INSIDE OUT

Τα προσόντα του επόμενου Πρωθυπουργού, o ανεξάρτητος Ζαχαριάδης, o Κασσελάκης team player

30-08-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα προσόντα του επόμενου Πρωθυπουργού, o ανεξάρτητος Ζαχαριάδης, o Κασσελάκης team player
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καθάριζα κάτι φρέσκα φασολάκια με τα οποία με πλήρωσαν χθες αγνά μέλη του Συριζα που αγωνιούν για τις εσωκομματικές εκλογές στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν μια ευγενική φωνή με πολύ συμπαθητικά ελληνικά τράβηξε την προσοχή μου. «Η χώρα χρειάζεται έναν άνθρωπο σοβαρό, αδιάφθορο, άφθαρτο, ικανό και γκέι». Αυτό μάλιστα. Τράβηξε καταρχήν την προσοχή μου. Η ίδια φωνή στη συνέχεια μίλησε για την «Σύγχρονη Αριστερά». Σίγουρα δεν ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ανεξάρτητος

Τον Ζαχαριάδη τον ξέρω και τον παρακολουθώ από μικρό παιδί. Απλά μπερδεψα τις φωνές. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέλαβε το ρίσκο να βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά για το κόμμα του, σε μια φάση που δεν θα ‘λεγες ότι κυριαρχεί η κανονικότητα. Μόλις τρεις βουλευτές στην Α’ Αθήνας, με τους Βούτση-Φίλη θα ελεγα σφαγμενους, να επιλέγουν να στηρίξουν άλλον υποψήφιο Πρόεδρο (Εφη ο ένας, , Ευκλείδη ο άλλος) και τον δεύτερο εκτός Βουλής. Κόλαση. Σ’ αυτό το ναρκοπέδιο κατεβαίνει ο Ζαχ. Χθες πάντως (realfm) διόρθωσε ευγενικά την Κάτια Μακρή λέγοντας πως δεν είναι «του Συριζα», αλλά υποστηριζόμενος από τον Συριζα. Στο σημείο αυτό έκοψα λίγο το δάχτυλο με το μαχαίρι για να τραβήξω μια σκληρή ίνα από το φασολάκι. Ευτυχώς χωρίς περιττή αιματοχυσία. Ο πρώην βουλευτής του Συριζα ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι αισθάνεται πιο ανεξάρτητος σε σχέση με το κόμμα του, από ό,τι ο Δήμαρχος Μπακογιάννης. «Αλλά και από τον φίλο μου τον Δούκα του Πασοκ» συμπλήρωσε, πάντα ευγενικά.

Προσπάθησε αλλά τον σνόμπαραν

Ο ευγενικός τόνος του Κώστα ήταν που με μπέρδεψε, καθώς χθες παρακολούθησα και την live (Kontra) εμφάνιση του νέου υποψήφιου Προέδρου του κόμματος, του σταρ Κασσελάκη. Προσπερνώ τις εύκολες κριτικές τύπου έχει κάτι από την αφέλεια του ΓΑΠ και την αλαζονεία του Γιάνη. Στέκομαι στα βασικά. Καταρχήν ο άνθρωπος αποκάλυψε ότι έστειλε προτάσεις σε υποψήφιους Προέδρους (Εφη; Ευκλείδη; Νίκο; ) όταν ξεκίνησε η διαδικασία. «Προσπάθησα σαν team player, αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση» είπε. Κοινώς, τον σνόμπαραν. Ίσως αυτή να είναι μια εξήγηση στο το ποια μύγα τον τσίμπησε τέλος Ιουλίου κι αποφάσισε να κατέβει.

Σεβασμός στον Αλέξη

Επιβεβαίωσε ότι τον σύστησε ο Πολάκης στον Αλέξη, με τον οποία δούλεψε για ενάμιση χρόνο (πάλι με προτάσεις και ιδέες). Κατέθεσε τον σεβασμό του στον πρώην Πρωθυπουργό λέγοντας ότι κατά την διακυβέρνησή του προστάτεψε 400.000 οικογένειες με δύο παιδιά, από την απόλυτη φτώχεια. Κι έκλεισε κάπως ανατρεπτικά λέγοντας «κανένα πρόβλημα να έχω τον πίνακά του πίσω από το γραφείο μου». Ομολογώ ότι αυτό μ’ άρεσε. Βαρέθηκα του Βελουχιώτη.

Κλάσεις πάνω

Ο Στέφανος παρουσίασε τον εαυτό του σοκαριστικά ακομπλεξάριστα για τα ελληνικά δεδομένα. «Οι διαχειριστικές ικανότητες που έχω σε σχέση μα άλλους είναι κλάσεις πάνω».

Ενώ σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του εάν γίνει Πρωθυπουργός είναι οι εξής: «Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να δώσω αξιοπρέπεια στους στρατιωτικούς μας. Είναι απάνθρωπο αυτό που ζουν, έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντί τους και στις οικογένειές τους». Το δεύτερο είναι ο τομέας της υγείας. «Είναι κουφό να έχουμε άσχετους διορισμένους στα νοσοκομεία. Γενικά το Δημόσιο πρέπει να δουλέψει για τον πολίτη. Θα το κάνω να δουλέψει. Και θα χαλάσει η πιάτσα για πολλούς».

