INSIDE OUT

Business ο ΣΥΡΙΖΑ, Economy ο Σταϊκούρας - Οι πέντε άνθρωποι που καταγγέλλει η Πόπη, - Η πίτα του Σπανάκη τα επισκίασε όλα - Πότε θα κάνει εκλογές 

18-01-2023 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Business ο ΣΥΡΙΖΑ, Economy ο Σταϊκούρας - Οι πέντε άνθρωποι που καταγγέλλει η Πόπη, - Η πίτα του Σπανάκη τα επισκίασε όλα - Πότε θα κάνει εκλογές 

Με τα σεντούκια γεμάτα έφτασε στο ολίγον χιονισμένο Νταβός ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στο φετινό Νταβός η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της επιχειρηματικότητας λιγότερο της πολιτικής. Εκτός από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο κορυφαίο Φόρουμ μετέχουν συνολικά 56 υπουργοί Οικονομικών- περισσότεροι από ποτέ- και περίπου 1500 επιχειρηματίες.

Μια μέρα πριν ο Σταϊκού, ταξίδεψε για Στρασβούργου για Eurogroup κλπ. στην οικονομική. Στην ίδια πτήση, όπως αποκάλυψε ο δαιμόνιος συνεπιβάτης Γ. Κουτσομύτης (Kappa News), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και η Γιάννα Παπαδάκου, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην business. Προφανώς είχαν περισσότερα μίλια στην miles and bonus. Ενώ ο Σταϊκούρας; Όλο Αθήνα-Λαμία, Λαμία-Αθήνα, που να μαζέψει μίλια;

Οι 5 άνθρωποι της Πόπης

Θεωρώ κρίμα κι άδικο που δεν καλούν στο Νταβός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα τη νέα εκπρόσωπο Τύπου, η οποία μετά από μια μικρή περιπέτεια υγείας, μπήκε γερά και με όρεξη στην αρένα. Καταγράφω για ιστορικούς λόγους την πρόσφατη υψηλών τόνων δήλωσή της: «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη μάχη να δώσουμε. Και το βασικό δίλημμα με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι ένα. Μας αρέσει να ζούμε σε μια χώρα όπου το δημόσιο χρήμα γίνεται κομφετί σε πάρτι, και που το μοιράζονται πέντε άνθρωποι;». Εικάζω πως το επόμενο διάστημα θα μιλήσει με παρρησία για το ποιοι είναι αυτοί οι 5 άνθρωποι που μοιράζονται το δημόσιο χρήμα. Δεν μπορεί να το λέει έτσι στον αέρα.

Εκλογική κινητικότητα

Εν τω μεταξύ η εκλογική κινητικότητα στη ΝΔ είναι αδιάκοπη. Δεν πα’ να γίνεται της Πόπης εκεί έξω. Κόμμα και στελέχη κινούνται πειθαρχημένα σε προεκλογικούς ρυθμούς, γεγονός που με κάνει ν’ απορώ με την μακαριότητα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού προχθές το βράδυ στην κλειστή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ σήμανε και επίσημα το προεκλογικό καμπανάκι. Χθες έγιναν γνωστά και τα ονόματα της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, στην οποία μεταξύ άλλων μετέχουν η Κύρα Κάπη Δ/ντρια Επικοινωνίας του ΠΘ, ο Θοδωρής Λιβάνιος και ο Άκης Σκέρτσος, (δεν βλέπω να βγάζει τα nike).

Ευδιάθετος

Είδα τον Κυριάκο ιδιαίτερα ευδιάθετο στην κομματική σύναξη, με όρεξη για πειράγματα. Πρώτο θύμα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τον ρώτησε πως τα είδε πάνω, εννοώντας την περιοδεία στην Θράκη. «Πιστεύω πως πήγε πολύ καλά Πρόεδρε» απάντησε ο βουλευτής Ροδόπης. «Βέβαια έκοψε την πίτα του ο Σπανάκης την ίδια μέρα και τα επισκίασε όλα» του είπε ο Κυριάκος!

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης, εφοριακός, όντως έκοψε πίτα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Συγγρού, γεμίζοντας την αίθουσα με φίλους και ψηφοφόρους.

Οι Δήμαρχοι του 5%

Η καλή διάθεση του Προέδρου φυσικά ήταν μεταδοτική. Μένοντας στις πίτες, ο Διονύσης Χατζηδάκης περιέγραφε σε διευρυμένο πηγαδάκι ότι υπάρχουν υποψήφιοι (βουλευτές) που τρέχουν σε κοπές πίτας ακόμα και υποψήφιων δημάρχων του 5%. Τ’ ακούει ο συνονόματος Κωστής και απαντάει «εγώ δεν πάω πουθενά»!. Δεν ξέρω αν ο Κωστής έπιασε το υπονοούμενο, το οποίο αφορούσε δημοφιλέστατο υπουργό και βουλευτή βορείου τομέα, ο οποίος δεν αφήνει πίτα για πίτα- ακόμα κι αυτές των ανταρτών γαλάζιων δημάρχων του 5% τους οποίους ως υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσπαθεί να αποθαρρύνει από το να κατέβουν ο Διονύσης Χατζηδάκης. Αλλά βλέπουν τους μεγαλο-υπουργούς στην πίτα και παίρνουν θάρρος.

Ευγνώμων

Πέρα από τα αστεία και τα πειράγματα, αίσθηση προκάλεσε στο τέλος το τεράστιο ευχαριστώ του Κυριάκου. Αφού άκουσε όλα τα στελέχη με τελευταίο τον Συντονιστή των Γραμματειών Δ. Παπαγγελόπουλο, πήρε τον λόγο και έδειξε την ευγνωμοσύνη του για την δουλειά μυρμηγκιού που γίνεται από κάτω, σε κάθε εξόρμηση και εκδήλωση από άκρη σε άκρη της χώρας. Και δεν είναι καθόλου λίγες.

Απρίλιος ή Μάιος;

Ικανοποιημένος για την ετοιμότητα του μηχανισμού, και εμψυχωτής των λοχαγών και στρατιωτών, ο Κυριάκος δίνει κάθε φορά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον ορίζοντα των εκλογών. Βάζοντας κάτω το ημερολόγιο, οι πιθανές ημερομηνίες της αναμέτρησης με απλή αναλογική είναι δύο: 9 Απριλίου (των Βαΐων) και 21 Μαΐου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:03

Βαμβάκι: Τέλος ή μια νέα Αρχή; Η ώρα της αλήθειας για τον «λευκό χρυσό»

13:45

Αρχεία Έπστιν: Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσίευσε λογοκριμένα έγγραφα και εικόνες

13:22

Τσιάρας για αιτήματα αγροτών: Εχουμε ικανοποιήσει το 74%, ο διάλογος είναι θέσης ευθύνης

13:00

Χριστούγεννα στο Μέτσοβο: Αξία διαχρονική

12:42

Θεοδωρικάκος: Εθνική στρατηγική για τους ημιαγωγούς, χρηματοδότηση 3,63 εκατ. για Κέντρο Ικανοτήτων

12:25

Άστατος ο καιρός έως τα Χριστούγεννα: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

12:11

Αναβολή συμφωνίας ΕΕ - Mercosur: Ο χρόνος «δεν είναι απεριόριστος»

11:50

Τσιάρας για αγρότες: Ικανοποιείται το αφορολόγητο πετρέλαιο στη μάνικα, στο τραπέζι το μειωμένο ρεύμα

11:38

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατεταμένη επιζωοτία, αυστηρά μέτρα - Τι ισχύει για τον εμβολιασμό

11:21

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Χριστούγεννα στα μπλόκα - Ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο

11:12

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου

11:00

Eurelectric: Zητά «ομπρέλα» προστασίας για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας

10:44

Συρία: Μπαράζ αμερικανικών επιδρομών εναντίον του ISIS - Έπληξαν πάνω από 70 στόχους

10:25

Δήμας: Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες

10:15

Πέντε νεκροί από ισραηλνιό βομβαρδισμό σε καταφύγιο εκτοπισμένων στη Γάζα

10:06

Ζαχαράκη: Νέες καταθέσεις για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πρώτο δίμηνο του 2026

09:51

Ο χάρτης πληρωμών και ελαφρύνσεων του 2026 - Ποιοι κερδίζουν, πότε και πόσο

09:42

Κυκλική Οικονομία: Οι «κόκκινες γραμμές» της ΡΑΑΕΥ για την ευρωπαϊκή Πράξη και τα εμπόδια στις επενδύσεις

09:35

Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, υδραυλικά και τέντες με επιδότηση ΕΣΠΑ

09:27

Πότε και σε ποιους η εφορία απενεργοποιεί τον ΑΦΜ - Nέες οδηγίες της ΑΑΔΕ

09:20

Lamda – Ελληνικό: Πάνω από 1.300 κατοικίες στην αγορά έως τις αρχές 2026 - Πότε τελειώνει ο Riviera Tower

09:10

Alpha Bank: Εξελίσσει τη «μπουτίκ» τραπεζική στην Κύπρο μέσω των ασφαλειών

09:00

Λογαριασμοί ύδρευσης: Οι επιβαρύνσεις για καταναλωτές, ποια τα έσοδα για ΕΥΔΑΠ – Οι επενδύσεις που έρχονται

23:52

Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη

23:38

Ουκρανία: Επτά νεκροί σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

23:24

Αρχεία Έπστιν: Ξεκίνησε η δημοσιοποίηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

23:10

«Μπερδεμένη» εβδομάδα στη Wall Street - «Κουβάλησε» το AI trade στο φίνις

22:56

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 30 εκατ. ευρώ

22:43

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

22:30

Ο Πολωνός πρόεδρος κατηγορεί τους Ουκρανούς για «αχαριστία»