INSIDE OUT

Το όνομα του κόμματος των «11» - Θα είναι ευρύχωρο - Η πλάτη της Ντόρας και η μάχη με το Fortnite - Το ξεχασμένο Ινστιτούτο Πουλαντζά

04-12-2023 | 07:21
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το όνομα του κόμματος των «11» - Θα είναι ευρύχωρο - Η πλάτη της Ντόρας και η μάχη με το Fortnite - Το ξεχασμένο Ινστιτούτο Πουλαντζά

Ημέρα αποκαλυπτηρίων για το όνομα των «11» σήμερα και φυσικά είμαι καλεσμένη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Σεράφειο, και θα το πουν «Νέα Αριστερά», που δημιουργεί συνδέσεις με το ΝΕΑΡΙ. Είναι φανερό πως οι «11» θα προσπαθήσουν να παίξουν πάνω στο κύμα που δημιουργήθηκε αυτό το καυτό τρίμηνο εξελίξεων για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η νέα γενιά», «Οι 40αρηδες που φεύγουν» κλπ κλπ. Το ηλικιακό είναι πάντοτε ένα ελκυστικό πακέτο για τους ψηφοφόρους- ας έχουν κατά νου ότι περνάει γρήγορα.

Δεν βιαζόμαστε

Το στίγμα των κινήσεων και προθέσεων των «11» το έδωσε πρόσφατα ο Νίκος Βούτσης. «Δεν βιαζόμαστε». Που σημαίνει, ο χρόνος θα κυλήσει με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις των 40αρηδων (Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος) και των λίγο μεγαλύτερων (Ευκλείδης), στις οποίες θα εξηγούν πόσο ασφυκτικά ένοιωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Παράλληλα, δεν θα βιάζονται για συγκρότηση κόμματος, θέσεων, συνέδριο, κλπ κλπ. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο. Στόχος να γίνουν ανιχνεύσιμοι στις δημοσκοπήσεις, να φτιάξουν ένα ελκυστικό ευρωψηφοδέλτιο και βλέπουν. Άλλωστε, όλοι βουλευτές, με τον Κυριάκο Πρωθυπουργό, θα έχουν δουλειά ως το 2027.

Και ευρωβουλευτές

Ήδη μέχρις τις 9 Ιουνίου, έχουν και παρουσία στην ευρωβουλή. Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, (εκτός από τον ίδιο), και οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Πέτρος Κόκκαλης θα είναι μάλλον στην ίδια ομάδα- αν και με τον δεύτερο τα πράγμα είναι πιο σύνθετα.

Ευρύχωρη

Ο Παπαδημούλης που είχε ανακοινώσει πριν λίγους μήνες ότι αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία και θα αποστρατευτεί πολιτικά, είναι ενθουσιασμένος. «Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», ανέφερε (Ant1). Το «ευρύχωρη» ακούγεται ενδιαφέρον.

Ομόφυλα ζευγάρια

Το νομοσχέδιο που όπως όλα δείχνουν θα διχάσει κόμματα και κόμματα είναι αυτό για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η απαστράπτουσα Ντόρα Μπακογιάννη πάντως έβαλε μια πλάτη τεράστια στο θέμα που έχει ήδη διχάσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού υπενθύμισε ότι ανήκει στην κατηγορία των εξαιρετικά παραδοσιακών ανθρώπων, έχει την οικογένεια πάνω από όλα και ζει για να δει νύφες τις εγγονές της, επισήμανε (Mega), ότι σήμερα, δεν υπάρχουν μόνο οι παραδοσιακές οικογένειες.

«Υπάρχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που τα παιδιά είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα. Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα. Αν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου, άρα αναγνωρίζεσαι ως βιολογικό παιδί του ενός μόνο και ας είναι το ζευγάρι το οποίο μεγαλώνει το παιδί, έστω και αν μας «ξενίζει» το είδος του ζευγαριού. Αν ο μη γένοιτο πεθάνει ο βιολογικός γονέας, το παιδί αυτό πηγαίνει στην πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να τον κληρονομήσει, να πάρει τη διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά σήμερα είναι αδικημένα από τον νόμο. Πρέπει να τα προστατεύσουμε γιατί αυτό καθαυτό το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι. Αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι τα παιδάκια».

Καμιά 40αριά

Την εμφάνιση της Ντόρας στο επίμαχο αναμετάδωσε ο Αλέξης Πατέλης στα social. Ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού έχει πάρει πάνω του το θέμα και σίγουρα χάρηκε ιδιαίτερα με την πλάτη που έβαλε η Ντόρα. Στο επίμαχο, οι πληροφορίες λένε από τους 158, άντε να είναι καμιά σαρανταριά όσοι συντάσσονται. Οι υπόλοιποι δεν χαίρονται και πολύ. Όπως είπε και η Ντόρα πάντως, αυτά είναι θέματα συνείδησης και όχι κομματικής πειθαρχίας. Επίσης δεδομένο θεωρείται το «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, τους «11», ενώ λογικά, «ναι» θα πουν και οι περισσότεροι, - αλλά όχι όλοι- από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Μάχη για το Fortnite

Η Ντόρα είπε κι άλλα. Με αφορμή την αυξημένη βία μεταξύ ανηλίκων, ανέφερε πόσο ανησυχεί για τα εγγόνια της. «Έχω 7 εγγόνια. Δίνω μάχη για να μην παίζουν αυτά τα παιχνίδια που σκοτώνουν (π.χ. Fortnite). Κάτι πρέπει να γίνει. Στην Κίνα τα απαγόρευσαν».

Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη Ερντογάν, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ανοικτών διαύλων με την Τουρκία, και τη σημασία να υπάρχει δομημένη, σοβαρή αντιπολίτευση. Τα του ΣΥΡΙΖΑ θα τα πει και με τον Τσίπρα, με τον οποία έφυγε για Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης τήρησης δεσμεύσεων κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Monitoring Committee).

Κόντε και Λέτα

Στη Ρώμη, ο Αλέξης έχει και διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, και τον πρώην πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα. Την Τετάρτη θα συναντήσει την πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, Έλι Σλάιν. Όσο πιο μακριά, τόσο πιο καλά για τον Τσίπρα, ο οποίος ασφαλώς παρακολουθεί τα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ασχολείται περισσότερο με τη δημιουργία του δικού του Ινστιτούτου, ή Ιδρύματος.

Και το Πουλαντζά;

Την ίδια ώρα, ο Κασσελάκης ασχολείται και με τα γενέθλια της αγαπημένης του σκυλίτσας Φάρλι,

την ανασυγκρότηση των οργάνων, την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και χίλια δυο ακόμα, οπότε λογικά δεν θα έχει καν ακούσει για το Ινστιτούτο του ΣΥΡΙΖΑ: το Ινστιτούτο Πουλαντζάς, το οποίο έχει χρηματοδότηση και Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος και Διευθύντρια είναι μέλη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους «11» ο κ. Κώστας Δουζίνας και η κ. Δανάη Κολτσίδα, ενώ μεταξύ των μελών του ΔΣ είναι η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Αριστείδης Μπαλτάς, η Μαρία Καραμεσίνη, ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης και άλλοι που επίσης αποχώρησαν από το κόμμα. Βέβαια μέχρι να φτάσει στο Πουλαντζάς ο Κασσελάκης, έχει δρόμο. Καταρχήν πρέπει κάποιος να του εξηγήσει κάποιος ποιος ήταν ο Πουλαντζάς.

Οπότε, οι «11» εκτός από ευρωβουλευτές, έχουν και το Ινστιτούτο τους.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Οπλοστάσιο το σπίτι του Αλέν Ντελόν: Κατασχέθηκαν 72 πολυβόλα και 3.000 σφαίρες

23:45

Θερμοκρασίες που θυμίζουν Ιούνιο στην καρδιά του χειμώνα στις ΗΠΑ

23:38

Το σκάνδαλο με τις μάσκες βάζει «φωτιά» στην Ισπανία: Ο πρώην υπ. Μεταφορών αρνείται να παραιτηθεί

23:27

Λ. Οίκος: Εντατικές συνομιλίες Μπάιντεν - Ρεπουμπλικάνων για αποφυγή του shutdown

23:15

Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού Ιανουαρίου

23:03

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά οι πτήσεις

22:56

Apple: Τίτλοι τέλους στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Tesla στην παραγωγή EV

22:44

Η Lowe's μειώνει το guidance για το 2024 εν μέσω ανησυχιών για την ζήτηση οικιακών ειδών

22:36

Κέρδη άνω του 1% για πετρέλαιο με ώθηση από Μ. Ανατολή και OPEC

22:22

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

22:08

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για το 1.000.000 ευρώ

22:03

Μπόουμαν (Fed): Είναι πολύ νωρίς για τις πρώτες μειώσεις στα επιτόκια

21:56

Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό

21:47

«Εμφύλιος» στην Deutsche Bank μετά το τελεσίγραφο της διοίκησης για περιορισμό της τηλεργασίας

21:39

Trade Estates: Η Χρ. Τριανταφύλλου αποχωρεί από επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

21:29

ΕΕ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο για την αποκατάσταση της φύσης

21:15

Αίγυπτος: «Καταστροφικές» οι συνέπειες αν το Ισραήλ επιτεθεί στη Ράφα

21:07

Ελαιόλαδο: Πάνω από 50% αυξήθηκε η τιμή του στην ΕΕ σε 1 χρόνο - Η εικόνα στην Ελλάδα

20:56

Sony: Απολύσεις 900 εργαζομένων από το τμήμα PlayStation

20:51

Intralot: Σε ιδιώτες επενδυτές το 76,92% των ομολογιών του ΚΟΔ

20:40

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αθήνα - Τι ισχύει για σχολεία και νοσοκομεία

20:37

Γερμανία: Τριήμερη απεργία ξεκινά το προσωπικό εδάφους της Lufthansa

20:28

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αποδεσμεύει βοήθεια 53 εκατ. δολαρίων για τη Γάζα

20:14

Quest Συμμετοχών: Καμία δεσμευτική συμφωνία για συμμετοχή νέου επενδυτή στην ACS

20:11

Δέκα οι συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική: Το προφίλ των δραστών

20:04

Entersoft: Καμία συμφωνία για τη μεταβίβαση μετοχών της εταιρείας

19:56

Ανατροπή στο προφίλ του μέσου άνεργου - Γυναίκες, απόφοιτοι λυκείου έως 45 ετών, οι «αδύναμοι κρίκοι» της αγοράς εργασίας

19:50

Κορκίδης: Υποτονική η αγοραστική κίνηση στις χειμερινές εκπτώσεις

19:41

ΤτΕ: Νέος κύκλος εκδηλώσεων «Καταθέσεις Πολιτισμού»

19:34

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία