INSIDE OUT

Το βιολογικά ομόφυλο είναι και ταυτοτικά ομόφυλο; - Η γυναίκα είναι μητέρα ή παρένθετη κυοφόρος; - Τί θα κάνει η Λινού; Τι είναι το +; 

Μαρία Νταλιάνη
08-02-2024 | 07:33
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το βιολογικά ομόφυλο είναι και ταυτοτικά ομόφυλο; - Η γυναίκα είναι μητέρα ή παρένθετη κυοφόρος; - Τί θα κάνει η Λινού; Τι είναι το +; 

Η παγκόσμια πρωτοτυπία να εισέρχονται στα μη κρατικά Πανεπιστήμια μαθητές που έχουν περάσει τουλάχιστον την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις Πανελλήνιες έχει ανάψει φωτιές. Η ντρίμπλα Πιερρακάκη δημιούργησε αμηχανία στα κόμματα που αντιδρούν καθώς τέτοια προσβολή δεν την περίμεναν. Και μάλιστα τελευταία στιγμή. Άντε τώρα να φτιαχτούν νέα πανό για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ αν το είχε αφήσει ελεύθερο, πόσο ταίριαζαν όλα τα γνωστά συνθήματα περί χρημάτων που αγοράζουν το πτυχίο κλπ κλπ.

Με τα μη κρατικά έχω μπλέξει κι εγώ. Δέχομαι τεράστιες πιέσεις να μετατρέψω σε σχολή το Μαντείο, ώστε υποψήφιες Πυθίες από κάθε περίεργο μέρος του κόσμου να έρχονται για να μάθουν την τέχνη στους Δελφούς. Το σκέφτομαι.

Τι είναι το φύλο;

Στη σχολή μου εννοείται θα έρχονται άτομα. Σκέτο. Θα γίνει σωστά. Χωρίς κανέναν περιορισμό φύλου. Ετσι κι αλλιώς οι άνθρωποι θα αφανιστούν. Μια νέα πολιτικός που είμαι σίγουρη ότι με καταλαβαίνει, είναι η πασιονάρια Έλενα, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας χθες στην τελευταία συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, και πριν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων εισαχθεί για ψήφιση στην ολομέλεια, τα έχωσε στον Σκέρτσο.

«Μια πρώτη σημαντική επισήμανση που κάναμε και στην πρώτη συνεδρίαση και ακούστηκε και από τους φορείς, χωρίς ο κύριος υπουργός να μας έχει δώσει ακόμα οποιαδήποτε απάντηση, για εμάς είναι σημαντικό, για εμάς είναι θεμελιώδες, για εμάς είναι κομβικό, το φύλο αποτελεί πλέον και ταυτοτικό στοιχείο.

Ένα ζευγάρι βιολογικά ομοφύλων, λοιπόν, μπορεί να έχει έτερη ταυτότητα και, ως εκ τούτου, να μην είναι ταυτοτικά ομόφυλο με το ν. 4491/2017. Προτείνουμε ξεκάθαρα την αντικατάσταση κάθε αναφοράς από ομόφυλα με την έκφραση "πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου"».

Η έγκυος γυναίκα είναι μητέρα;

Η κ. Ακρίτα, αφού ξεκαθάρισε ότι το σωστό είναι έναντι του νόμου είναι το «πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου», προχώρησε και στο το τι είναι η παρένθετη μητέρα. «Να πούμε, λοιπόν, εδώ ότι δεν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για παρένθετη μητρότητα. Μιλάει για παρενθεσία, για παρένθετη κύηση και η γυναίκα δεν είναι μητέρα, είναι η παρένθετη κυοφόρος. Η κοινωνία θα προχωρήσει μπροστά».

Κι από που θα είναι οι παρένθετες;

Μια ιδέα είχε ο βουλευτής Σπ. Μπιμπίλας της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Θα μπορούσε να προβλεφθεί μια εφαρμογή του νόμου, όταν η κύηση γίνεται από γυναίκες με ιθαγένεια ή διαμονή σε χώρες που δεν τελούν σε οικονομικές συνθήκες όμοιες ή ανώτερες από αυτές που επικρατούν στη χώρα ιθαγένειας ή κατοικίας των γονέων ή σε χώρες που τελούν σε περίοδο πολέμου ή σε χώρους όπου επικρατούν ειδικές συνθήκες λόγω φυσικών ή άλλων καταστροφών», είπε.

