INSIDE OUT

Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες

08-07-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο πρωθυπουργός παίρνει το ρίσκο της σταθερότητας και το ρίσκο του αποτελέσματος φυσικά για να κάνει εκλογές σε ένα χρόνο. Ωστόσο ουδείς τον πιστεύει. Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ έρχονται με ρυθμό πολυβόλου οι επισκέψεις μικτών κομματικών κλιμακίων σε ολόκληρη την χώρα με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου. Ο Σκυκαλάκης, ναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης πήγε για τον σκοπό αυτό στην Πιερία,

ενώ χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε για τον ίδιο λόγο στη Φλώρινα μαζί με Γ. Καραγιάννη του Υποδομών.

Μάλιστα ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών είχε μαζί του Βεσυρόπουλο, τοπικούς βουλευτές αλλά και τον βουλευτή Νοτίου τομέα Αττικής Βασίλη Σπανάκη.

Ενώ ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους (τον άνθρωπο που τα ‘δωσε όλα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα), και άλλα κυβερνητικά στελέχη πήγαν Ροδόπη. Με συγχωρείτε αλλά εάν αυτά είναι νορμάλ, όταν θα βρισκόμαστε επισήμως σε προεκλογική περίοδο τι θα γίνει;

Στις πλατείες

Τον κόσμο του ζεσταίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παντού ανά τη χώρα. Η ιδέα της γνωριμίας των παλιών με τα καινούργια μέλη σε πλατείες, ανοιχτά θεατράκια, καφέ, και κήπους ήταν ομολογουμένως πρωτότυπη. Τα νέα μέλη που γράφτηκαν στο κόμμα κυρίως για να ψηφίσουν Αλέξη συναντήθηκαν με τους παλιούς, ήπιαν μπύρες και καφέδες και αντάλλαξαν ματιές κι απόψεις σ’ ένα πολύ χαλαρό περιβάλλον. Αυτός που το απόλαυσε με την ψυχή του ήταν ο αγαπημένος Σκουρλέτης, που ανακοίνωσε με μια δόση μελαγχολίας νομίζω, ότι κλείνει ένας κύκλος υποδοχής νέων μελών.

Η ανακοίνωση έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλω να σημειώσω πάντως ότι παρ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε τυπικά περί τα 170.000 μέλη, στις πλατείες προσήλθαν σε αναλογία ένας προς έναν. Ένας καινούργιος για έναν παλιό.

Η μάχη ξεκίνησε

Το επόμενο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πόσα από τα νέα μέλη θα έχουν όρεξη να δώσουν εκλογικούς, και άλλους αγώνες. Πχ η μεγάλη μάχη για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα ΑΕΙ μόλις ξεκίνησε. Οι πολιτικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν ήδη στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και προϊδεάζουν για θερμό Ιούλιο στην Ολομέλεια.

Αντίθετη η Χαρά

Απέναντι στο νομοσχέδιο είναι όλη η αντιπολίτευση για διαφορετικούς λόγους. Π.χ. η χαρά Κεφαλίδου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει αυστηρότατη κριτική στις αλλαγές που προωθεί η Κεραμέως στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Μιλάει για παντοδύναμο Πρύτανη που είναι ελέγχων και ελεγχόμενος ταυτόχρονα, ενώ συνολικά λέει για το νομοθέτημα ότι «χρησιμοποιεί λέξεις-μεταρρυθμιστικά σύμβολα μόνο προς εξυπηρέτηση των μικροεξουσιών και μικροφέουδων, που έχουν καθηλώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο, ντύνοντάς το με δανεικό μανδύα και το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές για να χρησιμοποιηθεί ως επίτευγμα επιτυχίας».

