INSIDE OUT

Εαρινή ισημερία για τη Ζωή - Μαύρα πανιά για Ανδρουλάκη - Η Λιακούλη φοράει παντελόνια

Μαρία Νταλιάνη
21-03-2025 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εαρινή ισημερία για τη Ζωή - Μαύρα πανιά για Ανδρουλάκη - Η Λιακούλη φοράει παντελόνια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καλωσορίζω την εαρινή ισημερία και τον ερχομό της άνοιξης, που προετοιμάζει για το σιχαμερό καλοκαίρι, με την πιο ταιριαστή φωτογραφία που θα μπορούσε ποτέ να ανασύρει το πολιτικό σύστημα από το αρχείο του. Η χαρά της Ζωής συνεχίζεται με την δημοσιοποίηση ενός ακόμα κύματος δημοσκοπήσεων, οι οποίες την φέρνουν στο κέντρο του σύμπαντος. Metron Analysis (για το Mega) και Pulse (ΣΚΑΪ) επιβεβαιώνουν την εκρηκτική άνοδο της Πλεύσης, την συνέχεια ελαφράς πτώσης της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, και τον καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη της δίνει τη δεύτερη θέση, η δεύτερη λίγο πιο δειλά, την βάζει σε ισοβαθμία με το ΠΑΣΟΚ. Πίσω από το ΠΑΣΟΚ πάντως, μέχρι στιγμής, την βρίσκει μόνο η Alco. Θα μπορούσε η κ. Κωνσταντοπούλου να κρατήσει την δεύτερη θέση μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές; Δύσκολο. Για να συμβεί αυτό, η Ζωή θα πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει τον κάβο και να μπει στο λιμάνι των κομμάτων που κυβερνούν. Να θεωρηθεί από τους πολίτες η ασφαλής λύση, που μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα. Όλα τα προβλήματα, όχι μόνο την τιμωρία της κυβέρνησης για τα Τέμπη. Η Ζωή ως τιμωρός γοητεύει και σηκώνει κόσμο από τον καναπέ. Όμως ο δρόμος προς την κανονικοποίηση του κόμματός της είναι μεγάλος.

Η Pulse του Γιώργου Αράπογλου έκανε ένα πρωτότυπο ερώτημα.

Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι το brand ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να διατηρεί την ισχύ του. Το είχε βρει και η Real Polls, όταν έθεσε (Protagon) ένα επίσης πρωτότυπο ερώτημα:

Συμπέρασμα: Δεν αρκεί να έχεις Ferrari. Πρέπει να βρεις και τον Verstappen.

H Λίτσα φοράει παντελόνια

Είναι γνωστό σε όσους την συναντούν στην Βουλή. Η Ευαγγελία Λιακούλη συνήθως φοράει παντελόνια. Προχθές, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απέδειξε κιόλας.

Μετά τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος όλοι πάγωσαν. Τόσο, που δεν παρενέβη κανένας. Ούτε οι γυναίκες βουλευτές (Μιλένα, Νάγια, Σταρακά, Νάντια, Βατσινά, Σπυριδάκη, Καζάνη, ενώ δεν ξέρω αν ήταν παρούσα και η ψυχολόγος Ράνια Θρασκιά). Η λεκτική επίθεση Ανδρουλάκη στην κ. Λιακούλη, τους πάγωσε όλους. Άντρες, γυναίκες. Επίσης πάγωσε πολλούς ανδρουλακικούς. Γενικά η σφοδρή επίθεση σε βουλευτή επειδή έβαλε σε συνεδρίαση οργάνου ευθέως ένα θέμα του τομέα του, κατέδειξε τον τρόπο που κυβερνάται το κόμμα.

Ο Μπιάγκης;

Η Λιακούλη απόλαυσε σεβασμού για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ακόμα και από εσωκομματικους αντιπάλους.

Την αντίθετη εντύπωση έκανε, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Κερκύρας. Ο κ. Μπιάγκης, όταν τον επικαλέστηκε η κ. Λιακούλη ως πηγή, για την μίνι-σύσκεψη στην οποία δεν εκλήθη, βιάστηκε να την διαψεύσει. Και αυτός προτιμά τα παντελόνια, είναι αλήθεια.

Χάος

Τα Τέμπη εχουν βραχυκυκλώσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Μοιάζει να μην έχει βηματισμό και σιγουριά στις κινήσεις. Παράλληλα εξελίσσονται και οι περίφημες περιφερειακές συνδιασκέψεις στις οποίες επικρατεί ένα οργανωτικό χάος. Πράγματι η Λιακούλη είχε προγραμματιστεί να πάει Ηγουμενίτσα. Το βράδυ της Τετάρτης, μετά το επεισόδιο ρώτησε αρμοδίως αν έπρεπε να πάει, ή να μείνει Προανακριτική. Τελικά πήγε Ηγουμενίτσα. Η τομεάρχης Δικαιοσύνης και μέλος της Προανακριτικής είχε προγραμματιστεί να πάει περιοδεία, ενώ είχε μπει η συνεδρίαση της Πέμπτης. Ίσως θα ήταν καλύτερα να την βγάλει απ' τον τομέα. Πόσω μάλλον που δεν εκλήθη καν στην συνεννόηση που φαίνεται ότι έγινε μεταξύ Μιλένας, Χρ. Κακλαμάνη και Ανδρουλάκη για την γραμμή.

Τρεις κι ο κούκος

Και στις συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ που είναι προγραμματισμένες και βαίνουν ομαλά πάντως, ο κόσμος δεν είναι και τόσο ζεστός να γεμίσει αίθουσες.

Σ’ αυτή που έγινε στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, το ενδιαφέρον ήταν χλιαρό. Από τις ιδέες που ακούστηκαν ξεχωρίζω της Άννας, να γίνει η Δράμα η πατρίδα του Μπορντώ, αν θυμάμαι καλά το κρασί.

Δες το και ξαναέλα

Μια αίσθηση προχειρότητας αναδείχτηκε πάλι στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Ήταν όταν ο προεδρικός protege και υπεύθυνος Προγράμματος Λευτέρης Καρχιμάκης παρουσίασε στους βουλευτές το πρόγραμμα για την στέγαση. Το θέμα καίει πολύ κόσμο και οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν αμέσως. Ο βουλευτής Θ. Νικολαϊδης (έχει επιχείρηση με μάρμαρα στη Δράμα) έκανε επιτόπου μια ανάλυση για χρηματοδότηση του προγράμματος. Ιδέες είχε και ο Απ. Πάνας. Ο Παρασύρης είχε απορίες, το ίδιο και ο Οδυσσέας, ενώ κάποιες ιδέες είπε και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης που είναι και πολιτικός μηχανικός. Τέλος πάντων, στο τέλος ο Μπιάγκης ζήτησε από τον Καρχιμάκη να καταγράψει τις παρατηρήσεις και ερωτήσεις, να το ξαναδεί και να το επαναφέρει.

Συμπέρασμα: στο πόδι και η στεγαστική πολιτική. Μέχρι τις εκλογές έχουν χρόνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Iσραήλ: «Ο επόμενος ΓΓ του ΟΗΕ να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και να σταθεί απέναντι στον αντισημιτισμό»

23:45

Πρίγκιπας Χάρι, Έλτον Τζον και άλλες διασημότητες θα πληρώσουν 9,5 εκατ. λίρες στη Daily Mail

23:34

Η Λάιεν καταδικάζει μαζί με ευρωπαϊκές χώρες το σχέδιο του Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

23:18

Wall Street: Crypto και πρώτες ύλες στήριξαν την αγορά - Απώλειες στην εβδομάδα

22:56

Apple: Περικοπές άνω των 200 θέσεων εργασίας σε Siri και Vision Pro

22:43

Τουρκία για Νετανιάχου: «Χρησιμοποιεί μικροπολιτικές τακτικές για εκλογικά οφέλη»

22:21

ΟΗΕ: Η Ροντρίγκες Μπίρκετ προηγείται στη δεύτερη άτυπη ψηφοφορία του ΣA για τον επόμενο Γενικό Γραμματέα

22:00

Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 6% στην εβδομάδα για το Brent υπό τον φόβο νέων κυρώσεων στο Ιράν

21:43

Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ

21:33

Εβδομαδιαία κέρδη 5% για τον χρυσό

21:18

Μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν επιλογές για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς εμπλοκή της Συμμαχίας

20:54

Ντάλιο: «Πουλήστε ομόλογα, αγοράστε χρυσό και Bitcoin καθώς πλησιάζει κρίση χρέους»

20:35

Γαλλία 2027: Όλοι οι «παλιοί» θέλουν το Ελιζέ - Γιατί η εμπειρία γίνεται το νέο trend

20:27

Ρωσία: Το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το Mediazona «ξένο πράκτορα»

20:07

Πρόστιμο 825 εκατ. ευρώ στην Uber από την Ολλανδία για παραβίαση του GDPR

19:54

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 28 Αυγούστου

19:45

Σουηδία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από επίθεση με σπαθί σε λύκειο

19:27

Broadcom: Συζητά χρηματοδότηση 80 δισ. δολαρίων για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

19:23

Ουκρανία: Έξι νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρίβιι Ριχ

19:09

Ευρωαγορές: Κέρδη μετά το αρνητικό 7x7 αλλά απώλειες στην εβδομάδα

18:59

«Αντισημίτης δικτάτορας» ο Ερντογάν, λέει ο Νετανιάχου

18:43

Κροατία: Υπό κράτηση Ουκρανός ύποπτος για την έκρηξη στον αγωγό Nord Stream

18:24

BBC: Οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία έφθασαν τους 241.088 στρατιωτικούς

18:04

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά χωρίς… τυμπανοκρουσίες

17:57

Πύρινο μέτωπο και στην Αρκαδία - Επιχειρούν 5 εναέρια μέσα

17:56

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022 η επιχειρηματική δραστηριότητα

17:42

Ημέρα ανόδου για τα κρυπτονομίσματα

17:41

Μακρόν, Μπέρναμ και Μερτς θα συμπροεδρεύσουν σε συνάντηση για την Ουκρανία

17:31

UBS: Τέλος η εποχή των φθηνών τροφίμων - Οι 5 καταλύτες που αλλάζουν το τοπίο

17:28

Στο «κόκκινο» η κίνηση στα λιμάνια - Πάνω από 80.000 αναχωρήσεις έως την Κυριακή