INSIDE OUT

Inside out: Οδηγίες προς πολιτικούς: Κελυφωτό φυστίκι και προσοχή στο στομάχι

16-07-2021 | 07:13
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ομοιοπαθητική

Η επιστήμη που λατρεύουν οι εναλλακτικοί σαν εμένα. Εφαρμόζεται παντού, ακόμα και στην πολιτική. Αυτές τις λεπτές έννοιες τις αντιλαμβάνονται όσοι λειτουργούν διαισθητικά, αυτοί που λέμε «πιάνουν πουλιά στον αέρα». Αυτές οι σκέψεις γεννήθηκαν εκεί που χάζευα στο ήσυχο δελφικό τοπίο, και μου φάνηκε ότι άκουσα την φωνή του Νίκου Παππά. Για μια στιγμή τσιμπήθηκα και σκέφτηκα, μπα λάθος, δεν είμαι στο προχθές, είμαι στο χθες. Κι όμως αγαπητοί μου, τα αυτιά μου δεν με γελούν. Ήταν ο Νίκος Παππάς. Μια μέρα μετά την μαρτυρική συνεδρίαση στη Βουλή η οποία τον παρέπεμψε με αυξημένη πλειοψηφία στο δικαστικό συμβούλιο, μια μέρα μετά την έντονη δοκιμασία, αυτός που αίρει όλες τις αμαρτίες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μαζί, επέστρεψε στον τόπο του μαρτυρίου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Προχθές έκραξα. Χθες θαύμασα την αντοχή. Επίσης από τότε που άφησε την εξουσία ξαναβρήκε το χρώμα του, (ίσως λιγάκι παραπάνω είν’ η αλήθεια).

Κουρασμένος

Αντιθέτως, αυτός που ήταν φανερά κουρασμένος στην ίδια συνεδρίαση, ήταν ο, «δεν αποφασίζει η κυβέρνηση, αποφασίζει η Βουλή», Γιώργος Γεραπετρίτης. Το, «δεν υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει Βουλή» είναι δόγμα κανονικό, δεν είναι της στιγμής. Εξ ου και τα κυβερνητικά έδρανα ήταν άδεια στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής. Ο ίδιος για να υπογραμμίσει την απουσία της κυβέρνησης από τη διαδικασία είχε καθίσει στα βουλευτικά, και μάλιστα πίσω πίσω. Σηκώθηκε και ζήτησε τον λόγο μετά τον Αλ. Τσίπρα. Απάντησε όμως ως υπουργός. Οι απαντήσεις μαθαίνω πως δεν ικανοποίησαν ιδιαίτερα τους γαλάζιους. Είχε προηγηθεί ένας Τσίπρας που είπε πολλά. «Αυτοπαγιδεύτηκε στη θεωρία του» ήταν μια άποψη.

Προσοχή στο στομάχι

Στην πολιτική, το βασικό όργανο τελικά είναι το στομάχι. Ειδικά στην πολιτική θα έλεγα που είναι από την φύση της πολεμική τέχνη. Έχει σύγκρουση. Δεν κάνει για ευαίσθητους, καλούς και καταξιωμένους καθηγητές. Π.χ. ο Ταραντίλης το κατάλαβε και ξέφυγε από την παγίδα. Άλλοι το αντιλαμβάνονται σιγά σιγά. Επειδή είμαι στις καλές μου γιατί πλησιάζει η μέρα για Δήλο, θα δώσω δωρεάν συμβουλές για γερό στομάχι. Καταρχήν το πρωινό: Κάτι μικρό με κριθάρι, κι αν έχετε και κανένα σύκο. Μεσημεριανό: Ταπεινά ψάρια εποχής, όπως σαρδέλες, και μπαρμπούνια, όσπρια κυρίως φακές, φασόλια, μπιζέλια και κουκιά την άνοιξη, ξηρούς καρπούς, ελιές, λίγο τυρί, αυγά. Για βράδυ φάτε όσο πεινάτε. Κυνήγι όπιου βρείτε πια έτσι όπως τα καταφέρατε (ορτύκια, τσίχλες, ελάφι ότι βρείτε τέλοσπάντων), χοιρινό και μοσχάρι, χοχλιούς. Λαχανικά όσο περισσότερα τόσο καλύτερα: Μαρούλια, αγγούρια, αρακά, βλίτα, αγγινάρες, σπαράγγια, σέλινο, βολβούς και μυριστικά ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, μέντα. Αν βρείτε τρυφερές τσουκνίδες κάντε τις πίτα. Βάλτε σουσάμι στα ψωμιά. Πολλά φρούτα: σύκα, μούρα, κεράσια, δαμάσκηνα ρόδια, μήλα. Για γλυκό κάντε κάτι με μέλι, σύκα και καρύδια. Κρασί του Διονύσου και ελαιόλαδο της ιερής ελιάς. Όλα με μέτρο. Ψητά και βραστά. Θα με θυμηθείτε. Α! Κι όπως ο Γιώργος Προκοπίου στη συνάντηση με τον Κυριάκο, πολύ ύδωρ.

Το φιστίκι της Φθιώτιδας

Κράτησα λίγο χώρο παραπάνω για ένα πολύ ξεχωριστό καρπό: Το κελυφωτό φιστίκι που εσείς οι άσχετοι λέτε «αιγίνης». Καμία σχέση. Οι περισσότεροι μάθανε για τον εξαίσιο καρπό από τον Αλέξανδρο. Ο ωραιότερος είναι του Σπερχειού, εδώ κοντά μου, στη Φθιώτιδα, αλλά δεν σας τα λέει αυτά ο μέγας Σταϊκούρας, τα κρατάει για τον εαυτό του. Χοντρουλά, πολύ νόστιμα, να φτιάξεις ένα πέστο με πένες ν ’απογειωθείς. Η συμβουλή μου στον ΥΠΟΙΚ είναι απλή: Δώσε φιστίκι στον λαό!

Ζει τον μύθο της

Πολύ όμορφη η Πρόεδρος Φώφη στη συνάντηση με στελέχη της ΟΤΟΕ. Άλλωστε και η ίδια από τον τραπεζικό κλάδο προέρχεται, την μεγάλη μας φίλη Εθνική. Οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι την αφήνουν να ζει τον μύθο της.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Qualcomm: Απώλειες άνω του 4% μετά την αδύναμη πρόβλεψη για τα κέρδη

23:48

Meta: Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη, εκτόξευση 55% στις δαπάνες - «Βουτιά» 6% της μετοχής

23:34

Microsoft: Ισχυρότερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα τριμήνου - Τα ετήσια έσοδα του Azure ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολ.

23:17

Wall Street: «Γκρεμίστηκε» 1.150 μονάδες ο Dow καθώς η Fed έστειλε υψηλότερα τα ομόλογα

23:10

Ερντογάν: Καμία επίλυση του Κυπριακού χωρίς την αποδοχή των θέσεων για τους Τουρκοκυπρίους

23:10

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2025-2026

22:48

AtmoHub: Παρακολούθηση καπνού από την πυρκαγιά σε Κρήτη, Λέσβο και Τουρκία - Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν

22:31

Πυρκαγιά σε χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο Αττικής

22:24

Χρυσός: Η Fed «έσβησε» τις απώλειες και έφερε κέρδη πάνω από 1%

22:08

Σε κατάσταση ξηρασίας πάνω από το 50% της Αγγλίας - Ξηρότερος μήνας στην ιστορία ο Ιούλιος

21:57

Γουόρς: H Fed «δεν θα διστάσει» να αναλάβει δράση για τον πληθωρισμό

21:56

Γαλλία: Καύσωνας και άνεμοι τροφοδοτούν τη φωτιά στη Ζιρόντ - 126 τραυματίες πυροσβέστες

21:55

Αιγαίο: 6 παραβιάσεις εναέριου χώρου και 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη

21:43

Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά 4 θάνατοι μέσα στο 2026 - 21 κρούσματα σε μία εβδομάδα

21:26

«Ράλι» σχεδόν 8% για το Brent - Εκτοξεύεται ξανά πάνω από τα 90 δολ. μετά τις νέες απειλές Τραμπ

21:20

Ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

21:12

Γερμανία: Συγγνώμη Μερτς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα CDU/CSU – Υποσχέθηκε καλύτερη επικοινωνία

21:01

Fed: Αμετάβλητα αλλά χωρίς ομοφωνία τα επιτόκια - Ποιοι και γιατί μειοψήφησαν

20:51

Πετρέλαιο: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2018 τα αμερικανικά αποθέματα αργού

20:37

Το Κρεμλίνο επιτρέπει σε αντιπολεμικό κόμμα να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές

20:35

Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στο Πλωμάρι Λέσβου - Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο

20:28

Γερουσιαστές ζητούν να ερευνηθεί η «πρώιμη πρόσβαση» επενδυτών στις αναρτήσεις Τραμπ

20:15

e-ΕΦΚΑ: Επιστρέφονται 1,77 εκατ. ευρώ σε 491 εργαζόμενους συνταξιούχους

20:02

Lufthansa και Air France-KLM υπέβαλαν στο «παρά 5» προσφορές για την πορτογαλική TAP

19:49

Τουρνάς: «Σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί την απώλεια δύο ανθρώπων του»

19:45

Το μεγάλο στοίχημα των Βρυξελλών: Η μεταμόρφωση του Ευρωπαίου αποταμιευτή

19:44

ΗΠΑ: Ο Φάουτσι αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία για την Covid-19 - Απειλείται με παραπομπή στη Δικαιοσύνη

19:39

Αίγυπτος: Έκρηξη στο λιμάνι Νταμιέτα, αναφορές για πλήγμα drone σε αμερικανικό τάνκερ

19:35

Τουρκία για Κυπριακό: Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες και επιμονή στην «κυριαρχική ισότητα»

19:25

Ευρωαγορές: H γεωπολιτική ένταση έφερε απώλειες - «Βουτιά» 11% η Hermès, «εκτίναξη» 17% η Kering