INSIDE OUT

Απόδημο-phobia στον Σύριζα, το άγχος του Ανδρέα

26-05-2021 | 07:31
Μοιράσου το

Τι το ήθελε η Θεοδώρα;

«Έλαμψε» η Θεοδώρα Τζάκρη στην Βουλή. Ήθελα να είμαι αντικειμενική γι’ αυτό έβαλα μόνο ήχο. Μην παρασυρθεί. Αλλά την άκουσα να χάνει τα λόγια της αυτή που μιλάει με ρυθμό πολυβόλου. Λογικό. Τι το ήθελε να υποσχεθεί στην ομογένεια των ΗΠΑ ότι ο Συριζα-ΠΣ ως κυβέρνηση, θα φέρει νόμο για να άρει τις προϋποθέσεις που βάζει ο νόμος Θεοδωρικάκου για την ψήφο τους; Τα λάθη πληρώνονται. Το άρπαξε στον αέρα ο Βορίδης και το’ κανε νόμο. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. 

Συνοψίζοντας θυμίζω τα εξής: ο Θεοδωρικάκος, που όπως είπε χθες ο σύντροφος Χρήστος Καλογρίτσας «εγώ τον έβαλα στην ΚΝΕ», νομοθέτησε το ’19 για να επιτραπεί σε όσους Έλληνες μένουν στο εξωτερικό αλλά είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας. Συριζα και ΚΚΕ έβαλαν όμως όρους. Κάπως έτσι και προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος, ο Τάκης έβαλε τότε νερό στο κρασί του και δέχτηκε τους δύο αριστερούς όρους: ο απόδημος Έλληνας να έχει κάνει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα και να έχει ζήσει τουλάχιστον δύο χρόνια την τελευταία 35ετία. Η φουριόζα Θεοδώρα όμως, άνοιξε το στόμα της και έταξε ότι ο Συριζα ως κυβέρνηση θα …καταργήσει τους όρους. Μιλάμε για παράνοια.

Φοβίες και ανησυχίες

Όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των βουλευτών του Συριζα ο φόβος είναι ότι εάν διευκολυνθούν και ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους οι απόδημοι, τότε θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατά βάθος φοβούνται, όπως είπε ο Γιάννης Λοβέρδος, πως οι περισσότεροι θα ψηφίσουν Κυριάκο δαγκωτό. Ο Λοβέρδος (ο Γιάννης), ανέφερε και το παράδειγμα του συμμαθητή του Παύλου που έγινε πρύτανης στο πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Μετά τη Ρόδο τι ακολουθεί;

Για την γενιά του brain drain μίλησε ο Κώστας Κυρανάκης, λέγοντας ότι αυτοί οι πιτσιρικάδες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης άκουγαν ότι είναι τεμπέληδες, ανεύθυνοι και απατεώνες και με την δική τους σκληρή δουλειά βοήθησαν να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας. Ο πανταχού παρόν Καιρίδης επίσης ξεχώρισε , αν μη τι άλλο για το κλείσιμο της ομιλίας του καθώς πέταξε το γάντι στους βουλευτές της αριστεράς. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και ότι ακολουθεί» τους είπε σε γλώσσα κοσμιοτάτη. Οι βουλευτές του Συριζα πάλι έδωσαν αγώνα για να μαζέψουν την γκάφα της Θεοδώρας που τους έφερε σ’ αυτή την θέση. Μίλησαν όμως κυρίως ‘τσικό’ όχι τα βαριά χαρτιά, ένδειξη της δυσαρέσκειας. 

Είπα Λοβέρδος και θέλω να επισημάνω την αγωνία του Ανδρέα να ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι ο Γιάννης». Μετά την τοποθέτηση του γαλάζιου συνεπώνυμου, για άντρες που μπορεί να κακοποιούν την γυναίκα τους αλλά είναι καλοί πατεράδες, ο άμοιρος Ανδρέας δέχτηκε καταιγισμό υβριστικών μηνυμάτων από γυναίκες. Ελπίζω μέχρι ν’ αποφασίσει η Πρόεδρος Φώφη πότε θα κάνει εκλογές στο Κιναλ, να έχει απαντήσει σε όλες ένα ‘δεν είμαι εγώ’, γιατί αλλιώς τον βλέπω δύσκολα. 

Στα πάνω του...

Αυτός πάλι που μόνο δύσκολα δεν είναι καθώς έχει φουσκωμένα τα πολιτικά πανιά του, είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Στον ελεύθερο χρόνο του περνάει κι από την Βουλή και περνάει καλά. Όπως με τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ  Λεωνίδα Στολτίδη που για τις αποζημιώσεις καμιά δεκαριά εργαζομένων της ΕΛΒΟ που αρνούνται να μεταταγούν και να εργαστούν σε μια άλλη θέση πρόβαλε ως επιχείρημα ότι στους εργαζόμενους συνολικά οφείλεται αυτό το βιομηχανικό κόσμημα...

«Έχω μια απορία, ένα μυστήριο. Εάν όλα αυτά που περιγράψατε για το βιομηχανικό κόσμημα είναι πραγματικότητα, γιατί σε τρεις διαγωνισμούς δεν βρέθηκε κανένας στον πλανήτη που να ενδιαφερθεί;» ήρθε η τάπα Σκυλακάκη. Ελπίζω σε ίδια ανθηρή συνέχεια. 

Μην το ξεχάσω. Η επιστροφή για τα τηλεοπτικά «Φιλαράκια» ας μην ανοίγει την όρεξη σε κάποια φιλαράκια του πρώην ΠΑΣΟΚ  Εδώ δεν είναι Χόλιγουντ... Άσε που εκεί τα γερασμένα φιλαράκια μάλλον για μία τελευταία αρπαχτή ξαναμαζεύτηκαν... 

Σας φιλώ  

Η Πυθία 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.