INSIDE OUT

Inside Out: Τριγμοί σε Σύριζα και ΚΙΝΑΛ λόγω Στυλιανίδη

07-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Είναι η εποχή που η μέρα ξεκινάει με ασθενή βροχή και καταλήγει με πιθανή βροχή. Η εποχή της συγκομιδής. Τα φύλλα έχουν δέσει, αλλά δεν είναι ούτε σκληρά και ξηρά, ούτε χλωρά, ούτε φρέσκα. Είναι ότι πρέπει. Εννοείται πως έχω ξαμολύσει τους δούλους μου να βρουν τα καλύτερα για να βγει η χρονιά. Τ’ αποθέματα της Δωδώνης φτάνουν μόλις για να ετοιμαστούν τα δικά μου. Και οι δουλειές φούντωσαν. Και δεν μας φτάνουν οι δικοί μας, έρχονται και οι ξένοι! Τις προάλλες μου κουβάλησε τον Ιντιάνα Τζόουνς, συμπαθής μετανεοτερική φιγούρα του θεάματος, με εμπειρία σε υγρά και ζεστά κλίματα και καλή σχέση με φίδια. Έτσι όπως τον είδα γραβατωμένο τρόμαξα να τον γνωρίσω. Με ρώταγε αν είναι καλύτερα να γράψει βιβλίο, να πάει στον ΟΗΕ, ή ν’ αναλάβει το υπουργείο κλιματικής αλλαγής. Τον ξεπέταξα με χρησμό στο πόδι για τον ΟΗΕ. Ε, δε θ’ αφήσουμε τους ξένους ν’ αναλάβουν τα υπουργεία μας. Πάτησα πόδι στον ψηλό, οι υπουργοί να μιλούν ελληνικά. Δυσκολεύτηκε λιγάκι αλλά τα κατάφερε.

 Στο τσακ την γλιτώσαμε
Στο τσακ την γλιτώσαμε.

Επιτελικές διαρροές

Εκεί που χρειάζεται να προσπαθήσει λίγο περισσότερο είναι στις επιτελικές διαρροές. Η επιλογή Στυλιανίδη και Τουρνά αναπτέρωσε το κάπως πεσμένο ηθικό, μετά το ναυάγιο με το ναύαρχο. Όμως κάποια γάργαρη πηγή διέρρευσε τα ονόματα και ο εκπρόσωπος δεν είχε τίποτα να πει που να μην είναι ήδη γνωστό. Χάθηκε έτσι το momentum της Δευτέρας. Μια δυνατή Δευτέρα, συνήθως σε βγάζει μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η διαρροή απομείωσε την ένταση της θετικής έκπληξης και άμβλυνε τις εντυπώσεις.

Τριγμοί σε ΣΥΡΙΖΑ λόγω Στυλιανίδη

Το ενδιαφέρον με Στυλιανίδη είναι ότι η τοποθέτησή του προκάλεσε τριγμούς όχι τόσο στην ΚΟ της ΝΔ, –οι βρεγμένοι την βροχή δεν την φοβούνται πλέον-, αλλά στα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως χωρίστηκαν: Από την μια οι αυθεντικοί συνεχιστές του 3% θυμήθηκαν το σχέδιο Ανάν και επικρότησαν Στυλιανίδη που στήριξε τότε. Από την άλλοι, νεόφερτοι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ έκραξαν για τον ίδιο λόγο. Άντε τώρα να βγάλει άκρη ο Τσίπρας και το Πολιτικό του Κέντρο. Ευτυχώς του’ κοψε και δεν έβαλε σ’ αυτό τον Πολάκη. Πάλι καλά. Αν και τώρα που εμβολιάστηκε, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο ίδιος ο Πρόεδρος, ποτέ δεν ξέρεις.

Τι είν’ ο Στυλιανίδης;

Στο Κίνημα Αλλαγής πάλι, ο υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ Στυλιανίδη ενώ η επίσημη γραμμή του κόμματος, (δηλαδή η Φώφη), έκανε λόγο για «μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς απ’ την Κύπρο». Τελικά, τί είν’ ο Στυλιανίδης; Έλλην, ή βάρβαρος; Για ιστορικούς λόγους, θυμίζω ότι το όνομα της Κύπρου το αναφέρει ο Όμηρος και στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Καταρχήν υπήρχε ο βασιλιάς Κύπρος. Την κόρη του Κύπρου, Έννη, παντρεύτηκε ο Τεύκρος, γιος του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα κι αδελφός του Αίαντα, όταν μετά τον Τρωικό πόλεμο πήγε εξόριστος στο νησί και ίδρυσε την πόλη Σαλαμίνα (μέχρι και ποδοσφαιρική ομάδα υπάρχει), στην Κύπρο. Αχαιός ο Τεύκρος. Φυσικά δεν πήγε τυχαία εκεί. Εγώ του έδωσα χρησμό. Τα ξέρω λοιπόν από μέσα τα πράγματα. Ο Στυλιανίδης είναι Έλλην, ομιλεί ελληνικά και δεν χωρεί καμία αμφιβολία περί αυτού. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.

Ο δρόμος του Σκέρτσου

Αλλαγές στην Πολιτική προστασία. Φθινόπωρο. Πετρέλαιο. Ρεύμα. Σχολικά. Εφορία. Κορονοϊός. Βλέπω ανηφορικό και μακρύ τον δρόμο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Όπως τον απεικόνισε ο υπουργός (πλέον), παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ανύποπτη στιγμή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:17

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Παραδίδει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή του

08:12

Κάλας στους FT: «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαιρέσουν την Ευρώπη»

08:10

Τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες σε βομβαρδισμούς του Πακιστάν στο Αφγανιστάν

08:06

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία - Σειρήνες στη βάση Ιντσιρλίκ

08:00

Οι 10 πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων για το 2026

07:50

Πώς να αναγνωρίσετε ένα deepfake

07:42

Όμιλος Σαράντη: Σε πλήρη επαγρύπνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Τα επόμενα σχέδια

07:34

Zalando: Προτεραιότητα η ελληνική αγορά για τον online retailer από τη Γερμανία

07:30

Έρχεται η νέα κλαδική σύμβαση σε επισιτισμό, τουρισμό και αρτοποιεία - Τι θα προβλέπει

07:24

Προσωρινή άδεια για πώληση ρωσικού πετρελαίου από ΗΠΑ

07:20

Γιατί οι πετρελαϊκές επενδύουν σε έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

07:16

ΑΒΑΞ: Τι σχεδιάζει (και γιατί) στο real estate - Τα projects σε Αττική, Θεσσαλονίκη και νησιά

07:12

«Κατά κύματα» μέτρα στήριξης σχεδιάζει η κυβέρνηση - Τα επόμενα βήματα

07:08

Τραμπ για Ιράν: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους αλήτες» - Αεροσκάφος των ΗΠΑ συνετρίβη στο Ιράκ

07:04

Ισχυρή παράσταση νίκης στη ΝΔ δίνει η Real Polls - Φουλ εσωστρέφεια με διαγραφή Οδυσσέα ξαφνικά ο Ανδρουλάκης

07:00

Οι επενδυτές επιμένουν τράπεζες - Η αγορά διάβασε Moody's - Το Riviera Galleria και ο ΝΟΚ

23:55

Ιράν: Η χώρα δεν θέλει πλέον να της επιβάλουν τον πόλεμο

23:45

Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε 52% το πρώτο δίμηνο

23:30

Κατάρ: Το εργατικό δυναμικό στο κοίτασμα φυσικού αερίου North Field έχει μειωθεί κατά το ήμισυ

23:14

Μπέσεντ: Κανένα τίμημα δεν θα έκανε τον πόλεμο του Ιράν οικονομικά ασύμφορο

23:00

Βραζιλία: Ο Λούλα ανακοίνωσε μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στα καύσιμα

22:49

Μερτς: Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων στο εσωτερικό

22:42

Τσιάρας από την Agrotica 2026: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί πολιτική μας επιλογή

22:34

Αντιδράσεις βουλευτών στο Κογκρέσο για την αποστολή των τουρκικών F-16 στα Kατεχόμενα

22:19

Wall Street: Στις συμπληγάδες των Στενών του Ορμούζ

22:10

Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν και τη Χεζμπολάζ

22:01

Ισπανία: Θέλει να περιορίσει την αύξηση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων

21:52

Ο απολογισμός των θυμάτων στη Μέση Ανατολή

21:40

Μπέσεντ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα προστατεύει τα πλοία στο Ορμούζ, όταν αυτό καταστεί εφικτό

21:28

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης διέγραψε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο