INSIDE OUT

Όταν το κρητικό γλέντι «ενώνει» Άδωνι και Πολάκη

19-05-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι πολιτικοί έρωτες

Μετά τον ξαφνικό έρωτα Άδωνι για Καρανίκα, ένα τσακ είμαστε και για έρωτα Άδωνι- Πολάκη. Ναι, γελάτε, εσείς, σας «βλέπω» ως Πυθία που είμαι, αλλά έχω επιχείρημα: η «γραμμή» του υπουργού Ανάπτυξης για τα κτήματα που κάνουν γάμους και βαφτίσια. Θυμάστε που έλεγε ο υπουργός σε ανύποπτο χρόνο, κλείστε από τώρα κτήματα για το γάμο σας, τον Μάιο δεν θα βρίσκετε; Ήρθε ο Μάιος και όντως δεν βρίσκουν οι άνθρωποι. Ούτε για Μάιο, ούτε για Ιούνιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν βρίσκουν, είναι ότι ο Χαρδαλιάς έχει βάλει όριο τα εκατό άτομα. Κι εδώ μπαίνει στην σκηνή ο Πολάκης.

Τι να σου κάνουν μαν’ μ τα εκατό άτομα στην Κρήτη; Εκατό άτομα, απ’ ότι κατάλαβα στο νησί, είναι μόνο οι σερβιτόροι , οι σεφ, οι παρκαδόροι και οι ιερείς. Και πως το κατάλαβα; Από το δελτίο τύπου, που έβγαλε ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναγράφει: Ιδιαιτέρως για την Κρήτη, που παραδοσιακά αυτές οι εκδηλώσεις προσελκύουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες καλεσμένους και τα καταστήματα εστίασης είναι δομημένα με τρόπο που να μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 2.000 άτομα, συνιστά διάκριση και καταφανή αδικία για τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα γάμου και βάπτισης.

Βγήκε λοιπόν κι ο υπουργός Ανάπτυξης και δήλωσε ότι, από πλευράς υπουργείου, - οπότε υποθέτω και κυβέρνησης-, θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων. Το αίτημα θα εξεταστεί λοιπόν σήμερα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της Αθήνας, ε, της χώρας, ήθελα να πω, γιατί καμιά φορά μπερδεύομαι με το παρόν. Λέτε μετά ο Πολάκης να τηλεφωνήσει Άδωνι;

Έριξε δίχτυα...

Για την χθεσινή παρουσίαση του «Ελλάδα+» , όπως ονομάζει το «Ελλάδα 2.0» η Κουμουνδούρου, σας τα είπα με το νι και με το σίγμα χθες. Επικράτησαν οι πράσινες κυρίες στο πάνελ, ενώ από τους άντρες, ο Σταθάκης. Μια από τις κυρίες, ήταν η Θεοδότα Νάντσου, η ψυχή του WWF. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν εκτίμησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάει στην Βουλή, όπου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησαν για την κλιματική αλλαγή και η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έτσι όμως έχασε τρία πράγματα: Τον Πρωθυπουργό να ρίχνει δίχτυα στο WWF, λέγοντας ότι βρήκε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στην πρόταση κλιματικού νόμου που έχει κάνει. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει χιούμορ, λέγοντας μην πάνε και στήσουν καμιά ανεμογεννήτρια στην Ακρόπολη που έχει πάντα αέρα. Και τον κ. Μητσοτάκη να τσιγκλάει τον Ευκλείδη, πετώντας σπόντες για την Blackrock, και τι θα γινόταν αν για παράδειγμα μια τέτοια νομική οντότητα επένδυε στον άνθρακα κλπ. Το τελευταίο, δε νομίζω να χάλαγε καθόλου τον Αλέξη.

Ναι μεν, αλλά τα εμβόλια;

Ο Πρωθυπουργός πάλι, είχε μια σύνδεση με χωριό της μειονότητας στην Ξάνθη, όχι όμως με φύλλα όπως εγώ. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία. Συνδέθηκε με μια τάξη νηπίων.

