INSIDE OUT

Το βιολογικά ομόφυλο είναι και ταυτοτικά ομόφυλο; - Η γυναίκα είναι μητέρα ή παρένθετη κυοφόρος; - Τί θα κάνει η Λινού; Τι είναι το +; 

Μαρία Νταλιάνη
08-02-2024 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το βιολογικά ομόφυλο είναι και ταυτοτικά ομόφυλο; - Η γυναίκα είναι μητέρα ή παρένθετη κυοφόρος; - Τί θα κάνει η Λινού; Τι είναι το +; 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η παγκόσμια πρωτοτυπία να εισέρχονται στα μη κρατικά Πανεπιστήμια μαθητές που έχουν περάσει τουλάχιστον την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις Πανελλήνιες έχει ανάψει φωτιές. Η ντρίμπλα Πιερρακάκη δημιούργησε αμηχανία στα κόμματα που αντιδρούν καθώς τέτοια προσβολή δεν την περίμεναν. Και μάλιστα τελευταία στιγμή. Άντε τώρα να φτιαχτούν νέα πανό για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ αν το είχε αφήσει ελεύθερο, πόσο ταίριαζαν όλα τα γνωστά συνθήματα περί χρημάτων που αγοράζουν το πτυχίο κλπ κλπ.

Με τα μη κρατικά έχω μπλέξει κι εγώ. Δέχομαι τεράστιες πιέσεις να μετατρέψω σε σχολή το Μαντείο, ώστε υποψήφιες Πυθίες από κάθε περίεργο μέρος του κόσμου να έρχονται για να μάθουν την τέχνη στους Δελφούς. Το σκέφτομαι.

Τι είναι το φύλο;

Στη σχολή μου εννοείται θα έρχονται άτομα. Σκέτο. Θα γίνει σωστά. Χωρίς κανέναν περιορισμό φύλου. Ετσι κι αλλιώς οι άνθρωποι θα αφανιστούν. Μια νέα πολιτικός που είμαι σίγουρη ότι με καταλαβαίνει, είναι η πασιονάρια Έλενα, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας χθες στην τελευταία συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, και πριν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων εισαχθεί για ψήφιση στην ολομέλεια, τα έχωσε στον Σκέρτσο.

«Μια πρώτη σημαντική επισήμανση που κάναμε και στην πρώτη συνεδρίαση και ακούστηκε και από τους φορείς, χωρίς ο κύριος υπουργός να μας έχει δώσει ακόμα οποιαδήποτε απάντηση, για εμάς είναι σημαντικό, για εμάς είναι θεμελιώδες, για εμάς είναι κομβικό, το φύλο αποτελεί πλέον και ταυτοτικό στοιχείο.

Ένα ζευγάρι βιολογικά ομοφύλων, λοιπόν, μπορεί να έχει έτερη ταυτότητα και, ως εκ τούτου, να μην είναι ταυτοτικά ομόφυλο με το ν. 4491/2017. Προτείνουμε ξεκάθαρα την αντικατάσταση κάθε αναφοράς από ομόφυλα με την έκφραση "πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου"».

Η έγκυος γυναίκα είναι μητέρα;

Η κ. Ακρίτα, αφού ξεκαθάρισε ότι το σωστό είναι έναντι του νόμου είναι το «πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου», προχώρησε και στο το τι είναι η παρένθετη μητέρα. «Να πούμε, λοιπόν, εδώ ότι δεν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για παρένθετη μητρότητα. Μιλάει για παρενθεσία, για παρένθετη κύηση και η γυναίκα δεν είναι μητέρα, είναι η παρένθετη κυοφόρος. Η κοινωνία θα προχωρήσει μπροστά».

Κι από που θα είναι οι παρένθετες;

Μια ιδέα είχε ο βουλευτής Σπ. Μπιμπίλας της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Θα μπορούσε να προβλεφθεί μια εφαρμογή του νόμου, όταν η κύηση γίνεται από γυναίκες με ιθαγένεια ή διαμονή σε χώρες που δεν τελούν σε οικονομικές συνθήκες όμοιες ή ανώτερες από αυτές που επικρατούν στη χώρα ιθαγένειας ή κατοικίας των γονέων ή σε χώρες που τελούν σε περίοδο πολέμου ή σε χώρους όπου επικρατούν ειδικές συνθήκες λόγω φυσικών ή άλλων καταστροφών», είπε.