Αυτά μ’ αρέσουν!

Το κάδρο

Της συνέντευξης προηγήθηκε η ζωντανή συζήτηση με φίλους στα Χανιά, στους Τάφους των Βενιζέλων, παρά το απαγορευτικό από Δήμο και υπηρεσίες. Το κρητικό στοιχείο ήταν έκδηλο καθώς ο υποψήφιος τσίταρε και Καζαντζάκη. «Είναι οι κουζουλοί που κάνουν την Κρήτη ξεχωριστή». Στη συνέχεια, πλαισιωμένος από φίλους και συγγενείς

κι ένα τηλέφωνο στο χέρι, ξεκίνησε την συνέντευξη στο Kontra (Π. Χαρίτος). Μια συνέντευξη μαραθώνια, στην οποία ρωτήθηκε μέχρι κι αν πιστεύει στον Θεό. Απάντησε στις περισσότερες ερωτήσεις και παραδέχτηκε πως ναι, είναι χριστιανός, αν και όπως είπε ξέρει πως θα δεχθεί επιθέσεις γι’ αυτό. Το live ξεκίνησε με τρια χαριτωμένα εφτάχρονα-οχτάχρονα μπροστά του, τα οποία σιγά σιγά την έκαναν, για να μείνει στο τέλος μόνο ένα.

Ελπίζω να μην το εκλάβει ως οιωνό. Ήδη η παρουσία του έχει εκτοπίσει όχι μόνο τους άλλους υποψήφιους, αλλά και Κυριάκο και Ανδρουλάκη. Κάνει ακόμα και το Tik Tok να δείχνει βαρετό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:46

Βενεζουέλα: «Κρατάμε γερά», δηλώνει ο Μαδούρο και δημοσιεύει φωτογραφίες από τη φυλακή

21:17

Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ

21:03

WSJ: Η Aon κοντά στην εξαγορά της USI Insurance από την KKR

20:49

Η Σύρος στο επίκεντρο ιταλικών μέσων ενημέρωσης

20:30

Τι κρύβεται πίσω από τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ στον Καναδά

20:11

Κλιμακώνεται η κόντρα OpenAI - Μασκ: «Κόβει» την τεχνολογία της από εταιρεία της SpaceX

19:49

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Οι εμπορικές συγκρούσεις και οι πόλεμοι είναι «δηλητήριο» για την παγκόσμια οικονομία

19:40

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται την επιλογή του λαού της Ισλανδίας, δηλώνει εκπρόσωπος

19:25

Ερντογάν για το ναυάγιο στην Κερύνεια: «Το κράτος μας έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του»

19:02

Ισλανδή πρωθυπουργός για δημοψήφισμα: «Όχι οπισθοδρόμηση» αλλά «νίκη για τη δημοκρατία

18:27

Google Maps: Η «Λίμνη Οντάριο» έγινε «Lake America» για τους χρήστες στις ΗΠΑ

18:22

ΥΠΕΘΟΟ κατά ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια: «Μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις και στέλνει τον λογαριασμό στους συνεπείς»

18:17

Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν συναντώνται πρώτη φορά για το νέο αμυντικό σύμφωνο

18:03

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

17:41

Τραμπ: Θα αναπληρώσουμε τα στρατηγικά μας αποθέματα με πετρέλαιο Βενεζουέλας

17:10

Νεπάλ - Πλημμύρες: Οι αρχές ξεκίνησαν τις ταφές μη ταυτοποιημένων θυμάτων

16:51

Οι παραλίες της Βόρειας Εύβοιας που αξίζει να επισκεφθείτε

16:38

Θετικό το καλοκαιρινό «ταμείο» για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

16:31

Η NASA εκτόξευσε το νέο διαστημικό της τηλεσκόπιο, το «Nancy Grace Roman»

16:14

Δένδιας: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» σηματοδοτεί τη μετάβαση από ένα άθροισμα οπλικών συστημάτων σε ένα ολιστικό σύστημα αποτροπής

15:44

Με τον πρόεδρο του Λιβάνου θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός

15:39

Μιχάλης Αργυρού: Τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα;

15:31

«Γκάγκαροι»: Ποιοι ήταν οι βέροι Αθηναίοι και πώς πήραν το παράξενο όνομά τους

15:08

Χατζηδάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Η αντιπολίτευση ζει σε άλλη χώρα – Η πραγματικότητα τη διαψεύδει»

14:54

Η ανακοίνωση της Aegean για το αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρόδο

14:48

Ανατροπή πλοίου με περίπου 270 επιβαίνοντες βόρεια της Κύπρου

14:31

Άκης Σκέρτσος: Τι μάθαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης;

14:17

Θεσσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με λεία 15.000 ευρώ

13:57

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

13:46

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η παράδοση στρατιωτικού υλικού στις ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου