INSIDE OUT

Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες

08-07-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο πρωθυπουργός παίρνει το ρίσκο της σταθερότητας και το ρίσκο του αποτελέσματος φυσικά για να κάνει εκλογές σε ένα χρόνο. Ωστόσο ουδείς τον πιστεύει. Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ έρχονται με ρυθμό πολυβόλου οι επισκέψεις μικτών κομματικών κλιμακίων σε ολόκληρη την χώρα με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου. Ο Σκυκαλάκης, ναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης πήγε για τον σκοπό αυτό στην Πιερία,

ενώ χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε για τον ίδιο λόγο στη Φλώρινα μαζί με Γ. Καραγιάννη του Υποδομών.

Μάλιστα ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών είχε μαζί του Βεσυρόπουλο, τοπικούς βουλευτές αλλά και τον βουλευτή Νοτίου τομέα Αττικής Βασίλη Σπανάκη.

Ενώ ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους (τον άνθρωπο που τα ‘δωσε όλα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα), και άλλα κυβερνητικά στελέχη πήγαν Ροδόπη. Με συγχωρείτε αλλά εάν αυτά είναι νορμάλ, όταν θα βρισκόμαστε επισήμως σε προεκλογική περίοδο τι θα γίνει;

Στις πλατείες

Τον κόσμο του ζεσταίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παντού ανά τη χώρα. Η ιδέα της γνωριμίας των παλιών με τα καινούργια μέλη σε πλατείες, ανοιχτά θεατράκια, καφέ, και κήπους ήταν ομολογουμένως πρωτότυπη. Τα νέα μέλη που γράφτηκαν στο κόμμα κυρίως για να ψηφίσουν Αλέξη συναντήθηκαν με τους παλιούς, ήπιαν μπύρες και καφέδες και αντάλλαξαν ματιές κι απόψεις σ’ ένα πολύ χαλαρό περιβάλλον. Αυτός που το απόλαυσε με την ψυχή του ήταν ο αγαπημένος Σκουρλέτης, που ανακοίνωσε με μια δόση μελαγχολίας νομίζω, ότι κλείνει ένας κύκλος υποδοχής νέων μελών.

Η ανακοίνωση έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλω να σημειώσω πάντως ότι παρ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε τυπικά περί τα 170.000 μέλη, στις πλατείες προσήλθαν σε αναλογία ένας προς έναν. Ένας καινούργιος για έναν παλιό.

Η μάχη ξεκίνησε

Το επόμενο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πόσα από τα νέα μέλη θα έχουν όρεξη να δώσουν εκλογικούς, και άλλους αγώνες. Πχ η μεγάλη μάχη για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα ΑΕΙ μόλις ξεκίνησε. Οι πολιτικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν ήδη στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και προϊδεάζουν για θερμό Ιούλιο στην Ολομέλεια.

Αντίθετη η Χαρά

Απέναντι στο νομοσχέδιο είναι όλη η αντιπολίτευση για διαφορετικούς λόγους. Π.χ. η χαρά Κεφαλίδου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει αυστηρότατη κριτική στις αλλαγές που προωθεί η Κεραμέως στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Μιλάει για παντοδύναμο Πρύτανη που είναι ελέγχων και ελεγχόμενος ταυτόχρονα, ενώ συνολικά λέει για το νομοθέτημα ότι «χρησιμοποιεί λέξεις-μεταρρυθμιστικά σύμβολα μόνο προς εξυπηρέτηση των μικροεξουσιών και μικροφέουδων, που έχουν καθηλώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο, ντύνοντάς το με δανεικό μανδύα και το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές για να χρησιμοποιηθεί ως επίτευγμα επιτυχίας».

Ανεξάρτητη Επιτροπή

Επί του νομοσχεδίου τη μάχη εντός Βουλής θα δώσει ο Νίκος Φίλης. Όμως τα πυρά είναι δυνατά κι εκτός. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου κατέφυγε σε ένα κλασικό κόλπο: ζήτησε να συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή για μελετήσει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις. Όμως, προσοχή. Όχι επιτροπή με τίποτα νομπελίστες. «Ελπίζω να μην θεωρηθεί η επιτροπή Πισσαρίδη με την εντυπωσιακή εμμονή στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, ως μία τέτοια επιτροπή» έγραψε (news247).

Επάρατο management

Ο Γαβρόγλου καταδικάζει τις λύσεις που προτείνει το νομοσχέδιο Κεραμέως γιατί αντί αυτές να βρεθούν σε μια δημοκρατική λειτουργία καθιερώνουν κουλτούρα management στα πανεπιστήμια. Ωιμέ.

Ο πρώην υπουργός που σιχαίνεται την αριστεία και το management το εξηγεί ως εξής: «Σε έναν τόσο σύνθετο οργανισμό όπως τα πανεπιστήμια στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές απόψεις για όλα σχεδόν τα ζητήματα των σπουδών και της έρευνας, αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένας αυταρχικός τρόπος διοίκησης που προσομοιάζει σε μία ιδιωτική εταιρεία, αλλά χώροι συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτούς ακριβώς τους χώρους εξαφανίζει το νομοσχέδιο».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Οι ΗΠΑ άνοιξαν πυρ κατά πλοίου που παραβίαζε τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών

23:53

Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη φορά ο Τεντόγλου - Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

23:48

Ισραήλ και Βενεζουέλα αποκαθιστούν τις προξενικές σχέσεις

23:37

Αποχωρεί από την Apple μετά από 25 χρόνια η επικεφαλής του Apple Pay

23:21

Η αβεβαιότητα για το Ορμούζ «κοκκίνισε» τη Wall Street - Απώλειες για τις Big Tech

23:01

Αφγανιστάν: Περίπου 2,4 εκατομμύρια κορίτσια στερούνται τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

22:43

Έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα δουν το φαινόμενο

22:34

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 88 δολάρια το Brent - Ξεθωριάζουν οι ελπίδες για συμφωνία στο Ορμούζ

22:18

Γερμανός στρατηγός: «Η Ρωσία τεστάρει τις ευρωπαϊκές άμυνες με υβριδικές επιθέσεις»

22:03

Σκέρτσος για Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμμα ή μια ανακρίβεια»

21:57

Μάλτα: Νέφος ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα προκάλεσε προβλήματα σε πτήσεις

21:46

Χρυσός: Σταθεροποιητικές κινήσεις μετά το υψηλό δύο και πλέον μηνών

21:36

Η Ρωσία απελευθέρωσε πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ για ανθρωπιστικούς λόγους

21:22

Πυρκαγιά στο Νότιο Πήλιο - Μήνυμα από το 112

21:16

Νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ - Λιβάνου τον Σεπτέμβριο στη Ρώμη

21:07

Κολομβία: Περισσότεροι από 250 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ

20:55

Τέσσερις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Σταμάτα, Λέσβο

20:38

Μόνιμοι διορισμοί 4.789 εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

20:25

Στενά του Ορμούζ: Γιατί αποδεικνύεται τόσο δύσκολη η αποκατάσταση της κυκλοφορίας

20:23

Ιράν: «Τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά εκτός αν οι ΗΠΑ αποδεχθούν τους όρους μας»

20:11

Γερμανία: Έκλεισε για δύο ώρες το αεροδρόμιο του Ανόβερου μετά από θέαση drone

19:39

Προβλήματα για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Το «κόλπο» με τα cookies και τα $80.000 την ημέρα

19:35

Ουγγαρία: Μήνυση της κυβέρνησης με επίκεντρο τις δαπάνες επικοινωνίας του Όρμπαν

19:21

Η Μόσχα δηλώνει ότι η συμφωνία με τη Δαμασκό για τις ρωσικές βάσεις στη Συρία θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις

19:05

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Κατάσκοποί μας μπήκαν στην πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό»

19:02

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ορμούζ και νέα μάκρο

18:46

Ρωμανός: «Κωμικοτραγικό να ακούς τον Τσίπρα να μιλάει για δικαιοσύνη, ηθική και οικονομία»

18:30

ΑΑΔΕ: Άνοιξε το σύστημα υποβολής μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής εισοδηματικής στήριξης

18:19

Ουκρανία: Το εργοστάσιο Zaporizhstal διέκοψε τη λειτουργία του μετά από ρωσική επίθεση

18:17

Η γνώμη των Ελλήνων για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν