INSIDE OUT

Οι ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για εξώσεις και πλειστηριασμούς - Πίτες μεγάλες, μικρές και μεσαίες τη βδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου και της Τσικνοπέμπτης

13-02-2023 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για εξώσεις και πλειστηριασμούς - Πίτες μεγάλες, μικρές και μεσαίες τη βδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου και της Τσικνοπέμπτης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πότε αποφάσισε ο Άρειος Πάγος να ξεκινήσουν πλειστηριασμούς οι servicers, πότε υποσχέθηκε ο Αλέξης, ο πρώτος νόμος που θα φέρει να είναι για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ειλικρινά ούτε που κατάλαβα. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης είχε υποσχεθεί, ο πρώτος νόμος που θα φέρει να είναι σχετικός με την δημοκρατία, αλλά όταν το έλεγε δεν είχε σκάσει η απόφαση του ΑΠ, να τα λέμε κι αυτά. Βέβαια μέχρι να γίνουν εκλογές, μπορεί αυτός ο πρώτος νόμος ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κάτι άλλο, ας έχουμε υπομονή.

Αυτός που με βοηθάει πάντα να ξεκαθαρίζω τα πράγματα, σε σχέση με τον πρώτο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Καρανίκας. «Ο ΣΥΡΖΑ ΠΣ ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη του -ως υπουργείο Οικονομικών - και ένα από αυτά ήταν η νομοθεσία των πλειστηριασμών, αλλά ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι ο πρώτος νόμος που θα κάνουμε ως κυβέρνηση θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας» έγραψε ο φίλτατος Νίκος, καλός φίλος του Άδωνι. Όχι τόσο ώστε να πάει και στην μεγαλειώδη συγκέντρωσή του στο Mall πάντως.

Εκείνη τη νύχτα

Τώρα πότε ακριβώς ζήτησε συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα λάθη του, και ειδικότερα για τη νομοθεσία των πλειστηριασμών, πάλι δεν το θυμάμαι. Μερικοί θα σπεύσουν να πουν ότι φταίνε τα φύλλα, ίσως δεν ήταν καλή η παρτίδα, αλλά από την άλλη, πως να θυμηθείς κάτι που δεν υπάρχει; Γενικότητες του στυλ «κάναμε λάθη», πολλές, αλλά σε τι ακριβώς; Αντιθέτως θυμάμαι τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη στο χριστουγεννιάτικο Hilton το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2015, να ανακοινώνουν ότι έκλεισε η συμφωνία για τα 13 προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση. Ένα από αυτά ήταν η δημιουργία αγοράς ΜΗ τραπεζικών ιδρυμάτων για τα κόκκινα δάνεια. Μετά ακολούθησε σειρά τροπολογιών που προστάτευε την πρώτη κατοικία, πάντα με όρια και deadline, αλλά το θεμέλιο έπεσε εκείνη τη νύχτα.

Αναπληρωτής

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έφερε την ελπίδα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Λες να προχωρήσουν άμεσα; «Δεν μπορεί να ζήσουμε σκηνές, όπου δικαστικοί επιμελητές με την προστασία της αστυνομίας θα συγκρούονται με την κοινωνία… Εμείς θα είμαστε εκεί. Θα συγκρουστούμε… Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να πετάνε κόσμο στο δρόμο» είπε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης (Action24). Ο ίδιος ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το βράδυ του Δεκεμβρίου ’15, όταν μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τα funds και τους servicers στην αγορά κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.

Το κομμάτι

Τα κόκκινα δάνεια, και η τύχη τους, θα είναι πρωταγωνιστές τις επόμενες εβδομάδες , μέχρι ν ’αποφασίσει ο Κυριάκος να ανακοινώσει το κλείσιμο της Βουλής για να ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος. Ο ίδιος δεν φαίνεται να βιάζεται. Χθες, απόλαυσε κάθε στιγμή στην κοπή πίτας κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στην Αργυρούπολη.

Η γαλάζια πίτα του Κυριάκου, είχε ένα κομμάτι για τους άνδρες της ΕΜΑΚ που έκαναν ότι μπορούσαν στην Τουρκία. Αλλά κι ένα κομμάτι για τους συνταξιούχους οι οποίοι δεν πήραν καμία αύξηση. Απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για μεγάλη πίτα.

Μεσαία

Πίτα έκοψαν στα Δυτικά προάστια και οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρόν έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά δεν πήρε πουθενά το μάτι μου τη Ρένα. Ίσως πήγε μετά.

Η πίτα ήταν μεσαίου μεγέθους και την κοπή απόλαυσε ο Γιάννης Δραγασάκης- εκ των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ο Αλέξης αντιμετωπίζει με μεγάλο σεβασμό, και περιμένει να ανακοινώσουν ότι αποσύρονται από τα κοινά.

Μικρή

Πίτα έκοψαν και στα βόρεια προάστια οι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ιδιαίτερα μικρό μέγεθος, αλλά με ωραίο γλάσο τον πράσινο ήλιο. Παρόντες οι παλιοί και έμπειροι (Ανδρέας Λοβέρδος) και οι νέοι κι ωραίοι (Ανδρέας Παπαδόπουλος, Πάνος Βλάχος, Έφη Χαλάτση, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Κατερίνα Μπατζελή).

Οι Πασόκοι πάντως είχαν κι ένα ωραίο φαγάκι (ψητό με λαχταριστές λεμονάτες πατάτες) στο τραπέζι. Ενώ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, βαρετά, σε αίθουσες.

Η εβδομάδα ξεκινά δυνατά, αρκεί να μην μπερδέψουμε του Αγίου Βαλεντίνου με την τσικνοπέμπτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:10

Σιδηρόδρομος - Θεσσαλονίκη: «Προσκλητήριο» σε ΤΕΡΝΑ, AKTOR-ΜΕΤΚΑ, ΑΒΑΞ για σύνδεση ΟΛΘ και δυτικό προαστιακό

08:00

Ακίνητα: Το ΤΑΠ φεύγει, το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης έρχεται - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

23:49

Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς

23:36

Καλαφάτης: Χτίζουμε τη Θεσσαλονίκη του 2030 ως Ψηφιακό Λιμένα της ΝΑ Ευρώπης

23:23

Με μέριμνα του ΥΠΕΞ επέστρεψαν στην Αθήνα οι 19 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla»

23:10

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones - Σε εβδομαδιαίο «πράσινο» σερί 2,5 ετών ο S&P 500

22:57

H Ιταλία παρατείνει την μείωση των φόρων στα καύσιμα έως 8 Ιουνίου

22:44

Η Ελβετία ευθυγραμμίζεται με ΕΕ - Διευρύνει τις κυρώσεις κατά Ρωσίας και Λευκορωσίας

22:31

Στολίσκος για τη Γάζα: Ακτιβιστές καταγγέλουν κακοποίηση από Ισραηλινούς

22:18

Ο Τραμπ δεν θα παραστεί στον γάμο του γιου του λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων

22:05

Δανία: Παρατείνεται το πολιτικό αδιέξοδο - Ναυάγιο στον κεντροδεξιό κυβερνητικό σχηματισμό

21:52

Κύπρος: Άλμα 250% στη βιολογική γεωργία - Στα 350 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές χαλουμιού

21:39

«Κόκκινη» η εβδομάδα για το πετρέλαιο

21:26

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

21:13

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 120 εκατ. ευρώ

21:00

Κίνα: Ο πόλεμος στο Ιράν εκτοξεύει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπαταρίες και φωτοβολταϊκά

20:51

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών Τούλσι Γκάμπαρντ

20:50

Final Four: Στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός με 79-61 τη Φενέρ

20:37

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 25 έως 29 Μαΐου

20:28

Τραμπ: «Το Ιράν είναι απεγνωσμένο για συμφωνία»

20:15

Τσίπρας για το όνομα του κόμματος: «Ήταν καλή ιδέα, αλλά άργησε»

20:04

Ο Γιάνεζ Γιάνσα εξελέγη πρωθυπουργός της Σλοβενίας

19:54

Αλλαγές στην αίθουσα διεξαγωγής της δίκης για τα Τέμπη - Αναρτήθηκε η νέα κάτοψη

19:44

Ζελένσκι: Ανάγκη αναζωογόνησης διπλωματικών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου

19:39

Επιστολή Κοβέσι στην Κομισιόν για την τροπολογία Φλωρίδη

19:30

Αναδρομική υπαγωγή αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ - Οδηγίες και διευκρινίσεις

19:21

Ορκίστηκε πρόεδρος της Fed ο Κέβιν Γουόρς

19:16

Θερινές κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις - 36.000 θέσεις για παιδιά

19:15

Τουρκία: Αντιδράσεις και φοιτητικές κινητοποιήσεις μετά το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Bilgi

19:06

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για τις ευρωαγορές