INSIDE OUT

Θα τα πει ΟΛΑ ο Πολάκης στην Βουλή; - Τι υποψήφιους προτιμά ο Καρανίκας - Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Έφης

23-02-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θα τα πει ΟΛΑ ο Πολάκης στην Βουλή; - Τι υποψήφιους προτιμά ο Καρανίκας - Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Έφης

Έχω πάρει θέση από νωρίς για το event της ημέρας. Εννοείται πως όταν λέω ότι πήρα θέση, σημαίνει ότι έστειλα ένα δούλο να πιάσει έδρανο μπροστά-μπροστά κι εγώ θα εμφανιστώ ένα λεπτό πριν ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας ο Παύλος ο Πολάκης. Η πρόσκληση ήταν σαφής και πολλά υποσχόμενη:

«Στις 12.00 το μεσημέρι θα τοποθετηθώ από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση ασυλίας μου μετά τη μήνυση για «συκοφαντία» του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ!!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ, Θα τα πούμε ΟΛΑ!!».

Προσοχή στο βιογραφικό

Πιστεύω ότι ο Πολάκης θα ξεσπάσει κατά του κράτους της δεξιάς. Από μέρες τώρα είναι καζάνι που βράζει με την υπόθεση του Χαιρετάκη, τον οποίο η Κουμουνδούρου έκοψε από το ψηφοδέλτιο Χανίων.

Στο θέμα των υποψηφιοτήτων πάντως βρίσκω πιο γουστόζικη την θέση αρχής του συντρόφου του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος προτιμά να μην εμπλέκει πολιτική δράση με επαγγελματική δραστηριότητα – παραμένει στον ιδιωτικό τομέα λοιπόν, κι έτσι μπορεί να ασκεί αμερόληπτη και τσουχτερή κριτική.

Πρωθυπουργό απ’ το Harvard έχουμε

«Έχουμε εκλογές και θα εκλέξουμε Βουλευτές για να υπηρετήσουν πολιτικά το κοινό καλό, την κοινωνία και όχι μια εταιρία.

Θα παρακαλούσα οι υποψήφιοι και υποψήφιες να μας παρουσιάσουν το πολιτικό τους βιογραφικό και μια πολιτική άποψη για τον λόγο που πολιτεύονται και όχι βιογραφικό για να βρουν δουλειά σε κάποια εταιρία ή στο κράτος.

Έλεος με την α-πολίτικη επίδειξη πτυχίων.

Αριστερά είμαστε και όχι νεοδημοκράτες της καριέρας.

Πρωθυπουργό από το Harvard έχουμε, άμα μιλάμε για επαγγελματικά βιογραφικά.

Τι άλλο θέλετε;»

Στην Κύπρο

Αυτά ζει ο Αλέξης με τους συντρόφους και έφυγε για Κύπρο. Άλλος θέλει τεχνοκρατικά βιογραφικά, άλλος expertise, κι άλλος να έχει περπατήσει Γένοβα. Στην Κύπρο τουλάχιστον τα ‘χουν ξεκαθαρίσει αυτά. Ο Πρόεδρος Αλέξης είναι προσκεκλημένος στην εκδήλωση μνήμης για τον Βάσσο Λυσσαρίδη, πρώην Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ενώ έχει σειρά συναντήσεων με εκπρόσωπο των πολιτικών κομμάτων, ως είθισται: τον Μαυρογιάννη (υποψήφιο του ΑΚΕΛ), Σιζόπουλο (ΕΔΕΚ), Στεφάνου (ΑΚΕΛ), ενώ στην ατζέντα έχει και συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, που αναλαμβάνει την επόμενη Τετάρτη. Από ΔΗΣΥ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Πρόεδρος να δει. Στην Κύπρο που όλα μπερδεύονται γλυκά, υπενθυμίζεται πως η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ στήριξε τον Χριστοδουλίδη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ατμόσφαιρα

Πίσω του αφήνει μια ωραία ατμόσφαιρα στα εσωκομματικά η οποία είναι διακριτική σχεδόν σε καθετί. Να, για παράδειγμα χθες στην Βουλή, κατά την συζήτηση των κυβερνητικών ρυθμίσεων για βελτιώσεις στον εξωδικαστικό, τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης. Η τσαρίνα της οικονομίας, Έφη Αχτσιόγλου, προτίμησε να μεταδώσει εν είδη μηνύματος, μια τηλεοπτική δήλωση.

Κοστολογημένες

Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι η Έφη δεν είχε να χάσει χρόνο με την Βουλή καθώς ετοιμάζει τις κοστολογημένες προτάσεις που προανάγγειλε (ο Ευκλείδης), ότι θα ανακοινώσει την άλλη βδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών (εξωδικαστικός, χρέη, τράπεζες, ακρίβεια κλπ). Μια δεύτερη, ότι τρέχει για τον σταυρό στο δυτικό τομέα, καθώς είναι η πρώτη της φορά (μέχρι τώρα ήταν στην άνεση του Επικρατείας).

Η κοστολόγηση ήταν πάντα το αδύνατο σημείο των οικονομικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή του προγράμματος Θεσσαλονίκης, οπότε σίγουρα το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο. Πόσο μάλλον που αυτή την φορά θα φέρει την σφραγίδα της Έφης. Θα είναι ένα πρόγραμμα με αέρα βιογραφικών με πτυχία, ή με πολιτική άποψη;

Κουίζ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το καλοκαίρι πάντως ταλανίζεται μεταξύ του να κάνει προεκλογική σημαία τις παρακολουθήσεις ή την ακρίβεια. Όμως, είτε με το ένα, με το άλλο, αποτέλεσμα δεν βλέπει η Κουμουνδούρου.

Την σχετική αγωνία, κατέδειξε δημοσιογραφική ερώτηση που υποβλήθηκε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο:

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας ρωτήσω είναι γιατί με την ακρίβεια να σαρώνει, τους δανειολήπτες να είναι επί της ουσίας απροστάτευτοι, το περίφημο επιτελικό κράτος να έχει ναυαγήσει στην τρικυμία των παρακολουθήσεων, της στρατιάς μετακλητών, των απευθείας αναθέσεων και τον σκανδάλων τύπου Πάτση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά τουλάχιστον, υπολείπεται του αντιπάλου του;».

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ερωτών, την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μεγάλη περιφέρεια.

Ποιος είναι;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:42

Μακρόν: Θέλουμε λιγότερες ώρες πίσω από τις οθόνες για τους μαθητές

19:27

Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση 290 εκατ. σε 112 επενδυτικά σχέδια για τα καθεστώτα «Μεταποίηση» και «Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης»

19:25

Αποσύρθηκε το βίντεο του Τραμπ για το ζεύγος Ομπάμα - «Λάθος υπαλλήλου», λέει ο Λευκός Οίκος

19:21

Θετικό φίνις στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 24% της Stellantis

19:13

Ουκρανία-ΗΠΑ: Συζητήσεις για τις εισαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

19:02

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

18:49

«Καμπανάκι» ΕΚΤ προς ΕΕ: «Άμεση συλλογική δράση» για την οικονομία - Ζητά πέντε μέτρα για να σωθεί η ανάπτυξη

18:45

Μαρινάκης: Στο επίκεντρο η ασφάλεια στους χώρους εργασίας, η συνταγματική αναθεώρηση και η ανεργία

18:41

ΑΑΔΕ: Υπογραφή μνημονίου εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας με την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

18:30

Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Noval Property

18:30

Μπόστιτς (Fed): Υψίστης σημασίας να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%

18:28

ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων του τραμ λόγω έργων στις 7 και 8 Φεβρουαρίου

18:19

Μπλε Κέδρος: Απέκτησε δύο διατηρητέα ακίνητα σε Πειραιά και Αθήνα έναντι 1,09 εκατ. ευρώ

18:12

Σε υψηλό εξαμήνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

17:55

Reuters: Stablecoins σε ευρώ και κοινό χρέος στο «τραπέζι» του Eurogroup

17:51

ΧΑ: Δυναμικό come-back για τον Γενικό Δείκτη και εβδομαδιαία κέρδη 2%

17:43

Συνάντηση Φιντάν με Μάρτα Κος: Στο επίκεντρο Κυπριακό, Τελωνειακή Ένωση και θεωρήσεις Σένγκεν

17:27

Λευκός Οίκος: «Ψευτοαγανάκτηση» οι αντιδράσεις για το βίντεο του Τραμπ με τους Ομπάμα ως πίθηκους

17:22

Ερντογάν - Σίσι: Deal πώλησης όπλων αξίας 350 εκατ. δολαρίων

17:10

Ιράν - ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι διμερείς συνομιλίες στο Ομάν - Για «καλή αρχή» μιλά η ιρανική πλευρά

17:01

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Προαστιακό Αθηνών λόγω έργων υποδομής

16:58

Γιώργος Κακούσης: «Όλες μου οι συναλλαγές είναι απολύτως διαφανείς και ελέγξιμες»

16:52

Βολουδάκη στο Delphi Economic Forum Paris: Οι δύο άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό

16:50

Wall Street: Αντίδραση μετά την τριήμερη πτώση - «Βουτιά» 8% για την Amazon

16:46

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 13/2

16:36

Morgan Stanley για Metlen: Κρατά αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα €64 με σύσταση overweight

16:29

Εφιαλτικοί 20 μήνες για Novo Nordisk - «Καπνός» 460 δισ. δολάρια

16:27

Τι αλλάζει σε συγχωνεύσεις, διασπάσεις και μετατροπές εταιρειών - Διευκρινίσεις ΓΓ Εμπορίου Ν. Μαραβέγια

16:27

Βάλανε ΑΙ Agents να μιλήσουν μεταξύ τους και το αποτέλεσμα τρομάζει

16:18

Μελόνι για συνάντηση με Βανς: Εργαζόμαστε με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μας