INSIDE OUT

Inside out: Οδηγίες προς πολιτικούς: Κελυφωτό φυστίκι και προσοχή στο στομάχι

16-07-2021 | 07:13
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ομοιοπαθητική

Η επιστήμη που λατρεύουν οι εναλλακτικοί σαν εμένα. Εφαρμόζεται παντού, ακόμα και στην πολιτική. Αυτές τις λεπτές έννοιες τις αντιλαμβάνονται όσοι λειτουργούν διαισθητικά, αυτοί που λέμε «πιάνουν πουλιά στον αέρα». Αυτές οι σκέψεις γεννήθηκαν εκεί που χάζευα στο ήσυχο δελφικό τοπίο, και μου φάνηκε ότι άκουσα την φωνή του Νίκου Παππά. Για μια στιγμή τσιμπήθηκα και σκέφτηκα, μπα λάθος, δεν είμαι στο προχθές, είμαι στο χθες. Κι όμως αγαπητοί μου, τα αυτιά μου δεν με γελούν. Ήταν ο Νίκος Παππάς. Μια μέρα μετά την μαρτυρική συνεδρίαση στη Βουλή η οποία τον παρέπεμψε με αυξημένη πλειοψηφία στο δικαστικό συμβούλιο, μια μέρα μετά την έντονη δοκιμασία, αυτός που αίρει όλες τις αμαρτίες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μαζί, επέστρεψε στον τόπο του μαρτυρίου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Προχθές έκραξα. Χθες θαύμασα την αντοχή. Επίσης από τότε που άφησε την εξουσία ξαναβρήκε το χρώμα του, (ίσως λιγάκι παραπάνω είν’ η αλήθεια).

Κουρασμένος

Αντιθέτως, αυτός που ήταν φανερά κουρασμένος στην ίδια συνεδρίαση, ήταν ο, «δεν αποφασίζει η κυβέρνηση, αποφασίζει η Βουλή», Γιώργος Γεραπετρίτης. Το, «δεν υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει Βουλή» είναι δόγμα κανονικό, δεν είναι της στιγμής. Εξ ου και τα κυβερνητικά έδρανα ήταν άδεια στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής. Ο ίδιος για να υπογραμμίσει την απουσία της κυβέρνησης από τη διαδικασία είχε καθίσει στα βουλευτικά, και μάλιστα πίσω πίσω. Σηκώθηκε και ζήτησε τον λόγο μετά τον Αλ. Τσίπρα. Απάντησε όμως ως υπουργός. Οι απαντήσεις μαθαίνω πως δεν ικανοποίησαν ιδιαίτερα τους γαλάζιους. Είχε προηγηθεί ένας Τσίπρας που είπε πολλά. «Αυτοπαγιδεύτηκε στη θεωρία του» ήταν μια άποψη.

Προσοχή στο στομάχι

Στην πολιτική, το βασικό όργανο τελικά είναι το στομάχι. Ειδικά στην πολιτική θα έλεγα που είναι από την φύση της πολεμική τέχνη. Έχει σύγκρουση. Δεν κάνει για ευαίσθητους, καλούς και καταξιωμένους καθηγητές. Π.χ. ο Ταραντίλης το κατάλαβε και ξέφυγε από την παγίδα. Άλλοι το αντιλαμβάνονται σιγά σιγά. Επειδή είμαι στις καλές μου γιατί πλησιάζει η μέρα για Δήλο, θα δώσω δωρεάν συμβουλές για γερό στομάχι. Καταρχήν το πρωινό: Κάτι μικρό με κριθάρι, κι αν έχετε και κανένα σύκο. Μεσημεριανό: Ταπεινά ψάρια εποχής, όπως σαρδέλες, και μπαρμπούνια, όσπρια κυρίως φακές, φασόλια, μπιζέλια και κουκιά την άνοιξη, ξηρούς καρπούς, ελιές, λίγο τυρί, αυγά. Για βράδυ φάτε όσο πεινάτε. Κυνήγι όπιου βρείτε πια έτσι όπως τα καταφέρατε (ορτύκια, τσίχλες, ελάφι ότι βρείτε τέλοσπάντων), χοιρινό και μοσχάρι, χοχλιούς. Λαχανικά όσο περισσότερα τόσο καλύτερα: Μαρούλια, αγγούρια, αρακά, βλίτα, αγγινάρες, σπαράγγια, σέλινο, βολβούς και μυριστικά ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, μέντα. Αν βρείτε τρυφερές τσουκνίδες κάντε τις πίτα. Βάλτε σουσάμι στα ψωμιά. Πολλά φρούτα: σύκα, μούρα, κεράσια, δαμάσκηνα ρόδια, μήλα. Για γλυκό κάντε κάτι με μέλι, σύκα και καρύδια. Κρασί του Διονύσου και ελαιόλαδο της ιερής ελιάς. Όλα με μέτρο. Ψητά και βραστά. Θα με θυμηθείτε. Α! Κι όπως ο Γιώργος Προκοπίου στη συνάντηση με τον Κυριάκο, πολύ ύδωρ.

Το φιστίκι της Φθιώτιδας

Κράτησα λίγο χώρο παραπάνω για ένα πολύ ξεχωριστό καρπό: Το κελυφωτό φιστίκι που εσείς οι άσχετοι λέτε «αιγίνης». Καμία σχέση. Οι περισσότεροι μάθανε για τον εξαίσιο καρπό από τον Αλέξανδρο. Ο ωραιότερος είναι του Σπερχειού, εδώ κοντά μου, στη Φθιώτιδα, αλλά δεν σας τα λέει αυτά ο μέγας Σταϊκούρας, τα κρατάει για τον εαυτό του. Χοντρουλά, πολύ νόστιμα, να φτιάξεις ένα πέστο με πένες ν ’απογειωθείς. Η συμβουλή μου στον ΥΠΟΙΚ είναι απλή: Δώσε φιστίκι στον λαό!

Ζει τον μύθο της

Πολύ όμορφη η Πρόεδρος Φώφη στη συνάντηση με στελέχη της ΟΤΟΕ. Άλλωστε και η ίδια από τον τραπεζικό κλάδο προέρχεται, την μεγάλη μας φίλη Εθνική. Οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι την αφήνουν να ζει τον μύθο της.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:55

Μερτς: Ένδειξη αδυναμίας η βία της Τεχεράνης σε βάρος του λαού

10:49

Νέα ρεκόρ για χρυσό και ασήμι με φόντο την αναταραχή σε Fed και Ιράν

10:43

Καρκίνος του προστάτη: χειρουργική θεραπεία με διατήρηση της ποιότητας ζωής

10:39

Πώς αλλάζει το πορνό με την τεχνητή νοημοσύνη

10:23

Ιράν: «Υπό πλήρη έλεγχο» η κατάσταση στη χώρα μετά τα βίαια επεισόδια, λέει ο ΥΠΕΞ

10:14

Έκτακτες κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

10:07

Stellantis: Σταματά τις πωλήσεις plug-in υβριδικών μοντέλων στις ΗΠΑ λόγω χαμηλής ζήτησης

10:02

Τραμπ για Γροιλανδία: Αν δεν την καταλάβουμε εμείς, θα το κάνει η Ρωσία ή η Κίνα

09:56

Η Meta καλεί την Αυστραλία να επανεξετάσει την απαγόρευση των social media για ανήλικους

09:51

Κάλας: Έτοιμη να εισηγηθεί νέες κυρώσεις στο Ιράν η ΕΕ

09:49

Eurobank: Κατέχει συνολικά 5.149.360 ίδιες μετοχές

09:47

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Νέος υπαρχηγός ο αντιστράτηγος Αναστάσιος Παππάς

09:45

O Τραμπ σκληραίνει τον τόνο έναντι της Κούβας - Oργή στην Αβάνα

09:39

Metlen: Εξαγόρασε την NK Trailers – Έκτο εργοστάσιο του M Technologies Hub στο Βόλο

09:32

Οι νικητές των σημαντικότερων κατηγοριών στις Χρυσές Σφαίρες

09:21

ΗΠΑ: Εισαγγελείς ξεκινούν ποινική έρευνα κατά της Fed και του Τζερόμ Πάουελ

09:03

Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις - Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

08:56

Ουκρανία: Nέα αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο - Περισσότερες από 1.000 πολυκατοικίες παραμένουν χωρίς θέρμανση

08:48

Αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων στη Στερεά Ελλάδα λόγω του ψύχους

08:45

Το Ισραήλ και η Γερμανία υπογράφουν συμφωνία ασφαλείας - Στο στόχαστρο το Ιράν

08:36

Λος Άντζελες: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος που έκανε πορεία υπέρ των διαδηλωτών στο Ιράν

08:29

Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δηλώνει διατεθειμένος να συναντηθεί με την προσωρινή πρόεδρο Ροδρίγκες

08:25

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα - Πού θα χιονίσει - Η πρόβλεψη για την Αττική

08:19

Τραμπ: Το Ιράν «θέλει να διαπραγματευτεί» - «Σε εξέλιξη» προετοιμασία για πιθανή συνάντηση

08:17

Η Κάιλι Τζένερ πουλά την ινστραγκραμική έπαυλή της για 48 εκατ. δολάρια

08:14

25 + 1 παράγοντες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Ελληνικής Κτηματαγοράς

08:07

Κάθετος Διάδρομος Αερίου: Η ρυθμιστική ασάφεια «αγκάθι» και για τις επόμενες δημοπρασίες

08:00

Πώς προχωρά η αναδιάρθρωση δικτύου της GAP

07:55

Στη Μαδρίτη σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

07:51

Χρυσές Σφαίρες: Οι νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες