INSIDE OUT

Ο Καστανίδης έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε ο ΓΑΠ για Βενιζέλο

30-08-2022 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Καστανίδης έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε ο ΓΑΠ για Βενιζέλο

Ευτυχώς που δεν μπήκα στον κόπο να τρέχω τελευταία στιγμή να προλάβω τον πύραυλο για Σελήνη. Γλίτωσα την ταλαιπωρία, παρ’ ότι ο Απόλλωνας με έπρηξε λιγάκι. Είναι της αδελφής του, και είναι της αδελφής του, ξέρετε πως πάνε αυτά. Μιλάω για την αμερικανική αποστολή Artemis I, η οποία ακυρώθηκε χθες λόγω διαρροής στο σύστημα τροφοδοσίας του κινητήρα με υδρογόνο. Ευτυχώς που το βρήκαν, αλλιώς θα γέμιζε ο τόπος απόβλητα, θα έπεφτε κι ο πύραυλος ποιος ξέρει που. Βέβαια πρόκειται για δοκιμαστική πτήση. Η κανονική θα γίνει το 2024. Στα συμβολικά ,στόχος είναι να πατήσει το φεγγάρι η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος αφροαμερικανός. Στα ουσιαστικά, στόχος είναι οι Αμερικανοί να προλάβουν τους κινέζους που ασχολούνται με το θέμα, ενώ σφοδρά ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες της Σελήνης Ινδοί, και Ισραηλινοί.

Κανονιστικό πλαίσιο

Η Σελήνη βλέπετε δεν υπόκειται και σε κανένα ιδιαίτερο κανονιστικό πλαίσιο , οπότε ισχύει το όποιος προλάβει. Φήμες για ποσότητες παγωμένου νερού βαθιά στους κρατήρες αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για να γίνει ενδιάμεσος σταθμός ανεφοδιασμού με υδρογόνο σε πτήσεις για μακρινότερους πλανήτες. Πολύ συναρπαστικά όλ’ αυτά δε λέω, αλλά όχι τόσο όσο οι συζητήσεις στην Βουλή για την Εξεταστική και τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Κι εκεί υπάρχει θέμα με το κανονιστικό πλαίσιο- ανέλαβε ήδη ο Γεραπετρίτης.

ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτεί Χάρη

Θέμα υπάρχει και με τον φλογερό έρωτα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, αλλά ευτυχώς που ο Πρόεδρος Νίκος δεν είναι ζηλιάρης. Χθες, δεν έφτανε που ο Κώστας Ζαχαριάδης τον ύμνησε για την ομιλία του επί της ανάγκης να συσταθεί Εξεταστική, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να αφανιστεί από προσώπου γης ο Κυριάκος,

Σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρόταγαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς που κι ο Πρόεδρος Αλέξης δεν είναι ζηλιάρης.

Σύνδρομο της Στοκχόλμης

Ο ενθουσιασμός των συριζαίων για τον δια – τούτο- λέγω Χάρη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η αγάπη του Χάρη για το προοδευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ γενικώς προκάλεσαν θερμό επεισόδιο σε μια ήπια συνεδρίαση. Την ευκαιρία αξιοποίησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ σχολιάζοντας προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. «Έχετε αγαπήσει τους πολιτικούς απαγωγείς σας, αυτούς που σας απήγαγαν τα συνθήματα, τις ιδέες και μιμούνται τον Αρχηγό σας» είπε κάνοντάς τους όλους έξαλλους.

Με κλήρωση

Ο Μαρκόπουλος είναι ίσως ο μόνος σίγουρος για μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής από τους δεκαπέντε συνολικά βουλευτές της ΝΔ. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δικαιούνται δύο. Προβλέπω Σκανδαλίδη και Χάρη Καστανίδη, οπότε το μέτωπο θα συνεχιστεί. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Τασούλας, θα υπάρξει κι ένας εκπρόσωπος από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές: Αδαμοπούλου, Αδάμου, Κουρουμπλής και Μπογδάνος. Εάν δεν συνεννοηθούν ποιόν θα στείλουν, γεγονός πολύ πιθανό, θα γίνει κλήρωση. Η Εξεταστική θα συμπεριλάβει το αίτημα του ΚΚΕ για διερεύνηση από το 2016 – τότε που είχαν γίνει καταγγελίες για παρακολούθηση τηλεφώνων στον Περισσό, οπότε θα κληθεί και ο πρώην Διοικητής της Γ. Ρουμπάτης.

ΓΑΠ για Βενιζέλο

Με μια γνήσια αντιδεξιά-αντιμητσοτακική ομιλία και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Ή είσαι με τον κακό ΣΥΡΙΖΑ, ή είσαι με την άψογη ΝΔ! Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή για σας, γιατί σας βολεύει. Για αυτό τον λόγο σας ξίνισε, σας εξέπληξε, το ότι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Αλιβιζάτος σας έκαναν αυστηρή κριτική.