Ανεξάρτητη Επιτροπή

Επί του νομοσχεδίου τη μάχη εντός Βουλής θα δώσει ο Νίκος Φίλης. Όμως τα πυρά είναι δυνατά κι εκτός. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου κατέφυγε σε ένα κλασικό κόλπο: ζήτησε να συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή για μελετήσει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις. Όμως, προσοχή. Όχι επιτροπή με τίποτα νομπελίστες. «Ελπίζω να μην θεωρηθεί η επιτροπή Πισσαρίδη με την εντυπωσιακή εμμονή στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, ως μία τέτοια επιτροπή» έγραψε (news247).

Επάρατο management

Ο Γαβρόγλου καταδικάζει τις λύσεις που προτείνει το νομοσχέδιο Κεραμέως γιατί αντί αυτές να βρεθούν σε μια δημοκρατική λειτουργία καθιερώνουν κουλτούρα management στα πανεπιστήμια. Ωιμέ.

Ο πρώην υπουργός που σιχαίνεται την αριστεία και το management το εξηγεί ως εξής: «Σε έναν τόσο σύνθετο οργανισμό όπως τα πανεπιστήμια στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές απόψεις για όλα σχεδόν τα ζητήματα των σπουδών και της έρευνας, αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένας αυταρχικός τρόπος διοίκησης που προσομοιάζει σε μία ιδιωτική εταιρεία, αλλά χώροι συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτούς ακριβώς τους χώρους εξαφανίζει το νομοσχέδιο».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη Τούρκος να μεταφέρει 110 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

23:35

Συνολικά 61 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

23:15

Μενδώνη: Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη

22:48

Χαρακόπουλος: Εκπεφρασμένη η κυβερνητική βούληση για μεταφορά νερού στον θεσσαλικό κάμπο

22:33

Ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ - Η πρώτη μετά την εκεχειρία

22:16

Τασούλας: Θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου «Ελλάδα 2030»

21:47

Στην Κύπρο για την Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ ο Ν. Δένδιας

21:18

Πέλλα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

21:04

Μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες

20:59

Ιράν: Η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης του διαφωνούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί

20:53

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά της Μάλτας

20:46

Χανιά: Εντοπίστηκε drone να εισέρχεται στον εναέριο χώρο των φυλακών μεταφέροντας ύποπτο φορτίο

20:40

ΗΠA: Εξετάζουν σχέδιο για να αγοράσουν τα νησιά Τσάγκος από τον Μαυρίκιο

20:30

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Δομοκό και Σαλαμίνα

20:25

Ο κορυφαίος διαπραγματευτής του Ιράν απειλεί αμερικανικούς στόχους λόγω της κλιμάκωσης στον Λίβανο

20:22

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μώλου Φωκίδας

20:11

Γάζα: Εννέα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

19:56

Τουρνάς: Αυτοψία του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Εύβοια μετά τις σεισμικές δονήσεις

19:47

ΗΠΑ: Εξετάζουν να διοχετεύσουν «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου ως πολεμικές αποζημιώσεις

19:30

Πώς φορολογούνται τα crypto στις ευρωπαϊκές χώρες

19:24

Ζελένσκι: Μετέβη στη Βρετανία για συνομιλίες με Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς

19:13

Bybit: Προσφέρει πρόσβαση σε tokenized IPO σε ιδιώτες επενδυτές - Αρχή με την SpaceX

18:53

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα στη Βόρεια Εύβοια

18:47

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί πλήττουν τα νότια προάστια της Βηρυτού

18:15

Γεραπετρίτης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:02

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη για την Ημέρα προς Τιμήν των Αποστράτων της ΕΛΑΣ

17:38

Λάρισα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα Φαρσάλων

17:33

Τραμπ: Συμφωνία με την Τεχεράνη δεν σημαίνει άμεση αποδέσμευση ιρανικών περιουσιακών στοιχείων

17:00

«Ψωμί» για νέες εξαγορές προσφέρει η βιομηχανία τροφίμων –  Όλα τα deals του 2026

16:52

Δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα: Προβάδισμα 15,1% της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