INSIDE OUT

Οι Βρετανοί τουρίστες και τα καρτελάκια εμβολιασμού στο eBay 

29-04-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ξεστοκάρουν τ’ Astra

Αχ που’ ναι οι μέρες οι ωραίες, που έγραφα για τα άστρα της Astra κι αναφερόμουν στην ωραιοτάτη Δόμνα που έκανε το εμβόλιο. Που’ ναι οι μέρες, που γέμιζε το τάιλάϊ μου με αστειάκια του τύπου, «Εμείς θα κάνουμε το εμβόλιο της τάξεώς μας, της Οξφόρδης φυσικά». Που πήγαν εκείνες οι μέρες; Αναπολώ. Τώρα, το ξεστοκάρουν το Astra της AstraZeneca, ανερυθρίαστα επάνω στα νιάτα της χώρας , τους 30 αρηδες, όπως είπε χθες ένας πρώην πρωθυπουργός. Και, ποια είμαι εγώ να τον αμφισβητήσω; Μια που μασουλάει φύλλα. Για να το λέει, έτσι θα ‘ναι.

«Ξεστοκάρουν»... Αλέξη;

Αυτό το «ξεστοκάρουν», το βρήκα εύστοχο από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε να πει ό,τι ήθελε, με μια και μόνο λέξη. Ελπίζω μόνο μην το βρει μπροστά του κάποια στιγμή, γιατί οι πάντα ευαίσθητες 5G κεραίες μου, πιάνουν μια γκρίνια εκεί στην Κουμουνδούρου για την θεότητα. Όχι εξαιτίας του AstraZeneca, μην μπερδεύεστε, δεν έχουν τέτοιες αγωνίες. Η ταύτιση που αποφάσισε ο Αρχηγός στο θέμα του εργασιακού νόμου, με τα σκληρά πασοκικά, για να μην σας πω και γαλάζια, συνδικάτα, δημιουργεί ερωτηματικά σε ένα κομμάτι του κόμματος που θα ήθελε ο Συριζα της μέρας, να βγει μπροστά με προτάσεις, και όχι με τον παλιό τρόπο. «Το πρόβλημα είναι ότι έχει στελέχη του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν κοινωνικές εμπειρίες και αναφορές» μου έλεγε ένας σκεπτικιστής, και να φανταστείς, πούρος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα. Η αφίσα του κόμματος «όχι στην κατάργηση του 8ωρου» , κάποιοι εκτιμούν ότι για κόμμα που έχει εμπειρία διακυβέρνησης , δεν είναι σωστή στάση. Πού είναι η αντιπρόταση; Εμείς τι λέμε; Θα ταυτιστούμε με το ΚΚΕ και το Μέρα στο «όχι σε όλα». Και λοιπόν; Η συνάντηση με Φωτόπουλο ήταν μόνο η αρχή πάντως. Θα ακολουθήσουν κι άλλες με εκπροσώπους σκληρών συντεχνιών.

Μα στο E bay;

Την είδηση ότι ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου την ξέρουμε όλοι. Την είδηση ότι θα γίνονται δεκτά λέει τα χειρόγραφα καρτελάκια εμβολιασμού των Βρετανών τουριστών, ελάχιστοι. Υπενθυμίζω, ότι στο Νησί έχουν πετύχει ανοσία της αγέλης, χάρις το εμβόλιο της AstraZeneca. Και πού είναι το πρόβλημα αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα είναι καρτελάκι ή ψηφιακό, θα πει κάποιος. Μου σφύριξαν ότι καρτέλες ακριβώς σαν αυτές που δίνει το NHS στους εμβολιασμένους, πωλούνται έναντι ευτελούς αντιτίμου στο e-bay! Ε όχι κύριε Θεοχάρη, πτωχοί είμαστε, το παραδεχόμαστε αλλά δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά, ν’ ανοίξουμε τις πόρτες στον κάθε τυχάρπαστο, που θέλει να γίνει λιώμα στο Φαληράκι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Θα τα δώσουμε στους γείτονες

Εάν πάντως, παρ’ ελπίδα, το Astra μας μείνει στα αζήτητα τελικά, προβλέπω ως σοβαρή Πυθία που είμαι, μαζί με καμιά 400.000 pfizer να τα δώσουμε στους καλούς μας γείτονες της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν ξέρω αν η κίνηση θα πάει «πακέτο» με τις τρισκατάρατες συμφωνίες που θ’ αναγκαστεί κάποια στιγμή η κυβέρνηση να φέρει προς κύρωση στην Βουλή. Η, θα καταφέρει να συνεχίσει το κατενάτσιο μέχρι τις επόμενες εκλογές, και μετά βλέπουμε.

Ηλιθίου η ετυμολογία

Για επίλογο της σημερινής AstraZenekιάδας σας έχω ένα αγαπημένο του Carlo Cipolla: «Ένα ηλίθιο άτομο, είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιά σε ένα άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα για το ίδιο. Πολλές φορέας μάλιστα το ίδιο υφίσταται μια απώλεια».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:11

HELMEPA: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και επανεκλογή της Σ. Παληού

18:07

Σουηδία: Νεκροί και τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης

18:04

Shein: Θα καθυστερήσει το άνοιγμα φυσικών καταστημάτων στη Γαλλία

17:56

Επίσκεψη Μιχαηλίδου σε Πόρο-Γαλατά: Προτεραιότητα οι ανάγκες των οικογενειών

17:49

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή στην αναθεώρηση του Εθνικού Πλάνου Ανάκαμψης

17:47

DBRS: Αναβάθμισε την Intralot σε «B (high)» - Θετικό το trend

17:40

Σλοβακία: Η εξαίρεση της Ουγγαρίας από τις κυρώσεις ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο ισχύει και για εμάς

17:38

ΧΑ: Έσπασε το ανοδικό σερί αλλά κράτησε θετικό εβδομαδιαίο πρόσημο

17:29

Mε πτώση 55% το κακάο στο 2025 και χαμηλό 21 μηνών - 3η εβδομάδα απωλειών για τον καφέ Arabica

17:21

Γαλλία: Εκκενώθηκε σιδηροδρομικός σταθμός στο Παρίσι - Συνελήφθη ο δράστης

17:16

Η SIXT μετέτρεψε το Santorini Experience 2025 σε μια διαδρομή γεμάτη εμπειρίες

17:14

Τέμπη: Πόσοι συγγενείς δήλωσαν ότι θέλουν εκταφή - Πότε λήγει η προθεσμία

17:10

Ρωσία: Θραύσματα ουκρανικών drones έπληξαν πυρηνικό σταθμό

17:05

Η Γαλλία εξέφρασε «τη βαθιά της ανησυχία» για τη δίωξη κατά του Ιμάμογλου

16:54

Ανακάμπτει από τις τεχνολογικές πιέσεις η Wall Street

16:45

Επιτεύχθηκε το εμπορικό deal ΗΠΑ - Ελβετίας: Στο 15% οι δασμοί

16:37

Μαρινάκης: Τιμητικό να έχουμε θετικές αξιολογήσεις για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ από τους φορείς

16:30

Λουκέτα: Αυξήθηκαν κατά 47,8% σε ένα τρίμηνο στην Ελλάδα - Η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ

16:28

Lidl Ελλάς: Στηρίζει το έργο της Τράπεζας Τροφίμων

16:17

Κινητές Ομάδες Υγείας: Ο γιατρός στην πόρτα κάθε πολίτη

16:09

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μπει στη νέα εποχή

15:58

Παπασταύρου: Η Ελλάδα επιστρέφει στη ΝΑ Ευρώπη

15:58

Reuters: Σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ η Ελλάδα για προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων

15:55

ΟΔΔΗΧ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδόσεις ομολόγων του Δημοσίου για το 2025

15:54

Οι εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στην Ευρυτανία

15:48

Γκιλφόιλ: Έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες - Προανήγγειλε επίσκεψη Ρούμπιο

15:45

Βραζιλία: Αυτόχθονες αποκλείουν την είσοδο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στο Μπελέμ

15:36

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη συγκάλυψη της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της

15:30

Δ. Τσιτσιράγκος: Πολλαπλασιαστικά οφέλη από τη συνεργασία Δημοσίου, τραπεζών και επιχειρήσεων

15:24

Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί στο Διάστημα