Γιατί, καλώς ή κακώς, τους είχατε κατατάξει στο αντι-συριζαϊκό μέτωπο και άρα στον φίλο-κυβερνητικό χώρο. Και τώρα, πώς να το δικαιολογήσετε;». Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ανέφερε ξανά το όνομα του ΒΒ με τέτοιο τόνο.

Βούτσης βλέπει Πομπηϊα

Και πριν καλά καλά τελειώσει το καλοκαίρι οι πολιτικοί τόνοι εκτοξεύονται στην Σελήνη. Παράδειγμα ο Νίκος Βούτσης που παρομοίασε την πραγματικότητα με την Πομπηία στα τελευταία της. Μάλιστα το χόντρυνε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι «αυτή η μάχη χαρακωμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα έχει και δεν μπορεί να έχει ένα δημοκρατικό τέλος». Ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι εννοεί. Εκεί που ήταν σαφής, ήταν στην ανάγκη εκλογών εδώ και τώρα «για την ανάταξη της Δημοκρατίας, για την ανάταξη του Κράτους Δικαίου, για την ανάταξη της κοινωνίας, της οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας». Πάντως δεν ανέφερε ως υπόδειγμα για όλ’ αυτά την διακυβέρνηση 2015-2019, οπότε υποθέτω πως έχει παράπονα από εκείνη την εποχή.

To be continued την Πέμπτη στη Θεσμών.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:42

Η Σκιάθος μετατρέπεται σε «κόμβο ανθεκτικότητας» με πρόγραμμα του ΕΜΠ

23:15

Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ): Θετικοί οιωνοί για την καλλιεργητική περίοδο

22:48

«Οι νοσηλευτές είναι η ραχοκοκαλιά των συστημάτων υγείας»

22:21

Η HiPP ανακαλεί βρεφικά γεύματα σε όλη την Αυστρία για λόγους ασφαλείας

21:54

Έρχονται εισαγωγικές εξετάσεις και κληρώσεις για Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία - Οι ημερομηνίες

21:27

Αναμόρφωση - τομή στο εταιρικό δίκαιο: Οδικός χάρτης σε 3 μήνες

21:00

Τουρισμός: Ακρίβεια και γεωπολιτική ανασφάλεια προβληματίζουν αλλά δεν ανακόπτουν τα ταξίδια

20:46

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης

20:30

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το retweet Λαζαρίδη

20:16

Θρίλερ με τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν: «Όχι» από Τεχεράνη σε νέο γύρο στο Πακιστάν

20:02

Οκτώ παιδιά νεκρά σε μαζική ένοπλη επίθεση στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ

19:48

Κοινό μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς στη Βαρκελώνη

19:34

ΓΣΕΕ: Ολοκληρώθηκε το 39ο Συνέδριο - Ενισχυμένες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΣ

19:20

Καλαφάτης: «Η τοξικότητα δεν είναι πολιτική πρόταση»

19:06

Συζητήσεις Google - Marvell Technology για ανάπτυξη ΑΙ τσιπ

18:52

Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 4ο προσυνέδριο της ΝΔ

18:38

Κικίλιας: Ενίσχυση του Λιμενικού με επιπλέον εναέρια μέσα, Heron drones και νέα στελέχη

18:24

Επίσκεψη Κοντογεώργη σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο - Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας

18:10

Η κρίση στο Ιράν φέρνει τη Βρετανία πιο κοντά στην ΕΕ

17:56

Φιντάν: Απειλή για Τουρκία και μουσουλμανικές χώρες η συμμαχία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

17:42

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα ζητήσει πλήρη αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ

17:28

Μαρκόπουλος: Ανυπόστατες οι φήμες περί μη ύπαρξης πανεπιστημιακού πτυχίου

17:14

DW: Σενάρια παραίτησης Στάρμερ λόγω Μάντελσον

17:00

Η χρηματοδότηση των ΜμΕ δεν είναι πλέον το βασικό πρόβλημα...

16:45

Μυτιλήνη: 6η ημέρα κινητοποιήσεων από κτηνοτρόφους - Τι ζητούν οι τυροκόμοι

16:30

Ιράν: Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις - «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιο ταχύτερα»

16:16

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καραγεωργίου, ιδρυτής της 3αλφα

16:02

Γάλλος ΥΠΕΞ: Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Τραμπ για Πάπα Λέοντα

15:48

Ρίσκα για στασιμοπληθωρισμό στην παγκόσμια οικονομία εγείρει ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή

15:34

Στο Πακιστάν διαπραγματευτές των ΗΠΑ - Νέες απειλές Τραμπ για καταστροφή του Ιράν