Μόνο από Ελλάδα

Μια άλλη ιδέα είχε η κ. Αχτσιόγλου. «Να επιτρέπεται μόνο σε όσες διαμένουν και όσους διαμένουν στην Ελλάδα, και εννοώ όλους και τους αιτούντες και την παρένθετη, για να μην υπάρχουν κυκλώματα, για να μην υπάρχουν τάσεις εκμετάλλευσης μεταναστριών, να ρυθμιστεί ώστε να είναι σαφής ο αλτρουιστικός χαρακτήρας, να ρυθμιστεί ώστε να γίνεται ουσιώδης έλεγχος από το δικαστήριο και όχι μόνο ένας τυπικός έλεγχος».

Και η φτώχεια;

Η γιατρός Αθηνά Λινού του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τις ίδιες απόψεις με την Έλενα Ακρίτα. Η τοποθέτηση της κ. Αθηνάς Λινού, φώτισε με στοιχεία μια άλλη πλευρά.

«Όταν ετέθη το νομοσχέδιο, έψαξα να δω τι δηλώνουν τα Ηνωμένα Έθνη και τι δηλώνει η UNICEF σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών. Πρέπει να σας πω, ότι είδαμε με μεγάλη έκπληξη που μετατράπηκε λίγο σε φόβο, ειδικές αποφάσεις που αφορούν την παρένθετη κύηση ή τεκνοποιία. Υπάρχουν πολλοί όροι. Και ήταν μάλιστα και της UNICEF, αλλά και της αρχής της Βερόνας την οποία υιοθέτησαν τα Ηνωμένα Έθνη, ένας καταπέλτης. Διότι αυτό που έλεγε, ήταν ότι πριν μια κυβέρνηση υιοθετήσει ή νομοθετήσει την παρένθετη κύηση, πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει - και μεταφράζω επί λέξη - πώληση παιδιών, σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών, πορνογραφία και ότι θα διατηρηθεί απλούστερα στο μυαλό μας πράγματα, το δικαίωμα του παιδιού σε ταυτότητα και το δικαίωμά του παιδιού σε ιθαγένεια. Και αυτό μου έδωσε μια απάντηση στο μυαλό μου, γιατί προοδευτικές χώρες ή κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ιταλία απαγορεύουν πλήρως την παρένθετη κύηση. Προτείνω να καταργήσουν την παρένθετη κύηση; Ως γιατρός θα ήμουν τρελή αν το έλεγα. Ως πολιτικός δεν ξέρω», είπε με ειλικρίνεια.

Τι θα κάνει;

Άγνωστο. Το πιθανότερο να απέχει. Όπως αποκάλυψε στη Βουλή «εγώ δεν είπα ότι δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο, ούτε είπα ότι έρχομαι σε ρήξη με το κόμμα.

Έρχομαι σε ρήξη με τις μετατροπές της αρχικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα, με τη μετατροπή του Ιουλίου ή τέλος Ιουνίου του 2022 και την αντίστοιχη αλλαγή της Αρχής, η οποία νομιμοποιήθηκε και στην οποία πολύ περίεργα, δεν ήθελα να πω ότι ενισχύοντας την εμπορευματοποίηση, δώσατε δικαίωμα σε άτομα που παροδικά κατοικούν στην Ελλάδα να προχωρήσουν σε παρένθετη κύηση ή κυοφορία.

Επίσης, δώσατε δικαίωμα σε απεριόριστο αριθμό τεχνοεμβρυοεμφυτεύσεων, χωρίς καμία προϋπόθεση για την προστασία, ούτε της υγείας και της ασφάλειας της γυναίκας, ούτε των δικαιωμάτων του παιδιού».

Η κ. Λινού αναφέρθηκε στην Αρχή Υποβοηθούμενης Ιατρικής Κύησης. Περιμένω τις απαντήσεις του υπουργού Άκη Σκέρτσου στη Βουλή.

Απορίες

Προβλέπω ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα έχει ενδιαφέρον. Αν για την Έλενα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ως προς το φύλο και την παρένθετη μητέρα, κάποιοι έφυγαν από τις τέσσερις συνεδριάσεις της Επιτροπής, έχοντας ακόμα απορίες.

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, το τι κρύβεται και θα πρέπει να το καταλάβουν αυτοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη με την ψήφο τους να νομοθετήσουν» ξεκίνησε ο βουλευτής Παύλος Σαράκης της Ελληνικής Λύσης.

