INSIDE OUT

Ο Καστανίδης έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε ο ΓΑΠ για Βενιζέλο

30-08-2022 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Καστανίδης έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε ο ΓΑΠ για Βενιζέλο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ευτυχώς που δεν μπήκα στον κόπο να τρέχω τελευταία στιγμή να προλάβω τον πύραυλο για Σελήνη. Γλίτωσα την ταλαιπωρία, παρ’ ότι ο Απόλλωνας με έπρηξε λιγάκι. Είναι της αδελφής του, και είναι της αδελφής του, ξέρετε πως πάνε αυτά. Μιλάω για την αμερικανική αποστολή Artemis I, η οποία ακυρώθηκε χθες λόγω διαρροής στο σύστημα τροφοδοσίας του κινητήρα με υδρογόνο. Ευτυχώς που το βρήκαν, αλλιώς θα γέμιζε ο τόπος απόβλητα, θα έπεφτε κι ο πύραυλος ποιος ξέρει που. Βέβαια πρόκειται για δοκιμαστική πτήση. Η κανονική θα γίνει το 2024. Στα συμβολικά ,στόχος είναι να πατήσει το φεγγάρι η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος αφροαμερικανός. Στα ουσιαστικά, στόχος είναι οι Αμερικανοί να προλάβουν τους κινέζους που ασχολούνται με το θέμα, ενώ σφοδρά ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες της Σελήνης Ινδοί, και Ισραηλινοί.

Κανονιστικό πλαίσιο

Η Σελήνη βλέπετε δεν υπόκειται και σε κανένα ιδιαίτερο κανονιστικό πλαίσιο , οπότε ισχύει το όποιος προλάβει. Φήμες για ποσότητες παγωμένου νερού βαθιά στους κρατήρες αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για να γίνει ενδιάμεσος σταθμός ανεφοδιασμού με υδρογόνο σε πτήσεις για μακρινότερους πλανήτες. Πολύ συναρπαστικά όλ’ αυτά δε λέω, αλλά όχι τόσο όσο οι συζητήσεις στην Βουλή για την Εξεταστική και τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Κι εκεί υπάρχει θέμα με το κανονιστικό πλαίσιο- ανέλαβε ήδη ο Γεραπετρίτης.

ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτεί Χάρη

Θέμα υπάρχει και με τον φλογερό έρωτα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, αλλά ευτυχώς που ο Πρόεδρος Νίκος δεν είναι ζηλιάρης. Χθες, δεν έφτανε που ο Κώστας Ζαχαριάδης τον ύμνησε για την ομιλία του επί της ανάγκης να συσταθεί Εξεταστική, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να αφανιστεί από προσώπου γης ο Κυριάκος,

Σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρόταγαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς που κι ο Πρόεδρος Αλέξης δεν είναι ζηλιάρης.

Σύνδρομο της Στοκχόλμης

Ο ενθουσιασμός των συριζαίων για τον δια – τούτο- λέγω Χάρη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η αγάπη του Χάρη για το προοδευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ γενικώς προκάλεσαν θερμό επεισόδιο σε μια ήπια συνεδρίαση. Την ευκαιρία αξιοποίησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ σχολιάζοντας προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. «Έχετε αγαπήσει τους πολιτικούς απαγωγείς σας, αυτούς που σας απήγαγαν τα συνθήματα, τις ιδέες και μιμούνται τον Αρχηγό σας» είπε κάνοντάς τους όλους έξαλλους.

Με κλήρωση

Ο Μαρκόπουλος είναι ίσως ο μόνος σίγουρος για μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής από τους δεκαπέντε συνολικά βουλευτές της ΝΔ. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δικαιούνται δύο. Προβλέπω Σκανδαλίδη και Χάρη Καστανίδη, οπότε το μέτωπο θα συνεχιστεί. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Τασούλας, θα υπάρξει κι ένας εκπρόσωπος από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές: Αδαμοπούλου, Αδάμου, Κουρουμπλής και Μπογδάνος. Εάν δεν συνεννοηθούν ποιόν θα στείλουν, γεγονός πολύ πιθανό, θα γίνει κλήρωση. Η Εξεταστική θα συμπεριλάβει το αίτημα του ΚΚΕ για διερεύνηση από το 2016 – τότε που είχαν γίνει καταγγελίες για παρακολούθηση τηλεφώνων στον Περισσό, οπότε θα κληθεί και ο πρώην Διοικητής της Γ. Ρουμπάτης.

ΓΑΠ για Βενιζέλο

Με μια γνήσια αντιδεξιά-αντιμητσοτακική ομιλία και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Ή είσαι με τον κακό ΣΥΡΙΖΑ, ή είσαι με την άψογη ΝΔ! Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή για σας, γιατί σας βολεύει. Για αυτό τον λόγο σας ξίνισε, σας εξέπληξε, το ότι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Αλιβιζάτος σας έκαναν αυστηρή κριτική.

Γιατί, καλώς ή κακώς, τους είχατε κατατάξει στο αντι-συριζαϊκό μέτωπο και άρα στον φίλο-κυβερνητικό χώρο. Και τώρα, πώς να το δικαιολογήσετε;». Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ανέφερε ξανά το όνομα του ΒΒ με τέτοιο τόνο.

Βούτσης βλέπει Πομπηϊα

Και πριν καλά καλά τελειώσει το καλοκαίρι οι πολιτικοί τόνοι εκτοξεύονται στην Σελήνη. Παράδειγμα ο Νίκος Βούτσης που παρομοίασε την πραγματικότητα με την Πομπηία στα τελευταία της. Μάλιστα το χόντρυνε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι «αυτή η μάχη χαρακωμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα έχει και δεν μπορεί να έχει ένα δημοκρατικό τέλος». Ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι εννοεί. Εκεί που ήταν σαφής, ήταν στην ανάγκη εκλογών εδώ και τώρα «για την ανάταξη της Δημοκρατίας, για την ανάταξη του Κράτους Δικαίου, για την ανάταξη της κοινωνίας, της οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας». Πάντως δεν ανέφερε ως υπόδειγμα για όλ’ αυτά την διακυβέρνηση 2015-2019, οπότε υποθέτω πως έχει παράπονα από εκείνη την εποχή.

To be continued την Πέμπτη στη Θεσμών.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:06

Μεγάλη φωτιά στο Σκάλωμα Φωκίδας

14:53

Τουρνάς: Αποφεύγετε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά

14:44

Ζελένσκι: Πλήγματα σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές και ένα εμπορικό πλοίο

14:41

Λάρισα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Κυρά Φαρσάλων

14:26

Indian Oil Corp.: Στροφή στην αγορά πετρελαίου σε τιμές spot market

14:07

UEFA: Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στη FIFA

13:41

Ουκρανία: Η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Κίεβο υπέστη ζημιές καθώς πύραυλος έπεσε δίπλα στην περίφραξή της

13:00

Τουρισμός: Οι τιμές κρατούν την ανάπτυξη των ξενοδοχείων - Οι δύο αστερίσκοι για τη συνέχεια

12:57

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Παράταση της προσωρινής διαμονής των πυρόπληκτων της φωτιάς στο Ρέθυμνο

12:46

Meteo: Στα 130 χλμ/ώρα έφτασαν οι ριπές ανέμου στην Κάρυστο - Στα 112 χλμ/ώρα στην Πεντέλη

12:39

Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ - Πλήρης απορρόφηση της αύξησης πάνω από 18% στη χονδρική

12:28

Ιράν: Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

12:22

ExxonMobil - Chevron: Προειδοποιούν ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα διατηρήσει τις τιμές των καυσίμων σε υψηλά επίπεδα

11:57

Μητσοτάκης: Μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο για την εξέλιξη των πυρκαγιών

11:51

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 3 έως 7 Αυγούστου

11:43

ΠΑΘΕ: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών

11:34

Χούθι: Διαψεύδουν ότι σχεδιάζουν την επιβολή τελών στα πλοία που διασχίζουν τη νότια Ερυθρά Θάλασσα

11:27

Μύκονος: Συνελήφθη 57χρονος για εκβίαση

11:16

OpenAI: Ενδείξεις ότι και άλλοι ΑΙ agents διέφυγαν από το περιβάλλον περιορισμού τους

10:53

Αίγιο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Νεραντζιές

10:41

Υπ. Ναυτιλίας: Στήριξη 60 εκατ. ευρώ στην ακτοπλοΐα με φόντο το υψηλό κόστος καυσίμων

10:28

Πετρέλαιο: Η κούρσα για να βρεθούν διαδρομές εναλλακτικές στο Ορμούζ

10:07

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοικτά του Ομάν

10:00

Ιταλία: Είκοσι ένας τραυματίες από τον σεισμό 4,7 βαθμών στη Νάπολη

09:47

Υπ. Παιδείας: Σε εξέλιξη το σχέδιο βελτίωσης των δομών φοιτητικής στέγης

09:35

Υπ. Υγείας: Μόνιμη εθνική πολιτική το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» έως το 2030 με κάλυψη από τον Προϋπολογισμό

09:24

ΛΔ Κονγκό: Ξεπέρασαν τα 3.500 τα κρούσματα του ιού Έμπολα

09:06

Σαμοθράκη: Βουτώντας στις παραδεισένιες βάθρες

09:01

Τραμπ: Νέες απειλές για πολύ δυνατά πλήγματα στο Ιράν

08:49

Ινφαντίνο: Απέσυρε τα σχέδιά του για την πώληση μεριδίων σε διοργανώσεις της FIFA σε ιδιώτες επενδυτές