INSIDE OUT

Ο Πρόεδρος αποφασίζει για όλα - Σύσκεψη για δύο - Σοκ και δέος προκαλεί η Ζωή - Χρυσοχοΐδης doer

Μαρία Νταλιάνη
20-03-2025 | 07:56
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Πρόεδρος αποφασίζει για όλα - Σύσκεψη για δύο - Σοκ και δέος προκαλεί η Ζωή - Χρυσοχοΐδης doer

«Είμαι πρόεδρος. Εγώ αποφάσισα την Προανακριτική, εγώ αποφάσισα την πρόταση μομφής, εγώ τη στάση του κόμματος στο θέμα Τριαντόπουλου».

Η περίοδος αφωνίας μόλις έσπασε στο ΠΑΣΟΚ. Μετά την εσωκομματική εκλογή, το κόμμα έκανε μια στροφή 360 μοιρών γύρω από τον εαυτό του και έβγαλε ξανά τον ίδιο Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος αποφάσισε να κάνει αλλαγές: έφτιαξε ένα άτυπο όργανο που ονομάτισε Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο μετέχουν εκτός από τα δικά του στελέχη, τρεις εκ των πέντε συνυποψηφίων του στις εσωκομματικές. Ανέθεσε στην Άννα Διαμαντοπούλου τον Πολιτικό Σχεδιασμό, από τον οποίο η ίδια διατηρεί μια ψυχική απόσταση προτιμώντας πχ στις δημόσιες εμφανίσεις της τους τίτλους «Δίκτυο», πρώην Επίτροπος, πρ. υπουργός. Έδωσε στον 5ο στην σειρά ευρωεκλογής Λευτέρη Καρχιμάκη το χαρτοφυλάκιο του προγράμματος. Και ανέθεσε στον Κ. Τσουκαλά την δημόσια εικόνα. Όλα τα υπόλοιπα μάλλον τα καταφέρνει μόνος του.

Ο διάλογος

Η σχέση Ανδρουλάκη-Λιακούλη έχει περάσει από σαράντα κύματα. Και συμπαθητική, και καλή και κακή και μέτρια. Χθες όλα τα όρια ξεπεράστηκαν. Η Σιδηρά Κυρία του κάμπου, βουλευτής Λαρίσης, έβαλε θέμα γιατί δεν ενημερώθηκε για τη «γραμμή» σε ό,τι αφορά το θέμα Τριαντόπουλου, για την οποία, όπως είπε έγινε σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου και της Μιλένας.

Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είναι λογικό να γίνεται σύσκεψη μεταξύ δύο ατόμων, γιατί δεν αντέδρασε κανείς από τους βουλευτές της ΚΟ που το άκουσαν.

Ανδρουλάκης: Ποια σύσκεψη; Δεν έγινε καμία σύσκεψη, εγώ πήγαινα στην εκδήλωση του Βενιζέλου τέτοια ώρα που λες.

Λιακούλη: Ο Μπιάγκης μού το είπε...

Ανδρουλάκης: Αυτά είναι στη φαντασία σου. Δεν αποφάσισε καμία Μιλένα. Είμαι πρόεδρος. Εγώ αποφάσισα την Προανακριτική, εγώ αποφάσισα την πρόταση μομφής, εγώ τη στάση του κόμματος στο θέμα Τριαντόπουλου.

Λιακούλη: Εμένα μου τα λες αυτά που έχω δώσει αγώνα; Ήμουν συγγραφέας της πρότασης για Προανακριτική. Είμαι πάντα με την γραμμή του κόμματος...

Ανδρουλάκης: Ναι, το είδα πριν ένα χρόνο, στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια..

Λιακούλη: Εκεί μας έδωσε το ελεύθερο, κινήθηκα όπως μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και είχα θέσει την παραίτησή μου από γραμματέας της ΚΟ στη διάθεσή σου.

Ανδρουλάκης: Δεν σας επιτρέπω κυρία μου!

Λιακούλη: Δεν είμαι κυρία σου, είμαι εκλεγμένη βουλευτής. Είναι χρέος μου να μιλώ μέσα στην ΚΟ.

Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψω να τινάξεις στον αέρα τη συνεδρίαση της ΚΟ με ψέματα και φαντασιώσεις. Δεν θα ανεχτώ παιχνίδια με την ενότητα του κόμματος. Σταματήστε να δηλητηριαζετε και να δημιουργείτε εντάσεις.

Επελαύνει η Ζωή

Το κέφι του Προέδρου ήταν χαλασμένο έτσι κι αλλιώς. Όχι μόνο γιατί μια ιδέα του Συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, στελέχους που βρέθηκε δίπλα του στις υποκλοπές, δίνει οδό διαφυγής στην κυβέρνηση στο θέμα των Τεμπών. Αλλά και γιατί, μετά τη Real Polls, και την Interview, βγήκε χθες και η Opinion Poll του Ζαχαρία Ζούπη (Action24) με την Πλεύση στη δεύτερη θέση. Και δεν είναι η μοναδική.

Όλα ξεκίνησαν από τον άγνωστο Αλληλόμη, όταν δημοσίευσε για πρώτη φορά τη Ζωή στην τρίτη θέση (protagon). Αυτό συνέβη αρχές Γενάρη. Μετά τη βρήκε δεύτερη. Κι όχι μόνο αυτό. Τόλμησε να βάλει ερώτημα «αν θα ψηφίζατε το κόμμα με άλλον Αρχηγό». Για όλα τα κόμματα. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό και για το ΠΑΣΟΚ. Θα το ψήφιζαν με άλλο αρχηγό 18%. Αλλά και για τη Ζωή, το Νατσιό και την Λατινοπούλου, τα κόμματα των οποίων εξαφανίζονται με άλλον αρχηγό.

Ακτινογραφία

Στη σημερινή φωτογραφία των δημοσκοπήσεων, (Opinion Poll) η Ζωή σαρώνει στους κάτω των 30, είναι κοντά στην πρωτιά στους 30-40, ενώ έρχεται δεύτερη στους κεντρώους ψηφοφόρους μετά τον Κυριάκο. Όπως εξήγησε ο κ. Ζούπης, αντί οι κεντρώοι να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, πάνε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ενδιαφέρον έχει η ακτινογραφία της Πλεύσης.

Ο πίνακας δείχνει την κατανομή των ψηφοφόρων της Πλεύσης σήμερα. Πέραν του ότι πολίτες όλων των κομμάτων τρέχουν στη Ζωή, καταφέρνει να σηκώσει κόσμο από τον καναπέ (22,4%), το οποίο αποτελεί διαχρονικό όνειρο ειδικά για τον χώρο της Αριστεράς.

Σοκ και δέος

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαριλάου Τρικούπη από την μια πανηγυρίζει για Τριαντόπουλο λέγοντας πως η παραπομπή του είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Κι από την άλλη, δεν χάρηκε καθόλου με την πρωτοβουλία του κατηγορούμενου να ζητήσει να πάει κατευθείαν στο δικαστικό συμβούλιο. «Ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα πάει στον φυσικό του δικαστή, αφού πρώτα γίνουν όσα λέει το Σύνταγμα. Δεν θα επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τριαντόπουλος πότε θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα και πότε όχι», έλεγαν οι πηγές, χωρίς να είναι καθαρό εάν μετέφεραν σκέτη την γραμμή του Προέδρου, ή την γραμμή της σύσκεψης Προέδρου-Μιλένας κατά την κ. Λιακούλη.

Το σοκ και δέος συνίσταται όχι μόνο ότι η Πλεύση πέρασε το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση.

Αλλά και ότι η Ζωή πέρασε τον Ανδρουλάκη και στο ερώτημα για την καταλληλότητα.

Και το πράσινο μαρτύριο δεν έχει τέλος.

Όχι για όλους

Μέσα στο ζοφερό τοπίο, ο Πρωθυπουργός έζησε μια χαραμάδα γνήσιας ικανοποίησης κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ. Αφού περπάτησε τους πρωτότυπα διακοσμημένους διαδρόμους

ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις επιτυχίες της νεοσύστατης ομάδας του ελληνικού FBI. Εντυπωσιακές οι εξαρθρώσεις δυο μαφιόζικων κυκλωμάτων με παράνομη διακίνηση τσιγάρων, εκβιασμούς, και κλοπής καυσίμων σε αντλίες βενζινάδικων. Ο αθόρυβος Χρυσοχοϊδης και η ομάδα του παράγουν ουσιαστικό έργο σε μια εποχή που η μπάλα είναι αλλού.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:38

Σήμα κινδύνου για το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου

17:20

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί διαψεύδει τις πληροφορίες για πυρά πυραύλων εναντίον της Τουρκίας

17:05

Η ελπίδα για λήξη του πολέμου δίνει γερή ώθηση στην Wall Street

17:04

Πετραλιάς για ενεργειακό κόστος: «Θα χρειαστούμε δυνάμεις μέχρι το τέλος της κρίσης»

16:57

GM: Παρατείνεται η διακοπή λειτουργίας σε μονάδα EV στο Ντιτρόιτ - Σε αδράνεια 1.300 εργαζόμενοι

16:50

Σχεδόν 500.000 αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί λόγω της ευλογιάς

16:48

Λιθουανία: Στο μισό η τιμή των εισιτηρίων στους σιδηρόδρομους λόγω Μέσης Ανατολής

16:45

Ρωσία: «Θα απαντήσουμε αν η Ουκρανία επιτεθεί στα λιμάνια της Βαλτικής»

16:42

ΙΟΒΕ: Σε τροχιά ανάκαμψης η αγορά μπίρας στην Ελλάδα - Αυξήθηκε ο αριθμός των ζυθοποιίων

16:40

Fourlis: Επιταχύνεται η ανάπτυξη της Holland & Barrett στην Ελλάδα μέσω επένδυσης στον κλάδο του φαρμακείου

16:33

ΔΝΤ: «Βαρίδι» για την ανάπτυξη της Ελλάδας τα σχεδόν 3 εκατ. «κόκκινα» δάνεια

16:30

Χέγκσεθ: «Καθοριστικές οι επόμενες μέρες για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή»

16:20

Η καρδιά της Εστίασης, του Τουρισμού και της Γαστρονομίας χτυπά στην Καλαμάτα

16:16

ΕΕ: «Πολύ ανησυχητική» η απόφαση του Ισραήλ να περάσει νόμο για τη θανατική ποινή σε Παλαιστινίους

16:09

Καφούνης: Μετασχηματίζεται το εμπόριο - Κίνδυνοι και ευκαιρίες σε ένα ασταθές περιβάλλον

16:08

Allianz: Οι χαλαζοπτώσεις εκτοξεύουν τις ασφαλισμένες ζημιές παγκοσμίως σε ιστορικά υψηλά

16:05

Αντίστροφη μέτρηση για τη διαστημική αποστολή Artemis II γύρω από τη Σελήνη

15:49

Ακυρώνει κρουαζιέρες η Celestyal - Καραϊβική αντί Μέσης Ανατολής επιλέγει η MSC

15:39

Ινστιτούτο Τσίπρα: Εθνικό Πλαίσιο για τα Data Centers - Από την «Ψηφιακή Αποικία» στη Στρατηγική Αυτονομία

15:33

Κατάρ: «Οι χώρες του Κόλπου ενωμένες ζητούν αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή»

15:32

THEON: Νέα μονάδα παραγωγής στο Βέλγιο ενισχύει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

15:27

Στην κατοχή της Eli Lilly η Centessa με deal έως και 7,8 δισ. δολαρίων

15:22

Ιράν: Τα μαλαισιανά τάνκερ εξαιρούνται από καταβολή τελών διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ

15:20

Τηλεφωνική επικοινωνία Κόστα - Πεζεσκιάν: «Έκκληση για αποκλιμάκωση και αυτοσυγράτηση»

15:12

Γερμανία: Πάνω από 3 εκατ. άνεργοι παρά την άνοδο στην απασχόληση

15:11

Εξάρχου: «Κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, οι μακροχρόνιες συμφωνίες προμήθειας LNG»

15:09

Αυτοσχεδιασμός και καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής: Επιτυχημένη εκδήλωση του Your Directors Club

15:06

Η Alpha Bank ενισχύει το Δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα, επενδύοντας για μια νέα εμπειρία πελάτη

15:03

CrediaBank: Μεγάλη υπερκάλυψη στην ΑΜΚ - Κλείνει το διεθνές βιβλίο

15:00

Ενεργειακή κρίση: Μακάρι η «ρήτρα διαφυγής» να ήταν το μόνο θέμα μας