INSIDE OUT

Διαχείριση άγχους για την χρονιά του Δράκου η συμβουλή στις κατσίκες, Δυνατά Δυνατά με την Εκκλησία στον κάμπο η Ευαγγελία

Μαρία Νταλιάνη
09-02-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Διαχείριση άγχους για τη χρονιά του Δράκου η συμβουλή στις κατσίκες, Δυνατά Δυνατά με την Εκκλησία στον κάμπο η Ευαγγελία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ετοιμάζομαι για να υποδεχτώ τον Δράκο του Ξύλου. Κινέζικη Πρωτοχρονιά αύριο που φέρνει την χρονιά του δράκου. Ο δράκος συμβολίζει τη δύναμη, την αντοχή, την υγεία, την αρμονία και τη διαύγεια. Γνωστός για την εντιμότητα και την αίσθηση του καθήκοντος. Αν ο φίλος σου είναι δράκος είσαι τυχερός.

Αλλά και η κατσίκα συμπαθητική είναι.

Κατσίκα είναι ο Πρόεδρος του Πασοκ-Κιναλ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος γιόρτασε χθες τα γενέθλιά του σε κλειστό κύκλο.

Σύμφωνα με τους Κινέζους πάντα, η κατσίκα (ή πρόβατο κατά ορισμένες άλλες αρχαίες φυλές) είναι ευγενική, καλή, ελκυστική, της αρέσουν τα θαλασσινά, δεν θέλει να παίρνει σημαντικές αποφάσεις (προτιμά τους άλλους να κάνουν τη δουλειά), γενικά δεν είναι πολύ της δουλειάς, αποφεύγει τα ρίσκα, είναι εκλεκτική και έχει καλούς τρόπους. Η συμβουλή για την χρονιά του δράκου σε ότι αφορά την κατσίκα, είναι η καλή διαχείριση του άγχους, ενίσχυση της υγείας με τεχνικές χαλάρωσης, αναπνοής και ήπιας άσκησης (όχι basket είπαμε).

Τζαρτζαρίσματα λόγω ομοφύλων

Οι τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής σίγουρα θα χρειαστούν στον Πρόεδρο και μάλιστα άμεσα καταρχήν στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που θεσπίζει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας άλλωστε έδωσαν ήδη τον τόνο. Όπως όλοι γνωρίζουν, οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία. Ετσι λοιπόν και οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα βουλευτές θα προτιμήσουν την πρωθυπουργική παρότρυνση για αποχή. Το ίδιο και του Πασοκ. Το υπενθύμισε ευγενικά ο κ. Ιλχάν προκαλώντας οργή σε ορισμένους βουλευτές, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου. Η Νάντια είπε το προφανές: δηλαδή κάποιοι δεν θα ψηφίσουν για να μην κακοκαρδίσουν τους ψηφοφόρους τους, ενώ οι υπόλοιποι θα βγάλουν το φίδι απ’ την προοδευτική τρύπα; (η μετάφραση των λεχθέντων είναι ελεύθερη εννοείται).

Η Λιακούλη θα απέχει

Η δίκαιη οργή της Νάντιας όμως δεν κατευθύνθηκε εναντίον του συναδέλφου που επικαλείται το μουσουλμανικό θρησκευτικό αίσθημα, αλλά και στελεχών με επιτελικό ρόλο στο κόμμα, που δεν θα ψηφίσουν λόγω χριστιανικού θρησκευτικού αισθήματος. Η περίπτωση φωτογραφίζει καταρχήν την αγαπημένη μου Ευαγγελία Λιακούλη, Γραμματέα της ΚΟ. Όλα συγκλίνουν πως ούτε η Ευαγγελία θα ψηφίσει τα ομόφυλα. Γενικά στο καλό σενάριο το ένα τρίτο των βουλευτών του Πασοκ δεν θα ψηφίσει τα ομόφυλα, ενώ στο χειρότερο, σχεδόν οι μισοί.

Η grande dame του κάμπου

Βέβαια η Ευαγγελία δεν είναι τυχαία η πράσινη grande dame του κάμπου. Ξέρει πως τα ομόφυλα έρχονται και φεύγουν, οι ψηφοφόροι της όμως παραμένουν πάντα στη Λάρισα. Τις προάλλες μάλιστα έκανε επίδειξη δύναμης στην πίτα της, με καλεσμένο τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Ο κ. Δούκας δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό: με χαμηλά φώτα, εισήλθε στην Δημοτική Πινακοθήκη, έχοντας την Ευαγγελία να του κρατάει ψηλά τεντωμένο το χέρι, ενώ στην αίθουσα ακούγονταν αυτό:

Μπορεί να κέρδισε τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά τόσες μικρές ανατριχίλες στην πλάτη ορκίζομαι, δεν έζησε παρά μόνο εκείνη την βραδιά με την Λίτσα στην Λάρισα.

Έχασαν τις εκλογές

Κι ας χρειάστηκε μετά να κάνει και τον σταυρό του πριν κοπεί η πίτα.

Ήταν σ’ εκείνη την εκδήλωση που είχε κάτι απ’ το παλιό δυνατό Πασοκ του κάμπου, που ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, αφού διευκρίνισε ότι δεν μιλάει για πολιτική, επισήμανε πως όσοι αυτοδιοικητικοί είχαν ταχθεί σε ανύποπτο χρόνο υπέρ του γάμου των ομοφύλων, έχασαν τις εκλογές. Θέλει ο Δούκας να κάνει μια καλή εμφάνιση στις εκλογές της ΚΕΔΕ;

Βαρετές συναντήσεις

Η απάντηση είναι πως θέλει. Φυσικά, μετά τον θεσσαλικό τυφώνα που ονομάζεται Λιακούλη, μια απλή συνάντηση με έναν Πρόεδρο κόμματος κι έναν πρώην υπουργό

στο γραφείο του Δημάρχου Αθηναίων, είναι απλά βαρετή. Η Νέα Αριστερά δια του Νάσου Ηλιόπουλου στήριξε και στηρίζει Χάρη Δούκα στον Δήμο. Και υπόσχεται να στηρίξει και στην μάχη της ΚΕΔΕ. Απλά, μέχρι στιγμής δεν έχει δυνάμεις.

Ξεμένουν και οι Ευρωπαίοι

Από δυνάμεις ξεμένουν και οι Αριστεροί της Ευρώπης. Και το ξέρουν. Ο φόβος είναι ότι στις ευρωεκλογές, μπορεί να μην έχουν καν εκλεγεί όσοι ευρωβουλευτές απαιτούνται, για να σχηματιστεί ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Οπότε και η ανακατωσούρα στον Συριζα, μετά την πρόταση Ζαχαριάδη-Ραγκούση-Θεοχαρόπουλου για να πάνε με τους Σοσιαλιστές, μπορεί να είναι άνευ αντικειμένου: υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην υπάρχει καν ομάδα Left για να πάνε.

Αυτά είδε εγκαίρως και ο Πέτρος Κόκκαλης κι έτρεξε νωρίς νωρίς στους Πράσινους. Αυτοί τουλάχιστον έχουν ομάδα και είναι και κυβερνητικό κόμμα στην Γερμανία.

Ως εκ τούτου, το τσουχτερό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της ελληνικής κυβέρνησης με επίκεντρο τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου, απλά γρατζουνάει λίγο το προφίλ του Κυριάκου, αλλά μέχρις εκεί. Του τα είπε και ο Επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ χθες.

Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Η ΝΔ του Κυριάκου είναι το μεγαλύτερο asset του ΕΛΚ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

11η Σεπτεμβρίου: Η CIA είχε προειδοποιήσει για την Αλ Κάιντα πριν τις επιθέσεις

23:44

Βρετανία: Το κοινοβούλιο απέρριψε οριακά το νομοσχέδιο για την ευθανασία

23:32

ΠΟΥ: Το 64% των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη διαθέτει κάποια μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης

23:27

ΗΠΑ: Ρώσος αξιωματούχος θα μετάσχει στη G20 για την ενέργεια την ερχόμενη εβδομάδα

23:20

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τον Τραμπ να υιοθετήσει «από τώρα αυστηρές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας

23:09

Wall Street: Τέλος στο 4ήμερο πτωτικό σερί, +500 μονάδες για τον Dow Jones

22:55

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων των Χούθι – Αλληλεγγύη στη Σαουδική Αραβία

22:40

Αλλάζει τις επόμενες ημέρες ο καιρός - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

22:23

Εβδομαδιαίο ράλι για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή διόρθωση

22:04

Κλήρωση Eurojackpot 11/09/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:57

Ρεκόρ αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι - Πρωταγωνιστούν τα Βαλκάνια

21:36

Ελληνικό Μετρό: Μεταβατικός πρόεδρος ο Σπ. Χρυσανθόπουλος μετά την παραίτηση Καραδήμα

21:25

Τρίτη σερί εβδομάδα απωλειών για το χρυσό - Υποχώρησε 1,5%

21:11

Μεταλλείο Σκουριών: Η Ελλάδα εδραιώνεται στον ευρωπαϊκό χάρτη των κρίσιμων πρώτων υλών

20:55

CNN: Drones έπληξαν σύστημα αγωγών πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

20:39

Σουηδία: Μικρό προβάδισμα για την κεντροαριστερά ενόψει των εκλογών της Κυριακής

20:34

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Στις 6 Νοεμβρίου η καταβολή του μερίσματος 0,25 ευρώ/μετοχή

20:25

Unibios: Διαφοροποίηση στη διάθεση 800 χιλ. ευρώ από την ΑΜΚ

20:16

Σαρωτικοί έλεγχοι της τροχαίας σε πάνω από 2.000 σχολικά - Ξεπέρασαν τις 450 οι παραβάσεις

20:00

Προϋπολογισμός: Έσοδα, πλεονάσματα και αναπτυξιακό μοντέλο σε ενεργειακή «μέγγενη»

19:56

Τραμπ για 11η Σεπτεμβρίου: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, γι' αυτό μαχόμαστε σήμερα»

19:47

ΑΑΔΕ: Έλεγχος στο ιατρείο στο Κολωνάκι για την υπόθεση Μαζωνάκη

19:34

Έφτασε στο Καστελλόριζο ο Kυρ. Μητσοτάκης για την 83η επέτειο της Απελευθέρωσης

19:29

Eυρωαγορές: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο

19:19

ΗΑΕ: Επένδυση-μαμούθ 46 δισ. δολ. στη Γερμανία με τα data centers στο επίκεντρο

19:13

Πεζεσκιάν: Οι πιέσεις κατά του Ιράν έχουν «φτάσει σε κρίσιμο και επικίνδυνο στάδιο»

18:59

Υεμένη: Οι Χούθι ελέγχουν καθολικά το Στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ

18:50

«Ουδέν σχόλιο» από Nova για πληροφορίες περί εξαγοράς από τον Γιάννη Αλαφούζο

18:49

Fourlis: Στο 12,76% η συνολική συμμετοχή της Quest

18:34

Μόντι προς Πούτιν: Οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας