INSIDE OUT

Ο Καστανίδης έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε ο ΓΑΠ για Βενιζέλο

30-08-2022 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Καστανίδης έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε ο ΓΑΠ για Βενιζέλο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ευτυχώς που δεν μπήκα στον κόπο να τρέχω τελευταία στιγμή να προλάβω τον πύραυλο για Σελήνη. Γλίτωσα την ταλαιπωρία, παρ’ ότι ο Απόλλωνας με έπρηξε λιγάκι. Είναι της αδελφής του, και είναι της αδελφής του, ξέρετε πως πάνε αυτά. Μιλάω για την αμερικανική αποστολή Artemis I, η οποία ακυρώθηκε χθες λόγω διαρροής στο σύστημα τροφοδοσίας του κινητήρα με υδρογόνο. Ευτυχώς που το βρήκαν, αλλιώς θα γέμιζε ο τόπος απόβλητα, θα έπεφτε κι ο πύραυλος ποιος ξέρει που. Βέβαια πρόκειται για δοκιμαστική πτήση. Η κανονική θα γίνει το 2024. Στα συμβολικά ,στόχος είναι να πατήσει το φεγγάρι η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος αφροαμερικανός. Στα ουσιαστικά, στόχος είναι οι Αμερικανοί να προλάβουν τους κινέζους που ασχολούνται με το θέμα, ενώ σφοδρά ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες της Σελήνης Ινδοί, και Ισραηλινοί.

Κανονιστικό πλαίσιο

Η Σελήνη βλέπετε δεν υπόκειται και σε κανένα ιδιαίτερο κανονιστικό πλαίσιο , οπότε ισχύει το όποιος προλάβει. Φήμες για ποσότητες παγωμένου νερού βαθιά στους κρατήρες αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για να γίνει ενδιάμεσος σταθμός ανεφοδιασμού με υδρογόνο σε πτήσεις για μακρινότερους πλανήτες. Πολύ συναρπαστικά όλ’ αυτά δε λέω, αλλά όχι τόσο όσο οι συζητήσεις στην Βουλή για την Εξεταστική και τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Κι εκεί υπάρχει θέμα με το κανονιστικό πλαίσιο- ανέλαβε ήδη ο Γεραπετρίτης.

ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτεί Χάρη

Θέμα υπάρχει και με τον φλογερό έρωτα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, αλλά ευτυχώς που ο Πρόεδρος Νίκος δεν είναι ζηλιάρης. Χθες, δεν έφτανε που ο Κώστας Ζαχαριάδης τον ύμνησε για την ομιλία του επί της ανάγκης να συσταθεί Εξεταστική, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να αφανιστεί από προσώπου γης ο Κυριάκος,

Σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρόταγαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς που κι ο Πρόεδρος Αλέξης δεν είναι ζηλιάρης.

Σύνδρομο της Στοκχόλμης

Ο ενθουσιασμός των συριζαίων για τον δια – τούτο- λέγω Χάρη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η αγάπη του Χάρη για το προοδευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ γενικώς προκάλεσαν θερμό επεισόδιο σε μια ήπια συνεδρίαση. Την ευκαιρία αξιοποίησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ σχολιάζοντας προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. «Έχετε αγαπήσει τους πολιτικούς απαγωγείς σας, αυτούς που σας απήγαγαν τα συνθήματα, τις ιδέες και μιμούνται τον Αρχηγό σας» είπε κάνοντάς τους όλους έξαλλους.

Με κλήρωση

Ο Μαρκόπουλος είναι ίσως ο μόνος σίγουρος για μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής από τους δεκαπέντε συνολικά βουλευτές της ΝΔ. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δικαιούνται δύο. Προβλέπω Σκανδαλίδη και Χάρη Καστανίδη, οπότε το μέτωπο θα συνεχιστεί. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Τασούλας, θα υπάρξει κι ένας εκπρόσωπος από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές: Αδαμοπούλου, Αδάμου, Κουρουμπλής και Μπογδάνος. Εάν δεν συνεννοηθούν ποιόν θα στείλουν, γεγονός πολύ πιθανό, θα γίνει κλήρωση. Η Εξεταστική θα συμπεριλάβει το αίτημα του ΚΚΕ για διερεύνηση από το 2016 – τότε που είχαν γίνει καταγγελίες για παρακολούθηση τηλεφώνων στον Περισσό, οπότε θα κληθεί και ο πρώην Διοικητής της Γ. Ρουμπάτης.

ΓΑΠ για Βενιζέλο

Με μια γνήσια αντιδεξιά-αντιμητσοτακική ομιλία και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Ή είσαι με τον κακό ΣΥΡΙΖΑ, ή είσαι με την άψογη ΝΔ! Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή για σας, γιατί σας βολεύει. Για αυτό τον λόγο σας ξίνισε, σας εξέπληξε, το ότι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Αλιβιζάτος σας έκαναν αυστηρή κριτική.

Γιατί, καλώς ή κακώς, τους είχατε κατατάξει στο αντι-συριζαϊκό μέτωπο και άρα στον φίλο-κυβερνητικό χώρο. Και τώρα, πώς να το δικαιολογήσετε;». Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ανέφερε ξανά το όνομα του ΒΒ με τέτοιο τόνο.

