INSIDE OUT

Ο Κασσελάκης «σκοτώνει» Συριζα και κλείνει το μάτι στην Άνω Μεσαία Τάξη, τους landlords, αλλά και σε όσους πάνε με λεωφορείο

Μαρία Νταλιάνη
14-03-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κασσελάκης «σκοτώνει» ΣΥΡΙΖΑ και κλείνει το μάτι στην Άνω Μεσαία Τάξη, τους landlords, αλλά και σε όσους πάνε με λεωφορείο

Με άψογο κούρεμα του φαντάρου, το γνωστό αστραφτερό χαμόγελο και πολύ πάθος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega (Τζίμα, Πρετεντέρης). Καταρχήν έκοψε κάθε σχέση με την κυβερνητική περίοδο του κόμματος το οποίο τον εξέλεξε Πρόεδρο λέγοντας ότι ο κύκλος ’15-’19 έχει κλείσει. «Εγώ ήμουνα στην Αμερική τότε, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου» σημείωσε, ενώ αργότερα πρόσθεσε πολλές φορές πως «δεν γνωρίζει» (τι έγινε τότε). Φυσικά είπε τα καλύτερα για τον Αλέξη, αλλά ο Πρετεντέρης δεν έδειξε να πείθεται.

Στην επισήμανση της αμείλικτης Τζίμα ότι δύο βασικοί στυλοβάτες εκείνης της εποχής οι κ.κ. Νίκος Παππάς και Παύλος είναι πάρα πολύ κοντά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε παρά να τους στηρίξει 100%. Αθώα Ράνια. Πού να ‘ξερες τα πραγματικά αισθήματα του Προέδρου για τους δύο συνεργάτες του, τα οποία λογικά κάποια στιγμή θα τα μάθουν και οι ίδιοι, δεν μπορεί. Επίσης, πού να ‘ξεραν όλοι τα αισθήματα του Στέφανου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ας περάσουν οι ευρωεκλογές , και το σχέδιο θα ξεδιπλωθεί. Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι ο Πολάκης κάποια στιγμή θα μετανιώσει πικρά που δεν ψήφισε τα ομόφυλα.

Τι θα πει πού το ξέρω; Μου το’ πε αστακός του Chauncey Creek Lobster Pier.

Βιογραφικά

Η ολιγοήμερη στρατιωτική θητεία του Κασσελάκη στην Θήβα είναι ευκαιρία για απομόνωση από την τοξική Κουμουνδούρου, το κυνήγι των ΜΜΕ, τον μπαμπούλα του να φέρεται ως Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις υποχρεώσεις του με την Φάρλι, και την κρεβατομουρμούρα του Τάιλερ. Θα ξυπνάει νωρίς. Θα κάνει την γυμναστική του. Θα έρθει σε επαφή με νέα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα. Εντάξει, το φαγητό δεν θα είναι επιπέδου New England, αλλά γενικά η όλη εμπειρία θα είναι αναζωογονητική. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, θα ξεσκονίσει και μερικές εκατοντάδες βιογραφικά που του μάζεψε η Διάνα Βουτυράκου. Αυτά θα του είναι απολύτως χρήσιμα στην επόμενη φάση: όταν θα μετατρέψει αυτό που σήμερα αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ, σε Δημοκρατικό κόμμα, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Γενικά, όσοι νομίζουν ότι ο Στέφανος μετακόμισε για πάντα από τις ΗΠΑ για να πίνει πρωινό καφέ με το Εκτελεστικό, δεν έχει ιδέα.

Performer

Η εκδήλωση για τα φορολογικά και την ακρίβεια πήγε πολύ καλά. Το upper class πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ

είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και δωρεάν έναν άψογο performer, και μια απολαυστική σκηνική παρουσία με κίνηση,

σιωπές, ανατροπές και επιτέλους, καταπληκτικό συντονισμό με τα στοιχεία της οικονομικής πρότασης σε power point να εναλλάσσονται σε γιγαντοοθόνη. Είπε πολλά και αρκετά έχουν ενδιαφέρον, ειδικά όταν ακούγονται από ένα γέννημα θρέμμα του σκληρού καπιταλιστικού συστήματος. Καταρχήν έβγαλε μια λατρεία για το πλαφόν.

Πλαφόν παντού. Ανώτατο περιθώριο κέρδους 5% στη χονδρεμπορική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Ανώτατο όριο στο περιθώριο κέρδους από τη διύλιση και την εμπορία σε μόνιμη βάση στον μέσο όρο του συνόλου των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλαφόν κερδών σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας για τρόφιμα και βιομηχανικά είδη.

Υποσχέθηκε μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, εκτός από αύξηση 2% σε μεγάλες λέγοντας: Και καλούμε περίπου τις 10.000 εταιρείες που είναι μεγάλες σε κερδοφορία πάνω από 220.000 € να βάλουν πλάτη, διότι με αυτή τη μικρή αύξηση βοηθούν όλους αυτούς που έβαλαν σε εκείνους πλάτη για να υπάρχουν σήμερα τα προηγούμενα 14 χρόνια. Αυτό είναι δίκαιο και παραμένει ανταγωνιστικό σε διεθνή επίπεδα.

Εξάλλου το 2% του άμεσου φόρου που θα πληρώνουν περισσότερο, θα επιστρέψει στα ταμεία τους εις πολλαπλούν. Για ποιο λόγο; Διότι θα υπάρξει αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των υπόλοιπων που είναι πελάτες και συνεργάτες τους.

Άνω μεσαία τάξη

Ο Κασσελάκης έκλεισε το μάτι σε πολλές κοινωνικές ομάδες υποβάλλοντας προτάσεις όπως αυτή: «Μειώνουμε τον φόρο στα ενοίκια μέχρι 12.000 € στο 5% από το 15% που είναι σήμερα».

Και αυτή: «Για εισοδήματα από 100.000 έως 200.000 € μειώνουμε από το 44 στο 38%. Και όμως ξέρετε κάτι; Δεν είναι παράλογο αυτό, διότι η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια άνω μεσαία τάξη στη χώρα μας η οποία να μπορεί με την εργασία της, με τις επενδύσεις της να σπάσει τα ολιγοπώλια. Ο συγκεντρωτισμός του κεφαλαίου δεν είναι σε αυτή την κατηγορία, είναι στην πολύ πιο πάνω κατηγορία».

Αλλά και σε αυτούς: «Προτείνουμε την άμεση μείωση του κόστους στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών από 27 σε 9 ευρώ για όλα τα Μέσα Μεταφοράς, δηλαδή για το Μετρό, τον Ηλεκτρικό, το Τραμ, τα Τρόλεϊ, τα Λεωφορεία».

Και κάτι χρήσιμο (αν το κάνει)

Άμεση θέσπιση Παρατηρητηρίου καταναλωτή με δημοσιοποίηση κάθε εβδομάδα συγκριτικών πινάκων τιμών των προϊόντων στην Ελλάδα και σε δέκα ακόμη ευρωπαϊκές χώρες και για τις 66 κατηγορίες βασικών αγαθών, που η σημερινή κυβέρνηση νομοθέτησε το 2023 ως σχετιζόμενα με την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου.

Αυτό μάλιστα. Αλλά υπάρχουν στελέχη στο κόμμα για τέτοια;

Υπογραφή Παππά;

Η παρουσίαση των μέτρων για ακρίβεια και φορολογία θύμισε σε πολλούς τον ΣΥΡΙΖΑ προ του 2015, και έκανε άλλους να αναρωτιούνται από ποιους εκπονήθηκε καθώς υπήρξε μια μυστικότητα ως προς το περιεχόμενο. Οι προτάσεις φέρουν την σφραγίδα του τομεάρχη Οικονομικών Νίκου Παππά, ο οποίος απόλαυσε την παρουσίαση από την πρώτη σειρά της σκηνής. Κάπως μυστηριώδης ο Κασσελάκης, δεν έκανε καμία αναφορά στην ομάδα, καθώς το πήρε όλο πάνω του. Ουδείς άλλος βγήκε στην σκηνή. Και στο τέλος τους άφησε πάλι άφωνους όταν πήγε και κάθισε απλά στην καρέκλα του, δίπλα στον Φάμελλο χωρίς τις γνωστές χαιρετούρες. Καθώς οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να τσιμπάει, η εξέλιξη προβλέπεται συναρπαστική.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:27

Κικίλιας: «Εχθρός μας είναι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»

17:09

Κομισιόν για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

16:55

McKinsey: Το αβέβαιο στοίχημα του €1 τρισ. για την ευρωπαϊκή Άμυνα

16:44

Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις στο DNA παιδιών εργαζομένων του Τσερνόμπιλ

16:26

ΗΠΑ: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς που προσπάθησε να μπει στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο

16:12

Η Ουγγαρία θα μπλοκάρει το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

15:56

Διακοπές ρεύματος στο υπό ρωσική κατοχή τμήμα της Ζαπορίζια μετά από ουκρανικές επιθέσεις

15:31

New York Times: Γιατί μια επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι πολύ πιο ριψοκίνδυνη από τη σύλληψη του Μαδούρο

15:21

Ρωσία: Περιορισμός πτήσεων σε τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας

15:05

Τσουκαλάς: «Δεν περιμέναμε την Καθαρά Δευτέρα για να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη πετάει μονίμως χαρταετό»

14:42

ΕΕ: Προτείνει «πάγωμα» της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ λόγω του «χάους» των δασμών Τραμπ

14:27

Κώτσηρας: Ελάφρυνση φορολογικών βαρών - Ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών

14:19

Επιστολή Μακρόν στον Τραμπ: Ζητά άρση των κυρώσεων κατά του Τιερί Μπρετόν και του δικαστή Νικολά Γκιγιού

13:55

Στουρνάρας στο Politico: H εντυπωσιακή ελληνική ανάπτυξη δεν εξαρτάται από το ρωσικό πετρέλαιο

13:36

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να πολεμήσουν το νέο συριακό καθεστώς

13:24

Γροιλανδία: Δεν χρειαζόμαστε το πλωτό νοσοκομείο του Τραμπ, λέει ο Δανός υπουργός Άμυνας

13:10

Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές Αθήνας - Θεσσαλονίκης ψάχνουν Έλληνες και ξένοι, πόσα δίνουν για αγορά/ενοικίαση

12:55

Ζαγοροχώρια: Μια βόλτα στα πιο εντυπωσιακά γεφύρια

12:33

Λήμνος: Αίτημα για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Χωρίς νερό η Μύρινα

12:22

Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει ήδη «συνθηκολογήσει»

12:07

Δυνατές εξαγγελίες από αδύναμους ηγέτες

12:02

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες εξαιτίας πακιστανικών αεροπορικών επιδρομών

11:55

Λαγκάρντ: Η ΕΕ δεν χρειάζεται και τους 27 για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις

11:40

Κοντογεώργης: Η πολιτική της κυβέρνησης απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χωρίς διαχωρισμούς και περιχαρακώσεις

11:28

Καλιφόρνια: Νεκρός και ο ένατος αγνοούμενος που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα

11:24

Σπανάκης: Τα 228 έργα που εκτελούνται στα Δωδεκάνησα, με προϋπολογισμό 110 εκατ., είναι έργο της ΝΔ

11:04

BBC: Τα επτά σενάρια για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

10:55

FT: Η Ελλάδα στοχεύει σε κεντρικό ρόλο στην μετά-Ρωσία αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης

10:49

Ο Τραμπ στέλνει πλωτό νοσοκομείο στη Γροιλανδία

10:47

Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones σε Κίεβο και άλλες περιοχές