INSIDE OUT

Ο πολιτικός πεντοζάλης και τα κοπέλια της Κρήτης στο δρόμο για τις κάλπες

10-01-2022 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η εβδομάδα ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Κρύο, κορονοϊός παντού, ουρές για rapid, για pcr, ανακοινώσεις πολιτικών και διάσημων, που νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, ανοίγουν τα σχολεία, κλείνει το Παίδων Πεντέλης. Για το τελευταίο ειλικρινά δεν βλέπω τι έπαθαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν στο βουνό: Σκουρλέτης, Σπίρτζης, Ζαχαριάδης. Μέχρι και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη είδαμε στο Παίδων Πεντέλης.

Ο... θρασύτατος, (δρα αστραπιαία και δεν αφήνει χρόνο στα κινήματα να ωριμάσουν), και αθόρυβα πετυχημένος Μάριος Θεμιστοκλέους, βλέποντας την πίεση για εμβολιασμούς των παιδιών 5-11, κι επειδή έρχονται πλέον σε κανονική ροή οι παιδικές δόσεις εμβολίου, αποφάσισε να κάνει το νοσοκομείο, mega παιδικό εμβολιαστικό κέντρο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για ένα μήνα. Για το σκοπό αυτό θα επιστρατευτούν/επιταχθούν, και ιδιώτες παιδίατροι. Χιλιάδες παιδιά 5-11 θα βρουν ραντεβού για εμβόλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει αυτό, και αντιδρά. Πρόταση, για να γίνει άμεσα αλλού mega παιδικό εμβολιαστικό κέντρο, σε χώρο ασφαλή για τα παιδιά, έχει ο ευρωβουλευτής ή όχι;

Εκλογολογία

Αφήνω την Πεντέλη και γυρνάω στους Δελφούς. Αναπάντεχη επίσκεψη από την γη του Μίνωα με γέμισε χαρά και πληροφορίες. Ανέβηκε Αράχωβα για σκι κι έμεινε. Επιτέλους να εκλογολογήσω κι εγώ! Μόνο στα σαλόνια και στα πολιτικά γραφεία; Καταρχήν να ενημερώσω ότι αλλαγή εκλογικού νόμου, όπως διακινούν διάφορα κέντρα και παράκεντρα που βλέπουν τρίτες εκλογές, θεωρείται απίθανο σενάριο. Ούτε ο αείμνηστος Μητσοτάκης τον άλλαξε το ’93. Η Κουμουνδούρου πάλι, διαρρέει ότι η διαφορά από ΝΔ είναι μονοψήφια και μικρή. Επικαλείται μυστικές μετρήσεις που δεν ανακοινώνει όμως. Προς το παρόν, προσπεράστε.

Κρητικιάδα

Ο φίλος, ψηλός και λεβέντης Κρητικός, μου τα είπε με το νι και με το σίγμα και έτσι θα τα μεταφέρω. Τις γιορτές έπεσε και η δουλειά, οπότε χρόνος υπάρχει. Η Κρήτη μπορεί να μην έχει σημασία για την αυτοδυναμία επειδή είναι «μικρή», αλλά έχει συμβολική σημασία ως τόπος καταγωγής του Πρωθυπουργού. Με το new kid in town, -όπως είπε και ο 80χρονος μυστικοσύμβουλος του Αλέξης, Γιάννης Λούλης-, να υπολογίζει στην Κρήτη, το ανακάτεμα της τράπουλας έχει ενδιαφέρον. Μεγάλο το μαράζι να βαφτεί γαλάζιο το νησί, αλλά δεν το βλέπω. Γαλάζιο-ροζ όμως; Θυμίζω ότι ενώ στις ευρωεκλογές ήταν γαλάζιο το Ρέθυμνο και το Λασίθι, στις εθνικές όλα έγιναν ροζ. Στο Ρέθυμνο για καμία 210 ψήφους και στο Λασίθι για καμμιά 190αριά σταυρούς έχασε την πρωτιά η ΝΔ.

Πολάκης δεν κινδυνεύει

Εκεί που πιθανόν να αλλάξει η κατανομή των εδρών με εμφάνιση υποψηφίου Ανδρουλάκη είναι στα Χανιά όπου σήμερα η ΝΔ έχει 3, και μία ο ΣΥΡΙΖΑ (Πολάκης). Αν βγάλει εκεί έδρα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, τότε θα χάσει μια η ΝΔ. Υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα ξανακατέβει ο Σταθάκης που δίνει μια βαρύτητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα θα κουνήσει μαντίλι. Παρ’ ότι δεν θα βγει, ο ΣΥΡΙΖΑ τον χρειάζεται γιατί προσελκύει έναν κόσμο που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τον έχει. Αυτόν τον κόσμο, θα μπορούσε άνετα να τον πάρει ο Δήμαρχος, Σημαντηράκης, προσωπικός φίλος του Ανδρουλάκη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις εκλογές για Τοπική Αυτοδιοίκηση, άρα ο Δήμαρχος θα πάρει πολύ μεγάλο ρίσκο. Θα το πάρει; Ο Δήμαρχος παίρνει και από κοινό Σταθάκη, αλλά κάνει γκελ και στη ΝΔ.

