INSIDE OUT

Τα προσόντα του επόμενου Πρωθυπουργού, o ανεξάρτητος Ζαχαριάδης, o Κασσελάκης team player

30-08-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα προσόντα του επόμενου Πρωθυπουργού, o ανεξάρτητος Ζαχαριάδης, o Κασσελάκης team player
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καθάριζα κάτι φρέσκα φασολάκια με τα οποία με πλήρωσαν χθες αγνά μέλη του Συριζα που αγωνιούν για τις εσωκομματικές εκλογές στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν μια ευγενική φωνή με πολύ συμπαθητικά ελληνικά τράβηξε την προσοχή μου. «Η χώρα χρειάζεται έναν άνθρωπο σοβαρό, αδιάφθορο, άφθαρτο, ικανό και γκέι». Αυτό μάλιστα. Τράβηξε καταρχήν την προσοχή μου. Η ίδια φωνή στη συνέχεια μίλησε για την «Σύγχρονη Αριστερά». Σίγουρα δεν ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ανεξάρτητος

Τον Ζαχαριάδη τον ξέρω και τον παρακολουθώ από μικρό παιδί. Απλά μπερδεψα τις φωνές. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέλαβε το ρίσκο να βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά για το κόμμα του, σε μια φάση που δεν θα ‘λεγες ότι κυριαρχεί η κανονικότητα. Μόλις τρεις βουλευτές στην Α’ Αθήνας, με τους Βούτση-Φίλη θα ελεγα σφαγμενους, να επιλέγουν να στηρίξουν άλλον υποψήφιο Πρόεδρο (Εφη ο ένας, , Ευκλείδη ο άλλος) και τον δεύτερο εκτός Βουλής. Κόλαση. Σ’ αυτό το ναρκοπέδιο κατεβαίνει ο Ζαχ. Χθες πάντως (realfm) διόρθωσε ευγενικά την Κάτια Μακρή λέγοντας πως δεν είναι «του Συριζα», αλλά υποστηριζόμενος από τον Συριζα. Στο σημείο αυτό έκοψα λίγο το δάχτυλο με το μαχαίρι για να τραβήξω μια σκληρή ίνα από το φασολάκι. Ευτυχώς χωρίς περιττή αιματοχυσία. Ο πρώην βουλευτής του Συριζα ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι αισθάνεται πιο ανεξάρτητος σε σχέση με το κόμμα του, από ό,τι ο Δήμαρχος Μπακογιάννης. «Αλλά και από τον φίλο μου τον Δούκα του Πασοκ» συμπλήρωσε, πάντα ευγενικά.

Προσπάθησε αλλά τον σνόμπαραν

Ο ευγενικός τόνος του Κώστα ήταν που με μπέρδεψε, καθώς χθες παρακολούθησα και την live (Kontra) εμφάνιση του νέου υποψήφιου Προέδρου του κόμματος, του σταρ Κασσελάκη. Προσπερνώ τις εύκολες κριτικές τύπου έχει κάτι από την αφέλεια του ΓΑΠ και την αλαζονεία του Γιάνη. Στέκομαι στα βασικά. Καταρχήν ο άνθρωπος αποκάλυψε ότι έστειλε προτάσεις σε υποψήφιους Προέδρους (Εφη; Ευκλείδη; Νίκο; ) όταν ξεκίνησε η διαδικασία. «Προσπάθησα σαν team player, αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση» είπε. Κοινώς, τον σνόμπαραν. Ίσως αυτή να είναι μια εξήγηση στο το ποια μύγα τον τσίμπησε τέλος Ιουλίου κι αποφάσισε να κατέβει.

Σεβασμός στον Αλέξη

Επιβεβαίωσε ότι τον σύστησε ο Πολάκης στον Αλέξη, με τον οποία δούλεψε για ενάμιση χρόνο (πάλι με προτάσεις και ιδέες). Κατέθεσε τον σεβασμό του στον πρώην Πρωθυπουργό λέγοντας ότι κατά την διακυβέρνησή του προστάτεψε 400.000 οικογένειες με δύο παιδιά, από την απόλυτη φτώχεια. Κι έκλεισε κάπως ανατρεπτικά λέγοντας «κανένα πρόβλημα να έχω τον πίνακά του πίσω από το γραφείο μου». Ομολογώ ότι αυτό μ’ άρεσε. Βαρέθηκα του Βελουχιώτη.

Κλάσεις πάνω

Ο Στέφανος παρουσίασε τον εαυτό του σοκαριστικά ακομπλεξάριστα για τα ελληνικά δεδομένα. «Οι διαχειριστικές ικανότητες που έχω σε σχέση μα άλλους είναι κλάσεις πάνω».

Ενώ σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του εάν γίνει Πρωθυπουργός είναι οι εξής: «Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να δώσω αξιοπρέπεια στους στρατιωτικούς μας. Είναι απάνθρωπο αυτό που ζουν, έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντί τους και στις οικογένειές τους». Το δεύτερο είναι ο τομέας της υγείας. «Είναι κουφό να έχουμε άσχετους διορισμένους στα νοσοκομεία. Γενικά το Δημόσιο πρέπει να δουλέψει για τον πολίτη. Θα το κάνω να δουλέψει. Και θα χαλάσει η πιάτσα για πολλούς».

