INSIDE OUT

Όταν το κρητικό γλέντι «ενώνει» Άδωνι και Πολάκη

19-05-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι πολιτικοί έρωτες

Μετά τον ξαφνικό έρωτα Άδωνι για Καρανίκα, ένα τσακ είμαστε και για έρωτα Άδωνι- Πολάκη. Ναι, γελάτε, εσείς, σας «βλέπω» ως Πυθία που είμαι, αλλά έχω επιχείρημα: η «γραμμή» του υπουργού Ανάπτυξης για τα κτήματα που κάνουν γάμους και βαφτίσια. Θυμάστε που έλεγε ο υπουργός σε ανύποπτο χρόνο, κλείστε από τώρα κτήματα για το γάμο σας, τον Μάιο δεν θα βρίσκετε; Ήρθε ο Μάιος και όντως δεν βρίσκουν οι άνθρωποι. Ούτε για Μάιο, ούτε για Ιούνιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν βρίσκουν, είναι ότι ο Χαρδαλιάς έχει βάλει όριο τα εκατό άτομα. Κι εδώ μπαίνει στην σκηνή ο Πολάκης.

Τι να σου κάνουν μαν’ μ τα εκατό άτομα στην Κρήτη; Εκατό άτομα, απ’ ότι κατάλαβα στο νησί, είναι μόνο οι σερβιτόροι , οι σεφ, οι παρκαδόροι και οι ιερείς. Και πως το κατάλαβα; Από το δελτίο τύπου, που έβγαλε ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναγράφει: Ιδιαιτέρως για την Κρήτη, που παραδοσιακά αυτές οι εκδηλώσεις προσελκύουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες καλεσμένους και τα καταστήματα εστίασης είναι δομημένα με τρόπο που να μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 2.000 άτομα, συνιστά διάκριση και καταφανή αδικία για τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα γάμου και βάπτισης.

Βγήκε λοιπόν κι ο υπουργός Ανάπτυξης και δήλωσε ότι, από πλευράς υπουργείου, - οπότε υποθέτω και κυβέρνησης-, θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων. Το αίτημα θα εξεταστεί λοιπόν σήμερα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της Αθήνας, ε, της χώρας, ήθελα να πω, γιατί καμιά φορά μπερδεύομαι με το παρόν. Λέτε μετά ο Πολάκης να τηλεφωνήσει Άδωνι;

Έριξε δίχτυα...

Για την χθεσινή παρουσίαση του «Ελλάδα+» , όπως ονομάζει το «Ελλάδα 2.0» η Κουμουνδούρου, σας τα είπα με το νι και με το σίγμα χθες. Επικράτησαν οι πράσινες κυρίες στο πάνελ, ενώ από τους άντρες, ο Σταθάκης. Μια από τις κυρίες, ήταν η Θεοδότα Νάντσου, η ψυχή του WWF. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν εκτίμησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάει στην Βουλή, όπου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησαν για την κλιματική αλλαγή και η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έτσι όμως έχασε τρία πράγματα: Τον Πρωθυπουργό να ρίχνει δίχτυα στο WWF, λέγοντας ότι βρήκε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στην πρόταση κλιματικού νόμου που έχει κάνει. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει χιούμορ, λέγοντας μην πάνε και στήσουν καμιά ανεμογεννήτρια στην Ακρόπολη που έχει πάντα αέρα. Και τον κ. Μητσοτάκη να τσιγκλάει τον Ευκλείδη, πετώντας σπόντες για την Blackrock, και τι θα γινόταν αν για παράδειγμα μια τέτοια νομική οντότητα επένδυε στον άνθρακα κλπ. Το τελευταίο, δε νομίζω να χάλαγε καθόλου τον Αλέξη.

Ναι μεν, αλλά τα εμβόλια;

Ο Πρωθυπουργός πάλι, είχε μια σύνδεση με χωριό της μειονότητας στην Ξάνθη, όχι όμως με φύλλα όπως εγώ. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία. Συνδέθηκε με μια τάξη νηπίων.

