INSIDE OUT

Ο πολιτικός πεντοζάλης και τα κοπέλια της Κρήτης στο δρόμο για τις κάλπες

10-01-2022 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η εβδομάδα ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Κρύο, κορονοϊός παντού, ουρές για rapid, για pcr, ανακοινώσεις πολιτικών και διάσημων, που νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, ανοίγουν τα σχολεία, κλείνει το Παίδων Πεντέλης. Για το τελευταίο ειλικρινά δεν βλέπω τι έπαθαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν στο βουνό: Σκουρλέτης, Σπίρτζης, Ζαχαριάδης. Μέχρι και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη είδαμε στο Παίδων Πεντέλης.

Ο... θρασύτατος, (δρα αστραπιαία και δεν αφήνει χρόνο στα κινήματα να ωριμάσουν), και αθόρυβα πετυχημένος Μάριος Θεμιστοκλέους, βλέποντας την πίεση για εμβολιασμούς των παιδιών 5-11, κι επειδή έρχονται πλέον σε κανονική ροή οι παιδικές δόσεις εμβολίου, αποφάσισε να κάνει το νοσοκομείο, mega παιδικό εμβολιαστικό κέντρο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για ένα μήνα. Για το σκοπό αυτό θα επιστρατευτούν/επιταχθούν, και ιδιώτες παιδίατροι. Χιλιάδες παιδιά 5-11 θα βρουν ραντεβού για εμβόλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει αυτό, και αντιδρά. Πρόταση, για να γίνει άμεσα αλλού mega παιδικό εμβολιαστικό κέντρο, σε χώρο ασφαλή για τα παιδιά, έχει ο ευρωβουλευτής ή όχι;

Εκλογολογία

Αφήνω την Πεντέλη και γυρνάω στους Δελφούς. Αναπάντεχη επίσκεψη από την γη του Μίνωα με γέμισε χαρά και πληροφορίες. Ανέβηκε Αράχωβα για σκι κι έμεινε. Επιτέλους να εκλογολογήσω κι εγώ! Μόνο στα σαλόνια και στα πολιτικά γραφεία; Καταρχήν να ενημερώσω ότι αλλαγή εκλογικού νόμου, όπως διακινούν διάφορα κέντρα και παράκεντρα που βλέπουν τρίτες εκλογές, θεωρείται απίθανο σενάριο. Ούτε ο αείμνηστος Μητσοτάκης τον άλλαξε το ’93. Η Κουμουνδούρου πάλι, διαρρέει ότι η διαφορά από ΝΔ είναι μονοψήφια και μικρή. Επικαλείται μυστικές μετρήσεις που δεν ανακοινώνει όμως. Προς το παρόν, προσπεράστε.

Κρητικιάδα

Ο φίλος, ψηλός και λεβέντης Κρητικός, μου τα είπε με το νι και με το σίγμα και έτσι θα τα μεταφέρω. Τις γιορτές έπεσε και η δουλειά, οπότε χρόνος υπάρχει. Η Κρήτη μπορεί να μην έχει σημασία για την αυτοδυναμία επειδή είναι «μικρή», αλλά έχει συμβολική σημασία ως τόπος καταγωγής του Πρωθυπουργού. Με το new kid in town, -όπως είπε και ο 80χρονος μυστικοσύμβουλος του Αλέξης, Γιάννης Λούλης-, να υπολογίζει στην Κρήτη, το ανακάτεμα της τράπουλας έχει ενδιαφέρον. Μεγάλο το μαράζι να βαφτεί γαλάζιο το νησί, αλλά δεν το βλέπω. Γαλάζιο-ροζ όμως; Θυμίζω ότι ενώ στις ευρωεκλογές ήταν γαλάζιο το Ρέθυμνο και το Λασίθι, στις εθνικές όλα έγιναν ροζ. Στο Ρέθυμνο για καμία 210 ψήφους και στο Λασίθι για καμμιά 190αριά σταυρούς έχασε την πρωτιά η ΝΔ.

Πολάκης δεν κινδυνεύει

Εκεί που πιθανόν να αλλάξει η κατανομή των εδρών με εμφάνιση υποψηφίου Ανδρουλάκη είναι στα Χανιά όπου σήμερα η ΝΔ έχει 3, και μία ο ΣΥΡΙΖΑ (Πολάκης). Αν βγάλει εκεί έδρα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, τότε θα χάσει μια η ΝΔ. Υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα ξανακατέβει ο Σταθάκης που δίνει μια βαρύτητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα θα κουνήσει μαντίλι. Παρ’ ότι δεν θα βγει, ο ΣΥΡΙΖΑ τον χρειάζεται γιατί προσελκύει έναν κόσμο που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τον έχει. Αυτόν τον κόσμο, θα μπορούσε άνετα να τον πάρει ο Δήμαρχος, Σημαντηράκης, προσωπικός φίλος του Ανδρουλάκη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις εκλογές για Τοπική Αυτοδιοίκηση, άρα ο Δήμαρχος θα πάρει πολύ μεγάλο ρίσκο. Θα το πάρει; Ο Δήμαρχος παίρνει και από κοινό Σταθάκη, αλλά κάνει γκελ και στη ΝΔ.

