INSIDE OUT

Οι Βρετανοί τουρίστες και τα καρτελάκια εμβολιασμού στο eBay 

29-04-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ξεστοκάρουν τ’ Astra

Αχ που’ ναι οι μέρες οι ωραίες, που έγραφα για τα άστρα της Astra κι αναφερόμουν στην ωραιοτάτη Δόμνα που έκανε το εμβόλιο. Που’ ναι οι μέρες, που γέμιζε το τάιλάϊ μου με αστειάκια του τύπου, «Εμείς θα κάνουμε το εμβόλιο της τάξεώς μας, της Οξφόρδης φυσικά». Που πήγαν εκείνες οι μέρες; Αναπολώ. Τώρα, το ξεστοκάρουν το Astra της AstraZeneca, ανερυθρίαστα επάνω στα νιάτα της χώρας , τους 30 αρηδες, όπως είπε χθες ένας πρώην πρωθυπουργός. Και, ποια είμαι εγώ να τον αμφισβητήσω; Μια που μασουλάει φύλλα. Για να το λέει, έτσι θα ‘ναι.

«Ξεστοκάρουν»... Αλέξη;

Αυτό το «ξεστοκάρουν», το βρήκα εύστοχο από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε να πει ό,τι ήθελε, με μια και μόνο λέξη. Ελπίζω μόνο μην το βρει μπροστά του κάποια στιγμή, γιατί οι πάντα ευαίσθητες 5G κεραίες μου, πιάνουν μια γκρίνια εκεί στην Κουμουνδούρου για την θεότητα. Όχι εξαιτίας του AstraZeneca, μην μπερδεύεστε, δεν έχουν τέτοιες αγωνίες. Η ταύτιση που αποφάσισε ο Αρχηγός στο θέμα του εργασιακού νόμου, με τα σκληρά πασοκικά, για να μην σας πω και γαλάζια, συνδικάτα, δημιουργεί ερωτηματικά σε ένα κομμάτι του κόμματος που θα ήθελε ο Συριζα της μέρας, να βγει μπροστά με προτάσεις, και όχι με τον παλιό τρόπο. «Το πρόβλημα είναι ότι έχει στελέχη του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν κοινωνικές εμπειρίες και αναφορές» μου έλεγε ένας σκεπτικιστής, και να φανταστείς, πούρος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα. Η αφίσα του κόμματος «όχι στην κατάργηση του 8ωρου» , κάποιοι εκτιμούν ότι για κόμμα που έχει εμπειρία διακυβέρνησης , δεν είναι σωστή στάση. Πού είναι η αντιπρόταση; Εμείς τι λέμε; Θα ταυτιστούμε με το ΚΚΕ και το Μέρα στο «όχι σε όλα». Και λοιπόν; Η συνάντηση με Φωτόπουλο ήταν μόνο η αρχή πάντως. Θα ακολουθήσουν κι άλλες με εκπροσώπους σκληρών συντεχνιών.

Μα στο E bay;

Την είδηση ότι ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου την ξέρουμε όλοι. Την είδηση ότι θα γίνονται δεκτά λέει τα χειρόγραφα καρτελάκια εμβολιασμού των Βρετανών τουριστών, ελάχιστοι. Υπενθυμίζω, ότι στο Νησί έχουν πετύχει ανοσία της αγέλης, χάρις το εμβόλιο της AstraZeneca. Και πού είναι το πρόβλημα αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα είναι καρτελάκι ή ψηφιακό, θα πει κάποιος. Μου σφύριξαν ότι καρτέλες ακριβώς σαν αυτές που δίνει το NHS στους εμβολιασμένους, πωλούνται έναντι ευτελούς αντιτίμου στο e-bay! Ε όχι κύριε Θεοχάρη, πτωχοί είμαστε, το παραδεχόμαστε αλλά δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά, ν’ ανοίξουμε τις πόρτες στον κάθε τυχάρπαστο, που θέλει να γίνει λιώμα στο Φαληράκι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Θα τα δώσουμε στους γείτονες

Εάν πάντως, παρ’ ελπίδα, το Astra μας μείνει στα αζήτητα τελικά, προβλέπω ως σοβαρή Πυθία που είμαι, μαζί με καμιά 400.000 pfizer να τα δώσουμε στους καλούς μας γείτονες της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν ξέρω αν η κίνηση θα πάει «πακέτο» με τις τρισκατάρατες συμφωνίες που θ’ αναγκαστεί κάποια στιγμή η κυβέρνηση να φέρει προς κύρωση στην Βουλή. Η, θα καταφέρει να συνεχίσει το κατενάτσιο μέχρι τις επόμενες εκλογές, και μετά βλέπουμε.

