INSIDE OUT

Θα τα πει ΟΛΑ ο Πολάκης στην Βουλή; - Τι υποψήφιους προτιμά ο Καρανίκας - Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Έφης

23-02-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θα τα πει ΟΛΑ ο Πολάκης στην Βουλή; - Τι υποψήφιους προτιμά ο Καρανίκας - Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Έφης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχω πάρει θέση από νωρίς για το event της ημέρας. Εννοείται πως όταν λέω ότι πήρα θέση, σημαίνει ότι έστειλα ένα δούλο να πιάσει έδρανο μπροστά-μπροστά κι εγώ θα εμφανιστώ ένα λεπτό πριν ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας ο Παύλος ο Πολάκης. Η πρόσκληση ήταν σαφής και πολλά υποσχόμενη:

«Στις 12.00 το μεσημέρι θα τοποθετηθώ από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση ασυλίας μου μετά τη μήνυση για «συκοφαντία» του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ!!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ, Θα τα πούμε ΟΛΑ!!».

Προσοχή στο βιογραφικό

Πιστεύω ότι ο Πολάκης θα ξεσπάσει κατά του κράτους της δεξιάς. Από μέρες τώρα είναι καζάνι που βράζει με την υπόθεση του Χαιρετάκη, τον οποίο η Κουμουνδούρου έκοψε από το ψηφοδέλτιο Χανίων.

Στο θέμα των υποψηφιοτήτων πάντως βρίσκω πιο γουστόζικη την θέση αρχής του συντρόφου του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος προτιμά να μην εμπλέκει πολιτική δράση με επαγγελματική δραστηριότητα – παραμένει στον ιδιωτικό τομέα λοιπόν, κι έτσι μπορεί να ασκεί αμερόληπτη και τσουχτερή κριτική.

Πρωθυπουργό απ’ το Harvard έχουμε

«Έχουμε εκλογές και θα εκλέξουμε Βουλευτές για να υπηρετήσουν πολιτικά το κοινό καλό, την κοινωνία και όχι μια εταιρία.

Θα παρακαλούσα οι υποψήφιοι και υποψήφιες να μας παρουσιάσουν το πολιτικό τους βιογραφικό και μια πολιτική άποψη για τον λόγο που πολιτεύονται και όχι βιογραφικό για να βρουν δουλειά σε κάποια εταιρία ή στο κράτος.

Έλεος με την α-πολίτικη επίδειξη πτυχίων.

Αριστερά είμαστε και όχι νεοδημοκράτες της καριέρας.

Πρωθυπουργό από το Harvard έχουμε, άμα μιλάμε για επαγγελματικά βιογραφικά.

Τι άλλο θέλετε;»

Στην Κύπρο

Αυτά ζει ο Αλέξης με τους συντρόφους και έφυγε για Κύπρο. Άλλος θέλει τεχνοκρατικά βιογραφικά, άλλος expertise, κι άλλος να έχει περπατήσει Γένοβα. Στην Κύπρο τουλάχιστον τα ‘χουν ξεκαθαρίσει αυτά. Ο Πρόεδρος Αλέξης είναι προσκεκλημένος στην εκδήλωση μνήμης για τον Βάσσο Λυσσαρίδη, πρώην Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ενώ έχει σειρά συναντήσεων με εκπρόσωπο των πολιτικών κομμάτων, ως είθισται: τον Μαυρογιάννη (υποψήφιο του ΑΚΕΛ), Σιζόπουλο (ΕΔΕΚ), Στεφάνου (ΑΚΕΛ), ενώ στην ατζέντα έχει και συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, που αναλαμβάνει την επόμενη Τετάρτη. Από ΔΗΣΥ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Πρόεδρος να δει. Στην Κύπρο που όλα μπερδεύονται γλυκά, υπενθυμίζεται πως η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ στήριξε τον Χριστοδουλίδη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ατμόσφαιρα

Πίσω του αφήνει μια ωραία ατμόσφαιρα στα εσωκομματικά η οποία είναι διακριτική σχεδόν σε καθετί. Να, για παράδειγμα χθες στην Βουλή, κατά την συζήτηση των κυβερνητικών ρυθμίσεων για βελτιώσεις στον εξωδικαστικό, τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης. Η τσαρίνα της οικονομίας, Έφη Αχτσιόγλου, προτίμησε να μεταδώσει εν είδη μηνύματος, μια τηλεοπτική δήλωση.

Κοστολογημένες

Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι η Έφη δεν είχε να χάσει χρόνο με την Βουλή καθώς ετοιμάζει τις κοστολογημένες προτάσεις που προανάγγειλε (ο Ευκλείδης), ότι θα ανακοινώσει την άλλη βδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών (εξωδικαστικός, χρέη, τράπεζες, ακρίβεια κλπ). Μια δεύτερη, ότι τρέχει για τον σταυρό στο δυτικό τομέα, καθώς είναι η πρώτη της φορά (μέχρι τώρα ήταν στην άνεση του Επικρατείας).

