INSIDE OUT

Business ο ΣΥΡΙΖΑ, Economy ο Σταϊκούρας - Οι πέντε άνθρωποι που καταγγέλλει η Πόπη, - Η πίτα του Σπανάκη τα επισκίασε όλα - Πότε θα κάνει εκλογές 

18-01-2023 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Business ο ΣΥΡΙΖΑ, Economy ο Σταϊκούρας - Οι πέντε άνθρωποι που καταγγέλλει η Πόπη, - Η πίτα του Σπανάκη τα επισκίασε όλα - Πότε θα κάνει εκλογές 

Με τα σεντούκια γεμάτα έφτασε στο ολίγον χιονισμένο Νταβός ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στο φετινό Νταβός η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της επιχειρηματικότητας λιγότερο της πολιτικής. Εκτός από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο κορυφαίο Φόρουμ μετέχουν συνολικά 56 υπουργοί Οικονομικών- περισσότεροι από ποτέ- και περίπου 1500 επιχειρηματίες.

Μια μέρα πριν ο Σταϊκού, ταξίδεψε για Στρασβούργου για Eurogroup κλπ. στην οικονομική. Στην ίδια πτήση, όπως αποκάλυψε ο δαιμόνιος συνεπιβάτης Γ. Κουτσομύτης (Kappa News), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και η Γιάννα Παπαδάκου, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην business. Προφανώς είχαν περισσότερα μίλια στην miles and bonus. Ενώ ο Σταϊκούρας; Όλο Αθήνα-Λαμία, Λαμία-Αθήνα, που να μαζέψει μίλια;

Οι 5 άνθρωποι της Πόπης

Θεωρώ κρίμα κι άδικο που δεν καλούν στο Νταβός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα τη νέα εκπρόσωπο Τύπου, η οποία μετά από μια μικρή περιπέτεια υγείας, μπήκε γερά και με όρεξη στην αρένα. Καταγράφω για ιστορικούς λόγους την πρόσφατη υψηλών τόνων δήλωσή της: «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη μάχη να δώσουμε. Και το βασικό δίλημμα με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι ένα. Μας αρέσει να ζούμε σε μια χώρα όπου το δημόσιο χρήμα γίνεται κομφετί σε πάρτι, και που το μοιράζονται πέντε άνθρωποι;». Εικάζω πως το επόμενο διάστημα θα μιλήσει με παρρησία για το ποιοι είναι αυτοί οι 5 άνθρωποι που μοιράζονται το δημόσιο χρήμα. Δεν μπορεί να το λέει έτσι στον αέρα.

Εκλογική κινητικότητα

Εν τω μεταξύ η εκλογική κινητικότητα στη ΝΔ είναι αδιάκοπη. Δεν πα’ να γίνεται της Πόπης εκεί έξω. Κόμμα και στελέχη κινούνται πειθαρχημένα σε προεκλογικούς ρυθμούς, γεγονός που με κάνει ν’ απορώ με την μακαριότητα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού προχθές το βράδυ στην κλειστή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ σήμανε και επίσημα το προεκλογικό καμπανάκι. Χθες έγιναν γνωστά και τα ονόματα της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, στην οποία μεταξύ άλλων μετέχουν η Κύρα Κάπη Δ/ντρια Επικοινωνίας του ΠΘ, ο Θοδωρής Λιβάνιος και ο Άκης Σκέρτσος, (δεν βλέπω να βγάζει τα nike).

Ευδιάθετος

Είδα τον Κυριάκο ιδιαίτερα ευδιάθετο στην κομματική σύναξη, με όρεξη για πειράγματα. Πρώτο θύμα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τον ρώτησε πως τα είδε πάνω, εννοώντας την περιοδεία στην Θράκη. «Πιστεύω πως πήγε πολύ καλά Πρόεδρε» απάντησε ο βουλευτής Ροδόπης. «Βέβαια έκοψε την πίτα του ο Σπανάκης την ίδια μέρα και τα επισκίασε όλα» του είπε ο Κυριάκος!

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης, εφοριακός, όντως έκοψε πίτα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Συγγρού, γεμίζοντας την αίθουσα με φίλους και ψηφοφόρους.

Οι Δήμαρχοι του 5%

Η καλή διάθεση του Προέδρου φυσικά ήταν μεταδοτική. Μένοντας στις πίτες, ο Διονύσης Χατζηδάκης περιέγραφε σε διευρυμένο πηγαδάκι ότι υπάρχουν υποψήφιοι (βουλευτές) που τρέχουν σε κοπές πίτας ακόμα και υποψήφιων δημάρχων του 5%. Τ’ ακούει ο συνονόματος Κωστής και απαντάει «εγώ δεν πάω πουθενά»!. Δεν ξέρω αν ο Κωστής έπιασε το υπονοούμενο, το οποίο αφορούσε δημοφιλέστατο υπουργό και βουλευτή βορείου τομέα, ο οποίος δεν αφήνει πίτα για πίτα- ακόμα κι αυτές των ανταρτών γαλάζιων δημάρχων του 5% τους οποίους ως υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσπαθεί να αποθαρρύνει από το να κατέβουν ο Διονύσης Χατζηδάκης. Αλλά βλέπουν τους μεγαλο-υπουργούς στην πίτα και παίρνουν θάρρος.

Ευγνώμων

Πέρα από τα αστεία και τα πειράγματα, αίσθηση προκάλεσε στο τέλος το τεράστιο ευχαριστώ του Κυριάκου. Αφού άκουσε όλα τα στελέχη με τελευταίο τον Συντονιστή των Γραμματειών Δ. Παπαγγελόπουλο, πήρε τον λόγο και έδειξε την ευγνωμοσύνη του για την δουλειά μυρμηγκιού που γίνεται από κάτω, σε κάθε εξόρμηση και εκδήλωση από άκρη σε άκρη της χώρας. Και δεν είναι καθόλου λίγες.

Απρίλιος ή Μάιος;

Ικανοποιημένος για την ετοιμότητα του μηχανισμού, και εμψυχωτής των λοχαγών και στρατιωτών, ο Κυριάκος δίνει κάθε φορά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον ορίζοντα των εκλογών. Βάζοντας κάτω το ημερολόγιο, οι πιθανές ημερομηνίες της αναμέτρησης με απλή αναλογική είναι δύο: 9 Απριλίου (των Βαΐων) και 21 Μαΐου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις κατά της προσωρινής προέδρου της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες

23:48

ΕΕ: Δύο εκατ. ευρώ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα

23:32

Τι θα πει ο Τραμπ στο διάγγελμά του, ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου

23:22

Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ μετά τον έλεγχο του υπογειοποιημένου και διαβρωμένου σωλήνα

23:16

Wall Street: «Μπήκε» με κέρδη στον Απρίλιο ελπίζοντας σε αποκλιμάκωση στο Ιράν

22:57

Πάνω από 1.300 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο

22:44

Κέρδη 2% για τον χρυσό - Τέταρτη ημέρα ανόδου

22:25

Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 2% για το Brent υπό την ελπίδα αποκλιμάκωσης στο Ιράν

22:14

Ιράκ: Συνελήφθη ύποπτος μέλος φιλοϊρανικής οργάνωσης για την απαγωγή Αμερικανίδας δημοσιογράφου

21:59

ΗΠΑ: Επιφυλακτικό το Ανώτατο Δικαστήριο για τη νομιμότητα του διατάγματος Τραμπ για το δίκαιο του εδάφους

21:45

Κακοκαιρία Erminio: 133 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική στην Αττική - Στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής

21:28

Αβεβαιότητα στις αγορές εμπορευμάτων: Χρυσός, πετρέλαιο και μέταλλα σε κρίσιμη καμπή

21:25

FT: Ο Τραμπ απειλεί να σταματήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

21:20

«Βρισκόμαστε σε θέση άμυνας, δεν είμαστε απειλή»: Ανοιχτή επιστολή Πεζεσκιάν στον αμερικανικό λαό

21:16

Συνάντηση Ν. Δένδια με υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας

21:06

Ήρων: Τα τιμολόγια Απριλίου

21:06

Στουμπ σε Τραμπ: «Διαμορφώνεται ένα πιο ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ»

21:00

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη ΙΧ με τον μήνα

20:51

Ζελένσκι: «Η Ρωσία απαντά στην πρόταση για εκεχειρία το Πάσχα με επιθέσεις»

20:36

Πούτιν: «Η ένταξη της Αρμενίας στην ΕΕ είναι απλούστατα αδύνατη»

20:28

Βασίλης Φουρλής: Αυτό θα είναι το σχέδιο για τα φαρμακεία - Η επόμενη μέρα για τη Holland & Barrett

20:24

AnimaWings: Νέες απευθείας πτήσεις από Ρουμανία προς Αθήνα

20:17

Παπασταύρου: «Ορόσημο η ένταξη των πρώτων μπαταριών στο σύστημα ηλεκτροδότησης»

20:07

Ιράν: Ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ - Η μεγαλύτερη επίθεση από την έναρξη του πολέμου

19:52

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές μετά το «Βατερλώ» του Μαρτίου

19:32

SpaceX: Εμπιστευτικό αίτημα για IPO με αποτίμηση έως 1,75 τρισ. δολάρια

19:32

Η Ελβετία ίσως ακυρώσει την αγορά Patriot λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις

19:18

Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος - «Ξεκινάμε για την ελπίδα»

19:07

Υποχωρεί το πετρέλαιο «πιάνοντας vibes» αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

19:07

Eli Lilly: Ο FDA ενέκρινε για το χάπι αδυνατίσματος Foundayo - Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην αγορά GLP-1