INSIDE OUT

Ο πολιτικός πεντοζάλης και τα κοπέλια της Κρήτης στο δρόμο για τις κάλπες

10-01-2022 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η εβδομάδα ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Κρύο, κορονοϊός παντού, ουρές για rapid, για pcr, ανακοινώσεις πολιτικών και διάσημων, που νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, ανοίγουν τα σχολεία, κλείνει το Παίδων Πεντέλης. Για το τελευταίο ειλικρινά δεν βλέπω τι έπαθαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν στο βουνό: Σκουρλέτης, Σπίρτζης, Ζαχαριάδης. Μέχρι και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη είδαμε στο Παίδων Πεντέλης.

Ο... θρασύτατος, (δρα αστραπιαία και δεν αφήνει χρόνο στα κινήματα να ωριμάσουν), και αθόρυβα πετυχημένος Μάριος Θεμιστοκλέους, βλέποντας την πίεση για εμβολιασμούς των παιδιών 5-11, κι επειδή έρχονται πλέον σε κανονική ροή οι παιδικές δόσεις εμβολίου, αποφάσισε να κάνει το νοσοκομείο, mega παιδικό εμβολιαστικό κέντρο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για ένα μήνα. Για το σκοπό αυτό θα επιστρατευτούν/επιταχθούν, και ιδιώτες παιδίατροι. Χιλιάδες παιδιά 5-11 θα βρουν ραντεβού για εμβόλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει αυτό, και αντιδρά. Πρόταση, για να γίνει άμεσα αλλού mega παιδικό εμβολιαστικό κέντρο, σε χώρο ασφαλή για τα παιδιά, έχει ο ευρωβουλευτής ή όχι;

Εκλογολογία

Αφήνω την Πεντέλη και γυρνάω στους Δελφούς. Αναπάντεχη επίσκεψη από την γη του Μίνωα με γέμισε χαρά και πληροφορίες. Ανέβηκε Αράχωβα για σκι κι έμεινε. Επιτέλους να εκλογολογήσω κι εγώ! Μόνο στα σαλόνια και στα πολιτικά γραφεία; Καταρχήν να ενημερώσω ότι αλλαγή εκλογικού νόμου, όπως διακινούν διάφορα κέντρα και παράκεντρα που βλέπουν τρίτες εκλογές, θεωρείται απίθανο σενάριο. Ούτε ο αείμνηστος Μητσοτάκης τον άλλαξε το ’93. Η Κουμουνδούρου πάλι, διαρρέει ότι η διαφορά από ΝΔ είναι μονοψήφια και μικρή. Επικαλείται μυστικές μετρήσεις που δεν ανακοινώνει όμως. Προς το παρόν, προσπεράστε.

Κρητικιάδα

Ο φίλος, ψηλός και λεβέντης Κρητικός, μου τα είπε με το νι και με το σίγμα και έτσι θα τα μεταφέρω. Τις γιορτές έπεσε και η δουλειά, οπότε χρόνος υπάρχει. Η Κρήτη μπορεί να μην έχει σημασία για την αυτοδυναμία επειδή είναι «μικρή», αλλά έχει συμβολική σημασία ως τόπος καταγωγής του Πρωθυπουργού. Με το new kid in town, -όπως είπε και ο 80χρονος μυστικοσύμβουλος του Αλέξης, Γιάννης Λούλης-, να υπολογίζει στην Κρήτη, το ανακάτεμα της τράπουλας έχει ενδιαφέρον. Μεγάλο το μαράζι να βαφτεί γαλάζιο το νησί, αλλά δεν το βλέπω. Γαλάζιο-ροζ όμως; Θυμίζω ότι ενώ στις ευρωεκλογές ήταν γαλάζιο το Ρέθυμνο και το Λασίθι, στις εθνικές όλα έγιναν ροζ. Στο Ρέθυμνο για καμία 210 ψήφους και στο Λασίθι για καμμιά 190αριά σταυρούς έχασε την πρωτιά η ΝΔ.

Πολάκης δεν κινδυνεύει

Εκεί που πιθανόν να αλλάξει η κατανομή των εδρών με εμφάνιση υποψηφίου Ανδρουλάκη είναι στα Χανιά όπου σήμερα η ΝΔ έχει 3, και μία ο ΣΥΡΙΖΑ (Πολάκης). Αν βγάλει εκεί έδρα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, τότε θα χάσει μια η ΝΔ. Υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα ξανακατέβει ο Σταθάκης που δίνει μια βαρύτητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα θα κουνήσει μαντίλι. Παρ’ ότι δεν θα βγει, ο ΣΥΡΙΖΑ τον χρειάζεται γιατί προσελκύει έναν κόσμο που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τον έχει. Αυτόν τον κόσμο, θα μπορούσε άνετα να τον πάρει ο Δήμαρχος, Σημαντηράκης, προσωπικός φίλος του Ανδρουλάκη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις εκλογές για Τοπική Αυτοδιοίκηση, άρα ο Δήμαρχος θα πάρει πολύ μεγάλο ρίσκο. Θα το πάρει; Ο Δήμαρχος παίρνει και από κοινό Σταθάκη, αλλά κάνει γκελ και στη ΝΔ.

Τι θα κάνει η Ντόρα;

Στα Χανιά, οι τρεις γαλάζιοι σήμερα είναι η Ντόρα, ο Διγαλάκης κι ο Βολουδάκης. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει η Ντόρα. Το ερωτηματικό φούντωσε μετά τις εξελίξεις με την υγεία της, και μάλιστα σε βάση, τι θα κάνει γενικότερα. Στα ενδότερα της ΝΔ υπάρχει ένα ευρύτερο ερωτηματικό γενικότερα για τους παλιούς (Καραμανλής, Ντόρα, περιπτώσεις βουλευτών όπως ο Τραγάκης, ακόμα και ο Μεϊμαράκης που φαίνεται να βολεύτηκε στις Βρυξέλλες). Φυσικά η Ντόρα θα κάνει ότι επιλέξει η ίδια. Ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται πως θα αποσυρθεί από τα βουλευτικά έδρανα και έχει λάβει διαβεβαιώσεις για υψηλό πόστο. Στα Χανιά κρατήστε κι ένα όνομα ακόμα: Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης, πασόκος, τον οποίο γλυκοκοιτάζει η ΝΔ. Αν κατέβει ο Καλογερής, αδύναμος κρίκος είναι ο Διγαλάκης.

Τι θα κάνει ο Κυριάκος;

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Κυριάκος. Θα επιλέξει λόγω Ανδρουλάκη να κατέβει Χανιά ή Ηράκλειο; «Αν ήμουν Ντόρα και ήθελα να είμαι βουλευτής, θα επέλεγα και πάλι τα Χανιά. Αν ήμουν Κυριάκος, στο σενάριο που η Ντόρα αποσυρόταν, θα σκεφτόμουν Χανιά ή Ηράκλειο» είπε ο επισκέπτης με βαριά κρητική προφορά.

Αύριο η συνέχεια με καυτό σενάριο Κεγκέρογλου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Ο Τραμπ γιόρτασε τα 250 χρόνια των ΗΠΑ με αγώνα IndyCar στο κέντρο της Ουάσινγκτον

23:16

«Red Code» τη Δευτερα για φωτιές σε Αττική και άλλες 11 περιφερειακές ενότητες

22:49

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει από αύριο την Ιταλία

22:33

Χανιά: Νεκρή 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια μετά από πεζοπορία στον Μπάλο

22:05

Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αρχηγό της ισραηλινής Μοσάντ

21:42

Ναυάγιο στην Ινδία: Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε σε οκτώ λεπτά – Αγωνία για 22 αγνοούμενους

21:17

Μερτς: Τέλος διακοπών, έναυσμα μεταρρυθμίσεων

20:58

ΕΛΑΣ: Ο Κ. Μητσοτάκης τρέμει τη σύγκριση ανάμεσα στην εντιμότητα και τη διαφθορά

20:38

Ο Ζελένκσι διαβεβαιώνει ότι η Ουκρανία δεν πήρε μέρος στο σαμποτάζ του Nord Stream

20:16

Γιατί η βιομηχανία τροφίμων επενδύει στην αγορά των υγιεινών σνακ

20:04

Σπέτσες: Αναζητείται η γυναίκα που επέβαινε στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε σε παραλία

19:58

Πυροσβεστική: 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:44

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα της παθητικής διπλωματίας τελείωσε»

19:37

Φωτιά σε δασική έκταση στο Δροσοχώρι Τρικάλων - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

19:24

Μυτιλήνη: Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για την μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη

19:01

Κασκάρι (Fed): Η αγορά κρατικών ομολόγων εξακολουθεί να λειτουργεί «όπως θα έπρεπε»

18:55

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τριπλάσια τα κρούσματα φέτος στην Ελλάδα – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

18:36

Μeteo: Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία - Πού καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

18:23

ΗΠΑ: «Ανόητο να πιστεύει ο Καναδάς ότι μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ»

18:02

ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμα σε γνωστό beach club της Πάρου - Παραβάσεις και σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πόρο

17:46

Ιράν: «Σημάδι απόγνωσης» οι νέες κυρώσεις που απειλεί να επιβάλει ο Τραμπ

17:32

Αμμόλοφοι: Ο καλοκαιρινός παράδεισος της Καβάλας

17:18

Εκτέλεση άνδρα στο Ιράν για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

17:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας

16:55

FIFA: Ηχηρό μήνυμα απ’ τις σκανδιναβικές χώρες σε Ινφαντίνο: «Δεν σε εμπιστευόμαστε»

16:38

Ιράν: Ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου την ώρα που «στερεύει» ενεργειακά

16:27

Μετά τις αποθήκες της Wildberries, η Ουκρανία βάζει στο στόχαστρό της τον ρωσικό κολοσσό Ozon

16:07

Η ρευστότητα στο Ευρωσύστημα μειώνεται - Γιατί οι τράπεζες δεν στρέφονται ακόμη στην ΕΚΤ

15:57

Patriot: Ξεκίνησε η μεταφορά από την Κάρπαθο στην Σούδα

15:31

Έβρος: Συλλήψεις 10 διακινητών μεταναστών μετά από 8 καταδιώξεις