INSIDE OUT

Οι Βρετανοί τουρίστες και τα καρτελάκια εμβολιασμού στο eBay 

29-04-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ξεστοκάρουν τ’ Astra

Αχ που’ ναι οι μέρες οι ωραίες, που έγραφα για τα άστρα της Astra κι αναφερόμουν στην ωραιοτάτη Δόμνα που έκανε το εμβόλιο. Που’ ναι οι μέρες, που γέμιζε το τάιλάϊ μου με αστειάκια του τύπου, «Εμείς θα κάνουμε το εμβόλιο της τάξεώς μας, της Οξφόρδης φυσικά». Που πήγαν εκείνες οι μέρες; Αναπολώ. Τώρα, το ξεστοκάρουν το Astra της AstraZeneca, ανερυθρίαστα επάνω στα νιάτα της χώρας , τους 30 αρηδες, όπως είπε χθες ένας πρώην πρωθυπουργός. Και, ποια είμαι εγώ να τον αμφισβητήσω; Μια που μασουλάει φύλλα. Για να το λέει, έτσι θα ‘ναι.

«Ξεστοκάρουν»... Αλέξη;

Αυτό το «ξεστοκάρουν», το βρήκα εύστοχο από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε να πει ό,τι ήθελε, με μια και μόνο λέξη. Ελπίζω μόνο μην το βρει μπροστά του κάποια στιγμή, γιατί οι πάντα ευαίσθητες 5G κεραίες μου, πιάνουν μια γκρίνια εκεί στην Κουμουνδούρου για την θεότητα. Όχι εξαιτίας του AstraZeneca, μην μπερδεύεστε, δεν έχουν τέτοιες αγωνίες. Η ταύτιση που αποφάσισε ο Αρχηγός στο θέμα του εργασιακού νόμου, με τα σκληρά πασοκικά, για να μην σας πω και γαλάζια, συνδικάτα, δημιουργεί ερωτηματικά σε ένα κομμάτι του κόμματος που θα ήθελε ο Συριζα της μέρας, να βγει μπροστά με προτάσεις, και όχι με τον παλιό τρόπο. «Το πρόβλημα είναι ότι έχει στελέχη του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν κοινωνικές εμπειρίες και αναφορές» μου έλεγε ένας σκεπτικιστής, και να φανταστείς, πούρος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα. Η αφίσα του κόμματος «όχι στην κατάργηση του 8ωρου» , κάποιοι εκτιμούν ότι για κόμμα που έχει εμπειρία διακυβέρνησης , δεν είναι σωστή στάση. Πού είναι η αντιπρόταση; Εμείς τι λέμε; Θα ταυτιστούμε με το ΚΚΕ και το Μέρα στο «όχι σε όλα». Και λοιπόν; Η συνάντηση με Φωτόπουλο ήταν μόνο η αρχή πάντως. Θα ακολουθήσουν κι άλλες με εκπροσώπους σκληρών συντεχνιών.

Μα στο E bay;

Την είδηση ότι ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου την ξέρουμε όλοι. Την είδηση ότι θα γίνονται δεκτά λέει τα χειρόγραφα καρτελάκια εμβολιασμού των Βρετανών τουριστών, ελάχιστοι. Υπενθυμίζω, ότι στο Νησί έχουν πετύχει ανοσία της αγέλης, χάρις το εμβόλιο της AstraZeneca. Και πού είναι το πρόβλημα αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα είναι καρτελάκι ή ψηφιακό, θα πει κάποιος. Μου σφύριξαν ότι καρτέλες ακριβώς σαν αυτές που δίνει το NHS στους εμβολιασμένους, πωλούνται έναντι ευτελούς αντιτίμου στο e-bay! Ε όχι κύριε Θεοχάρη, πτωχοί είμαστε, το παραδεχόμαστε αλλά δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά, ν’ ανοίξουμε τις πόρτες στον κάθε τυχάρπαστο, που θέλει να γίνει λιώμα στο Φαληράκι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Θα τα δώσουμε στους γείτονες

Εάν πάντως, παρ’ ελπίδα, το Astra μας μείνει στα αζήτητα τελικά, προβλέπω ως σοβαρή Πυθία που είμαι, μαζί με καμιά 400.000 pfizer να τα δώσουμε στους καλούς μας γείτονες της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν ξέρω αν η κίνηση θα πάει «πακέτο» με τις τρισκατάρατες συμφωνίες που θ’ αναγκαστεί κάποια στιγμή η κυβέρνηση να φέρει προς κύρωση στην Βουλή. Η, θα καταφέρει να συνεχίσει το κατενάτσιο μέχρι τις επόμενες εκλογές, και μετά βλέπουμε.

Ηλιθίου η ετυμολογία

Για επίλογο της σημερινής AstraZenekιάδας σας έχω ένα αγαπημένο του Carlo Cipolla: «Ένα ηλίθιο άτομο, είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιά σε ένα άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα για το ίδιο. Πολλές φορέας μάλιστα το ίδιο υφίσταται μια απώλεια».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:09

Κομισιόν: Εύσημα στην Ελλάδα για τη συμφωνία στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

16:04

Enaon EDA: Ενεργοποιήθηκε το πρώτο τμήμα του δικτύου φυσικού αερίου στο Καρπενήσι

15:55

Πιερρακάκης: Θέλουμε ενιαία ευρωπαϊκή αγορά για να δημιουργήσουμε παγκόσμιους πρωταθλητές

15:41

Υπ. Παιδείας: Μέχρι τις 4/12 οι αιτήσεις για το ελληνικό «Erasmus»

15:38

Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα τερματίσει την κρίση χρέους της Αμερικής μέσα σε 3 χρόνια

15:21

«Rage bait» η λέξη της χρονιάς για το 2025 του Λεξικού της Οξφόρδης

15:01

BYD: «Βουτιά» στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για 3ο σερί μήνα

14:59

Τρ. Πειραιώς: Ενισχυμένος κατά 4,68% ο δείκτης τιμών των αγροτικών προϊόντων τον Νοέμβριο

14:49

Κομισιόν: Ενισχύει την ενεργειακή διασυνδεσιμότητα με 235 έργα - Fast track αδειοδότηση

14:42

Ο Νετανιάχου εμφανίστηκε στη δίκη για διαφθορά χωρίς να αναλαμβάνει ευθύνη

14:42

Μαρινάκης για αγρότες: Το ταχύτερο δυνατό και με τον καλύτερο επιχειρησιακά τρόπο πρέπει να ανοίξουν οι δρόμοι

14:32

Τσάπαλος για επιστροφή ενοικίου: Ενημέρωση των πολιτών από Τρίτη μέσω 1521

14:31

Κοπεγχάγη: Ανακαλύπτοντας μια παραμυθένια πόλη

14:23

ΕΛΤΑ: Δεν τίθεται θέμα αυξήσεων μισθών των στελεχών

14:21

Εργαζόμενοι στην Black Friday: Ήταν ευγενικοί ή αγενείς οι πελάτες;

14:14

Πρότυπο κοινοτικό κέντρο και πρόγραμμα για εφήβους και νέους που αυτοτραυματίζονται αποκτά η Ελλάδα

14:12

«Ψήνεται» συνεργασία Intel - Apple στα τσιπ;

14:00

Ο Μακρόν υποδέχτηκε τον Ζελένσκι στο Μέγαρο των Ηλυσίων

13:59

Ουκρανία: Ψάχνει 1 δισ. ευρώ έξτρα για την αγορά αμερικανικών όπλων μέχρι το τέλος του έτους

13:36

Πρόγραμμα εσωτερικής κινητικότητας για φοιτητές: Από σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το εαρινό εξάμηνο

13:32

Ανανέωση διπλώματος οδήγησης άνω των 65 ετών: Tι αλλαγές έρχονται - Οι ποινικές διώξεις

13:32

Kυρανάκης: Eξετάζεται η απαγόρευση βαρέων οχημάτων στον Κηφισό 7 με 10 το πρωί

13:20

Αύριο απόγευμα η συνάντηση Γουίτκοφ - Πούτιν για το Ουκρανικό

13:18

Eurobank Equities: Αυξάνει 24% την τιμή-στόχο για την ΚΡΙ-ΚΡΙ στα €22,40

13:14

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αχαρτογράφητα τα κληροδοτήματα των ΑΕΙ και της Ακαδημίας Αθηνών

13:10

Πέφτουν οι προσδοκίες λίγο πριν τον «έλεγχο» της οικονομίας για το γ’ τρίμηνο

12:56

Η EY Ελλάδος παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα εμπειριών AI στο 4o GenAI Summit

12:55

ΔΥΠΑ: Η 49η «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

12:49

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας

12:45

Χονγκ Κονγκ: Στους 151 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών