INSIDE OUT

Ο καλός λόγος του Καρανίκα για την Πόπη - Ο άκεφος Ανδρουλάκης - Στην Βραζιλία ο Αλέξης για το νέο έτος

30-12-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ψάχνω τον Τειρεσία να του δώσω το δώρο του γιατί φεύγω απόψε για Πρωτοχρονιά και λίγο παραπάνω. Του πήρα ένα μαύρο ζιβάγκο, αφού όλοι αυτό φοράνε. Κι ο Κυριάκος, κι ο Αλέξης, κι ο Ανδρουλάκης. Φυσικά το δικό του δεν θα είναι σαν αυτά. Θα είναι Ami De Coeur , και δεν ντρέπομαι να το πω, την ιδέα μου την έδωσε η Emily in Paris που επιτέλους κατάφερα να δω τα Χριστούγεννα.

Το βρήκα στο styleperse της Νησιώτη σε πολύ καλή τιμή. Επίσης σε πολύ καλή τιμή βρήκα και το δικό μου για το ρεβεγιόν, επίσης εμπνευσμένο από την φίλη Emily.

Είναι απλό, γλυκούλι και φοριέται παντού. Από την ορκωμοσία του Λούλα μέχρι την κηδεία του Πελέ, με μια μαύρη κάπα από πάνω.

Σιωπή

Πριν αναχωρήσω, αναγκαστικά ρίχνω πάλι ματιά στην Κουμουνδούρου. Με την ευρεία έννοια. Η επίσημη Κουμουνδούρου αντέδρασε οχτώ η ώρα, βράδυ Πέμπτης, με χαρωπή φωτογραφία και ενθουσιώδες κείμενο.

Λεζάντα: «Όταν η καρδιά κι η φρόνηση του νου, μας δείχνουν το δρόμο, μη διστάζουμε να τον ακολουθήσουμε. Αυτό είπε καθαρά η Πόπη Τσαπανίδου! Εμείς με χαρά καλωσορίζουμε την εμπειρία, τις ικανότητες και τη διάθεσή της να ενωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Είχε περάσει μόλις μιάμιση μέρα μετά την ανακοίνωση της Πόπης ως εκπροσώπου Τύπου του Συριζα. Μια λογική εξήγηση είναι ότι προσπαθούσαν να θερμάνουν το χώρο.

Ύμνοι Καρανίκα

Την ώρα που το ανώτερο και μεσαίο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος πάγωσε με το άκουσμα της είδησης, μεταξύ των πρώτων θαρραλέων που βγήκαν μπροστά για την Πόπη ήταν ο Νίκος Καρανίκας. Ο Καρανίκας, ο οποίος χωρίς πλάκα, με την δουλειά του για την φαρμακευτική κάνναβη υλοποίησε το μοναδικό αναπτυξιακό έργο της περιόδου 2015-2019, ήταν οξύς για όσους ξυνίζουν με την Πόπη.

Ξεκίνησε με κάτι απλό.

«Ενοχλήθηκαν κάποια μέλη της αριστεράς γιατί επιλέχθηκε η γνωστή δημοσιογράφος Τσαπανίδου και όχι ένα από τα 190000 μέλη. Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά ότι έτσι ακριβώς ειπώθηκε και μάλιστα με ύφος πολιτικό».

Χωρίς ανάσα

Για να συνεχίσει χωρίς τελεία.

«Είναι προφανές ότι αυτά τα μέλη εκτός της ατάλαντης υποκρισίας και της πολιτικής τους αδυναμίας να εκπροσωπηθούν μπέρδεψαν την πολιτική και την τακτική της επικοινωνίας, με τα στραγάλια που συνόδευαν τα ποτά που έπιναν με την συντροφιά τους γεννώντας τέτοιες απόψεις και σχολιάζοντας την πολιτική δίχως να την κατανοούν και ξεκάθαρα δίχως να καταλαβαίνουν ότι όταν πολιτική και θέαμα συναντιούνται για να υπηρετήσουν την κοινωνία και τον προοδευτικό κόσμο μέσω της αριστεράς, τότε η επικοινωνία πετυχαίνει τον σκοπό της και γοητεύει δίχως να κοροϊδεύει το πλήθος, κάνοντας τις προτάσεις οικίες να διεισδύουν ξεπερνώντας την εικόνα και το ίδιο το θέαμα, κάνοντας την πολιτική να κατανοείται μαζικά».

24-18

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης, άφησε ήδη πίσω του τις πολικές θερμοκρασίες και πάει Βραζιλία για ονειρεμένη Πρωτοχρονιά, καθώς έχει πρόσκληση για την ορκωμοσία του Προέδρου Λούλα. «Η πρόσκληση του Τσίπρα αποτελεί εκδήλωση αναγνώρισης για την ελληνική Αριστερά, για όλη την προοδευτική Ευρώπη που στάθηκε στον Βραζιλιάνο ηγέτη τα δύσκολα χρόνια» όπως έγραψε ο σύντροφος Μπίστης.

Η θερμοκρασία στην Μπραζίλια είναι 18 min 24 max, ενώ ο τυχερός Αλέξης έπεσε ΚΑΙ πάνω στο θάνατο του Πελέ.

Τί άλλο να πεθυμήσει κανείς από την πολιτική και το ποδόσφαιρο μέσα στον χειμώνα;

Frozen 2

Αντιθέτως, κάπως άκεφος, κάπως βαρύς, κάπως κατηφής, ήταν ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης στον Αττικό, στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους. Η είδηση για την Τσαπανίδου έσκασε πάνω στο γεύμα, όπως και οι Λαλιώτης-Λιάνης. Οι τελευταίοι έσκασαν ακάλεστοι, όπως είπαν τυχαία, καθώς στο ισόγειο υπάρχει καφέ που είναι στέκι τους. Είπαν ένα «γεια» , ένοιωσαν το κλίμα και αποχώρησαν. Ο Πρόεδρος νομίζω εκείνη την ώρα απολάμβανε σοφρίτο. Αναρωτιέμαι αν τους είδε καν.

