INSIDE OUT

Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής

Μαρία Νταλιάνη
22-04-2025 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τελείωσε κι αυτό το Πάσχα κι αρχίζει η μεταπασχαλινή περίοδος, δηλαδή ένα διάλειμμα με δύο θαυμάσιες αργίες πριν ξεκινήσει το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι. Όλα πήγαν πολύ καλά με ελάχιστες ειδήσεις. Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου, αφού πρόλαβε να ευχηθεί στους πιστούς, είναι μια από αυτές. Το σαββατοκύριακο η κηδεία του θα είναι πολιτικό και διπλωματικό γεγονός.

Ο Πρωθυπουργός πέρασε το Πάσχα στην αγαπημένη του Τήνο, στην οποία έχει αδυναμία εδώ και πολλά χρόνια. Την είχε ανάγκη αυτή την ηρεμία ο Κυριάκος, μετά από ένα κακό ξεκίνημα δεύτερης τετραετίας. Κάποιος που τον «διάβασε» καλά ήταν παραδόξως ο Σύρου Δωρόθεος.

«Είχατε την ανάγκη την ψυχική ως άνθρωπος όπως και ο καθένας από μας να έρθετε εδώ για μία προσωπική προσευχή Για να πάρετε δύναμη και να συνεχίσετε Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε ευθύνες στους ώμους μας. Ευθύνες οικογενειακές, ευθύνες επαγγελματικές, ευθύνες καθημερινές, ευθύνες κοινωνικές. Και αν ο καθένας από εμάς έχει μικρές και ανώδυνες ευθύνες, εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας».

Ο Δωρόθεος του τα είπε αυτά, όταν τον συνάντησε το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ασυνόδευτο και μόνο, στην πρώτη Ανάσταση, στην Παναγία.

Πριν λίγες ώρες είχε ξαναπάει στην ίδια εκκλησία, μαζί με τη Μαρέβα, για τον Επιτάφιο.

Η ασυνήθιστη παρουσία σε λίγες ώρες του Πρωθυπουργού στην ίδια εκκλησία, τράβηξε την προσοχή της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχει και μια απόσταση από το σπίτι (Άγιος Πέτρος) μέχρι την Χώρα όπου βρίσκεται η Παναγία. Δεν είναι δίπλα, για να πεταχτεί.

Ο Κυριάκος ταξίδεψε επίσης μόνος στο νησί, ήταν ευδιάθετος και όπως συνηθίζει, περίμενε υπομονετικά στην ουρά για ν’ ανέβει στο πλοίο μιλώντας με κόσμο και βγαίνοντας σέλφι με όποιον το ζητούσε.

Το άλλο ασυνήθιστο ήταν ότι Κυριάκος και Μαρέβα δεν κατέβηκαν στο Θαλασσάκι μετά τον Επιτάφιο, όπως κάνουν κάθε φορά.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν, αφού έκανε ήδη πρωινή Ανάσταση στη Χώρα, ξαναγύρισε στο σπίτι, και το βράδυ, ντυμένος εξαιρετικά κάζουαλ, μαζί με την Μαρέβα αυτή τη φορά, πήγαν για Ανάσταση στην υπέροχη Καρδιανή.

Και την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τη φωτό από την αυλή τους με την ωραία θέα.

Άφαντος

Καμία εικόνα από το δικό του Πάσχα δεν μοιράστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο τη Μεγάλη Παρασκευή κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, εξαφανίστηκε από τα δημόσια, και την ημέρα του Πάσχα ανάρτησε αυτό

με το μυστηριώδες μήνυμα: «Κάποια αυγά δεν σπάνε ποτέ». Ίσως να τεθεί σχετικό ερώτημα σε επόμενες δημοσκοπήσεις.

Ούτε Επιτάφιος, ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη Ανάσταση. Όλοι καταλάβαμε ότι έκανε Πάσχα στη Θεσσαλονίκη από την επίσκεψη σε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στον Σταυρό, και περιοδεία στην περιοχή, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Κέντρου Θανάση Γλαβίνα, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (πλέον) Πέτρου Παππά.

Ινκόγκνιτο πέρασε τις άγιες μέρες και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο την Μεγάλη Παρασκευή, κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, κι αυτός εξαφανίστηκε. Λογικά πέρασε υπέροχα στη Φολέγανδρο με τη σύζυγό του Τατιάνα.

Έλαμψε η Ζωή!

Κι ενώ Ανδρουλάκης και Φάμελλος προτίμησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τη δημοσιότητα τις άγιες μέρες, η Ζωή μετέδωσε το πασχαλινό της μήνυμα με φόντο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου.

Από την όμορφη Θεσσαλία, όπως είπε, λαμπερή και χαμογελαστή, ίδια η χαρά της Ζωής, στους πιστούς της που την έχουν παγιώσει στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

IBM: Υποβάθμισε το ετήσιο guidance εσόδων - Έχασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη

23:36

Χατζηδάκης: «Ο Γιώργος Σουφλιάς έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Ε65»

23:34

Tesla: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη παρά την αύξηση των εσόδων - Υποχωρεί 2,5% η μετοχή

23:22

Alphabet: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου - Αύξηση 82% των εσόδων από τo cloud

23:04

Wall Street: «Σβηστή» συνεδρίαση με το βλέμμα στις Big Tech

22:56

Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου

22:53

Συνάντηση Παπαστεργίου με το νέο ΔΣ της ΕΕΤΤ - Στο επίκεντρο η προστασία των καταναλωτών

22:39

Ιταλία: Η Ρώμη μετατρέπει τους κινηματογράφους σε καταφύγια δροσιάς λόγω καύσωνα

22:20

ΗΠΑ: Διερευνάται το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής σε ιρανικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων της CIA στη Μέση Ανατολή

22:04

Politico: Νέο ελληνικό «όχι» στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

21:52

Την 1η Ιουνίου 2027 η δίκη του Νικολάς Μαδούρο στη Νέα Υόρκη

21:45

«Ναι» από ΕΕ στο deal 110 δισ. δολαρίων Paramount - Warner Bros: Οι όροι

21:32

Axios: Ο επικεφαλής της Μοσάντ είχε διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον για τον πόλεμο στο Ιράν

21:20

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία δεν πληροί τους όρους για επανένταξη στα F-35

21:06

Τεχεράνη: Εάν δεν μπορεί το Ιράν να πουλήσει πετρέλαιο στην περιοχή, τότε κανείς δεν θα πουλήσει

20:57

Υψηλά 2 εβδομάδων για τον χρυσό με νέα κέρδη

20:48

Πετρέλαιο: Σε υψηλό έξι εβδομάδων μετά τις δηλώσεις Ρούμπιο ότι το Ιράν δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για συμφωνία

20:39

Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για τη μυστική συνάντηση Γερμανών και Ρώσων αξιωματούχων στο Μπακού

20:26

Πυροσβεστική: 50 πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:12

Κικίλιας σε αξιωματικούς Λιμενικού: «Εξαιρετικά υψηλής σημασίας η υπηρεσία σας στην πατρίδα»

19:59

Σε υψηλό 2 εβδομάδων οι ευρωαγορές πριν την ΕΚΤ - «Έλαμψε» η Randstad

19:55

Ο Ζελένσκι συζήτησε για τους Patriot με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

19:41

Ιταλία: 1000 πυρκαγιές μαίνονται στη Σικελία, εκκενώθηκε κλινική

19:34

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οι πρώτες άδειες MiCA για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

19:30

Ο Τραμπ ανοίγει ξανά το μέτωπο των δασμών: Νέος γύρος εμπορικής αβεβαιότητας

19:29

«Παράθυρο» για 5.000 επιπλέον απολύσεις στην Porsche

19:18

Ο Μητσοτάκης στην τελετή παράδοσης του Ε65 την Πέμπτη

19:12

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: 28 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 40°C και 138 σταθμοί πάνω από 37°C

19:09

Πτώχευσε και επίσημα η Ellinair

19:05

Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών της ElvalHalcor