Μόνο από Ελλάδα

Μια άλλη ιδέα είχε η κ. Αχτσιόγλου. «Να επιτρέπεται μόνο σε όσες διαμένουν και όσους διαμένουν στην Ελλάδα, και εννοώ όλους και τους αιτούντες και την παρένθετη, για να μην υπάρχουν κυκλώματα, για να μην υπάρχουν τάσεις εκμετάλλευσης μεταναστριών, να ρυθμιστεί ώστε να είναι σαφής ο αλτρουιστικός χαρακτήρας, να ρυθμιστεί ώστε να γίνεται ουσιώδης έλεγχος από το δικαστήριο και όχι μόνο ένας τυπικός έλεγχος».

Και η φτώχεια;

Η γιατρός Αθηνά Λινού του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τις ίδιες απόψεις με την Έλενα Ακρίτα. Η τοποθέτηση της κ. Αθηνάς Λινού, φώτισε με στοιχεία μια άλλη πλευρά.

«Όταν ετέθη το νομοσχέδιο, έψαξα να δω τι δηλώνουν τα Ηνωμένα Έθνη και τι δηλώνει η UNICEF σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών. Πρέπει να σας πω, ότι είδαμε με μεγάλη έκπληξη που μετατράπηκε λίγο σε φόβο, ειδικές αποφάσεις που αφορούν την παρένθετη κύηση ή τεκνοποιία. Υπάρχουν πολλοί όροι. Και ήταν μάλιστα και της UNICEF, αλλά και της αρχής της Βερόνας την οποία υιοθέτησαν τα Ηνωμένα Έθνη, ένας καταπέλτης. Διότι αυτό που έλεγε, ήταν ότι πριν μια κυβέρνηση υιοθετήσει ή νομοθετήσει την παρένθετη κύηση, πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει - και μεταφράζω επί λέξη - πώληση παιδιών, σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών, πορνογραφία και ότι θα διατηρηθεί απλούστερα στο μυαλό μας πράγματα, το δικαίωμα του παιδιού σε ταυτότητα και το δικαίωμά του παιδιού σε ιθαγένεια. Και αυτό μου έδωσε μια απάντηση στο μυαλό μου, γιατί προοδευτικές χώρες ή κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ιταλία απαγορεύουν πλήρως την παρένθετη κύηση. Προτείνω να καταργήσουν την παρένθετη κύηση; Ως γιατρός θα ήμουν τρελή αν το έλεγα. Ως πολιτικός δεν ξέρω», είπε με ειλικρίνεια.

Τι θα κάνει;

Άγνωστο. Το πιθανότερο να απέχει. Όπως αποκάλυψε στη Βουλή «εγώ δεν είπα ότι δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο, ούτε είπα ότι έρχομαι σε ρήξη με το κόμμα.

Έρχομαι σε ρήξη με τις μετατροπές της αρχικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα, με τη μετατροπή του Ιουλίου ή τέλος Ιουνίου του 2022 και την αντίστοιχη αλλαγή της Αρχής, η οποία νομιμοποιήθηκε και στην οποία πολύ περίεργα, δεν ήθελα να πω ότι ενισχύοντας την εμπορευματοποίηση, δώσατε δικαίωμα σε άτομα που παροδικά κατοικούν στην Ελλάδα να προχωρήσουν σε παρένθετη κύηση ή κυοφορία.

Επίσης, δώσατε δικαίωμα σε απεριόριστο αριθμό τεχνοεμβρυοεμφυτεύσεων, χωρίς καμία προϋπόθεση για την προστασία, ούτε της υγείας και της ασφάλειας της γυναίκας, ούτε των δικαιωμάτων του παιδιού».

Η κ. Λινού αναφέρθηκε στην Αρχή Υποβοηθούμενης Ιατρικής Κύησης. Περιμένω τις απαντήσεις του υπουργού Άκη Σκέρτσου στη Βουλή.

Απορίες

Προβλέπω ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα έχει ενδιαφέρον. Αν για την Έλενα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ως προς το φύλο και την παρένθετη μητέρα, κάποιοι έφυγαν από τις τέσσερις συνεδριάσεις της Επιτροπής, έχοντας ακόμα απορίες.

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, το τι κρύβεται και θα πρέπει να το καταλάβουν αυτοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη με την ψήφο τους να νομοθετήσουν» ξεκίνησε ο βουλευτής Παύλος Σαράκης της Ελληνικής Λύσης.

