INSIDE OUT

Inside Out: Η Μύκονος πληγώνει τη ΝΔ και η Μονογιού… άφαντη

20-07-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ποιος χάνει απ’ την Μύκονο;

Γαλάζιος τυφώνας πάνω από το ξερονήσι, που έμαθε ελληνικά στην υφήλιο, αλλιώς όλοι θα νόμιζαν ότι είμαστε Τουρκία θου κύριε. Το νησί που αγάπησε κάποτε ο εθνάρχης, το νησί που φιλοξενεί άγαλμά του, έχει βάλει ένα τεράστιο «χ» στη ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος ούτε στον εναέριο χώρο δεν θα μπορεί να περάσει αν συνεχίσει αυτό. Για τον Χαρδαλιά δεν το συζητώ: «πουλημένο» στους Παριανούς τον θεωρούν στην καλύτερη περίπτωση. Οι ανταποκριτές μου μεταφέρουν εικόνες σοκ και δέος. Το νησί έγινε νεκροταφείο. Στις παραλίες χτυπάνε όλοι τα κεφάλια τους (με το woofer). Ο καθένας με το δικό του ρυθμό, για να μην παρεξηγηθώ, Οι billionaires Αμερικανοί ακυρώνουν. «Τι να έρθουν χρυσό μου να κάνουν έτσι που τα έκανε η κυβέρνηση;» μου λένε. «Σκότωσαν το πιο δυνατό δεκαήμερο του νησιού, το 20-30 Ιουλίου. Δεν υπάρχει ο ΦΠΑ που μάζευε το κράτος αυτό το δεκαήμερο. Τι να τον κάνω εγώ τον Αύγουστο που μαζεύονται οι Ιταλοί με τα παπάκια, μες την φασαρία , κι ένα σουβλάκι στο χέρι; Όλοι είχαμε πιάσει ’19. Αλλά όχι…Εκεί!! Αφού δεν μπορούν να την φτάσουν την Μύκονο, πρέπει να την κατεβάσουν. Να έρθει κι ο δημόσιος υπάλληλος. Γιατί δεν αντέχουν ότι η Μύκονος, το Saint Barth και η Ibiza δεν είναι για όλους. Είναι για αυτούς που μπορούνε. Πώς να το κάνουμε τώρα;». Ανεξάντλητη και ενημερωμένη η πηγή μου. «Και στα λέω εγώ που είμαι γαλάζια από τότε που γεννήθηκα. Το κάνουν γιατί τους νοιάζουν οι πολλοί, αυτοί που πάνε Πάρο. Πως το ‘λεγε ο άλλος: ‘μας νοιάζουν οι πολλοί, δεν μας νοιάζουν οι λίγοι; Ε, αυτό έπαθε η κυβέρνηση. Ετοιμάζει εκλογές, θα δεις». Ομολογώ ότι ζαλίστηκα. Ούτε εγώ δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντική είναι η Μύκονος, τόσο στο ΦΠΑ όσο και στις πολιτικές εξελίξεις. Τώρα που θα πάω Δήλο, θα πεταχτώ να δω από κοντά τι παίζει. Εφιστώ την προσοχή στις διπλανές στήλες. Να ενημερωθούν άμεσα Σταϊκούρας-Βεσυρόπουλος. Αυτό με τον ΦΠΑ φαίνεται σοβαρό.

Άφαντη η Μονογιού

Το δυστύχημα, είναι ότι η Μύκονος έχει και κυβερνητικό βουλευτή. Την Κατερίνα Μονογιού. Υποψιάζομαι πως δύσκολα να ξανακατέβει. Όσο την είδατε εσείς κι εγώ, τόσο την είδαν και οι Μυκονιάτες. Την φαντάζομαι να κυκλοφορεί με καπέλο, γυαλιά και μάσκα στα σοκάκια. Αντιθέτως αυτός που εκτοξεύτηκε με όρους al dente πολιτικής, είναι ο Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο δήμαρχος. Ο μόνος που παλεύει, μου λένε. Στο νησί ακούγεται ακούστηκε ακόμα και η ιδέα να ανακηρυχθεί covid free- μόνο για εμβολιασμένους. Νομίζω πως άργησαν. Οι πιέσεις είναι να επιτραπεί ξανά η μουσική στα μαγαζιά ώστε να σταματήσουν τα πάρτι στις βίλες. Η εποχή εικάζω είναι ώριμη για να κάνει ο Αλέξης το breakthrough. Ποτέ άλλοτε δεν θα βρει τέτοιο κοινό στην Ψαρρού.

Παρόν ο Κούλογλου

Αντιθέτως, αν συνεχίσει Κουμουνδούρου-Ροδάκινο-Νάξο-Παξούς τον βλέπω να παθαίνει κατάθλιψη. Πλέον του το λένε και οι δικοί του. Τελευταίο χτύπημα από τον Στέλιο Κούλογλου, που θέλει να γίνει Παπαδημούλης στη θέση του Παπαδημούλη. «Δεν αρέσουμε Πρόεδρε». Έγραψε άρθρο στο οποίο μετέφερε σκληρές αλήθειες στον Πρόεδρο. Εκτός από αλήθειες, έκανε και ρεπορτάζ. Σταχυολογώ ως σημαντική την πληροφορία ότι, «εν μέσω πανδημίας και κυβερνητικών αθλιοτήτων στο ΕΣΥ, γίνονται εκλογές σε νοσοκομεία εκατοντάδων υγειονομικών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει ούτε το 5%, αν και έχει διοικήσει τα νοσοκομεία- ή μπορεί ακριβώς επειδή έχει διοικήσει. Ελάχιστες είναι οι προσπάθειες για την εξεύρεση στελεχών σε τοπικό επίπεδο, με ορίζοντα τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υποψήφιοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, που έφεραν ικανοποιητικά εκλογικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογές, έχουν εγκαταλειφθεί. Τα μέλη τους πήραν πρόσφατα μέρος σε εσωκομματικές διεργασίες, που συχνά θύμιζαν τη φραξιονιστική πάλη χωρίς αρχές που διαβάζαμε ότι ταλάνιζε στο ΚΚΕ 100 χρόνια πριν, παρά μια συντροφική, γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα του και το αναγκαίο άνοιγμα στην κοινωνία και τους άξιους ανθρώπους εκτός κόμματος. Τα θαύματα, όπως αυτό του 2015, σπάνια επαναλαμβάνονται». Ένα έχω να πω: πάει ο οραματικός λόγος. Σκληρός ρεαλισμός πια.

Στα θερμοκήπια

Την ώρα που ο Αλέξης ξερoψήνεται από ρεαλισμό, ο Πρωθυπουργός μαθαίνει για τις αγροκηπευτικές εργασίες και κάνει προσωπικές αποκαλύψεις. Πήγε που λέτε χθες στα θερμοκήπια στο Λαγκούβαρδο Φιλιατρών. Είδε αγγουράκια, κολοκυθάκια, ντομάτες, μέχρι και γλυκοπατάτες. Είχε και μια κουβέντα με τους ιδιοκτήτες και την η κόρη τους που σπουδάζει γεωπόνος. Εκεί λοιπόν, στην αφόρητη ζέστη του θερμοκηπίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διηγήθηκε μια ιστορία με τον πατέρα του και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Όταν ο πατέρας μου ήταν 16 χρονών ρώτησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο τί έπρεπε να σπουδάσει. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος του είπε χωρίς να το σκεφτεί: γεωπόνος. Θεωρούσε απαραίτητο να υπάρχει η σωστή τεχνογνωσία για να μπορέσει να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας. Ακολούθησε άλλη διαδρομή βέβαια στη συνέχεια…».

Στο τέλος μιας σκληρής μέρας η ντομάτα έχει άλλη γεύση, να τα λέμε κι αυτά.

Όταν λέμε brexit εννοούμε και τους τουρίστες;

Τους τουρίστες πολλοί αγάπησαν το brexit ουδείς. Και τώρα εμείς οι νοτιοευρωπαίοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρχέγονους φόβους: να μην διαβάζουν οι ευρωπαϊκές εφαρμογές, το QR του NHS για τους εμβολιασμενους βρετανούς τουρίστες. Όχι, ούτε να το σκέφτεστε ότι θα τους ‘δανείσουμε’ Πιερρακάκη. Μόνο αρχαιότητες δανείζουμε κύριοι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:05

Το μήνυμα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τα οικονομικά ορόσημα - Η δυνατή κίνηση της Audiovisual

01:04

Επίδομα παιδιού 150 ευρώ - Χρηστικός οδηγός από ΑΑΔΕ

00:25

Έρευνα Κοβέσι για κατάχρηση πόρων από ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο

00:07

«Ένεση» 2 τρισ. δολαρίων σε Micron, Intel και AMD το β' τρίμηνο από το ράλι των τσιπ

23:54

Η προϋπόθεση του Ιράν για περαιτέρω συνομιλίες με ΗΠΑ

23:42

Nike: «Βαρίδι» και στο 4ο τρίμηνο η Κίνα - Πώς πήγε σε κέρδη και έσοδα

23:31

Δ. Παπαστεργίου: «Η ζωή δεν είναι μόνο μέσα στο κινητό»

23:18

Σε πολυετή υψηλά το πρώτο εξάμηνο και το Q2 η Wall Street - Νέο ρεκόρ για Dow Jones

23:07

Νέο ρεκόρ ζέστης με 41,3 βαθμούς Κελσίου στη Σλοβακία - «Ψήνονται» οι ΗΠΑ

22:53

Το χειρότερο τρίμηνο του χρυσού εδώ και 13 χρόνια

22:39

Η μεγαλύτερη τριμηνιαία «βουτιά» από το 2020 για το πετρέλαιο

22:25

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Δερβένι - Δύο νεκροί

22:11

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 3,5 εκατ. ευρώ

22:01

Προχωρά το ομολογιακό της Seanergy - «Ναι» από Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ενημερωτικό

21:50

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας–Αιγύπτου: Στο επίκεντρο συνεδρίου ΙΕΝΕ – Πανεπιστημίου Λευκωσίας

21:38

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:25

Y/KNOT Invest: Απόκτηση πλοίου Aframax έναντι 44,1 εκατ. δολαρίων

21:14

Σχεδόν 2.000 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

21:00

Διπλό μήνυμα από το Ανώτατο Δικαστήριο: Προστατεύει την Fed - Ενισχύει τον Τραμπ

20:47

«Καμία πρόοδος» στις συνομιλίες Αβάνας - Ουάσιγκτον

20:35

Ταχιάος: «Η Κυβέρνηση υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές για τον αναπτυξιακό ρόλο της Θράκης»

20:23

Δημοσκόπηση Marc: «Ντέρμπι» για το τρίτο κόμμα - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

20:19

Νετανιάχου: Τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στον Λίβανο όσο απειλεί η Χεζμπολάχ

20:03

Πέντε συλλήψεις για την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα

20:00

ΕΕ: Πρώτη εκταμίευση 3,9 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών

19:47

Κροατία: Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 39,5 βαθμούς στο Σπλιτ

19:41

Με 32,05% στην Yalco η ΑVE - Κάλυψε ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ

19:38

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου

19:33

Αλβανία: Διαδηλωτές πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών - Συλλήψεις από την αστυνομία

19:23

ΟΟΣΑ σε Γαλλία: Αυξήσεις φόρων και μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος