INSIDE OUT

Ο Κασσελάκης «σκοτώνει» Συριζα και κλείνει το μάτι στην Άνω Μεσαία Τάξη, τους landlords, αλλά και σε όσους πάνε με λεωφορείο

Μαρία Νταλιάνη
14-03-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κασσελάκης «σκοτώνει» ΣΥΡΙΖΑ και κλείνει το μάτι στην Άνω Μεσαία Τάξη, τους landlords, αλλά και σε όσους πάνε με λεωφορείο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με άψογο κούρεμα του φαντάρου, το γνωστό αστραφτερό χαμόγελο και πολύ πάθος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega (Τζίμα, Πρετεντέρης). Καταρχήν έκοψε κάθε σχέση με την κυβερνητική περίοδο του κόμματος το οποίο τον εξέλεξε Πρόεδρο λέγοντας ότι ο κύκλος ’15-’19 έχει κλείσει. «Εγώ ήμουνα στην Αμερική τότε, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου» σημείωσε, ενώ αργότερα πρόσθεσε πολλές φορές πως «δεν γνωρίζει» (τι έγινε τότε). Φυσικά είπε τα καλύτερα για τον Αλέξη, αλλά ο Πρετεντέρης δεν έδειξε να πείθεται.

Στην επισήμανση της αμείλικτης Τζίμα ότι δύο βασικοί στυλοβάτες εκείνης της εποχής οι κ.κ. Νίκος Παππάς και Παύλος είναι πάρα πολύ κοντά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε παρά να τους στηρίξει 100%. Αθώα Ράνια. Πού να ‘ξερες τα πραγματικά αισθήματα του Προέδρου για τους δύο συνεργάτες του, τα οποία λογικά κάποια στιγμή θα τα μάθουν και οι ίδιοι, δεν μπορεί. Επίσης, πού να ‘ξεραν όλοι τα αισθήματα του Στέφανου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ας περάσουν οι ευρωεκλογές , και το σχέδιο θα ξεδιπλωθεί. Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι ο Πολάκης κάποια στιγμή θα μετανιώσει πικρά που δεν ψήφισε τα ομόφυλα.

Τι θα πει πού το ξέρω; Μου το’ πε αστακός του Chauncey Creek Lobster Pier.

Βιογραφικά

Η ολιγοήμερη στρατιωτική θητεία του Κασσελάκη στην Θήβα είναι ευκαιρία για απομόνωση από την τοξική Κουμουνδούρου, το κυνήγι των ΜΜΕ, τον μπαμπούλα του να φέρεται ως Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις υποχρεώσεις του με την Φάρλι, και την κρεβατομουρμούρα του Τάιλερ. Θα ξυπνάει νωρίς. Θα κάνει την γυμναστική του. Θα έρθει σε επαφή με νέα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα. Εντάξει, το φαγητό δεν θα είναι επιπέδου New England, αλλά γενικά η όλη εμπειρία θα είναι αναζωογονητική. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, θα ξεσκονίσει και μερικές εκατοντάδες βιογραφικά που του μάζεψε η Διάνα Βουτυράκου. Αυτά θα του είναι απολύτως χρήσιμα στην επόμενη φάση: όταν θα μετατρέψει αυτό που σήμερα αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ, σε Δημοκρατικό κόμμα, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Γενικά, όσοι νομίζουν ότι ο Στέφανος μετακόμισε για πάντα από τις ΗΠΑ για να πίνει πρωινό καφέ με το Εκτελεστικό, δεν έχει ιδέα.

Performer

Η εκδήλωση για τα φορολογικά και την ακρίβεια πήγε πολύ καλά. Το upper class πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ

είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και δωρεάν έναν άψογο performer, και μια απολαυστική σκηνική παρουσία με κίνηση,

σιωπές, ανατροπές και επιτέλους, καταπληκτικό συντονισμό με τα στοιχεία της οικονομικής πρότασης σε power point να εναλλάσσονται σε γιγαντοοθόνη. Είπε πολλά και αρκετά έχουν ενδιαφέρον, ειδικά όταν ακούγονται από ένα γέννημα θρέμμα του σκληρού καπιταλιστικού συστήματος. Καταρχήν έβγαλε μια λατρεία για το πλαφόν.

Πλαφόν παντού. Ανώτατο περιθώριο κέρδους 5% στη χονδρεμπορική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Ανώτατο όριο στο περιθώριο κέρδους από τη διύλιση και την εμπορία σε μόνιμη βάση στον μέσο όρο του συνόλου των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλαφόν κερδών σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας για τρόφιμα και βιομηχανικά είδη.

Υποσχέθηκε μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, εκτός από αύξηση 2% σε μεγάλες λέγοντας: Και καλούμε περίπου τις 10.000 εταιρείες που είναι μεγάλες σε κερδοφορία πάνω από 220.000 € να βάλουν πλάτη, διότι με αυτή τη μικρή αύξηση βοηθούν όλους αυτούς που έβαλαν σε εκείνους πλάτη για να υπάρχουν σήμερα τα προηγούμενα 14 χρόνια. Αυτό είναι δίκαιο και παραμένει ανταγωνιστικό σε διεθνή επίπεδα.

Εξάλλου το 2% του άμεσου φόρου που θα πληρώνουν περισσότερο, θα επιστρέψει στα ταμεία τους εις πολλαπλούν. Για ποιο λόγο; Διότι θα υπάρξει αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των υπόλοιπων που είναι πελάτες και συνεργάτες τους.

Άνω μεσαία τάξη

Ο Κασσελάκης έκλεισε το μάτι σε πολλές κοινωνικές ομάδες υποβάλλοντας προτάσεις όπως αυτή: «Μειώνουμε τον φόρο στα ενοίκια μέχρι 12.000 € στο 5% από το 15% που είναι σήμερα».

Και αυτή: «Για εισοδήματα από 100.000 έως 200.000 € μειώνουμε από το 44 στο 38%. Και όμως ξέρετε κάτι; Δεν είναι παράλογο αυτό, διότι η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια άνω μεσαία τάξη στη χώρα μας η οποία να μπορεί με την εργασία της, με τις επενδύσεις της να σπάσει τα ολιγοπώλια. Ο συγκεντρωτισμός του κεφαλαίου δεν είναι σε αυτή την κατηγορία, είναι στην πολύ πιο πάνω κατηγορία».

Αλλά και σε αυτούς: «Προτείνουμε την άμεση μείωση του κόστους στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών από 27 σε 9 ευρώ για όλα τα Μέσα Μεταφοράς, δηλαδή για το Μετρό, τον Ηλεκτρικό, το Τραμ, τα Τρόλεϊ, τα Λεωφορεία».

Και κάτι χρήσιμο (αν το κάνει)

Άμεση θέσπιση Παρατηρητηρίου καταναλωτή με δημοσιοποίηση κάθε εβδομάδα συγκριτικών πινάκων τιμών των προϊόντων στην Ελλάδα και σε δέκα ακόμη ευρωπαϊκές χώρες και για τις 66 κατηγορίες βασικών αγαθών, που η σημερινή κυβέρνηση νομοθέτησε το 2023 ως σχετιζόμενα με την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου.

Αυτό μάλιστα. Αλλά υπάρχουν στελέχη στο κόμμα για τέτοια;

Υπογραφή Παππά;

Η παρουσίαση των μέτρων για ακρίβεια και φορολογία θύμισε σε πολλούς τον ΣΥΡΙΖΑ προ του 2015, και έκανε άλλους να αναρωτιούνται από ποιους εκπονήθηκε καθώς υπήρξε μια μυστικότητα ως προς το περιεχόμενο. Οι προτάσεις φέρουν την σφραγίδα του τομεάρχη Οικονομικών Νίκου Παππά, ο οποίος απόλαυσε την παρουσίαση από την πρώτη σειρά της σκηνής. Κάπως μυστηριώδης ο Κασσελάκης, δεν έκανε καμία αναφορά στην ομάδα, καθώς το πήρε όλο πάνω του. Ουδείς άλλος βγήκε στην σκηνή. Και στο τέλος τους άφησε πάλι άφωνους όταν πήγε και κάθισε απλά στην καρέκλα του, δίπλα στον Φάμελλο χωρίς τις γνωστές χαιρετούρες. Καθώς οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να τσιμπάει, η εξέλιξη προβλέπεται συναρπαστική.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:34

Γαλλία: Σε καραντίνα 1.700 επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο - Υποψίες για επιδημία γαστρεντερίτιδας

15:27

Έφτασε στο Πεκίνο ο Τραμπ για τη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

15:23

Ρωσία: Ο ουκρανικός στρατός έπληξε σταθμό πετρελαίου και μονάδα φυσικού αερίου

15:14

Πρόστιμα σε 2 εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία και παραβάσεις καταναλωτικής νομοθεσίας

15:02

Δήμας: Πέντε νέες παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας στον ΒΟΑΚ

14:59

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για εισαγωγή σε Πρότυπα και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

14:50

myAlpha Vibe: Το χαρτζιλίκι αποκτά φυσική κάρτα που προσφέρει μηδενικά έξοδα συναλλάγματος

14:44

Σχοινάς: Τέλος τα προγράμματα βιολογικής μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας - «Χρειαζόμαστε νέο ξεκίνημα»

14:36

Τουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean Link ανοιχτά της Αστυπάλαιας

14:35

Μυτιληναίος: «Η ασφάλεια εφοδιασμού ωθεί την ενεργειακή μετάβαση»

14:33

ΕΚΠΟΙΖΩ: Απόφαση σταθμός για παράνομη χρέωση 0,80 ευρώ/μήνα σε καταθετικούς λογαριασμούς

14:23

Στους 68.788 οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-27

14:19

Επίδομα παιδιού - Α21: Ολοκληρώθηκε ο Β' κύκλος αιτήσεων - Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

14:17

ΕΑΕ 2025 - Agrisnap: Νέα ευκαιρία για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

14:11

Μαρινάκης: «Επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο για τα δύο κορίτσια στην Ηλιούπολη»

14:01

Αρανίτης (AKTOR): Η εικόνα της Κρήτης αλλάζει χάρη στα μεγάλα έργα υποδομών

13:59

Morgan Stanley για Ελλάδα: «Ασπίδα» στο ενεργειακό σοκ το πολύ υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα

13:52

Έξι ελληνικά νησιά ιδανικά για solo travellers

13:35

Προς παραίτηση ο Βρετανός υπουργός Υγείας

13:30

Κυρανάκης: Στην Αθήνα 1.076 νέα λεωφορεία - Ανανέωση οχημάτων άνω του 80%

13:22

Ιράν: Διαδοχικές σεισμικές δονήσεις κοντά στην Τεχεράνη - Φόβοι για μεγάλο σεισμό

13:14

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης»

13:02

«Ταύρος» για τη Eurobank η Jefferies - Αυξάνει στα 5,10 ευρώ την τιμή στόχο

13:01

Έρευνα: Έκθεση σε τοξικές ουσίες και άγχος στη μητέρα συνδέεται με εμφάνιση αυτισμού στο παιδί

12:49

Euroxx: Ξεκινά κάλυψη για CrediaBank με τιμή-στόχο 1,55 ευρώ

12:44

Ισπανία: Νέα μέτρα για Social Media και AI παρά τις πιέσεις της τεχνολογικής βιομηχανίας

12:41

Χατζηδάκης: Οι πολίτες είναι εδώ, έχουνε εδώ το μέλλον τους και θα αποφασίσουν

12:33

Λαβρόφ για ΗΠΑ-Ρωσία: «Πολλά λέγονται, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα»

12:28

Υποχρεωτικές οι Κλαδικές ΣΣΕ σε επισιτισμό και ζαχαρώδη - Αυξήσεις έως και 12%

12:26

Η Politis Group αποκτά τα Reader, Insider, Jenny και Basketa