INSIDE OUT

Όταν το κρητικό γλέντι «ενώνει» Άδωνι και Πολάκη

19-05-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι πολιτικοί έρωτες

Μετά τον ξαφνικό έρωτα Άδωνι για Καρανίκα, ένα τσακ είμαστε και για έρωτα Άδωνι- Πολάκη. Ναι, γελάτε, εσείς, σας «βλέπω» ως Πυθία που είμαι, αλλά έχω επιχείρημα: η «γραμμή» του υπουργού Ανάπτυξης για τα κτήματα που κάνουν γάμους και βαφτίσια. Θυμάστε που έλεγε ο υπουργός σε ανύποπτο χρόνο, κλείστε από τώρα κτήματα για το γάμο σας, τον Μάιο δεν θα βρίσκετε; Ήρθε ο Μάιος και όντως δεν βρίσκουν οι άνθρωποι. Ούτε για Μάιο, ούτε για Ιούνιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν βρίσκουν, είναι ότι ο Χαρδαλιάς έχει βάλει όριο τα εκατό άτομα. Κι εδώ μπαίνει στην σκηνή ο Πολάκης.

Τι να σου κάνουν μαν’ μ τα εκατό άτομα στην Κρήτη; Εκατό άτομα, απ’ ότι κατάλαβα στο νησί, είναι μόνο οι σερβιτόροι , οι σεφ, οι παρκαδόροι και οι ιερείς. Και πως το κατάλαβα; Από το δελτίο τύπου, που έβγαλε ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναγράφει: Ιδιαιτέρως για την Κρήτη, που παραδοσιακά αυτές οι εκδηλώσεις προσελκύουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες καλεσμένους και τα καταστήματα εστίασης είναι δομημένα με τρόπο που να μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 2.000 άτομα, συνιστά διάκριση και καταφανή αδικία για τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα γάμου και βάπτισης.

Βγήκε λοιπόν κι ο υπουργός Ανάπτυξης και δήλωσε ότι, από πλευράς υπουργείου, - οπότε υποθέτω και κυβέρνησης-, θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων. Το αίτημα θα εξεταστεί λοιπόν σήμερα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της Αθήνας, ε, της χώρας, ήθελα να πω, γιατί καμιά φορά μπερδεύομαι με το παρόν. Λέτε μετά ο Πολάκης να τηλεφωνήσει Άδωνι;

Έριξε δίχτυα...

Για την χθεσινή παρουσίαση του «Ελλάδα+» , όπως ονομάζει το «Ελλάδα 2.0» η Κουμουνδούρου, σας τα είπα με το νι και με το σίγμα χθες. Επικράτησαν οι πράσινες κυρίες στο πάνελ, ενώ από τους άντρες, ο Σταθάκης. Μια από τις κυρίες, ήταν η Θεοδότα Νάντσου, η ψυχή του WWF. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν εκτίμησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάει στην Βουλή, όπου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησαν για την κλιματική αλλαγή και η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έτσι όμως έχασε τρία πράγματα: Τον Πρωθυπουργό να ρίχνει δίχτυα στο WWF, λέγοντας ότι βρήκε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στην πρόταση κλιματικού νόμου που έχει κάνει. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει χιούμορ, λέγοντας μην πάνε και στήσουν καμιά ανεμογεννήτρια στην Ακρόπολη που έχει πάντα αέρα. Και τον κ. Μητσοτάκη να τσιγκλάει τον Ευκλείδη, πετώντας σπόντες για την Blackrock, και τι θα γινόταν αν για παράδειγμα μια τέτοια νομική οντότητα επένδυε στον άνθρακα κλπ. Το τελευταίο, δε νομίζω να χάλαγε καθόλου τον Αλέξη.

Ναι μεν, αλλά τα εμβόλια;

Ο Πρωθυπουργός πάλι, είχε μια σύνδεση με χωριό της μειονότητας στην Ξάνθη, όχι όμως με φύλλα όπως εγώ. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία. Συνδέθηκε με μια τάξη νηπίων.

Του ζήτησαν κομπιούτερ και παιδική χαρά και υποσχέθηκε να τους στείλει άμεσα. Ο ίδιος συγκινήθηκε κιόλας γιατί θυμήθηκε τον πατέρα του που έβαλε τέλος στις περίφημες μπάρες, που χώριζαν ως σύνορο τα μουσουλμανικά χωριά από τα υπόλοιπα στην Θράκη, στις αρχές του ’90. Για να μην χάνει την φόρμα του όμως, την ‘είπε’ , ευγενικά είν’ η αλήθεια, στον Δήμαρχο, για τα χαμηλά ποσοστά του εμβολιασμού στην περιοχή.

Να ήταν η μόνη… Τουλάχιστον σε πέντε μεγαλούτσικα νησιά, Λέσβος, Σάμος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Λήμνος, τα εμβόλια περιμένουν μάταια στα ψυγεία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:39

Μαρινάκης: «Παρεμβαίνουμε στα καύσιμα όσο υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια»

14:35

Εντός του καλοκαιριού η ψήφιση του ν/σ για απαγόρευση πρόσβασης των ανηλίκων στα social media

14:26

Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Μπρατάκου: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ και της μεσαίας τάξης ενόψει ΔΕΘ

14:22

Χατζηδάκης για το Σύνταγμα: Η αντιπολίτευση καταψηφίζει ακόμη και τις προτάσεις για τη Σημαία και τη Γλώσσα

14:10

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ένας νεκρός

14:04

Vodafone: Ισχυρότερα έσοδα και κέρδη το β΄τρίμηνο με βοήθεια από τη Γερμανία

13:50

Ινδία: Το Κόμμα του Λαού των Κατσαρίδων απαιτεί απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών

13:41

Αφέθηκε ελεύθερος ο δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

13:32

Ξεκινά ο Διαγωνισμός Καινοτομίας «Greece - Türkiye Hackathon 2026»

13:21

Αυξήθηκαν κατά 8,57 δισ. ευρώ οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο

12:58

Πιερρακάκης: «Εκκωφαντική η αντίφαση της αντιπολίτευσης για το Άρθρο 16»

12:58

Κάζιμιρ: Η ΕΚΤ πρέπει να αυξήσει τουλάχιστον άλλη μια φορά τα επιτόκια για να περιοριστεί ο πληθωρισμός

12:53

Το Ιράν δεν έχει ζητήσει την επανέναρξη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου

12:51

Σε 15.946 ανήλθαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα το α' τρίμηνο

12:51

Titan: Σε πολυετή αναπτυξιακό κύκλο - Αυξάνει στα 64,40 ευρώ την τιμή στόχο η Eurobank Equities

12:50

Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας έλαβε το Deree, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ελλάδος

12:47

Κεραμέως: «Διευρύνουμε το πλέγμα προστασίας της μητρότητας» - Οι έξι άξονες

12:40

Ρεύμα: Φόβοι για τα «πράσινα» τιμολόγια τον Αύγουστο - 22% πάνω η χονδρική τον Ιούλιο

12:38

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ έως 12 Σεπτεμβρίου

12:35

Ανοίγει πιλοτικά στο κοινό η Στοά Αρσακείου - Τι θα βρει ο επισκέπτης στο νέο πολυχώρο

12:31

Τα «σύννεφα φωτιάς» απειλούν Γαλλία και Ισπανία - Το φαινόμενο που κάνει πιο επικίνδυνες τις πυρκαγιές

12:26

Μega deal Nvidia - OpenAI: Σε συνομιλίες για κατασκευή data center 500 δισ. δολ.

12:19

Μητσοτάκης: «Δεν μπορεί να μιλάμε για ανταγωνιστική Ευρώπη με ψηλές τιμές ενέργειας»

12:18

Ο Μπέρναμ σκοπεύει να μεταρρυθμίσει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας

12:12

Χατζηδάκης: Αν χρειαστεί θα υπάρξουν κι άλλες παρεμβάσεις για την ακρίβεια στα καύσιμα

12:11

Νέα μορφή απάτης με δόλωμα το βιβλιάριο υγείας του ΕΦΚΑ

12:10

20 χρόνια GEOAXIS: Από τα πρώτα βήματα στη διαμόρφωση μιας ισχυρής παρουσίας στην αγορά ακινήτων

11:57

Καγκελάριος Αυστρίας σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα παράδειγμα επιτυχούς μεταρρυθμιστικής πολιτικής»

11:57

Γερμανία: Βελτίωση επιχειρηματικών προσδοκιών για τρίτο σερί μήνα

11:57

ΕΚΠΑ: Πρώτο σε αριθμό νέων επιτυχόντων στα ελληνικά πανεπιστήμια με 6.000 νέους φοιτητές