INSIDE OUT

Τα προσόντα του επόμενου Πρωθυπουργού, o ανεξάρτητος Ζαχαριάδης, o Κασσελάκης team player

30-08-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα προσόντα του επόμενου Πρωθυπουργού, o ανεξάρτητος Ζαχαριάδης, o Κασσελάκης team player

Καθάριζα κάτι φρέσκα φασολάκια με τα οποία με πλήρωσαν χθες αγνά μέλη του Συριζα που αγωνιούν για τις εσωκομματικές εκλογές στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν μια ευγενική φωνή με πολύ συμπαθητικά ελληνικά τράβηξε την προσοχή μου. «Η χώρα χρειάζεται έναν άνθρωπο σοβαρό, αδιάφθορο, άφθαρτο, ικανό και γκέι». Αυτό μάλιστα. Τράβηξε καταρχήν την προσοχή μου. Η ίδια φωνή στη συνέχεια μίλησε για την «Σύγχρονη Αριστερά». Σίγουρα δεν ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ανεξάρτητος

Τον Ζαχαριάδη τον ξέρω και τον παρακολουθώ από μικρό παιδί. Απλά μπερδεψα τις φωνές. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέλαβε το ρίσκο να βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά για το κόμμα του, σε μια φάση που δεν θα ‘λεγες ότι κυριαρχεί η κανονικότητα. Μόλις τρεις βουλευτές στην Α’ Αθήνας, με τους Βούτση-Φίλη θα ελεγα σφαγμενους, να επιλέγουν να στηρίξουν άλλον υποψήφιο Πρόεδρο (Εφη ο ένας, , Ευκλείδη ο άλλος) και τον δεύτερο εκτός Βουλής. Κόλαση. Σ’ αυτό το ναρκοπέδιο κατεβαίνει ο Ζαχ. Χθες πάντως (realfm) διόρθωσε ευγενικά την Κάτια Μακρή λέγοντας πως δεν είναι «του Συριζα», αλλά υποστηριζόμενος από τον Συριζα. Στο σημείο αυτό έκοψα λίγο το δάχτυλο με το μαχαίρι για να τραβήξω μια σκληρή ίνα από το φασολάκι. Ευτυχώς χωρίς περιττή αιματοχυσία. Ο πρώην βουλευτής του Συριζα ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι αισθάνεται πιο ανεξάρτητος σε σχέση με το κόμμα του, από ό,τι ο Δήμαρχος Μπακογιάννης. «Αλλά και από τον φίλο μου τον Δούκα του Πασοκ» συμπλήρωσε, πάντα ευγενικά.

Προσπάθησε αλλά τον σνόμπαραν

Ο ευγενικός τόνος του Κώστα ήταν που με μπέρδεψε, καθώς χθες παρακολούθησα και την live (Kontra) εμφάνιση του νέου υποψήφιου Προέδρου του κόμματος, του σταρ Κασσελάκη. Προσπερνώ τις εύκολες κριτικές τύπου έχει κάτι από την αφέλεια του ΓΑΠ και την αλαζονεία του Γιάνη. Στέκομαι στα βασικά. Καταρχήν ο άνθρωπος αποκάλυψε ότι έστειλε προτάσεις σε υποψήφιους Προέδρους (Εφη; Ευκλείδη; Νίκο; ) όταν ξεκίνησε η διαδικασία. «Προσπάθησα σαν team player, αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση» είπε. Κοινώς, τον σνόμπαραν. Ίσως αυτή να είναι μια εξήγηση στο το ποια μύγα τον τσίμπησε τέλος Ιουλίου κι αποφάσισε να κατέβει.

Σεβασμός στον Αλέξη

Επιβεβαίωσε ότι τον σύστησε ο Πολάκης στον Αλέξη, με τον οποία δούλεψε για ενάμιση χρόνο (πάλι με προτάσεις και ιδέες). Κατέθεσε τον σεβασμό του στον πρώην Πρωθυπουργό λέγοντας ότι κατά την διακυβέρνησή του προστάτεψε 400.000 οικογένειες με δύο παιδιά, από την απόλυτη φτώχεια. Κι έκλεισε κάπως ανατρεπτικά λέγοντας «κανένα πρόβλημα να έχω τον πίνακά του πίσω από το γραφείο μου». Ομολογώ ότι αυτό μ’ άρεσε. Βαρέθηκα του Βελουχιώτη.

Κλάσεις πάνω

Ο Στέφανος παρουσίασε τον εαυτό του σοκαριστικά ακομπλεξάριστα για τα ελληνικά δεδομένα. «Οι διαχειριστικές ικανότητες που έχω σε σχέση μα άλλους είναι κλάσεις πάνω».

Ενώ σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του εάν γίνει Πρωθυπουργός είναι οι εξής: «Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να δώσω αξιοπρέπεια στους στρατιωτικούς μας. Είναι απάνθρωπο αυτό που ζουν, έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντί τους και στις οικογένειές τους». Το δεύτερο είναι ο τομέας της υγείας. «Είναι κουφό να έχουμε άσχετους διορισμένους στα νοσοκομεία. Γενικά το Δημόσιο πρέπει να δουλέψει για τον πολίτη. Θα το κάνω να δουλέψει. Και θα χαλάσει η πιάτσα για πολλούς».

Αυτά μ’ αρέσουν!

Το κάδρο

Της συνέντευξης προηγήθηκε η ζωντανή συζήτηση με φίλους στα Χανιά, στους Τάφους των Βενιζέλων, παρά το απαγορευτικό από Δήμο και υπηρεσίες. Το κρητικό στοιχείο ήταν έκδηλο καθώς ο υποψήφιος τσίταρε και Καζαντζάκη. «Είναι οι κουζουλοί που κάνουν την Κρήτη ξεχωριστή». Στη συνέχεια, πλαισιωμένος από φίλους και συγγενείς

κι ένα τηλέφωνο στο χέρι, ξεκίνησε την συνέντευξη στο Kontra (Π. Χαρίτος). Μια συνέντευξη μαραθώνια, στην οποία ρωτήθηκε μέχρι κι αν πιστεύει στον Θεό. Απάντησε στις περισσότερες ερωτήσεις και παραδέχτηκε πως ναι, είναι χριστιανός, αν και όπως είπε ξέρει πως θα δεχθεί επιθέσεις γι’ αυτό. Το live ξεκίνησε με τρια χαριτωμένα εφτάχρονα-οχτάχρονα μπροστά του, τα οποία σιγά σιγά την έκαναν, για να μείνει στο τέλος μόνο ένα.

Ελπίζω να μην το εκλάβει ως οιωνό. Ήδη η παρουσία του έχει εκτοπίσει όχι μόνο τους άλλους υποψήφιους, αλλά και Κυριάκο και Ανδρουλάκη. Κάνει ακόμα και το Tik Tok να δείχνει βαρετό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:55

Η ΕΕΕΠ ενισχύει τον μηχανισμό δημοσίων συμβάσεων – Νέα σύμβαση για επιτάχυνση και αναβάθμιση των διαγωνιστικών διαδικασιών

10:54

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025 – Οι διαγωνισμοί και οι δράσεις που «τρέχουν»

10:53

Κωνσταντοπούλου για μήνυση Γεωργιάδη: «Είναι κότα, θα μπορούσε να το είχε κάνει εδώ και τρεις μήνες»

10:42

Ζελένσκι: Για τη Ρωσία είναι πιο σημαντική η τρομοκρατία από τη διπλωματία

10:40

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

10:34

Στις αγορές η Alpha Bank με 7ετές ομόλογο, δυνατότητα πρόωρης ανάκλησης σε ακριβότερο τίτλο

10:33

Μέσα σε ένα έτος 1,6 εκατ. Βρετανοί έλαβαν τα φάρμακα για την παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα έρευνα

10:33

Στάση εργασίας 12:00-15:00 από ΑΔΕΔΥ στην Αττική για 13ο και 14ο μισθό

10:28

Πληθωρισμός στη Γαλλία: Αιφνίδια αποκλιμάκωση σε χαμηλό πενταετίας - Στο 0,4% τον Ιανουάριο

10:14

Ιράν: Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Τεχεράνη

10:10

Τα ευρωπαϊκά καζίνο μπαίνουν σε αυστηρότερο καθεστώς ελέγχων

10:09

Επιστημονική συνεργασία ΔΥΠΑ - ΕΚΠΑ για τις σύγχρονες προκλήσεις της απασχόλησης

10:09

EFSA: Μείωσε στο ήμισυ το επιτρεπόμενο όριο της τοξίνης κερεουλίδη στα βρεφικά γάλατα

09:59

ΚΕΦΙΜ: Σε κάποιο στάδιο υλοποίησης το 88% των προτάσεων Πισσαρίδη για δημοσιονομική ισορροπία

09:55

Υποχώρησε στο 30,7% ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Ιανουάριο

09:53

Nintendo: Στα 5,2 δισ. δολάρια τα έσοδα το γ' τρίμηνο - Διατηρεί το forecast για Switch 2

09:44

Παπαθανάσης: Νέες δράσεις για ισότητα των φύλων και καταπολέμηση της βίας σε ΑΕΙ μέσω ΕΣΠΑ

09:31

FT: Σχέδιο εκεχειρίας από Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ - Τι περιλαμβάνει

09:22

Υπόθεση Έπστιν: Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον θα καταθέσουν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

09:17

Ανοδικό ξέσπασμα για χρυσό και ασήμι μετά το sell off

09:11

Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε 30 ανθρώπους

08:59

Κούβα: Έχουμε διπλωματικές επικοινωνίες με ΗΠΑ, αλλά δεν διεξάγεται «διάλογος»

08:55

Λιανεμπόριο: Οι «χαμηλές πτήσεις» του Ιανουαρίου επαναφέρουν τη συζήτηση για αλλαγές στις εκπτώσεις

08:54

Ένα δισ. δολάρια για ζημίες και τόκους από το Χάρβαρντ απαιτεί ο Τραμπ

08:51

Βενεζουέλα: Η Ματσάδο δηλώνει έτοιμη να συναντηθεί με την Ροδρίγκες ενόψει «μετάβασης»

08:46

Στην Ουάσιγκτον ο Δένδιας: Επί τάπητος η αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

08:44

Λαβρόφ: «Θεμιτοί στόχοι» οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία

08:36

Αν η Apple πουλούσε ελαιόλαδο...

08:32

Τραμπ: Αν δεν κλειστεί συμφωνία με το Ιράν, θα γίνουν «κακά πράγματα»

08:31

Θα πληρωθεί ο Bad Bunny για το Halftime Show στο Super Bowl;