INSIDE OUT

Inside out: Οδηγίες προς πολιτικούς: Κελυφωτό φυστίκι και προσοχή στο στομάχι

16-07-2021 | 07:13
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ομοιοπαθητική

Η επιστήμη που λατρεύουν οι εναλλακτικοί σαν εμένα. Εφαρμόζεται παντού, ακόμα και στην πολιτική. Αυτές τις λεπτές έννοιες τις αντιλαμβάνονται όσοι λειτουργούν διαισθητικά, αυτοί που λέμε «πιάνουν πουλιά στον αέρα». Αυτές οι σκέψεις γεννήθηκαν εκεί που χάζευα στο ήσυχο δελφικό τοπίο, και μου φάνηκε ότι άκουσα την φωνή του Νίκου Παππά. Για μια στιγμή τσιμπήθηκα και σκέφτηκα, μπα λάθος, δεν είμαι στο προχθές, είμαι στο χθες. Κι όμως αγαπητοί μου, τα αυτιά μου δεν με γελούν. Ήταν ο Νίκος Παππάς. Μια μέρα μετά την μαρτυρική συνεδρίαση στη Βουλή η οποία τον παρέπεμψε με αυξημένη πλειοψηφία στο δικαστικό συμβούλιο, μια μέρα μετά την έντονη δοκιμασία, αυτός που αίρει όλες τις αμαρτίες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μαζί, επέστρεψε στον τόπο του μαρτυρίου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Προχθές έκραξα. Χθες θαύμασα την αντοχή. Επίσης από τότε που άφησε την εξουσία ξαναβρήκε το χρώμα του, (ίσως λιγάκι παραπάνω είν’ η αλήθεια).

Κουρασμένος

Αντιθέτως, αυτός που ήταν φανερά κουρασμένος στην ίδια συνεδρίαση, ήταν ο, «δεν αποφασίζει η κυβέρνηση, αποφασίζει η Βουλή», Γιώργος Γεραπετρίτης. Το, «δεν υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει Βουλή» είναι δόγμα κανονικό, δεν είναι της στιγμής. Εξ ου και τα κυβερνητικά έδρανα ήταν άδεια στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής. Ο ίδιος για να υπογραμμίσει την απουσία της κυβέρνησης από τη διαδικασία είχε καθίσει στα βουλευτικά, και μάλιστα πίσω πίσω. Σηκώθηκε και ζήτησε τον λόγο μετά τον Αλ. Τσίπρα. Απάντησε όμως ως υπουργός. Οι απαντήσεις μαθαίνω πως δεν ικανοποίησαν ιδιαίτερα τους γαλάζιους. Είχε προηγηθεί ένας Τσίπρας που είπε πολλά. «Αυτοπαγιδεύτηκε στη θεωρία του» ήταν μια άποψη.

Προσοχή στο στομάχι

Στην πολιτική, το βασικό όργανο τελικά είναι το στομάχι. Ειδικά στην πολιτική θα έλεγα που είναι από την φύση της πολεμική τέχνη. Έχει σύγκρουση. Δεν κάνει για ευαίσθητους, καλούς και καταξιωμένους καθηγητές. Π.χ. ο Ταραντίλης το κατάλαβε και ξέφυγε από την παγίδα. Άλλοι το αντιλαμβάνονται σιγά σιγά. Επειδή είμαι στις καλές μου γιατί πλησιάζει η μέρα για Δήλο, θα δώσω δωρεάν συμβουλές για γερό στομάχι. Καταρχήν το πρωινό: Κάτι μικρό με κριθάρι, κι αν έχετε και κανένα σύκο. Μεσημεριανό: Ταπεινά ψάρια εποχής, όπως σαρδέλες, και μπαρμπούνια, όσπρια κυρίως φακές, φασόλια, μπιζέλια και κουκιά την άνοιξη, ξηρούς καρπούς, ελιές, λίγο τυρί, αυγά. Για βράδυ φάτε όσο πεινάτε. Κυνήγι όπιου βρείτε πια έτσι όπως τα καταφέρατε (ορτύκια, τσίχλες, ελάφι ότι βρείτε τέλοσπάντων), χοιρινό και μοσχάρι, χοχλιούς. Λαχανικά όσο περισσότερα τόσο καλύτερα: Μαρούλια, αγγούρια, αρακά, βλίτα, αγγινάρες, σπαράγγια, σέλινο, βολβούς και μυριστικά ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, μέντα. Αν βρείτε τρυφερές τσουκνίδες κάντε τις πίτα. Βάλτε σουσάμι στα ψωμιά. Πολλά φρούτα: σύκα, μούρα, κεράσια, δαμάσκηνα ρόδια, μήλα. Για γλυκό κάντε κάτι με μέλι, σύκα και καρύδια. Κρασί του Διονύσου και ελαιόλαδο της ιερής ελιάς. Όλα με μέτρο. Ψητά και βραστά. Θα με θυμηθείτε. Α! Κι όπως ο Γιώργος Προκοπίου στη συνάντηση με τον Κυριάκο, πολύ ύδωρ.

Το φιστίκι της Φθιώτιδας

Κράτησα λίγο χώρο παραπάνω για ένα πολύ ξεχωριστό καρπό: Το κελυφωτό φιστίκι που εσείς οι άσχετοι λέτε «αιγίνης». Καμία σχέση. Οι περισσότεροι μάθανε για τον εξαίσιο καρπό από τον Αλέξανδρο. Ο ωραιότερος είναι του Σπερχειού, εδώ κοντά μου, στη Φθιώτιδα, αλλά δεν σας τα λέει αυτά ο μέγας Σταϊκούρας, τα κρατάει για τον εαυτό του. Χοντρουλά, πολύ νόστιμα, να φτιάξεις ένα πέστο με πένες ν ’απογειωθείς. Η συμβουλή μου στον ΥΠΟΙΚ είναι απλή: Δώσε φιστίκι στον λαό!

Ζει τον μύθο της

Πολύ όμορφη η Πρόεδρος Φώφη στη συνάντηση με στελέχη της ΟΤΟΕ. Άλλωστε και η ίδια από τον τραπεζικό κλάδο προέρχεται, την μεγάλη μας φίλη Εθνική. Οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι την αφήνουν να ζει τον μύθο της.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Το Λονδίνο χαιρετίζει τις δηλώσεις του ΓΓ ΟΗΕ Γκουτέρες για το Κυπριακό

23:43

Apple: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα, αύξηση 22% στις πωλήσεις iPhone - Γιατί πέφτει η μετοχή

23:25

Amazon: Πέμπτο σερί τρίμηνο αύξησης πωλήσεων στο cloud (+37%) - «Άλμα» 9% της μετοχής

23:14

Wall Street: H Microsoft (+15%) «έσβησε» το sell off της Fed - Ράλι 2,8% o Nasdaq

22:58

Iταλία: Eξετάζει αναστολή των ελεύθερων μετακινήσεων από την Ισπανία μετά την απόβαση μεταναστών στη Θέουτα

22:50

Κύπρος: Πιο κοντά η επικύρωση της υποψηφιότητας του Τζον Μπρέσλοου για τη θέση του νέου πρέσβη ΗΠΑ

22:42

Πιερρακάκης: Τα νησιά δεν είναι η άκρη της Ελλάδας, είναι η καρδιά της - Σε εξέλιξη 504 έργα ύψους 5,2 δισ. στο Νότιο Αιγαίο

22:33

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 1% μετά την πρόταση ναυτικής συμμαχίας για την Ερυθρά Θάλασσα

22:24

ΕΟΔΥ: Έντονη κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική

22:10

Νομοσχέδιο ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ: Προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ενσωμάτωσε ο Στ. Παπασταύρου

21:50

Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% με φόντο αδύναμο δολάριο και ήπιο πληθωρισμό

21:45

Iσπανία: Εννέα νεκροί στη μαζική άφιξη μεταναστών από το Μαρόκο - Αναπτύσσεται ο στρατός στη Θέουτα

21:37

Η Πορτογαλία προωθεί νομοσχέδιο για φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

21:30

Κέβιν Γουόρς: Οι αγορές δεν πείστηκαν από τα λόγια του

21:28

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικό πρόσημο καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός - 10,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο εξάμηνο

21:18

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ρέθυμνο, Πάρο, Άνδρο, Κάλυμνο - Στάχτη 45.000 στρέμματα στην Κρήτη

21:05

Σαουδική Αραβία: Σχέδια συγκρότησης διεθνούς συμμαχίας για την Ερυθρά - Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών

20:52

Ταχιάος για επέκταση Μετρό προς Καλαμαριά: «Απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες»

20:40

Στη Βουλή δύο επείγουσες ρυθμίσεις για τον πρωτογενή τομέα

20:30

Πώς δημιουργήθηκε το SOS;

20:21

Παπαθανάσης: Μηδενιστικές και έωλες οι αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ για την πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης - Η Ελλάδα δεν θα χάσει ευρώ

20:12

Μυλωνάς (Εθνική): Αναβαθμίζει στόχους, κρατά «πυρομαχικά» για εξαγορές και ποντάρει σε Allianz - Dromeus

20:05

Κυρανάκης: Θα θυμόμαστε για πάντα τους Μ. Στρατιδάκη και Π. Διαμαντάκη για την ανδρεία τους

19:56

Ευρωαγορές: Κέρδη στο ταμπλό με φόντο αποτελέσματα και παύση BoE

19:42

Λάιεν για την απώλεια των 3 Ελλήνων πυροσβεστών: «Η γενναιότητά τους θα μείνει στην ιστορία»

19:32

Βρετανία: Ο Μπέρναμ δεν αποκλείει να δοθούν νέες άδειες για γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα

19:23

Iράν: Υποστηρίζει ότι κατέστρεψε τρία αμερικανικά F-35 στην Ιορδανία - Διαψεύδει η CENTCOM

19:23

Σε πύρινο κλοιό Ρέθυμνο και Πάρος: Μηδενική ορατότητα - Άνεμοι άνω των 100 χλμ

19:12

Euronext: Αύξηση 100% στα καθαρά κέρδη και 92,8% στα EBITDA το εξάμηνο

19:00

«Στοπ» στις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης έως τέλη Ιανουαρίου 2027 από Ρωσία