INSIDE OUT

Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής

Μαρία Νταλιάνη
22-04-2025 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής

Τελείωσε κι αυτό το Πάσχα κι αρχίζει η μεταπασχαλινή περίοδος, δηλαδή ένα διάλειμμα με δύο θαυμάσιες αργίες πριν ξεκινήσει το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι. Όλα πήγαν πολύ καλά με ελάχιστες ειδήσεις. Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου, αφού πρόλαβε να ευχηθεί στους πιστούς, είναι μια από αυτές. Το σαββατοκύριακο η κηδεία του θα είναι πολιτικό και διπλωματικό γεγονός.

Ο Πρωθυπουργός πέρασε το Πάσχα στην αγαπημένη του Τήνο, στην οποία έχει αδυναμία εδώ και πολλά χρόνια. Την είχε ανάγκη αυτή την ηρεμία ο Κυριάκος, μετά από ένα κακό ξεκίνημα δεύτερης τετραετίας. Κάποιος που τον «διάβασε» καλά ήταν παραδόξως ο Σύρου Δωρόθεος.

«Είχατε την ανάγκη την ψυχική ως άνθρωπος όπως και ο καθένας από μας να έρθετε εδώ για μία προσωπική προσευχή Για να πάρετε δύναμη και να συνεχίσετε Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε ευθύνες στους ώμους μας. Ευθύνες οικογενειακές, ευθύνες επαγγελματικές, ευθύνες καθημερινές, ευθύνες κοινωνικές. Και αν ο καθένας από εμάς έχει μικρές και ανώδυνες ευθύνες, εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας».

Ο Δωρόθεος του τα είπε αυτά, όταν τον συνάντησε το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ασυνόδευτο και μόνο, στην πρώτη Ανάσταση, στην Παναγία.

Πριν λίγες ώρες είχε ξαναπάει στην ίδια εκκλησία, μαζί με τη Μαρέβα, για τον Επιτάφιο.

Η ασυνήθιστη παρουσία σε λίγες ώρες του Πρωθυπουργού στην ίδια εκκλησία, τράβηξε την προσοχή της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχει και μια απόσταση από το σπίτι (Άγιος Πέτρος) μέχρι την Χώρα όπου βρίσκεται η Παναγία. Δεν είναι δίπλα, για να πεταχτεί.

Ο Κυριάκος ταξίδεψε επίσης μόνος στο νησί, ήταν ευδιάθετος και όπως συνηθίζει, περίμενε υπομονετικά στην ουρά για ν’ ανέβει στο πλοίο μιλώντας με κόσμο και βγαίνοντας σέλφι με όποιον το ζητούσε.

Το άλλο ασυνήθιστο ήταν ότι Κυριάκος και Μαρέβα δεν κατέβηκαν στο Θαλασσάκι μετά τον Επιτάφιο, όπως κάνουν κάθε φορά.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν, αφού έκανε ήδη πρωινή Ανάσταση στη Χώρα, ξαναγύρισε στο σπίτι, και το βράδυ, ντυμένος εξαιρετικά κάζουαλ, μαζί με την Μαρέβα αυτή τη φορά, πήγαν για Ανάσταση στην υπέροχη Καρδιανή.

Και την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τη φωτό από την αυλή τους με την ωραία θέα.

Άφαντος

Καμία εικόνα από το δικό του Πάσχα δεν μοιράστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο τη Μεγάλη Παρασκευή κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, εξαφανίστηκε από τα δημόσια, και την ημέρα του Πάσχα ανάρτησε αυτό

με το μυστηριώδες μήνυμα: «Κάποια αυγά δεν σπάνε ποτέ». Ίσως να τεθεί σχετικό ερώτημα σε επόμενες δημοσκοπήσεις.

Ούτε Επιτάφιος, ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη Ανάσταση. Όλοι καταλάβαμε ότι έκανε Πάσχα στη Θεσσαλονίκη από την επίσκεψη σε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στον Σταυρό, και περιοδεία στην περιοχή, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Κέντρου Θανάση Γλαβίνα, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (πλέον) Πέτρου Παππά.

Ινκόγκνιτο πέρασε τις άγιες μέρες και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο την Μεγάλη Παρασκευή, κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, κι αυτός εξαφανίστηκε. Λογικά πέρασε υπέροχα στη Φολέγανδρο με τη σύζυγό του Τατιάνα.

Έλαμψε η Ζωή!

Κι ενώ Ανδρουλάκης και Φάμελλος προτίμησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τη δημοσιότητα τις άγιες μέρες, η Ζωή μετέδωσε το πασχαλινό της μήνυμα με φόντο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου.

Από την όμορφη Θεσσαλία, όπως είπε, λαμπερή και χαμογελαστή, ίδια η χαρά της Ζωής, στους πιστούς της που την έχουν παγιώσει στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:48

Ρεκόρ ψήφων για την Ελλάδα στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)

15:34

Την πόρτα του SAFE στην Τουρκία ανοίγει η Γερμανία

15:33

Πιερρακάκης: Ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα που δημιουργεί και πατά σε σταθερά θεμέλια

15:25

Ισπανία: Ανιχνεύθηκαν τα πρώτα από το 1994 κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

15:23

Alpha Bank: Διανέμει καθαρό προσωρινό μέρισμα 0,046 ευρώ ανά μετοχή

15:22

Ανάκληση νωπής μυζήθρας από τον ΕΦΕΤ

15:20

Μπορεί μια τέτοια βροχόπτωση να λύσει το πρόβλημα λειψυδρίας στην Αττική;

15:17

Morgan Stanley - Χρηματιστήριο Αθηνών: 4ο Greek Investment Conference στο Λονδίνο

15:17

Η Ουκρανία έπληξε διυλιστήριο πετρελαίου στο Σαράτοφ - Απώθησαν στρατεύματα στην Ποκρόφσκ οι ρωσικές δυνάμεις

15:14

Τσιάρας: Σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

15:04

Τζον Γκαλιάνο: Η αμφιλεγόμενη ιστορία, η ιδιοφυία και η αινιγματική απουσία

14:56

Goldman Sachs: Θετικό το αφήγημα των ελληνικών τραπεζών - Νέες τιμές στόχοι

14:47

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών

14:40

Μετσόλα προς Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δίνει τον τόνο της ανάπτυξης στην Ευρώπη - Τεράστιες οι επενδύσεις

14:35

Η Ελβετία θα παραμείνει νο1 προορισμός για διαχείριση assets, λέει ο CEO της EFG

14:34

Reuters: Το παράδοξο της Black Friday - Περισσότεροι αγοραστές, λιγότερα χρήματα

14:30

Μητσοτάκης σε Μετσόλα: Δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία - Η ΕΕ παρούσα με πράξεις, όχι λόγια

14:17

Ορμπάν: Η Ουγγαρία θα συνεχίσει να αγοράζει υδρογονάνθρακες από τη Ρωσία

14:16

Κίνα: Ο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία

14:13

Τράπεζα Πειραιώς: Θετική η δυναμική της ελληνικής οικονομίας με στήριξη από κατανάλωση και επενδύσεις

14:05

Εύσημα από Κομισιόν σε τράπεζες, «καμπανάκια» για servicers - Εξωδικαστικό

13:52

Bloomberg: Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη του Ην. Βασιλείου στο ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας των 150 δισ.

13:51

Καφούνης (ΕΣΕΕ): «Mεγάλη νίκη» η παράταση του πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις

13:50

Bloomberg: Ο Πιερρακάκης ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

13:46

Βέλγιο: Ανησυχίες για τις συνέπειες από τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

13:45

Κρεμλίνο: Την επόμενη εβδομάδα η επεξεργασία του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ για την Ουκρανία

13:44

Κακλαμάνης σε Μέτσολα: «Όχι» σε περικοπές στους αγρότες – «Όχι» σε διαιρεμένη Κύπρο

13:41

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Europa Experience: Είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι

13:39

Συρία: Τους 13 έφτασαν οι νεκροί από την επιδρομή ισραηλινών δυνάμεων

13:33

Αρκαδία: Μοναστήρια, φύση και ιστορικότητα στο «Άγιον Όρος της Πελοποννήσου»