Του ζήτησαν κομπιούτερ και παιδική χαρά και υποσχέθηκε να τους στείλει άμεσα. Ο ίδιος συγκινήθηκε κιόλας γιατί θυμήθηκε τον πατέρα του που έβαλε τέλος στις περίφημες μπάρες, που χώριζαν ως σύνορο τα μουσουλμανικά χωριά από τα υπόλοιπα στην Θράκη, στις αρχές του ’90. Για να μην χάνει την φόρμα του όμως, την ‘είπε’ , ευγενικά είν’ η αλήθεια, στον Δήμαρχο, για τα χαμηλά ποσοστά του εμβολιασμού στην περιοχή.

Να ήταν η μόνη… Τουλάχιστον σε πέντε μεγαλούτσικα νησιά, Λέσβος, Σάμος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Λήμνος, τα εμβόλια περιμένουν μάταια στα ψυγεία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:31

Fourlis: Αύξηση 7,6% στις πωλήσεις το α' εξάμηνο

18:19

Κρεμλίνο: «Ο Τραμπ είπε στον Πούτιν ότι θέλει αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας»

18:16

Σαράντης: Καθαρά κέρδη 26,9 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο - Αύξηση 1,3% στις πωλήσεις

18:16

Αντίποινα από Ισραήλ: Κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ λόγω Δ. Όχθης

18:14

Πυρκαγιά στο Κανδήλι Μεγάρων - Επιχειρούν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα

18:09

Star Bulk: Στα 23-25,50 ευρώ η δημόσια προσφορά, στόχος άντλησης έως 112,2 εκατ. ευρώ

18:03

Πώς σχολιάζουν ξένοι οίκοι το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία

18:02

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια λόγω βλάβης στα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας

17:59

Χρηματιστήριο: Έκανε το 4 στα 4 με συγκρατημένο τζίρο

17:58

Η Google αλλάζει τον τρόπο που εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης στην Ευρώπη

17:49

Πεντάγωνο: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για παρατεταμένη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας»

17:45

ΥΠΕΞ: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και οι οικονομικές σχέσεις με την Ιαπωνία

17:44

BriQ Properties: Αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη το 1ο εξάμηνο - Προσωρινό καθαρό μέρισμα 0,10€/μτχ

17:40

ΑΑΔΕ: Νέο πλαίσιο ελέγχων και κυρώσεων για τα ΚΥΔ που διαχειρίζονται Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης

17:39

Πετρόπουλος: Συμφωνία για εξαγορά του 100% της «Τζώρτζης» έναντι 6,5 εκατ. ευρώ

17:36

Βρετανία: Το υψηλότερο κόστος δανεισμού από το 1998 μετά το sell off στα ομόλογα

17:30

Premia: Διατήρηση πιστοληπτικής διαβάθμισης ΑΑ από την ICAP CRIF για δεύτερη χρονιά

17:28

H Βρετανία κατηγορεί το Ισραήλ ότι «κλείνει τα μάτια» σε μια «εθνοκάθαρση» στη Δυτική Όχθη

17:12

Νέες προσθήκες πανεπιστημιακών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

17:11

Ρουμανία: Η υπηρεσία πληροφοριών SRI απέτρεψε ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς

17:05

Αντλίες θερμότητας, θερμοσίφωνες και νέο «Εξοικονομώ»: Πότε ανοίγουν τα νέα προγράμματα - Τι έρχεται το φθινόπωρο

17:02

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

17:01

Απώλειες στη Wall Street με φόντο Ιράν και δασμούς

16:56

Χριστοδουλίδης για τριμερή: Έχουμε οικοδομήσει σταθερό σχήμα το οποίο ενισχύεται συνεχώς

16:49

Helleniq Energy: Στα 17,8 ευρώ η νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή από Goldman Sachs

16:47

Τριπλή ευρωπαϊκή διάκριση για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow της Πειραιώς

16:44

Δ. Όχθη: Δώδεκα χώρες προχωρούν σε κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους ισραηλινούς οικισμούς

16:41

Λάιεν: Η Ουκρανία μπορεί να αγοράσει συστήματα Patriot από το δάνειο στήριξης της ΕΕ

16:32

Σδούκου: Η Ελλάδα μοιράζει πλεόνασμα, όταν η Ευρώπη κάνει περικοπές

16:30

Ρέτσος: «Οι υποδομές στη Θεσσαλονίκη βελτιώνονται, αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον»