INSIDE OUT

Ο καλός λόγος του Καρανίκα για την Πόπη - Ο άκεφος Ανδρουλάκης - Στην Βραζιλία ο Αλέξης για το νέο έτος

30-12-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ψάχνω τον Τειρεσία να του δώσω το δώρο του γιατί φεύγω απόψε για Πρωτοχρονιά και λίγο παραπάνω. Του πήρα ένα μαύρο ζιβάγκο, αφού όλοι αυτό φοράνε. Κι ο Κυριάκος, κι ο Αλέξης, κι ο Ανδρουλάκης. Φυσικά το δικό του δεν θα είναι σαν αυτά. Θα είναι Ami De Coeur , και δεν ντρέπομαι να το πω, την ιδέα μου την έδωσε η Emily in Paris που επιτέλους κατάφερα να δω τα Χριστούγεννα.

Το βρήκα στο styleperse της Νησιώτη σε πολύ καλή τιμή. Επίσης σε πολύ καλή τιμή βρήκα και το δικό μου για το ρεβεγιόν, επίσης εμπνευσμένο από την φίλη Emily.

Είναι απλό, γλυκούλι και φοριέται παντού. Από την ορκωμοσία του Λούλα μέχρι την κηδεία του Πελέ, με μια μαύρη κάπα από πάνω.

Σιωπή

Πριν αναχωρήσω, αναγκαστικά ρίχνω πάλι ματιά στην Κουμουνδούρου. Με την ευρεία έννοια. Η επίσημη Κουμουνδούρου αντέδρασε οχτώ η ώρα, βράδυ Πέμπτης, με χαρωπή φωτογραφία και ενθουσιώδες κείμενο.

Λεζάντα: «Όταν η καρδιά κι η φρόνηση του νου, μας δείχνουν το δρόμο, μη διστάζουμε να τον ακολουθήσουμε. Αυτό είπε καθαρά η Πόπη Τσαπανίδου! Εμείς με χαρά καλωσορίζουμε την εμπειρία, τις ικανότητες και τη διάθεσή της να ενωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Είχε περάσει μόλις μιάμιση μέρα μετά την ανακοίνωση της Πόπης ως εκπροσώπου Τύπου του Συριζα. Μια λογική εξήγηση είναι ότι προσπαθούσαν να θερμάνουν το χώρο.

Ύμνοι Καρανίκα

Την ώρα που το ανώτερο και μεσαίο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος πάγωσε με το άκουσμα της είδησης, μεταξύ των πρώτων θαρραλέων που βγήκαν μπροστά για την Πόπη ήταν ο Νίκος Καρανίκας. Ο Καρανίκας, ο οποίος χωρίς πλάκα, με την δουλειά του για την φαρμακευτική κάνναβη υλοποίησε το μοναδικό αναπτυξιακό έργο της περιόδου 2015-2019, ήταν οξύς για όσους ξυνίζουν με την Πόπη.

Ξεκίνησε με κάτι απλό.

«Ενοχλήθηκαν κάποια μέλη της αριστεράς γιατί επιλέχθηκε η γνωστή δημοσιογράφος Τσαπανίδου και όχι ένα από τα 190000 μέλη. Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά ότι έτσι ακριβώς ειπώθηκε και μάλιστα με ύφος πολιτικό».

Χωρίς ανάσα

Για να συνεχίσει χωρίς τελεία.

«Είναι προφανές ότι αυτά τα μέλη εκτός της ατάλαντης υποκρισίας και της πολιτικής τους αδυναμίας να εκπροσωπηθούν μπέρδεψαν την πολιτική και την τακτική της επικοινωνίας, με τα στραγάλια που συνόδευαν τα ποτά που έπιναν με την συντροφιά τους γεννώντας τέτοιες απόψεις και σχολιάζοντας την πολιτική δίχως να την κατανοούν και ξεκάθαρα δίχως να καταλαβαίνουν ότι όταν πολιτική και θέαμα συναντιούνται για να υπηρετήσουν την κοινωνία και τον προοδευτικό κόσμο μέσω της αριστεράς, τότε η επικοινωνία πετυχαίνει τον σκοπό της και γοητεύει δίχως να κοροϊδεύει το πλήθος, κάνοντας τις προτάσεις οικίες να διεισδύουν ξεπερνώντας την εικόνα και το ίδιο το θέαμα, κάνοντας την πολιτική να κατανοείται μαζικά».

24-18

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης, άφησε ήδη πίσω του τις πολικές θερμοκρασίες και πάει Βραζιλία για ονειρεμένη Πρωτοχρονιά, καθώς έχει πρόσκληση για την ορκωμοσία του Προέδρου Λούλα. «Η πρόσκληση του Τσίπρα αποτελεί εκδήλωση αναγνώρισης για την ελληνική Αριστερά, για όλη την προοδευτική Ευρώπη που στάθηκε στον Βραζιλιάνο ηγέτη τα δύσκολα χρόνια» όπως έγραψε ο σύντροφος Μπίστης.

Η θερμοκρασία στην Μπραζίλια είναι 18 min 24 max, ενώ ο τυχερός Αλέξης έπεσε ΚΑΙ πάνω στο θάνατο του Πελέ.

Τί άλλο να πεθυμήσει κανείς από την πολιτική και το ποδόσφαιρο μέσα στον χειμώνα;

Frozen 2

Αντιθέτως, κάπως άκεφος, κάπως βαρύς, κάπως κατηφής, ήταν ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης στον Αττικό, στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους. Η είδηση για την Τσαπανίδου έσκασε πάνω στο γεύμα, όπως και οι Λαλιώτης-Λιάνης. Οι τελευταίοι έσκασαν ακάλεστοι, όπως είπαν τυχαία, καθώς στο ισόγειο υπάρχει καφέ που είναι στέκι τους. Είπαν ένα «γεια» , ένοιωσαν το κλίμα και αποχώρησαν. Ο Πρόεδρος νομίζω εκείνη την ώρα απολάμβανε σοφρίτο. Αναρωτιέμαι αν τους είδε καν.

Τώρα στα σοβαρά θέματα, η εκτίμηση του στενού επιτελείου (Σπυρόπουλος, Δουδωνής, Μάτζος, Κουκουδάκη, Αναστασίου), είναι πως σύντομα θα περάσει η επίδραση του Καϊλή-Gate στα ποσοστά που πήραν την κατιούσα στις δημοσκοπήσεις και ο πράσινος ήλιος θα ξαναβγεί.

Το πρόγραμμα

Το ελπίζουν και το εύχονται, αλλιώς η γραμμή «θα πάρουμε την εντολή, θα τους δείξουμε το πρόγραμμα και θα πέσουν ξεροί», βλέπω να γίνεται τεθλασμένη. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την τελευταία version στην οποία μετά την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, κι αφού ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Αλέξης θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, το Πασοκ-Κιναλ παίρνει την εντολή. Μετά δείχνει το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα σε ΝΔ και Συριζα και μετά λέει: αυτό είναι το πρόγραμμα, αυτά είναι τα πρόσωπα που θέλω στην κυβέρνηση. Θέτε; Η δεν θέτε; Αν δε θένε θα πάμε σε νέες εκλογές, είναι φανερό.

Καλή χρονιά!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Σε δύο πυρκαγιές στη Γαλλία επιχείρησε η ελληνική ομάδα δασοπυρόσβεσης

23:45

Βενεζουέλα: Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης θέλει να επιστρέψει «για να φέρει σταθερότητα» στη χώρα

23:30

Σχοινάς στους Διαλόγους Νισύρου: Η γεωργία αποτελεί πλέον γεωπολιτικό εργαλείο για την Ευρώπη

23:20

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας προπύργιο της Κοσταντίνιουκα στην ανατολική Ουκρανία

23:15

Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Χόμπιτ» πουλήθηκε έναντι 38.400 λιρών

23:00

Λίβανος: Περισσότεροι από 600.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν στις εστίες τους

22:49

Μαρινάκης: Η ανάγκη ταυτοποίησης των χρηστών στο διαδίκτυο έγινε αποδεκτή και από την κοινωνία των πολιτών

22:40

Το αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle αναχώρησε από τη Μέση Ανατολή και επιστρέφει στην Τουλόν

22:26

ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου λόγω του καύσωνα

22:11

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

22:03

Πετρέλαιο: Τέταρτη εβδομάδα απωλειών ενώ συνεχίζονται οι ροές στο Ορμούζ

21:50

Λιθουανία: Το Βίλνιους θέλει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος «της πυρηνικής αποτροπής» απέναντι στη Ρωσία

21:30

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται» επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της χώρας

21:14

Νάγκελ για επόμενη απόφαση ΕΚΤ: Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και με ανοιχτές επιλογές

20:51

Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι-Ερντογάν ενόψει της συνόδου ΝΑΤΟ

20:47

Ισπανία: Πυρκαγιά κοντά στο τουριστικό θέρετρο Κόστα Μπράβα

20:25

Πιερρακάκης: Η εποχή της γεωπολιτικής αθωότητας έχει τελειώσει για την Ευρώπη

20:18

Ουκρανία-Πολωνία: Το Κίεβο προχωρά σε βήματα για αποκλιμάκωση των εντάσεων με τη Βαρσοβία

19:56

Νετανιάχου και Τραμπ συμφώνησαν να συναντηθούν «σύντομα»

19:53

Δικαίωση για τους ξενοδόχους Σαντορίνης - Η Trivago απέσυρε το επίμαχο βίντεο

19:39

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ ο Stoxx 600 - 4η εβδομάδα κερδών

19:39

ΗΠΑ: Επέτειος 250 ετών στη σκιά του διχασμού και της αμφισβήτησης της παγκόσμιας ισχύος

19:37

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας

19:27

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι απειλούν με πλήγματα στη Σαουδική Αραβία

19:18

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Σάαρ κατηγορεί τον Φιντάν για «υποκίνηση σε γενοκτονία»

19:02

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εικονικής συνταγογράφησης φαρμάκων - Πάνω από 405.000 ευρώ η ζημιά στον ΕΟΠΥΥ

19:00

ΔΕΗ: Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας

18:50

Φον ντερ Λάιεν: «Πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν» για τις ουρές στα αεροδρόμια λόγω των νέων ελέγχων

18:48

OPEC: Εκτοξεύθηκε η παραγωγή τον Ιούνιο καθώς αυξήθηκαν οι ροές μέσω Ορμούζ

18:39

Λίβανος: Περισσότεροι από 600.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν στις εστίες τους μετά την εκεχειρία