INSIDE OUT

Τι κοινό έχουν Κυριάκος και Ανδρουλάκης - Τι τρέχει στην Papadimoulis real estate

05-01-2022 | 07:34
Μοιράσου το

Μέχρι στιγμής, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, έχουν δύο τουλάχιστον κοινά σημεία. Το ένα είναι ότι είχαν την ίδια έμπνευση για το που θα βρίσκονται στην τελετή αγιασμού των υδάτων την Πέμπτη. Και οι δύο λοιπόν επέλεξαν νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στον Άη Στράτη και στη συνέχεια στη Λήμνο. Ενώ ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη Λήμνο. Οι ανακοινώσεις των γραφείων τους είχαν ακριβώς δύο ώρες διαφορά. Λογικά μιλώντας θα συναντηθούν, εκτός αν ο Ανδρουλάκης φύγει, πριν φτάσει Λήμνο ο Πρωθυπουργός. Τώρα αν θα επιστρέψουν μαζί στην Αθήνα, δεν ξέρω, όλα είναι πιθανά. Ο Ανδρουλάκης ανακοίνωσε συναντήσεις με Δήμαρχο, Μητροπολίτη, Έπαρχο και τοπικούς του ΠΑΣΟΚ. Μυστήριο καλύπτει, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εάν και που θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας. Κάποτε θυμάμαι αμόλησε περιστέρι, στον Πειραιά υπό το βλέμμα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ούτε 60, ούτε 40

Ο Ανδρουλάκης πάντως έπεσε πιο κοντά από τον Αλέξη σε ό, τι αφορά την τιμή του PCR. Θυμίζω ότι το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να πέσει στα 40 ευρώ, (από 60), ενώ η Κουμουνδούρου, επιμένει σε γραμμή Μέρα και ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid test, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες». Τελικά η κυβέρνηση το «κατέβασε» τόσο, ώστε να γράψει «4» μπροστά, δημιουργώντας και τις ανάλογες πολιτικές εντυπώσεις σε σχέση με την πρόταση του ΚΙΝΑΛ. Βλέπω τον Ανδρουλάκη να έχει κάνει ξεκίνημα με το δεξί, παρ’ ότι φτύνουν στον κόρφο τους εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη, με την ιδέα και μόνο.

Μισός Κρήτη - μισός Μάνη

Μένοντας στο χώρο, στη σύσκεψη-αποτίμηση που έκανε το επιτελείο Παπανδρέου για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών παρέστη και ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο νεαρός, στον οποίο εμπιστεύτηκε η αείμνηστη Φωτεινή Γεννηματά το κόμμα, με καταγωγή μισή Κρήτη – μισή Μάνη, (κάτι μεταξύ Σασμού και Γη της Ελιάς για να συνεννοηθούμε), θέλει να κατέβει βουλευτής και ψάχνεται γενικώς. Η είδηση όμως δεν ήταν μόνο η παρουσία του στο cabinet ΓΑΠ, αλλά και οι προτάσεις που του έγιναν. Κάποιοι ονειρεύονται να κάνουν τον πρώην Πρωθυπουργό, «Λαφαζάνη του ΚΙΝΑΛ», και δεν θα έβλεπαν άσχημα τον τέως Γραμματέα σε ρόλο μουτζαχεντίν. Ο ΓΑΠ δεν εκφράστηκε. To be continued.

Αριστερός ιδιοκτήτης

Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας, που έγραφε και ο αγαπημένος μου Καμύ, κι αυτό έπρεπε να το ξέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και «βαρώνος» του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, πριν αποφασίσει να επενδύσει στο real estate με αριστερούς, –νόμιζε-, όρους. Η αποκάλυψη για την θλιβερή κατάληξη σε ένα από τα ακίνητα της οικογένειάς του είναι ένα ακόμη θραύσμα στην εικόνα του ιδιοκτήτη με αριστερό πρόσημο που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει παλαιότερα. Τότε που νοίκιαζε τα διαμερίσματα σε MKO για να στεγάσει πρόσφυγες με εγγυημένο εισόδημα. Ίσως με τη μείωση του αριθμού των προσφύγων έγινε αναγκαστική στροφή στην ελεύθερη αγορά.

Τι είναι έξωση;

«Ο γιος μου, στον οποίο ανήκει το επίμαχο ακίνητο 100 τ.μ., το ενοικίασε τον Μάιο του 2021 σε μία κυρία έναντι 400 ευρώ το μήνα, η οποία από τότε δεν κατέβαλε ούτε ένα ενοίκιο και δεν πλήρωσε ούτε έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ. Αποτέλεσμα ήταν, μετά από ευγενικές οχλήσεις και μετά από πέντε μήνες που συσσωρεύονταν χρέη, απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμοί, η συνήγορος του γιου μου να αιτηθεί μία διαταγή απόδοσης μισθίου, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως γίνεται πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις», απάντησε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής. Όπως λένε και οι νομικοί πάντως, η έξωση είναι απόδοση ελεύθερης χρήσης του ακινήτου στον εκμισθωτή ιδιοκτήτη. Εκτελείται από τον δικαστικό επιμελητή με βάση τη διαταγή απόδοσης του μισθίου που εκδίδει το Δικαστήριο μετά από αίτηση του εκμισθωτή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.