Αυτά μ’ αρέσουν!

Το κάδρο

Της συνέντευξης προηγήθηκε η ζωντανή συζήτηση με φίλους στα Χανιά, στους Τάφους των Βενιζέλων, παρά το απαγορευτικό από Δήμο και υπηρεσίες. Το κρητικό στοιχείο ήταν έκδηλο καθώς ο υποψήφιος τσίταρε και Καζαντζάκη. «Είναι οι κουζουλοί που κάνουν την Κρήτη ξεχωριστή». Στη συνέχεια, πλαισιωμένος από φίλους και συγγενείς

κι ένα τηλέφωνο στο χέρι, ξεκίνησε την συνέντευξη στο Kontra (Π. Χαρίτος). Μια συνέντευξη μαραθώνια, στην οποία ρωτήθηκε μέχρι κι αν πιστεύει στον Θεό. Απάντησε στις περισσότερες ερωτήσεις και παραδέχτηκε πως ναι, είναι χριστιανός, αν και όπως είπε ξέρει πως θα δεχθεί επιθέσεις γι’ αυτό. Το live ξεκίνησε με τρια χαριτωμένα εφτάχρονα-οχτάχρονα μπροστά του, τα οποία σιγά σιγά την έκαναν, για να μείνει στο τέλος μόνο ένα.

Ελπίζω να μην το εκλάβει ως οιωνό. Ήδη η παρουσία του έχει εκτοπίσει όχι μόνο τους άλλους υποψήφιους, αλλά και Κυριάκο και Ανδρουλάκη. Κάνει ακόμα και το Tik Tok να δείχνει βαρετό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Δανία στέλνει κληρωτούς στη Γροιλανδία καθώς οι εντάσεις στην Αρκτική αυξάνονται

23:45

Τα 35 γραμμάρια κοκαΐνης αποκάλυψαν 950.000 ευρώ

23:33

Κυβερνητικές πηγές: «Χάσαμε τον λογαριασμό… μέτρα με ετήσιο κόστος περίπου 13 δισ. ευρώ»

23:30

Ο Τραμπ θα ήθελε σύνοδο κορυφής με τον Πούτιν όταν θα είναι έτοιμοι να συνάψουν ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία

23:19

Άνοδος στη Wall Street με φόντο την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων

23:10

Γερμανός ΥΠΑΝ: Η στρατιωτική επικράτηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ενθάρρυνε τους αυταρχικούς ηγέτες παγκοσμίως

22:51

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 95 δολάρια το Brent μετά τις επιθέσεις ΗΠΑ-Ιράν

22:35

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Καλπικές υποσχέσεις χωρίς καμία κοστολόγηση»

22:26

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά στη θέση Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο Αττικής

22:11

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν «δεν θα κρατήσουν πολύ» - Το Ιράν ορκίζεται πως θα συντρίψει τις ΗΠΑ

21:55

Δήμας: Σκέψεις για 24ωρη λειτουργία του Μετρό τα Σαββατοκύριακα - Πάνω από 60% η υλοποίηση του Flyover

21:48

Χρυσός: Ανάκαμψη από χαμηλό σχεδόν ενός μήνα

21:31

Ιστορικό χαμηλό για το ιρανικό ριάλ

21:20

Θεσσαλονίκη: Στο 0,7% το ποσοστό των οδηγών που ξεπερνούν το όριο στο αλκοόλ

21:08

Καββαδάς: «Πάνω από 60 στελέχη στο πεδίο, η μάχη συνεχίζεται»

20:56

ΟΗΕ: Η πλημμύρα στο Νεπάλ πρέπει να επαναφέρει την προσοχή στο κλίμα

20:53

Οικονομικό πρόγραμμα ΕΛ.Α.Σ.: ΦΠΑ 6% στα βασικά αγαθά και μέσος μισθός 1.800 ευρώ σε βάθος τετραετίας

20:49

Έκτακτο κύμα καύσωνα θα πλήξει την Ιταλία από την Παρασκευή

20:47

Βελτιωμένη η εικόνα των πυρκαγιών σε Κάρυστο και Μύτικα Θήβας

20:43

Η Ουάσιγκτον συζητά τη χορήγηση άδειας στην Ουκρανία για να κατασκευάζει πυραύλους Patriot

20:38

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν υπερασπίζεται την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Αφγανιστάν

20:33

Επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Λονδίνο

20:31

Το Ισραήλ προσθέτει άλλο ένα υποβρύχιο γερμανικής κατασκευής στον στόλο του

20:02

Δανία: Νέα παρέμβαση για τη στήριξη της κορόνας - Στο τραπέζι ακόμη και αύξηση επιτοκίων

19:58

Το σχέδιο της Dimand για το Κτήμα Καμπά

19:37

Πυροσβεστική: Συνολικά 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

19:23

Πιέσεις στις ευρωαγορές από το sell off στα ομόλογα

19:20

Γεραπετρίτης: «Δεν υπάρχει ζήτημα ενημέρωσης και αδειοδότησης για τον GSI»

19:03

Μητσοτάκης: «Η ΔΕΗ είναι ασπίδα προστασίας για κάθε ελληνική οικογένεια»

18:57

Πρόστιμα 47.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς