INSIDE OUT

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο του Σκυλακάκη - Το άγχος του Ανδρέα Σπυρόπουλου - Δούκας: Aπ’ το πάρτι στη δοξολογία

02-01-2024 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το πρωτοχρονιάτικο δώρο του Σκυλακάκη - Το άγχος του Ανδρέα Σπυρόπουλου - Δούκας: Aπ’ το πάρτι στη δοξολογία

Τι Άη Βασίλης και κουραφέξαλα! Ο πραγματικός Άη Βασίλης τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο που μόλις ξεκίνησε, είναι ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο υπουργός, μόνο που δεν παρακάλεσε γονατιστός τους καταναλωτές να μείνουν στο «πράσινο», δηλαδή να μην πάνε ούτε στο μπλε, ούτε στα κίτρινα, και αναμφίβολα έφερε δώρο χαμηλές τιμές ρεύματος για τους περισσότερους. Κανονικά έπρεπε να βγει και μια φωτό με τον σκούφο του Άη Βασίλη σε πράσινο. Ελπίζω να γράφω τα ίδια και για τον Φεβρουάριο, αλλά προς το παρόν μπορεί να χαρεί με την χαρά των εκατομμυρίων καταναλωτών που θα πληρώσουν λίγο λιγότερο ρεύμα αυτό τον μήνα.

Βαριά η πολιτική

Κι ενώ ο Σκυλακάκης απολαμβάνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο τις εορταστικές ημέρες, η περίοδος των εορτών είναι ένα συνεχόμενο μαρτύριο. Κάλαντα, επισκέψεις, δοξολογίες, είναι βαρύ το καθήκον. Υπάρχουν όμως και μερικοί που το βλέπουν αλλιώς. Για παράδειγμα, ο Στέφανος Κασσελάκης. Πήρε άδεια απ’ τη σημαία και πήγε διακοπές στις ΗΠΑ με Τάιλερ και Φάρλι, ενώ αναμένεται στην Αθήνα την άλλη βδομάδα στις 8 του Γενάρη. Σαν τους μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων. Η Κουμουνδούρου κάπως ενοχλείται από αυτές τις συμπεριφορές του νέου Προέδρου, αλλά επειδή είχε μάθει χρόνια τώρα να προστατεύει την ιδιωτικότητα του παλιού, δεν μπορεί να πει τίποτα.

Στο Hilton της Πράγας

Τουλάχιστον ο παλιός γλίτωσε απ’ την κριτική κι έτσι μπορεί πλέον να απολαμβάνει τις χαρές του καπιταλιστικού τρόπου ζωής χωρίς να υφίσταται κριτική. Να, για παράδειγμα, αυτές τις μέρες τις περνάει με την οικογένεια στη μαγική Πράγα. Ξεκινά τη μέρα του με ένα καλό πρωινό στο λουσάτο Hilton

ντυμένος κάζουαλ με τζιν και σνίκερς και στη συνέχεια κάνει βόλτες με την Μπέτυ στην παλιά πόλη.

Απόντες

Όμως η πολιτική, όπως και η καλογερική είναι βαριά. Ειδικά τις μέρες που δεν υπάρχουν ειδήσεις, οι απουσίες είναι αισθητές.

Απών ο Πρόεδρος Κασσελάκης από τη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, απών κι από τις καθιερωμένες ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην πρώτη έστειλε την Έλενα Ακρίτα,

στη δεύτερη την Θεοδώρα Τζάκρη.

Στα βήματα Κασσελάκη και ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης σε ό, τι αφορά τις υποχρεώσεις της Πρωτοχρονιάς. Απών από τις ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απών και από τη δοξολογία στη Μητρόπολη.

Στη θέση του έστειλε τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και alter ego, Ανδρέα Σπυρόπουλο. Πάντως τα ποντιακά τα κάλαντα, τα άκουσε στη Χαριλάου Τρικούπη την παραμονή, κανονικά με τζιν και με γραβάτα.

Όμως, επειδή ο Πρόεδρος Νίκος, σε αντίθεση με τον ομόλογό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα φόρτωσε στον κόκορα για να φύγει δυο εβδομάδες διακοπές στο εξωτερικό, κι επειδή πήγε επιδεικτικά να πιεί καφέ στο Κολωνάκι αντί να τρέχει σε Μητρόπολη και Προεδρικό, υποψιάζομαι βάσιμα πως το έκανε για άλλο λόγο κι όχι για ν’ αποφύγει το πολιτικό καθήκον.

Αναγνωρισιμότητα

Ο Σπυρόπουλος είναι από τους ελάχιστους που έχουν ήδη κλειδώσει για το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά ένα θεματάκι αναγνωσιμότητας το έχει. Ας πούμε λοιπόν ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης του δίνει έξτρα bonus εμφανίσεις, τις οποίες θα χρειαστεί εν’ όψη της σκληρής μάχης του πανελλαδικού σταυρού στις 9 Ιουνίου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Σπυρόπουλος θα πάει Βρυξέλλες. Το θέμα είναι να βγει και πρώτος. Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς η εξίσωση -εκτός του Ανδρέα- είναι να ανεβάσει ποσοστά και το κόμμα και να ξεκολλήσει επιτέλους από το ελαφρύ διψήφιο. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός: Νίκος Παπανδρέου, Βασίλης Σκουντής είναι αμέσως αμέσως δύο αναγνωρίσιμοι υποψήφιοι.

Ενώ στενό μαρκάρισμα για να κατέβει ασκείται και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη.

Κι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή.

Χαρούμενος Δούκας

Στον αντίποδα της απροθυμίας Κασσελάκη-Ανδρουλάκη να παρευρεθούν στις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που επιτάσσει η θέση τους, βρίσκεται η αστείρευτη χαρά των νέων Δημάρχων.

Σ’ αυτή την κούρσα ξεχωρίζει ο Δούκας. Και στην πρωτοχρονιάτικη πίστα του Συντάγματος ανέβηκε, και ξενύχτησε, και την άλλη μέρα ήταν φρέσκος φρέσκος μαζί με Κυριάκο, Τασούλα και Χαρδαλιά στη Μητρόπολη.

Ελπίζω η όρεξη και το κέφι να μην τον εγκαταλείψει όταν καθίσει για τα καλά στην καρέκλα του Δημάρχου Αθηναίων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:03

Ferrari και Maserati σταματούν τις παραδόσεις στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου

11:53

Η Principia στις FT1000: Europe’s Fastest-Growing Companies 2026

11:48

Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ αίρουν κυρώσεις για να μειωθούν οι τιμές, οι αναλυτές αμφιβάλλουν

11:31

Ολοταχώς για τρίτη εβδομάδα απωλειών ο χρυσός με πτώση 6%

11:30

Σύνοδος Κορυφής: Άνοιγμα για εθνικά μέτρα και ευελιξία, σύγκρουση για το ETS και το κόστος ενέργειας

11:20

39.969 επαγγελματίες του F&B έγραψαν ιστορία στη μεγαλύτερη FOOD EXPO

11:15

Rebound στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - «Μάχη» για τις 2.100 μονάδες

11:15

Σε ρυθμούς ανάκαμψης οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ και όσο το πετρέλαιο υποχωρεί

11:10

Κρατά τα 70.000 δολάρια το Bitcoin - Κέρδη 7,7% τον Μάρτιο

11:05

Η Ισπανία θα μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα στο 10% λόγω του πολέμου

10:58

Παπασταύρου: Ελλάδα και Σερβία επιλέγουν ισχυρότερη διασυνδεσιμότητα

10:52

Βιλερουά ντε Γκαλό: «Κανένα σενάριο της ΕΚΤ δεν προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη»

10:51

Austriacard: Επεκτείνει το αποτύπωμά της στις ΗΠΑ με νέο Κέντρο Προσωποποίησης Καρτών

10:48

ΔΙΑΣ: Ξανά «Technology Provider of the Year» στα Digital Finance Awards 2026

10:41

Σε τροχιά για άλμα 20% στην εβδομάδα το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο

10:40

Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Όσο δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος, οι τιμές θα τρέχουν

10:25

Νάγκελ (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων τον Απρίλιο εάν υπάρξει ράλι τιμών

10:21

Ιράν: Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης

10:15

Η Novartis αποκτά φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού με deal 3 δισ. δολαρίων

10:15

Συνάντηση Κικίλια με ακτοπλόους: Εξετάζονται διάφορα μέτρα και θα παρθούν πρωτοβουλίες

10:05

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο - Προς εβδομαδιαίο ράλι 5% το Brent

10:00

Λέσβος: Καθολικό lockdown στα κτηνοτροφικά προϊόντα μετά το κρούσμα αφθώδους πυρετού

09:56

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Aνθεκτικότητα στην Ελλάδα έναντι αυξανόμενων ακυρώσεων στην περιοχή

09:45

Διάστημα: Επιστήμονες εντόπισαν 45 πιθανώς κατοικήσιμους εξωπλανήτες

09:33

Το Ιράν διαβεβαιώνει πως η παραγωγή πυραύλων «συνεχίζεται» παρά τον πόλεμο

09:21

Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

09:07

Πρόταση Μακρόν για δημιουργία αποστολής για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ μετά τον πόλεμο

09:01

WSJ: Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν επιπλέον όπλα και πυρομαχικά αξίας 7 δισ. δολαρίων στα ΗΑΕ

08:57

Μοτοδυναμική: Αύξηση πωλήσεων 9,5% το 2025 - Πρόταση για μέρισμα €0,14 ανά μετοχή

08:40

Πλημμύρες: Πρακτικός οδηγός πρόληψης και προστασίας για το σπίτι