INSIDE OUT

Inside Out: Το Ελ Πάσο των δημάρχων, ο καφές με Αρκά και η κομψή Δόμνα

07-07-2021 | 07:17
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Καφές με Αρκά

Έσφιξαν τα γάλατα, που λένε και δίπλα στον θεσσαλικό κάμπο οι βοσκοί. Τώρα, γάλατα στο Μαξίμου, μην φανταστείτε τα γάλατα που εννοούν οι βοσκοί. Κάτι σε σόγια, κάτι σε lact free, κάτι σε βρώμη, άντε και αμύγδαλο για κανέναν μερακλή vegan, στον πρωινό καφέ. Στα λιπαρά light, όμως η αγωνία full για τη «δέλτα». Καμιά φορά που ξεχνιέμαι με τα 90λεπτα ύπνου και μένω ξύπνια λίγο περισσότερο, συνδέομαι και τους χαζεύω λιγάκι. Να, χθες, είχε ενδιαφέρον. Είχαν βάλει κάτω το σκίτσο του Αρκά και συζητούσαν τι θα κάνουν.

Διχάστηκαν

Υπήρξε διχασμός. Άλλοι έλεγαν καμία ανοχή στους ανεμβολίαστους. Άλλοι έλεγαν ότι το μαστίγιο φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Προσπάθησα να επικεντρωθώ, αλλά το 5G μου δημιουργεί προβλήματα τελευταία, - ντρέπομαι που το λέω αλλά είναι μια αλήθεια. Κατέληξαν να το πάνε λάου λάου και, σπίτι σπίτι και, σποτάκι σποτάκι και δεσμεύτηκαν ο καθένας να φέρει τουλάχιστον έναν influencer να υποστηρίξει τον εμβολιασμό. Τι να πω; Εύχομαι τουλάχιστον να ‘ναι τραγουδιστές, ν’ ακούσουμε και κάτι ωραίο. Καλοκαίρι είναι που να πάρει.

Σφάζονται

Πέρα από τον διχασμό, για την τακτική αντιμετώπισης όσων δεν εμβολιάζονται, το κλίμα παραμένει δροσερό και ευχάριστο στην Ηρώδου Αττικού. Οι δημοσκοπήσεις πρίμα, ο Συριζα σταθερά προβληματικά, το Κιναλ ακίνητο κλπ δημιουργούν προϋποθέσεις για πολιτική σταθερότητα. Τα γάλατα, είπαμε, σφίγγουν φυσικά από την πίεση της «δέλτα», αλλά όχι τόσο ώστε να εκραγεί η χυτρα. Αντίθετα με άλλους, που «σφάζονται», οι ένοικοι στο ΜΜ νιώθουν καλά μεταξύ τους. Ναι ξέρω, φτάσατε μέχρι εδώ κι ακόμα να διαβάσετε ποιοι σφάζονται. Οι γείτονες δήμαρχοι πέριξ του Ελληνικού, αγαπητοί μου σφάζονται. Γλυφάδα και Ελληνικό, Ελληνικό και Γλυφάδα, Παπανικολάου- Κωσταντάτος, Κωσταντάτος και Παπανικολάου. Τους βλέπω σε λίγο σε μονομαχία τα χαράματα στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, πριν τον ξηλώσουν οι μπουλντόζες του Άδωνι. Πόντο-πόντο μετρούν την γη, βλέπουν χάρτες, ξεθάβουν αποφάσεις, μιλάμε για Ελ Πάσο κανονικό στο ελ Ντοράντο του ωραιότερου φιλέτου της Μεσογείου. Ειλικρινά, δεν ξέρω πως θα καταλήξει.

Τον «έδωσε» κανονικά

Μένοντας στο κεφάλαιο «δήμαρχοι», στέκομαι στους δημόσιους επαίνους του δημάρχου Τήνου προς το πρόσωπο του ίδιου του Πρωθυπουργού, για το θέμα υδροδότησης του νησιού. «Μετά από προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα, υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του, και να τονίσω ότι εργαζόμαστε με σοβαρότητα και συνέπεια για την οριστική λύση του προβλήματος με την προμήθεια νέας αφαλάτωσης για την πόλη, με έργα βελτίωσης δικτύου ύδρευσης με αντικατάσταση υφιστάμενων σωληνώσεων, καθώς και έργα για την υδατική θωράκιση των κοινοτήτων μας», έγραψε στα σόσιαλ, αυτή την μάστιγα, ο δήμαρχος, με περίσσευμα καρδιάς και ειλικρίνεια. Από κάτω οι δημότες έκαναν αυτόματα το κλασικό: διχάστηκαν. Πολλοί χειροκρότησαν. Άλλοι, επισήμαναν ότι στο νησί που δεν έχει νερό το καλοκαίρι, αυξήθηκαν οι πισίνες. Θέμα χρόνου να γίνουν Μύκονος κι αυτοί. Σιγά μην κάτσω να σκάσω. Εμένα το νησί μου είναι η Δήλος. Can’ t wait. Κάπου εκεί σε λίγες μέρες με την άδεια του Διευθυντή έφυγα! Φυσικά φιλοξενούμενη του κολλητού μου του Απόλλωνα. Κάνουμε κάτι ξενύχτια!

Γκίκας ο προοδευτικός

Υπερκομματική αποδοχή, που φτάνει ακόμα και στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μου λένε ο Γκίκας Χαρδούβελης, που ανακοινώθηκε χθες βράδυ στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας. Καλά, εννοείται πως οι τράπεζες είναι το μυστικό μου φόρτε. Την ώρα που εμείς ιδρύαμε στην Δήλο, την πρώτη τράπεζα του κόσμου μετά το τέλος των Περσικών Πολέμων το 478 π.Χ., με επενδυτές τα μέλη της Δηλιακής Συμμαχίας, ο υπόλοιπος κόσμος αντάλλασσε αυγά με μαλλί. Ενημερώνω λοιπόν, ότι ο Γκίκας που χαρακτηρίζεται από μεθοδικότητα, στρατηγική ενόραση και επιμονή στο fact checking, απολαμβάνει εκτίμησης στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ακόμα και σε κομμάτια του Συριζα. Πλην «Ομπρέλας» και 53+ που βγάζουν σπυριά γενικώς με οτιδήποτε της περιόδου Παπαδήμου. Και Φλαμπουράρη, που έβαλε πλερέζες, αλλά για άλλους λόγους.

Κομψή και μόνη

Κλείνω μένοντας στην πολιτική, την οποία συνδυάζω με τη μόδα. Έλαμψε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στο Ηρώδειο κι όχι μόνο επειδή απέσπασε πρόσφατα εύσημα για την αναδοχή. Την προσοχή μου όμως τράβηξε κάτι στο χέρι της, και αναγκάστηκα να ρωτήσω την φίλη μου στου Dior. Κάτι με φτερά. Όπως μου είπε, πρόκειται για μικρό χαριτωμένο cross body, από τη νέα σειρά της Αλεξάνδρας Τσουκαλά, που μπορεί να βρει κανείς στο Met και στο MOMA της Nέας Υόρκης και στο Μπενάκη. Η Maria, μου συνέστησε να τα δω στο Pinterest. Στη Δόμνα το έκανε δώρο η Αλεξάνδρα, καθώς είναι νονά της. Υπενθυμίζω ότι μπαμπάς της Τσουκαλά είναι ο σπουδαίος Άρης Κωνσταντινίδης και μαμά της η επίσης σπουδαία Ναταλία Μελά. Θέλω ένα τέτοιο για την Δήλο. Σε μπλε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:46

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι θα επισκεφθεί την Ουγγαρία τον Μάιο

14:42

«Χαμηλές πτήσεις» και ζημιές στο α' τρίμηνο για την American Airlines - Το guidance στηρίζει τη μετοχή

14:28

Goldman Sachs: Σε επίπεδα ρεκόρ θα φτάσουν τα buybacks και οι διανομές μερισμάτων στην Ευρώπη

14:09

Στα δικαστήρια ο Φλώρος για την απολογία του - Αρνείται την κατηγορία

13:58

Λος Άντζελες: 93 συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο campus του USC

13:56

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες και πάλι τα έργα του Flyover Θεσσαλονίκης

13:56

Προσφορά 39 δισ. δολαρίων για την Anglo American από την BHP

13:52

ΟΟΣΑ: 4 στα 10 ευρώ από μισθούς πάνε σε φόρους και εισφορές στην Ελλάδα

13:48

ΙΣΝ: Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων στα μέσα Μαΐου με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία

13:44

Novibet: Ενεργός υποστηρικτής της ελληνικής τεχνολογικής κοινότητας

13:42

ΤτΕ: Αποκλιμακώθηκαν οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα - Παραμένουν προκλήσεις

13:39

ΥΠΑΑΤ: Εντός της Μ. Εβδομάδας οι καταβολές των κοινοτικών ενισχύσεων στους δικαιούχους

13:30

Αστικά λεωφορεία μηδενικών εκπομπών έως το 2035 στην ΕΕ

13:28

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου

13:17

Ferryscanner: Οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί της χώρας

13:15

Ισπανία: Γιατί ο πρωθυπουργός Σάντσεθ προχώρησε σε αναστολή των δημόσιων καθηκόντων του

13:06

Στα 39,61 δισ. ευρώ τα εισοδήματα των νοικοκυριών το δ' τρίμηνο του 2023

13:04

Η Βενετία γίνεται η πρώτη πόλη με «εισιτήριο εισόδου» - Ποιοι εξαιρούνται από την πληρωμή

13:04

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

13:01

Χρ. Παπακωσταντίνου: Έτοιμη η ΤτΕ να αναλάβει την εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

12:59

ΗΠΑ: Όρια στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

12:56

Αυξημένες κατά 5,9% οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Μάρτιο

12:55

Έρευνα για την εκχωμάτωση και επίστρωση του σημείου του δυστυχήματος στα Τέμπη

12:42

Συνάντηση Ζελένσκι με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών στο Κίεβο

12:35

Προθεσμία έως το 2035 από την Ευρώπη για την σωστή επεξεργασία των αστικών λυμάτων

12:27

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,1% παρουσίασε η δύναμη του εμπορικού στόλου τον Φεβρουάριο

12:25

ΕΥΔΑΠ: Οι επενδύσεις, τα τιμολόγια, τα επεκτατικά σχέδια και η ενέργεια

12:23

Προχωρά η κατασκευή του έργου Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης

12:15

Ζαχάροβα: Συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας δεν έχουν νόημα

12:07

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας