INSIDE OUT

Στο eBay τα καρτελάκια εμβολιασμού για τουρίστες

29-04-2021 | 07:34
Μοιράσου το

Ξεστοκάρουν τ’ Astra

Αχ που’ ναι οι μέρες οι ωραίες, που έγραφα για τα άστρα της Astra κι αναφερόμουν στην ωραιοτάτη Δόμνα που έκανε το εμβόλιο. Που’ ναι οι μέρες, που γέμιζε το τάιλάϊ  μου με αστειάκια του τύπου,  «Εμείς θα κάνουμε το εμβόλιο της τάξεώς μας, της Οξφόρδης φυσικά». Που πήγαν εκείνες οι μέρες; Αναπολώ. Τώρα, το ξεστοκάρουν το Astra της AstraZeneca, ανερυθρίαστα επάνω στα νιάτα της χώρας , τους 30 αρηδες, όπως είπε χθες ένας πρώην πρωθυπουργός. Και, ποια είμαι εγώ να τον αμφισβητήσω; Μια που μασουλάει φύλλα. Για να το λέει, έτσι θα ‘ναι.

«Ξεστοκάρουν»... Αλέξη;

Αυτό το «ξεστοκάρουν», το βρήκα εύστοχο από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε να πει ό,τι ήθελε, με μια και μόνο λέξη. Ελπίζω μόνο μην το βρει μπροστά του κάποια στιγμή, γιατί οι πάντα ευαίσθητες 5G κεραίες μου, πιάνουν μια γκρίνια εκεί στην Κουμουνδούρου για την θεότητα. Όχι εξαιτίας του AstraZeneca, μην μπερδεύεστε, δεν έχουν τέτοιες αγωνίες. Η ταύτιση που αποφάσισε ο Αρχηγός στο θέμα του εργασιακού νόμου, με τα σκληρά πασοκικά, για να μην σας πω και γαλάζια, συνδικάτα, δημιουργεί ερωτηματικά σε ένα κομμάτι του κόμματος που θα ήθελε ο Συριζα της μέρας, να βγει μπροστά με προτάσεις,  και όχι με τον παλιό τρόπο. «Το πρόβλημα είναι ότι έχει στελέχη του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν κοινωνικές εμπειρίες και αναφορές» μου έλεγε ένας σκεπτικιστής, και να φανταστείς, πούρος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα. Η αφίσα του κόμματος «όχι στην κατάργηση του 8ωρου» , κάποιοι εκτιμούν ότι για κόμμα που έχει εμπειρία διακυβέρνησης , δεν είναι σωστή στάση. Πού είναι η αντιπρόταση; Εμείς τι λέμε; Θα ταυτιστούμε με το ΚΚΕ και το Μέρα στο «όχι σε όλα». Και λοιπόν; Η συνάντηση με Φωτόπουλο ήταν μόνο η αρχή πάντως. Θα ακολουθήσουν κι άλλες με εκπροσώπους σκληρών συντεχνιών.

Μα στο E bay;

Την είδηση ότι ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου την ξέρουμε όλοι. Την είδηση ότι θα γίνονται δεκτά λέει τα χειρόγραφα καρτελάκια εμβολιασμού των Βρετανών τουριστών, ελάχιστοι. Υπενθυμίζω, ότι στο Νησί έχουν πετύχει ανοσία της αγέλης, χάρις το εμβόλιο της AstraZeneca. Και πού είναι το πρόβλημα αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα είναι καρτελάκι ή ψηφιακό, θα πει κάποιος. Μου σφύριξαν ότι καρτέλες ακριβώς σαν αυτές που δίνει το  NHS  στους εμβολιασμένους, πωλούνται έναντι ευτελούς αντιτίμου στο e-bay! Ε όχι κύριε Θεοχάρη, πτωχοί είμαστε, το παραδεχόμαστε αλλά δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά, ν’ ανοίξουμε τις πόρτες στον κάθε τυχάρπαστο, που θέλει να γίνει λιώμα στο Φαληράκι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Θα τα δώσουμε στους γείτονες

Εάν πάντως, παρ’ ελπίδα, το Astra μας μείνει στα αζήτητα τελικά, προβλέπω ως σοβαρή Πυθία που είμαι, μαζί με καμιά 400.000 pfizer να τα δώσουμε στους καλούς μας γείτονες της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν ξέρω αν η κίνηση θα πάει «πακέτο» με τις τρισκατάρατες συμφωνίες που θ’ αναγκαστεί κάποια στιγμή η κυβέρνηση να φέρει προς κύρωση στην Βουλή. Η, θα καταφέρει να συνεχίσει το κατενάτσιο μέχρι τις επόμενες εκλογές, και μετά βλέπουμε.

Ηλιθίου η ετυμολογία

Για επίλογο της σημερινής AstraZenekιάδας σας έχω ένα αγαπημένο του Carlo Cipolla: «Ένα ηλίθιο άτομο, είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιά σε ένα άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα για το ίδιο. Πολλές φορέας μάλιστα το ίδιο υφίσταται μια απώλεια».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.