INSIDE OUT

Inside Out: Τριγμοί σε Σύριζα και ΚΙΝΑΛ λόγω Στυλιανίδη

07-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Είναι η εποχή που η μέρα ξεκινάει με ασθενή βροχή και καταλήγει με πιθανή βροχή. Η εποχή της συγκομιδής. Τα φύλλα έχουν δέσει, αλλά δεν είναι ούτε σκληρά και ξηρά, ούτε χλωρά, ούτε φρέσκα. Είναι ότι πρέπει. Εννοείται πως έχω ξαμολύσει τους δούλους μου να βρουν τα καλύτερα για να βγει η χρονιά. Τ’ αποθέματα της Δωδώνης φτάνουν μόλις για να ετοιμαστούν τα δικά μου. Και οι δουλειές φούντωσαν. Και δεν μας φτάνουν οι δικοί μας, έρχονται και οι ξένοι! Τις προάλλες μου κουβάλησε τον Ιντιάνα Τζόουνς, συμπαθής μετανεοτερική φιγούρα του θεάματος, με εμπειρία σε υγρά και ζεστά κλίματα και καλή σχέση με φίδια. Έτσι όπως τον είδα γραβατωμένο τρόμαξα να τον γνωρίσω. Με ρώταγε αν είναι καλύτερα να γράψει βιβλίο, να πάει στον ΟΗΕ, ή ν’ αναλάβει το υπουργείο κλιματικής αλλαγής. Τον ξεπέταξα με χρησμό στο πόδι για τον ΟΗΕ. Ε, δε θ’ αφήσουμε τους ξένους ν’ αναλάβουν τα υπουργεία μας. Πάτησα πόδι στον ψηλό, οι υπουργοί να μιλούν ελληνικά. Δυσκολεύτηκε λιγάκι αλλά τα κατάφερε.

 Στο τσακ την γλιτώσαμε
Στο τσακ την γλιτώσαμε.

Επιτελικές διαρροές

Εκεί που χρειάζεται να προσπαθήσει λίγο περισσότερο είναι στις επιτελικές διαρροές. Η επιλογή Στυλιανίδη και Τουρνά αναπτέρωσε το κάπως πεσμένο ηθικό, μετά το ναυάγιο με το ναύαρχο. Όμως κάποια γάργαρη πηγή διέρρευσε τα ονόματα και ο εκπρόσωπος δεν είχε τίποτα να πει που να μην είναι ήδη γνωστό. Χάθηκε έτσι το momentum της Δευτέρας. Μια δυνατή Δευτέρα, συνήθως σε βγάζει μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η διαρροή απομείωσε την ένταση της θετικής έκπληξης και άμβλυνε τις εντυπώσεις.

Τριγμοί σε ΣΥΡΙΖΑ λόγω Στυλιανίδη

Το ενδιαφέρον με Στυλιανίδη είναι ότι η τοποθέτησή του προκάλεσε τριγμούς όχι τόσο στην ΚΟ της ΝΔ, –οι βρεγμένοι την βροχή δεν την φοβούνται πλέον-, αλλά στα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως χωρίστηκαν: Από την μια οι αυθεντικοί συνεχιστές του 3% θυμήθηκαν το σχέδιο Ανάν και επικρότησαν Στυλιανίδη που στήριξε τότε. Από την άλλοι, νεόφερτοι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ έκραξαν για τον ίδιο λόγο. Άντε τώρα να βγάλει άκρη ο Τσίπρας και το Πολιτικό του Κέντρο. Ευτυχώς του’ κοψε και δεν έβαλε σ’ αυτό τον Πολάκη. Πάλι καλά. Αν και τώρα που εμβολιάστηκε, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο ίδιος ο Πρόεδρος, ποτέ δεν ξέρεις.

Τι είν’ ο Στυλιανίδης;

Στο Κίνημα Αλλαγής πάλι, ο υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ Στυλιανίδη ενώ η επίσημη γραμμή του κόμματος, (δηλαδή η Φώφη), έκανε λόγο για «μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς απ’ την Κύπρο». Τελικά, τί είν’ ο Στυλιανίδης; Έλλην, ή βάρβαρος; Για ιστορικούς λόγους, θυμίζω ότι το όνομα της Κύπρου το αναφέρει ο Όμηρος και στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Καταρχήν υπήρχε ο βασιλιάς Κύπρος. Την κόρη του Κύπρου, Έννη, παντρεύτηκε ο Τεύκρος, γιος του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα κι αδελφός του Αίαντα, όταν μετά τον Τρωικό πόλεμο πήγε εξόριστος στο νησί και ίδρυσε την πόλη Σαλαμίνα (μέχρι και ποδοσφαιρική ομάδα υπάρχει), στην Κύπρο. Αχαιός ο Τεύκρος. Φυσικά δεν πήγε τυχαία εκεί. Εγώ του έδωσα χρησμό. Τα ξέρω λοιπόν από μέσα τα πράγματα. Ο Στυλιανίδης είναι Έλλην, ομιλεί ελληνικά και δεν χωρεί καμία αμφιβολία περί αυτού. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.

Ο δρόμος του Σκέρτσου

Αλλαγές στην Πολιτική προστασία. Φθινόπωρο. Πετρέλαιο. Ρεύμα. Σχολικά. Εφορία. Κορονοϊός. Βλέπω ανηφορικό και μακρύ τον δρόμο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Όπως τον απεικόνισε ο υπουργός (πλέον), παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ανύποπτη στιγμή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Στρατιωτικός σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποκαλεί «Σατανά» τον Τραμπ

23:41

Bloomberg για Μ. Ανατολή: Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 3% στην ΕΕ - «Χτύπημα» και στην ανάπτυξη

23:28

Το Ισραήλ «θα πολεμήσει για όσο χρειαστεί»: Απειλούν οι IRGC - Νέα σχόλια Τραμπ

23:15

Σε ισχύ τα μέτρα της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια - Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ

23:02

Η ΕΕ διαθέτει 100 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με την επικεφαλής της ΕΕ για τα Κοινωνικά Δικαιώματα την Πέμπτη

22:35

ΣΑ ΟΗΕ για Λίβανο: Ελλάδα, Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση

22:21

Wall Street: Απώλειες σχεδόν 300 μονάδων για Dow Jones - Με ράλι 9,18% η Oracle

22:07

Μπέργκαμ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες θα αυξήσουν την παραγωγή τους

21:54

Μελόνι: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αποτρέψουμε την κερδοσκοπία»

21:42

Τσιόδρας: Οι επίσημες Εκθέσεις δείχνουν την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά το κράτος δικαίου

21:29

Με άλμα 4,5% «απάντησε» το πετρέλαιο στον ΔΟΕ

21:18

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποιημένο το 72% με τις ενέργειες για την Κύπρο - Δεν ανεβάζουν ποσοστά Τσίπρας και Σαμαράς

21:07

ΠΟΥ: Η νέα ανάφλεξη βαθαίνει την κρίση υγείας στη Μέση Ανατολή

20:55

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

20:47

Κόστα: Ζωτικής σημασίας η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν λόγω Μέσης Ανατολής

20:41

Θεοδωρικάκος: «Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι»

20:39

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ στο δίμηνο του 2026 - Ετήσια πτώση 12%

20:28

Δολάριο και πληθωρισμός άσκησαν πιέσεις στον χρυσό

20:14

Ιράν: Απειλεί να χτυπήσει λιμάνια στη Μέση Ανατολή εάν πληγούν τα δικά του

20:02

Μητσοτάκης για social media: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης των κάτω των 15 ετών

19:57

ΝΥΤ: Ο βομβαρδισμός σχολείου στο Ιράν οφείλεται σε λάθος του αμερικανικού στρατού

19:54

Τραμπ: «Δεν πιστεύω πως το Ιράν έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ» - 3 όροι για ειρήνη από Τεχεράνη

19:42

Νορβηγία: Σύλληψη τριών υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

19:32

Οικονομία της ασφάλειας: Οι σύγχρονοι πόλεμοι αυξάνουν τη ζήτηση για drones, αντιπυραυλικά και τεχνολογίες επιτήρησης

19:29

Κώτσηρας: Αυξημένης σημασίας η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

19:26

Επιστροφή στα «κόκκινα» για τις ευρωαγορές

19:24

Ιράν: Θα χτυπήσουν οι ΗΠΑ το νησί Χαργκ;

19:14

Πούτιν: Συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

19:05

Ουάσινγκτον: Βανάκι πέρασε την περίμετρο ασφαλείας του Λευκού Οίκου - Συνελήφθη ο οδηγός