Τι θα κάνει η Ντόρα;

Στα Χανιά, οι τρεις γαλάζιοι σήμερα είναι η Ντόρα, ο Διγαλάκης κι ο Βολουδάκης. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει η Ντόρα. Το ερωτηματικό φούντωσε μετά τις εξελίξεις με την υγεία της, και μάλιστα σε βάση, τι θα κάνει γενικότερα. Στα ενδότερα της ΝΔ υπάρχει ένα ευρύτερο ερωτηματικό γενικότερα για τους παλιούς (Καραμανλής, Ντόρα, περιπτώσεις βουλευτών όπως ο Τραγάκης, ακόμα και ο Μεϊμαράκης που φαίνεται να βολεύτηκε στις Βρυξέλλες). Φυσικά η Ντόρα θα κάνει ότι επιλέξει η ίδια. Ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται πως θα αποσυρθεί από τα βουλευτικά έδρανα και έχει λάβει διαβεβαιώσεις για υψηλό πόστο. Στα Χανιά κρατήστε κι ένα όνομα ακόμα: Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης, πασόκος, τον οποίο γλυκοκοιτάζει η ΝΔ. Αν κατέβει ο Καλογερής, αδύναμος κρίκος είναι ο Διγαλάκης.

Τι θα κάνει ο Κυριάκος;

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Κυριάκος. Θα επιλέξει λόγω Ανδρουλάκη να κατέβει Χανιά ή Ηράκλειο; «Αν ήμουν Ντόρα και ήθελα να είμαι βουλευτής, θα επέλεγα και πάλι τα Χανιά. Αν ήμουν Κυριάκος, στο σενάριο που η Ντόρα αποσυρόταν, θα σκεφτόμουν Χανιά ή Ηράκλειο» είπε ο επισκέπτης με βαριά κρητική προφορά.

Αύριο η συνέχεια με καυτό σενάριο Κεγκέρογλου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Η Λετονία θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης

23:45

Ιστορική ομιλία του βασιλιά Καρόλου στο Κογκρέσο - «Πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία Ευρώπης και Αμερικής»

23:30

Ευρώπη: Τα μικρά αεροδρόμια φοβούνται ότι δεν θα επιβιώσουν λόγω ακριβού πετρελαίου

23:27

Τρεις διασώστες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο - Δύο στρατιώτες τραυματίες

23:09

Wall Street: Ο σκεπτικισμός για την OpenAI έφερε απώλειες στον Nasdaq

23:00

Εργατική Πρωτομαγιά: Από 9:00-21:00 θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

22:55

Ρήγμα στον OPEC: Τι σημαίνει η αποχώρηση των ΗΑΕ για το καρτέλ και την παγκόσμια αγορά ενέργειας

22:44

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης απέρριψε τις δύο προσφυγές για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ

22:38

Βρετανία: Απορρίφθηκε η πρόταση έναρξης κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του Στάρμερ

22:33

Ξεκίνησε η δίκη του Μασκ εναντίον της OpenAI και της Microsoft - Ζητά αποζημίωση 150 εκατ. δολ.

22:28

Επίθεση Τραμπ σε Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει όταν μιλάει για το Ιράν»

22:20

Πετρέλαιο: Έκανε το «7 στα 7» με κέρδη άνω του 3%

22:10

Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»

22:05

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Η στήριξη στον Τραμπ βυθίζεται σε νέο χαμηλό

21:48

Χρυσός: Πτώση άνω του 2% με φόντο την Μέση Ανατολή

21:33

Γερμανία: Σχεδιάζει 111 δισ. νέου χρέους για το 2027 - Εισηγείται φόρο ζάχαρης και πλαστικού

21:26

Χατζηδάκης: ΔΕΗ, ΕΦΚΑ και διαχείριση της πανδημίας χειροπιαστά παραδείγματα εκσυγχρονισμού του κράτους

21:24

Νέo «καμπανάκι» Ντάιμον για πιθανή κρίση στην αγορά κρατικών ομολόγων

21:08

Γεωργιάδης: «Η υγεία στην Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και με πολύ μεγάλη ταχύτητα»

20:56

Παπασταύρου και Ράιτ συζήτησαν για τον Κάθετο Διάδρομο και την συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

20:48

Ρεσάλτο αμερικανών πεζοναυτών σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Αραβική Θάλασσα

20:34

Σαράντης: Διανέμει μέρισμα 0,39 ευρώ/μετοχή για το 2025

20:27

Μητσοτάκης: «Τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς το επιτελικό κράτος»

20:09

Μερτς: «Έχουμε λύσει μεγάλο μέρος του μεταναστευτικού» - Διαφωνεί η γερμανική αστυνομία

19:59

Κικίλιας: Επιπλέον 90 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των ναυτικών τα επόμενα επτά χρόνια

19:54

Eurobank: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 258,7 εκατ. ευρώ και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

19:49

Εισήγηση Πιερρακάκη - Κυρανάκη στο Υπουργικό: Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα κατά των αποζημιώσεων για τα Τέμπη

19:38

Έναρξη έργων για νέο πάρκο στον Πειραιά - Επένδυση 3,25 εκατ. από την ΟΛΠ ΑΕ

19:30

Αλλάζει o καιρός ενόψει Πρωτομαγιάς - Πτώση θερμοκρασίας και βροχές

19:16

Τράπεζα της Ελλάδος: Απαιτείται εγρήγορση στην εποπτεία των τραπεζών