INSIDE OUT

Το έκαψαν στους μικρομεσαίους! Τα πρόσωπα της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη

Μαρία Νταλιάνη
15-10-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το έκαψαν στους μικρομεσαίους! Τα πρόσωπα της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έμοιαζε σαν πάρτι. Το έκαψαν στο Νιάρχος, με αφορμή την απονομή βραβείων σε μικρομεσαίους πρώην, νυν, απερχόμενοι κι ερχόμενοι! Εκεί, στα κόκκινα βελούδινα καθίσματα του Ιδρύματος, με ξεσηκωτικές μουσικές, εμφανίστηκαν πάλι μαζί οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ. Σε πολύ καλή διάθεση τους χαιρέτισαν όλους. Κι όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους: και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, και τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά,– πάνε πια οι δέκα κάλπες τις Νοβάρτις, σάλπισε πολιτικός πολιτισμός-,

και τον Πρόεδρο Αλέξη Χαρίτση, και την Όλγα, και την Μιλένα, και τον Χρηστίδη, και τον Σωκράτη Φάμελλο. Οι Πρόεδροι γενικώς ήταν σε πολύ καλή διάθεση

Κάπως μακριά κάθισε η Θεοδώρα Τζάκρη. Λογικά ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Εκτός από τους δύο Προέδρους της ΝΔ, και τον φρεσκοεκλεγμένο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στο επίκεντρο της πρώτης σειράς βρέθηκαν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς. Όλοι είχαν μια ερώτηση να τους κάνουν για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οικοδεσπότης της τελετής απονομής των βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. Ούτε που μπορούσε να φανταστεί το πολιτικό timing της βραδιάς: ξανά μαζί οι δύο γαλάζιοι Πρωθυπουργοί, παρόν ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρόντες και οι βασικοί πρωταγωνιστές του δράματος στον ΣΥΡΙΖΑ, παρούσα και η γενναία εκπρόσωπος του Κασσελάκη.

Τί άλλο να ποθήσει οποιοσδήποτε Πρόεδρος Επιμελητηρίου;

Χαρούμενος

Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε ο Λευτέρης Καρχιμάκης. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ που κατέπληξε τα πλήθη στις πρόσφατες ευρωεκλογές αφού εξελέγη πέμπτος -πάνω από Θοδωρή Ζαγοράκη και Ανδρέα Σπυρόπουλο-, μίλησε (ΕΡΤ, Σιακαντάρης), ως εάν απλό στέλεχος του κόμματος για τις εκλογές και την επόμενη μέρα. Με προίκα ένα βαρύ βιογραφικό (Νομική Αθηνών, διδάσκει Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διαχείριση Κρίσεων ως Λέκτορας και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Leiden όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις πολιτικές επιστήμες), και ένα διακριτό όνομα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ (γιός του πρώην Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη), ο Λευτέρης, θεωρείται φαβορί για ένα εξίσου βαρύ πόστο την επόμενη μέρα, καθώς «παίζει» για Γραμματέας στην θέση του κ. Σπυρόπουλου.

Θεωρείται βέβαιη η τοποθέτησή του ως υποψήφιου βουλευτή στον δυτικό τομέα- γεγονός που προκαλεί αναστάτωση στη βουλευτή Γιαννακοπούλου.

Εξωδικαστικός, κόκκινα κλπ

Το άλλο πρόσωπο που ακούγεται για την ίδια θέση είναι ο εργατολόγος με εξειδίκευση στα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό Κώστας Τσουκαλάς.

Ο επικεφαλής του γραφείου «Κωνσταντίνου Τσουκαλά & συνεργατών» ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα νομικών ζητημάτων και κυρίως ειδικεύεται στο Εργατικό Δίκαιο και το Συνταξιοδοτικό - Ασφαλιστικό Δίκαιο, καθώς και με υποθέσεις ρύθμισης δανείων εξωδικαστικά και δικαστικά (νόμος 3869/2010 υπερχρεωμένων νοικοκυριών, γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη», και Κώδικας Δεοντολογίας) και με ζητήματα αναγκαστικής εκτέλεσης. Ελπίζω ο Πρόεδρος Νίκος να μην τον χαραμίσει στα κομματικά. Είναι ιδανικός για χάραξη πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τον τομέα ανακούφισης των δανειοληπτών από servicers και funds, και την σύνταξη σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Και ο Κώστας έχει επώνυμο με ιστορία, καθώς ο πατέρας του Δημήτρης υπήρξε χρόνια συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στον τραπεζικό τομέα, πριν γίνει βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και άλλοι

Άλλα ονόματα που σκέφτεται να αξιοποιήσει στον πασοκικό ανασχηματισμό ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης είναι οι στενοί του συνεργάτες Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής

-παρ’ ότι ο δεύτερος σε κάποια προεκλογικά πάνελ έλεγε με έμφαση πως «εγώ δεν είμαι άνθρωπος του Ανδρουλάκη, δεν είμαι παρέα» εμφανίζοντας τον εαυτό του ως παράδειγμα στελεχών που παρά ταύτα αξιοποιήθηκαν (μπήκε σε εκλόγιμη του Επικρατείας).

