πηγή, για την μίνι-σύσκεψη στην οποία δεν εκλήθη, βιάστηκε να την διαψεύσει. Και αυτός προτιμά τα παντελόνια, είναι αλήθεια.

Χάος

Τα Τέμπη εχουν βραχυκυκλώσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Μοιάζει να μην έχει βηματισμό και σιγουριά στις κινήσεις. Παράλληλα εξελίσσονται και οι περίφημες περιφερειακές συνδιασκέψεις στις οποίες επικρατεί ένα οργανωτικό χάος. Πράγματι η Λιακούλη είχε προγραμματιστεί να πάει Ηγουμενίτσα. Το βράδυ της Τετάρτης, μετά το επεισόδιο ρώτησε αρμοδίως αν έπρεπε να πάει, ή να μείνει Προανακριτική. Τελικά πήγε Ηγουμενίτσα. Η τομεάρχης Δικαιοσύνης και μέλος της Προανακριτικής είχε προγραμματιστεί να πάει περιοδεία, ενώ είχε μπει η συνεδρίαση της Πέμπτης. Ίσως θα ήταν καλύτερα να την βγάλει απ' τον τομέα. Πόσω μάλλον που δεν εκλήθη καν στην συνεννόηση που φαίνεται ότι έγινε μεταξύ Μιλένας, Χρ. Κακλαμάνη και Ανδρουλάκη για την γραμμή.

Τρεις κι ο κούκος

Και στις συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ που είναι προγραμματισμένες και βαίνουν ομαλά πάντως, ο κόσμος δεν είναι και τόσο ζεστός να γεμίσει αίθουσες.

Σ’ αυτή που έγινε στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, το ενδιαφέρον ήταν χλιαρό. Από τις ιδέες που ακούστηκαν ξεχωρίζω της Άννας, να γίνει η Δράμα η πατρίδα του Μπορντώ, αν θυμάμαι καλά το κρασί.

Δες το και ξαναέλα

Μια αίσθηση προχειρότητας αναδείχτηκε πάλι στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Ήταν όταν ο προεδρικός protege και υπεύθυνος Προγράμματος Λευτέρης Καρχιμάκης παρουσίασε στους βουλευτές το πρόγραμμα για την στέγαση. Το θέμα καίει πολύ κόσμο και οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν αμέσως. Ο βουλευτής Θ. Νικολαϊδης (έχει επιχείρηση με μάρμαρα στη Δράμα) έκανε επιτόπου μια ανάλυση για χρηματοδότηση του προγράμματος. Ιδέες είχε και ο Απ. Πάνας. Ο Παρασύρης είχε απορίες, το ίδιο και ο Οδυσσέας, ενώ κάποιες ιδέες είπε και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης που είναι και πολιτικός μηχανικός. Τέλος πάντων, στο τέλος ο Μπιάγκης ζήτησε από τον Καρχιμάκη να καταγράψει τις παρατηρήσεις και ερωτήσεις, να το ξαναδεί και να το επαναφέρει.

Συμπέρασμα: στο πόδι και η στεγαστική πολιτική. Μέχρι τις εκλογές έχουν χρόνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:38

Θεσσαλονίκη: Άντρας βρέθηκε νεκρός σε ρέμα στην Ευκαρπία

23:16

Επίσκεψη Ν. Δένδια στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης

22:48

Σαλαμίνα: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 κροτίδες και φωτοβολίδες - Πέντε συλλήψεις

22:18

Λιβύη: Έγκριση του πρώτου ενοποιημένου προϋπολογισμού πλέον της δεκαετίας

21:47

Τα έθιμα του Πάσχα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες

21:18

Θεσσαλονίκη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονου συνελήφθη άνδρας στη Σταυρούπολη

21:00

Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

20:24

ΗΠΑ: Δύο πολεμικά πλοία διέπλευσαν σήμερα το Στενό του Ορμούζ

20:00

Εκλογές Ουγγαρία: Τα προγνωστικά για νίκη Μαγιάρ – Η «παγίδα» Όρμπαν στις μονοεδρικές

19:47

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως

19:22

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες

19:17

Γερμανία: Απεργία των πιλότων της Lufthansa στις 13 και 14 Απριλίου

19:10

Κύπρος: Νεκρός ανασύσρθηκε εγκλωβισμένος στο κτίριο που κατέρρευσε στη Γερμασόγεια

18:11

Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε

17:58

Ιράν: Αμερικανικό πολεμικό ανέκρουσε πρύμναν στο Ορμούζ μετά από προειδοποίηση μας - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

17:28

Καβάλα: Ένα παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

17:16

Μητσοτάκης: Mπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο, αρκεί να έχουμε ενότητα μεταξύ μας και πίστη στο αύριο

17:00

Το ενεργειακό κόστος βαρίδι για τον τουρισμό

16:54

Τραμπ: Αδεια τάνκερ κατευθύνονται στις ΗΠΑ για να φορτώσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο

16:46

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας

16:37

Μακρόν: Βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για το Ιράν

16:19

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν - Αδιέξοδο για το Ορμούζ

16:07

ΒοΕ: Σε επαφές με τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές για το Mythos της Anthropic

15:52

Κύπρος: Κατέρρευσε πολυκατοικία στα Γερμασόγεια - Τρεις τραυματίες

15:42

Μακρόν - Ερντογάν συζήτησαν για Ιράν και Ουκρανία

15:10

Μισισιπής: Αντιδράσεις για την κατασκευή τεράστιου εργοστάσιου παραγωγής ενέργειας για την xAI

14:47

Καταδίωξη διαρρηκτών με πυροβολισμούς στη Βάρη

14:42

Ουκρανία: Υποδοχή 175 αιχμαλώτων πολέμου και επτά αμάχων από τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι

14:22

Χατζηδάκης: Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής

14:14

Οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες ανάμεσα στις «συμπληγάδες» ΗΠΑ -Κίνας