INSIDE OUT

Θα τα πει ΟΛΑ ο Πολάκης στην Βουλή; - Τι υποψήφιους προτιμά ο Καρανίκας - Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Έφης

23-02-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θα τα πει ΟΛΑ ο Πολάκης στην Βουλή; - Τι υποψήφιους προτιμά ο Καρανίκας - Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Έφης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχω πάρει θέση από νωρίς για το event της ημέρας. Εννοείται πως όταν λέω ότι πήρα θέση, σημαίνει ότι έστειλα ένα δούλο να πιάσει έδρανο μπροστά-μπροστά κι εγώ θα εμφανιστώ ένα λεπτό πριν ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας ο Παύλος ο Πολάκης. Η πρόσκληση ήταν σαφής και πολλά υποσχόμενη:

«Στις 12.00 το μεσημέρι θα τοποθετηθώ από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση ασυλίας μου μετά τη μήνυση για «συκοφαντία» του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ!!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ, Θα τα πούμε ΟΛΑ!!».

Προσοχή στο βιογραφικό

Πιστεύω ότι ο Πολάκης θα ξεσπάσει κατά του κράτους της δεξιάς. Από μέρες τώρα είναι καζάνι που βράζει με την υπόθεση του Χαιρετάκη, τον οποίο η Κουμουνδούρου έκοψε από το ψηφοδέλτιο Χανίων.

Στο θέμα των υποψηφιοτήτων πάντως βρίσκω πιο γουστόζικη την θέση αρχής του συντρόφου του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος προτιμά να μην εμπλέκει πολιτική δράση με επαγγελματική δραστηριότητα – παραμένει στον ιδιωτικό τομέα λοιπόν, κι έτσι μπορεί να ασκεί αμερόληπτη και τσουχτερή κριτική.

Πρωθυπουργό απ’ το Harvard έχουμε

«Έχουμε εκλογές και θα εκλέξουμε Βουλευτές για να υπηρετήσουν πολιτικά το κοινό καλό, την κοινωνία και όχι μια εταιρία.

Θα παρακαλούσα οι υποψήφιοι και υποψήφιες να μας παρουσιάσουν το πολιτικό τους βιογραφικό και μια πολιτική άποψη για τον λόγο που πολιτεύονται και όχι βιογραφικό για να βρουν δουλειά σε κάποια εταιρία ή στο κράτος.

Έλεος με την α-πολίτικη επίδειξη πτυχίων.

Αριστερά είμαστε και όχι νεοδημοκράτες της καριέρας.

Πρωθυπουργό από το Harvard έχουμε, άμα μιλάμε για επαγγελματικά βιογραφικά.

Τι άλλο θέλετε;»

Στην Κύπρο

Αυτά ζει ο Αλέξης με τους συντρόφους και έφυγε για Κύπρο. Άλλος θέλει τεχνοκρατικά βιογραφικά, άλλος expertise, κι άλλος να έχει περπατήσει Γένοβα. Στην Κύπρο τουλάχιστον τα ‘χουν ξεκαθαρίσει αυτά. Ο Πρόεδρος Αλέξης είναι προσκεκλημένος στην εκδήλωση μνήμης για τον Βάσσο Λυσσαρίδη, πρώην Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ενώ έχει σειρά συναντήσεων με εκπρόσωπο των πολιτικών κομμάτων, ως είθισται: τον Μαυρογιάννη (υποψήφιο του ΑΚΕΛ), Σιζόπουλο (ΕΔΕΚ), Στεφάνου (ΑΚΕΛ), ενώ στην ατζέντα έχει και συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, που αναλαμβάνει την επόμενη Τετάρτη. Από ΔΗΣΥ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Πρόεδρος να δει. Στην Κύπρο που όλα μπερδεύονται γλυκά, υπενθυμίζεται πως η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ στήριξε τον Χριστοδουλίδη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ατμόσφαιρα

Πίσω του αφήνει μια ωραία ατμόσφαιρα στα εσωκομματικά η οποία είναι διακριτική σχεδόν σε καθετί. Να, για παράδειγμα χθες στην Βουλή, κατά την συζήτηση των κυβερνητικών ρυθμίσεων για βελτιώσεις στον εξωδικαστικό, τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης. Η τσαρίνα της οικονομίας, Έφη Αχτσιόγλου, προτίμησε να μεταδώσει εν είδη μηνύματος, μια τηλεοπτική δήλωση.

Κοστολογημένες

Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι η Έφη δεν είχε να χάσει χρόνο με την Βουλή καθώς ετοιμάζει τις κοστολογημένες προτάσεις που προανάγγειλε (ο Ευκλείδης), ότι θα ανακοινώσει την άλλη βδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών (εξωδικαστικός, χρέη, τράπεζες, ακρίβεια κλπ). Μια δεύτερη, ότι τρέχει για τον σταυρό στο δυτικό τομέα, καθώς είναι η πρώτη της φορά (μέχρι τώρα ήταν στην άνεση του Επικρατείας).

Η κοστολόγηση ήταν πάντα το αδύνατο σημείο των οικονομικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή του προγράμματος Θεσσαλονίκης, οπότε σίγουρα το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο. Πόσο μάλλον που αυτή την φορά θα φέρει την σφραγίδα της Έφης. Θα είναι ένα πρόγραμμα με αέρα βιογραφικών με πτυχία, ή με πολιτική άποψη;

Κουίζ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το καλοκαίρι πάντως ταλανίζεται μεταξύ του να κάνει προεκλογική σημαία τις παρακολουθήσεις ή την ακρίβεια. Όμως, είτε με το ένα, με το άλλο, αποτέλεσμα δεν βλέπει η Κουμουνδούρου.

Την σχετική αγωνία, κατέδειξε δημοσιογραφική ερώτηση που υποβλήθηκε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο:

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας ρωτήσω είναι γιατί με την ακρίβεια να σαρώνει, τους δανειολήπτες να είναι επί της ουσίας απροστάτευτοι, το περίφημο επιτελικό κράτος να έχει ναυαγήσει στην τρικυμία των παρακολουθήσεων, της στρατιάς μετακλητών, των απευθείας αναθέσεων και τον σκανδάλων τύπου Πάτση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά τουλάχιστον, υπολείπεται του αντιπάλου του;».

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ερωτών, την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μεγάλη περιφέρεια.

Ποιος είναι;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:39

Έρχεται το «ισχυρότερο Ελ Νίνιο που έχει καταγραφεί ποτέ»: Πώς θα επηρεάσει τον καιρό στην Ελλάδα

20:33

Νετανιάχου προς Τραμπ: Το Ισραήλ ασκεί το δικαίωμά του να αμυνθεί «όποτε είναι απαραίτητο»

20:22

Πυροσβεστική: 74 συλλήψεις από 1η Ιανουαρίου έως σήμερα για πυρκαγιές

20:20

Σ. Αραβία: Βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη είχε κατεύθυνση προς «χώρα της περιοχής»

20:14

Ιταλία: «Ισοπαλία» στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών - Νικήτρια η αντιπολίτευση στις πρωτεύουσες νομών

20:09

Το μέτωπο του Λιβάνου δοκιμάζει τη συμμαχία Τραμπ - Νετανιάχου

20:01

Θεοδωρικάκος: «Tο νομοσχέδιο για την καταναλωτική πίστη προστατεύει από τραπεζικές καταχρηστικές συμπεριφορές»

19:44

Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

19:44

Dassault και Airbus δεν έλυσαν τις διαφορές τους σχετικά με την κατασκευή των μαχητικών FCAS

19:34

Νετανιάχου: «Τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν σταμάτησαν τις εκτοξεύσεις πυραύλων»

19:26

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου - Συνελήφθη 70χρονος Γάλλος

19:12

Σιδηρόδρομοι: Ενεργοποίηση της τηλεδιοίκησης στο τμήμα Θεσ/νίκη – Ειδομένη μετά από 20 χρόνια

19:09

Εθνική Τράπεζα: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,2792 ευρώ/μετοχή, από 15 Ιουνίου η καταβολή

18:57

Μαρινάκης για περιφερειακά κανάλια: Αναλάβαμε μια πρωτοβουλία, την οποία αναγνωρίζει το σύνολο των φορέων

18:45

Interwood Ξυλεμπορία: Απόφαση για ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ

18:39

Ελλάκτωρ: Με 59,59% στα δικαιώματα ψήφου η Reggeborgh Invest

18:35

Φιλιππίνες: Toυλάχιστον 35 νεκροί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

18:28

Καρύδας: Ενεργειακή ασφάλεια σημαίνει εθνική ασφάλεια – Τα οφέλη του GREGY για Ελλάδα και Ευρώπη

18:19

Eurobank: Στις 15 Ιουνίου η έναρξη καταβολής μερίσματος για τη χρήση 2025

18:13

Θεμιστοκλέους: «Μειωμένος κατά πολύ ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα»

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη παρά τα κέρδη στις τράπεζες

17:46

Η Ελλάδα πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους στην άσφαλτο παρά τη μείωση των τροχαίων

17:41

Γαλλία: Θολό το τοπίο των υποψηφίων για την προεδρία περίπου 10 μήνες πριν τις εκλογές

17:41

Ευρωπαϊκές κυρώσεις σε όσους αποκλείουν τα Στενά του Ορμούζ

17:38

Αύξηση 8,7% στα ασφαλιστήρια κατοικίας το 2025

17:36

Ιράν: 15 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

17:34

Zealand Pharma: Επιπλοκές με το φάρμακo για απώλεια βάρους - Κατακρημνίζεται η μετοχή

17:34

Κεραμέως: «Πάνω από 738.000 πολίτες έχουν ήδη ενισχύσει τις δεξιότητές τους μέσω του εθνικού προγράμματος κατάρτισης»

17:33

ΕΕ: 47 δισ. ευρώ κόστισαν στην αγορά ενέργειας οι τελευταίες 10 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή

17:28

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνονται Ε65, επέκταση Μετρό Θεσσαλονίκης και τα πρώτα 10 χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