Τώρα στα σοβαρά θέματα, η εκτίμηση του στενού επιτελείου (Σπυρόπουλος, Δουδωνής, Μάτζος, Κουκουδάκη, Αναστασίου), είναι πως σύντομα θα περάσει η επίδραση του Καϊλή-Gate στα ποσοστά που πήραν την κατιούσα στις δημοσκοπήσεις και ο πράσινος ήλιος θα ξαναβγεί.

Το πρόγραμμα

Το ελπίζουν και το εύχονται, αλλιώς η γραμμή «θα πάρουμε την εντολή, θα τους δείξουμε το πρόγραμμα και θα πέσουν ξεροί», βλέπω να γίνεται τεθλασμένη. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την τελευταία version στην οποία μετά την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, κι αφού ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Αλέξης θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, το Πασοκ-Κιναλ παίρνει την εντολή. Μετά δείχνει το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα σε ΝΔ και Συριζα και μετά λέει: αυτό είναι το πρόγραμμα, αυτά είναι τα πρόσωπα που θέλω στην κυβέρνηση. Θέτε; Η δεν θέτε; Αν δε θένε θα πάμε σε νέες εκλογές, είναι φανερό.

Καλή χρονιά!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:31

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Μπατσελέ, υποψήφια για τη θέση γγ του ΟΗΕ και πρώην πρόεδρο της Χιλής

11:26

Καναδάς: Νομοσχέδιο για απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών - Αυστηρότεροι κανόνες για chatbots

11:18

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος και επιλεκτικές κινήσεις

11:18

ΝΔ: Στα ψηφοδέλτια Παπαστεργίου, Παπαϊωάννου και Σδούκου στις επόμενες εκλογές

11:15

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις γυρίζουν σελίδα: Αύξηση περιθωρίων κέρδους για πρώτη φορά από το 2022

11:09

Το κόστος ζωής ασκεί πιέσεις στα δικαιώματα των ευρωπαίων

10:55

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της απόφασης ΕΚΤ

10:51

Νάξος: Η Αγία Άννα ξεχωρίζει σε λίστα με τις 100 κορυφαίες παραλίες του πλανήτη​​​​​​​​​​​​​​​

10:49

Σύνοδος Κορυφής 18 και 19 Ιουνίου στις Βρυξέλλες - Επιστολή Κόστα

10:29

Στο «κυνήγι» της στήριξης Τραμπ η Ευρώπη για τις συνομιλίες Ρωσίας–Ουκρανίας

10:29

Εκτόξευση 7% για την Hugo Boss μετά την πρόταση εξαγοράς ύψους 2 δισ. από την Frasers

10:18

Βόρεια Ιρλανδία: Νέα νύχτα διαδηλώσεων και συγκρούσεις με την αστυνομία στο Μπέλφαστ

10:15

ΟΗΕ: Σχεδόν στα 118 εκατομμύρια ο αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων παγκοσμίως το 2025

10:13

Ryanair: Έλεγχος για τη χρέωση που πληρώνουν οι γονείς για να καθίσουν δίπλα στα παιδιά τους

10:12

Βουλή: Kατατέθηκε ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

09:40

Στο Λουξεμβούργο ο Κ. Πιερρακάκης για τις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

09:36

Βουλή: Συστήνεται θέση Mόνιμου Υπηρεσιακού Υφυπουργού Εξωτερικών

09:32

ΕΒΕΠ: Δράσεις, αντιδράσεις και επιδράσεις του πληθωρισμού στην αγορά

09:16

Παπαθανάσης: 14,4 εκατ. ευρώ για τον μετασχηματισμό της Ακρινής Κοζάνης σε Πρότυπο Πράσινο Οικισμό

09:14

Τραμπ: Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν «μυστική αποστολή» κρατώντας ανοικτό το στενό του Ορμούζ

09:03

Νέες ισορροπίες στις τηλεπικοινωνίες φέρνει η συμφωνία ΔΕΗ – Vodafone για τις οπτικές ίνες

08:59

FT: Γαλλία και Γερμανία σχεδιάζουν τη διάλυση της ευρωπαϊκής διπλωματικής υπηρεσίας

08:55

Πανελλαδικές: Συνεχίζουν τις εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ - Δείτε τα σημερινά θέματα

08:52

ProntoPegno: Το νέο κατάστημα στον Πειραιά και η αγορά ενεχυροδανεισμού στην Ελλάδα

08:50

Μέση Ανατολή: Το Ιράν επιτέθηκε σε βάσεις των ΗΠΑ μετά τα νέα αμερικανικά πλήγματα - «Το Ορμούζ είναι κλειστό»

08:46

Σούπερ μάρκετ: Αντίστροφη μέτρηση για μειώσεις τιμών στο ράφι

08:38

Συνάντηση Πιερρακάκη με Ρούτε για χρηματοδότηση άμυνας και ρήτρα διαφυγής

08:31

Νέο ντιμπέιτ Μέσι - Ρονάλντο: Ποιος είναι ο GOAT των απολαβών

08:14

Όμιλος Ηρακλής (Holcim): Η επιτυχία του «The Ellinikon» ανοίγει τον δρόμο για νέες επενδύσεις

08:10

ΕΥΔΑΠ: Προ των πυλών μεγάλο ΚΕΛ αξίας 100 εκατ. στην Ανατολική Αττική - Το προηγούμενο «ναυάγιο»