INSIDE OUT

Inside Out: Τριγμοί σε Σύριζα και ΚΙΝΑΛ λόγω Στυλιανίδη

07-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Είναι η εποχή που η μέρα ξεκινάει με ασθενή βροχή και καταλήγει με πιθανή βροχή. Η εποχή της συγκομιδής. Τα φύλλα έχουν δέσει, αλλά δεν είναι ούτε σκληρά και ξηρά, ούτε χλωρά, ούτε φρέσκα. Είναι ότι πρέπει. Εννοείται πως έχω ξαμολύσει τους δούλους μου να βρουν τα καλύτερα για να βγει η χρονιά. Τ’ αποθέματα της Δωδώνης φτάνουν μόλις για να ετοιμαστούν τα δικά μου. Και οι δουλειές φούντωσαν. Και δεν μας φτάνουν οι δικοί μας, έρχονται και οι ξένοι! Τις προάλλες μου κουβάλησε τον Ιντιάνα Τζόουνς, συμπαθής μετανεοτερική φιγούρα του θεάματος, με εμπειρία σε υγρά και ζεστά κλίματα και καλή σχέση με φίδια. Έτσι όπως τον είδα γραβατωμένο τρόμαξα να τον γνωρίσω. Με ρώταγε αν είναι καλύτερα να γράψει βιβλίο, να πάει στον ΟΗΕ, ή ν’ αναλάβει το υπουργείο κλιματικής αλλαγής. Τον ξεπέταξα με χρησμό στο πόδι για τον ΟΗΕ. Ε, δε θ’ αφήσουμε τους ξένους ν’ αναλάβουν τα υπουργεία μας. Πάτησα πόδι στον ψηλό, οι υπουργοί να μιλούν ελληνικά. Δυσκολεύτηκε λιγάκι αλλά τα κατάφερε.

 Στο τσακ την γλιτώσαμε
Στο τσακ την γλιτώσαμε.

Επιτελικές διαρροές

Εκεί που χρειάζεται να προσπαθήσει λίγο περισσότερο είναι στις επιτελικές διαρροές. Η επιλογή Στυλιανίδη και Τουρνά αναπτέρωσε το κάπως πεσμένο ηθικό, μετά το ναυάγιο με το ναύαρχο. Όμως κάποια γάργαρη πηγή διέρρευσε τα ονόματα και ο εκπρόσωπος δεν είχε τίποτα να πει που να μην είναι ήδη γνωστό. Χάθηκε έτσι το momentum της Δευτέρας. Μια δυνατή Δευτέρα, συνήθως σε βγάζει μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η διαρροή απομείωσε την ένταση της θετικής έκπληξης και άμβλυνε τις εντυπώσεις.

Τριγμοί σε ΣΥΡΙΖΑ λόγω Στυλιανίδη

Το ενδιαφέρον με Στυλιανίδη είναι ότι η τοποθέτησή του προκάλεσε τριγμούς όχι τόσο στην ΚΟ της ΝΔ, –οι βρεγμένοι την βροχή δεν την φοβούνται πλέον-, αλλά στα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως χωρίστηκαν: Από την μια οι αυθεντικοί συνεχιστές του 3% θυμήθηκαν το σχέδιο Ανάν και επικρότησαν Στυλιανίδη που στήριξε τότε. Από την άλλοι, νεόφερτοι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ έκραξαν για τον ίδιο λόγο. Άντε τώρα να βγάλει άκρη ο Τσίπρας και το Πολιτικό του Κέντρο. Ευτυχώς του’ κοψε και δεν έβαλε σ’ αυτό τον Πολάκη. Πάλι καλά. Αν και τώρα που εμβολιάστηκε, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο ίδιος ο Πρόεδρος, ποτέ δεν ξέρεις.

Τι είν’ ο Στυλιανίδης;

Στο Κίνημα Αλλαγής πάλι, ο υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ Στυλιανίδη ενώ η επίσημη γραμμή του κόμματος, (δηλαδή η Φώφη), έκανε λόγο για «μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς απ’ την Κύπρο». Τελικά, τί είν’ ο Στυλιανίδης; Έλλην, ή βάρβαρος; Για ιστορικούς λόγους, θυμίζω ότι το όνομα της Κύπρου το αναφέρει ο Όμηρος και στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Καταρχήν υπήρχε ο βασιλιάς Κύπρος. Την κόρη του Κύπρου, Έννη, παντρεύτηκε ο Τεύκρος, γιος του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα κι αδελφός του Αίαντα, όταν μετά τον Τρωικό πόλεμο πήγε εξόριστος στο νησί και ίδρυσε την πόλη Σαλαμίνα (μέχρι και ποδοσφαιρική ομάδα υπάρχει), στην Κύπρο. Αχαιός ο Τεύκρος. Φυσικά δεν πήγε τυχαία εκεί. Εγώ του έδωσα χρησμό. Τα ξέρω λοιπόν από μέσα τα πράγματα. Ο Στυλιανίδης είναι Έλλην, ομιλεί ελληνικά και δεν χωρεί καμία αμφιβολία περί αυτού. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.

Ο δρόμος του Σκέρτσου

Αλλαγές στην Πολιτική προστασία. Φθινόπωρο. Πετρέλαιο. Ρεύμα. Σχολικά. Εφορία. Κορονοϊός. Βλέπω ανηφορικό και μακρύ τον δρόμο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Όπως τον απεικόνισε ο υπουργός (πλέον), παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ανύποπτη στιγμή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Η Καμπότζη κατηγορεί την Ταϊλάνδη για βομβαρδισμούς σε δύο επαρχίες της

23:45

Τουρκία: Στις αρχές του 2026 η β' φάση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα

23:36

Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα - Μολότοφ στο γραφείο του Ράμα

23:23

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2026

23:09

Με το δεξί η Wall Street στην εβδομάδα των Χριστουγέννων

22:50

Υπερβολική ταχύτητα: Οι λόγοι πίσω από τους επιθετικούς οδηγούς

22:36

Τουρκία: Η Βουλή ενέκρινε παράταση της στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη για δύο χρόνια

22:22

Σε ισχύ από Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

22:10

Ανδρουλάκης: Τρίτη θητεία ΝΔ ισοδυναμεί με συνέχιση των προβλημάτων

21:57

Ποια σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα - Τι ώρες θα είναι ανοιχτά

21:44

Νέο διπλό ρεκόρ για χρυσό και ασήμι: Σε πολυετή υψηλά πλατίνα - παλλάδιο

21:31

Μήνυμα Νετανιάχου σε Τουρκία: «Να τελειώνουν οι φαντασιώσεις περί αυτοκρατοριών»

21:18

Ισχυρή άνοδος για πετρέλαιο με φόντο Ρωσία και Βενεζουέλα

21:07

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους των φορέων οδικών μεταφορών

20:56

Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για στήριξη επιχειρήσεων από τον Daniel

20:42

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό για τη Δημόσια Πρόταση στην Ακρίτας

20:41

Μητσοτάκης στην τριμερή με Ισραήλ - Κύπρο: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στην αν. Μεσόγειο

20:37

Εθνική Τράπεζα: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας 5,25 εκατ. ευρώ - Νέα διάθεση Stock Awards

20:30

Η χρονιά των μετάλλων: Τα ρεκόρ, οι ελλείψεις και η «δίψα» του ΑΙ

20:20

Ελβαλχαλκόρ: Νέος διευθυντής στον τομέα διέλασης χαλκού και κραμάτων

20:13

Trade Estates: AMK με δωρεάν διανομή μετοχών – Στα 7,8 εκατ. ευρώ το προμέρισμα

20:05

Στην κατοχή της Profile η Contemi - Στα 4 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό της επένδυσης

19:59

H Φινλανδία θα αυξήσει το όριο ηλικίας των εφέδρων στα 65 έτη το 2026

19:44

Ισραήλ: O πρώην πρωθυπουργός Μπένετ κατηγορεί το γραφείο του Νετανιάχου για «προδοσία»

19:37

Μελόνι: Η δύναμη των στρατών είναι το ισχυρότερο μέσο ενάντια στους πολέμους

19:27

Λαβρόφ: «Πλήρη υποστήριξη» στη Βενεζουέλα εν μέσω της κλιμάκωσης με τις ΗΠΑ

19:24

Άνοιξαν οι σήραγγες των Τεμπών: Ο «χάρτης» με τα μπλόκα - Τα επόμενα βήματα των αγροτών

19:16

Λάιεν: Η ασφάλεια της Αρκτικής παραμένει βασική προτεραιότητα για την ΕΕ

19:04

Γαλλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Λιόν - Τρεις τραυματίες

18:55

Η Alphabet εξαγοράζει έναντι 4,75 δισ. την εταιρεία data centers Intersect