INSIDE OUT

«Τσάκωσαν» τον Κασσελάκη με τις εταιρείες – «Μπαλωθιές» κατά ριπάς από Μητσοτάκη

13-03-2024 | 07:22
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τσάκωσαν» τον Κασσελάκη με τις εταιρείες – «Μπαλωθιές» κατά ριπάς από Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να παίξει «φουλ επίθεση», αλλά ξέχασε πως η άμυνα στον ΣΥΡΙΖΑ «μπάζει». Σαν τον Ολυμπιακό των τελευταίων ημερών ένα πράγμα (μέχρι να φέρει τον επόμενο Ισπανό προπονητή ο Πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά και - μην ξεχνάμε – Πρόεδρος και της Νότιχαμ Φόρεστ βεβαίως). Όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι στο γήπεδο της πολιτικής, δεν βγαίνει γκολ με γεμίσματα, ειδικά αν θες να παίζεις Ευρώπη και να σκοράρεις.

Πόσω μάλλον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει χάι σκορ στα αυτογκόλ και δεν φέρνει σε ομάδα με ομοιογένεια. Αλλά πότε είχε ομοιογένεια στο παιχνίδι του. Τώρα, όμως, ο αγώνας για τις Ευρωκάλπες ξεκίνησε και πρέπει να παίξει μπαλίτσα. Κι απέχει μόλις 2,5 μήνες για να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής, όταν θα κλείσουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές του 2024.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ, έστησε τη μπάλα στη σέντρα και έθεσε το δίλημμα: «Θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών...». Και στη συνέχεια έριξε την «μπαλωθιά»:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται ο κ. Κασσελάκης αν έχει εταιρίες, κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη». Ο πρωθυπουργός προκάλεσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το εξέλαβε ως ευκαιρία για να βγει στην αντεπίθεση.

Έδωσε ημερομηνία για τα αστακοκάραβα

Έτσι αναγκάστηκε να απαντήσει για τις εταιρείες με τα περίφημα αστακοκάραβα: Λέγοντας ότι ο Μητσοτάκης «ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023». Ο Κασσελάκης νόμισε ότι σκόραρε, αλλά δεν περίμενε να ακούσει τι θα βγάλει το VAR της Πειραιώς.

«1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: “Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση”. Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: “Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023”».

Και η «γαλάζια» ομάδα πέρασε στην αντεπίθεση: «Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Το Greek Dream αλά Κασσελάκη

Τι είναι, όμως, μερικά αστακοκάραβα μπροστά στο Greek Dream, που αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Τα ωραία ήδη είχαν αρχίσει από την προαναγγελία που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγραψε η «Αυγή»: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει τις βασικές πτυχές της θετικής ατζέντας του κόμματος στην εκδήλωση με τίτλο: «Ελληνικό όνειρο - Ζωή με αξιοπρέπεια».

«Θετική ατζέντα» είπατε σύντροφοι; Μετά τις εκλογές έρχεται η «αρνητική ατζέντα»; Σαν εκείνα τα προεκλογικά του Τσίπρα που θα καταργούσε με ένα άρθρο και ένα νόμο το μνημόνιο, τα «γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ» και μετά δημοψήφισμα – τούμπα;

Κατά το πρότυπο Τσίπρα, ο διάδοχος στον θρόνο της Κουμουνδούρου έταξε αυξήσεις μισθών, μειώσεις φόρων και τσάκισμα των καρτέλ. Για το τελευταίο, ας ρωτήσουν και τους παλιούς ΠΑΣΟΚους που πήγαν στην Κουμουνδούρου, τι έγινε τα ηρωικά πρώτα χρόνια της «Αλλαγής», με Ανδρέα Παπανδρέου. Πώς έδωσαν τη «μάχη του τελάρου» και μετρούσαν γκολ από τα αποδυτήρια… Αλλά για αυτά, ας ασχοληθεί ο ιστορικός του μέλλοντος.

Ο Χουντίνι «έπαθε Τσίπρα»

Επί του παρόντος, ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει ακούγοντας για τα μέτρα 3,2 δισ. ευρώ της «θετικής ατζέντας» ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης «έπαθε…Τσίπρα» και έταξε τα πάντα στους πάντες, είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών βάζοντας κάτω τα νούμερα. Και στόλισε:

«”Έπαθε… Τσίπρα”» και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Αμετανόητοι μετά τη διπλή ήττα των εκλογών του 2019 και του 2023, συνεχίζουν τα ίδια πολιτικά παραμύθια». Εδώ κάνει ένα λάθος ο υπουργός: Αρέσουν τα παραμύθια. Και από ψυχολογικής άποψης - όσο κι αν δεν είναι η ειδικότητά μου - με παραμύθια μεγαλώσαμε και έχουν γραφτεί τόσα επιστημονικά για τα βιώματα της παιδικής ηλικίας που σε συνοδεύουν, λένε, μέχρι τα γεράματα. Όπως και να ‘χει, πάντως, με τα παραμύθια δεν χορταίνεις.

Και φυσικά ο υπουργός που κρατά τον «κουμπαρά», ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέσυρε εκ νέου την προσφιλή του έκφραση για νέο «πολικό Χουντίνι». Και τον στόλισε: Τάζει λεφτά από μειώσεις φόρων χωρίς καμιά κοστολόγηση, χωρίς επίγνωση των συνεπειών για τον προϋπολογισμό και την Οικονομία... Και του θύμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση μείωσε ή κατάργησε πάνω από 50 φόρους… Και πως οι άμεσες ξένες επενδύσεις γράφουν ρεκόρ 20ετίας… Παρέθεσε και τις αυξήσεις μισθών που έκανε η κυβέρνηση, το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα...

Για να καταλήξει ο υπουργός: «Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια πορεία που συνδυάζει την υπεύθυνη οικονομική πολιτική με την κοινωνική δικαιοσύνη».

Κομμένο το έκτακτο δώρο Πάσχα 2024

Την ώρα ο Κασσελάκης μοιράζει λεφτά, η κυβέρνηση παίζει κατενάτσιο. Είναι και η παρουσία των θεσμών της ΕΕ στην Αθήνα αυτές τις ημέρες. Και η οποία συνδέεται με την προεργασία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως συζητήθηκε στο Eurogroup. Η πίεση για την επίτευξη των στόχων είναι εμφανής.

Εξ ου και ο πρωθυπουργός έδωσε «νέτα – σκέτα» τέλος στα σενάρια για την καταβολή ενός ακόμη επιδόματος ως «Δώρο Πάσχα». Θα δούμε, είπε, αν θα δοθεί κάτι προς το τέλος του έτους, αν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο. Καλά Χριστούγεννα, δηλαδή – τότε προσδοκούμε «Ανάσταση» του «Δώρου Πάσχα».

Γαλάζιο coaching για τις Ευρωεκλογές

Όλα στο Μαξίμου πλέον κινούνται γύρω από τις Ευρωεκλογές και τα σχέδια έχουν να κάνουν με την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας. Στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ μετράει απώλειες μετά τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Αλλά στη μάχη τώρα πρέπει να ριχτούν όλοι. Βουλευτές που απείχαν ή καταψήφισαν ήδη διαπιστώνουν πως η συμπεριφορά του Μαξίμου πλέον παραπέμπει στην ημέρα των ερωτευμένων, κι ας έχει παρέλθει η 14η Φεβρουαρίου.

Τώρα «αγάπες και λουλούδια»... Ποιο αντάρτικο στην ψηφοφορία; Ξεκινούν περιοδείες και το προσκλητήριο δεν αποκλείει όσους καταψήφισαν. Γιατί μπορεί η ΝΔ να «σαρώνει» στις δημοσκοπήσεις, να έχει διαφορά, αλλά η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι χαλαρή και μπορεί να έχει εκπλήξεις.

Πρώτος στόχος είναι ο Κ. Βελόπουλος, που βλέπουν να «τσιμπάει» ποσοστά ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα. «Πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στο δυστύχημα των Τεμπών, ανάμεσά τους και ο κ. Βελόπουλος», όπως τον κατονόμασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βέβαιο είναι ότι ο αγώνας για τις Ευρωεκλογές έχει ξεκινήσει. Ζούμε τις πρώτες φάσεις μετά την σέντρα. Και θα έχει πολλά επεισόδια μέχρι και τα τελευταία λεπτά.

Στα δικά μας, για το τέλος, μην απορείτε για τους σημερινούς χρησμούς, δεν είναι της αγαπημένης Πυθίας. Ακόμη και μια Πυθία, κορυφαία στους χρησμούς, χρειάστηκε να λείψει εκτάκτως.

Έτσι ανέκυψε η guest εμφάνιση. Το ξεκαθαρίζω για να μη πουν οι κακές γλώσσες ότι στο μαντείο έγινε του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλού αυτά...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:26

Μαρινάκης: Οι ελληνικές θέσεις διατυπώνονται πάντοτε ξεκάθαρα από τον πρωθυπουργό

13:15

Χαμάς: Το σύστημα υγείας στη Λωρίδα της Γάζας θα καταρρεύσει εντός ωρών

13:14

Mytilineos: Προς αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας

13:11

Εορτασμός για την Ημέρα της Ευρώπης

12:57

Μπαράζ νέων projects στη Γαλλία: Amazon, Microsoft, Morgan Stanley μεταξύ των επενδυτών

12:49

Βόρεια Μακεδονία: Το ΥΠΕΞ καλεί τους κρατικούς αξιωματούχους να τηρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών

12:45

Έρευνα: Το 87% των Ελλήνων οδηγών δηλώνει ότι φοβάται την επιθετική συμπεριφορά των άλλων οδηγών

12:33

Dominique Moerenhout (EPRA): Πώς απετράπη ο Αρμαγεδδών της Ιδιοκτησίας

12:17

Bloomberg: Η οικονομία της Ευρωζώνης θα ανεβάσει ρυθμό καθώς «γιατρεύεται» η Γερμανία

12:10

H Arm σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ημιαγωγούς τεχνητής νοημοσύνης το 2025

11:37

JOBmatch: Άνοιξε η πλατφόρμα προσλήψεων σε τουρισμό και εστίαση - Η διαδικασία των ραντεβού για συνέντευξη

11:33

Skroutz: Αύξηση κατά 7,95% στη μέση τιμή καλαθιού το φετινό Πάσχα

11:22

ΕΕΕΠ: Διαχειρίστηκε 883 καταγγελίες/αναφορές μέσα στο 2023

11:18

Έρευνα ΠΑΜΑΚ: Τι περιμένουν οι Έλληνες από την αγορά ακινήτων

10:56

Κύκλος Ιδεών: «Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης» - Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας

10:43

Με απαιτήσεις 6,26 εκατ. ευρώ «έκλεισε» το 2023 για την ΕΕΕΠ – Τα καζίνο οι μεγάλοι οφειλέτες

10:36

Σε αναζήτηση τάσης οι ευρωαγορές

10:30

Νιώσε ασφάλεια σε κάθε χιλιόμετρο – Ο έξυπνος τρόπος να κλείνεις την ασφάλειά σου

10:18

Κασσελάκης για ΝΔ: Έπαιξε στα ζάρια ένα εθνικό θέμα για μερικές χιλιάδες ακροδεξιές ψήφους

10:11

Επέστρεψε στην κερδοφορία το Vision Fund της SoftBank

10:05

Σύμβουλος Χαμενεΐ: Το Ιράν διατεθειμένο να διεξαγάγει απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ

09:55

Microsoft: Θα δαπανήσει 4 δισ. ευρώ για cloud και ΑΙ στη Γαλλία

09:47

Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για τα λύκεια

09:42

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο

09:21

ΑΑΔΕ: Προχωράει η ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων ΔΟΥ στο ΚΕΦΟΚ Αττικής

09:20

Ανεβάζουν ταχύτητα οι επενδύσεις σε startups - Φρέσκα κεφάλαια για την Ελλάδα

09:02

Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπτη η επιλογή της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας - Δεν θα δεχτούμε παρόμοια ολισθήματα

08:57

Ινδονησία: Τουλάχιστον 41 νεκροί, 17 αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

08:57

Εκπαίδευση και οικονομία: H έλλειψη εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού

08:53

Οι Σοσιαλιστές νικητές των περιφερειακών εκλογών στην Καταλονία, δεν εξασφαλίσουν πλειοψηφία