INSIDE OUT

Ο καλός λόγος του Καρανίκα για την Πόπη - Ο άκεφος Ανδρουλάκης - Στην Βραζιλία ο Αλέξης για το νέο έτος

30-12-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ψάχνω τον Τειρεσία να του δώσω το δώρο του γιατί φεύγω απόψε για Πρωτοχρονιά και λίγο παραπάνω. Του πήρα ένα μαύρο ζιβάγκο, αφού όλοι αυτό φοράνε. Κι ο Κυριάκος, κι ο Αλέξης, κι ο Ανδρουλάκης. Φυσικά το δικό του δεν θα είναι σαν αυτά. Θα είναι Ami De Coeur , και δεν ντρέπομαι να το πω, την ιδέα μου την έδωσε η Emily in Paris που επιτέλους κατάφερα να δω τα Χριστούγεννα.

Το βρήκα στο styleperse της Νησιώτη σε πολύ καλή τιμή. Επίσης σε πολύ καλή τιμή βρήκα και το δικό μου για το ρεβεγιόν, επίσης εμπνευσμένο από την φίλη Emily.

Είναι απλό, γλυκούλι και φοριέται παντού. Από την ορκωμοσία του Λούλα μέχρι την κηδεία του Πελέ, με μια μαύρη κάπα από πάνω.

Σιωπή

Πριν αναχωρήσω, αναγκαστικά ρίχνω πάλι ματιά στην Κουμουνδούρου. Με την ευρεία έννοια. Η επίσημη Κουμουνδούρου αντέδρασε οχτώ η ώρα, βράδυ Πέμπτης, με χαρωπή φωτογραφία και ενθουσιώδες κείμενο.

Λεζάντα: «Όταν η καρδιά κι η φρόνηση του νου, μας δείχνουν το δρόμο, μη διστάζουμε να τον ακολουθήσουμε. Αυτό είπε καθαρά η Πόπη Τσαπανίδου! Εμείς με χαρά καλωσορίζουμε την εμπειρία, τις ικανότητες και τη διάθεσή της να ενωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Είχε περάσει μόλις μιάμιση μέρα μετά την ανακοίνωση της Πόπης ως εκπροσώπου Τύπου του Συριζα. Μια λογική εξήγηση είναι ότι προσπαθούσαν να θερμάνουν το χώρο.

Ύμνοι Καρανίκα

Την ώρα που το ανώτερο και μεσαίο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος πάγωσε με το άκουσμα της είδησης, μεταξύ των πρώτων θαρραλέων που βγήκαν μπροστά για την Πόπη ήταν ο Νίκος Καρανίκας. Ο Καρανίκας, ο οποίος χωρίς πλάκα, με την δουλειά του για την φαρμακευτική κάνναβη υλοποίησε το μοναδικό αναπτυξιακό έργο της περιόδου 2015-2019, ήταν οξύς για όσους ξυνίζουν με την Πόπη.

Ξεκίνησε με κάτι απλό.

«Ενοχλήθηκαν κάποια μέλη της αριστεράς γιατί επιλέχθηκε η γνωστή δημοσιογράφος Τσαπανίδου και όχι ένα από τα 190000 μέλη. Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά ότι έτσι ακριβώς ειπώθηκε και μάλιστα με ύφος πολιτικό».

Χωρίς ανάσα

Για να συνεχίσει χωρίς τελεία.

«Είναι προφανές ότι αυτά τα μέλη εκτός της ατάλαντης υποκρισίας και της πολιτικής τους αδυναμίας να εκπροσωπηθούν μπέρδεψαν την πολιτική και την τακτική της επικοινωνίας, με τα στραγάλια που συνόδευαν τα ποτά που έπιναν με την συντροφιά τους γεννώντας τέτοιες απόψεις και σχολιάζοντας την πολιτική δίχως να την κατανοούν και ξεκάθαρα δίχως να καταλαβαίνουν ότι όταν πολιτική και θέαμα συναντιούνται για να υπηρετήσουν την κοινωνία και τον προοδευτικό κόσμο μέσω της αριστεράς, τότε η επικοινωνία πετυχαίνει τον σκοπό της και γοητεύει δίχως να κοροϊδεύει το πλήθος, κάνοντας τις προτάσεις οικίες να διεισδύουν ξεπερνώντας την εικόνα και το ίδιο το θέαμα, κάνοντας την πολιτική να κατανοείται μαζικά».

24-18

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης, άφησε ήδη πίσω του τις πολικές θερμοκρασίες και πάει Βραζιλία για ονειρεμένη Πρωτοχρονιά, καθώς έχει πρόσκληση για την ορκωμοσία του Προέδρου Λούλα. «Η πρόσκληση του Τσίπρα αποτελεί εκδήλωση αναγνώρισης για την ελληνική Αριστερά, για όλη την προοδευτική Ευρώπη που στάθηκε στον Βραζιλιάνο ηγέτη τα δύσκολα χρόνια» όπως έγραψε ο σύντροφος Μπίστης.

