INSIDE OUT

Το διπλό «ραντεβού» Μητσοτάκη με Μαρινάκη και η «αποκάλυψη» ΣΥΡΙΖΑ – Οι Γερμανοί θέλουν gov.gr

17-08-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το διπλό «ραντεβού» Μητσοτάκη με Μαρινάκη και η «αποκάλυψη» ΣΥΡΙΖΑ – Οι Γερμανοί θέλουν gov.gr

Σε μια «αποκάλυψη» που συζητήθηκε προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο Μαξίμου στη σύσκεψη με την UEFA.

«Αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού», όπως επισήμανε περισπούδαστα η Κουμουνδούρου. Αλλά πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Τα δύο λάθη

Ιδού πού κάνουν λάθος:

Λάθος 1ο: Δεν πρόκειται για μέτρα που εξαγγέλλονται εκ νέου. Αλλά για μέτρα που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή, το σχετικό ΦΕΚ έχει εκδοθεί και αποτελούν νόμο του κράτους.

Λάθος 2ο: Δεν άκουσαν ούτε τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Είπε ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα: «Όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν». Το είπε live στο Μαξίμου ο άνθρωπος, αυτό ορίζει ο νόμος – πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει. Αλλά στην Κουμουνδούρου δεν τ’ άκουσαν.

«Επιστρέφω αμέσως...»

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ που σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού...».

Για να εμπεδώσουμε όλοι ότι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. «Κατά τη συνήθη πρακτική», όπως λέει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση και έχει περάσει και το ίδιο από κυβέρνηση.

Τώρα, αν θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων – που εξακολουθούν παρανόμως να λειτουργούν αφού το απαγορεύει ο νόμος – μένει να φανεί. Σίγουρα, μπορεί και να κλείσουν. Μπορεί να βάλουν και χαρτάκι στην είσοδο του τύπου «επιστρέφω αμέσως».

Άλλωστε υπάρχει το know how στις παραλίες με τις ξαπλώστρες και τις πλωτές κατασκευές. Τα μαζεύουν όταν πέφτει σύρμα για ελέγχους, τα ξαναβάζουν μετά. The greek way – part time νομιμότητα.

Η κίτρινη κάρτα στις ΠΑΕ

Ο Μητσοτάκης κάλεσε με το καλό τα αφεντικά των ΠΑΕ να συνεργαστούν. Και έβγαλε, προς το παρόν, κίτρινη κάρτα, απειλώντας ότι - εάν δεν το πράξουν - θα δείξει κόκκινη.

«Να μην απαιτηθεί να ενεργοποιήσει το Κράτος το ύστατο μέτρο που αφορά στον προσωρινό αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις». Γιατί εκεί πονάνε...

112 για χούλιγκαν

Στο τραπέζι έπεσε η σκέψη για ίδρυση ενός παρατηρητηρίου βίας με συμμετοχή πολλών διαφορετικών κρατών. Έτσι ώστε η UEFA να μπορεί να προειδοποιεί εγκαίρως για γεγονότα υψηλού κινδύνου.

Εμείς το ‘χουμε έτοιμο. Εάν χρειάζεται έγκαιρη προειδοποίηση για τέτοια γεγονότα, το στέλνουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ο Βασίλης Κικίλιας δίνει άμεσα εντολή για μήνυμα μέσω του 112.

Έτσι η πληροφορία θα φτάνει άμεσα και στους αστυνομικούς – ακόμα κι όταν απασχολούνται ασκόπως με τα κινητά τους εν ώρα υπηρεσίας. Ευκολάκι...

«Βράζει» η Αστυνομία

Στην ανακοίνωση ότι η Αστυνομία αναλαμβάνει πλέον ουσιαστικό ρόλο, έχοντας το πάνω χέρι στον έλεγχο της εισόδου των οργανωμένων φιλάθλων στα γήπεδα, ήδη ακούγονται γκρίνιες στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα από συνδικαλιστές, γιατί φορτώνουν στην Αστυνομία ένα πάρεργο.

Σωστά, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος. Τα στατιστικά της Eurostat λένε ότι η Ελλάδα είναι στις υψηλότερες θέσεις χωρών στην Ε.Ε. στην αναλογία αστυνομικών ανά πληθυσμό. Άρα, Αστυνομικούς έχουμε – αν και παραμένει ερώτημα πού τελικά είναι…

Μια ιδέα, πάντως, είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, που την έφαγε η «μαρμάγκα», να γίνει Αθλητική Αστυνομία. Έτοιμους τους έχουν. Λέτε;

Το πρωί στο Μαξίμου, το βράδυ στο γήπεδο

Διπλό «ραντεβού» είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός – και πρόεδρο της Νότιχαμ Φόρεστ - Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το πρωί συναντήθηκαν στο Μαξίμου για τα οπαδικά… Το βράδυ ως φίλαθλοι, τα είπαν στις εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκη βλέποντας τον τελικό του Super Cup.

Ματσάρα το Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη! Τελικά, παίχτηκε μια φορά στο Καραϊσκάκη καλή μπάλα.

Δεν υπάρχει κράτος

Στην Ελλάδα το λέμε χρόνια – τώρα και οι Γερμανοί έρχονται στα λόγια μας. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια για το κράτος. Διοικητικές διαδικασίες που καθυστερούν, αυξημένος γραφειοκρατικός φόρτος και υποσχέσεις για ψηφιοποίηση του κράτους, διαπιστώνουν. Ως γνωστόν, εκεί δεν έχουν gov.gr.

Λοιπόν, η νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία εμφανίζει απογοητευμένους 7 στους 10 πολίτες από την αποτελεσματικότητα του κράτους. Για τη Γερμανία μιλάμε θυμίζω – μην πάει αλλού το μυαλό σας.

Η εικόνα του γερμανικού κράτους είναι ακόμη χειρότερη στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας. Όπου το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το γερμανικό δημόσιο έχει φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας χρόνιων προβλημάτων και «υπερφόρτωσης» καθηκόντων.

Εκεί, θυμούνται την εποχή που πράγματι υπήρχε κράτος. Αλλά τότε δεν γίνονταν δημοσκοπήσεις...

Όλοι «αγαπούν» τον Αλέξη Τσίπρα

Μοιραία, όταν ακούγεται η αυτοκριτική για το κόμμα από τους υποψήφιους προέδρους στον ΣΥΡΙΖΑ, το μυαλό όλων πάει ότι τα ρίχνουν - κατόπιν εορτής - στον Αλέξη Τσίπρα.

«Δυστυχώς το φαινόμενο των προσωπικών στρατηγικών, που έλαβαν και τη μορφή μηχανισμών των τάσεων, έχει πληγώσει βαθιά το κόμμα», κάρφωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Αρκετές φορές οι τάσεις λειτούργησαν ως οιονεί “κόμματα μέσα στο κόμμα”. Χρειαζόμαστε μια νέα ηγεσία που θα λειτουργεί συλλογικά, που θα λειτουργούν τα όργανα, θα υπάρχει λογοδοσία», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να επιβεβαιωθεί ότι τα όργανα δεν λειτουργούσαν επί Τσίπρα.

«Υπήρξαν λειτουργίες οι οποίες εμπόδισαν την έκφραση της συνεδριακής πλειοψηφίας (…). Από αυτά τα φαινόμενα πρέπει να πάρουμε διαζύγιο», έριξε το βέλος του ο Νίκος Παππάς.

«Στο κομματικό πεδίο προέχει να παραμεριστούν οι παρασιτικές δραστηριότητες της υποκατάστασης της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας από οργανωτικά γκρουπ», διαπίστωσε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ναι, όλοι αγαπούν τον Αλέξη. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αγάπη και μίσος πάνε μαζί.

Τώρα, όσοι έχετε αγωνία εάν τελικά θα βάλει υποψήφιος ο Παύλος Πολάκης, κάντε λιγάκι υπομονή. Ο λαός του, στα social media, τον στηρίζει και με το παραπάνω.

Ο ίδιος βρίσκεται σε βαθιά περισυλλογή με ρακές προκειμένου να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις στα posts.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Δύο οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία - Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»

23:45

Ουκρανία: Νεκρός πρώην αξιωματούχος που είχε διορίσει η Μόσχα στα κατεχόμενα εδάφη

23:35

Ρωσία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν

23:21

Θεοδωρικάκος: Κατεπείγουσα ανάγκη ο παραγωγικός μετασχηματισμός - Δέσμευση για ThessINTEC

23:12

Απώλειες για το πετρέλαιο με φόντο τους δασμούς Τραμπ και τον OPEC+

23:02

Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

22:55

Πτώση 1% για τον χρυσό - Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από την Fed

22:33

Θεοχάρης: Στρατηγική η σημασία της ελληνικής ναυτιλίας

22:13

Μέρκελ: Στεναχωρήθηκα που στην Ελλάδα με συνέδεσαν με τον ναζισμό

22:02

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή το «μεγάλο, όμορφο» νομοσχέδιο Τραμπ - «Καμπανάκι» από ΔΝΤ

21:45

Η Cosmote Telekom διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της σε Σπάτα, Ραφήνα και Ιεράπετρα

21:34

Γεραπετρίτης - Κεραμέως: Τηλεδιάσκεψη με διπλωμάτες ΗΠΑ και Καναδά για το «Rebrain Greece»

21:25

Ο Μακρόν θέλει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ «το συντομότερο δυνατόν»

21:11

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Κέρδη άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones

21:10

Υπεγράφη η εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία

21:00

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στην Ιεράπετρα

20:51

Γαλακτοβιομηχανία Όμηρος: Επεκτείνεται στην Κύπρο με την εξαγορά της Hadjipieris Dairy

20:30

Πλησιάζει η D-Day για τους δασμούς: Τα σενάρια για Ευρώπη - ΗΠΑ

20:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RWE, δρ. Μάρκους Κρέμπερ

20:19

Παπανδρέου σε Μέρκελ: Το «τίποτα» που ήταν τελικά το «παν»!

20:15

Κοντογεώργης από Σάμο: Γρήγορη αξιοποίηση του Ταμείου Απανθρακοποίησης Νήσων προς όφελος των νησιωτών μας

20:07

Γαλλία: Πάνω από 900 ακυρωμένες πτήσεις λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

20:03

Το Άγιο Όρος θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή και το Σάββατο

19:55

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Agrifood Leadership 2025 - 2026

19:47

Επικοινωνία Πούτιν - Τραμπ: «Ανοιχτή» η Μόσχα να λυθεί το ουκρανικό μέσω διαπραγματεύσεων

19:45

Χρειαζόμαστε ένα επενδυτικό οικοσύστημα για να καταστεί η Ελλάδα φαρμακευτικός κόμβος στην Ευρώπη

19:30

Ευρωαγορές: Ανοδικό σερί «2x2» με ώθηση από τα μάκρο των ΗΠΑ

19:28

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Ευρεία διυπουργική σύσκεψη για τη φωτιά στη Ραφήνα

19:18

Lavipharm: Νέα πρόεδρος η Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου

19:18

Intralot: Δόθηκε άδεια από το δ.σ. για την εξαγορά της Bally's