INSIDE OUT

Όταν το κρητικό γλέντι «ενώνει» Άδωνι και Πολάκη

19-05-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι πολιτικοί έρωτες

Μετά τον ξαφνικό έρωτα Άδωνι για Καρανίκα, ένα τσακ είμαστε και για έρωτα Άδωνι- Πολάκη. Ναι, γελάτε, εσείς, σας «βλέπω» ως Πυθία που είμαι, αλλά έχω επιχείρημα: η «γραμμή» του υπουργού Ανάπτυξης για τα κτήματα που κάνουν γάμους και βαφτίσια. Θυμάστε που έλεγε ο υπουργός σε ανύποπτο χρόνο, κλείστε από τώρα κτήματα για το γάμο σας, τον Μάιο δεν θα βρίσκετε; Ήρθε ο Μάιος και όντως δεν βρίσκουν οι άνθρωποι. Ούτε για Μάιο, ούτε για Ιούνιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν βρίσκουν, είναι ότι ο Χαρδαλιάς έχει βάλει όριο τα εκατό άτομα. Κι εδώ μπαίνει στην σκηνή ο Πολάκης.

Τι να σου κάνουν μαν’ μ τα εκατό άτομα στην Κρήτη; Εκατό άτομα, απ’ ότι κατάλαβα στο νησί, είναι μόνο οι σερβιτόροι , οι σεφ, οι παρκαδόροι και οι ιερείς. Και πως το κατάλαβα; Από το δελτίο τύπου, που έβγαλε ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναγράφει: Ιδιαιτέρως για την Κρήτη, που παραδοσιακά αυτές οι εκδηλώσεις προσελκύουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες καλεσμένους και τα καταστήματα εστίασης είναι δομημένα με τρόπο που να μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 2.000 άτομα, συνιστά διάκριση και καταφανή αδικία για τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα γάμου και βάπτισης.

Βγήκε λοιπόν κι ο υπουργός Ανάπτυξης και δήλωσε ότι, από πλευράς υπουργείου, - οπότε υποθέτω και κυβέρνησης-, θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων. Το αίτημα θα εξεταστεί λοιπόν σήμερα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της Αθήνας, ε, της χώρας, ήθελα να πω, γιατί καμιά φορά μπερδεύομαι με το παρόν. Λέτε μετά ο Πολάκης να τηλεφωνήσει Άδωνι;

Έριξε δίχτυα...

Για την χθεσινή παρουσίαση του «Ελλάδα+» , όπως ονομάζει το «Ελλάδα 2.0» η Κουμουνδούρου, σας τα είπα με το νι και με το σίγμα χθες. Επικράτησαν οι πράσινες κυρίες στο πάνελ, ενώ από τους άντρες, ο Σταθάκης. Μια από τις κυρίες, ήταν η Θεοδότα Νάντσου, η ψυχή του WWF. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν εκτίμησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάει στην Βουλή, όπου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησαν για την κλιματική αλλαγή και η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έτσι όμως έχασε τρία πράγματα: Τον Πρωθυπουργό να ρίχνει δίχτυα στο WWF, λέγοντας ότι βρήκε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στην πρόταση κλιματικού νόμου που έχει κάνει. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει χιούμορ, λέγοντας μην πάνε και στήσουν καμιά ανεμογεννήτρια στην Ακρόπολη που έχει πάντα αέρα. Και τον κ. Μητσοτάκη να τσιγκλάει τον Ευκλείδη, πετώντας σπόντες για την Blackrock, και τι θα γινόταν αν για παράδειγμα μια τέτοια νομική οντότητα επένδυε στον άνθρακα κλπ. Το τελευταίο, δε νομίζω να χάλαγε καθόλου τον Αλέξη.

Ναι μεν, αλλά τα εμβόλια;

Ο Πρωθυπουργός πάλι, είχε μια σύνδεση με χωριό της μειονότητας στην Ξάνθη, όχι όμως με φύλλα όπως εγώ. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία. Συνδέθηκε με μια τάξη νηπίων.

Του ζήτησαν κομπιούτερ και παιδική χαρά και υποσχέθηκε να τους στείλει άμεσα. Ο ίδιος συγκινήθηκε κιόλας γιατί θυμήθηκε τον πατέρα του που έβαλε τέλος στις περίφημες μπάρες, που χώριζαν ως σύνορο τα μουσουλμανικά χωριά από τα υπόλοιπα στην Θράκη, στις αρχές του ’90. Για να μην χάνει την φόρμα του όμως, την ‘είπε’ , ευγενικά είν’ η αλήθεια, στον Δήμαρχο, για τα χαμηλά ποσοστά του εμβολιασμού στην περιοχή.

Να ήταν η μόνη… Τουλάχιστον σε πέντε μεγαλούτσικα νησιά, Λέσβος, Σάμος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Λήμνος, τα εμβόλια περιμένουν μάταια στα ψυγεία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:05

Άλλαξε η «ζυγαριά» του MSCI - Οι τραπεζίτες δεν βλέπουν νέο 2015 - Το RRF και ο Daniel

23:57

Μεγάλη συγκέντρωση πυρκαγιών το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Κεντρική Μακεδονία

23:47

Βραζιλία: Οι ανθρωποκτονίες στο χαμηλότερο επίπεδο το 2025 - Ρεκόρ στις γυναικοκτονίες

23:35

Κουβέιτ: Σειρήνες συναγερμού για ιρανική επίθεση με πυραύλους και drones

23:26

Intel: Η ταχύτερη αύξηση πωλήσεων εδώ και 15 χρόνια - «Άλμα» 12% της μετοχής

23:10

Wall Street: Πτώση άνω του 2% ο Nasdaq με «βαρίδια» Alphabet και Tesla - 500 μονάδες κάτω ο Dow

22:58

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης για το Μάτι – Τρισάγιο, προσκλητήριο νεκρών και πορεία στο δρόμο της φωτιάς

22:48

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη

22:28

Γερμανία: Αποσύρει από την Ερυθρά Θάλασσα δύο πολεμικά πλοία - Θα συμμετείχαν σε επιχείρηση στο Ορμούζ

22:15

Ισπανία: Πυρκαγιά 60 χλμ. δυτικά της Μαδρίτης - Εκκενώθηκε δήμος 3.500 κατοίκων

21:56

Πετρέλαιο: Ράλι 7,5% για το Brent, ξεπέρασε τα 101 δολάρια

21:49

Τραμπ: Ο Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου

21:29

Χαλκιδική: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για «ανεξέλεγκτες χωματερές» σε περιοχές της Σιθωνίας

21:19

Ρεκόρ πτωχεύσεων στη Γερμανία

21:04

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Πώς φτάσαμε στην ολοκλήρωση του Ε65

21:00

Χρυσός: Πτώση 2% καθώς η άνοδος του πετρελαίου «φουντώνει» ξανά τα επιτόκια

20:49

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο πνιγμού - 300.000 θάνατοι ετησίως

20:45

Τράπεζα Πειραιώς: Επιστροφή κεφαλαίου 0,40 ευρώ ανά μετοχή από τις 7 Αυγούστου

20:37

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην ΠΕ Ρόδου - 51 πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:16

Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση πού πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

20:09

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας από και προς τη Σαουδική Αραβία

20:06

Μέση Ανατολή: Ξαναγράφεται ο χάρτης των ροών πετρελαίου

19:54

Ποιος είναι ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας - Ε65

19:43

Ευρωαγορές: Κόκκινα ταμπλό με φόντο πετρέλαιο και Μέση Ανατολή

19:41

Ιρανικά ΜΜΕ: Αμερικανικός πύραυλος έπληξε το νησί Κεσμ

19:36

Έκρηξη σε εργοστάσιο επισκευής σκαφών στα Χανιά - Ένας σοβαρά τραυματίας

19:25

Παπαθανάσης: Η στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας αποτέλεσμα της ισχυρής οικονομίας

19:21

21ο πακέτο κυρώσεων: Η ΕΕ «χτυπά» σκληρά ρωσική ενέργεια, τράπεζες και κρυπτονομίσματα

19:13

Interwood: Νέο έργο 900.000 ευρώ στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

19:08

Μητσοτάκης για ηλεκτρικά πατίνια: «Όταν μιλάμε για παιδιά, πρόληψη και ασφάλεια έρχονται πρώτες»