Σε σημαντική θέση του κόμματος στην Βουλή, ίσως βρεθεί ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Παύλος Χρηστίδης. Ο κ. Χρηστίδης έχει μακρά εμπειρία και για την θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, αλλά επειδή την κατείχε επί αείμνηστης Φώφης, τότε που ο Ανδρουλάκης πυροβολούσε ανελέητα την Γεννηματά γιατί δεν κατάφερνε να ανεβάσει πολύ τα ποσοστά του κόμματος, εκτιμώ πως δεν θα δεχτεί να υπηρετήσει από το ίδιο πόστο και το νυν Πρόεδρο.

Από τις ενδιαφέρουσες παρουσίες είναι και η προερχόμενη από την ιερή συνομοταξία της ΠΑΣΠ Μηχανικών, Όλγα Μαρκογιαννάκη. Καλοσπουδαγμένη σε Ελλάδα και ΗΠΑ, αν και κάπως συγγενής του Προέδρου, η Όλγα είναι από τα λαμπερά νέα πρόσωπα που ίσως αξιοποιηθούν την επόμενη μέρα.

Με Νομπελίστες

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ βρίσκει τον Ανδρουλάκη ακόμα σε κατάσταση ευφορίας, και τους Παπανδρέου σκεπτόμενους. Ο Νίκος επιστρέφει στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος ετοιμάζεται αύριο για μια απολαυστική συζήτηση με το Νομπελίστα Στίγκλιτς στην Αθήνα, αλλά είναι ο Αντρίκος πάνω στον οποίο πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ο καθηγητής βρέθηκε μαζί με τον ένα εκ των τριών του χθεσινού Νόμπελ Οικονομικών στην Αθήνα.

Αντί για τους βαρετούς καθηγητές, επιλέγω την ανάρτηση της χαμηλών τόνων συζύγου του Μαριάνθης Αλεξίου-Παπανδρέου.

Thrilled to share this unique moment with our dear friend Daron Acemoglu who was awarded today the Nobel prize in Economics! We are so proud of you!!

Οι Παπανδρέου μακριά απ’ την πολιτική, ίσως περνούν καλύτερα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ισπανία: Ο Θαπατέρο δηλώνει ότι «πάντα» ενεργούσε «με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα»

23:47

Δένδιας: Οι ευρωπαϊκές χώρες ανακαλύπτουν ξανά την αξία της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και των κοινών αξιών

23:42

ΗΠΑ: Η έρευνα για τον βομβαρδισμό του σχολείου στη Μινάμπ του Ιράν είναι περίπλοκη και φθάνει στο τέλος της

23:40

Ισραήλ: Tο ΔΠΔ κατέθεσε «μυστικό ένταλμα σύλληψης» του ΥΠΟΙΚ Σμότριτς

23:30

Σουδάν: 28 νεκροί από επίθεση με drone σε κεντρική αγορά

23:23

Πιερρακάκης: «Χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ισχύς - Να δημιουργήσουμε τη SiliconValley της Ευρώπης»

23:18

Wall Street: Τρίτη ημέρα πτώσης για τον S&P με φόντο το sell off στα ομόλογα

23:02

Αθώωση Κασσελάκη στην υπόθεση της δήλωσης «πόθεν έσχες» για συμμετοχή του σε εταιρείες

22:48

WSJ: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό που συνδέεται με το Ιράν

22:38

ΗΠΑ: Πτώση 35% στη δημοτικότητα του Τραμπ - Δύο στους δέκα Ρεπουμπλικάνους αποδοκιμάζουν το έργο του

22:35

Ρωσία: Σχεδιάζει την επιστροφή του προσωπικού στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

22:24

Απώλειες άνω του 1% για τον χρυσό

22:15

Φον ντερ Λάιεν προς Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος σε μια περιοχή που βρίσκεται σε αναταραχή»

21:58

Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές εν μέσω μπερδεμένων μηνυμάτων για το Ιράν

21:48

ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταστήσουν προς το παρόν πυραύλους Tomahawk στη Γερμανία

21:37

Γεωργιάδης: Ανάπτυξη στην περιφέρεια χωρίς αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας δεν γίνεται

21:25

Αγροτικές κινητοποιήσεις στο Στρασβούργο με φόντο το σχέδιο ττης Κομισιόν για τα λιπάσματα

21:13

Βανς: Οι ΗΠΑ και το Ιράν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις συνομιλίες τους

20:58

Οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην καθιστική ζωή στην Ευρώπη - Οι «πρωταθλητές» στην ακινησία

20:50

Γερμανία: Νέα άνοδος της AfD - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο

20:37

Βρετανία: Ο αναπληρωτής υπ. Εμπορίου ελπίζει να δει τη χώρα να επανεντάσσεται στην ΕΕ

20:29

e-ΕΦΚΑ: Στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

20:15

Τραμπ: «Θα αφήσω τον Γουόρς να κάνει ό,τι θέλει με τα επιτόκια»

20:04

ΗΠΑ: «Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ»

19:53

Ζανιάς (Eurobank): «Οι τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό στη χρηματοδότηση της οικονομίας»

19:49

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη Πολωνία»

19:43

BriQ Properties: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο

19:33

Βερνίκος (ΙΝΣΕΤΕ): «Δυστοπικό το περιβάλλον στις ΜμΕ παρά τη βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες»

19:24

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές περιμένοντας το Ιράν

19:04

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (20/5)