INSIDE OUT

Ο Πατέλης και οι «διάδρομοι» - Τα τραπέζια της ΔΕΘ - Γαλλικός αέρας για τον Κυριάκο κι ένας γάμος

13-09-2022 | 08:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ξεκινώ από τα ταπεινά γιατί θα υπάρξει κλιμάκωση. Έξοχη απάντηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού επί των Οικονομικών Αλέξη Πατέλη σε σχόλιο στα σόσιαλ (fb). Το σχόλιο διατυπωμένο μάλιστα με βεβαιότητα, ήταν, ότι ο Αλεξ, στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, «απαντούσε κάνοντας συγχρόνως ΔΙΑΔΡΟΜΟ». Ομολογώ ότι εξεπλάγην. Όμως εξεπλάγην ακόμα περισσότερο όταν μερικές ώρες μετά είδα κάτω από το σχόλιο απάντηση του ίδιου του κ. Πατέλη η οποία με ενθουσίασε με το εκλεπτυσμένο πνεύμα της. «Ευχαριστώ που μου αποδίδετε ικανότητες πέραν των δυνατοτήτων μου, ωστόσο διάδρομος στο Μαξίμου όπου βρισκόμουν ενώ συνομιλούσα με τον κ. Τσίμα δεν υπάρχει, εκτός αν αναφέρεστε στους διαδρόμους γενικότερα το οποίο όμως και είναι ένα σπορ στο οποίο δεν συμμετέχω». Respect.

Τραπέζια

Ο κ. Πατέλης, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα γύρω από τον Πρωθυπουργό δεν φοβάται ούτε να εκτεθεί, ούτε να δώσει απαντήσεις- πάντα με ευγένεια και χιούμορ. Θα ήθελα να περπατήσω μαζί του Θεσσαλονίκη όπου γενικά είναι ακριβοθώρητος. Τουλάχιστον δεν τον πήρε το μάτι μου στα διάφορα τραπέζια που έπονται της ομιλίας στο Βελλίδειο. Ξεχωρίζω αυτό της Ντόρας με τον συμπαθέστατο Τσούνη, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, στη Μαύρη Θάλασσα. Μαζί τους, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και φίλος του Άρη, Νικόλας Τριμμάτης, ο υφΥπεξ Φραγκογιάννης, ο ΥΜΑΘ Καλαφάτης, και οι βουλευτές Χατζηβασιλείου και Καράογλου. Νόστιμα ψαρικά και χαλαρή κοινωνική κουβεντούλα Σάββατο βράδυ δίπλα στη θάλασσα. Αντίθετα πολύ κλειστό το τραπέζι του Θόδωρου Σκυλακάκη (μόνο με συνεργάτες) , ενώ η γαλάζια απόβαση έγινε στα μαγαζιά πέριξ της Ίωνος Δραγούμη, γύρω από το λιμάνι.

Ελέω Θεού Μονάρχης

Η εμφάνιση στο Βελλίδειο, η συνέντευξη Τύπου, οι κόκκινες γραμμές, τα τρία «όχι» και τα τρία «Σ», οι τερατογενέσεις, και φυσικά το πουγκί των 5,5 δισ. του Κυριάκου στη ΔΕΘ , φέτος ερέθισαν απίστευτα τα στελέχη της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών την τομεάρχη Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου. «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη ΔΕΘ σαν ελέω θεού μονάρχης, με πολύ μεγάλη απόσταση από τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας», το συμπέρασμα της Έφης.

Όπως Πούτιν και Ερντογάν

Για άλλους ο Κυριάκος δεν μοιάζει με μονάρχη αλλά με τον Πούτιν και τον Ερντογάν. Το σημείωσε μεταξύ άλλων χθες βράδυ κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυταρχικοί ηγέτες υπονομεύουν ευθέως όπως ο Πούτιν και ο Ερντογάν το κοινό μας μέλλον και τη φιλελεύθερη δημοκρατία και κάποιοι δυστυχώς ενώ τους καταδικάζουν μιμούνται πρακτικές τους, όπως ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης. Η παγίδευση των πολιτικών αντιπάλων και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης που ζήτησε εκ νέου άρση του απορρήτου για την υπόθεση της παρακολούθησής του.

Δικτάτορας

Ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι παρά ένας δικτάτορας. Δεν το είπε ευθέως αλλά πλαγίως στην ομιλία που έκανε στο φεστιβάλ Νεολαίας Σπούτνικ Κυριακή βράδυ. «Έφτασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του όχι σε πρωθυπουργό, αλλά σε κυβερνήτη. Είχε να ακουστεί αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του '30. Από τα χείλη του δικτάτορα Μεταξά. Αυτός αυτοαποκαλούνταν κυβερνήτης!

Η χώρα όμως φίλες και φίλοι, χρειάζεται πρωθυπουργό, όχι δικτάτορα. Η χώρα χρειάζεται δημοκρατία και ομαλότητα, όχι διχασμό» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

À Paris

Ο ελέω θεού Βασιλιάς, Πούτιν και Ερντογάν, καθώς και δικτάτορας Κυριάκος, την ίδια ώρα ανανέωνε τους δεσμούς φιλίας και την στέρεη ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία στο Ελιζέ με τον Εμανουέλ Μακρόν αναπνέοντας καθαρό γαλλικό αεράκι μακριά από το τοξικό εγχώριο πολιτικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες, πέρα από το Ουκρανικό, το ενεργειακό και το αμυντικό, έστειλαν καθαρό μήνυμα στον Ερντογάν, να έρθει μέρα, κι όχι νύχτα (αν τολμά). Ο Πρωθυπουργός συνοδεύονταν από την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη.

Χωρίς να θέλω να γίνω κακιά, θέλω να πω ότι είναι η πρώτη φορά που η Μπριζίτ έδειχνε κάπως πασέ.

Πειραιώτικος γάμος στο Γκολφ

Το έκαψαν οι φίλοι του βουλευτή Α’ Πειραιά της ΝΔ Γιάννη Μελά στο γάμο του χθες βράδυ. Η τυχερή νύφη είναι η Χριστίνα Κορκίδη, κόρη του Προέδρου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη. Η νύφη επισκίασε το γαμπρό

ο οποίος έπαιρνε κουράγιο από τους εκατοντάδες φίλους, και τους βουλευτές της ΝΔ που παραβρέθηκαν στην Αγία Τριάδα (Μαρκόπουλος, Δούνια , Μπουτσικάκης, Τραγάκης, Κέλλας, Γ. Παππάς, Δερμεντζόπουλος, Μπίζιου, Μπαρτζώκας, Μπουκώρος, Χειμάρας, αλλά και οι Μπρατάκος, Μαρινάκης, Άδωνις, Κεραμέως, Τσιάρας, Πλακιωτάκης, Ζαχαράκη). Όλη η εργένικη παρέα Μελά και αρκετοί υπουργοί. Ακολούθησε γλέντι στο Γκολφ της Γλυφάδας. Όχι την Δόμνα δεν την κάλεσαν, (υποψήφια στην Α’ Πειραιά) – να φοβήθηκαν μην κλέψει το glory απ’ τη νύφη δε νομίζω, το κορίτσι έχει τρόπους. Μάλλον το ξέχασαν.

Λυπάμαι τον Κεφαλογιάννη, τον Χατζηβασιλείου , την Κεφαλά και τον Μπουτσικάκη που σήμερα πρωί- πρωί έχουν εξέταση μαρτύρων στην Εξεταστική για τις επισυνδέσεις. Εγώ πάλι αφού δω λιγάκι ανατολή, πάω κατευθείαν να την πέσω!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΗΠΑ: «Τρομοκρατική οργάνωση» οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι σε Αίγυπτο, Λίβανο και Ιορδανία

23:45

Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

23:35

Ιράν: Οι νεκροί έφτασαν τους 2.003, σύμφωνα με ακτιβιστές

23:26

Η Μαρία Καρυστιανού παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών

23:19

Παλαιστίνη: Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στη Γάζα

23:10

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street - Η JP Morgan «τράβηξε» προς τα κάτω τον S&P 500

22:49

Γερμανία: Χαμηλά τα ποσοστά απασχόλησης των προσφύγων

22:37

Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο ελέω Ιράν

22:24

Κυρανάκης: Νέες υποδομές, τρένα και σταθμοί το τρίπτυχο στον σιδηρόδρομο

22:05

Ανακοίνωση της ευρωομάδας της ΝΔ - Απάντηση στην παραπληροφόρηση και τον λαϊκισμό

21:50

Η Volkswagen παρέδωσε 4,73 εκατ. οχήματα παγκοσμίως το 2025

21:36

Κλήρωση Eurojackpot 13/01/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:35

Νέα ιστορικά υψηλά για χρυσό και ασήμι με φόντο Fed και πληθωρισμό

21:30

Ρωσία: Η Μόσχα ανέλαβε τον έλεγχο τεσσάρων εργοστασίων της δανικής αλυσίδας Rockwool

21:16

Εθνική Τράπεζα: Αγορά 320.000 ιδίων μετοχών από 2/1 έως 12/1/2026

21:15

Νιγηρία: Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών

21:10

Έλτον: Ολοκληρώθηκε η πώληση των εγκαταστάσεων της θυγατρικής της στη Βουλγαρία

21:02

Επαφές Χρ. Δήμα στις Βρυξέλλες για την αεροναυτιλία

20:59

ΔΑΑ: Ο Παναγιώτης Ταμπούρλος νέο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

20:50

ΗΠΑ: Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον αρνούνται να καταθέσουν στη Βουλή για την υπόθεση Έπστιν

20:35

Την Τετάρτη η νέα σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών

20:23

Στον έλεγχο των deepfake που δημιουργούνται με AI στοχεύει η Ισπανία

20:20

Χατζηδάκης: Βελτιώσεις σε τρία μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου

20:09

Ερφάν Σολτάνι: Ποιος είναι ο 26χρονος διαδηλωτής που θα εκτελεστεί αύριο στο Ιράν

19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο-ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων - «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς»

19:42

Iταλία: «Οι ιρανικές αρχές να εγγυηθούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων του λαού»

19:29

Τι αναφέρει το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής για το blackout σε συχνότητες του FIR Αθηνών

19:16

Σε μικτό έδαφος οι ευρωαγορές - Άλμα άνω του 5% για την Orsted

19:07

Συρία: Διαδηλώσεις Κούρδων στα βορειοανατολικά με αφορμή τις αιματηρές συγκρούσεις στο Χαλέπι

18:58

Ιράν: Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με διώξεις που επισύρουν τη θανατική ποινή