INSIDE OUT

Η μάχη Κυριάκου - Κασσελάκη για το πόθεν έσχες στον δρόμο για τις κάλπες

Μαρία Νταλιάνη
04-06-2024 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η μάχη Κυριάκου - Κασσελάκη για το πόθεν έσχες στον δρόμο για τις κάλπες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ένα πόθεν έσχες να το πιεις στο ποτήρι. Με το βαρύ ετήσιο εισόδημα επιπέδου κορυφαίου EuroLeague, και τα προσεκτικά επιλεγμένα επενδυτικά προϊόντα. Με λίγες καταθέσεις, γιατί όπως όλοι ξέρουμε το χρήμα δεν πρέπει να λιμνάζει, αξιοσέβαστα δάνεια, και από ακίνητα... λίγα και καλά. Όσα χρειάζεται ένα νέο ζευγάρι, χωρίς παιδιά κι υποχρεώσεις. Εντυπωσιακό για τον χώρο, παρ’ ότι από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής πέρασαν πόθεν έσχες Ευκλείδη, Σταθάκη και ασφαλώς Παπαδημούλη που έκαναν τα γαλάζια τζάκια να ζηλέψουν.

Αυτός είναι ο Στέφανος. Και χθες πέρασε στην επίθεση.

«Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, ό,τι απέκτησα ήταν με κόπο, μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια κέρδος για τους επενδυτές μου» έγραψε στα σόσιαλ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή;

Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή;

Πού είναι η offshore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers; Γιατί δεν τη βλέπω δηλωμένη;

Πού είναι το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Περιμένω τα περιουσιακά σας στοιχεία για το 2023. Έχετε μείνει στο 2021.

Να σας στείλω το εξελάκι να το συμπληρώσετε;

Να ξέρουν τουλάχιστον οι πολίτες πόσα σπίτια προστέθηκαν στη Monopoly των ακινήτων σας».

Ο άλλος είναι ο Κυριάκος.

Χθες, ξεκίνησε την μέρα του γλυκά με την Σταματίνα του Alpha, και συνέχισε πιο σκληρά με Νότη και Χιώτη στον Σκάι 100,3. Και στους δύο είπε λίγο πολύ τα ίδια για το επίμαχο.

«Δεν θα έπρεπε καθόλου να είναι αυτό αντικείμενο συζήτησης, διότι πολύ απλά θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη. Είναι καινούργιος αρχηγός. Ο κάθε Πρόεδρος κόμματος οφείλει, όταν προσέρχεται στη δημόσια ζωή, να καταθέσει τα περιουσιακά στοιχεία, τα δικά του και του συζύγου. Να το τονίσω αυτό.
Το δικό μου πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά 20 χρόνια τώρα. Είναι αναρτημένο, είναι δημόσιο, είναι γνωστό, αλλά στη δική μου περίπτωση έγινε και κάτι παραπάνω, το οποίο θέλω να το υπενθυμίσω: η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από τα Μέσα με τα οποία είχε στενές σχέσεις και από τους τότε ελεγκτικούς μηχανισμούς. Υπέστη φορολογικό έλεγχο γραμμή-γραμμή.
Το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και έχει αρχειοθετηθεί χωρίς καμία παρατήρηση. Άρα, τα δικά μου περιουσιακά στοιχεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε. Πολιτεύομαι 20 χρόνια και, εν πάση περιπτώσει, όλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση».

Στο τέλος της συνέντευξης φωτογραφήθηκε και με τον για λίγα 24ωρα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα.

Κληρονομιές

Ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι, ρωτήθηκε πάλι για το πόθεν έσχες. «Έχετε πράγματι 42 ακίνητα όπως λέει ο Κασσελάκης» ρώτησε ο Νότης, αλλά απάντησε δεν πήρε.

Τόνισε όμως ότι υπήρξαν, κληρονομιές ενώ άλλα ακίνητα αποκτήθηκαν από την σύζυγό του στην πορεία, και μερικά πουλήθηκαν για να «μπορέσουμε να συντηρήσουμε και να σπουδάσουμε τα παιδιά μας» όπως είπε.

Να δώσει κι αυτός

Το θέμα των ακινήτων του ΠΘ είναι το σημείο που χτυπάει περισσότερο ο Κασσελάκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην επίθεση, μετά τα αποκαλυπτήρια πτυχών του πόθεν έσχες που παρουσίασε σε γιγαντοοθόνες μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει στην δημοσιότητα πριν τις κάλπες της Κυριακής το πόθεν έσχες του 2023 «γιατί έχουμε μείνει στο 2021» όπως είπε. Και υπενθύμισε τον πόλεμο που δέχτηκε η σύζυγός του Μαρέβα για το θέμα αυτό, αλλά και την μήνυση που έκανε στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Κρύβει κάτι;

Η αντεπίθεση από πλευράς κυβέρνησης ήταν άμεση, μετά τα αποκαλυπτήρια πτυχών του πόθεν έσχες στην παραλία της Θεσσαλονίκης. «Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννώνται περισσότερα ερωτήματα από όσα είχαμε μέχρι σήμερα με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;» αναρωτήθηκε σιβυλλικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προοιωνίζοντας για ένα συναρπαστικό πενθήμερο μέχρι ν’ ανοίξουν οι κάλπες.

Οι ελέφαντες

Όμως κι ο Κασσελάκης δεν κάθισε καθόλου ήσυχα. Αφού παρουσίασε το excel-τμήμα του πόθεν έσχες (γιατί το κανονικό κατατίθεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και έχει άλλο format), ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους λέγοντας:

«Θα είμαι εδώ, όρθιος. Δε θα σας επιτρέψω να με σπιλώσετε. Η λάσπη σας επιστρέφεται! Ξέρετε τι είναι να προσπαθείς να υπερασπιστείς την εντιμότητά σου; Ξέρετε τι είναι να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας; Σε ποιους; Στους ελέφαντες που κατασπαράζουν το δημόσιο χρήμα. Στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που χρωστάνε στις τράπεζες 15 εκ. ευρώ και κάνουν συλλογή ακινήτων. Στο κόμμα που ενώ χρωστάει μισό δισ. ευρώ, βρίσκει -πώς άραγε;- και πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ και μια πανάκριβη διαδικτυακή καμπάνια. 172.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα έχει ξοδέψει η ΝΔ μόνο στη google - τα διπλάσια από ό,τι όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί στην Ελλάδα! Περισσότερα από όλα τα κόμματα στη Γερμανία! Και κανένας σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν τους ρωτάει: ΠΟΘΕΝ; ΠΟΘΕΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:20

Πιερρακάκης: «Γινόμαστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία παίρνει βάρη από τις επόμενες γενιές»

22:11

Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 26/05/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν

22:04

Ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής απειλεί το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

21:46

Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ), το όνομα του νέου κόμματος Τσίπρα

21:43

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι ιατρικές του εξετάσεις πήγαν «τέλεια»

21:42

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός καταλαμβάνει στρατηγικής σημασίας περιοχές στον νότιο λίβανο

21:33

Άλτμαν: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν έφερε την «αποκάλυψη» που φοβόμασταν στις θέσεις εργασίας

21:25

Ιράν: Μερική αποκατάσταση του διαδικτύου μετά από διακοπή τριών μηνών

21:06

Υπουργικό συμβούλιο: Ταμείο Ανάκαμψης και ισότητα στις αμοιβές μεταξύ όσων συζητήθηκαν

21:04

Μιχαηλίδου: Η επένδυση στον άνθρωπο είναι προϋπόθεση βιώσιμης ανάπτυξης

20:58

Aegean: Υψηλές πληρότητες πτήσεων για ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

20:47

Starlink-Amazon: Πιθανή η είσοδος στο σχέδιο της ΕΕ για το φάσμα δορυφορικής κινητής τηλεφωνίας

20:44

E.IN.S.: Διπλασιασμός του τζίρου στο εξάμηνο - Στα 13 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

20:35

ΗΠΑ: Ο Τραμπ συγκαλεί συνεδρίαση της κυβέρνησης στο Καμπ Ντέιβιντ για το Ιράν

20:26

Viohalco: Εγκρίθηκε η διανομή μεικτού μερίσματος 0,27 ευρώ/μετοχή

20:17

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Αργολίδα και Αττική - 57 συλλήψεις μέσα στο 2026

20:00

Βρετανία: Νέο ρεκόρ θερμοκρασιών για τον Μάιο - Πνίγηκαν 4 έφηβοι

19:54

H Τσεχία εξασφάλισε 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού για την Ουκρανία

19:45

Cenergy Holdings: Διανομή μεικτού μερίσματος 0,26 ευρώ/μετοχή - Από 24/6 η καταβολή

19:36

Από τα passwords στα synthetic faces: Πώς η AI αλλάζει τους κανόνες της κυβερνοασφάλειας

19:34

Ρωσία και Καζακστάν θα υπογράψουν συμφωνία για κατασκευή πυρηνικού σταθμού

19:21

Σπανάκης: Τέλη Ιουλίου ολοκληρώνονται τα έργα στον Ιλισσό, ενόψει ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

19:17

Εγκρίθηκε από το υπουργικό η σύμβαση λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας

19:16

Το Ισραήλ καρατόμησε τη στρατιωτική εισαγγελέα για βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστινίων

19:15

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή

19:05

Μητσοτάκης: Συμμετοχή σε συζήτηση με θέμα «Το κοινωνικό συμβόλαιο της υγείας: Ο ασθενής στο επίκεντρο»

19:04

ΕΤΑΔ: Ενέργειες αποκατάστασης της νομιμότητας στον αιγιαλό των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας Ρόδου

18:55

Micron: Έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση

18:48

Netcompany: Παραδόθηκε το Εθνικό Μητρώο Βιοϊατρικής Έρευνας

18:40

Γαλλία: Ως και 39 βαθμούς ενδέχεται να φτάσει ο υδράργυρος - Προειδοποιούν οι ειδικοί