INSIDE OUT

Inside Out: Η Μύκονος πληγώνει τη ΝΔ και η Μονογιού… άφαντη

20-07-2021 | 07:32
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ποιος χάνει απ’ την Μύκονο;

Γαλάζιος τυφώνας πάνω από το ξερονήσι, που έμαθε ελληνικά στην υφήλιο, αλλιώς όλοι θα νόμιζαν ότι είμαστε Τουρκία θου κύριε. Το νησί που αγάπησε κάποτε ο εθνάρχης, το νησί που φιλοξενεί άγαλμά του, έχει βάλει ένα τεράστιο «χ» στη ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος ούτε στον εναέριο χώρο δεν θα μπορεί να περάσει αν συνεχίσει αυτό. Για τον Χαρδαλιά δεν το συζητώ: «πουλημένο» στους Παριανούς τον θεωρούν στην καλύτερη περίπτωση. Οι ανταποκριτές μου μεταφέρουν εικόνες σοκ και δέος. Το νησί έγινε νεκροταφείο. Στις παραλίες χτυπάνε όλοι τα κεφάλια τους (με το woofer). Ο καθένας με το δικό του ρυθμό, για να μην παρεξηγηθώ, Οι billionaires Αμερικανοί ακυρώνουν. «Τι να έρθουν χρυσό μου να κάνουν έτσι που τα έκανε η κυβέρνηση;» μου λένε. «Σκότωσαν το πιο δυνατό δεκαήμερο του νησιού, το 20-30 Ιουλίου. Δεν υπάρχει ο ΦΠΑ που μάζευε το κράτος αυτό το δεκαήμερο. Τι να τον κάνω εγώ τον Αύγουστο που μαζεύονται οι Ιταλοί με τα παπάκια, μες την φασαρία , κι ένα σουβλάκι στο χέρι; Όλοι είχαμε πιάσει ’19. Αλλά όχι…Εκεί!! Αφού δεν μπορούν να την φτάσουν την Μύκονο, πρέπει να την κατεβάσουν. Να έρθει κι ο δημόσιος υπάλληλος. Γιατί δεν αντέχουν ότι η Μύκονος, το Saint Barth και η Ibiza δεν είναι για όλους. Είναι για αυτούς που μπορούνε. Πώς να το κάνουμε τώρα;». Ανεξάντλητη και ενημερωμένη η πηγή μου. «Και στα λέω εγώ που είμαι γαλάζια από τότε που γεννήθηκα. Το κάνουν γιατί τους νοιάζουν οι πολλοί, αυτοί που πάνε Πάρο. Πως το ‘λεγε ο άλλος: ‘μας νοιάζουν οι πολλοί, δεν μας νοιάζουν οι λίγοι; Ε, αυτό έπαθε η κυβέρνηση. Ετοιμάζει εκλογές, θα δεις». Ομολογώ ότι ζαλίστηκα. Ούτε εγώ δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντική είναι η Μύκονος, τόσο στο ΦΠΑ όσο και στις πολιτικές εξελίξεις. Τώρα που θα πάω Δήλο, θα πεταχτώ να δω από κοντά τι παίζει. Εφιστώ την προσοχή στις διπλανές στήλες. Να ενημερωθούν άμεσα Σταϊκούρας-Βεσυρόπουλος. Αυτό με τον ΦΠΑ φαίνεται σοβαρό.

Άφαντη η Μονογιού

Το δυστύχημα, είναι ότι η Μύκονος έχει και κυβερνητικό βουλευτή. Την Κατερίνα Μονογιού. Υποψιάζομαι πως δύσκολα να ξανακατέβει. Όσο την είδατε εσείς κι εγώ, τόσο την είδαν και οι Μυκονιάτες. Την φαντάζομαι να κυκλοφορεί με καπέλο, γυαλιά και μάσκα στα σοκάκια. Αντιθέτως αυτός που εκτοξεύτηκε με όρους al dente πολιτικής, είναι ο Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο δήμαρχος. Ο μόνος που παλεύει, μου λένε. Στο νησί ακούγεται ακούστηκε ακόμα και η ιδέα να ανακηρυχθεί covid free- μόνο για εμβολιασμένους. Νομίζω πως άργησαν. Οι πιέσεις είναι να επιτραπεί ξανά η μουσική στα μαγαζιά ώστε να σταματήσουν τα πάρτι στις βίλες. Η εποχή εικάζω είναι ώριμη για να κάνει ο Αλέξης το breakthrough. Ποτέ άλλοτε δεν θα βρει τέτοιο κοινό στην Ψαρρού.

Παρόν ο Κούλογλου

Αντιθέτως, αν συνεχίσει Κουμουνδούρου-Ροδάκινο-Νάξο-Παξούς τον βλέπω να παθαίνει κατάθλιψη. Πλέον του το λένε και οι δικοί του. Τελευταίο χτύπημα από τον Στέλιο Κούλογλου, που θέλει να γίνει Παπαδημούλης στη θέση του Παπαδημούλη. «Δεν αρέσουμε Πρόεδρε». Έγραψε άρθρο στο οποίο μετέφερε σκληρές αλήθειες στον Πρόεδρο. Εκτός από αλήθειες, έκανε και ρεπορτάζ. Σταχυολογώ ως σημαντική την πληροφορία ότι, «εν μέσω πανδημίας και κυβερνητικών αθλιοτήτων στο ΕΣΥ, γίνονται εκλογές σε νοσοκομεία εκατοντάδων υγειονομικών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει ούτε το 5%, αν και έχει διοικήσει τα νοσοκομεία- ή μπορεί ακριβώς επειδή έχει διοικήσει. Ελάχιστες είναι οι προσπάθειες για την εξεύρεση στελεχών σε τοπικό επίπεδο, με ορίζοντα τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υποψήφιοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, που έφεραν ικανοποιητικά εκλογικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογές, έχουν εγκαταλειφθεί. Τα μέλη τους πήραν πρόσφατα μέρος σε εσωκομματικές διεργασίες, που συχνά θύμιζαν τη φραξιονιστική πάλη χωρίς αρχές που διαβάζαμε ότι ταλάνιζε στο ΚΚΕ 100 χρόνια πριν, παρά μια συντροφική, γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα του και το αναγκαίο άνοιγμα στην κοινωνία και τους άξιους ανθρώπους εκτός κόμματος. Τα θαύματα, όπως αυτό του 2015, σπάνια επαναλαμβάνονται». Ένα έχω να πω: πάει ο οραματικός λόγος. Σκληρός ρεαλισμός πια.

Στα θερμοκήπια

Την ώρα που ο Αλέξης ξερoψήνεται από ρεαλισμό, ο Πρωθυπουργός μαθαίνει για τις αγροκηπευτικές εργασίες και κάνει προσωπικές αποκαλύψεις. Πήγε που λέτε χθες στα θερμοκήπια στο Λαγκούβαρδο Φιλιατρών. Είδε αγγουράκια, κολοκυθάκια, ντομάτες, μέχρι και γλυκοπατάτες. Είχε και μια κουβέντα με τους ιδιοκτήτες και την η κόρη τους που σπουδάζει γεωπόνος. Εκεί λοιπόν, στην αφόρητη ζέστη του θερμοκηπίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διηγήθηκε μια ιστορία με τον πατέρα του και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Όταν ο πατέρας μου ήταν 16 χρονών ρώτησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο τί έπρεπε να σπουδάσει. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος του είπε χωρίς να το σκεφτεί: γεωπόνος. Θεωρούσε απαραίτητο να υπάρχει η σωστή τεχνογνωσία για να μπορέσει να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας. Ακολούθησε άλλη διαδρομή βέβαια στη συνέχεια…».

Στο τέλος μιας σκληρής μέρας η ντομάτα έχει άλλη γεύση, να τα λέμε κι αυτά.

Όταν λέμε brexit εννοούμε και τους τουρίστες;

Τους τουρίστες πολλοί αγάπησαν το brexit ουδείς. Και τώρα εμείς οι νοτιοευρωπαίοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρχέγονους φόβους: να μην διαβάζουν οι ευρωπαϊκές εφαρμογές, το QR του NHS για τους εμβολιασμενους βρετανούς τουρίστες. Όχι, ούτε να το σκέφτεστε ότι θα τους ‘δανείσουμε’ Πιερρακάκη. Μόνο αρχαιότητες δανείζουμε κύριοι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:47

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ εγκρίνει την περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία

08:42

ΗΠΑ: Εντείνονται οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια υπέρ των Παλαιστινίων

08:34

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τα ψηφιακά μας απόβλητα

08:25

Ξεκινά σήμερα το «Καλάθι του Πάσχα» - Οι προσδοκίες της αγοράς

08:08

Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο ΕΕΕ): Οικονομία 45% τον φετινό χειμώνα για τα νοικοκυριά με αέριο

08:02

Ideal Holdings: «Κοιτάζει» νέους στόχους εξαγοράς με «δύναμη πυρός» 200 εκατ. ευρώ

07:57

Κατέβασαν ρυθμούς οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τον Μάρτιο

07:50

«Κυκλική ανεργία»: Η μείωσή της τροφοδοτεί την «ανεργία τριβής» - Γιατί επηρεάζονται οι τριετίες

07:44

IOBE: Τα μνημόνια αύξησαν τις ανισότητες – Το 20% των φτωχότερων έχασε τα 3/4 του εισοδήματός του

07:41

Γ. Περιστέρης - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τι συμβαίνει με ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και παραχωρήσεις – Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έργων

07:35

Τέλη κυκλοφορίας: «Κουρεύονται» τα πρόστιμα – Έρχονται τα τέλη με το μήνα

07:28

Εξάρχου – Intrakat: «Βλέπει» ψηλότερη ανάπτυξη, περιθώριο κέρδους 10%, συμβάσεις 7 δισ. - Η Ρουμανία και οι Παραχωρήσεις

07:25

POS: Ακόμη και μηδενικές χρεώσεις φέρνει η ένταση του ανταγωνισμού – Λαϊκές, ταξί και ψιλικά στη νομοθετική ρύθμιση

07:18

Οι πιθανότεροι για ευρωβουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - Στους 17-20 και το Insta ποντάρει ο Στέφανος - Στον Εθνάρχη η ΝΔ  

07:16

Διακοπές στο κινηματογραφικό σετ του Bridgerton: Ένα νέο ταξίδι σας μεταφέρει εκεί όπου γυρίζεται η σειρά

07:15

Πάνω από 1.200 νέα φάρμακα έλαβαν «πράσινο φως» στην Ελλάδα σε μία τετραετία – Τι αλλάζει από το 2025

07:07

Τέλος πρώτης φάσης για τα MREL – Έρχονται και άλλα deals – Οι τρεις πυλώνες της Intrakat

23:57

Γαλλία: Ακροδεξιός δήμαρχος θεσπίζει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για παιδιά κάτω των 13

23:44

Ρωσία: Συμβούλιο εμπειρογνωμόνων θα ελέγχει τo περιεχόμενο των βιβλίων που κυκλοφορούν

23:30

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ

23:24

Tesla: «Βουτιά 55%» για τα κέρδη στο α' τρίμηνο - Κάτω από τις προβλέψεις και τα έσοδα

23:09

Στα «πράσινα» η Wall Street με ώθηση από το τεχνολογικό ράλι

22:45

Ρωσία: Συνελήφθη για διαφθορά ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ

22:31

ΕΕ: Ποινικοποιούνται o αναγκαστικός γάμος, η παράνομη υιοθεσία και η εκμετάλλευση της παρένθετης μητρότητας

22:22

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

22:16

Μολδαβία: Κατασχέθηκε 1 εκατ. ευρώ από οπαδούς της αντιπολίτευσης που επέστρεψαν από τη Ρωσία

22:05

Υπ. Υποδομών: Στα 1,4 δισ. ευρώ το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα φαινόμενα Daniel και Elias

21:51

Δίκη Τραμπ: Ο εκδότης του National Enquirer κατέθεσε ότι είχαν συνάψει «άκρως εμπιστευτική» συμφωνία

21:40

ΗΠΑ: Ράλι 26% για τη μετοχή της HashiCorp μετά τις αναφορές για εξαγορά από την IBM

21:35

Γερμανία: Απαισιόδοξοι για το μέλλον και απογοητευμένοι από την πολιτική οι νέοι - Στρέφονται στην ακροδεξιά