Τι θα κάνει η Ντόρα;

Στα Χανιά, οι τρεις γαλάζιοι σήμερα είναι η Ντόρα, ο Διγαλάκης κι ο Βολουδάκης. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει η Ντόρα. Το ερωτηματικό φούντωσε μετά τις εξελίξεις με την υγεία της, και μάλιστα σε βάση, τι θα κάνει γενικότερα. Στα ενδότερα της ΝΔ υπάρχει ένα ευρύτερο ερωτηματικό γενικότερα για τους παλιούς (Καραμανλής, Ντόρα, περιπτώσεις βουλευτών όπως ο Τραγάκης, ακόμα και ο Μεϊμαράκης που φαίνεται να βολεύτηκε στις Βρυξέλλες). Φυσικά η Ντόρα θα κάνει ότι επιλέξει η ίδια. Ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται πως θα αποσυρθεί από τα βουλευτικά έδρανα και έχει λάβει διαβεβαιώσεις για υψηλό πόστο. Στα Χανιά κρατήστε κι ένα όνομα ακόμα: Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης, πασόκος, τον οποίο γλυκοκοιτάζει η ΝΔ. Αν κατέβει ο Καλογερής, αδύναμος κρίκος είναι ο Διγαλάκης.

Τι θα κάνει ο Κυριάκος;

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Κυριάκος. Θα επιλέξει λόγω Ανδρουλάκη να κατέβει Χανιά ή Ηράκλειο; «Αν ήμουν Ντόρα και ήθελα να είμαι βουλευτής, θα επέλεγα και πάλι τα Χανιά. Αν ήμουν Κυριάκος, στο σενάριο που η Ντόρα αποσυρόταν, θα σκεφτόμουν Χανιά ή Ηράκλειο» είπε ο επισκέπτης με βαριά κρητική προφορά.

Αύριο η συνέχεια με καυτό σενάριο Κεγκέρογλου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:58

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο

13:57

ECOFIN: Εγκρίθηκε επίσημα το αμυντικό σχέδιο της Ελλάδας στο πλαίσιο του SAFE

13:49

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση αυτή στο ζύγι έχει πολλά να επιδείξει στην πλευρά των θετικών

13:46

ΙΟΒΕ: Στα 4,7 δισ. ευρώ η συμβολή της Βιομηχανίας τροφίμων-ποτών στην οικονομία το 2023

13:40

Coface: Ελλάδα και Κύπρος στις ασφαλέστερες οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

13:38

ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 1,9 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο

13:25

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα κατά της Shein για εθιστικό σχεδιασμό και πώληση παράνομων προϊόντων

13:12

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο India AI Impact Summit 2026 στο Νέο Δελχί

12:56

Ισπανία: Στο στόχαστρο X, Meta και TikTok για εικόνες ΑΙ με παιδιά

12:47

Βουλή: Ομόφωνη εισήγηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου

12:39

Η TP GREECE συνεργάζεται με την Aegean Rebreath με την δράση «Posidonia Oceanica: Do Not Disturb»

12:36

Το 51% των εργαζομένων στην Ελλάδα ψάχνει για δεύτερη δουλειά

12:29

Παπασταύρου: Με τις χθεσινές υπογραφές η Ελλάδα προχωράει με αυτοπεποίθηση, δυναμώνει

12:19

Στα 74,85 δισ. ευρώ ο τζίρος του λιανεμπορίου το 2025 με ετήσια αύξηση 2%

12:15

Χατζηδάκης: Στις αρχές Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

12:09

H Austriacard αποκτά πρόσβαση στην αγορά του τραπεζικού τομέα της Σαουδικής Αραβίας

12:06

Πέθανε ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον - Πρωτεργάτης των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ

12:04

Η Vertizon ξεκινά την κατασκευαστική δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά

11:58

Ο Τόνι Μπλερ αναλαμβάνει Senior Advisor του Ομίλου Antenna

11:54

Πιερρακάκης: Η ΕΕ προσφέρει προστιθέμενη αξία στη διαχείριση των παγκόσμιων ανισορροπιών

11:49

Βρετανία: Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

11:48

Τέμπη: Σήμερα η κλήρωση των δικαστών - Όλα τα δεδομένα για τη δίκη

11:31

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη

11:28

Έρευνα για τις deepfake φωτογραφίες του Grok από Ιρλανδία

11:23

Υπόθεση Έπστιν: Η Χίλαρι Κλίντον καταγγέλλει επιχείρηση «συγκάλυψης» από πλευράς Τραμπ

11:13

Μνημόνιο συνεργασίας Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας

11:04

Παραιτήθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Hyatt λόγω Έπστιν

11:02

Η Lidl Ελλάς απορροφά τον ΦΠΑ στηρίζοντας έμπρακτα το Σαρακοστιανό τραπέζι

10:50

Σαντορίνη: Ένας χρόνος μετά τους σεισμούς - Τι δείχνουν τα δεδομένα

10:47

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές με βλέμμα σε «μάκρο» και μεγέθη