INSIDE OUT

Ο πολιτικός πεντοζάλης και τα κοπέλια της Κρήτης στο δρόμο για τις κάλπες

10-01-2022 | 07:41
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Η εβδομάδα ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Κρύο, κορονοϊός παντού, ουρές για rapid, για pcr, ανακοινώσεις πολιτικών και διάσημων, που νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, ανοίγουν τα σχολεία, κλείνει το Παίδων Πεντέλης. Για το τελευταίο ειλικρινά δεν βλέπω τι έπαθαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν στο βουνό: Σκουρλέτης, Σπίρτζης, Ζαχαριάδης. Μέχρι και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη είδαμε στο Παίδων Πεντέλης.

Ο... θρασύτατος, (δρα αστραπιαία και δεν αφήνει χρόνο στα κινήματα να ωριμάσουν), και αθόρυβα πετυχημένος Μάριος Θεμιστοκλέους, βλέποντας την πίεση για εμβολιασμούς των παιδιών 5-11, κι επειδή έρχονται πλέον σε κανονική ροή οι παιδικές δόσεις εμβολίου, αποφάσισε να κάνει το νοσοκομείο, mega παιδικό εμβολιαστικό κέντρο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για ένα μήνα. Για το σκοπό αυτό θα επιστρατευτούν/επιταχθούν, και ιδιώτες παιδίατροι. Χιλιάδες παιδιά 5-11 θα βρουν ραντεβού για εμβόλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει αυτό, και αντιδρά. Πρόταση, για να γίνει άμεσα αλλού mega παιδικό εμβολιαστικό κέντρο, σε χώρο ασφαλή για τα παιδιά, έχει ο ευρωβουλευτής ή όχι;

Εκλογολογία

Αφήνω την Πεντέλη και γυρνάω στους Δελφούς. Αναπάντεχη επίσκεψη από την γη του Μίνωα με γέμισε χαρά και πληροφορίες. Ανέβηκε Αράχωβα για σκι κι έμεινε. Επιτέλους να εκλογολογήσω κι εγώ! Μόνο στα σαλόνια και στα πολιτικά γραφεία; Καταρχήν να ενημερώσω ότι αλλαγή εκλογικού νόμου, όπως διακινούν διάφορα κέντρα και παράκεντρα που βλέπουν τρίτες εκλογές, θεωρείται απίθανο σενάριο. Ούτε ο αείμνηστος Μητσοτάκης τον άλλαξε το ’93. Η Κουμουνδούρου πάλι, διαρρέει ότι η διαφορά από ΝΔ είναι μονοψήφια και μικρή. Επικαλείται μυστικές μετρήσεις που δεν ανακοινώνει όμως. Προς το παρόν, προσπεράστε.

Κρητικιάδα

Ο φίλος, ψηλός και λεβέντης Κρητικός, μου τα είπε με το νι και με το σίγμα και έτσι θα τα μεταφέρω. Τις γιορτές έπεσε και η δουλειά, οπότε χρόνος υπάρχει. Η Κρήτη μπορεί να μην έχει σημασία για την αυτοδυναμία επειδή είναι «μικρή», αλλά έχει συμβολική σημασία ως τόπος καταγωγής του Πρωθυπουργού. Με το new kid in town, -όπως είπε και ο 80χρονος μυστικοσύμβουλος του Αλέξης, Γιάννης Λούλης-, να υπολογίζει στην Κρήτη, το ανακάτεμα της τράπουλας έχει ενδιαφέρον. Μεγάλο το μαράζι να βαφτεί γαλάζιο το νησί, αλλά δεν το βλέπω. Γαλάζιο-ροζ όμως; Θυμίζω ότι ενώ στις ευρωεκλογές ήταν γαλάζιο το Ρέθυμνο και το Λασίθι, στις εθνικές όλα έγιναν ροζ. Στο Ρέθυμνο για καμία 210 ψήφους και στο Λασίθι για καμμιά 190αριά σταυρούς έχασε την πρωτιά η ΝΔ.

Πολάκης δεν κινδυνεύει

Εκεί που πιθανόν να αλλάξει η κατανομή των εδρών με εμφάνιση υποψηφίου Ανδρουλάκη είναι στα Χανιά όπου σήμερα η ΝΔ έχει 3, και μία ο ΣΥΡΙΖΑ (Πολάκης). Αν βγάλει εκεί έδρα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, τότε θα χάσει μια η ΝΔ. Υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα ξανακατέβει ο Σταθάκης που δίνει μια βαρύτητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα θα κουνήσει μαντίλι. Παρ’ ότι δεν θα βγει, ο ΣΥΡΙΖΑ τον χρειάζεται γιατί προσελκύει έναν κόσμο που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τον έχει. Αυτόν τον κόσμο, θα μπορούσε άνετα να τον πάρει ο Δήμαρχος, Σημαντηράκης, προσωπικός φίλος του Ανδρουλάκη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις εκλογές για Τοπική Αυτοδιοίκηση, άρα ο Δήμαρχος θα πάρει πολύ μεγάλο ρίσκο. Θα το πάρει; Ο Δήμαρχος παίρνει και από κοινό Σταθάκη, αλλά κάνει γκελ και στη ΝΔ.

Τι θα κάνει η Ντόρα;

Στα Χανιά, οι τρεις γαλάζιοι σήμερα είναι η Ντόρα, ο Διγαλάκης κι ο Βολουδάκης. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει η Ντόρα. Το ερωτηματικό φούντωσε μετά τις εξελίξεις με την υγεία της, και μάλιστα σε βάση, τι θα κάνει γενικότερα. Στα ενδότερα της ΝΔ υπάρχει ένα ευρύτερο ερωτηματικό γενικότερα για τους παλιούς (Καραμανλής, Ντόρα, περιπτώσεις βουλευτών όπως ο Τραγάκης, ακόμα και ο Μεϊμαράκης που φαίνεται να βολεύτηκε στις Βρυξέλλες). Φυσικά η Ντόρα θα κάνει ότι επιλέξει η ίδια. Ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται πως θα αποσυρθεί από τα βουλευτικά έδρανα και έχει λάβει διαβεβαιώσεις για υψηλό πόστο. Στα Χανιά κρατήστε κι ένα όνομα ακόμα: Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης, πασόκος, τον οποίο γλυκοκοιτάζει η ΝΔ. Αν κατέβει ο Καλογερής, αδύναμος κρίκος είναι ο Διγαλάκης.

Τι θα κάνει ο Κυριάκος;

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Κυριάκος. Θα επιλέξει λόγω Ανδρουλάκη να κατέβει Χανιά ή Ηράκλειο; «Αν ήμουν Ντόρα και ήθελα να είμαι βουλευτής, θα επέλεγα και πάλι τα Χανιά. Αν ήμουν Κυριάκος, στο σενάριο που η Ντόρα αποσυρόταν, θα σκεφτόμουν Χανιά ή Ηράκλειο» είπε ο επισκέπτης με βαριά κρητική προφορά.

Αύριο η συνέχεια με καυτό σενάριο Κεγκέρογλου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,5 εκατ. ευρώ

23:43

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

23:29

Το Netflix νίκησε τις προβλέψεις: Καθαρά κέρδη 2,33 δισ. δολ. το α' τρίμηνο - Άλμα στους συνδρομητές

23:14

Νέες απώλειες στην Wall Street: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί για S&P 500 από Οκτώβριο

22:58

Τσίπρας για Mέση Ανατολή: Η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

22:44

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:30

Βορίδης: «Απόλυτη στήριξη των αγροτών μας και των ελληνικών προϊόντων»

22:18

Βουλή: Ψηφίστηκαν από Ολομέλεια ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και η τροπολογία για «καλάθι του νονού»

22:04

Γερμανικό «φρένο» στον πληθωρισμό - Ξεκίνησε η σκυταλοδρομία με ΕΚΤ για νομισματική σταθερότητα

21:51

Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

21:37

Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Προς μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για ανταγωνιστικότητα - Τα ορόσημα έως το καλοκαίρι του 2025

21:24

Πολωνία: Σύλληψη ατόμου που σχεδίαζε τη δολοφονία Ζελένσκι σε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

21:10

Τριαντόπουλος: Δρομολογείται διάταξη για τα κτίρια με ελαφρές βλάβες στο Αρκαλοχώρι

20:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα άνοδος για ΝΔ - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

20:46

Μελόνι: Ουκρανία, εξωτερική πολιτική και μεταναστευτικό στα κύρια θέματα της Συνόδου Κορυφής

20:37

Η Ατζέντα 2024 του ΔΝΤ: Οι 3 προτεραιότητες - Οι «πονοκέφαλοι»

20:26

Autohellas: Ενέκρινε μέρισμα 0,665 ευρώ ανά μετοχή

20:15

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο εξετάζει εκ νέου μια απαγόρευση του TikTok

20:09

Κικίλιας: Μετά από 50 χρόνια μπαίνουμε στα δάση όλοι οι φορείς μαζί για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

20:01

ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αρχείων λόγω δέουσας επιμέλειας

19:58

Γκεοργκίεβα: Δικαίως η Fed δεν είναι ακόμη έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια

19:45

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Παπανώτα

19:33

Τσακλόγλου: Βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα αν τηρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες

19:30

Jobmatch: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό

19:27

Σταϊκούρας: Το ΤΕΕ εδώ και 100 χρόνια ανταποκρίνεται στις μεγάλες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις

19:20

Η Αργεντινή «φλερτάρει» με το ΝΑΤΟ

19:10

ΥΠΕΝ: Σημαντικές δεσμεύσεις 11,35 δισ. δολαρίων για τους Ωκεανούς

19:01

Δεύτερη ημέρα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

18:57

Θεοχάρης: Η oικονομία δεν πάει καλά μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα

18:50

Στη Λέσβο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης