INSIDE OUT

Ο Πατέλης και οι «διάδρομοι» - Τα τραπέζια της ΔΕΘ - Γαλλικός αέρας για τον Κυριάκο κι ένας γάμος

13-09-2022 | 08:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ξεκινώ από τα ταπεινά γιατί θα υπάρξει κλιμάκωση. Έξοχη απάντηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού επί των Οικονομικών Αλέξη Πατέλη σε σχόλιο στα σόσιαλ (fb). Το σχόλιο διατυπωμένο μάλιστα με βεβαιότητα, ήταν, ότι ο Αλεξ, στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, «απαντούσε κάνοντας συγχρόνως ΔΙΑΔΡΟΜΟ». Ομολογώ ότι εξεπλάγην. Όμως εξεπλάγην ακόμα περισσότερο όταν μερικές ώρες μετά είδα κάτω από το σχόλιο απάντηση του ίδιου του κ. Πατέλη η οποία με ενθουσίασε με το εκλεπτυσμένο πνεύμα της. «Ευχαριστώ που μου αποδίδετε ικανότητες πέραν των δυνατοτήτων μου, ωστόσο διάδρομος στο Μαξίμου όπου βρισκόμουν ενώ συνομιλούσα με τον κ. Τσίμα δεν υπάρχει, εκτός αν αναφέρεστε στους διαδρόμους γενικότερα το οποίο όμως και είναι ένα σπορ στο οποίο δεν συμμετέχω». Respect.

Τραπέζια

Ο κ. Πατέλης, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα γύρω από τον Πρωθυπουργό δεν φοβάται ούτε να εκτεθεί, ούτε να δώσει απαντήσεις- πάντα με ευγένεια και χιούμορ. Θα ήθελα να περπατήσω μαζί του Θεσσαλονίκη όπου γενικά είναι ακριβοθώρητος. Τουλάχιστον δεν τον πήρε το μάτι μου στα διάφορα τραπέζια που έπονται της ομιλίας στο Βελλίδειο. Ξεχωρίζω αυτό της Ντόρας με τον συμπαθέστατο Τσούνη, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, στη Μαύρη Θάλασσα. Μαζί τους, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και φίλος του Άρη, Νικόλας Τριμμάτης, ο υφΥπεξ Φραγκογιάννης, ο ΥΜΑΘ Καλαφάτης, και οι βουλευτές Χατζηβασιλείου και Καράογλου. Νόστιμα ψαρικά και χαλαρή κοινωνική κουβεντούλα Σάββατο βράδυ δίπλα στη θάλασσα. Αντίθετα πολύ κλειστό το τραπέζι του Θόδωρου Σκυλακάκη (μόνο με συνεργάτες) , ενώ η γαλάζια απόβαση έγινε στα μαγαζιά πέριξ της Ίωνος Δραγούμη, γύρω από το λιμάνι.

Ελέω Θεού Μονάρχης

Η εμφάνιση στο Βελλίδειο, η συνέντευξη Τύπου, οι κόκκινες γραμμές, τα τρία «όχι» και τα τρία «Σ», οι τερατογενέσεις, και φυσικά το πουγκί των 5,5 δισ. του Κυριάκου στη ΔΕΘ , φέτος ερέθισαν απίστευτα τα στελέχη της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών την τομεάρχη Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου. «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη ΔΕΘ σαν ελέω θεού μονάρχης, με πολύ μεγάλη απόσταση από τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας», το συμπέρασμα της Έφης.

Όπως Πούτιν και Ερντογάν

Για άλλους ο Κυριάκος δεν μοιάζει με μονάρχη αλλά με τον Πούτιν και τον Ερντογάν. Το σημείωσε μεταξύ άλλων χθες βράδυ κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυταρχικοί ηγέτες υπονομεύουν ευθέως όπως ο Πούτιν και ο Ερντογάν το κοινό μας μέλλον και τη φιλελεύθερη δημοκρατία και κάποιοι δυστυχώς ενώ τους καταδικάζουν μιμούνται πρακτικές τους, όπως ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης. Η παγίδευση των πολιτικών αντιπάλων και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης που ζήτησε εκ νέου άρση του απορρήτου για την υπόθεση της παρακολούθησής του.

Δικτάτορας

Ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι παρά ένας δικτάτορας. Δεν το είπε ευθέως αλλά πλαγίως στην ομιλία που έκανε στο φεστιβάλ Νεολαίας Σπούτνικ Κυριακή βράδυ. «Έφτασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του όχι σε πρωθυπουργό, αλλά σε κυβερνήτη. Είχε να ακουστεί αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του '30. Από τα χείλη του δικτάτορα Μεταξά. Αυτός αυτοαποκαλούνταν κυβερνήτης!

Η χώρα όμως φίλες και φίλοι, χρειάζεται πρωθυπουργό, όχι δικτάτορα. Η χώρα χρειάζεται δημοκρατία και ομαλότητα, όχι διχασμό» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

À Paris

Ο ελέω θεού Βασιλιάς, Πούτιν και Ερντογάν, καθώς και δικτάτορας Κυριάκος, την ίδια ώρα ανανέωνε τους δεσμούς φιλίας και την στέρεη ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία στο Ελιζέ με τον Εμανουέλ Μακρόν αναπνέοντας καθαρό γαλλικό αεράκι μακριά από το τοξικό εγχώριο πολιτικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες, πέρα από το Ουκρανικό, το ενεργειακό και το αμυντικό, έστειλαν καθαρό μήνυμα στον Ερντογάν, να έρθει μέρα, κι όχι νύχτα (αν τολμά). Ο Πρωθυπουργός συνοδεύονταν από την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη.

Χωρίς να θέλω να γίνω κακιά, θέλω να πω ότι είναι η πρώτη φορά που η Μπριζίτ έδειχνε κάπως πασέ.

Πειραιώτικος γάμος στο Γκολφ

Το έκαψαν οι φίλοι του βουλευτή Α’ Πειραιά της ΝΔ Γιάννη Μελά στο γάμο του χθες βράδυ. Η τυχερή νύφη είναι η Χριστίνα Κορκίδη, κόρη του Προέδρου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη. Η νύφη επισκίασε το γαμπρό

ο οποίος έπαιρνε κουράγιο από τους εκατοντάδες φίλους, και τους βουλευτές της ΝΔ που παραβρέθηκαν στην Αγία Τριάδα (Μαρκόπουλος, Δούνια , Μπουτσικάκης, Τραγάκης, Κέλλας, Γ. Παππάς, Δερμεντζόπουλος, Μπίζιου, Μπαρτζώκας, Μπουκώρος, Χειμάρας, αλλά και οι Μπρατάκος, Μαρινάκης, Άδωνις, Κεραμέως, Τσιάρας, Πλακιωτάκης, Ζαχαράκη). Όλη η εργένικη παρέα Μελά και αρκετοί υπουργοί. Ακολούθησε γλέντι στο Γκολφ της Γλυφάδας. Όχι την Δόμνα δεν την κάλεσαν, (υποψήφια στην Α’ Πειραιά) – να φοβήθηκαν μην κλέψει το glory απ’ τη νύφη δε νομίζω, το κορίτσι έχει τρόπους. Μάλλον το ξέχασαν.

Λυπάμαι τον Κεφαλογιάννη, τον Χατζηβασιλείου , την Κεφαλά και τον Μπουτσικάκη που σήμερα πρωί- πρωί έχουν εξέταση μαρτύρων στην Εξεταστική για τις επισυνδέσεις. Εγώ πάλι αφού δω λιγάκι ανατολή, πάω κατευθείαν να την πέσω!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:01

Γερμανία και Ολλανδία ζητούν μείωση δαπανών στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ

12:56

Τουρκία: Επεισόδια με δακρυγόνα σε κινητοποιήσεις απεργών ανθρακωρύχων στην Άγκυρα

12:52

Καρύδας (Κοπελούζος): Kομβικός o ρόλος του GREGY - Ενεργειακή ασφάλεια σημαίνει Εθνική Ασφάλεια

12:50

Επ. Ανταγωνισμού: Αναγκαία η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους εδαφικούς περιορισμούς προμήθειας

12:39

Η μεγάλη στροφή της ΔΕΗ: Aπό τις κιλοβατώρες… στα data και την Ευρώπη

12:35

ΙΕΑ: «Σφιχτή η αγορά LNG μέχρι το 2027» εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12:34

Η ΔΥΠΑ στο επίκεντρο της αριστείας στην επαγγελματική εκπαίδευση - Συμμετοχή στα VET Excellence Awards Greece 2026

12:32

Κοντόπουλος: «Δεύτερο πιο επιτυχημένο παγκοσμίως το ελληνικό χρηματιστήριο»

12:26

Κουτεντάκης (Πειραιώς): Οι τρεις βασικές τάσεις στο embedded banking

12:23

Η Volvo βλέπει αύξηση παραγγελιών από την ευρωπαϊκή αγορά

12:21

Ζανιάς (Eurobank): Κρίσιμες οι επενδύσεις κεφαλαιακής έντασης και τεχνολογίας

12:19

Ουκρανία: Πέντε νεκροί και 15 τραυματίες από νέο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σε Οδησσό, Χάρκοβο

12:15

Πιερρακάκης: Θα ληφθούν και άλλα μέτρα στήριξης εάν χρειαστεί - Συγκρατημένα αισιόδοξος για την κρίση

12:09

Σαλακάς (Alpha Bank): Εξαγορές και συγχωνεύσεις το «κλειδί» για την επόμενη φάση ανάπτυξης

11:59

Χατζηδάκης για συνταγματική αναθεώρηση: «Να πάμε συναινετικά για την επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος»

11:49

Το στίγμα των αναλυτών για την ΑΜΚ-μαμούθ της ΔΕΗ

11:48

Η Κίνα χαρακτηρίζει «παντελώς αβάσιμες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη

11:46

Σάντσεθ: Η ΕΕ πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

11:37

Κώτσηρας: «Με μόνιμες παρεμβάσεις αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών»

11:36

Πιερ Γκραμένια: Η προσφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν θα ομαλοποιηθεί γρήγορα

11:23

Ολοταχώς για εβδομαδιαίες απώλειες 2,5% οι ευρωαγορές με μεσανατολικές πιέσεις

11:21

Πακιστάν: Ο στρατός εξουδετέρωσε 22 ενόπλους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν

11:19

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες 1% για τον Γενικό Δείκτη, στο επίκεντρο η ΔΕΗ

11:15

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχεται η τελική αναθεώρηση - Έχει γίνει το 53% των ορόσημων

11:10

Ζαχαράκη: Πυρήνας του σύγχρονου σχολείου η εκπαίδευση για την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα

11:06

Αναστασάτος (Eurobank): Οι 2 βασικοί στόχοι της ελληνικής οικονομίας για υψηλότερη ανάπτυξη

11:04

«Ομάδα Σημαίνει»: Το ντοκιμαντέρ της Novibet για τη δύναμη του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες

11:01

Messinia Challenge 2026: Πέρα από τον αθλητισμό, μια ολοκληρωμένη εμπειρία

10:51

Αγαπηδάκη: Η πρόληψη στο επίκεντρο της Δημόσιας Υγείας

10:50

Ο ΠΟΥ χαιρετίζει τα αποτελέσματα της εκστρατείας «για την κάλυψη του χαμένου χρόνου» στον παιδικό εμβολιασμό