Η κοστολόγηση ήταν πάντα το αδύνατο σημείο των οικονομικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή του προγράμματος Θεσσαλονίκης, οπότε σίγουρα το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο. Πόσο μάλλον που αυτή την φορά θα φέρει την σφραγίδα της Έφης. Θα είναι ένα πρόγραμμα με αέρα βιογραφικών με πτυχία, ή με πολιτική άποψη;

Κουίζ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το καλοκαίρι πάντως ταλανίζεται μεταξύ του να κάνει προεκλογική σημαία τις παρακολουθήσεις ή την ακρίβεια. Όμως, είτε με το ένα, με το άλλο, αποτέλεσμα δεν βλέπει η Κουμουνδούρου.

Την σχετική αγωνία, κατέδειξε δημοσιογραφική ερώτηση που υποβλήθηκε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο:

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας ρωτήσω είναι γιατί με την ακρίβεια να σαρώνει, τους δανειολήπτες να είναι επί της ουσίας απροστάτευτοι, το περίφημο επιτελικό κράτος να έχει ναυαγήσει στην τρικυμία των παρακολουθήσεων, της στρατιάς μετακλητών, των απευθείας αναθέσεων και τον σκανδάλων τύπου Πάτση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά τουλάχιστον, υπολείπεται του αντιπάλου του;».

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ερωτών, την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μεγάλη περιφέρεια.

Ποιος είναι;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:57

Νεπάλ: Στους 903 νεκροί και 4.247 αγνοούμενοι - «Αδιανόητη καταστροφή»

08:56

Ξεπέρασε τα 90 δολάρια το Brent μετά τη νέα ένταση στο Ορμούζ

08:46

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες τένις του 2026;

08:29

Ανταλλαγές πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο

08:25

Τι είναι η ψηφιακή κυκλική οικονομία - Η αγορά που επταπλασιάζεται έως το 2035

08:13

Λήγουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις - Στο επίκεντρο οι προσφορές

08:05

Ο νέος βιομηχανικός χάρτης της Ελλάδας - Πού θέλει να πάει η παραγωγή την επόμενη 15ετία

07:48

Το πράσινο που γίνεται… μπλε - Η ντρίπλα του Άδωνι - Το τρίπτυχο του Τσίπρα

07:40

Σούπερ μάρκετ: Μειωμένες τιμές στα ράφια για πάνω από 1.500 κωδικούς

07:31

«Πάρκο Λεντάκης» - ΠΥΡΚΑΛ: Τι έρχεται για τη ΣΔΙΤ των 421 εκατ. - Το «παζλ» των διεκδικητών

07:21

Ταμείο Ανάκαμψης: Η παράταση που δεν ήρθε και το παράθυρο του 10%

07:12

Rebalancing και αναβαθμίσεις δίνουν τον τόνο - Ξεκινούν τα road shows - Οι υποδομές και το RRF

07:06

Οχήματα: Σφίγγει ο κλοιός με νέες διασταυρώσεις - Ψηφιακό κόσκινο για ΚΤΕΟ

22:46

Βενεζουέλα: «Κρατάμε γερά», δηλώνει ο Μαδούρο και δημοσιεύει φωτογραφίες από τη φυλακή

21:17

Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ

21:03

WSJ: Η Aon κοντά στην εξαγορά της USI Insurance από την KKR

20:49

Η Σύρος στο επίκεντρο ιταλικών μέσων ενημέρωσης

20:30

Τι κρύβεται πίσω από τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ στον Καναδά

20:11

Κλιμακώνεται η κόντρα OpenAI - Μασκ: «Κόβει» την τεχνολογία της από εταιρεία της SpaceX

19:49

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Οι εμπορικές συγκρούσεις και οι πόλεμοι είναι «δηλητήριο» για την παγκόσμια οικονομία

19:40

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται την επιλογή του λαού της Ισλανδίας, δηλώνει εκπρόσωπος

19:25

Ερντογάν για το ναυάγιο στην Κερύνεια: «Το κράτος μας έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του»

19:02

Ισλανδή πρωθυπουργός για δημοψήφισμα: «Όχι οπισθοδρόμηση» αλλά «νίκη για τη δημοκρατία»

18:27

Google Maps: Η «Λίμνη Οντάριο» έγινε «Lake America» για τους χρήστες στις ΗΠΑ

18:22

ΥΠΕΘΟΟ κατά ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια: «Μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις και στέλνει τον λογαριασμό στους συνεπείς»

18:17

Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν συναντώνται πρώτη φορά για το νέο αμυντικό σύμφωνο

18:03

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

17:41

Τραμπ: Θα αναπληρώσουμε τα στρατηγικά μας αποθέματα με πετρέλαιο Βενεζουέλας

17:10

Νεπάλ - Πλημμύρες: Οι αρχές ξεκίνησαν τις ταφές μη ταυτοποιημένων θυμάτων

16:51

Οι παραλίες της Βόρειας Εύβοιας που αξίζει να επισκεφθείτε