INSIDE OUT

Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής

Μαρία Νταλιάνη
22-04-2025 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τελείωσε κι αυτό το Πάσχα κι αρχίζει η μεταπασχαλινή περίοδος, δηλαδή ένα διάλειμμα με δύο θαυμάσιες αργίες πριν ξεκινήσει το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι. Όλα πήγαν πολύ καλά με ελάχιστες ειδήσεις. Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου, αφού πρόλαβε να ευχηθεί στους πιστούς, είναι μια από αυτές. Το σαββατοκύριακο η κηδεία του θα είναι πολιτικό και διπλωματικό γεγονός.

Ο Πρωθυπουργός πέρασε το Πάσχα στην αγαπημένη του Τήνο, στην οποία έχει αδυναμία εδώ και πολλά χρόνια. Την είχε ανάγκη αυτή την ηρεμία ο Κυριάκος, μετά από ένα κακό ξεκίνημα δεύτερης τετραετίας. Κάποιος που τον «διάβασε» καλά ήταν παραδόξως ο Σύρου Δωρόθεος.

«Είχατε την ανάγκη την ψυχική ως άνθρωπος όπως και ο καθένας από μας να έρθετε εδώ για μία προσωπική προσευχή Για να πάρετε δύναμη και να συνεχίσετε Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε ευθύνες στους ώμους μας. Ευθύνες οικογενειακές, ευθύνες επαγγελματικές, ευθύνες καθημερινές, ευθύνες κοινωνικές. Και αν ο καθένας από εμάς έχει μικρές και ανώδυνες ευθύνες, εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας».

Ο Δωρόθεος του τα είπε αυτά, όταν τον συνάντησε το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ασυνόδευτο και μόνο, στην πρώτη Ανάσταση, στην Παναγία.

Πριν λίγες ώρες είχε ξαναπάει στην ίδια εκκλησία, μαζί με τη Μαρέβα, για τον Επιτάφιο.

Η ασυνήθιστη παρουσία σε λίγες ώρες του Πρωθυπουργού στην ίδια εκκλησία, τράβηξε την προσοχή της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχει και μια απόσταση από το σπίτι (Άγιος Πέτρος) μέχρι την Χώρα όπου βρίσκεται η Παναγία. Δεν είναι δίπλα, για να πεταχτεί.

Ο Κυριάκος ταξίδεψε επίσης μόνος στο νησί, ήταν ευδιάθετος και όπως συνηθίζει, περίμενε υπομονετικά στην ουρά για ν’ ανέβει στο πλοίο μιλώντας με κόσμο και βγαίνοντας σέλφι με όποιον το ζητούσε.

Το άλλο ασυνήθιστο ήταν ότι Κυριάκος και Μαρέβα δεν κατέβηκαν στο Θαλασσάκι μετά τον Επιτάφιο, όπως κάνουν κάθε φορά.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν, αφού έκανε ήδη πρωινή Ανάσταση στη Χώρα, ξαναγύρισε στο σπίτι, και το βράδυ, ντυμένος εξαιρετικά κάζουαλ, μαζί με την Μαρέβα αυτή τη φορά, πήγαν για Ανάσταση στην υπέροχη Καρδιανή.

Και την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τη φωτό από την αυλή τους με την ωραία θέα.

Άφαντος

Καμία εικόνα από το δικό του Πάσχα δεν μοιράστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο τη Μεγάλη Παρασκευή κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, εξαφανίστηκε από τα δημόσια, και την ημέρα του Πάσχα ανάρτησε αυτό

με το μυστηριώδες μήνυμα: «Κάποια αυγά δεν σπάνε ποτέ». Ίσως να τεθεί σχετικό ερώτημα σε επόμενες δημοσκοπήσεις.

Ούτε Επιτάφιος, ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη Ανάσταση. Όλοι καταλάβαμε ότι έκανε Πάσχα στη Θεσσαλονίκη από την επίσκεψη σε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στον Σταυρό, και περιοδεία στην περιοχή, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Κέντρου Θανάση Γλαβίνα, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (πλέον) Πέτρου Παππά.

Ινκόγκνιτο πέρασε τις άγιες μέρες και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο την Μεγάλη Παρασκευή, κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, κι αυτός εξαφανίστηκε. Λογικά πέρασε υπέροχα στη Φολέγανδρο με τη σύζυγό του Τατιάνα.

Έλαμψε η Ζωή!

Κι ενώ Ανδρουλάκης και Φάμελλος προτίμησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τη δημοσιότητα τις άγιες μέρες, η Ζωή μετέδωσε το πασχαλινό της μήνυμα με φόντο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου.

Από την όμορφη Θεσσαλία, όπως είπε, λαμπερή και χαμογελαστή, ίδια η χαρά της Ζωής, στους πιστούς της που την έχουν παγιώσει στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:32

Για κίνδυνο έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι προειδοποιούν μεγάλοι οικονομικοί οργανισμοί

23:26

Η Wall Street πέτυχε νέα ρεκόρ με την τεχνολογία στο «τιμόνι»

22:45

«Βυθίστηκε» 20% η τιμή του πετρελαίου τον Μάιο

22:29

Χωρίς απόφαση για το Ιράν η σύσκεψη του προέδρου Τραμπ και των συνεργατών του

22:19

Κέρδη για τον χρυσό

21:38

Πέθανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς

21:24

Χατζηδάκης: Δεκάδες δισεκατομμύρια για τη χώρα για την περίοδο 2028 - 2034

21:11

Ο Τραμπ περιγελά την εξομολόγηση της Τζιλ Μπάιντεν για το ντιμπέιτ του 2024 για τις προεδρικές εκλογές

20:46

Πούτιν: «Η Ρωσία θα καταστρέψει όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί στο Καλίνινγκραντ»

20:36

ΜΜΜ: Πρόστιμο 100 ευρώ από αύριο σε όσους δεν κόβουν εισιτήριο

20:32

ΙΑΕΑ: Το Καζακστάν δηλώνει ανοιχτό να πάρει τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν

20:20

Απορρίφθηκε σε β' βαθμό η τουρκική προσφυγή για το εμπορικό σήμα Turkaegean

20:07

Κυρανάκης: «Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα»

20:01

Πούτιν: «Κανείς δεν μπορεί να πει αν το drone που συνετρίβη στη Ρουμανία ήταν ρωσικό»

19:58

Φθηνό, γρήγορο και... επικίνδυνο; Η ακτινογραφία της μεγάλης σύγκρουσης ΕΕ και Temu

19:53

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 1 έως 5 Iουνίου

19:39

Κομισιόν για σχέσεις ΕΕ-Κίνας: «Μείωση κινδύνων, όχι αποσύνδεση»

19:35

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

19:25

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα πρώτα 10 χλμ. του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο

19:16

Intracom Holdings: Υπερψηφίστηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος 0,18 ευρώ/μετοχή

19:09

ΕΚΤΕΡ: Μέρισμα 0,076 ευρώ/μετοχή - Από 12/06 η καταβολή

19:02

AVE: Συμμετοχή στην ΑΜΚ της Yalco με ποσό έως 5 εκατ. ευρώ

18:58

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές απώλειες έφθασαν τις 223.539 στρατιωτικούς

18:49

Allwyn: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της καταστατικής έδρας στην Ελβετία

18:43

Λάρισα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στους Γόννους Τεμπών - Επιχειρούν εναέρια μέσα

18:39

Παπαθανάσης: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης»

18:33

ΔΕΗ: Στο 33,4% η συμμετοχή του Δημοσίου μετά την ΑΜΚ

18:30

Έλαστρον: Πώληση βιομηχανικού ακινήτου στη Σίνδο έναντι 8,4 εκατ. ευρώ

18:22

Νέο alert: Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα μείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ως το 2030

18:16

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να λάβει την «τελική του απόφαση» για μια πιθανή συμφωνία με το Ιράν