INSIDE OUT

Απ’ τα Χανιά και τον Μπλίνκεν, σε μεταναστευτικό και αθλητικά ο Κυριάκος - Ο Φλωρίδης έχει κέφια

08-01-2024 | 06:58
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Απ’ τα Χανιά και τον Μπλίνκεν, σε μεταναστευτικό και αθλητικά ο Κυριάκος - Ο Φλωρίδης έχει κέφια

Ήταν μια επίσκεψη ολίγων ωρών, στο όριο του επίσημου-ανεπίσημου. Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στα αγαπημένα του Χανιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων, και τελικά το να έχεις πρωθυπουργό από την Κρήτη βολεύει απίστευτα τους αμερικανούς αξιωματούχους που θέλουν να σου πουν κάτι εκτάκτως. Φυσικά βολεύονται εμμέσως και οι κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών, αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που θα έπρεπε να επιστρατευτούν για τα μέτρα ασφαλείας εάν η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν γίνονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενώ στα Χανιά, αμέσως όλα ευκολότερα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε Ιορδανία, Ισραήλ, Δυτική Όχθη, Κατάρ, Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Κωνσταντινούπολη και τέλος Κρήτη. Πέρα από τα ουσιαστικά (τέλος Φλεβάρη η αίτηση για τα ελληνικά F35, ελληνική συμμετοχή για περιορισμό της τρομοκρατίας των Χούθι που πλήττει και τα ελληνικά συμφέροντα της ναυτιλίας, κλπ), υπάρχουν και τα σημειολογικά.

Ο κ. Μπλίνκεν και οι συνεργάτες του πήραν άλλη μια φορά γεύση της αυτοκρατορικής θεώρησης του Προέδρου Ερντογάν κατά την συνάντηση

και της διαφοράς με την μίνι-ελληνική σύσκεψη στα Χανιά.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας καθισμένος μόνος του απόμακρα στον θρόνο, έχει δεξιά κι αριστερά την αμερικανική και την τουρκική αντιπροσωπεία.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός κάθεται στο κέντρο του τραπεζιού απέναντι στον κ. Μπλίνκεν και έχει δίπλα του τον ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη, και τρεις κυρίες: την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, την διπλωματική σύμβουλο Αννα-Μαρία Μπούρα, και την Ειδική Σύμβουλο Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας Αριστοτελία Πελώνη.

Καλύτερα στα Χανιά

Βεβαίως αν ο Κυριάκος ήξερε την τον περιμένει από σήμερα, δε νομίζω να επέστρεφε στην Αθήνα. Και δεν εννοώ την συνάντηση με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, που θα συναντήσει σήμερα, και στην συνέχεια την ομιλία για τις Ευρωπαϊκές Λύσεις στην Κοινή Πρόκληση της Μετανάστευσης.

Εννοώ την καυτή πατάτα στα ποδοσφαιρικά που του πέταξε χθες βράδυ ο δικηγόρος Κούγιας εκ μέρους του Προέδρου του Ολυμπιακού. Δεν θα εμπλακώ με τα αθλητικά. Θα μείνω στα πολιτικά.

Ο κ. Κούγιας κάλεσε τον Πρωθυπουργό:

α) να παρέμβει ο ίδιος να διακόψει ο ίδιος το ελληνικό πρωτάθλημα.

β) να πάρει θέση και να διακόψει το πρωτάθλημα να μην συνεχίσει να υπάρχει η ομπρέλα του ανιψιού του σε αυτούς τους εγκληματίες

και τέλος, να ξανακάνει έναν μικρό διορθωτικό, καθώς όπως είπε «ο κ. Βρούτσης αν δεν μπορεί, να αλλάξει».

Είπε όμως κι έναν καλό λόγο. «Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ευτυχώς υπάρχει ο κ. Οικονόμου αντεισαγγελέας και ο κ. Φλωρίδης» .

Ο Φλωρίδης έχει κέφια

Με το τελευταίο δεν ξέρω αν εννοούσε τον Γιώργο Φλωρίδη υπουργό Δικαιοσύνης. Αν εννοούσε αυτόν όμως, θα έχει ενδιαφέρον. Καταρχήν είναι σκληρό καρύδι. Δεύτερον διετέλεσε υπουργός Δημοσίας Τάξεως και πριν από αυτό υφυπουργός Αθλητισμού. Όλοι το θυμούνται αυτό, ειδικά στα ποδοσφαιρικά.

Προς το παρόν πάντως ο Φλωρίδης έχει κέφια. Του τα έφτιαξε δήλωση Κασσελάκη για το άλογο και το κάρο.

«Αν οι οικονομολόγοι επιθυμούσαν να μελετήσουν το άλογο, δεν θα πήγαιναν να εξετάσουν άλογα. Θα κάθονταν στο γραφείο τους και θα ρωτούσαν τον εαυτό τους “τι θα έκανα αν ήμουν άλογο;”»

Ely Devons (Άγγλος οικονομολόγος)

—————

Μου ήρθε στο μυαλό επειδή κάποιος της Goldman Sachs μπερδεύτηκε με τα κάρα και τα άλογα.

Ευχές (καθυστερημένες) για Καλή Χρονιά σε όλους. Με υγεία και χαρές» έγραψε στα σόσιαλ ο ατρόμητος υπουργός Δικαιοσύνης.

Χαρούμενος στην Πόλη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος μπορεί να βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών σε ότι αφορά τα αθλητικά.

Εκεί που ανυπομονώ να δω τι θα γίνει, είναι όταν κληθεί και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος Κασσελάκης δεν έχει δώσει κανένα στίγμα σε ότι αφορά τα αθλητικά. Έχει δηλώσει Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, αλλά υποψιάζομαι ότι ούτε αμερικάνικο ράγκμπι δεν έχει παρακολουθήσει. Από τις χαρούμενες και συγκινητικές στιγμές

κι αυτός επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από πολυυυυύ καιρό.

Ενδιαφέρον είχε η συνάντηση με τον Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στον οποίο αποκάλυψε ότι έχει ρίζες στην Πόλη. «Ο προπάππους μου και η γιαγιά μου ήταν από εδώ. Άρα αισθάνομαι και συγκινημένος και στο σπίτι μου εδώ στην Πόλη».

Επίσης τάχθηκε ως αξιωματική αντιπολίτευση, και ο ίδιος προσωπικά, «υπέρ του θετικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και όλης της προσπάθειας την οποία κι εσείς υποστηρίζετε για ειρήνη μεταξύ των δύο λαών» και τον κάλεσε στην Αθήνα.

Όχι, με το Νίκο Ανδρουλάκη δεν είχε κάποια ιδιαίτερη χημεία, παρ’ ότι βρέθηκαν στην πρώτη σειρά της λειτουργίας των Θεοφανείων στο Φανάρι.

Κινήσεις

Τα Θεοφάνια πάντως βρήκαν τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε πλήρη ευρωπαϊκή κινητικότητα.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος πήγε Πορτογαλία και έκανε συναντήσεις με στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, στο πλαίσιο του 24ο Συνεδρίου του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λισαβόνα.

Το βάρος έπεσε στις πορτογαλικές ιδέες για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγης.

«Ακούσαμε και συζητήσαμε για τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην Πορτογαλία για τη βελτίωση του κοινωνικού κράτους αλλά και για το μεγάλο ζήτημα της στέγασης» επισήμανε ο Ανδρέας ο οποίος ανεβάζει στροφές ενόψει ευρωεκλογών, ενώ ανέβασε κι ένα σχετικό tiktok.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:22

Ο Τραμπ επιθυμεί «ένα πραγματικό τέλος» στο πυρηνικό πρόβλημα με το Ιράν

11:19

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Yale στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

11:14

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά κάλυψη η Mediobanca με τιμή - στόχο τα 28,8 ευρώ

11:10

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 44 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

11:10

Έναρξη συνεντεύξεων για το μητρώο εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ

11:04

Απώλειες και επιφυλακτικότητα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

11:02

Υπουργείο Υγείας - Unicef: Δωρεάν συνεδρίες με διατροφολόγο για παιδιά - Πώς λειτουργεί η υπηρεσία

11:00

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας

10:48

Συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας για τη διαχείριση των δασών

10:40

Απόλυτο ασφαλές καταφύγιο ο χρυσός - «Έλαμψε» πάνω από γεν, ελβετικό φράγκο και ομόλογα ΗΠΑ

10:32

Απώλειες στις ευρωαγορές στη σκιά της έντασης στη Μέση Ανατολή

10:22

Η HELLENiQ ENERGY εδραιώνει τη θέση της ως εργοδότης επιλογής

10:10

Στουρνάρας: Επανεξέταση από μηδενική βάση όλου του φορολογικού πλαισίου

10:08

Metlen: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία

10:03

Χατζηδάκης για Μέση Ανατολή: Διπλή ανησυχία για πόλεμο και οικονομικές επιπτώσεις

09:49

Νεκρός ο αρχηγός του πολεμικού στρατηγείου του Ιράν - Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ

09:48

Λαγκάρντ: Αυτή είναι η στιγμή ενός «παγκόσμιου ευρώ» για την Ευρώπη

09:45

Η επαναλειτουργία του FSRU και ο Β' υπεράκτιος σταθμός στο Θρακικό Πέλαγος

09:32

Κοινωνικός Τουρισμός: 26.874 πήγαν διακοπές το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου με το voucher της ΔΥΠΑ

09:26

Η Σύρος ανάμεσα στους έξι σημαντικότερους διεθνείς πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης το 2025

09:26

BoJ: Στον «πάγο» τα επιτόκια στο 0,5% - Σε υψηλό από το 2008

09:24

Η Ελλάδα χάνει 392 εκατ. ευρώ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ

09:05

Τι σηματοδοτεί για την ανάπτυξη της Carrefour το deal AVE - Βazaar

08:58

Προαστιακός - σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία - Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων

08:56

Coca-Cola στην Ελλάδα: Ποντάρει σε ένα ισχυρό 2025 και προσδοκά ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη

08:51

Ποιος είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης που συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για τη νέα Τούμπα

08:50

Μακρόν: Να «σταματήσουν» τα πλήγματα εναντίον αμάχων σε Ιράν και Ισραήλ

08:44

Πώς να ελέγχουμε τα «πράσινα» προϊόντα

08:40

Η Βασίλισσα των νουντλς: Τα Buldak Ramen την έκαναν δισεκατομμυριούχο

08:33

Κάλεσμα G7 για αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή: Οι θέσεις για Ισραήλ - Ιράν