Βούτσης βλέπει Πομπηϊα

Και πριν καλά καλά τελειώσει το καλοκαίρι οι πολιτικοί τόνοι εκτοξεύονται στην Σελήνη. Παράδειγμα ο Νίκος Βούτσης που παρομοίασε την πραγματικότητα με την Πομπηία στα τελευταία της. Μάλιστα το χόντρυνε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι «αυτή η μάχη χαρακωμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα έχει και δεν μπορεί να έχει ένα δημοκρατικό τέλος». Ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι εννοεί. Εκεί που ήταν σαφής, ήταν στην ανάγκη εκλογών εδώ και τώρα «για την ανάταξη της Δημοκρατίας, για την ανάταξη του Κράτους Δικαίου, για την ανάταξη της κοινωνίας, της οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας». Πάντως δεν ανέφερε ως υπόδειγμα για όλ’ αυτά την διακυβέρνηση 2015-2019, οπότε υποθέτω πως έχει παράπονα από εκείνη την εποχή.

To be continued την Πέμπτη στη Θεσμών.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:29

Σειρά ευρωπαϊκών επαφών για τον Κυριάκο Πιερρακάκη στο Βέλγιο και τη Γαλλία

09:22

Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις με γκαζάκια εναντίον πολιτευτών της ΝΔ, πέντε τραυματίες

09:15

Ελκυστική για τους επενδυτές η τουριστική Ελλάδα - Τι ψάχνουν και τι φοβούνται τα διεθνή κεφάλαια

09:12

Η Σάμος στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τις αρχές του καλοκαιριού

09:07

Ρεκόρ ζέστης στην επιφάνεια των ωκεανών τον Ιούνιο, σχεδόν στους 21° Κελσίου

09:00

ΕΒΕΠ: Tρεις προτροπές για τη μείωση των τιμών στα τρόφιμα

08:59

Η Y/KNOT Invest εισέρχεται στα tankers με επένδυση 44,1 εκατ. δολαρίων

08:56

Η Ουκρανία αγοράζει 16 μαχητικά αεροσκαφη Gripen από τη Σουηδία έναντι 2,53 δισ. δολαρίων

08:50

Οι αφανείς νικητές του Μουντιάλ

08:46

Γεν: Νέο χαμηλό 40 ετών - Σε εγρήγορση οι αγορές για πιθανή παρέμβαση στο νόμισμα

08:41

Χρηματιστήριο: Το εντυπωσιακό comeback του Q2 - Οι μετοχές που «σήκωσαν» το ράλι

08:38

Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Λητή, χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

08:35

Πίνδος: Οι επενδύσεις των 70 εκατ. ευρώ, η πρόσκληση στην Άρτα και η απάντηση-διάψευση

08:33

Βενζίνη και ντίζελ: Τι αλλάζει μετά το τέλος του πλαφόν - Οι έλεγχοι και το στοίχημα των χαμηλότερων τιμών

08:23

ΗΠΑ: Έκτακτο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου

08:22

Χωροταξικό για ΑΠΕ: Η επόμενη μέρα για τα αιολικά - Τα αγκάθια και τα κρίσιμα σημεία που μένει να κλειδώσουν

08:17

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου διατάσσει τον στρατό να καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

08:10

Κυριαρχεί η αβεβαιότητα στους Έλληνες - Το γράφημα της εβδομάδας

08:08

ΤΕΡΝΑ - ΜΕΤΚΑ: Στην τελική ευθεία η σύμβαση 320 εκατ. για το Μητροπολιτικό Πάρκο Φαλήρου

08:04

Γαλλία: Στις 18 Απριλίου 2027 ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών

08:01

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Οι νεκροί πλησιάζουν τους 2.000, μεγάλες ελλείψεις τροφίμων

07:56

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιχειρηματική στρατηγική με real estate, τουρισμό και χρηματικές διανομές

07:50

Η λύση του credit score για όσα δεν βλέπουν οι τράπεζες

07:45

Τι κέρδος θα έχουν στη σύνταξη τους εργαζόμενοι και επαγγελματίες από την ένταξη στα επαγγελματικά ταμεία

07:38

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Σήκωσε» κεφάλαια σε χρόνο ρεκόρ από διεθνή χαρτοφυλάκια για νέες επενδύσεις - Τα μεγάλα deals

07:31

Πράσινα τιμολόγια: Μικρή άνοδος τιμών τον Ιούλιο - Σήμερα οι ανακοινώσεις των προμηθευτών

07:20

Φορολογικές δηλώσεις: Έξτρα φόρος για 1 στα 3 νοικοκυριά - Στα 1.866 ευρώ ο μέσος «λογαριασμός»

07:12

Η «μαγιά» για το γαλάζιο 30% και... το καμπανάκι - Ο μεταγραφικός πυρετός - Η επιστράτευση του Ταλεϋράνδου

07:05

Το μήνυμα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τα οικονομικά ορόσημα - Η δυνατή κίνηση της Audiovisual

01:04

Επίδομα παιδιού 150 ευρώ - Χρηστικός οδηγός από ΑΑΔΕ