INSIDE OUT

Ο καλός λόγος του Καρανίκα για την Πόπη - Ο άκεφος Ανδρουλάκης - Στην Βραζιλία ο Αλέξης για το νέο έτος

30-12-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ψάχνω τον Τειρεσία να του δώσω το δώρο του γιατί φεύγω απόψε για Πρωτοχρονιά και λίγο παραπάνω. Του πήρα ένα μαύρο ζιβάγκο, αφού όλοι αυτό φοράνε. Κι ο Κυριάκος, κι ο Αλέξης, κι ο Ανδρουλάκης. Φυσικά το δικό του δεν θα είναι σαν αυτά. Θα είναι Ami De Coeur , και δεν ντρέπομαι να το πω, την ιδέα μου την έδωσε η Emily in Paris που επιτέλους κατάφερα να δω τα Χριστούγεννα.

Το βρήκα στο styleperse της Νησιώτη σε πολύ καλή τιμή. Επίσης σε πολύ καλή τιμή βρήκα και το δικό μου για το ρεβεγιόν, επίσης εμπνευσμένο από την φίλη Emily.

Είναι απλό, γλυκούλι και φοριέται παντού. Από την ορκωμοσία του Λούλα μέχρι την κηδεία του Πελέ, με μια μαύρη κάπα από πάνω.

Σιωπή

Πριν αναχωρήσω, αναγκαστικά ρίχνω πάλι ματιά στην Κουμουνδούρου. Με την ευρεία έννοια. Η επίσημη Κουμουνδούρου αντέδρασε οχτώ η ώρα, βράδυ Πέμπτης, με χαρωπή φωτογραφία και ενθουσιώδες κείμενο.

Λεζάντα: «Όταν η καρδιά κι η φρόνηση του νου, μας δείχνουν το δρόμο, μη διστάζουμε να τον ακολουθήσουμε. Αυτό είπε καθαρά η Πόπη Τσαπανίδου! Εμείς με χαρά καλωσορίζουμε την εμπειρία, τις ικανότητες και τη διάθεσή της να ενωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Είχε περάσει μόλις μιάμιση μέρα μετά την ανακοίνωση της Πόπης ως εκπροσώπου Τύπου του Συριζα. Μια λογική εξήγηση είναι ότι προσπαθούσαν να θερμάνουν το χώρο.

Ύμνοι Καρανίκα

Την ώρα που το ανώτερο και μεσαίο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος πάγωσε με το άκουσμα της είδησης, μεταξύ των πρώτων θαρραλέων που βγήκαν μπροστά για την Πόπη ήταν ο Νίκος Καρανίκας. Ο Καρανίκας, ο οποίος χωρίς πλάκα, με την δουλειά του για την φαρμακευτική κάνναβη υλοποίησε το μοναδικό αναπτυξιακό έργο της περιόδου 2015-2019, ήταν οξύς για όσους ξυνίζουν με την Πόπη.

Ξεκίνησε με κάτι απλό.

«Ενοχλήθηκαν κάποια μέλη της αριστεράς γιατί επιλέχθηκε η γνωστή δημοσιογράφος Τσαπανίδου και όχι ένα από τα 190000 μέλη. Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά ότι έτσι ακριβώς ειπώθηκε και μάλιστα με ύφος πολιτικό».

Χωρίς ανάσα

Για να συνεχίσει χωρίς τελεία.

«Είναι προφανές ότι αυτά τα μέλη εκτός της ατάλαντης υποκρισίας και της πολιτικής τους αδυναμίας να εκπροσωπηθούν μπέρδεψαν την πολιτική και την τακτική της επικοινωνίας, με τα στραγάλια που συνόδευαν τα ποτά που έπιναν με την συντροφιά τους γεννώντας τέτοιες απόψεις και σχολιάζοντας την πολιτική δίχως να την κατανοούν και ξεκάθαρα δίχως να καταλαβαίνουν ότι όταν πολιτική και θέαμα συναντιούνται για να υπηρετήσουν την κοινωνία και τον προοδευτικό κόσμο μέσω της αριστεράς, τότε η επικοινωνία πετυχαίνει τον σκοπό της και γοητεύει δίχως να κοροϊδεύει το πλήθος, κάνοντας τις προτάσεις οικίες να διεισδύουν ξεπερνώντας την εικόνα και το ίδιο το θέαμα, κάνοντας την πολιτική να κατανοείται μαζικά».

24-18

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης, άφησε ήδη πίσω του τις πολικές θερμοκρασίες και πάει Βραζιλία για ονειρεμένη Πρωτοχρονιά, καθώς έχει πρόσκληση για την ορκωμοσία του Προέδρου Λούλα. «Η πρόσκληση του Τσίπρα αποτελεί εκδήλωση αναγνώρισης για την ελληνική Αριστερά, για όλη την προοδευτική Ευρώπη που στάθηκε στον Βραζιλιάνο ηγέτη τα δύσκολα χρόνια» όπως έγραψε ο σύντροφος Μπίστης.

Η θερμοκρασία στην Μπραζίλια είναι 18 min 24 max, ενώ ο τυχερός Αλέξης έπεσε ΚΑΙ πάνω στο θάνατο του Πελέ.

Τί άλλο να πεθυμήσει κανείς από την πολιτική και το ποδόσφαιρο μέσα στον χειμώνα;

Frozen 2

Αντιθέτως, κάπως άκεφος, κάπως βαρύς, κάπως κατηφής, ήταν ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης στον Αττικό, στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους. Η είδηση για την Τσαπανίδου έσκασε πάνω στο γεύμα, όπως και οι Λαλιώτης-Λιάνης. Οι τελευταίοι έσκασαν ακάλεστοι, όπως είπαν τυχαία, καθώς στο ισόγειο υπάρχει καφέ που είναι στέκι τους. Είπαν ένα «γεια» , ένοιωσαν το κλίμα και αποχώρησαν. Ο Πρόεδρος νομίζω εκείνη την ώρα απολάμβανε σοφρίτο. Αναρωτιέμαι αν τους είδε καν.

Τώρα στα σοβαρά θέματα, η εκτίμηση του στενού επιτελείου (Σπυρόπουλος, Δουδωνής, Μάτζος, Κουκουδάκη, Αναστασίου), είναι πως σύντομα θα περάσει η επίδραση του Καϊλή-Gate στα ποσοστά που πήραν την κατιούσα στις δημοσκοπήσεις και ο πράσινος ήλιος θα ξαναβγεί.

Το πρόγραμμα

Το ελπίζουν και το εύχονται, αλλιώς η γραμμή «θα πάρουμε την εντολή, θα τους δείξουμε το πρόγραμμα και θα πέσουν ξεροί», βλέπω να γίνεται τεθλασμένη. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την τελευταία version στην οποία μετά την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, κι αφού ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Αλέξης θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, το Πασοκ-Κιναλ παίρνει την εντολή. Μετά δείχνει το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα σε ΝΔ και Συριζα και μετά λέει: αυτό είναι το πρόγραμμα, αυτά είναι τα πρόσωπα που θέλω στην κυβέρνηση. Θέτε; Η δεν θέτε; Αν δε θένε θα πάμε σε νέες εκλογές, είναι φανερό.

Καλή χρονιά!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:49

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μαγιάρ στην Ουγγαρία

18:39

Γερμανία: Το 52% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της

18:28

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν CrediaBank και Περιφέρεια Κρήτης

18:17

Τι προβλέπεται για την ασφάλεια στα ΑΕΙ

18:08

Η Alter Ego αποκτά το 10% στα γυμναστήρια Alterlife έναντι 4,75 εκατ. ευρώ

18:02

ΟΛΘ: Πετυχημένο το 2025 - Σχέδια για επέκταση και ένταξη στον IMEC

17:59

Στα 29 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στο Ιράν για τις ΗΠΑ

17:45

Στουρνάρας: Η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή

17:37

Στα 700 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA της ΔΕΗ το α' τρίμηνο

17:30

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επικράτησαν οι πωλητές - Απώλειες άνω του 2,5% για τον τραπεζικό δείκτη

17:21

Βενζίνη και diesel: Το πρώτο σοκ του καλοκαιριού έφτασε στα νησιά - «Καίει» η αμόλυβδη στα 2,25 ευρώ

17:18

Σε ενεργειακό συνέδριο των FT ο Μητσοτάκης την Τετάρτη

17:10

Η Alpha Bank παραδίδει ανακαινισμένο το αμφιθέατρο του Χωρέμειου Ερευνητικού Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ

16:55

Αύριο η ψήφιση του φορολογικού ν/σ στην Ολομέλεια

16:52

Έρχεται το Fun Vibes Family Festival 2

16:50

«Βαρίδι» για Wall Street πετρέλαιο και πληθωρισμός

16:49

Πού χτυπάει «κόκκινο» η ρύπανση στην Αθήνα; Δες αν η γειτονιά σου είναι στη λίστα

16:47

Κικίλιας: «Στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδας σε ενέργεια, ναυτιλία και IMEC»

16:36

Ράλι τιμών και αβεβαιότητα ωθούν τους Γερμανούς στον εσωτερικό τουρισμό

16:31

Νέοι κανόνες για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Νοτίου Αιγαίου 1 - Νότιες Κυκλάδες

16:28

Σκέρτσος: «Συστήματα και μεταρρυθμίσεις ενδυναμώνουν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα»

16:05

Οι 10+1 προορισμοί για το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

16:04

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα έχει αναλάβει μία εκτεταμένη πρωτοβουλία για τα Δυτικά Βαλκάνια»

16:00

Το Ιράν διεύρυνε την περιοχή που ορίζει ως τα Στενά του Ορμούζ

16:00

Ψήφος δια πληρεξουσίου: Η ιστορική αλλαγή στο Ευρωκοινοβούλιο

15:49

Σε υψηλό τριετίας ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

15:48

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είναι «εξαιρετικά αισιόδοξος» για το μέλλον της Συμμαχίας

15:47

Η Βιοιατρική και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενώνουν δυνάμεις

15:33

Μιχαηλίδου: «Η ψηφιακή γνώση είναι εργαλείο αυτονομίας και ισότιμης συμμετοχής»

15:30

ΕΕΕΠ: Νέο σύστημα για καταγγελίες παικτών και αναφορές παράνομου στοιχηματισμού