INSIDE OUT

Το διπλό «ραντεβού» Μητσοτάκη με Μαρινάκη και η «αποκάλυψη» ΣΥΡΙΖΑ – Οι Γερμανοί θέλουν gov.gr

17-08-2023 | 07:21
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το διπλό «ραντεβού» Μητσοτάκη με Μαρινάκη και η «αποκάλυψη» ΣΥΡΙΖΑ – Οι Γερμανοί θέλουν gov.gr

Σε μια «αποκάλυψη» που συζητήθηκε προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο Μαξίμου στη σύσκεψη με την UEFA.

«Αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού», όπως επισήμανε περισπούδαστα η Κουμουνδούρου. Αλλά πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Τα δύο λάθη

Ιδού πού κάνουν λάθος:

Λάθος 1ο: Δεν πρόκειται για μέτρα που εξαγγέλλονται εκ νέου. Αλλά για μέτρα που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή, το σχετικό ΦΕΚ έχει εκδοθεί και αποτελούν νόμο του κράτους.

Λάθος 2ο: Δεν άκουσαν ούτε τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Είπε ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα: «Όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν». Το είπε live στο Μαξίμου ο άνθρωπος, αυτό ορίζει ο νόμος – πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει. Αλλά στην Κουμουνδούρου δεν τ’ άκουσαν.

«Επιστρέφω αμέσως...»

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ που σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού...».

Για να εμπεδώσουμε όλοι ότι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. «Κατά τη συνήθη πρακτική», όπως λέει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση και έχει περάσει και το ίδιο από κυβέρνηση.

Τώρα, αν θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων – που εξακολουθούν παρανόμως να λειτουργούν αφού το απαγορεύει ο νόμος – μένει να φανεί. Σίγουρα, μπορεί και να κλείσουν. Μπορεί να βάλουν και χαρτάκι στην είσοδο του τύπου «επιστρέφω αμέσως».

Άλλωστε υπάρχει το know how στις παραλίες με τις ξαπλώστρες και τις πλωτές κατασκευές. Τα μαζεύουν όταν πέφτει σύρμα για ελέγχους, τα ξαναβάζουν μετά. The greek way – part time νομιμότητα.

Η κίτρινη κάρτα στις ΠΑΕ

Ο Μητσοτάκης κάλεσε με το καλό τα αφεντικά των ΠΑΕ να συνεργαστούν. Και έβγαλε, προς το παρόν, κίτρινη κάρτα, απειλώντας ότι - εάν δεν το πράξουν - θα δείξει κόκκινη.

«Να μην απαιτηθεί να ενεργοποιήσει το Κράτος το ύστατο μέτρο που αφορά στον προσωρινό αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις». Γιατί εκεί πονάνε...

112 για χούλιγκαν

Στο τραπέζι έπεσε η σκέψη για ίδρυση ενός παρατηρητηρίου βίας με συμμετοχή πολλών διαφορετικών κρατών. Έτσι ώστε η UEFA να μπορεί να προειδοποιεί εγκαίρως για γεγονότα υψηλού κινδύνου.

Εμείς το ‘χουμε έτοιμο. Εάν χρειάζεται έγκαιρη προειδοποίηση για τέτοια γεγονότα, το στέλνουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ο Βασίλης Κικίλιας δίνει άμεσα εντολή για μήνυμα μέσω του 112.

Έτσι η πληροφορία θα φτάνει άμεσα και στους αστυνομικούς – ακόμα κι όταν απασχολούνται ασκόπως με τα κινητά τους εν ώρα υπηρεσίας. Ευκολάκι...

«Βράζει» η Αστυνομία

Στην ανακοίνωση ότι η Αστυνομία αναλαμβάνει πλέον ουσιαστικό ρόλο, έχοντας το πάνω χέρι στον έλεγχο της εισόδου των οργανωμένων φιλάθλων στα γήπεδα, ήδη ακούγονται γκρίνιες στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα από συνδικαλιστές, γιατί φορτώνουν στην Αστυνομία ένα πάρεργο.

Σωστά, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος. Τα στατιστικά της Eurostat λένε ότι η Ελλάδα είναι στις υψηλότερες θέσεις χωρών στην Ε.Ε. στην αναλογία αστυνομικών ανά πληθυσμό. Άρα, Αστυνομικούς έχουμε – αν και παραμένει ερώτημα πού τελικά είναι…

Μια ιδέα, πάντως, είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, που την έφαγε η «μαρμάγκα», να γίνει Αθλητική Αστυνομία. Έτοιμους τους έχουν. Λέτε;

Το πρωί στο Μαξίμου, το βράδυ στο γήπεδο

Διπλό «ραντεβού» είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός – και πρόεδρο της Νότιχαμ Φόρεστ - Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το πρωί συναντήθηκαν στο Μαξίμου για τα οπαδικά… Το βράδυ ως φίλαθλοι, τα είπαν στις εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκη βλέποντας τον τελικό του Super Cup.

Ματσάρα το Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη! Τελικά, παίχτηκε μια φορά στο Καραϊσκάκη καλή μπάλα.

Δεν υπάρχει κράτος

Στην Ελλάδα το λέμε χρόνια – τώρα και οι Γερμανοί έρχονται στα λόγια μας. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια για το κράτος. Διοικητικές διαδικασίες που καθυστερούν, αυξημένος γραφειοκρατικός φόρτος και υποσχέσεις για ψηφιοποίηση του κράτους, διαπιστώνουν. Ως γνωστόν, εκεί δεν έχουν gov.gr.

Λοιπόν, η νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία εμφανίζει απογοητευμένους 7 στους 10 πολίτες από την αποτελεσματικότητα του κράτους. Για τη Γερμανία μιλάμε θυμίζω – μην πάει αλλού το μυαλό σας.

Η εικόνα του γερμανικού κράτους είναι ακόμη χειρότερη στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας. Όπου το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το γερμανικό δημόσιο έχει φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας χρόνιων προβλημάτων και «υπερφόρτωσης» καθηκόντων.

Εκεί, θυμούνται την εποχή που πράγματι υπήρχε κράτος. Αλλά τότε δεν γίνονταν δημοσκοπήσεις...

Όλοι «αγαπούν» τον Αλέξη Τσίπρα

Μοιραία, όταν ακούγεται η αυτοκριτική για το κόμμα από τους υποψήφιους προέδρους στον ΣΥΡΙΖΑ, το μυαλό όλων πάει ότι τα ρίχνουν - κατόπιν εορτής - στον Αλέξη Τσίπρα.

«Δυστυχώς το φαινόμενο των προσωπικών στρατηγικών, που έλαβαν και τη μορφή μηχανισμών των τάσεων, έχει πληγώσει βαθιά το κόμμα», κάρφωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Αρκετές φορές οι τάσεις λειτούργησαν ως οιονεί “κόμματα μέσα στο κόμμα”. Χρειαζόμαστε μια νέα ηγεσία που θα λειτουργεί συλλογικά, που θα λειτουργούν τα όργανα, θα υπάρχει λογοδοσία», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να επιβεβαιωθεί ότι τα όργανα δεν λειτουργούσαν επί Τσίπρα.

«Υπήρξαν λειτουργίες οι οποίες εμπόδισαν την έκφραση της συνεδριακής πλειοψηφίας (…). Από αυτά τα φαινόμενα πρέπει να πάρουμε διαζύγιο», έριξε το βέλος του ο Νίκος Παππάς.

«Στο κομματικό πεδίο προέχει να παραμεριστούν οι παρασιτικές δραστηριότητες της υποκατάστασης της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας από οργανωτικά γκρουπ», διαπίστωσε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ναι, όλοι αγαπούν τον Αλέξη. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αγάπη και μίσος πάνε μαζί.

Τώρα, όσοι έχετε αγωνία εάν τελικά θα βάλει υποψήφιος ο Παύλος Πολάκης, κάντε λιγάκι υπομονή. Ο λαός του, στα social media, τον στηρίζει και με το παραπάνω.

Ο ίδιος βρίσκεται σε βαθιά περισυλλογή με ρακές προκειμένου να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις στα posts.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

ΗΠΑ: Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

23:54

Ουκρανικό πλήγμα σε δεξαμενή πετρελαίου στο Λουχάνσκ - Τρεις νεκροί, επτά τραυματίες

23:46

Κασσελάκης για ΛΑΡΚΟ: 700 οικογένειες βρίσκονται στον δρόμο μετά από απόφαση της ΝΔ

23:45

Αντιδράσεις για τη διαφήμιση του νέου iPad της Apple

23:30

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο έως το τέλος Ιουνίου στη λεωφόρο Κηφισίας

23:17

Wall Steet: Έκανε το «8 στα 8» ο Dow - Η καλύτερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο

22:53

Ζελένκσι: Σε εξέλιξη έντονες μάχες σε όλη τη γραμμή του μετώπου

22:30

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 0,2% για το WTI, απώλειες 0,2% για το Brent

22:14

Γάζα: Σχεδόν 35.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη του πολέμου

22:06

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δεν θέλουμε να έχουμε καθόλου σχέσεις με τους αντιπροσώπους του Πούτιν

22:01

Τριαντόπουλος: Συνολικά 5.446 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν την προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής

21:53

Πορτογαλία: Η νέα κυβέρνηση ξεκινά και αυτή σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει τη στεγαστική κρίση

21:27

Πρακτικά ΕΚΤ: Από τον Απρίλιο υπέρ της μείωσης επιτοκίων κάποια μέλη

21:11

Orilina Properties: Συμφωνία για πώληση ακινήτου έναντι 6,8 εκατ.

21:03

Χαμάς: Πίσω στο σημείο μηδέν οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

20:47

Ισπανικές τράπεζες: Ισχυρός «πονοκέφαλος» για τον Σάντσεθ η επιθετική προσφορά της BBVA για τη Sabadell εν όψει εκλογών στην Καταλονία

20:34

Σταϊκούρας: Οκτώ σημαντικές παρεμβάσεις στην Π.Ε. Καβάλας

20:26

Μεντβέντεφ: Ξεκινάμε γυμνάσια στη χρήση πυρηνικών ως απάντηση σε τυχόν επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

20:10

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ελλάδα είμαστε παραδομένοι στον πληθωρισμό απληστίας

19:57

Η Ουκρανία θα αποκτήσει τα πρώτα της F-16 τον Ιούνιο-Ιούλιο

19:41

Q&R: Στις 31 Μαίου η Γενική Συνέλευση για ΑΜΚ έως 30,1 εκατ. ευρώ

19:40

ΟΗΕ: Στηρίζει το αίτημα των Παλαιστίνιων για πλήρη ένταξή στον Οργανισμό - Παράλογη χαρακτηρίζει την απόφαση το Ισραήλ

19:31

Αργεντινή: Περίπου 30 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Μπουένος Άιρες

19:13

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό ρεκόρ για Stoxx 600, DAX, FTSE και CAC 40

19:11

ΒΕΑ: Εφικτό για τις ΜμΕ της μόδας να υιοθετήσουν βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης

19:02

UBS: Βλέπει πλέον Ιούνιο την πρώτη μείωση επιτοκίων της BoE αντί για Αύγουστο

18:39

Γερμανία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο της Tesla

18:33

Ευρωεκλογές 2024: Ο Νικόλας Φαραντούρης απαντά στις 6 ερωτήσεις «SOS» του Insider

18:31

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ/μετοχή προτείνει το ΔΣ

18:19

Jumbo: Κατά 11% αυξήθηκαν οι πωλήσεις τον Απρίλιο του 2024