«Η λέξη, λοιπόν, «ΛΟΑΤΚΙ +» είναι τα αρχικά των λέξεων: Λ, λεσβίες οι γυναίκες, δηλαδή, οι οποίες έλκονται μόνο από μία γυναίκα ομοφυλόφιλη. Ομοφυλόφιλοι το Ο, άνδρες οι οποίοι έλκονται μόνον από άντρες. Το Α, αμφιφυλόφιλοι άτομα που έλκονται από τα δύο φύλα. Το Τ, τρανς, άτομα που αυτοπροσδιορίζονται με διαφορετική ταυτότητα φύλου από το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή του. Το Κ, - εδώ που δεν μιλάει κανένας- είναι το αγγλικό Q. Είναι κυρίως, η βιολογία για άτομα ρευστού φύλου τα οποία δεν θέλουν να εκφράζονται και να χαρακτηρίζονται ούτε σαν άντρες, ούτε σαν γυναίκες. Το I, ίντερσεξ είναι σε άτομα με γενετικές ανωμαλίες.

Εκείνο, λοιπόν, το σύμβολο στο τέλος το+ , τι να σημαίνει άραγε;»

Είναι προφανής ο φόβος Σαράκη για το άγνωστο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:10

Κυκλοφορία βιβλίου Μιχάλη Σάλλα: «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα …και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»

19:03

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το Πληροφοριακό της Alpha Bank για Alpha Trust

19:01

Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη

19:01

Στον πάτο της ΕΕ σε ειδικούς νέων τεχνολογιών η Ελλάδα

18:50

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα επιδόματα Μαΐου

18:40

Γεωργιάδης: Σήμερα το ΕΣΥ είναι σε όλους τους δείκτες στην καλύτερη θέση που ήταν ποτέ

18:37

ΕΤΑΔ: Η Otus ΙΚΕ οριστικός πλειοδότης για το «Ξενία Βυτίνας»

18:34

ΥΠΑΑΤ: Στόχος ένα πιο αξιόπιστο, διαφανές και αποτελεσματικό σύστημα πιστοποίησης για τα βιολογικά προϊόντα

18:27

Alter Ego Media: Στροφή σε MME και ψυχαγωγία με στόχο EBITDA 67 εκατ. ευρώ το 2026

18:20

Κρι-Κρι: Στα 89,9 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών με άνοδο 35,4%

18:02

Αύξηση 293% στα καθαρά κέρδη της Motor Oil το α' τρίμηνο

17:56

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε «απόσταση βολής» για νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης

17:51

Φυσικές Καταστροφές 2026-2030: Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής

17:51

Panathēnea 2026: Η Alpha Bank δίνει δυναμικό «παρών» με επίκεντρο τον διαγωνισμό καινοτομίας FinQuest 2026

17:50

EET: Στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» το σχολείο των 2 νικητριών του European Money Quiz

17:46

Fais Group: Εγκρίθηκε η συγχώνευση των θυγατρικών ELSOL και E-Tennis

17:31

Στην «ελίτ» του 1 τρισ. δολαρίων και η SK Hynix

17:21

Παπασταύρου: Ολιστική προσέγγιση για χωροταξία και ενέργεια - Νέα χωροταξικά πλαίσια για τουρισμό, ΑΠΕ και βιομηχανία

17:20

Ολλανδία: Στέλνει ναρκαλιευτικό στη Μεσόγειο για πιθανή ταχεία ανάπτυξη στα Στενά του Ορμούζ

17:20

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από τον Τραμπ περισσότερους πυραύλους για την αντιαεροπορική άμυνα

17:07

Χατζηδάκης: «Μια υπεύθυνη δήλωση θα αρκεί αντί για πλήθος δικαιολογητικών στο Δημόσιο»

17:02

«Ταύρος» για S&P 500 η Goldman Sachs: Αναβαθμίζει την τιμή - στόχο στις 8.000 μονάδες

16:53

Προς νέο ρεκόρ ο Dow Jones στη Wall Street

16:47

«Γκάζι» για περισσότερες αλλά και πιο παραγωγικές ξένες επενδύσεις

16:34

Κίνα: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε ολλανδική φρεγάτα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

16:21

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα και η Sberbank μπορούν βάσει νόμου να καταρρίπτουν drone

16:20

Δημοσκόπηση RealPolls: Ισχυρό προβάδισμα για ΝΔ - Πού βρίσκονται Τσίπρας και Καρυστιανού

16:20

Η Ρωσία απειλεί την Αρμενία με κυρώσεις εάν συνεχίσει την πορεία ένταξης στην ΕΕ

16:19

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

16:13

Ουκρανία: Αξιωματικός του στρατού προβλέπει ότι πλησιάζει το «σημείο καμπής» στον πόλεμο