Του ζήτησαν κομπιούτερ και παιδική χαρά και υποσχέθηκε να τους στείλει άμεσα. Ο ίδιος συγκινήθηκε κιόλας γιατί θυμήθηκε τον πατέρα του που έβαλε τέλος στις περίφημες μπάρες, που χώριζαν ως σύνορο τα μουσουλμανικά χωριά από τα υπόλοιπα στην Θράκη, στις αρχές του ’90. Για να μην χάνει την φόρμα του όμως, την ‘είπε’ , ευγενικά είν’ η αλήθεια, στον Δήμαρχο, για τα χαμηλά ποσοστά του εμβολιασμού στην περιοχή.

Να ήταν η μόνη… Τουλάχιστον σε πέντε μεγαλούτσικα νησιά, Λέσβος, Σάμος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Λήμνος, τα εμβόλια περιμένουν μάταια στα ψυγεία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:00

Δύο συλλήψεις στην Κορινθία και μία στη Λέσβο για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια

20:50

Πάρος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από πισίνα beach bar 4χρονο αγοράκι

20:43

Λίβανος: Η Βηρυτός αναφέρει ισραηλινή εισβολή σε ένα χωριό του νότου παρά την ανάπτυξη του λιβανικού στρατού

20:31

Δήμος Αθηναίων: Καλεί τους πολίτες να απέχουν από εργασίες σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

20:12

Θρήνος για τον Μέσι: Πέθανε ο πατέρας του Χόρχε

19:56

Χαμάς: Δηλώνει έτοιμη να εφαρμόσει το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Γάζα

19:47

Συνελήφθησαν 49χρονος και 37χρονος, μέλη της ρωσόφωνης μαφίας

19:19

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί έτοιμοι να πλαγιοκοπήσουν τον Τραμπ αν κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές

19:00

Brexit: Δέκα χρόνια διχασμού και το ερώτημα που επιστρέφει - Ώρα για την ΕΕ ξανά;

18:44

ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 3 άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου

18:21

Λιβύη: Περιορίστηκε η διαρροή στον πετρελαιαγωγό Zaqout-Sidra

18:12

Θεσσαλονίκη:Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σίνδο

18:00

ΕΛΓΕΚΑ: Προληπτική ανάκληση προϊόντος μαρμελάδας

17:55

Καστοριά: Νεκρή μεγαλόσωμη αρκούδα πιθανόν από πυροβολισμό

17:48

Ιράν: Η συμφωνία με το Ομάν δεν είναι αρκετή για να ανοίξει το Ορμούζ

17:15

Πλοίο δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά του Ομάν

16:53

Apple: Οι χρήστες Mac στην Κίνα μπορούν να συνδέσουν την υπηρεσία AI Qwen της Alibaba

16:17

Βουλγαρία: Drone συνετρίβη κοντά κοντά σε σταθμό συμπίεσης του διαβαλκανικού αγωγού φυσικού αερίου

16:10

Τσουκαλάς: Xρειάζεται άλλη εξωτερική πολιτική με στρατηγικό βάθος

16:00

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Σίνδο

15:47

Berkshire Hathaway: Επαναγόρασε μετοχές της αξίας 4,5 δισ. δολαρίων το Β' τρίμηνο

15:35

Ιράν: Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ δεν σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ομάν

15:23

Σκέρτσος: Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για την έκθεση του ΟΟΣΑ

15:00

Σούπερ μάρκετ: Πώς ψωνίζει ο Έλληνας καταναλωτής σε καιρούς ακρίβειας

14:51

Σε γυναίκα 57 ετών ανήκει η σορός που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στον Λυκαβηττό

14:49

Τσίπρας: Στις 2 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη

14:42

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης - Αγνόησε τον Τραμπ για το Ιράν

14:34

ΓΓΠΠ: Red Code την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας

14:21

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον θα προσφέρει βοήθεια 1 δισ. δολαρίων στη νέα κυβέρνηση της Κολομβίας

14:17

Τουρκία: Περιορίζει την εμπορική ναυσιπλοΐα προς τη Μαύρη Θάλασσα