INSIDE OUT

Inside Out: Τριγμοί σε Σύριζα και ΚΙΝΑΛ λόγω Στυλιανίδη

07-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Είναι η εποχή που η μέρα ξεκινάει με ασθενή βροχή και καταλήγει με πιθανή βροχή. Η εποχή της συγκομιδής. Τα φύλλα έχουν δέσει, αλλά δεν είναι ούτε σκληρά και ξηρά, ούτε χλωρά, ούτε φρέσκα. Είναι ότι πρέπει. Εννοείται πως έχω ξαμολύσει τους δούλους μου να βρουν τα καλύτερα για να βγει η χρονιά. Τ’ αποθέματα της Δωδώνης φτάνουν μόλις για να ετοιμαστούν τα δικά μου. Και οι δουλειές φούντωσαν. Και δεν μας φτάνουν οι δικοί μας, έρχονται και οι ξένοι! Τις προάλλες μου κουβάλησε τον Ιντιάνα Τζόουνς, συμπαθής μετανεοτερική φιγούρα του θεάματος, με εμπειρία σε υγρά και ζεστά κλίματα και καλή σχέση με φίδια. Έτσι όπως τον είδα γραβατωμένο τρόμαξα να τον γνωρίσω. Με ρώταγε αν είναι καλύτερα να γράψει βιβλίο, να πάει στον ΟΗΕ, ή ν’ αναλάβει το υπουργείο κλιματικής αλλαγής. Τον ξεπέταξα με χρησμό στο πόδι για τον ΟΗΕ. Ε, δε θ’ αφήσουμε τους ξένους ν’ αναλάβουν τα υπουργεία μας. Πάτησα πόδι στον ψηλό, οι υπουργοί να μιλούν ελληνικά. Δυσκολεύτηκε λιγάκι αλλά τα κατάφερε.

 Στο τσακ την γλιτώσαμε
Στο τσακ την γλιτώσαμε.

Επιτελικές διαρροές

Εκεί που χρειάζεται να προσπαθήσει λίγο περισσότερο είναι στις επιτελικές διαρροές. Η επιλογή Στυλιανίδη και Τουρνά αναπτέρωσε το κάπως πεσμένο ηθικό, μετά το ναυάγιο με το ναύαρχο. Όμως κάποια γάργαρη πηγή διέρρευσε τα ονόματα και ο εκπρόσωπος δεν είχε τίποτα να πει που να μην είναι ήδη γνωστό. Χάθηκε έτσι το momentum της Δευτέρας. Μια δυνατή Δευτέρα, συνήθως σε βγάζει μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η διαρροή απομείωσε την ένταση της θετικής έκπληξης και άμβλυνε τις εντυπώσεις.

Τριγμοί σε ΣΥΡΙΖΑ λόγω Στυλιανίδη

Το ενδιαφέρον με Στυλιανίδη είναι ότι η τοποθέτησή του προκάλεσε τριγμούς όχι τόσο στην ΚΟ της ΝΔ, –οι βρεγμένοι την βροχή δεν την φοβούνται πλέον-, αλλά στα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως χωρίστηκαν: Από την μια οι αυθεντικοί συνεχιστές του 3% θυμήθηκαν το σχέδιο Ανάν και επικρότησαν Στυλιανίδη που στήριξε τότε. Από την άλλοι, νεόφερτοι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ έκραξαν για τον ίδιο λόγο. Άντε τώρα να βγάλει άκρη ο Τσίπρας και το Πολιτικό του Κέντρο. Ευτυχώς του’ κοψε και δεν έβαλε σ’ αυτό τον Πολάκη. Πάλι καλά. Αν και τώρα που εμβολιάστηκε, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο ίδιος ο Πρόεδρος, ποτέ δεν ξέρεις.

Τι είν’ ο Στυλιανίδης;

Στο Κίνημα Αλλαγής πάλι, ο υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ Στυλιανίδη ενώ η επίσημη γραμμή του κόμματος, (δηλαδή η Φώφη), έκανε λόγο για «μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς απ’ την Κύπρο». Τελικά, τί είν’ ο Στυλιανίδης; Έλλην, ή βάρβαρος; Για ιστορικούς λόγους, θυμίζω ότι το όνομα της Κύπρου το αναφέρει ο Όμηρος και στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Καταρχήν υπήρχε ο βασιλιάς Κύπρος. Την κόρη του Κύπρου, Έννη, παντρεύτηκε ο Τεύκρος, γιος του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα κι αδελφός του Αίαντα, όταν μετά τον Τρωικό πόλεμο πήγε εξόριστος στο νησί και ίδρυσε την πόλη Σαλαμίνα (μέχρι και ποδοσφαιρική ομάδα υπάρχει), στην Κύπρο. Αχαιός ο Τεύκρος. Φυσικά δεν πήγε τυχαία εκεί. Εγώ του έδωσα χρησμό. Τα ξέρω λοιπόν από μέσα τα πράγματα. Ο Στυλιανίδης είναι Έλλην, ομιλεί ελληνικά και δεν χωρεί καμία αμφιβολία περί αυτού. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.

Ο δρόμος του Σκέρτσου

Αλλαγές στην Πολιτική προστασία. Φθινόπωρο. Πετρέλαιο. Ρεύμα. Σχολικά. Εφορία. Κορονοϊός. Βλέπω ανηφορικό και μακρύ τον δρόμο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Όπως τον απεικόνισε ο υπουργός (πλέον), παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ανύποπτη στιγμή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ισπανία: Ο Θαπατέρο δηλώνει ότι «πάντα» ενεργούσε «με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα»

23:47

Δένδιας: Οι ευρωπαϊκές χώρες ανακαλύπτουν ξανά την αξία της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και των κοινών αξιών

23:42

ΗΠΑ: Η έρευνα για τον βομβαρδισμό του σχολείου στη Μινάμπ του Ιράν είναι περίπλοκη και φθάνει στο τέλος της

23:40

Ισραήλ: Tο ΔΠΔ κατέθεσε «μυστικό ένταλμα σύλληψης» του ΥΠΟΙΚ Σμότριτς

23:30

Σουδάν: 28 νεκροί από επίθεση με drone σε κεντρική αγορά

23:23

Πιερρακάκης: «Χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ισχύς - Να δημιουργήσουμε τη SiliconValley της Ευρώπης»

23:18

Wall Street: Τρίτη ημέρα πτώσης για τον S&P με φόντο το sell off στα ομόλογα

23:02

Αθώωση Κασσελάκη στην υπόθεση της δήλωσης «πόθεν έσχες» για συμμετοχή του σε εταιρείες

22:48

WSJ: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό που συνδέεται με το Ιράν

22:38

ΗΠΑ: Πτώση 35% στη δημοτικότητα του Τραμπ - Δύο στους δέκα Ρεπουμπλικάνους αποδοκιμάζουν το έργο του

22:35

Ρωσία: Σχεδιάζει την επιστροφή του προσωπικού στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

22:24

Απώλειες άνω του 1% για τον χρυσό

22:15

Φον ντερ Λάιεν προς Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος σε μια περιοχή που βρίσκεται σε αναταραχή»

21:58

Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές εν μέσω μπερδεμένων μηνυμάτων για το Ιράν

21:48

ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταστήσουν προς το παρόν πυραύλους Tomahawk στη Γερμανία

21:37

Γεωργιάδης: Ανάπτυξη στην περιφέρεια χωρίς αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας δεν γίνεται

21:25

Αγροτικές κινητοποιήσεις στο Στρασβούργο με φόντο το σχέδιο ττης Κομισιόν για τα λιπάσματα

21:13

Βανς: Οι ΗΠΑ και το Ιράν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις συνομιλίες τους

20:58

Οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην καθιστική ζωή στην Ευρώπη - Οι «πρωταθλητές» στην ακινησία

20:50

Γερμανία: Νέα άνοδος της AfD - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο

20:37

Βρετανία: Ο αναπληρωτής υπ. Εμπορίου ελπίζει να δει τη χώρα να επανεντάσσεται στην ΕΕ

20:29

e-ΕΦΚΑ: Στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

20:15

Τραμπ: «Θα αφήσω τον Γουόρς να κάνει ό,τι θέλει με τα επιτόκια»

20:04

ΗΠΑ: «Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ»

19:53

Ζανιάς (Eurobank): «Οι τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό στη χρηματοδότηση της οικονομίας»

19:49

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη Πολωνία»

19:43

BriQ Properties: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο

19:33

Βερνίκος (ΙΝΣΕΤΕ): «Δυστοπικό το περιβάλλον στις ΜμΕ παρά τη βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες»

19:24

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές περιμένοντας το Ιράν

19:04

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (20/5)