INSIDE OUT

Του... debate στο ΚΙΝΑΛ - Η επιστροφή της Τόνιας και ο αμετανόητος ΓΑΠ

02-11-2021 | 07:33
Μοιράσου το

Εισπνέω βαθιά. Κρατάω. Εκπνέω αργά. Συγκεντρώνομαι στην αναπνοή. Με βοηθάει πολύ το περιβάλλον. Η φύση. Οι Δελφοί μου. Εννοείται πως στο σπίτι μου, το τρεχούμενο νερό της Κασταλίας είναι στην πρώτη γωνία δεξιά από την είσοδο, (έτσι λέει το φενγκ σούι, ανόητοι). Επίσης, μακριά από μένα τα κολασμένα ψητά λουκάνικα του Ζιώγα στο Καστράκι Καλαμπάκας. Τρέφομαι με πράσινα λαχανικά, καρπούς, ψάρια που μου φέρνουν οι πελάτες και κανένα ωραίο κυνήγι που, και που. «Η ανανέωση είναι στάση ζωής» όπως λέει και ο αγαπημένος μου ΓΑΠ.

Σπάει τα κατεστημένα

Εμφανίστηκε χθες live στου Τσίμα. Μισή ώρα μίλησε. «Να μάθεις να ανανεώνεσαι», του είπε. «Και στην πολιτική, να ανανεώνεσαι, είναι να σπάσεις στεγανά». Κι αυτός, ένας πρώην πρωθυπουργός, καταδέχεται να κατέβει ξανά στις κάλπες; Ναι. Για να σπάσει τα κατεστημένα. Στο παρελθόν 2009-2011 δεν βλέπει κανένα λάθος. «Οι αποφάσεις ήταν σωστές. Κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ», είπε. «Αυτό ήταν  η έγνοια μου, να κρατήσω την Ελλάδα να επιπλέει και να μην χρεοκοπήσει». Μην παρεξηγείτε το «επιπλέει». Δεν σημαίνει μόνο πορεία στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Σημαίνει και ότι δεν βυθίστηκε. Εξέφρασε παράπονο ότι δεν είχε συναίνεση τότε. Δίκιο έχει. Ούτε καν όταν τηλεφώνησε στον Σαμαρά να αναλάβει, δεν βρήκε ανταπόκριση.

Πως την λένε την παράταξη;

Εκεί τον ζόρισε κάπως εκεί. Αναγκάστηκε να πει την λέξη ΠΑΣΟΚ. «Είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι ο ήλιος, έχει περάσει πολλές μεταλλάξεις. Είναι το Κίνημα Αλλαγής». Και το ΚΙΔΗΣΟ κύριε; «Ποτέ δεν έφυγα από τις αξίες μου». Και κατεβαίνει στις εσωκομματικές γιατί διαπίστωσε ένα κενό και γιατί αυτό που λείπει σήμερα από την πολιτική σκηνή είναι ο προοδευτικός, δημοκρατικός, συμμετοχικός χώρος. Εν τω μεταξύ τάχθηκε υπέρ μιας επιστημονικής επιτροπής κοινής αποδοχής, όπως πρότεινε κι ο Αλέξης Τσίπρας. Κι ας πέρασε γενεές δεκατέσσερις τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα συντηρητικό, με δεξιές αντιλήψεις πελατειακού κράτους και παρεμβάσεις στους θεσμούς.

Debate

Εικόνα

Για debate δεν είπε τίποτα. Είπαν όμως δύο από τους συνυποψηφίους του. Ο Παύλος Γερουλάνος, που ξεκίνησε ήδη πορεία στον λαό, πρότεινε να γίνουν τέσσερα θεματικά με όλους τους υποψήφιους στην περιφέρεια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε μόνο δύο με όλους τους υποψηφίους, και ένα με τους δύο στον δεύτερο γύρο αν υπάρξει. Εκ πρώτης όψεως τάσσομαι με Παύλο. Όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά. Ωστόσο κρατώ μια επιφύλαξη μέχρις ότου μιλήσει και ο Χάρης.

Ακώλυτη

Η έναρξη της εσωκομματικής κούρσας ωστόσο τους βρίσκει σχετικά μονιασμένους. Για παράδειγμα στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφάσισαν ότι ο Κεγκέρογλου θα συνεχίσει να είναι ο Γραμματέας της ΚΟ, και οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Κατρίνης κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Όχι όπως στην ταβέρνα του Ζιώγα που πιάνονται απ’ τον γιακά με τους πελάτες. Ακώλυτη θα είναι η λειτουργία της ΚΟ, όπως έγραψαν και στο δελτίο τύπου. Καλά, θα τους δούμε στο τέλος.

Έρχεται η Τόνια

Εκλεκτό μέλος της ακώλυτης (λειτουργίας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ), είναι από χθες μια παλιά γνώριμη. Και το ‘λεγε η μοίρα της. Μεγάλο δρόμο θα διαβείς. Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του αείμνηστου Άκη Τσοχατζόπουλου που δεν πήγε ΣΥΡΙΖΑ, και γυρίζει σήμερα στη Βουλή. Στη θέση της αξέχαστης Φώφης. Αυτά βλέπει ο Τσίπρας και τον έχουν ήδη ζώσει τα φίδια.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.