INSIDE OUT

Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες

08-07-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες

Ο πρωθυπουργός παίρνει το ρίσκο της σταθερότητας και το ρίσκο του αποτελέσματος φυσικά για να κάνει εκλογές σε ένα χρόνο. Ωστόσο ουδείς τον πιστεύει. Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ έρχονται με ρυθμό πολυβόλου οι επισκέψεις μικτών κομματικών κλιμακίων σε ολόκληρη την χώρα με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου. Ο Σκυκαλάκης, ναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης πήγε για τον σκοπό αυτό στην Πιερία,

ενώ χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε για τον ίδιο λόγο στη Φλώρινα μαζί με Γ. Καραγιάννη του Υποδομών.

Μάλιστα ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών είχε μαζί του Βεσυρόπουλο, τοπικούς βουλευτές αλλά και τον βουλευτή Νοτίου τομέα Αττικής Βασίλη Σπανάκη.

Ενώ ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους (τον άνθρωπο που τα ‘δωσε όλα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα), και άλλα κυβερνητικά στελέχη πήγαν Ροδόπη. Με συγχωρείτε αλλά εάν αυτά είναι νορμάλ, όταν θα βρισκόμαστε επισήμως σε προεκλογική περίοδο τι θα γίνει;

Στις πλατείες

Τον κόσμο του ζεσταίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παντού ανά τη χώρα. Η ιδέα της γνωριμίας των παλιών με τα καινούργια μέλη σε πλατείες, ανοιχτά θεατράκια, καφέ, και κήπους ήταν ομολογουμένως πρωτότυπη. Τα νέα μέλη που γράφτηκαν στο κόμμα κυρίως για να ψηφίσουν Αλέξη συναντήθηκαν με τους παλιούς, ήπιαν μπύρες και καφέδες και αντάλλαξαν ματιές κι απόψεις σ’ ένα πολύ χαλαρό περιβάλλον. Αυτός που το απόλαυσε με την ψυχή του ήταν ο αγαπημένος Σκουρλέτης, που ανακοίνωσε με μια δόση μελαγχολίας νομίζω, ότι κλείνει ένας κύκλος υποδοχής νέων μελών.

Η ανακοίνωση έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλω να σημειώσω πάντως ότι παρ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε τυπικά περί τα 170.000 μέλη, στις πλατείες προσήλθαν σε αναλογία ένας προς έναν. Ένας καινούργιος για έναν παλιό.

Η μάχη ξεκίνησε

Το επόμενο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πόσα από τα νέα μέλη θα έχουν όρεξη να δώσουν εκλογικούς, και άλλους αγώνες. Πχ η μεγάλη μάχη για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα ΑΕΙ μόλις ξεκίνησε. Οι πολιτικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν ήδη στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και προϊδεάζουν για θερμό Ιούλιο στην Ολομέλεια.

Αντίθετη η Χαρά

Απέναντι στο νομοσχέδιο είναι όλη η αντιπολίτευση για διαφορετικούς λόγους. Π.χ. η χαρά Κεφαλίδου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει αυστηρότατη κριτική στις αλλαγές που προωθεί η Κεραμέως στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Μιλάει για παντοδύναμο Πρύτανη που είναι ελέγχων και ελεγχόμενος ταυτόχρονα, ενώ συνολικά λέει για το νομοθέτημα ότι «χρησιμοποιεί λέξεις-μεταρρυθμιστικά σύμβολα μόνο προς εξυπηρέτηση των μικροεξουσιών και μικροφέουδων, που έχουν καθηλώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο, ντύνοντάς το με δανεικό μανδύα και το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές για να χρησιμοποιηθεί ως επίτευγμα επιτυχίας».

Ανεξάρτητη Επιτροπή

Επί του νομοσχεδίου τη μάχη εντός Βουλής θα δώσει ο Νίκος Φίλης. Όμως τα πυρά είναι δυνατά κι εκτός. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου κατέφυγε σε ένα κλασικό κόλπο: ζήτησε να συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή για μελετήσει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις. Όμως, προσοχή. Όχι επιτροπή με τίποτα νομπελίστες. «Ελπίζω να μην θεωρηθεί η επιτροπή Πισσαρίδη με την εντυπωσιακή εμμονή στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, ως μία τέτοια επιτροπή» έγραψε (news247).

Επάρατο management

Ο Γαβρόγλου καταδικάζει τις λύσεις που προτείνει το νομοσχέδιο Κεραμέως γιατί αντί αυτές να βρεθούν σε μια δημοκρατική λειτουργία καθιερώνουν κουλτούρα management στα πανεπιστήμια. Ωιμέ.

Ο πρώην υπουργός που σιχαίνεται την αριστεία και το management το εξηγεί ως εξής: «Σε έναν τόσο σύνθετο οργανισμό όπως τα πανεπιστήμια στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές απόψεις για όλα σχεδόν τα ζητήματα των σπουδών και της έρευνας, αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένας αυταρχικός τρόπος διοίκησης που προσομοιάζει σε μία ιδιωτική εταιρεία, αλλά χώροι συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτούς ακριβώς τους χώρους εξαφανίζει το νομοσχέδιο».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Νιγηρία: 21 χωρικοί νεκροί σε μάχη με κακοποιούς

23:37

Ένα πλοίο προσεγίστηκε από λέμβο που μετέφερε ένοπλους άνδρες στ΄ανοικτά της Χοντάιντα της Υεμένης

23:15

Δώδεκα θεατρικές πρεμιέρες που έρχονται στην Αθήνα μετά το Πάσχα

22:48

Ξάνθη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

22:42

Ουγγαρία: Τέλος της εποχής Όρμπαν - Νικητής των εκλογών ο Μαγιάρ

22:18

Ιράν: Ο πρώην ΥΠΕΞ Ζαρίφ αποδίδει την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στις απαιτήσεις των ΗΠΑ

21:47

Στο επιτηρητικό φυλάκιο «126» στον Έβρο ο Ν. Δένδιας

21:45

Ουγγαρία: Ο Μαγιάρ δηλώνει ότι ο Όρμπαν παραδέχθηκε την ήττα του

21:18

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονου

20:45

Νιγηρία: Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα στα βορειοανατολικά της χώρας

20:37

Τουρκία: Συνελήφθη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (CHP) στην Άγκυρα

20:15

Θεσσαλονίκη: 88χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από τροχαίο στην περιοχή του Ευόσμου

20:00

Ενεργειακή κρίση στην ΕΕ: 27 κράτη, 120 μέτρα και κοινή απουσία ενιαίας στρατηγικής

19:51

ΔΝΤ: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα αποδειχθεί πιο επίμονος λόγω του πολέμου

19:40

Ιράν: Ανακοίνωσε 3.375 νεκρούς στον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ

19:17

Τραμπ: Αν η Κίνα βοηθήσει το Ιράν θα φάνε δασμούς 50%

18:57

Ιρανοί Φρουροί Επανάστασης: Έχουμε τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

18:26

Ομάν: Καλεί τις ΗΠΑ και το Ιράν να κάνουν επώδυνες παραχωρήσεις

18:12

ΕΕ: Η διπλωματία είναι απαραίτητη για να επιλυθούν όλα τα θέματα που εκκρεμούν στη Μέση Ανατολή

18:00

Οφειλές 5,8 δισ. ευρώ «κουρεύτηκαν» μέσω Εξωδικαστικού - Πόσα δάνεια ρύθμισαν οι servicers

17:48

BoJ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων για να φρενάρει ο πληθωρισμός

17:39

Χαρδαλιάς: Με ενότητα, με αυτοπεποίθηση και με πίστη σε όσα μας ενώνουν, προχωράμε μπροστά

17:35

Ουγγαρία: Με προσέλευση ρεκόρ έκλεισαν οι κάλπες - Αγώνας επιβίωσης για τον Όρμπαν

17:19

Ουγγαρία-βουλευτικές εκλογές: Στο 66% είχε φθάσει η συμμετοχή μέχρι τις 16:00

17:07

ΕΛΑΣ: 14 συλλήψεις και κατάσχεση 153 μολότοφ το βράδυ της Ανάστασης στην Αττική

16:46

Πούτιν: Ετοιμος να συμμετάσχει σε διαμεσολάβηση, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Ιρανό πρόεδρο

16:42

Ουγγαρία- εκλογές: Στο 54,14% είχε φθάσει η συμμετοχή μέχρι τις 14:00

16:32

Τραμπ: Το ΠΝ των ΗΠΑ ξεκινά τον αποκλεισμό των στενών του Ορμούζ

16:15

Πεσκοφ: Η Ρωσία έτοιμη να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο αν... περισσεύει

16:07

Ισπανία: Δεύτερος στολίσκος με ανθρωπιστική βοήθεια αποπλέει για Γάζα