Ηλιθίου η ετυμολογία

Για επίλογο της σημερινής AstraZenekιάδας σας έχω ένα αγαπημένο του Carlo Cipolla: «Ένα ηλίθιο άτομο, είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιά σε ένα άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα για το ίδιο. Πολλές φορέας μάλιστα το ίδιο υφίσταται μια απώλεια».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:03

ΥΠΑ: Άνοδος 6,7% στην επιβατική κίνηση 8μήνου σε 24 περιφερειακά αεροδρόμια

16:02

Μητσοτάκης: Δημιουργείται Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών - Αρχικό κεφάλαιο 303 εκατ. ευρώ

15:57

Lidl Ελλάς: Επένδυση ύψους 12,4 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα στο Αιγάλεω

15:54

Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας - Αιγύπτου και Ελλάδας - Κύπρου στον τομέα της Υγείας

15:50

ΔΟΕ: Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

15:43

UBS: Η ευκαιρία της Euronext που υποτιμά η αγορά και θα φέρει μπαράζ ανοδικών αναθεωρήσεων

15:41

ΟΗΕ: «Απάνθρωπο» εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να εγκαταλείψουν την Πόλη της Γάζας

15:37

Τι μπορείτε να στείλετε (και τι όχι) στο εξωτερικό βάσει των διεθνών κανονισμών

15:28

Το TikTok θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον κινεζικό αλγόριθμο στις ΗΠΑ

15:28

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιόπολη Άνδρου

15:23

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ

15:09

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η σκληρή πολιτική ρητορική πυροδοτεί τη βία

14:57

Ανοίγει την πόρτα για τo SAFE στην Τουρκία ο Μαρκ Ρούτε

14:53

Ισπανία: Το καλοκαίρι του 2025 ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα

14:45

Βενετία: Ζευγάρι απελάθηκε και πλήρωσε πρόστιμο 450 ευρώ γιατί κολύμπησε σε κανάλι

14:39

Τα νούμερα των απολεσθέντων ζώων από ευλογιά σοκάρουν, αλλά δεν είναι ακριβώς εκεί το πρόβλημα...

14:32

Έκθεση Ντράγκι: Ο απολογισμός της Κομισιόν έναν χρόνο μετά τη δημοσίευσή της

14:25

Μερτς: Ζητά την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και υπόσχεται μείωση της γραφειοκρατίας

14:20

Ρωσία: Κάθειρξη 18,5 ετών σε πολίτη για συνεργασία με «φιλοουκρανική» οργάνωση

14:18

Hyperloq: Εξαψήφιος τζίρος στο δ' τρίμηνο, διεθνής επέκταση και παρουσία σε αεροδρόμια

14:17

Χαρδαλιάς: Δίνουμε οριστικό τέλος στις αναβολές, μετατρέπουμε τις εξαγγελίες σε απτά έργα

14:11

Παπασταύρου: Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της υδροδότησης Δήμου Σερρών

14:07

Ρεκόρ 30ετίας για τον χρυσό στα αποθεματικά των κεντρικών τραπεζών - Στο 40%

14:04

ΟΗΕ για χτύπημα Ισραήλ στο Κατάρ: Τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν την «επίθεση στην περιφερειακή ειρήνη»

13:50

Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος στη ΓΣ του ΟΗΕ

13:33

ΤτΕ: Πλεόνασμα 8,16 δισ. ευρώ στο πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού στο 8μηνο

13:30

Ξανά στο μικροσκόπιο των Θεσμών: Διπλό κρας τεστ για μέτρα στήριξης και επενδύσεις

13:25

Επ. Ανταγωνισμού: Παράταση προθεσμίας υποβολής απόψεων για την κανονιστική πετρελαιοειδών

13:17

Ντράγκι: Η ΕΕ «χάνει» το τρένο της ανταγωνιστικότητας

13:14

Τι ρώτησαν οι αναλυτές της Deutsche Bank τις ελληνικές τράπεζες