INSIDE OUT

INSIDE OUT: Το φάντασμα του “Κεράνη”, ο Λαλιώτης και η Αστυπάλαια

02-06-2021 | 07:46
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ετοιμάζομαι πυρετωδώς για την Κυριακή 6 Ιουνίου. Μένω συνέχεια μέσα. Θέλω να είμαι χλωμή, να φαίνονται μόνο οι σκούροι βοστρύχοι και τα φρύδια, όταν όλα τα φώτα του γνωστού και αγνώστου κόσμου θα στραφούν στο Μαντείο μου. Θα είναι η υπέροχη ώρα που πέφτει το φως, όταν θα ξεκινήσει ο Θεόδωρος Κουρεντζής να διευθύνει την ορχήστρα musicAeterna στη Συμφωνία υπ’ αριθμ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92, την πιο οργιαστική, διονυσιακή, χορευτική από όλες τις Συμφωνίες του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Προς τιμήν του, θα γίνει μια μουσική σκυταλοδρομία με τις εννέα Συμφωνίες που έγραψε, η οποία θα ξεκινήσει στις 2μ.μ. στη Βόννη, (την γενέτειρα), και θα περάσει σταδιακά από Ελσίνκι, Λουξεμβούργο, Πράγα, Λουγκάνο, Δελφούς, Στρασβούργο, για να καταλήξει στη Βιέννη, (όπου και πέθανε), με την αγαπημένη μου Ενάτη. Δεν έχω χρόνο. Θα σας πω τα νέα γρήγορα όπως μου έρχονται. Καταρχήν το νου σας. Περνάει κοντά στην γη ο αστεροειδής 2021 ΚΤ1. Είναι περίπου 183 μέτρα και βρίσκεται εντός 7,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Όμως ποτέ δεν ξέρεις. Καμιά φορά ούτε κι εγώ.

Θα περπατήσει στους Μύλους

Σήμερα, ο ψηλός που διοικεί την χώρα, νομίζω Κυριάκος, θα βρεθεί στο νησί της Αστυπάλαιας. Θα είναι το πρώτο ‘ηλεκτρικό’ νησί. Για την παρουσίαση του project έχουν κατέβει γερμανικά φύλα της VW από τον Βορά. Ο Ροδίτης επισκέπτης μου, μου είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας τα φύλα αυτά, γνωστοί τυπολάτρες, δούλευαν μέχρι τα μεσάνυχτα στους στενούς δρόμους κάνοντας συνέχεια δοκιμές, πάνω στο script, που θα δει όλος ο κόσμος σήμερα. Όμως χθες το πρωί είχαν εξαφανιστεί. Λογικό. Έκαναν την δουλειά κι έτρεξαν στις παραλίες! Ένα κομμάτι του σεναρίου είναι ο Κυριάκος, μαζί με τον εκπρόσωπο της VW, τον μόνιμο απεσταλμένο των φυλών στην Αθήνα, νομίζω τον λένε Πρέσβη, κι έναν υψηλό ακόλουθο του πρώτου, ονόματι Κώστας Φραγκογιάννης με αδιαπέραστο ύφος, θα περπατήσουν από τους Μύλους μέχρι την Χώρα. Τι να πω. Αφού το αποφάσισαν.

Φαντάζομαι θα τους παρακολουθούν με ενδιαφέρον οι Κ. Σκρέκας, Γ. Κεφαλογιάννης, Α. Σκέρτσος, και Στ. Πέτσας από την ταβέρνα στους Μύλους. Στόχος όλου αυτού είναι να μείνουν στο νησί 28 ηλεκτρικά ΙΧ και υποδομές, και φωτοβολταϊκά. Επικροτώ, αν και το ένστικτό μου λέει να ‘χω το νου μου με τα γερμανικά φύλα γενικώς. Ιστορικά, είτε με την βία, είτε με την οικονομική ισχύ, έχουν επιδείξει ισχυρές επεκτατικές τάσεις.

Οι πλατφόρμες του Κουρμούση

Στην Αθήνα τώρα, γίνεται της Γέφυρας και της Πλατφόρμας το κάγκελο. Όργιο εργασιών. Χθες εγκαινιάστηκε άλλη μια πλατφόρμα, που μέσα της έχει ΚΑΙ γέφυρες. Μου τα είπε όλα το φάντασμα του παλιού εργοστασίου Κεράνη στην οδό Πειραιώς. Για την ακρίβεια, η σκιά του φαντάσματος που ήξερα. Γιατί ο Φώτης Κουρμούσης, που μπήκε στο στοιχειωμένο κτίριο πρώτος το 2016 , έκανε εξορκισμό. Και το 'διωξε. Κι έχει μείνει το φάντασμα τώρα μια σκιά. Το πραγματικό φάντασμα με το οποίο μονομαχεί καθημερινά είναι αυτό του Ιδιωτικού Χρέους. Όμως εμένα μ‘ ενδιαφέρει το κτίριο. Για τα χρέη, ας ασχοληθούν οι αλγόριθμοι κι ο Κουρμούσης.

Το φάντασμα του Λαλιώτη

Ο Κώστας Λαλιώτης, το ‘φάντασμα’ του παλιού ΠΑΣΟΚ, οραματίστηκε κάποτε να μεταφέρει στον Κεράνη το υπουργείο του. Έφτιαξε το κτίριο κούκλα. Απέτυχε παταγωδώς. Μη νομίζετε ότι κάνουν κουμάντο οι υπουργοί. Οι ‘από κάτω’ αποφασίζουν. Μετά , είπαν να μεταφέρουν εκεί τα Δικαστήρια του Πειραιά. Ξεσηκώθηκαν όλοι. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ίδιο. Έξι υπουργοί μετά τον σκοτεινό μάγο Λαλιώτη προσπάθησαν ανεπιτυχώς. Δώδεκα χρόνια έμεινε μόνο του το φάντασμα στο κτίριο. Μέχρι που ήρθε ο Κουρμούσης, και μπήκε το ’16. Ο μόνος που είχε μακριά μαλλιά, πιασμένα κοτσίδα. Ίσως γι’ αυτό να τα κατάφερε. Μπήκε μέσα και δεν μίλαγε σε κανέναν. Ηρεμα και αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά. Το ’16, έφτιαξε τις πρώτες ψηφιακές υπογραφές. Το ’17, την πρώτη πλατφόρμα διασύνδεσης Δημοσίου-Τραπεζών. Το ’18 συνδέθηκε και το υπ. Δικαιοσύνης, και ο νόμος Κατσέλη, που μέχρι τότε ήταν χειροκίνητος τον κάνανε ηλεκτρικό.

Τέλος χρόνου, τέλος οι δικαιούχοι του Ν. Κατσέλη

Ίσως με το νόμο Κατσέλη να το παράκαναν κάπως, γιατί μαθαίνω πως όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις του, αντί να δικαστούν σε 15 χρόνια θα κάνουν έξι μήνες. Αυτό σημαίνει, όπως μου λέει το φάντασμα του Κεράνη, πως τέλος του έτους, τέλος για τους δανειολήπτες. Τυχεροί οι άνθρωποι να ξεμπερδέψουν. Άλλωστε οι πονηροί που μπήκαν στο νόμο, με το που τον έκανε ο Κουρμούσης «ηλεκτρικό» , την έκαναν τρέχοντας. 2.000 ακριβώς παραιτήθηκαν από το νόμο την προηγούμενη μέρα.

Ποιος κάνει ντους στο μπάνιο του Λαλιώτη

Ξαναγυρνώ στο Κεράνη. Το ’19 εκεί έγινε η πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία. Το 2020 έπεσε η πρώτη Γέφυρα (Γέφυρα Ι). Το 2021 η Γέφυρα ΙΙ. Ο Κουρμούσης πια δεν είναι μόνος στο κτίριο-φάντασμα. Τώρα γέμισε. Πήγε η Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, η Β’ ΥΠΕ του υπ. Υγείας, η ομάδα ΔΙΑΣ, και τέλος ήρθε το Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αχ. Που είναι ο Λαλιώτης να καμαρώσει το γραφείο υπουργού στον 4ο όροφο, που είχε φτιάξει με σεβασμό και μεγαλοπρέπεια, και σαλόνι, και μπάνιο με ντους και τα πάντα όλα, να το απολαμβάνει σήμερα ένας Νότης Μηταράκης…Αλλά είπαμε. Μάγος ήταν. Όχι Πυθία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Βρετανία: Ο Πούτιν πρέπει να ενέκρινε την δηλητηρίαση το 2018 του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σκριπάλ

23:45

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

23:35

Κομισιόν: Παρουσίασε σχέδιο για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ

23:25

ΗΠΑ, ΛΔ Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία

23:12

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street εν αναμονή της Fed

23:03

ΕΜΥ: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

22:48

Το Μιλάνο απαγορεύει τις κλειδοθήκες αυτοεξυπηρέτησης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

22:35

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron

22:19

Γερμανία: Ο Μερτς θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το συνταξιοδοτικό

22:06

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο

21:52

To bitcoin ακόμη και στα 170.000 δολάρια βλέπει η JPMorgan

21:46

Οριακή άνοδος για τον χρυσό - Στο επίκεντρο η Fed

21:35

Drones εντοπίστηκαν κοντά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Ζελένσκι στο Δουβλίνο

21:24

Υπ. Εργασίας: Σύσταση για λήψη μέτρων προστασίας εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

21:16

Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές, λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής

21:15

Μπλόκο αγροτών: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

21:11

Η Ρωσία απαγόρευσε τα Snapchat και FaceTime

21:06

Το Ισραήλ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Eurovision - Αποσύρονται 4 χώρες

20:50

Κακοκαιρία «Byron»: Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης

20:39

Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας

20:32

Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Οι καινοτομίες, οι αλλαγές και οι 23 άξονες

20:25

Γερμανία: 5 Eurofighter και 150 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Πολωνία

20:15

Η Nvidia έχει ένα… πρόβλημα με το χρήμα - Είναι πολύ!

20:04

Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα από ρωσικές επιθέσεις

19:55

Meteo: Στην NA Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως σήμερα το μεσημέρι

19:44

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο ΥΜΑΘ

19:39

Στα 3,7 δισ. ευρώ οι καταβολές προς τους αγρότες το 2025

19:33

Spiegel: Μακρόν και Μερτς εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στην πίεση των ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία

19:28

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες - Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές της ΔΥΠΑ

19:26

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος και στην οδό Πειραιώς