INSIDE OUT

Inside Out: Τριγμοί σε Σύριζα και ΚΙΝΑΛ λόγω Στυλιανίδη

07-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Είναι η εποχή που η μέρα ξεκινάει με ασθενή βροχή και καταλήγει με πιθανή βροχή. Η εποχή της συγκομιδής. Τα φύλλα έχουν δέσει, αλλά δεν είναι ούτε σκληρά και ξηρά, ούτε χλωρά, ούτε φρέσκα. Είναι ότι πρέπει. Εννοείται πως έχω ξαμολύσει τους δούλους μου να βρουν τα καλύτερα για να βγει η χρονιά. Τ’ αποθέματα της Δωδώνης φτάνουν μόλις για να ετοιμαστούν τα δικά μου. Και οι δουλειές φούντωσαν. Και δεν μας φτάνουν οι δικοί μας, έρχονται και οι ξένοι! Τις προάλλες μου κουβάλησε τον Ιντιάνα Τζόουνς, συμπαθής μετανεοτερική φιγούρα του θεάματος, με εμπειρία σε υγρά και ζεστά κλίματα και καλή σχέση με φίδια. Έτσι όπως τον είδα γραβατωμένο τρόμαξα να τον γνωρίσω. Με ρώταγε αν είναι καλύτερα να γράψει βιβλίο, να πάει στον ΟΗΕ, ή ν’ αναλάβει το υπουργείο κλιματικής αλλαγής. Τον ξεπέταξα με χρησμό στο πόδι για τον ΟΗΕ. Ε, δε θ’ αφήσουμε τους ξένους ν’ αναλάβουν τα υπουργεία μας. Πάτησα πόδι στον ψηλό, οι υπουργοί να μιλούν ελληνικά. Δυσκολεύτηκε λιγάκι αλλά τα κατάφερε.

 Στο τσακ την γλιτώσαμε
Στο τσακ την γλιτώσαμε.

Επιτελικές διαρροές

Εκεί που χρειάζεται να προσπαθήσει λίγο περισσότερο είναι στις επιτελικές διαρροές. Η επιλογή Στυλιανίδη και Τουρνά αναπτέρωσε το κάπως πεσμένο ηθικό, μετά το ναυάγιο με το ναύαρχο. Όμως κάποια γάργαρη πηγή διέρρευσε τα ονόματα και ο εκπρόσωπος δεν είχε τίποτα να πει που να μην είναι ήδη γνωστό. Χάθηκε έτσι το momentum της Δευτέρας. Μια δυνατή Δευτέρα, συνήθως σε βγάζει μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η διαρροή απομείωσε την ένταση της θετικής έκπληξης και άμβλυνε τις εντυπώσεις.

Τριγμοί σε ΣΥΡΙΖΑ λόγω Στυλιανίδη

Το ενδιαφέρον με Στυλιανίδη είναι ότι η τοποθέτησή του προκάλεσε τριγμούς όχι τόσο στην ΚΟ της ΝΔ, –οι βρεγμένοι την βροχή δεν την φοβούνται πλέον-, αλλά στα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως χωρίστηκαν: Από την μια οι αυθεντικοί συνεχιστές του 3% θυμήθηκαν το σχέδιο Ανάν και επικρότησαν Στυλιανίδη που στήριξε τότε. Από την άλλοι, νεόφερτοι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ έκραξαν για τον ίδιο λόγο. Άντε τώρα να βγάλει άκρη ο Τσίπρας και το Πολιτικό του Κέντρο. Ευτυχώς του’ κοψε και δεν έβαλε σ’ αυτό τον Πολάκη. Πάλι καλά. Αν και τώρα που εμβολιάστηκε, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο ίδιος ο Πρόεδρος, ποτέ δεν ξέρεις.

Τι είν’ ο Στυλιανίδης;

Στο Κίνημα Αλλαγής πάλι, ο υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ Στυλιανίδη ενώ η επίσημη γραμμή του κόμματος, (δηλαδή η Φώφη), έκανε λόγο για «μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς απ’ την Κύπρο». Τελικά, τί είν’ ο Στυλιανίδης; Έλλην, ή βάρβαρος; Για ιστορικούς λόγους, θυμίζω ότι το όνομα της Κύπρου το αναφέρει ο Όμηρος και στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Καταρχήν υπήρχε ο βασιλιάς Κύπρος. Την κόρη του Κύπρου, Έννη, παντρεύτηκε ο Τεύκρος, γιος του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα κι αδελφός του Αίαντα, όταν μετά τον Τρωικό πόλεμο πήγε εξόριστος στο νησί και ίδρυσε την πόλη Σαλαμίνα (μέχρι και ποδοσφαιρική ομάδα υπάρχει), στην Κύπρο. Αχαιός ο Τεύκρος. Φυσικά δεν πήγε τυχαία εκεί. Εγώ του έδωσα χρησμό. Τα ξέρω λοιπόν από μέσα τα πράγματα. Ο Στυλιανίδης είναι Έλλην, ομιλεί ελληνικά και δεν χωρεί καμία αμφιβολία περί αυτού. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.

Ο δρόμος του Σκέρτσου

Αλλαγές στην Πολιτική προστασία. Φθινόπωρο. Πετρέλαιο. Ρεύμα. Σχολικά. Εφορία. Κορονοϊός. Βλέπω ανηφορικό και μακρύ τον δρόμο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Όπως τον απεικόνισε ο υπουργός (πλέον), παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ανύποπτη στιγμή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:42

Στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων ο Μητσοτάκης την Παρασκευή

17:30

Κεραμέως: Η μεγαλύτερη «Ημέρα Καριέρας» με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη

17:29

Nasdaq: Επενδύει 100 εκατ. δολ. στη μητρική του Kraken - Έρχονται οι συναλλαγές «tokenized» μετοχών το 2027

17:24

ELPEN: Επένδυση 80 εκατ. ευρώ για το Athens LifeTech Park

17:14

Ξεκινά η υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο Κηφισιάς

17:10

Wall Street: Ισχυρές απώλειες υπό τη σκιά του πετρελαίου - Βουτιά για Intel και Oracle

17:02

Συνάντηση Μητσοτάκη με τη δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ

16:58

Μιχαηλίδου: Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες αλλαγές στην προσχολική αγωγή

16:58

Απόδραση στα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας

16:42

ΗΠΑ: Οριακή πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι απολύσεις

16:41

BRICS: Ο Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί την Ινδία για πρώτη φορά από το 2019

16:36

Παπαστεργίου: Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και διεθνές διαστημικό οικοσύστημα

16:24

Την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα αποζημιώσεων για 20.000 θανατωθέντα ζώα στη Λέσβο

16:22

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Πολύ πάνω από τον στόχο ο πληθωρισμός ως το 2027 - Δεν συζητήσαμε τις μελλοντικές κινήσεις

16:21

ΗΠΑ: Πάνω από τις προβλέψεις ο πληθωρισμός χονδρικής (PPI) τον Αύγουστο

16:07

Υπ. Παιδείας: 56,21 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για σύγχρονο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών

15:58

Γαλλία: Κίνδυνο μείωσης του ΑΕΠ κατά 150 δισ. ως το 2050 λόγω PISA

15:47

Κίνα: Τουλάχιστον 25 νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξένο φορτηγό πλοίο

15:37

Κρεμλίνο: «Οι επιθέσεις σε ουκρανικά πλοία που μεταφέρουν πυρομαχικά θα συνεχιστούν»

15:37

Το παλαιότερο σπίτι της πόλης στην Πλάκα: Η εικόνα μιας Αθήνας που δεν υπάρχει πια

15:28

ΥΠΕΘΟΟ - ΑΑΔΕ: myLEX, η νέα ψηφιακή πύλη νομοθετικής πληροφόρησης

15:20

Τσάφος: Άμεσα η απόφαση για τα φωτοβολταϊκά στα μπαλκόνια – Τι αλλάζει για ρεύμα, βενζίνη και πετρέλαιο

15:20

ΥΠΕΘΟΟ: Το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ έχει ετήσιο κόστος 13 δισ. ευρώ και συνολικό άνω των 40 δισ. ευρώ στην 4ετία

15:15

Σε υψηλό 1,5 έτους τα επιτόκια της ΕΚΤ: Στο 2,5% με αύξηση 0,25% - Οι προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη

15:11

Ο Μακρόν τάσσεται υπέρ της ενισχυμένης παρουσίας της Ευρώπης στο Διάστημα

15:05

ESMA: Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις αγορές και την οικονομία - Φόβοι για απότομη διόρθωση

15:03

Ζαχαράκη για νέα σχολική χρονιά: «Κάθε παιδί αξίζει να νιώθει ασφαλές, αποδεκτό και σημαντικό»

15:01

Η Αλγερία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τα ΗΑΕ

14:53

Τουρκία: Αμετάβλητα τα επιτόκια για πέμπτη φορά

14:52

Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Χέρτσογκ: Ασφάλεια, ενέργεια και άμυνα στην ατζέντα