INSIDE OUT

Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής

Μαρία Νταλιάνη
22-04-2025 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Πάσχα του Κυριάκου και της Μαρέβας, του Ανδρουλάκη και του Φάμελλου - Και της Ζωής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τελείωσε κι αυτό το Πάσχα κι αρχίζει η μεταπασχαλινή περίοδος, δηλαδή ένα διάλειμμα με δύο θαυμάσιες αργίες πριν ξεκινήσει το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι. Όλα πήγαν πολύ καλά με ελάχιστες ειδήσεις. Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου, αφού πρόλαβε να ευχηθεί στους πιστούς, είναι μια από αυτές. Το σαββατοκύριακο η κηδεία του θα είναι πολιτικό και διπλωματικό γεγονός.

Ο Πρωθυπουργός πέρασε το Πάσχα στην αγαπημένη του Τήνο, στην οποία έχει αδυναμία εδώ και πολλά χρόνια. Την είχε ανάγκη αυτή την ηρεμία ο Κυριάκος, μετά από ένα κακό ξεκίνημα δεύτερης τετραετίας. Κάποιος που τον «διάβασε» καλά ήταν παραδόξως ο Σύρου Δωρόθεος.

«Είχατε την ανάγκη την ψυχική ως άνθρωπος όπως και ο καθένας από μας να έρθετε εδώ για μία προσωπική προσευχή Για να πάρετε δύναμη και να συνεχίσετε Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε ευθύνες στους ώμους μας. Ευθύνες οικογενειακές, ευθύνες επαγγελματικές, ευθύνες καθημερινές, ευθύνες κοινωνικές. Και αν ο καθένας από εμάς έχει μικρές και ανώδυνες ευθύνες, εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας».

Ο Δωρόθεος του τα είπε αυτά, όταν τον συνάντησε το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ασυνόδευτο και μόνο, στην πρώτη Ανάσταση, στην Παναγία.

Πριν λίγες ώρες είχε ξαναπάει στην ίδια εκκλησία, μαζί με τη Μαρέβα, για τον Επιτάφιο.

Η ασυνήθιστη παρουσία σε λίγες ώρες του Πρωθυπουργού στην ίδια εκκλησία, τράβηξε την προσοχή της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχει και μια απόσταση από το σπίτι (Άγιος Πέτρος) μέχρι την Χώρα όπου βρίσκεται η Παναγία. Δεν είναι δίπλα, για να πεταχτεί.

Ο Κυριάκος ταξίδεψε επίσης μόνος στο νησί, ήταν ευδιάθετος και όπως συνηθίζει, περίμενε υπομονετικά στην ουρά για ν’ ανέβει στο πλοίο μιλώντας με κόσμο και βγαίνοντας σέλφι με όποιον το ζητούσε.

Το άλλο ασυνήθιστο ήταν ότι Κυριάκος και Μαρέβα δεν κατέβηκαν στο Θαλασσάκι μετά τον Επιτάφιο, όπως κάνουν κάθε φορά.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν, αφού έκανε ήδη πρωινή Ανάσταση στη Χώρα, ξαναγύρισε στο σπίτι, και το βράδυ, ντυμένος εξαιρετικά κάζουαλ, μαζί με την Μαρέβα αυτή τη φορά, πήγαν για Ανάσταση στην υπέροχη Καρδιανή.

Και την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τη φωτό από την αυλή τους με την ωραία θέα.

Άφαντος

Καμία εικόνα από το δικό του Πάσχα δεν μοιράστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο τη Μεγάλη Παρασκευή κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, εξαφανίστηκε από τα δημόσια, και την ημέρα του Πάσχα ανάρτησε αυτό

με το μυστηριώδες μήνυμα: «Κάποια αυγά δεν σπάνε ποτέ». Ίσως να τεθεί σχετικό ερώτημα σε επόμενες δημοσκοπήσεις.

Ούτε Επιτάφιος, ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη Ανάσταση. Όλοι καταλάβαμε ότι έκανε Πάσχα στη Θεσσαλονίκη από την επίσκεψη σε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στον Σταυρό, και περιοδεία στην περιοχή, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Κέντρου Θανάση Γλαβίνα, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (πλέον) Πέτρου Παππά.

Ινκόγκνιτο πέρασε τις άγιες μέρες και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μετά την εμφάνιση στη Βαρβάκειο την Μεγάλη Παρασκευή, κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, κι αυτός εξαφανίστηκε. Λογικά πέρασε υπέροχα στη Φολέγανδρο με τη σύζυγό του Τατιάνα.

Έλαμψε η Ζωή!

Κι ενώ Ανδρουλάκης και Φάμελλος προτίμησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τη δημοσιότητα τις άγιες μέρες, η Ζωή μετέδωσε το πασχαλινό της μήνυμα με φόντο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου.

Από την όμορφη Θεσσαλία, όπως είπε, λαμπερή και χαμογελαστή, ίδια η χαρά της Ζωής, στους πιστούς της που την έχουν παγιώσει στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Λιβύη: Εκρήξεις σε δεξαμενή καυσίμων στο διυλιστήριο της Ζάουιγια

23:37

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που περιορίζει τα συνιστώμενα παιδικά εμβόλια

23:24

Σε κατάσταση ξηρασίας τα 3/4 της Αγγλίας - Περιορισμοί στο νερό για 27 εκατ. ανθρώπους

23:09

Ήπιες απώλειες στην Wall Street ενόψει του πληθωρισμού

22:54

Cosco: «Τα δέκα χρόνια στον ΟΛΠ είναι μια επένδυση εμπιστοσύνης στις δυνατότητες του λιμανιού»

22:38

Σε σπινθήρες από καλώδια του ΔΕΔΗΕΕ αποδίδεται η πυρκαγιά στον Κουβαρά

22:22

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κολομβία μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ, τουλάχιστον 111 νεκροί

22:05

Ρωσία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε σε αντιπολιτευόμενο κόμμα τη συμμετοχή στις εκλογές

21:47

Κέρδη για τον χρυσό και νέα υψηλά 7 εβδομάδων

21:33

ΗΠΑ: Ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα

21:19

Bally’s Intralot: Νέα αγορά 1,01 εκατ. μετοχών από τη Deutsche Bank

20:56

Πετρέλαιο: Άνοδος 5% εν μέσω αβεβαιότητας για το άνοιγμα του Ορμούζ

20:40

Κωτσόβολος: Ιστορικό υψηλό πωλήσεων το 2025 με ενισχυμένη λειτουργική κερδοφορία

20:25

O Τραμπ προαναγγέλει πως θα ζητήσει αποζημιώσεις από την Τεχεράνη «για όσους έχουν σκοτώσει»

20:08

Ιράν: Αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε o Μοτζταμπά Χαμενεΐ

19:52

Η Σουηδία απέτρεψε επιχείρηση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών

19:45

Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones σε διυλιστήριο πετρελαίου - 13 νεκροί και 75 τραυματίες

19:30

Αναδιάταξη ισχύος γύρω από το Ιράν - Η συμφωνία της Μέκκας και η εσωτερική διαμάχη στην Τεχεράνη

19:25

Ζαπορίζια: Διακοπή ηλεκτροδότησης μετά από ουκρανικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές

19:20

Κίνα: Απέτυχε η εκτόξευση του δορυφόρου ChinaSat-4B, εξερράγη ο πύραυλος

19:08

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 με μικτά πρόσημα στα ταμπλό

18:52

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας - Μήνυμα από το 112

18:41

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ - Στενός συντονισμός Αθήνας και Καΐρου

18:25

Το Ομάν λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει πετρελαιοκηλίδα κοντά στις ακτές του

18:20

Μελόνι-Φρεντέρικσεν: «Όχι στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση» -Σε κοινή δήλωση ζητούν κέντρα επαναπατρισμού σε τρίτες χώρες

18:15

Mέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού σχεδόν στο 70% της Γαλλίας

17:47

Ισπανία: Πύρινος εφιάλτης σε Βαλένθια και Ανδαλουσία - Χιλιάδες στρέμματα στις φλόγες

17:41

Εποχικοί Πυροσβέστες: Υπεγράφη η απόφαση για επιπλέον υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα

17:40

Χρηματιστήριο: «Άντεξαν» ξανά οι 2.600 μονάδες - Αντίρροπες δυνάμεις σε τράπεζες και blue chips

17:38

Βρετανία: Επιδεινώνεται η ξηρασία - Ποτάμια και ταμιευτήρες σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα