INSIDE OUT

Εαρινή ισημερία για τη Ζωή - Μαύρα πανιά για Ανδρουλάκη - Η Λιακούλη φοράει παντελόνια

Μαρία Νταλιάνη
21-03-2025 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εαρινή ισημερία για τη Ζωή - Μαύρα πανιά για Ανδρουλάκη - Η Λιακούλη φοράει παντελόνια

Καλωσορίζω την εαρινή ισημερία και τον ερχομό της άνοιξης, που προετοιμάζει για το σιχαμερό καλοκαίρι, με την πιο ταιριαστή φωτογραφία που θα μπορούσε ποτέ να ανασύρει το πολιτικό σύστημα από το αρχείο του. Η χαρά της Ζωής συνεχίζεται με την δημοσιοποίηση ενός ακόμα κύματος δημοσκοπήσεων, οι οποίες την φέρνουν στο κέντρο του σύμπαντος. Metron Analysis (για το Mega) και Pulse (ΣΚΑΪ) επιβεβαιώνουν την εκρηκτική άνοδο της Πλεύσης, την συνέχεια ελαφράς πτώσης της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, και τον καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη της δίνει τη δεύτερη θέση, η δεύτερη λίγο πιο δειλά, την βάζει σε ισοβαθμία με το ΠΑΣΟΚ. Πίσω από το ΠΑΣΟΚ πάντως, μέχρι στιγμής, την βρίσκει μόνο η Alco. Θα μπορούσε η κ. Κωνσταντοπούλου να κρατήσει την δεύτερη θέση μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές; Δύσκολο. Για να συμβεί αυτό, η Ζωή θα πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει τον κάβο και να μπει στο λιμάνι των κομμάτων που κυβερνούν. Να θεωρηθεί από τους πολίτες η ασφαλής λύση, που μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα. Όλα τα προβλήματα, όχι μόνο την τιμωρία της κυβέρνησης για τα Τέμπη. Η Ζωή ως τιμωρός γοητεύει και σηκώνει κόσμο από τον καναπέ. Όμως ο δρόμος προς την κανονικοποίηση του κόμματός της είναι μεγάλος.

Η Pulse του Γιώργου Αράπογλου έκανε ένα πρωτότυπο ερώτημα.

Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι το brand ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να διατηρεί την ισχύ του. Το είχε βρει και η Real Polls, όταν έθεσε (Protagon) ένα επίσης πρωτότυπο ερώτημα:

Συμπέρασμα: Δεν αρκεί να έχεις Ferrari. Πρέπει να βρεις και τον Verstappen.

H Λίτσα φοράει παντελόνια

Είναι γνωστό σε όσους την συναντούν στην Βουλή. Η Ευαγγελία Λιακούλη συνήθως φοράει παντελόνια. Προχθές, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απέδειξε κιόλας.

Μετά τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος όλοι πάγωσαν. Τόσο, που δεν παρενέβη κανένας. Ούτε οι γυναίκες βουλευτές (Μιλένα, Νάγια, Σταρακά, Νάντια, Βατσινά, Σπυριδάκη, Καζάνη, ενώ δεν ξέρω αν ήταν παρούσα και η ψυχολόγος Ράνια Θρασκιά). Η λεκτική επίθεση Ανδρουλάκη στην κ. Λιακούλη, τους πάγωσε όλους. Άντρες, γυναίκες. Επίσης πάγωσε πολλούς ανδρουλακικούς. Γενικά η σφοδρή επίθεση σε βουλευτή επειδή έβαλε σε συνεδρίαση οργάνου ευθέως ένα θέμα του τομέα του, κατέδειξε τον τρόπο που κυβερνάται το κόμμα.

Ο Μπιάγκης;

Η Λιακούλη απόλαυσε σεβασμού για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ακόμα και από εσωκομματικους αντιπάλους.

Την αντίθετη εντύπωση έκανε, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Κερκύρας. Ο κ. Μπιάγκης, όταν τον επικαλέστηκε η κ. Λιακούλη ως πηγή, για την μίνι-σύσκεψη στην οποία δεν εκλήθη, βιάστηκε να την διαψεύσει. Και αυτός προτιμά τα παντελόνια, είναι αλήθεια.

Χάος

Τα Τέμπη εχουν βραχυκυκλώσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Μοιάζει να μην έχει βηματισμό και σιγουριά στις κινήσεις. Παράλληλα εξελίσσονται και οι περίφημες περιφερειακές συνδιασκέψεις στις οποίες επικρατεί ένα οργανωτικό χάος. Πράγματι η Λιακούλη είχε προγραμματιστεί να πάει Ηγουμενίτσα. Το βράδυ της Τετάρτης, μετά το επεισόδιο ρώτησε αρμοδίως αν έπρεπε να πάει, ή να μείνει Προανακριτική. Τελικά πήγε Ηγουμενίτσα. Η τομεάρχης Δικαιοσύνης και μέλος της Προανακριτικής είχε προγραμματιστεί να πάει περιοδεία, ενώ είχε μπει η συνεδρίαση της Πέμπτης. Ίσως θα ήταν καλύτερα να την βγάλει απ' τον τομέα. Πόσω μάλλον που δεν εκλήθη καν στην συνεννόηση που φαίνεται ότι έγινε μεταξύ Μιλένας, Χρ. Κακλαμάνη και Ανδρουλάκη για την γραμμή.

Τρεις κι ο κούκος

Και στις συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ που είναι προγραμματισμένες και βαίνουν ομαλά πάντως, ο κόσμος δεν είναι και τόσο ζεστός να γεμίσει αίθουσες.

Σ’ αυτή που έγινε στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, το ενδιαφέρον ήταν χλιαρό. Από τις ιδέες που ακούστηκαν ξεχωρίζω της Άννας, να γίνει η Δράμα η πατρίδα του Μπορντώ, αν θυμάμαι καλά το κρασί.

Δες το και ξαναέλα

Μια αίσθηση προχειρότητας αναδείχτηκε πάλι στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Ήταν όταν ο προεδρικός protege και υπεύθυνος Προγράμματος Λευτέρης Καρχιμάκης παρουσίασε στους βουλευτές το πρόγραμμα για την στέγαση. Το θέμα καίει πολύ κόσμο και οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν αμέσως. Ο βουλευτής Θ. Νικολαϊδης (έχει επιχείρηση με μάρμαρα στη Δράμα) έκανε επιτόπου μια ανάλυση για χρηματοδότηση του προγράμματος. Ιδέες είχε και ο Απ. Πάνας. Ο Παρασύρης είχε απορίες, το ίδιο και ο Οδυσσέας, ενώ κάποιες ιδέες είπε και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης που είναι και πολιτικός μηχανικός. Τέλος πάντων, στο τέλος ο Μπιάγκης ζήτησε από τον Καρχιμάκη να καταγράψει τις παρατηρήσεις και ερωτήσεις, να το ξαναδεί και να το επαναφέρει.

Συμπέρασμα: στο πόδι και η στεγαστική πολιτική. Μέχρι τις εκλογές έχουν χρόνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:32

Τρ. Πειραιώς: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής κτηνοτροφίας

15:29

Εκτός ελέγχου η διαδικτυακή βία στην Αφρική: Στο στόχαστρο οι γυναίκες

15:25

Τέμπη: Πρώτη απόφαση για αποζημίωση από το Δημόσιο - 400.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος

15:12

ΔΕΔΔΗΕ: Έναρξη θερινού ωραρίου της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης

15:12

Τεχεράνη: Ζημιές σε 131 ιστορικά κτίρια σε όλο το Ιράν από τον πόλεμο

15:08

Αλ Σίσι: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

14:53

Τραμπ: «Συνομιλούμε με ένα νέο, πιο λογικό καθεστώς στο Ιράν» - Νέες απειλές

14:45

Deal 29,1 δισ. δολαρίων στα τρόφιμα: Στα χέρια της Sysco η Jetro Restaurant Depot

14:43

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενεργειακό κόστος

14:37

Οι κλάδοι που ηγούνται της κούρσας των μισθών και οι «χρυσές» ειδικότητες με αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ

14:30

Wood για Ελλάδα: Χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις - Στάση αναμονής με το βλέμμα στον τουρισμό

14:29

Κοκκινοπηλός Πρέβεζας: Ένα τοπίο που μοιάζει από άλλο πλανήτη

14:28

Η Συρία ανακοίνωσε «εκτεταμένη επίθεση» drones εναντίον των βάσεών της στα σύνορα με Ιράκ

14:26

H Κομισιόν ενέκρινε πακέτο 1,5 δισ. ευρώ για ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

14:24

Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε με ποιους θα κυβερνήσει και πώς

14:17

Τέλος στην «σιωπή» και την ανοχή - 43% αύξηση των καταγγελιών από εργαζόμενους για περιστατικά βίας και παρενόχλησης

14:07

Τσιάρας: Αναγκαία η λήψη μέτρων από την ΕΕ για τη στήριξη των παραγωγών απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις

14:06

East Village: Ποιότητα ζωής και έξυπνη διαβίωση μέσα στην Αθήνα

13:53

Το Ιράν θεωρεί «μη ρεαλιστικά, παράλογα και υπερβολικά» τα αιτήματα των ΗΠΑ για συνομιλίες

13:51

Kaspersky: Σε ιστορικό χαμηλό οι κυβερνοεπιθέσεις υψηλής σοβαρότητας

13:49

Ο Ζελένσκι προτείνει ενεργειακή εκεχειρία στη Μόσχα ως απάντηση στην πετρελαϊκή κρίση

13:34

Φρένο στην fast fashion βάζει η Γερμανία

13:33

Ανοίγει την Τρίτη 31/3 η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού

13:26

Κομισιόν: Δημοσιεύει κατευθυντήριες γραμμές για τη στήριξη της εφαρμογής των νέων κανόνων για τις συσκευασίες

13:13

Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio - Ποιες περιοχές θα πλήξει

13:13

Η Νορβηγία μειώνει προσωρινά τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

13:10

ΕΣΠ: Η μεταρρύθμιση χρειάζεται ισορροπία- όχι απομάκρυνση από την αγορά

13:05

Youth Pass: Ανοίγει την 1η Απριλίου η πλατφόρμα για αιτήσεις

12:57

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών ο François-Louis Michaud

12:56

Παπαθανάσης: Νέες παρεμβάσεις σε δήμους της Δυτικής Μακεδονίας