INSIDE OUT

Ο Πρόεδρος αποφασίζει για όλα - Σύσκεψη για δύο - Σοκ και δέος προκαλεί η Ζωή - Χρυσοχοΐδης doer

Μαρία Νταλιάνη
20-03-2025 | 07:56
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Πρόεδρος αποφασίζει για όλα - Σύσκεψη για δύο - Σοκ και δέος προκαλεί η Ζωή - Χρυσοχοΐδης doer
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Είμαι πρόεδρος. Εγώ αποφάσισα την Προανακριτική, εγώ αποφάσισα την πρόταση μομφής, εγώ τη στάση του κόμματος στο θέμα Τριαντόπουλου».

Η περίοδος αφωνίας μόλις έσπασε στο ΠΑΣΟΚ. Μετά την εσωκομματική εκλογή, το κόμμα έκανε μια στροφή 360 μοιρών γύρω από τον εαυτό του και έβγαλε ξανά τον ίδιο Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος αποφάσισε να κάνει αλλαγές: έφτιαξε ένα άτυπο όργανο που ονομάτισε Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο μετέχουν εκτός από τα δικά του στελέχη, τρεις εκ των πέντε συνυποψηφίων του στις εσωκομματικές. Ανέθεσε στην Άννα Διαμαντοπούλου τον Πολιτικό Σχεδιασμό, από τον οποίο η ίδια διατηρεί μια ψυχική απόσταση προτιμώντας πχ στις δημόσιες εμφανίσεις της τους τίτλους «Δίκτυο», πρώην Επίτροπος, πρ. υπουργός. Έδωσε στον 5ο στην σειρά ευρωεκλογής Λευτέρη Καρχιμάκη το χαρτοφυλάκιο του προγράμματος. Και ανέθεσε στον Κ. Τσουκαλά την δημόσια εικόνα. Όλα τα υπόλοιπα μάλλον τα καταφέρνει μόνος του.

Ο διάλογος

Η σχέση Ανδρουλάκη-Λιακούλη έχει περάσει από σαράντα κύματα. Και συμπαθητική, και καλή και κακή και μέτρια. Χθες όλα τα όρια ξεπεράστηκαν. Η Σιδηρά Κυρία του κάμπου, βουλευτής Λαρίσης, έβαλε θέμα γιατί δεν ενημερώθηκε για τη «γραμμή» σε ό,τι αφορά το θέμα Τριαντόπουλου, για την οποία, όπως είπε έγινε σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου και της Μιλένας.

Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είναι λογικό να γίνεται σύσκεψη μεταξύ δύο ατόμων, γιατί δεν αντέδρασε κανείς από τους βουλευτές της ΚΟ που το άκουσαν.

Ανδρουλάκης: Ποια σύσκεψη; Δεν έγινε καμία σύσκεψη, εγώ πήγαινα στην εκδήλωση του Βενιζέλου τέτοια ώρα που λες.

Λιακούλη: Ο Μπιάγκης μού το είπε...

Ανδρουλάκης: Αυτά είναι στη φαντασία σου. Δεν αποφάσισε καμία Μιλένα. Είμαι πρόεδρος. Εγώ αποφάσισα την Προανακριτική, εγώ αποφάσισα την πρόταση μομφής, εγώ τη στάση του κόμματος στο θέμα Τριαντόπουλου.

Λιακούλη: Εμένα μου τα λες αυτά που έχω δώσει αγώνα; Ήμουν συγγραφέας της πρότασης για Προανακριτική. Είμαι πάντα με την γραμμή του κόμματος...

Ανδρουλάκης: Ναι, το είδα πριν ένα χρόνο, στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια..

Λιακούλη: Εκεί μας έδωσε το ελεύθερο, κινήθηκα όπως μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και είχα θέσει την παραίτησή μου από γραμματέας της ΚΟ στη διάθεσή σου.

Ανδρουλάκης: Δεν σας επιτρέπω κυρία μου!

Λιακούλη: Δεν είμαι κυρία σου, είμαι εκλεγμένη βουλευτής. Είναι χρέος μου να μιλώ μέσα στην ΚΟ.

Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψω να τινάξεις στον αέρα τη συνεδρίαση της ΚΟ με ψέματα και φαντασιώσεις. Δεν θα ανεχτώ παιχνίδια με την ενότητα του κόμματος. Σταματήστε να δηλητηριαζετε και να δημιουργείτε εντάσεις.

Επελαύνει η Ζωή

Το κέφι του Προέδρου ήταν χαλασμένο έτσι κι αλλιώς. Όχι μόνο γιατί μια ιδέα του Συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, στελέχους που βρέθηκε δίπλα του στις υποκλοπές, δίνει οδό διαφυγής στην κυβέρνηση στο θέμα των Τεμπών. Αλλά και γιατί, μετά τη Real Polls, και την Interview, βγήκε χθες και η Opinion Poll του Ζαχαρία Ζούπη (Action24) με την Πλεύση στη δεύτερη θέση. Και δεν είναι η μοναδική.

Όλα ξεκίνησαν από τον άγνωστο Αλληλόμη, όταν δημοσίευσε για πρώτη φορά τη Ζωή στην τρίτη θέση (protagon). Αυτό συνέβη αρχές Γενάρη. Μετά τη βρήκε δεύτερη. Κι όχι μόνο αυτό. Τόλμησε να βάλει ερώτημα «αν θα ψηφίζατε το κόμμα με άλλον Αρχηγό». Για όλα τα κόμματα. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό και για το ΠΑΣΟΚ. Θα το ψήφιζαν με άλλο αρχηγό 18%. Αλλά και για τη Ζωή, το Νατσιό και την Λατινοπούλου, τα κόμματα των οποίων εξαφανίζονται με άλλον αρχηγό.

Ακτινογραφία

Στη σημερινή φωτογραφία των δημοσκοπήσεων, (Opinion Poll) η Ζωή σαρώνει στους κάτω των 30, είναι κοντά στην πρωτιά στους 30-40, ενώ έρχεται δεύτερη στους κεντρώους ψηφοφόρους μετά τον Κυριάκο. Όπως εξήγησε ο κ. Ζούπης, αντί οι κεντρώοι να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, πάνε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ενδιαφέρον έχει η ακτινογραφία της Πλεύσης.

Ο πίνακας δείχνει την κατανομή των ψηφοφόρων της Πλεύσης σήμερα. Πέραν του ότι πολίτες όλων των κομμάτων τρέχουν στη Ζωή, καταφέρνει να σηκώσει κόσμο από τον καναπέ (22,4%), το οποίο αποτελεί διαχρονικό όνειρο ειδικά για τον χώρο της Αριστεράς.

Σοκ και δέος

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαριλάου Τρικούπη από την μια πανηγυρίζει για Τριαντόπουλο λέγοντας πως η παραπομπή του είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Κι από την άλλη, δεν χάρηκε καθόλου με την πρωτοβουλία του κατηγορούμενου να ζητήσει να πάει κατευθείαν στο δικαστικό συμβούλιο. «Ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα πάει στον φυσικό του δικαστή, αφού πρώτα γίνουν όσα λέει το Σύνταγμα. Δεν θα επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τριαντόπουλος πότε θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα και πότε όχι», έλεγαν οι πηγές, χωρίς να είναι καθαρό εάν μετέφεραν σκέτη την γραμμή του Προέδρου, ή την γραμμή της σύσκεψης Προέδρου-Μιλένας κατά την κ. Λιακούλη.

Το σοκ και δέος συνίσταται όχι μόνο ότι η Πλεύση πέρασε το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση.

Αλλά και ότι η Ζωή πέρασε τον Ανδρουλάκη και στο ερώτημα για την καταλληλότητα.

Και το πράσινο μαρτύριο δεν έχει τέλος.

Όχι για όλους

Μέσα στο ζοφερό τοπίο, ο Πρωθυπουργός έζησε μια χαραμάδα γνήσιας ικανοποίησης κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ. Αφού περπάτησε τους πρωτότυπα διακοσμημένους διαδρόμους

ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις επιτυχίες της νεοσύστατης ομάδας του ελληνικού FBI. Εντυπωσιακές οι εξαρθρώσεις δυο μαφιόζικων κυκλωμάτων με παράνομη διακίνηση τσιγάρων, εκβιασμούς, και κλοπής καυσίμων σε αντλίες βενζινάδικων. Ο αθόρυβος Χρυσοχοϊδης και η ομάδα του παράγουν ουσιαστικό έργο σε μια εποχή που η μπάλα είναι αλλού.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο

23:37

Ιράκ: Η Βαγδάτη συμφώνησε σε κοινή έρευνα με το Ιράν για πεδία που χρησιμοποιούνται στην εκτόξευση drones

23:15

Ρωσία: Η Rosatom θα αυξήσει τον αριθμό του επιστημονικού προσωπικού της στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ του Ιράν

23:02

Μαρινάκης: Βροχή δισεκατομμυρίων και ανέξοδες υποσχέσεις στην ομιλία Ανδρουλάκη

22:48

Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ σε νοσοκομείο της Βηρυτού

22:19

Τι λέει η Α' Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο για την πλασμαφαίρεση

21:52

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

21:47

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οδηγός που έτρεχε με 188 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ

21:18

Παιδιά σε κίνδυνο: Οι αδυναμίες του συστήματος προστασίας και το στοίχημα της έγκαιρης παρέμβασης

21:05

Ανδρουλάκης: Σταδιακή επαναφορά 13ου μισθού στους ΔΥ και 13ης σύνταξης

20:52

Οι χώρες του Κόλπου θα ενημερωθούν για τη «συμφωνία διαχείρισης του Ορμούζ» τη Δευτέρα στη συνάντηση του Ομάν

20:30

ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: Νέα ευρήματα στο ίδιο δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης

20:22

WSJ: Κινεζικές εταιρείες παρείχαν στο Ιράν δορυφορικές εικόνες στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Ιορδανία

20:10

Χιλή: Τουλάχιστον 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

20:04

Στο νοσοκομείο Παίδων 4χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

19:55

ΙΣΑ: Επικαιροποιεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει από το 2020 για την θωράκιση της δημόσιας υγείας

19:42

Σε «λαϊκή αγρυπνία» από το απόγευμα της Κυριακής η σορός του Γ. Μαζωνάκη

19:24

Bloomberg: Η νίκη του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ θέτει εν αμφιβόλω την μεταρρυθμιστική ατζέντα Μερτς

19:00

25 χρόνια μετά: Πώς η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε την οικονομία και το Μανχάταν

18:35

Ζελένσκι: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

18:14

Αμοντέι (Anthropic): Ανάγκη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των μοντέλων AI - Σοβαροί οι κίνδυνοι

18:04

BRICS: Κάλεσμα του Κινέζου προέδρου Σι για την ανάληψη ειρηνευτικού ρόλου στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής

18:02

Χατζηβασιλείου: Το Καστελλόριζο είναι η καρδιά της Ελλάδας

18:00

Νέα παρατράγουδα στη Χαλκιδική: Η βιαστική «απάντηση» της ΔΕΕΠ και ο πόλεμος για τις εντυπώσεις

17:54

Σαμοθράκη: Τραυματισμός 70χρονης πεζοπόρου στη «Βάθρα του Φονιά»

17:41

Τραμπ: «Θα λάτρευα να δω την Ιρλανδία ενωμένη»

17:36

Κυβερνητικές πηγές κατά Φρ. Κουτεντάκη: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει

17:29

Ρωσία: Το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει απόφαση για τη συμμετοχή του Πούτιν στην G20

17:26

Κουτεντάκης: Οι μαθητευόμενοι κοστολόγοι της ΝΔ επινόησαν μια νέα μονάδα μέτρησης

17:00

Καύσιμα: Προς νέα μέτρα αν δεν πέσουν οι τιμές - Στο «ραντάρ» το πετρέλαιο θέρμανσης