INSIDE OUT

Business ο ΣΥΡΙΖΑ, Economy ο Σταϊκούρας - Οι πέντε άνθρωποι που καταγγέλλει η Πόπη, - Η πίτα του Σπανάκη τα επισκίασε όλα - Πότε θα κάνει εκλογές 

18-01-2023 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Business ο ΣΥΡΙΖΑ, Economy ο Σταϊκούρας - Οι πέντε άνθρωποι που καταγγέλλει η Πόπη, - Η πίτα του Σπανάκη τα επισκίασε όλα - Πότε θα κάνει εκλογές 

Με τα σεντούκια γεμάτα έφτασε στο ολίγον χιονισμένο Νταβός ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στο φετινό Νταβός η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της επιχειρηματικότητας λιγότερο της πολιτικής. Εκτός από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο κορυφαίο Φόρουμ μετέχουν συνολικά 56 υπουργοί Οικονομικών- περισσότεροι από ποτέ- και περίπου 1500 επιχειρηματίες.

Μια μέρα πριν ο Σταϊκού, ταξίδεψε για Στρασβούργου για Eurogroup κλπ. στην οικονομική. Στην ίδια πτήση, όπως αποκάλυψε ο δαιμόνιος συνεπιβάτης Γ. Κουτσομύτης (Kappa News), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και η Γιάννα Παπαδάκου, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην business. Προφανώς είχαν περισσότερα μίλια στην miles and bonus. Ενώ ο Σταϊκούρας; Όλο Αθήνα-Λαμία, Λαμία-Αθήνα, που να μαζέψει μίλια;

Οι 5 άνθρωποι της Πόπης

Θεωρώ κρίμα κι άδικο που δεν καλούν στο Νταβός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα τη νέα εκπρόσωπο Τύπου, η οποία μετά από μια μικρή περιπέτεια υγείας, μπήκε γερά και με όρεξη στην αρένα. Καταγράφω για ιστορικούς λόγους την πρόσφατη υψηλών τόνων δήλωσή της: «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη μάχη να δώσουμε. Και το βασικό δίλημμα με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι ένα. Μας αρέσει να ζούμε σε μια χώρα όπου το δημόσιο χρήμα γίνεται κομφετί σε πάρτι, και που το μοιράζονται πέντε άνθρωποι;». Εικάζω πως το επόμενο διάστημα θα μιλήσει με παρρησία για το ποιοι είναι αυτοί οι 5 άνθρωποι που μοιράζονται το δημόσιο χρήμα. Δεν μπορεί να το λέει έτσι στον αέρα.

Εκλογική κινητικότητα

Εν τω μεταξύ η εκλογική κινητικότητα στη ΝΔ είναι αδιάκοπη. Δεν πα’ να γίνεται της Πόπης εκεί έξω. Κόμμα και στελέχη κινούνται πειθαρχημένα σε προεκλογικούς ρυθμούς, γεγονός που με κάνει ν’ απορώ με την μακαριότητα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού προχθές το βράδυ στην κλειστή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ σήμανε και επίσημα το προεκλογικό καμπανάκι. Χθες έγιναν γνωστά και τα ονόματα της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, στην οποία μεταξύ άλλων μετέχουν η Κύρα Κάπη Δ/ντρια Επικοινωνίας του ΠΘ, ο Θοδωρής Λιβάνιος και ο Άκης Σκέρτσος, (δεν βλέπω να βγάζει τα nike).

Ευδιάθετος

Είδα τον Κυριάκο ιδιαίτερα ευδιάθετο στην κομματική σύναξη, με όρεξη για πειράγματα. Πρώτο θύμα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τον ρώτησε πως τα είδε πάνω, εννοώντας την περιοδεία στην Θράκη. «Πιστεύω πως πήγε πολύ καλά Πρόεδρε» απάντησε ο βουλευτής Ροδόπης. «Βέβαια έκοψε την πίτα του ο Σπανάκης την ίδια μέρα και τα επισκίασε όλα» του είπε ο Κυριάκος!

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης, εφοριακός, όντως έκοψε πίτα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Συγγρού, γεμίζοντας την αίθουσα με φίλους και ψηφοφόρους.

Οι Δήμαρχοι του 5%

Η καλή διάθεση του Προέδρου φυσικά ήταν μεταδοτική. Μένοντας στις πίτες, ο Διονύσης Χατζηδάκης περιέγραφε σε διευρυμένο πηγαδάκι ότι υπάρχουν υποψήφιοι (βουλευτές) που τρέχουν σε κοπές πίτας ακόμα και υποψήφιων δημάρχων του 5%. Τ’ ακούει ο συνονόματος Κωστής και απαντάει «εγώ δεν πάω πουθενά»!. Δεν ξέρω αν ο Κωστής έπιασε το υπονοούμενο, το οποίο αφορούσε δημοφιλέστατο υπουργό και βουλευτή βορείου τομέα, ο οποίος δεν αφήνει πίτα για πίτα- ακόμα κι αυτές των ανταρτών γαλάζιων δημάρχων του 5% τους οποίους ως υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσπαθεί να αποθαρρύνει από το να κατέβουν ο Διονύσης Χατζηδάκης. Αλλά βλέπουν τους μεγαλο-υπουργούς στην πίτα και παίρνουν θάρρος.

Ευγνώμων

Πέρα από τα αστεία και τα πειράγματα, αίσθηση προκάλεσε στο τέλος το τεράστιο ευχαριστώ του Κυριάκου. Αφού άκουσε όλα τα στελέχη με τελευταίο τον Συντονιστή των Γραμματειών Δ. Παπαγγελόπουλο, πήρε τον λόγο και έδειξε την ευγνωμοσύνη του για την δουλειά μυρμηγκιού που γίνεται από κάτω, σε κάθε εξόρμηση και εκδήλωση από άκρη σε άκρη της χώρας. Και δεν είναι καθόλου λίγες.

Απρίλιος ή Μάιος;

Ικανοποιημένος για την ετοιμότητα του μηχανισμού, και εμψυχωτής των λοχαγών και στρατιωτών, ο Κυριάκος δίνει κάθε φορά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον ορίζοντα των εκλογών. Βάζοντας κάτω το ημερολόγιο, οι πιθανές ημερομηνίες της αναμέτρησης με απλή αναλογική είναι δύο: 9 Απριλίου (των Βαΐων) και 21 Μαΐου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:48

Η στεγαστική κρίση και το πρόβλημα με τα «άγνωστα» ακίνητα Δήμων - Δημοσίου

07:42

Βρεττού (Credia): Συντηρητικές οι παραδοχές του business plan, «κλειδί» η ανάπτυξη μέσω Μάλτας

07:30

Αυξήσεις στα καύσιμα σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ - Τι θα σήμαινε πετρέλαιο στα 200 δολάρια

07:26

Dimand: Επενδυτικό portfolio 1,35 δισ. - Τι έρχεται το 2026 σε στρατηγική και projects

07:21

Αδειάσματα, γκρίνιες και αδιάφορα ονόματα στη διεύρυνση του Σκανδαλίδη - Με δυναμική η ΝΔ

07:17

Eurogroup: Η Ευρώπη σε ετοιμότητα εν μέσω ρευστότητας της αγοράς ενέργειας

07:11

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Πώς φορολογούνται επικαρπία και ψιλή κυριότητα - Νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ

07:04

Πετρελαϊκό ασανσέρ - Σοβαρή κίνηση από Alpha Bank - Στην «παράταση» η παράκαμψη Γιάλοβας

23:55

Κατάρ: Οι εξαγωγές ενέργειας θα επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση

23:45

Κραν Μοντανά: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της πυρκαγιάς στο μπαρ

23:40

Κεφαλογιάννης: Η προστασία μνημείων οφείλει να στηρίζεται στην πρόληψη και τον συστηματικό σχεδιασμό

23:30

Ισραήλ: Εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων κατά έξι στρατιωτικών βάσεων στο Ιράν

23:21

Σύνοδος Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια και την αστική της χρήση - Στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης

23:15

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πεζεσκιάν για τους βαλλιστικούς πυραύλους

23:07

Πετρέλαιο: Το «σήμα» Τραμπ το έστειλε κάτω από τα 90 δολάρια

23:00

ΥΠΕΞ Ισραήλ για Μοζταμπά Χαμενεΐ: «Το μήλο πέφτει κάτω απ' τη μηλιά»

22:55

Μέτσολα: Η ασφάλεια της Κύπρου είναι η ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

22:43

Η Κομισιόν επενδύει πάνω από 103 εκατ. ευρώ σε έργα για το περιβάλλον και το κλίμα

22:31

Πιερρακάκης: Να είμαστε προετοιμασμένοι για παρατεταμένη αστάθεια - Έχουμε τα εργαλεία

22:25

Wall Street: Η παρέμβαση Τραμπ άλλαξε στο φίνις το κλίμα

22:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν για τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία

22:15

Ντομπρόβσκις από Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα, όπως η αποδέσμευση αποθεμάτων

22:04

Ο Ερντογάν ζητά να τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος

21:44

Τραμπ: «Ο πόλεμος με το Ιράν έχει σχεδόν τελειώσει»

21:31

Το Ισραήλ βομβάρδισε αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης

21:26

Απώλειες πάνω από 1% για τον χρυσό

21:02

Δημοσκόπηση Alco: Το κόμμα που βγαίνει κερδισμένο εν μέσω πολέμου

20:57

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Στο Παρίσι την Τρίτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

20:56

Μακρόν: H G7 προσανατολίζεται στην άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των χωρών

20:44

Τραμπ: Μεγάλο λάθος η επιλογή του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου