INSIDE OUT

Οι ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για εξώσεις και πλειστηριασμούς - Πίτες μεγάλες, μικρές και μεσαίες τη βδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου και της Τσικνοπέμπτης

13-02-2023 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για εξώσεις και πλειστηριασμούς - Πίτες μεγάλες, μικρές και μεσαίες τη βδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου και της Τσικνοπέμπτης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πότε αποφάσισε ο Άρειος Πάγος να ξεκινήσουν πλειστηριασμούς οι servicers, πότε υποσχέθηκε ο Αλέξης, ο πρώτος νόμος που θα φέρει να είναι για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ειλικρινά ούτε που κατάλαβα. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης είχε υποσχεθεί, ο πρώτος νόμος που θα φέρει να είναι σχετικός με την δημοκρατία, αλλά όταν το έλεγε δεν είχε σκάσει η απόφαση του ΑΠ, να τα λέμε κι αυτά. Βέβαια μέχρι να γίνουν εκλογές, μπορεί αυτός ο πρώτος νόμος ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κάτι άλλο, ας έχουμε υπομονή.

Αυτός που με βοηθάει πάντα να ξεκαθαρίζω τα πράγματα, σε σχέση με τον πρώτο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Καρανίκας. «Ο ΣΥΡΖΑ ΠΣ ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη του -ως υπουργείο Οικονομικών - και ένα από αυτά ήταν η νομοθεσία των πλειστηριασμών, αλλά ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι ο πρώτος νόμος που θα κάνουμε ως κυβέρνηση θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας» έγραψε ο φίλτατος Νίκος, καλός φίλος του Άδωνι. Όχι τόσο ώστε να πάει και στην μεγαλειώδη συγκέντρωσή του στο Mall πάντως.

Εκείνη τη νύχτα

Τώρα πότε ακριβώς ζήτησε συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα λάθη του, και ειδικότερα για τη νομοθεσία των πλειστηριασμών, πάλι δεν το θυμάμαι. Μερικοί θα σπεύσουν να πουν ότι φταίνε τα φύλλα, ίσως δεν ήταν καλή η παρτίδα, αλλά από την άλλη, πως να θυμηθείς κάτι που δεν υπάρχει; Γενικότητες του στυλ «κάναμε λάθη», πολλές, αλλά σε τι ακριβώς; Αντιθέτως θυμάμαι τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη στο χριστουγεννιάτικο Hilton το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2015, να ανακοινώνουν ότι έκλεισε η συμφωνία για τα 13 προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση. Ένα από αυτά ήταν η δημιουργία αγοράς ΜΗ τραπεζικών ιδρυμάτων για τα κόκκινα δάνεια. Μετά ακολούθησε σειρά τροπολογιών που προστάτευε την πρώτη κατοικία, πάντα με όρια και deadline, αλλά το θεμέλιο έπεσε εκείνη τη νύχτα.

Αναπληρωτής

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έφερε την ελπίδα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Λες να προχωρήσουν άμεσα; «Δεν μπορεί να ζήσουμε σκηνές, όπου δικαστικοί επιμελητές με την προστασία της αστυνομίας θα συγκρούονται με την κοινωνία… Εμείς θα είμαστε εκεί. Θα συγκρουστούμε… Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να πετάνε κόσμο στο δρόμο» είπε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης (Action24). Ο ίδιος ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το βράδυ του Δεκεμβρίου ’15, όταν μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τα funds και τους servicers στην αγορά κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.

Το κομμάτι

Τα κόκκινα δάνεια, και η τύχη τους, θα είναι πρωταγωνιστές τις επόμενες εβδομάδες , μέχρι ν ’αποφασίσει ο Κυριάκος να ανακοινώσει το κλείσιμο της Βουλής για να ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος. Ο ίδιος δεν φαίνεται να βιάζεται. Χθες, απόλαυσε κάθε στιγμή στην κοπή πίτας κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στην Αργυρούπολη.

Η γαλάζια πίτα του Κυριάκου, είχε ένα κομμάτι για τους άνδρες της ΕΜΑΚ που έκαναν ότι μπορούσαν στην Τουρκία. Αλλά κι ένα κομμάτι για τους συνταξιούχους οι οποίοι δεν πήραν καμία αύξηση. Απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για μεγάλη πίτα.

Μεσαία

Πίτα έκοψαν στα Δυτικά προάστια και οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρόν έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά δεν πήρε πουθενά το μάτι μου τη Ρένα. Ίσως πήγε μετά.

Η πίτα ήταν μεσαίου μεγέθους και την κοπή απόλαυσε ο Γιάννης Δραγασάκης- εκ των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ο Αλέξης αντιμετωπίζει με μεγάλο σεβασμό, και περιμένει να ανακοινώσουν ότι αποσύρονται από τα κοινά.

Μικρή

Πίτα έκοψαν και στα βόρεια προάστια οι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ιδιαίτερα μικρό μέγεθος, αλλά με ωραίο γλάσο τον πράσινο ήλιο. Παρόντες οι παλιοί και έμπειροι (Ανδρέας Λοβέρδος) και οι νέοι κι ωραίοι (Ανδρέας Παπαδόπουλος, Πάνος Βλάχος, Έφη Χαλάτση, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Κατερίνα Μπατζελή).

Οι Πασόκοι πάντως είχαν κι ένα ωραίο φαγάκι (ψητό με λαχταριστές λεμονάτες πατάτες) στο τραπέζι. Ενώ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, βαρετά, σε αίθουσες.

Η εβδομάδα ξεκινά δυνατά, αρκεί να μην μπερδέψουμε του Αγίου Βαλεντίνου με την τσικνοπέμπτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ζαχαράκη: Τέλη Σεπτεμβρίου η β’ φάση διορισμού αναπληρωτών στα σχολεία

23:36

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει συνειδητώς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

23:15

Κομοτηνή: Οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα

22:47

Στην κυκλοφορία το συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ, αφιερωμένο στα 100 χρόνια της ΔΕΘ

22:18

Πολωνία: Επιβεβαίωσε πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από άγνωστο αντικείμενο που εισήλθε από τη Λευκορωσία

21:48

Γερμανία: Προς ιστορική νίκη βαδίζει η AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ - Καταποντίζεται το CDU

21:46

Ιράν: Θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που προκαλούν οι αμερικανικές κυρώσεις

21:18

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 10 Περιφέρειες τη Δευτέρα

21:00

Ζελένσκι: Φαίνεται ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί αυτόν τον χειμώνα

20:54

Καλαφάτης: Δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και για τις ΜμΕ

20:45

Γουίτκοφ: Κάλεσε Μόσχα – Κίεβο να κάνουν συμβιβασμούς για διέξοδο απ’ τον πόλεμο

20:32

Πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος

20:24

Βρετανία: Συνάντηση με τον CEO της JLR θέλει ο υπ. Επιχειρήσεων ενόψει περικοπών σε θέσεις εργασίας

20:15

Λίβανος: Τρεις νεκροί σε νέο ισραηλινό πλήγμα στον νότο

20:02

Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε έξω από την Κοζάνη

19:56

Σοφία Εφραίμογλου: Μόλις 12,6% οι γυναίκες CEO στην Ελλάδα

19:42

Γερμανία: Ξεκάθαρη νίκη της AfD δίνουν τα πρώτα exit polls στη Σαξονία-Άνχαλτ

18:56

Γουίτκοφ: Πολύ σημαντικές οι πρώτες συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι

18:39

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο

18:25

ΕΛ.Α.Σ.: Με αλαζονεία, ένδεια επιχειρημάτων, και εκνευρισμό ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

17:59

Τζιτζικώστας στο Insider: Η ΕΕ θα λάβει μέτρα στήριξης αν επιμείνει η ενεργειακή κρίση - Έρχεται η πρώτη ευρωπαϊκή πολιτική για τον Tουρισμό

17:56

Σύλληψη 53χρονου για πυρκαγιά από καύση απορριμμάτων στο Άγιο Όρος

17:36

Υπέκυψε ο 27χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε καυγά στα Γιαννιτσά

17:28

Ζαχαράκη: Έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο

17:19

Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο: Nέα εποχή για τη ΓΑΙΑΟΣΕ – Μετονομάζεται σε Ελληνικά Σιδηροδρομικά Ακίνητα

17:04

Όλες οι παρεμβάσεις σε 17 άξονες για το 2027 – Επιπλέον μέτρα για ταξί και Airbnb στο πακέτο ΔΕΘ

16:43

OPEC+: Διατήρησε αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο

16:30

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Χαλκιδικής λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

16:24

ΠΑΣΟΚ: Αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση, το τρίπτυχο Μητσοτάκη

16:03

Τη Δευτέρα στο ΥΠΕΘΟΟ η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τη ΔΕΘ