Η θερμοκρασία στην Μπραζίλια είναι 18 min 24 max, ενώ ο τυχερός Αλέξης έπεσε ΚΑΙ πάνω στο θάνατο του Πελέ.

Τί άλλο να πεθυμήσει κανείς από την πολιτική και το ποδόσφαιρο μέσα στον χειμώνα;

Frozen 2

Αντιθέτως, κάπως άκεφος, κάπως βαρύς, κάπως κατηφής, ήταν ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης στον Αττικό, στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους. Η είδηση για την Τσαπανίδου έσκασε πάνω στο γεύμα, όπως και οι Λαλιώτης-Λιάνης. Οι τελευταίοι έσκασαν ακάλεστοι, όπως είπαν τυχαία, καθώς στο ισόγειο υπάρχει καφέ που είναι στέκι τους. Είπαν ένα «γεια» , ένοιωσαν το κλίμα και αποχώρησαν. Ο Πρόεδρος νομίζω εκείνη την ώρα απολάμβανε σοφρίτο. Αναρωτιέμαι αν τους είδε καν.

Τώρα στα σοβαρά θέματα, η εκτίμηση του στενού επιτελείου (Σπυρόπουλος, Δουδωνής, Μάτζος, Κουκουδάκη, Αναστασίου), είναι πως σύντομα θα περάσει η επίδραση του Καϊλή-Gate στα ποσοστά που πήραν την κατιούσα στις δημοσκοπήσεις και ο πράσινος ήλιος θα ξαναβγεί.

Το πρόγραμμα

Το ελπίζουν και το εύχονται, αλλιώς η γραμμή «θα πάρουμε την εντολή, θα τους δείξουμε το πρόγραμμα και θα πέσουν ξεροί», βλέπω να γίνεται τεθλασμένη. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την τελευταία version στην οποία μετά την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, κι αφού ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Αλέξης θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, το Πασοκ-Κιναλ παίρνει την εντολή. Μετά δείχνει το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα σε ΝΔ και Συριζα και μετά λέει: αυτό είναι το πρόγραμμα, αυτά είναι τα πρόσωπα που θέλω στην κυβέρνηση. Θέτε; Η δεν θέτε; Αν δε θένε θα πάμε σε νέες εκλογές, είναι φανερό.

Καλή χρονιά!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

ΕΕ και ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν τη βία Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

23:47

Axios: Οι ΗΠΑ εξετάζουν διπλωματική λύση με το Ιράν - Οι όροι Τραμπ

23:33

Σαουδική Αραβία: Κήρυξε persona non grata τον στρατιωτικό ακόλουθο της ιρανικής πρεσβείας

23:18

Το μήνυμα πίσω από την επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία - Επίδειξη ισχύος από το Ιράν

22:57

Έρευνα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις φωτιές σε Πάτρα και Αχαΐα

22:44

Επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet - Πώς λειτουργεί

22:19

Ασημένιος ο Εμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο της Πολωνίας

22:00

Οι χώρες της G7 ζητούν από το Ιράν να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

21:42

ΗΠΑ: Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου στις δυτικές πολιτείες

21:20

Νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση και διαφάνεια στο ΕΣΥ: Τι είναι το πρόγραμμα Health-IQ

20:59

Πέθανε ο πρώην διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ

20:43

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στις ισραηλινές πόλεις Ντιμόνα και Αράντ

20:23

Αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου - 74 «κόκκινα» σπίτια

20:03

Πεζεσκιάν σε Μόντι: «Άμεση διακοπή της επίθεσης ΗΠΑ - Ισραήλ για να τελειώσει ο πόλεμος»

19:43

Για πρώτη φορά η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπερνάει την αμόλυβδη

19:29

Πόσο απροετοίμαστος ήταν ο Τραμπ στον πόλεμο κατά του Ιράν - Ο αιφνιδιασμός και ο ρόλος του Ισραήλ

19:17

Ιρανική επίθεση κατά αεροπορικών βάσεων σε ΗΑΕ και Κουβέιτ

19:02

Βρετανία: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες

18:47

Ο Τραμπ απειλεί να στείλει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια

18:29

Κεφαλογιάννης: «Προχωράμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair»

18:18

ΗΠΑ: «Έχουμε μειώσει την ιρανική απειλή στα Στενά του Ορμούζ»

18:03

Ιταλία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Άνω Αδίγη

17:55

Οι Metallica «σώζουν ζωές» - 40.000 μονάδες αίματος σε έναν χρόνο

17:32

Αποζημιώσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον αφθώδη πυρετό - Τι θα αφορούν

17:16

Η OpenAI διπλασιάζει σχεδόν το προσωπικό της

16:59

Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

16:38

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων - 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

16:27

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξεφεύγει από τον έλεγχο του Τραμπ - Όρια εξουσίας και λάθος υπολογισμοί

16:11

ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

15:54

220.000 εργαζόμενοι εντάσσονται στην Ψηφιακή κάρτα από 1η Απριλίου - Οι νέοι ΚΑΔ και οι κλάδοι