INSIDE OUT

INSIDE OUT: Το φάντασμα του “Κεράνη”, ο Λαλιώτης και η Αστυπάλαια

02-06-2021 | 07:46
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ετοιμάζομαι πυρετωδώς για την Κυριακή 6 Ιουνίου. Μένω συνέχεια μέσα. Θέλω να είμαι χλωμή, να φαίνονται μόνο οι σκούροι βοστρύχοι και τα φρύδια, όταν όλα τα φώτα του γνωστού και αγνώστου κόσμου θα στραφούν στο Μαντείο μου. Θα είναι η υπέροχη ώρα που πέφτει το φως, όταν θα ξεκινήσει ο Θεόδωρος Κουρεντζής να διευθύνει την ορχήστρα musicAeterna στη Συμφωνία υπ’ αριθμ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92, την πιο οργιαστική, διονυσιακή, χορευτική από όλες τις Συμφωνίες του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Προς τιμήν του, θα γίνει μια μουσική σκυταλοδρομία με τις εννέα Συμφωνίες που έγραψε, η οποία θα ξεκινήσει στις 2μ.μ. στη Βόννη, (την γενέτειρα), και θα περάσει σταδιακά από Ελσίνκι, Λουξεμβούργο, Πράγα, Λουγκάνο, Δελφούς, Στρασβούργο, για να καταλήξει στη Βιέννη, (όπου και πέθανε), με την αγαπημένη μου Ενάτη. Δεν έχω χρόνο. Θα σας πω τα νέα γρήγορα όπως μου έρχονται. Καταρχήν το νου σας. Περνάει κοντά στην γη ο αστεροειδής 2021 ΚΤ1. Είναι περίπου 183 μέτρα και βρίσκεται εντός 7,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Όμως ποτέ δεν ξέρεις. Καμιά φορά ούτε κι εγώ.

Θα περπατήσει στους Μύλους

Σήμερα, ο ψηλός που διοικεί την χώρα, νομίζω Κυριάκος, θα βρεθεί στο νησί της Αστυπάλαιας. Θα είναι το πρώτο ‘ηλεκτρικό’ νησί. Για την παρουσίαση του project έχουν κατέβει γερμανικά φύλα της VW από τον Βορά. Ο Ροδίτης επισκέπτης μου, μου είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας τα φύλα αυτά, γνωστοί τυπολάτρες, δούλευαν μέχρι τα μεσάνυχτα στους στενούς δρόμους κάνοντας συνέχεια δοκιμές, πάνω στο script, που θα δει όλος ο κόσμος σήμερα. Όμως χθες το πρωί είχαν εξαφανιστεί. Λογικό. Έκαναν την δουλειά κι έτρεξαν στις παραλίες! Ένα κομμάτι του σεναρίου είναι ο Κυριάκος, μαζί με τον εκπρόσωπο της VW, τον μόνιμο απεσταλμένο των φυλών στην Αθήνα, νομίζω τον λένε Πρέσβη, κι έναν υψηλό ακόλουθο του πρώτου, ονόματι Κώστας Φραγκογιάννης με αδιαπέραστο ύφος, θα περπατήσουν από τους Μύλους μέχρι την Χώρα. Τι να πω. Αφού το αποφάσισαν.

Φαντάζομαι θα τους παρακολουθούν με ενδιαφέρον οι Κ. Σκρέκας, Γ. Κεφαλογιάννης, Α. Σκέρτσος, και Στ. Πέτσας από την ταβέρνα στους Μύλους. Στόχος όλου αυτού είναι να μείνουν στο νησί 28 ηλεκτρικά ΙΧ και υποδομές, και φωτοβολταϊκά. Επικροτώ, αν και το ένστικτό μου λέει να ‘χω το νου μου με τα γερμανικά φύλα γενικώς. Ιστορικά, είτε με την βία, είτε με την οικονομική ισχύ, έχουν επιδείξει ισχυρές επεκτατικές τάσεις.

Οι πλατφόρμες του Κουρμούση

Στην Αθήνα τώρα, γίνεται της Γέφυρας και της Πλατφόρμας το κάγκελο. Όργιο εργασιών. Χθες εγκαινιάστηκε άλλη μια πλατφόρμα, που μέσα της έχει ΚΑΙ γέφυρες. Μου τα είπε όλα το φάντασμα του παλιού εργοστασίου Κεράνη στην οδό Πειραιώς. Για την ακρίβεια, η σκιά του φαντάσματος που ήξερα. Γιατί ο Φώτης Κουρμούσης, που μπήκε στο στοιχειωμένο κτίριο πρώτος το 2016 , έκανε εξορκισμό. Και το 'διωξε. Κι έχει μείνει το φάντασμα τώρα μια σκιά. Το πραγματικό φάντασμα με το οποίο μονομαχεί καθημερινά είναι αυτό του Ιδιωτικού Χρέους. Όμως εμένα μ‘ ενδιαφέρει το κτίριο. Για τα χρέη, ας ασχοληθούν οι αλγόριθμοι κι ο Κουρμούσης.

Το φάντασμα του Λαλιώτη

Ο Κώστας Λαλιώτης, το ‘φάντασμα’ του παλιού ΠΑΣΟΚ, οραματίστηκε κάποτε να μεταφέρει στον Κεράνη το υπουργείο του. Έφτιαξε το κτίριο κούκλα. Απέτυχε παταγωδώς. Μη νομίζετε ότι κάνουν κουμάντο οι υπουργοί. Οι ‘από κάτω’ αποφασίζουν. Μετά , είπαν να μεταφέρουν εκεί τα Δικαστήρια του Πειραιά. Ξεσηκώθηκαν όλοι. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ίδιο. Έξι υπουργοί μετά τον σκοτεινό μάγο Λαλιώτη προσπάθησαν ανεπιτυχώς. Δώδεκα χρόνια έμεινε μόνο του το φάντασμα στο κτίριο. Μέχρι που ήρθε ο Κουρμούσης, και μπήκε το ’16. Ο μόνος που είχε μακριά μαλλιά, πιασμένα κοτσίδα. Ίσως γι’ αυτό να τα κατάφερε. Μπήκε μέσα και δεν μίλαγε σε κανέναν. Ηρεμα και αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά. Το ’16, έφτιαξε τις πρώτες ψηφιακές υπογραφές. Το ’17, την πρώτη πλατφόρμα διασύνδεσης Δημοσίου-Τραπεζών. Το ’18 συνδέθηκε και το υπ. Δικαιοσύνης, και ο νόμος Κατσέλη, που μέχρι τότε ήταν χειροκίνητος τον κάνανε ηλεκτρικό.

Τέλος χρόνου, τέλος οι δικαιούχοι του Ν. Κατσέλη

Ίσως με το νόμο Κατσέλη να το παράκαναν κάπως, γιατί μαθαίνω πως όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις του, αντί να δικαστούν σε 15 χρόνια θα κάνουν έξι μήνες. Αυτό σημαίνει, όπως μου λέει το φάντασμα του Κεράνη, πως τέλος του έτους, τέλος για τους δανειολήπτες. Τυχεροί οι άνθρωποι να ξεμπερδέψουν. Άλλωστε οι πονηροί που μπήκαν στο νόμο, με το που τον έκανε ο Κουρμούσης «ηλεκτρικό» , την έκαναν τρέχοντας. 2.000 ακριβώς παραιτήθηκαν από το νόμο την προηγούμενη μέρα.

Ποιος κάνει ντους στο μπάνιο του Λαλιώτη

Ξαναγυρνώ στο Κεράνη. Το ’19 εκεί έγινε η πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία. Το 2020 έπεσε η πρώτη Γέφυρα (Γέφυρα Ι). Το 2021 η Γέφυρα ΙΙ. Ο Κουρμούσης πια δεν είναι μόνος στο κτίριο-φάντασμα. Τώρα γέμισε. Πήγε η Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, η Β’ ΥΠΕ του υπ. Υγείας, η ομάδα ΔΙΑΣ, και τέλος ήρθε το Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αχ. Που είναι ο Λαλιώτης να καμαρώσει το γραφείο υπουργού στον 4ο όροφο, που είχε φτιάξει με σεβασμό και μεγαλοπρέπεια, και σαλόνι, και μπάνιο με ντους και τα πάντα όλα, να το απολαμβάνει σήμερα ένας Νότης Μηταράκης…Αλλά είπαμε. Μάγος ήταν. Όχι Πυθία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:28

Κοντογεώργης: Να μην επιτρέψουμε την αναβίωση του λαϊκισμού

13:04

Συντάξεις: Μικρότερα ποσά και αργότερα θα λαμβάνουν οι Έλληνες - Στοίχημα η ενίσχυση γεννήσεων και εισοδημάτων

12:58

Τριαντόπουλος: 260 εκατ. δόθηκαν σε δικαιούχους κρατικής αρωγής τα τελευταία τρία χρόνια

12:37

Στον Άγιο Δημήτριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ακρίβεια» 

12:28

FAZ: Ιράν και Ισραήλ φαίνεται να απεύχονται την κλιμάκωση

12:11

Εντοπίστηκε κουτί με 200.000 πλαστά δολάρια σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

11:58

Κασσελάκης: Ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

11:37

Συστήνονται Αγροτικά Τμήματα σε 45 Επιμελητήρια

11:30

Μαρινάκης: O Κασσελάκης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Βελόπουλο - Μια νέα μητέρα παίρνει πλέον 10.000 ευρώ

11:08

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

10:56

Περιοδεία Κασσελάκη σε νησιά του Αιγαίου

10:51

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη

10:34

Wella Hellas: Από πού προήλθε η ισχυρή ανάπτυξη τζίρου 46% - Οι στόχοι για τη νέα χρονιά

10:20

Σπανάκης: Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

10:04

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφθασαν στη Γάζα

09:48

Επιχειρήσεις: Κίνητρα για συγχωνεύσεις και αύξηση της απασχόλησης των γυναικών - Δύο παρεμβάσεις για την ανάπτυξη

09:28

Σκύρος: Πρόταση για τη ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

09:21

Θέμα χρόνου η αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από τον Νίγηρα

09:15

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα το πρόγραμμα

09:00

Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης

08:41

Υποβαθμίζει την επίθεση ο ΥΠΕΞ του Ιράν- Κάνει λόγο για «παιδικά παιχνίδια» και όχι drones

08:26

ΕΤΑΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το Tae Kwon Do – Επανασχεδιασμός και νέο εγχείρημα αξιοποίησης

08:24

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»: Σπάει τα κοντέρ το πρόγραμμα – Πάνω από 3.000 αιτήσεις

08:18

Πετρέλαιο: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την απάντηση του Ισραήλ - Γιατί οι τιμές αντιστέκονται στον γεωπολιτικό κίνδυνο

08:12

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Κικίλιας: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

07:53

Ελλάκτωρ: Το «μάζεμα» της REDS, οι real estate επενδύσεις 350 εκατ. και το ΧΑ

07:48

Έφτασε η ώρα της εφορίας: Τα 12 «μυστικά» και οι παγίδες των νέων φορο-δηλώσεων

07:30

Οδικές Παραχωρήσεις: Αποχωρεί η Hochtief από την «Ολυμπία Οδό» - Ο «χάρτης» των συμβάσεων

23:48

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

23:32

Χατζηδάκης: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική, η περαιτέρω αναβάθμιση από την S&P