INSIDE OUT

Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες

08-07-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος παίρνει το ρίσκο αλλά ο κομματικός μηχανισμός στο φουλ -  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες

Ο πρωθυπουργός παίρνει το ρίσκο της σταθερότητας και το ρίσκο του αποτελέσματος φυσικά για να κάνει εκλογές σε ένα χρόνο. Ωστόσο ουδείς τον πιστεύει. Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ έρχονται με ρυθμό πολυβόλου οι επισκέψεις μικτών κομματικών κλιμακίων σε ολόκληρη την χώρα με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου. Ο Σκυκαλάκης, ναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης πήγε για τον σκοπό αυτό στην Πιερία,

ενώ χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε για τον ίδιο λόγο στη Φλώρινα μαζί με Γ. Καραγιάννη του Υποδομών.

Μάλιστα ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών είχε μαζί του Βεσυρόπουλο, τοπικούς βουλευτές αλλά και τον βουλευτή Νοτίου τομέα Αττικής Βασίλη Σπανάκη.

Ενώ ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους (τον άνθρωπο που τα ‘δωσε όλα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα), και άλλα κυβερνητικά στελέχη πήγαν Ροδόπη. Με συγχωρείτε αλλά εάν αυτά είναι νορμάλ, όταν θα βρισκόμαστε επισήμως σε προεκλογική περίοδο τι θα γίνει;

Στις πλατείες

Τον κόσμο του ζεσταίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παντού ανά τη χώρα. Η ιδέα της γνωριμίας των παλιών με τα καινούργια μέλη σε πλατείες, ανοιχτά θεατράκια, καφέ, και κήπους ήταν ομολογουμένως πρωτότυπη. Τα νέα μέλη που γράφτηκαν στο κόμμα κυρίως για να ψηφίσουν Αλέξη συναντήθηκαν με τους παλιούς, ήπιαν μπύρες και καφέδες και αντάλλαξαν ματιές κι απόψεις σ’ ένα πολύ χαλαρό περιβάλλον. Αυτός που το απόλαυσε με την ψυχή του ήταν ο αγαπημένος Σκουρλέτης, που ανακοίνωσε με μια δόση μελαγχολίας νομίζω, ότι κλείνει ένας κύκλος υποδοχής νέων μελών.

Η ανακοίνωση έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλω να σημειώσω πάντως ότι παρ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε τυπικά περί τα 170.000 μέλη, στις πλατείες προσήλθαν σε αναλογία ένας προς έναν. Ένας καινούργιος για έναν παλιό.

Η μάχη ξεκίνησε

Το επόμενο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πόσα από τα νέα μέλη θα έχουν όρεξη να δώσουν εκλογικούς, και άλλους αγώνες. Πχ η μεγάλη μάχη για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα ΑΕΙ μόλις ξεκίνησε. Οι πολιτικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν ήδη στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και προϊδεάζουν για θερμό Ιούλιο στην Ολομέλεια.

Αντίθετη η Χαρά

Απέναντι στο νομοσχέδιο είναι όλη η αντιπολίτευση για διαφορετικούς λόγους. Π.χ. η χαρά Κεφαλίδου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει αυστηρότατη κριτική στις αλλαγές που προωθεί η Κεραμέως στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Μιλάει για παντοδύναμο Πρύτανη που είναι ελέγχων και ελεγχόμενος ταυτόχρονα, ενώ συνολικά λέει για το νομοθέτημα ότι «χρησιμοποιεί λέξεις-μεταρρυθμιστικά σύμβολα μόνο προς εξυπηρέτηση των μικροεξουσιών και μικροφέουδων, που έχουν καθηλώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο, ντύνοντάς το με δανεικό μανδύα και το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές για να χρησιμοποιηθεί ως επίτευγμα επιτυχίας».

Ανεξάρτητη Επιτροπή

Επί του νομοσχεδίου τη μάχη εντός Βουλής θα δώσει ο Νίκος Φίλης. Όμως τα πυρά είναι δυνατά κι εκτός. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου κατέφυγε σε ένα κλασικό κόλπο: ζήτησε να συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή για μελετήσει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις. Όμως, προσοχή. Όχι επιτροπή με τίποτα νομπελίστες. «Ελπίζω να μην θεωρηθεί η επιτροπή Πισσαρίδη με την εντυπωσιακή εμμονή στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, ως μία τέτοια επιτροπή» έγραψε (news247).

Επάρατο management

Ο Γαβρόγλου καταδικάζει τις λύσεις που προτείνει το νομοσχέδιο Κεραμέως γιατί αντί αυτές να βρεθούν σε μια δημοκρατική λειτουργία καθιερώνουν κουλτούρα management στα πανεπιστήμια. Ωιμέ.

Ο πρώην υπουργός που σιχαίνεται την αριστεία και το management το εξηγεί ως εξής: «Σε έναν τόσο σύνθετο οργανισμό όπως τα πανεπιστήμια στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές απόψεις για όλα σχεδόν τα ζητήματα των σπουδών και της έρευνας, αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένας αυταρχικός τρόπος διοίκησης που προσομοιάζει σε μία ιδιωτική εταιρεία, αλλά χώροι συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτούς ακριβώς τους χώρους εξαφανίζει το νομοσχέδιο».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:08

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τραμ από το Σάββατο

09:02

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο

08:54

Άνω Σύρος: Βόλτα στον μεσαιωνικό οικισμό με τη μαγευτική θέα

08:48

ΗΠΑ: Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»

08:38

ΔΕΣΦΑ: Η ενεργειακή ασφάλεια δεν έχει «κλειδώσει» – Το νέο ρίσκο πριν τον χειμώνα

08:28

Luxury real estate: Επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα και τα «μπλε ακίνητα» - Ποιες περιοχές επιλέγουν οι ξένοι

08:13

Fuel Pass, diesel και καύσιμα: Πώς και για πόσο «τρέχουν» οι επιδοτήσεις

08:06

Πώς θα παραχωρηθούν/αξιοποιηθούν τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια – Οι 2,5 εκατ. επιβάτες και τα «φιλέτα»

08:00

Φορολογικές δηλώσεις: Ωρα διορθώσεων για λάθη και παραλείψεις – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν υποβάλει δήλωση

07:43

Πακιστάν: Αβέβαιο αν θα διεξαχθεί νέος γύρος επαφών ΗΠΑ - Ιράν

23:57

S&P: Αμετάβλητη στο «ΒΒΒ» η αξιολόγηση της Ελλάδας

23:54

Ισπανία: Το ιατρικό περιοδικό Lancet αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την προέλευση της Covid-19

23:39

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 16% για το Brent

23:36

ΗΠΑ: Η διοίκηση Τραμπ επιδιώκει ευκολότερες ομοσπονδιακές εκτελέσεις

23:24

ΕΛΑΣ: EΔΕ για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο Αθηνών

23:16

G7: Ανησυχία για την ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Ρωσίας και της Κίνας

23:09

Wall Street: Intel και Ιράν ώθησαν τους δείκτες σε νέα ρεκόρ

22:48

Χρυσός: Άνοδος με φόντο την επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν

22:28

Συνάντηση Τασούλα - Μακρόν: «Ιστορικοί οι δεσμοί Ελλάδας - Γαλλίας»

22:11

Ζελένσκι: Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν για να μιλήσει για ασφάλεια και ενέργεια

22:01

Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

21:49

Ντέγιαν Μποντιρόγκα: «Πάνω από 400.000 αιτήσεις για τα εισιτήρια του Final 4»

21:43

Παπασταύρου: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

21:35

Παπαγαρυφάλλου (Alpha Bank): Οι 6 πυλώνες ανάπτυξης του νέου παραγωγικού μοντέλου

21:26

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το μεγάλο στοίχημα του επιχειρηματικού μετασχηματισμού

21:03

Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το νέο ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας

20:57

Chips και quantum στο επίκεντρο: Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο στον νέο τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης

20:55

Stanton Chase Athens: Η ηγεσία ως καταλύτης ανθεκτικότητας σε μια εποχή συνεχούς αβεβαιότητας

20:42

Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

20:22

Μακρόν: Αν η Τουρκία απειλήσει την Ελλάδα, θα είμαστε εδώ - Μητσοτάκης: Είναι η ώρα της Ευρώπης