INSIDE OUT

Inside Out: Ανασχηματισμός και jet lag - Οι κυρίες της ΝΔ - Πάμε Βερολίνο;

31-08-2021 | 07:33
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Διπλώνω με επιμέλεια τα resort που μου ‘στειλε η κολλητή μου η Maria του Dior για να βγάλω τις απαιτητικές ημέρες του καλοκαιριού, και σκέφτομαι. Τί θα έβαζα αν μου έρχονταν μήνυμα με περιστέρι για να ανασχηματιστώ; Κάτι λευκό σίγουρα. Κάτι μαύρο γιατί κάνει safe συνδυασμό. Κάτι με παντελόνι φυσικά για να δείχνω power. Κανένα αξεσουάρ με καρφιά, πέρλες και δίχτυα. Και φυσικά μια κομψή δερμάτινη πανοπλία, που πάντα χρειάζεται για τα μαχαιρώματα του υπουργικού. Έτοιμη.

Καπνοί θυμού στο Μαξίμου

Τώρα που το ξαναβλέπω, προσπαθώ να «χωρέσω» μέσα τους γυναίκες της ΝΔ. Το βρίσκω έξοχο πάνω στη Νόνη Δούνια, στην Κατερίνα Μονογιού, στην Έλενα Ράπτη. Έχει επιλογές η ΚΟ της ΝΔ, δεν λέω. Σε σιλουέτα. Βέβαια, σημασία δεν έχει τι πιστεύω εγώ αλλά τι πιστεύει ο strategic patience Πρόεδρος, που επέλεξε να τους τηγανίσει όλους και μάλιστα σε σιγανή φωτιά. Η πίεση είναι αφόρητη. Θα πω μόνο πως όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το Μαξίμου έκλεινε στεγανά τις διαρροές του. Και ο Πρόεδρος θα μπορούσε να πάρει το χρόνο του και να συνέλθει από το jet lag. Και οι υπουργοί να πάνε μια κι έξω. Και οι βουλευτές να κοιμηθούν κάπως ήρεμα. Τώρα όλο το σύστημα είναι απολύτως τρελαμένο. Βλέπω καπνό πάνω απ’ του Μαξίμου και είναι καπνός θυμού για τη τροπή που πήρε η υπόθεση «αναδιάταξη» του κυβερνητικού σχήματος. Όμως ποιος φταίει γι’ αυτό; Ο Πίνατ;

Το globetrotting του Χάρη

Περνάω σε άλλα θέματα καθώς, όπως σωστά προέβλεψα για τον ανασχηματισμό, ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Πάω στο κεφάλαιο τουρισμός που τους τρέλανε όλους φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πουλάκια της πλατείας Δημαρχείου στην Κέρκυρα, όπου έπινα μέχρι χθες το dry prosecco μου, μου είπε ότι φέτος στην Τήνο εμφανίστηκαν τουρίστες από την Γουατεμάλα. Κατάφερα να καταπιώ με χάρη, χωρίς να μου βγει το dry απ’ την μύτη. Γουατεμάλα; Μήπως το παραπήρε ζεστά ο Χάρης θεοχάρης; Σερβία, Ρουμανία, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, ΗΠΑ, μέχρι και Μεξικό πήγε. Αυτός δεν είναι υπουργός. Ο Άντονι Μπουρντέν είναι. Πάνω από 6 εκατομμύρια ενοχλητικοί, -αλλά χρήσιμοι-, τουρίστες μας κουβαλήθηκαν μέχρι τώρα και περίπου το 50% της κρουαζιέρας στην Ευρώπη γίνεται φέτος εδώ. Και μάλιστα οι προβλέψεις είναι να συνεχίσουν οι ροές Οκτώβριο και ίσως και Νοέμβριο. Τι να πω. Κάποιος έπρεπε να τον σταματήσει όταν μπορούσε. Τώρα είναι αργά. Μας κατσικώθηκαν.

Την πάτησε

Το οικτρό αποτέλεσμα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο ίδιος ο Θεοχάρης που ήρθε κι αυτός Κέρκυρα για ξεκούραση. Υπήρχαν μέρες που 500 τουρίστες, ανάμεσά τους γυναίκες, και μικρά παιδιά έκλαιγαν στο αεροδρόμιο εκλιπαρώντας για ένα από τα διακόσια ταξί του νησιού. Οι ταξιτζήδες του νησιού έχουν αυτό που λέμε, λαλήσει από τη δουλειά. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια το ίδιο. Ταβερνιάρης κλείνει την πόρτα δυο ώρες το μεσημέρι παραμιλώντας, για να κρατήσει μακριά τουρίστες, προκειμένου η κουζίνα του να καταφέρει να βγάλει φαί για να έχει το βράδυ. Μανικιουρίστες και ζαχαροπλάστες κυκλοφορούν σαν ζόμπι στα καντούνια. Πρώτη φορά τόσα παράπονα από την πολύ δουλειά! Τις πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου, έγιναν πάνω από 1.000 πτήσεις από το εξωτερικό απευθείας προς την Κέρκυρα. Από αυτά τα δρομολόγια, 1 στα 4 ήταν από τη Βρετανία και 1 στα 5 από τη Γερμανία.

Πάω Βερολίνο

Λέω από βδομάδα να τα μαζέψω και να πεταχτώ Βερολίνο. Γερμανοτραφές πουλάκι μου είπε ότι Σόιμπλε και Άνγκελα, οργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων για στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αποχαιρετισμός θα είναι, απολογισμός θα είναι, απομνημονεύματα θα είναι, λανσάρισμα του Λάσετ θα είναι; Νομίζω όλα μαζί. Θυμίζω ότι στις 26 έχουν εκλογές εκεί. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει ανακοινωθεί και ο ανασχηματισμός εδώ, αλλιώς θα χρειαστούμε έξτρα ΜΕΘ.

Καλές σχέσεις με Σολτς

Στη μάζωξη θα είναι και ο Μαξ Βέμπερ φυσικά. Όμως με τις δημοσκοπήσεις να έχουν φουσκώσει τα πανιά του Όλαφ Σολτς, του σοσιαλδημοκράτη υπουργού Οικονομικών, το ερώτημα είναι, τι θα σημάνει για την μικρή, αλλά ομφαλό της γης, χώρας μας, μια Καγκελαρία του SPD. Να θυμίσω ότι Μητσοτάκης - Σολτς διατηρούν καλή προσωπική σχέση από την εποχή που ο πρώτος ήταν αξιωματική αντιπολίτευση. Και τουλάχιστον σε ένα θέμα που μας καίει, να μην παραλάβει η γείτονα γερμανικά υποβρύχια, οι θέσεις του Όλαφ είναι γλυκύτατες. Εάν δε, συγκυβερνήσει με την Αναλένα Μπέρμποκ των Πρασίνων, ακόμα καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνω το Βερολίνο με τίποτα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:01

Σολτς: Προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

23:51

Ερντογάν κατά Νετανιάχου και ΗΠΑ: Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από εμάς να μην μιλάμε για την Παλαιστίνη

23:32

Τριαντόπουλος: Τροποποίηση σχήματος στεγαστικής συνδρομής για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

23:30

Λιθουανία: Υποστηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία

23:29

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν

23:22

Wall Street: Ράλι Νasdaq άνω του 2% λόγω Big Tech

22:52

Δένδιας: Δεσμεύτηκαν 2 δισ. ευρώ για αντιαεροπορικό και anti-drone θόλο

22:46

Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί δύο εβδομάδων

22:30

Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

22:14

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν

22:02

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

21:36

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους o Λευτέρης Πετρούνιας

21:21

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:06

Στυλιανίδης για Βόρειες Σποράδες: Ίσως να έχουν και καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από πέρυσι

20:56

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

20:46

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

20:37

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή

20:27

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

20:18

Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

20:09

Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία

20:00

Διεθνείς αγορές: Το ακριβό δολάριο προκαλεί αναταράξεις σε εμπορεύματα, νομίσματα

19:49

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

19:40

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

19:33

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

19:28

Στο σκαμνί «Σπαρτιάτες» και Ηλίας Κασιδιάρης στις 19 Ιουνίου

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες