INSIDE OUT

Θα τα πει ΟΛΑ ο Πολάκης στην Βουλή; - Τι υποψήφιους προτιμά ο Καρανίκας - Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Έφης

23-02-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θα τα πει ΟΛΑ ο Πολάκης στην Βουλή; - Τι υποψήφιους προτιμά ο Καρανίκας - Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Έφης

Έχω πάρει θέση από νωρίς για το event της ημέρας. Εννοείται πως όταν λέω ότι πήρα θέση, σημαίνει ότι έστειλα ένα δούλο να πιάσει έδρανο μπροστά-μπροστά κι εγώ θα εμφανιστώ ένα λεπτό πριν ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας ο Παύλος ο Πολάκης. Η πρόσκληση ήταν σαφής και πολλά υποσχόμενη:

«Στις 12.00 το μεσημέρι θα τοποθετηθώ από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση ασυλίας μου μετά τη μήνυση για «συκοφαντία» του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ!!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ, Θα τα πούμε ΟΛΑ!!».

Προσοχή στο βιογραφικό

Πιστεύω ότι ο Πολάκης θα ξεσπάσει κατά του κράτους της δεξιάς. Από μέρες τώρα είναι καζάνι που βράζει με την υπόθεση του Χαιρετάκη, τον οποίο η Κουμουνδούρου έκοψε από το ψηφοδέλτιο Χανίων.

Στο θέμα των υποψηφιοτήτων πάντως βρίσκω πιο γουστόζικη την θέση αρχής του συντρόφου του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος προτιμά να μην εμπλέκει πολιτική δράση με επαγγελματική δραστηριότητα – παραμένει στον ιδιωτικό τομέα λοιπόν, κι έτσι μπορεί να ασκεί αμερόληπτη και τσουχτερή κριτική.

Πρωθυπουργό απ’ το Harvard έχουμε

«Έχουμε εκλογές και θα εκλέξουμε Βουλευτές για να υπηρετήσουν πολιτικά το κοινό καλό, την κοινωνία και όχι μια εταιρία.

Θα παρακαλούσα οι υποψήφιοι και υποψήφιες να μας παρουσιάσουν το πολιτικό τους βιογραφικό και μια πολιτική άποψη για τον λόγο που πολιτεύονται και όχι βιογραφικό για να βρουν δουλειά σε κάποια εταιρία ή στο κράτος.

Έλεος με την α-πολίτικη επίδειξη πτυχίων.

Αριστερά είμαστε και όχι νεοδημοκράτες της καριέρας.

Πρωθυπουργό από το Harvard έχουμε, άμα μιλάμε για επαγγελματικά βιογραφικά.

Τι άλλο θέλετε;»

Στην Κύπρο

Αυτά ζει ο Αλέξης με τους συντρόφους και έφυγε για Κύπρο. Άλλος θέλει τεχνοκρατικά βιογραφικά, άλλος expertise, κι άλλος να έχει περπατήσει Γένοβα. Στην Κύπρο τουλάχιστον τα ‘χουν ξεκαθαρίσει αυτά. Ο Πρόεδρος Αλέξης είναι προσκεκλημένος στην εκδήλωση μνήμης για τον Βάσσο Λυσσαρίδη, πρώην Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ενώ έχει σειρά συναντήσεων με εκπρόσωπο των πολιτικών κομμάτων, ως είθισται: τον Μαυρογιάννη (υποψήφιο του ΑΚΕΛ), Σιζόπουλο (ΕΔΕΚ), Στεφάνου (ΑΚΕΛ), ενώ στην ατζέντα έχει και συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, που αναλαμβάνει την επόμενη Τετάρτη. Από ΔΗΣΥ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Πρόεδρος να δει. Στην Κύπρο που όλα μπερδεύονται γλυκά, υπενθυμίζεται πως η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ στήριξε τον Χριστοδουλίδη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ατμόσφαιρα

Πίσω του αφήνει μια ωραία ατμόσφαιρα στα εσωκομματικά η οποία είναι διακριτική σχεδόν σε καθετί. Να, για παράδειγμα χθες στην Βουλή, κατά την συζήτηση των κυβερνητικών ρυθμίσεων για βελτιώσεις στον εξωδικαστικό, τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης. Η τσαρίνα της οικονομίας, Έφη Αχτσιόγλου, προτίμησε να μεταδώσει εν είδη μηνύματος, μια τηλεοπτική δήλωση.

Κοστολογημένες

Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι η Έφη δεν είχε να χάσει χρόνο με την Βουλή καθώς ετοιμάζει τις κοστολογημένες προτάσεις που προανάγγειλε (ο Ευκλείδης), ότι θα ανακοινώσει την άλλη βδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών (εξωδικαστικός, χρέη, τράπεζες, ακρίβεια κλπ). Μια δεύτερη, ότι τρέχει για τον σταυρό στο δυτικό τομέα, καθώς είναι η πρώτη της φορά (μέχρι τώρα ήταν στην άνεση του Επικρατείας).

Η κοστολόγηση ήταν πάντα το αδύνατο σημείο των οικονομικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή του προγράμματος Θεσσαλονίκης, οπότε σίγουρα το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο. Πόσο μάλλον που αυτή την φορά θα φέρει την σφραγίδα της Έφης. Θα είναι ένα πρόγραμμα με αέρα βιογραφικών με πτυχία, ή με πολιτική άποψη;

Κουίζ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το καλοκαίρι πάντως ταλανίζεται μεταξύ του να κάνει προεκλογική σημαία τις παρακολουθήσεις ή την ακρίβεια. Όμως, είτε με το ένα, με το άλλο, αποτέλεσμα δεν βλέπει η Κουμουνδούρου.

Την σχετική αγωνία, κατέδειξε δημοσιογραφική ερώτηση που υποβλήθηκε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο:

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας ρωτήσω είναι γιατί με την ακρίβεια να σαρώνει, τους δανειολήπτες να είναι επί της ουσίας απροστάτευτοι, το περίφημο επιτελικό κράτος να έχει ναυαγήσει στην τρικυμία των παρακολουθήσεων, της στρατιάς μετακλητών, των απευθείας αναθέσεων και τον σκανδάλων τύπου Πάτση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά τουλάχιστον, υπολείπεται του αντιπάλου του;».

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ερωτών, την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μεγάλη περιφέρεια.

Ποιος είναι;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Η ΕΕ κάλεσε το Ιράν να αποφυλακίσει τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

23:40

Το Νότιο Σουδάν ανακοινώνει την επανέναρξη της παραγωγής σε πετρελαϊκό κοίτασμα - κλειδί

23:27

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε 4 εταιρείες και δεξαμενόπλοια που παρακάμπτουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

23:14

Τρίτη χρονιά με διψήφια κέρδη για τη Wall Street

23:05

Ιστορικό το 2025 για τα πολύτιμα μέταλλα: Ράλι 46ετίας για χρυσό - Με τριψήφιο άλμα το ασήμι

22:42

Ουκρανία: Έπληξε ένα διυλιστήριο και έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Ρωσία

22:18

«Βουτιά» 20% για το πετρέλαιο φέτος - Η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2020

21:58

Μακρόν: Πρέπει να προστατέψουμε την ανεξαρτησία και τις ελευθερίες μας

21:42

Ο Τραμπ μπέρδεψε ένα ισραηλινό γεράκι με τον αμερικανικό φαλακρό αετό

21:21

Ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει κτίρια κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς

21:02

Υεμένη: Το Ριάντ περιμένει ότι το Αμπού Ντάμπι θα αποσύρει τη στήριξή του στους αυτονομιστές

20:46

Ουκρανία: Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν τα «επόμενα βήματα» για τον τερματισμό του πολέμου

20:27

Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν

20:13

To 2025 η Ρωσία εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 αεροπορικές βόμβες και 100.000 drones

19:52

Ισραήλ: Καταδίκες από ΟΗΕ, ΕΕ και ΜΚΟ για την απαγόρευση πρόσβασης σε 37 ΜΚΟ στη Γάζα

19:35

Αργεντινή: Μπλακ άουτ στο Μπουένος Άιρες λόγω του καύσωνα

19:24

Παπαστεργίου: Η 11άδα των ψηφιακών MVPs που διαμόρφωσε την Ελλάδα του 2025

19:14

Κίεβο: Το βίντεο της Μόσχας για την επίθεση στο σπίτι του Πούτιν είναι «γελοίο»

19:03

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο

18:51

Σι Τζινπίνγκ: Η επανένωση της πατρίδας μας δεν μπορεί να σταματήσει

18:38

Το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2026 με φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στην παραλία Bondi

18:31

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως 7 Ιανουαρίου τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη

18:23

AVE: Άκαρπες οι συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού στη BAZAAR

18:19

Trastor: Απέκτησε το 100% της Μίλητος έναντι 53,7 εκατ. ευρώ

18:10

Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Οριστικά αποτελέσματα των ωφελούμενων του προγράμματος

17:59

Ιαπωνία: Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοιχτά της επαρχίας Νόντα

17:52

Στην Ευρωζώνη η Βουλγαρία από Πρωτοχρονιά - Το καλωσόρισμα Πιερρακάκη

17:50

Κέρδη 2,2 τρισ. δολάρια το 2025 για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

17:41

«Αυλαία» στο 2025 με συνολικά κέρδη 44% για το Χρηματιστήριο της Αθήνας

17:35

Δήμος Αθηναίων: Ορισμός αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων για το 2026