INSIDE OUT

Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής

Μαρία Νταλιάνη
22-04-2025 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τελείωσε κι αυτό το Πάσχα κι αρχίζει η μεταπασχαλινή περίοδος, δηλαδή ένα διάλειμμα με δύο θαυμάσιες αργίες πριν ξεκινήσει το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι. Όλα πήγαν πολύ καλά με ελάχιστες ειδήσεις. Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου, αφού πρόλαβε να ευχηθεί στους πιστούς, είναι μια από αυτές. Το σαββατοκύριακο η κηδεία του θα είναι πολιτικό και διπλωματικό γεγονός.

Ο Πρωθυπουργός πέρασε το Πάσχα στην αγαπημένη του Τήνο, στην οποία έχει αδυναμία εδώ και πολλά χρόνια. Την είχε ανάγκη αυτή την ηρεμία ο Κυριάκος, μετά από ένα κακό ξεκίνημα δεύτερης τετραετίας. Κάποιος που τον «διάβασε» καλά ήταν παραδόξως ο Σύρου Δωρόθεος.

«Είχατε την ανάγκη την ψυχική ως άνθρωπος όπως και ο καθένας από μας να έρθετε εδώ για μία προσωπική προσευχή Για να πάρετε δύναμη και να συνεχίσετε Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε ευθύνες στους ώμους μας. Ευθύνες οικογενειακές, ευθύνες επαγγελματικές, ευθύνες καθημερινές, ευθύνες κοινωνικές. Και αν ο καθένας από εμάς έχει μικρές και ανώδυνες ευθύνες, εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας».

Ο Δωρόθεος του τα είπε αυτά, όταν τον συνάντησε το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ασυνόδευτο και μόνο, στην πρώτη Ανάσταση, στην Παναγία.

Πριν λίγες ώρες είχε ξαναπάει στην ίδια εκκλησία, μαζί με τη Μαρέβα, για τον Επιτάφιο.

Η ασυνήθιστη παρουσία σε λίγες ώρες του Πρωθυπουργού στην ίδια εκκλησία, τράβηξε την προσοχή της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχει και μια απόσταση από το σπίτι (Άγιος Πέτρος) μέχρι την Χώρα όπου βρίσκεται η Παναγία. Δεν είναι δίπλα, για να πεταχτεί.

Ο Κυριάκος ταξίδεψε επίσης μόνος στο νησί, ήταν ευδιάθετος και όπως συνηθίζει, περίμενε υπομονετικά στην ουρά για ν’ ανέβει στο πλοίο μιλώντας με κόσμο και βγαίνοντας σέλφι με όποιον το ζητούσε.

Το άλλο ασυνήθιστο ήταν ότι Κυριάκος και Μαρέβα δεν κατέβηκαν στο Θαλασσάκι μετά τον Επιτάφιο, όπως κάνουν κάθε φορά.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν, αφού έκανε ήδη πρωινή Ανάσταση στη Χώρα, ξαναγύρισε στο σπίτι, και το βράδυ, ντυμένος εξαιρετικά κάζουαλ, μαζί με την Μαρέβα αυτή τη φορά, πήγαν για Ανάσταση στην υπέροχη Καρδιανή.

Και την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τη φωτό από την αυλή τους με την ωραία θέα.

Άφαντος

Καμία εικόνα από το δικό του Πάσχα δεν μοιράστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο τη Μεγάλη Παρασκευή κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, εξαφανίστηκε από τα δημόσια, και την ημέρα του Πάσχα ανάρτησε αυτό

με το μυστηριώδες μήνυμα: «Κάποια αυγά δεν σπάνε ποτέ». Ίσως να τεθεί σχετικό ερώτημα σε επόμενες δημοσκοπήσεις.

Ούτε Επιτάφιος, ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη Ανάσταση. Όλοι καταλάβαμε ότι έκανε Πάσχα στη Θεσσαλονίκη από την επίσκεψη σε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στον Σταυρό, και περιοδεία στην περιοχή, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Κέντρου Θανάση Γλαβίνα, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (πλέον) Πέτρου Παππά.

Ινκόγκνιτο πέρασε τις άγιες μέρες και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο την Μεγάλη Παρασκευή, κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, κι αυτός εξαφανίστηκε. Λογικά πέρασε υπέροχα στη Φολέγανδρο με τη σύζυγό του Τατιάνα.

Έλαμψε η Ζωή!

Κι ενώ Ανδρουλάκης και Φάμελλος προτίμησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τη δημοσιότητα τις άγιες μέρες, η Ζωή μετέδωσε το πασχαλινό της μήνυμα με φόντο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου.

Από την όμορφη Θεσσαλία, όπως είπε, λαμπερή και χαμογελαστή, ίδια η χαρά της Ζωής, στους πιστούς της που την έχουν παγιώσει στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:38

Γερμανία: Εγκρίθηκε προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2027 - Δαπάνες 555,4 δισ. ευρώ

19:33

Κ. Χατζηδάκης: Στη ΔΕΘ κοινωνικό πακέτο που θα γίνει πράξη

19:23

Ισχυρή ζήτηση για εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία μέσω Σιδηροκάστρου

19:17

Επέστρεψαν σε πιο χαμηλές πτήσεις οι ευρωαγορές

19:07

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: 5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση υποδομών και αρχικό επίδομα στους πληγέντες

18:58

Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι ένας σιδηρόδρομος, που οι πολίτες θα εμπιστεύονται ξανά

18:53

Μαρκόπουλος: «Χτίζουμε με τις 72 δόσεις κουλτούρα πληρωμών και ενισχύουμε τα ελληνικά νοικοκυριά»

18:49

Alter Ego Media: Στα 5,80 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από επανεπένδυση του μερίσματος

18:39

Δωδεκάλογος προστασίας από την ζέστη για ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα

18:30

Στην Άγκυρα για το ΝΑΤΟ ο Κυρ. Μητσοτάκης - Η ατζέντα

18:20

Deal 19 δισ. δολαρίων με Anthropic για TeraWulf - Διψήφιο ράλι για τη μετοχή

18:09

Πυρκαγιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

18:08

Τραμπ: Μια λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία «είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζει ο κόσμος»

18:07

Μαρινάκης: Το κόμμα Τσίπρα δεν έχει καμία τσίπα

17:59

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Pernod Ricard Hellas

17:50

Αναβαθμίζεται η σιδηροδρομική γέφυρα Πουλόπουλου στη Γραμμή 1 του Μετρό

17:37

Ρούτε: ΕΕ και Καναδάς αύξησαν τις αμυντικές δαπάνες για ΝΑΤΟ γύρω στο 4% του ΑΕΠ

17:27

Την Τρίτη στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν - Τραμπ: Το πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ

17:23

Χρηματιστήριο: Συνέχισε ανοδικά με τις τράπεζες σε θέση οδηγού

17:23

«Όχι» Νετανιάχου στην πώληση αμερικανικών F-35 στην Τουρκία

17:14

Nestlé Ελλάς: Αύξηση πωλήσεων το 2025 - Το αυξημένο κόστος πρώτων υλών πίεσε την κερδοφορία

17:00

Wall Street: Θετικό ξεκίνημα μετά το τριήμερο της 4ης Ιουλίου

16:45

Microsoft: Στην έξοδο 4.800 εργαζόμενοι - «Ψαλίδι» στο 20% του Xbox

16:29

Νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων με μισθό 1.250 ευρώ και ηλικιακό «κόφτη» - Όλη η απόφαση

16:17

Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΞ και ΕΒΕΑ για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

16:14

Γεραπετρίτης: Δεν υφίσταται ζήτημα άρσης απαγόρευσης στην Τουρκία για προμήθεια F35

16:10

Μιχαηλίδου: «Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά Εθνική Στρατηγική για τη Στέγαση»

16:03

Άβαξ: Πρόωρη λήξη του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

15:58

FT: Η CVC πούλησε την D-Marin - Άνω του 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση

15:57

Τράπεζα Πειραιώς: Σε ανοδική κατεύθυνση παρέμεινε ο δείκτης κλαδικής δυναμικής SDI το α’ τρίμηνο