«Η λέξη, λοιπόν, «ΛΟΑΤΚΙ +» είναι τα αρχικά των λέξεων: Λ, λεσβίες οι γυναίκες, δηλαδή, οι οποίες έλκονται μόνο από μία γυναίκα ομοφυλόφιλη. Ομοφυλόφιλοι το Ο, άνδρες οι οποίοι έλκονται μόνον από άντρες. Το Α, αμφιφυλόφιλοι άτομα που έλκονται από τα δύο φύλα. Το Τ, τρανς, άτομα που αυτοπροσδιορίζονται με διαφορετική ταυτότητα φύλου από το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή του. Το Κ, - εδώ που δεν μιλάει κανένας- είναι το αγγλικό Q. Είναι κυρίως, η βιολογία για άτομα ρευστού φύλου τα οποία δεν θέλουν να εκφράζονται και να χαρακτηρίζονται ούτε σαν άντρες, ούτε σαν γυναίκες. Το I, ίντερσεξ είναι σε άτομα με γενετικές ανωμαλίες.

Εκείνο, λοιπόν, το σύμβολο στο τέλος το+ , τι να σημαίνει άραγε;»

Είναι προφανής ο φόβος Σαράκη για το άγνωστο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:46

Red Arrows: Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη - Φωτογραφίες

23:22

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε χωριό στην περιοχή του Χαρκόβου

22:59

Μαρία Συρεγγέλα για ευρωεκλογές: Η ΝΔ έχει θέσεις και τις υλοποιεί

22:34

Σχοινάς: «Επείγει ο εξευρωπαϊσμός των Βαλκανίων, όχι η Βαλκανιοποίηση της Ευρώπης»

22:20

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση GPO: Ευρύ προβάδισμα ΝΔ - Η εικόνα στους «γαλάζιους» υποψήφιους

22:06

Κώτσηρας (ΥΦΥΠΕΞ): Με τους Έλληνες της Διασποράς για τη δυναμική Ελλάδα της γνώσης

21:47

Τελεσίγραφο Γκαντζ σε Νετανιάχου για Γάζα

21:28

Γεωργία: Η πρόεδρος έθεσε βέτο στον νόμο περί «εξωτερικής επιρροής»

21:00

Η οικονομική στασιμότητα του Βορρά κλείνει το χάσμα με τον Νότο – Η περίπτωση της Ελλάδας

20:37

«Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και ζέστης μέχρι την Τετάρτη – Τι είναι το οξειδωτικό στρες

20:18

Γερμανία: Δέσμευση Σολτς για αλληλεγγύη στους πληγέντες του Ζάαρλαντ από τις βροχοπτώσεις

20:00

Βόρεια Μακεδονία: Επαναληπτικές κάλπες σε 7 εκλογικά τμήματα

19:45

Τι είναι η κορτιζόλη και πώς επηρεάζει το σώμα σου

19:30

Πρώτο ελληνικό εταιρικό ομόλογο που ψηφιοποιήθηκε με τεχνολογία blockchain

19:15

Σκρέκας: Πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα τα Επιμελητήρια

19:00

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

18:45

Θεοχάρης: Δεν μπορούμε να πάμε σε μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα

18:30

Youth Pass: Πάνω από 145.000 νέοι οι δικαιούχοι - Η καταβολή και η αξιοποίηση των 150 ευρώ

18:16

Βενιζέλος: Αναγκαία και υποχρεωτική η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

18:00

Δρομολογούνται έργα προστασίας και αποκατάστασης του Κάστρου της Μεθώνης

17:45

ΟΣΕΘ: Τη Δευτέρα τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

17:31

Αυγενάκης: Μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων επιδοτήσεων

17:15

Ένας κοινός παρονομαστής από Τόκιο έως Νέα Υόρκη

17:00

Ρεύμα: Καθαρό εγχώριο κέρδος 320 εκατ. από τη διασύνδεση Ελλάδα – Κύπρος

16:43

Κασσελάκης: Απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών

16:26

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία και ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»

16:08

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ: «Βήμα - βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται»

15:50

Επιστροφή πάνω από τα 67.000 δολάρια για το Bitcoin

15:35

Ουκρανία: Σχεδόν 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Χάρκοβο

15:20

Για τι θέλει να τον θυμούνται όταν «φύγει» ο συνιδρυτής της Apple