INSIDE OUT

Ο Πρόεδρος αποφασίζει για όλα - Σύσκεψη για δύο - Σοκ και δέος προκαλεί η Ζωή - Χρυσοχοΐδης doer

Μαρία Νταλιάνη
20-03-2025 | 07:56
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Πρόεδρος αποφασίζει για όλα - Σύσκεψη για δύο - Σοκ και δέος προκαλεί η Ζωή - Χρυσοχοΐδης doer

«Είμαι πρόεδρος. Εγώ αποφάσισα την Προανακριτική, εγώ αποφάσισα την πρόταση μομφής, εγώ τη στάση του κόμματος στο θέμα Τριαντόπουλου».

Η περίοδος αφωνίας μόλις έσπασε στο ΠΑΣΟΚ. Μετά την εσωκομματική εκλογή, το κόμμα έκανε μια στροφή 360 μοιρών γύρω από τον εαυτό του και έβγαλε ξανά τον ίδιο Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος αποφάσισε να κάνει αλλαγές: έφτιαξε ένα άτυπο όργανο που ονομάτισε Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο μετέχουν εκτός από τα δικά του στελέχη, τρεις εκ των πέντε συνυποψηφίων του στις εσωκομματικές. Ανέθεσε στην Άννα Διαμαντοπούλου τον Πολιτικό Σχεδιασμό, από τον οποίο η ίδια διατηρεί μια ψυχική απόσταση προτιμώντας πχ στις δημόσιες εμφανίσεις της τους τίτλους «Δίκτυο», πρώην Επίτροπος, πρ. υπουργός. Έδωσε στον 5ο στην σειρά ευρωεκλογής Λευτέρη Καρχιμάκη το χαρτοφυλάκιο του προγράμματος. Και ανέθεσε στον Κ. Τσουκαλά την δημόσια εικόνα. Όλα τα υπόλοιπα μάλλον τα καταφέρνει μόνος του.

Ο διάλογος

Η σχέση Ανδρουλάκη-Λιακούλη έχει περάσει από σαράντα κύματα. Και συμπαθητική, και καλή και κακή και μέτρια. Χθες όλα τα όρια ξεπεράστηκαν. Η Σιδηρά Κυρία του κάμπου, βουλευτής Λαρίσης, έβαλε θέμα γιατί δεν ενημερώθηκε για τη «γραμμή» σε ό,τι αφορά το θέμα Τριαντόπουλου, για την οποία, όπως είπε έγινε σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου και της Μιλένας.

Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είναι λογικό να γίνεται σύσκεψη μεταξύ δύο ατόμων, γιατί δεν αντέδρασε κανείς από τους βουλευτές της ΚΟ που το άκουσαν.

Ανδρουλάκης: Ποια σύσκεψη; Δεν έγινε καμία σύσκεψη, εγώ πήγαινα στην εκδήλωση του Βενιζέλου τέτοια ώρα που λες.

Λιακούλη: Ο Μπιάγκης μού το είπε...

Ανδρουλάκης: Αυτά είναι στη φαντασία σου. Δεν αποφάσισε καμία Μιλένα. Είμαι πρόεδρος. Εγώ αποφάσισα την Προανακριτική, εγώ αποφάσισα την πρόταση μομφής, εγώ τη στάση του κόμματος στο θέμα Τριαντόπουλου.

Λιακούλη: Εμένα μου τα λες αυτά που έχω δώσει αγώνα; Ήμουν συγγραφέας της πρότασης για Προανακριτική. Είμαι πάντα με την γραμμή του κόμματος...

Ανδρουλάκης: Ναι, το είδα πριν ένα χρόνο, στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια..

Λιακούλη: Εκεί μας έδωσε το ελεύθερο, κινήθηκα όπως μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και είχα θέσει την παραίτησή μου από γραμματέας της ΚΟ στη διάθεσή σου.

Ανδρουλάκης: Δεν σας επιτρέπω κυρία μου!

Λιακούλη: Δεν είμαι κυρία σου, είμαι εκλεγμένη βουλευτής. Είναι χρέος μου να μιλώ μέσα στην ΚΟ.

Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψω να τινάξεις στον αέρα τη συνεδρίαση της ΚΟ με ψέματα και φαντασιώσεις. Δεν θα ανεχτώ παιχνίδια με την ενότητα του κόμματος. Σταματήστε να δηλητηριαζετε και να δημιουργείτε εντάσεις.

Επελαύνει η Ζωή

Το κέφι του Προέδρου ήταν χαλασμένο έτσι κι αλλιώς. Όχι μόνο γιατί μια ιδέα του Συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, στελέχους που βρέθηκε δίπλα του στις υποκλοπές, δίνει οδό διαφυγής στην κυβέρνηση στο θέμα των Τεμπών. Αλλά και γιατί, μετά τη Real Polls, και την Interview, βγήκε χθες και η Opinion Poll του Ζαχαρία Ζούπη (Action24) με την Πλεύση στη δεύτερη θέση. Και δεν είναι η μοναδική.

Όλα ξεκίνησαν από τον άγνωστο Αλληλόμη, όταν δημοσίευσε για πρώτη φορά τη Ζωή στην τρίτη θέση (protagon). Αυτό συνέβη αρχές Γενάρη. Μετά τη βρήκε δεύτερη. Κι όχι μόνο αυτό. Τόλμησε να βάλει ερώτημα «αν θα ψηφίζατε το κόμμα με άλλον Αρχηγό». Για όλα τα κόμματα. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό και για το ΠΑΣΟΚ. Θα το ψήφιζαν με άλλο αρχηγό 18%. Αλλά και για τη Ζωή, το Νατσιό και την Λατινοπούλου, τα κόμματα των οποίων εξαφανίζονται με άλλον αρχηγό.

Ακτινογραφία

Στη σημερινή φωτογραφία των δημοσκοπήσεων, (Opinion Poll) η Ζωή σαρώνει στους κάτω των 30, είναι κοντά στην πρωτιά στους 30-40, ενώ έρχεται δεύτερη στους κεντρώους ψηφοφόρους μετά τον Κυριάκο. Όπως εξήγησε ο κ. Ζούπης, αντί οι κεντρώοι να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, πάνε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ενδιαφέρον έχει η ακτινογραφία της Πλεύσης.

Ο πίνακας δείχνει την κατανομή των ψηφοφόρων της Πλεύσης σήμερα. Πέραν του ότι πολίτες όλων των κομμάτων τρέχουν στη Ζωή, καταφέρνει να σηκώσει κόσμο από τον καναπέ (22,4%), το οποίο αποτελεί διαχρονικό όνειρο ειδικά για τον χώρο της Αριστεράς.

Σοκ και δέος

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαριλάου Τρικούπη από την μια πανηγυρίζει για Τριαντόπουλο λέγοντας πως η παραπομπή του είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Κι από την άλλη, δεν χάρηκε καθόλου με την πρωτοβουλία του κατηγορούμενου να ζητήσει να πάει κατευθείαν στο δικαστικό συμβούλιο. «Ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα πάει στον φυσικό του δικαστή, αφού πρώτα γίνουν όσα λέει το Σύνταγμα. Δεν θα επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τριαντόπουλος πότε θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα και πότε όχι», έλεγαν οι πηγές, χωρίς να είναι καθαρό εάν μετέφεραν σκέτη την γραμμή του Προέδρου, ή την γραμμή της σύσκεψης Προέδρου-Μιλένας κατά την κ. Λιακούλη.

Το σοκ και δέος συνίσταται όχι μόνο ότι η Πλεύση πέρασε το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση.

Αλλά και ότι η Ζωή πέρασε τον Ανδρουλάκη και στο ερώτημα για την καταλληλότητα.

Και το πράσινο μαρτύριο δεν έχει τέλος.

Όχι για όλους

Μέσα στο ζοφερό τοπίο, ο Πρωθυπουργός έζησε μια χαραμάδα γνήσιας ικανοποίησης κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ. Αφού περπάτησε τους πρωτότυπα διακοσμημένους διαδρόμους

ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις επιτυχίες της νεοσύστατης ομάδας του ελληνικού FBI. Εντυπωσιακές οι εξαρθρώσεις δυο μαφιόζικων κυκλωμάτων με παράνομη διακίνηση τσιγάρων, εκβιασμούς, και κλοπής καυσίμων σε αντλίες βενζινάδικων. Ο αθόρυβος Χρυσοχοϊδης και η ομάδα του παράγουν ουσιαστικό έργο σε μια εποχή που η μπάλα είναι αλλού.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:28

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Μπόρις Βούτσιτς

00:17

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Μ. Ανατολή - Η αναφορά στις τιμές ενέργειας

23:56

Ιταλία: Πέθανε ο ιδρυτής της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι

23:45

ΜΚΟ: Σε ιστορικό χαμηλό ο βαθμός ελευθερίας στις ΗΠΑ

23:34

Τέσσερις στους 10 Γάλλους ακυρώνουν διακοπές σε χώρες της Μέσης Ανατολής

23:23

Περιφέρειας Αττικής: 301 έργα 2,5 δισ. ευρώ έως το 2028

23:12

Λευκορωσία: Απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων

23:01

Το 65% των Αμερικανών πιστέυει ότι ο Τραμπ θα διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν

22:50

Σε χαμηλό 1,5 μήνα ο χρυσός με απώλειες 4,3% - Πτωτικό «7 στα 7»

22:38

Δανία και Ιταλία ζητούν ενισχυμένους ελέγχους συνόρων υπό το φόβο μεταναστευτικού κύματος

22:27

«Κόκκινο 2x2» στη Wall Street - Μάζεψαν τις απώλειες οι δείκτες

22:14

Συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

22:12

Πετρέλαιο: Ο Νετανιάχου «φρέναρε» το ράλι - Απώλειες πάνω από 3% για WTI

22:04

Μαρινάκης: «Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει πλήρως συνειδητά τα λεγόμενά μου»

21:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Double score για ΝΔ - Στο 31,1% στην εκτίμηση ψήφου

21:44

Κικίλιας: «Η ελληνική πολιτεία στέκεται με ευγνομωσύνη στους ανθρώπους που έπεσαν στο καθήκον»

21:35

Μήνυμα Νετανιάχου για Στενά του Ορμούζ: «Χρειάζεται και χερσαία εμπλοκή» - Οι 3 στόχοι

21:30

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα μέτρα κατά της αθέμιτης κερδοφορίας

21:21

Πιερρακάκης: «Να εστιάσουμε στο πώς θα στηρίξουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και πολίτες»

21:15

Στουρνάρας: «Ανθεκτική η ελληνική οικονομία καθώς βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια»

21:10

Μετσόλα: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ισχυρή οικονομική δύναμη για να μιλά τη «γλώσσα της ισχύος»

21:01

Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23 Μαρτίου

21:00

Οι αγορές σε νευρική κρίση - Όλο και πιο κοντά τα «χειρότερα σενάρια»

20:58

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ από ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο

20:57

Δωρεάν οι λογαριασμοί καταθέσεων από την Τράπεζα Πειραιώς

20:44

Να φροντίσουμε τα του... Δήμου μας

20:35

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου

20:27

Δένδιας: Η συστοιχία Patriot προστατεύει σημαντικές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

20:17

Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται

20:07

Alpha Bank: Προαιρετικό πακέτο υπηρεσιών χαμηλού κόστους και μηδενικές χρεώσεις για συνταξιούχους, μισθωτούς