INSIDE OUT

Όταν το κρητικό γλέντι «ενώνει» Άδωνι και Πολάκη

19-05-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι πολιτικοί έρωτες

Μετά τον ξαφνικό έρωτα Άδωνι για Καρανίκα, ένα τσακ είμαστε και για έρωτα Άδωνι- Πολάκη. Ναι, γελάτε, εσείς, σας «βλέπω» ως Πυθία που είμαι, αλλά έχω επιχείρημα: η «γραμμή» του υπουργού Ανάπτυξης για τα κτήματα που κάνουν γάμους και βαφτίσια. Θυμάστε που έλεγε ο υπουργός σε ανύποπτο χρόνο, κλείστε από τώρα κτήματα για το γάμο σας, τον Μάιο δεν θα βρίσκετε; Ήρθε ο Μάιος και όντως δεν βρίσκουν οι άνθρωποι. Ούτε για Μάιο, ούτε για Ιούνιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν βρίσκουν, είναι ότι ο Χαρδαλιάς έχει βάλει όριο τα εκατό άτομα. Κι εδώ μπαίνει στην σκηνή ο Πολάκης.

Τι να σου κάνουν μαν’ μ τα εκατό άτομα στην Κρήτη; Εκατό άτομα, απ’ ότι κατάλαβα στο νησί, είναι μόνο οι σερβιτόροι , οι σεφ, οι παρκαδόροι και οι ιερείς. Και πως το κατάλαβα; Από το δελτίο τύπου, που έβγαλε ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναγράφει: Ιδιαιτέρως για την Κρήτη, που παραδοσιακά αυτές οι εκδηλώσεις προσελκύουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες καλεσμένους και τα καταστήματα εστίασης είναι δομημένα με τρόπο που να μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 2.000 άτομα, συνιστά διάκριση και καταφανή αδικία για τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα γάμου και βάπτισης.

Βγήκε λοιπόν κι ο υπουργός Ανάπτυξης και δήλωσε ότι, από πλευράς υπουργείου, - οπότε υποθέτω και κυβέρνησης-, θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων. Το αίτημα θα εξεταστεί λοιπόν σήμερα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της Αθήνας, ε, της χώρας, ήθελα να πω, γιατί καμιά φορά μπερδεύομαι με το παρόν. Λέτε μετά ο Πολάκης να τηλεφωνήσει Άδωνι;

Έριξε δίχτυα...

Για την χθεσινή παρουσίαση του «Ελλάδα+» , όπως ονομάζει το «Ελλάδα 2.0» η Κουμουνδούρου, σας τα είπα με το νι και με το σίγμα χθες. Επικράτησαν οι πράσινες κυρίες στο πάνελ, ενώ από τους άντρες, ο Σταθάκης. Μια από τις κυρίες, ήταν η Θεοδότα Νάντσου, η ψυχή του WWF. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν εκτίμησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάει στην Βουλή, όπου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησαν για την κλιματική αλλαγή και η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έτσι όμως έχασε τρία πράγματα: Τον Πρωθυπουργό να ρίχνει δίχτυα στο WWF, λέγοντας ότι βρήκε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στην πρόταση κλιματικού νόμου που έχει κάνει. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει χιούμορ, λέγοντας μην πάνε και στήσουν καμιά ανεμογεννήτρια στην Ακρόπολη που έχει πάντα αέρα. Και τον κ. Μητσοτάκη να τσιγκλάει τον Ευκλείδη, πετώντας σπόντες για την Blackrock, και τι θα γινόταν αν για παράδειγμα μια τέτοια νομική οντότητα επένδυε στον άνθρακα κλπ. Το τελευταίο, δε νομίζω να χάλαγε καθόλου τον Αλέξη.

Ναι μεν, αλλά τα εμβόλια;

Ο Πρωθυπουργός πάλι, είχε μια σύνδεση με χωριό της μειονότητας στην Ξάνθη, όχι όμως με φύλλα όπως εγώ. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία. Συνδέθηκε με μια τάξη νηπίων.

Του ζήτησαν κομπιούτερ και παιδική χαρά και υποσχέθηκε να τους στείλει άμεσα. Ο ίδιος συγκινήθηκε κιόλας γιατί θυμήθηκε τον πατέρα του που έβαλε τέλος στις περίφημες μπάρες, που χώριζαν ως σύνορο τα μουσουλμανικά χωριά από τα υπόλοιπα στην Θράκη, στις αρχές του ’90. Για να μην χάνει την φόρμα του όμως, την ‘είπε’ , ευγενικά είν’ η αλήθεια, στον Δήμαρχο, για τα χαμηλά ποσοστά του εμβολιασμού στην περιοχή.

Να ήταν η μόνη… Τουλάχιστον σε πέντε μεγαλούτσικα νησιά, Λέσβος, Σάμος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Λήμνος, τα εμβόλια περιμένουν μάταια στα ψυγεία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:23

Νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο: Σε δασική έκταση στις Βολίμες, ενεργοποιήθηκε το 112

13:20

Η Ισπανία ετοιμάζεται για την έκλειψη ηλίου στη σκιά κινδύνου πυρκαγιών

13:19

Συρία: Δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε θάνατο τον έκπτωτο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ

13:07

Καταστροφικό τρίμηνο για την Trump Media με ζημιές 238 εκατ. - «Έγραψε» μόλις 2 εκατ. έσοδα

12:55

Πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

12:38

GM: Πουλάει στην Samsung SDI το 49,99% του μεριδίου της σε κοινοπραξία μπαταριών

12:31

Η OpenAI ολοκλήρωσε την πώληση μετοχών ύψους 7 δισ. ενόψει ενδεχόμενης IPO

12:30

Πρώτη πανευρωπαϊκά στους επαγγελματίες πυροσβέστες η Ελλάδα - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

12:28

Nvidia: Η ανάπτυξη της ΤΝ μπαίνει στο στόχαστρο της Wall Street με «όχημα» 500 δισ. δολαρίων

12:25

Ρουμανία: Προς καθολική διακοπή λειτουργίας οδεύει ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα

12:11

O Τραμπ υπερασπίζεται τον Ινφαντίνο ενώ το «χάσμα» FIFA-UEFA μεγαλώνει

11:45

Τσίπρας στο in.gr: «Η δεύτερη κάλπη είναι η κάλπη της ανατροπής»

11:43

Πυρκαγιές: Ζημιές έως 19,1 δισ. ευρώ φέτος σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία

11:22

Intel: «Σήκωσε» 20 δισ. δολ. από πώληση μετοχών για επενδύσεις στη τεχνητή νοημοσύνη

11:12

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η UBS - «Θα κλείσουν την ψαλίδα με Ευρώπη»

11:08

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις σε υποτονικό κλίμα

11:04

Ξεκινά το θερινό ωράριο στα ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ και λεωφορεία τον Αύγουστο

11:01

Η Ευρώπη ξεμένει από πυραύλους Patriot για την Ουκρανία - Η στροφή προς τις χώρες του Νότου

10:37

Άδεια μητρότητας: Οι νέες κατηγορίες δικαιούχων

10:32

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή - Προς νέο υψηλό ο Stoxx 600

10:20

Aλουμίνιο: Σε υψηλό επτά εβδομάδων με φόντο το Ορμούζ

10:13

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Μαραθιά στη Ζάκυνθο

10:07

ΔΕΗ: Αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG

09:48

Κολομβία: Τουλάχιστον 132 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ

09:17

Πετρέλαιο: «Άλμα» 2,5% καθώς «ξεθωριάζουν» οι ελπίδες για το Ορμούζ - Αγγίζει τα 90 δολ. το Brent

09:00

Ουκρανία: Εννιά νεκροί από τις νυχτερινές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ζαπορίζια

08:54

Λιβύη: Βόμβα σκότωσε τον επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών του Χαφτάρ

08:48

Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός - Σε υψηλό δύο και πλέον μηνών

08:37

Washington Post: Απειλή από το Ιράν ανάγκασε τον Τραμπ να αλλάξει αεροπλάνο στην Τουρκία

08:29

Η Τουρκία υιοθετεί «ιστορικό» νόμο για την κοινωνική επανένταξη των μαχητών του PKK