INSIDE OUT

Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες

08-07-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο πρωθυπουργός παίρνει το ρίσκο της σταθερότητας και το ρίσκο του αποτελέσματος φυσικά για να κάνει εκλογές σε ένα χρόνο. Ωστόσο ουδείς τον πιστεύει. Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ έρχονται με ρυθμό πολυβόλου οι επισκέψεις μικτών κομματικών κλιμακίων σε ολόκληρη την χώρα με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου. Ο Σκυκαλάκης, ναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης πήγε για τον σκοπό αυτό στην Πιερία,

ενώ χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε για τον ίδιο λόγο στη Φλώρινα μαζί με Γ. Καραγιάννη του Υποδομών.

Μάλιστα ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών είχε μαζί του Βεσυρόπουλο, τοπικούς βουλευτές αλλά και τον βουλευτή Νοτίου τομέα Αττικής Βασίλη Σπανάκη.

Ενώ ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους (τον άνθρωπο που τα ‘δωσε όλα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα), και άλλα κυβερνητικά στελέχη πήγαν Ροδόπη. Με συγχωρείτε αλλά εάν αυτά είναι νορμάλ, όταν θα βρισκόμαστε επισήμως σε προεκλογική περίοδο τι θα γίνει;

Στις πλατείες

Τον κόσμο του ζεσταίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παντού ανά τη χώρα. Η ιδέα της γνωριμίας των παλιών με τα καινούργια μέλη σε πλατείες, ανοιχτά θεατράκια, καφέ, και κήπους ήταν ομολογουμένως πρωτότυπη. Τα νέα μέλη που γράφτηκαν στο κόμμα κυρίως για να ψηφίσουν Αλέξη συναντήθηκαν με τους παλιούς, ήπιαν μπύρες και καφέδες και αντάλλαξαν ματιές κι απόψεις σ’ ένα πολύ χαλαρό περιβάλλον. Αυτός που το απόλαυσε με την ψυχή του ήταν ο αγαπημένος Σκουρλέτης, που ανακοίνωσε με μια δόση μελαγχολίας νομίζω, ότι κλείνει ένας κύκλος υποδοχής νέων μελών.

Η ανακοίνωση έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλω να σημειώσω πάντως ότι παρ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε τυπικά περί τα 170.000 μέλη, στις πλατείες προσήλθαν σε αναλογία ένας προς έναν. Ένας καινούργιος για έναν παλιό.

Η μάχη ξεκίνησε

Το επόμενο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πόσα από τα νέα μέλη θα έχουν όρεξη να δώσουν εκλογικούς, και άλλους αγώνες. Πχ η μεγάλη μάχη για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα ΑΕΙ μόλις ξεκίνησε. Οι πολιτικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν ήδη στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και προϊδεάζουν για θερμό Ιούλιο στην Ολομέλεια.

Αντίθετη η Χαρά

Απέναντι στο νομοσχέδιο είναι όλη η αντιπολίτευση για διαφορετικούς λόγους. Π.χ. η χαρά Κεφαλίδου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει αυστηρότατη κριτική στις αλλαγές που προωθεί η Κεραμέως στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Μιλάει για παντοδύναμο Πρύτανη που είναι ελέγχων και ελεγχόμενος ταυτόχρονα, ενώ συνολικά λέει για το νομοθέτημα ότι «χρησιμοποιεί λέξεις-μεταρρυθμιστικά σύμβολα μόνο προς εξυπηρέτηση των μικροεξουσιών και μικροφέουδων, που έχουν καθηλώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο, ντύνοντάς το με δανεικό μανδύα και το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές για να χρησιμοποιηθεί ως επίτευγμα επιτυχίας».

Ανεξάρτητη Επιτροπή

Επί του νομοσχεδίου τη μάχη εντός Βουλής θα δώσει ο Νίκος Φίλης. Όμως τα πυρά είναι δυνατά κι εκτός. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου κατέφυγε σε ένα κλασικό κόλπο: ζήτησε να συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή για μελετήσει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις. Όμως, προσοχή. Όχι επιτροπή με τίποτα νομπελίστες. «Ελπίζω να μην θεωρηθεί η επιτροπή Πισσαρίδη με την εντυπωσιακή εμμονή στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, ως μία τέτοια επιτροπή» έγραψε (news247).

Επάρατο management

Ο Γαβρόγλου καταδικάζει τις λύσεις που προτείνει το νομοσχέδιο Κεραμέως γιατί αντί αυτές να βρεθούν σε μια δημοκρατική λειτουργία καθιερώνουν κουλτούρα management στα πανεπιστήμια. Ωιμέ.

Ο πρώην υπουργός που σιχαίνεται την αριστεία και το management το εξηγεί ως εξής: «Σε έναν τόσο σύνθετο οργανισμό όπως τα πανεπιστήμια στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές απόψεις για όλα σχεδόν τα ζητήματα των σπουδών και της έρευνας, αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένας αυταρχικός τρόπος διοίκησης που προσομοιάζει σε μία ιδιωτική εταιρεία, αλλά χώροι συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτούς ακριβώς τους χώρους εξαφανίζει το νομοσχέδιο».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Τσεχία: Απόλυτο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 40,6°C

23:37

Η Αυστραλία διπλασιάζει τα πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης των κοινωνικών δικτύων στους ανήλικους

23:15

Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απορρίπτει τη συμφωνία-πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου

22:49

Ταϊλάνδη: Ένας Αυστραλός συνελήφθη μετά τον εντοπισμό του πτώματος μιας 17χρονης μέσα σε μια βαλίτσα

22:17

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ τέσσερις οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

22:17

Η Δανία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά, με 36,6 βαθμούς Κελσίου

21:18

Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

21:03

Γαλλία-καύσωνας: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου στη χώρα

20:58

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας

20:45

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

20:41

Σέρρες: Εγκλεισμό μέχρι 10 έτη σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 16χρονο για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου

20:36

Ελβετία: Νέο ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιούνιο για τρίτη συνεχή ημέρα, με 39°C

20:21

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός κατά την πρώτη ημέρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

20:11

Ουγγαρία: Ο πυρηνικός σταθμός στο Πακς μειώνει την παραγωγή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού στον Δούναβη

20:00

Πετρέλαιο: Η αγορά προεξοφλεί κανονικότητα, οι αναλυτές όχι

19:42

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

19:39

Διάσωση 35 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου από σκάφος της FRONTEX

19:14

Ναύπακτος: Φωτιά στην περιοχή Κρυονέρια

19:08

Σδούκου σε Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη

19:02

Χανιά: Σύλληψη 45χρονης αλλοδαπής για εμπρησμό από πρόθεση

18:55

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου- Ένα «καθοριστικό» βήμα

18:37

Παραστατίδης για μισθολογικές αυξήσεις ανώτατων ιεραρχών: Εκμαυλισμός ενόψει εκλογών

18:01

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση

17:59

Πυρκαγιά σε ελαιώνες στην Βλαχέρνα Άρτας

17:41

Αφγανιστάν: Ισχυρή σεισμική δόνηση στο ανατολικό τμήμα

17:39

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

17:25

Axios: Πιθανώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Fable 5 ΑΙ της Anthropic

17:01

Τσίπρας στο 1ο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ.: Διαφθορά ή εντιμότητα το διακύβευμα των εκλογών

16:40

Βενεζουέλα: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα, 32 ώρες μετά τους σεισμούς

16:30

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα παρά την εκεχειρία