INSIDE OUT

Οι Βρετανοί τουρίστες και τα καρτελάκια εμβολιασμού στο eBay 

29-04-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ξεστοκάρουν τ’ Astra

Αχ που’ ναι οι μέρες οι ωραίες, που έγραφα για τα άστρα της Astra κι αναφερόμουν στην ωραιοτάτη Δόμνα που έκανε το εμβόλιο. Που’ ναι οι μέρες, που γέμιζε το τάιλάϊ μου με αστειάκια του τύπου, «Εμείς θα κάνουμε το εμβόλιο της τάξεώς μας, της Οξφόρδης φυσικά». Που πήγαν εκείνες οι μέρες; Αναπολώ. Τώρα, το ξεστοκάρουν το Astra της AstraZeneca, ανερυθρίαστα επάνω στα νιάτα της χώρας , τους 30 αρηδες, όπως είπε χθες ένας πρώην πρωθυπουργός. Και, ποια είμαι εγώ να τον αμφισβητήσω; Μια που μασουλάει φύλλα. Για να το λέει, έτσι θα ‘ναι.

«Ξεστοκάρουν»... Αλέξη;

Αυτό το «ξεστοκάρουν», το βρήκα εύστοχο από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε να πει ό,τι ήθελε, με μια και μόνο λέξη. Ελπίζω μόνο μην το βρει μπροστά του κάποια στιγμή, γιατί οι πάντα ευαίσθητες 5G κεραίες μου, πιάνουν μια γκρίνια εκεί στην Κουμουνδούρου για την θεότητα. Όχι εξαιτίας του AstraZeneca, μην μπερδεύεστε, δεν έχουν τέτοιες αγωνίες. Η ταύτιση που αποφάσισε ο Αρχηγός στο θέμα του εργασιακού νόμου, με τα σκληρά πασοκικά, για να μην σας πω και γαλάζια, συνδικάτα, δημιουργεί ερωτηματικά σε ένα κομμάτι του κόμματος που θα ήθελε ο Συριζα της μέρας, να βγει μπροστά με προτάσεις, και όχι με τον παλιό τρόπο. «Το πρόβλημα είναι ότι έχει στελέχη του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν κοινωνικές εμπειρίες και αναφορές» μου έλεγε ένας σκεπτικιστής, και να φανταστείς, πούρος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα. Η αφίσα του κόμματος «όχι στην κατάργηση του 8ωρου» , κάποιοι εκτιμούν ότι για κόμμα που έχει εμπειρία διακυβέρνησης , δεν είναι σωστή στάση. Πού είναι η αντιπρόταση; Εμείς τι λέμε; Θα ταυτιστούμε με το ΚΚΕ και το Μέρα στο «όχι σε όλα». Και λοιπόν; Η συνάντηση με Φωτόπουλο ήταν μόνο η αρχή πάντως. Θα ακολουθήσουν κι άλλες με εκπροσώπους σκληρών συντεχνιών.

Μα στο E bay;

Την είδηση ότι ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου την ξέρουμε όλοι. Την είδηση ότι θα γίνονται δεκτά λέει τα χειρόγραφα καρτελάκια εμβολιασμού των Βρετανών τουριστών, ελάχιστοι. Υπενθυμίζω, ότι στο Νησί έχουν πετύχει ανοσία της αγέλης, χάρις το εμβόλιο της AstraZeneca. Και πού είναι το πρόβλημα αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα είναι καρτελάκι ή ψηφιακό, θα πει κάποιος. Μου σφύριξαν ότι καρτέλες ακριβώς σαν αυτές που δίνει το NHS στους εμβολιασμένους, πωλούνται έναντι ευτελούς αντιτίμου στο e-bay! Ε όχι κύριε Θεοχάρη, πτωχοί είμαστε, το παραδεχόμαστε αλλά δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά, ν’ ανοίξουμε τις πόρτες στον κάθε τυχάρπαστο, που θέλει να γίνει λιώμα στο Φαληράκι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Θα τα δώσουμε στους γείτονες

Εάν πάντως, παρ’ ελπίδα, το Astra μας μείνει στα αζήτητα τελικά, προβλέπω ως σοβαρή Πυθία που είμαι, μαζί με καμιά 400.000 pfizer να τα δώσουμε στους καλούς μας γείτονες της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν ξέρω αν η κίνηση θα πάει «πακέτο» με τις τρισκατάρατες συμφωνίες που θ’ αναγκαστεί κάποια στιγμή η κυβέρνηση να φέρει προς κύρωση στην Βουλή. Η, θα καταφέρει να συνεχίσει το κατενάτσιο μέχρι τις επόμενες εκλογές, και μετά βλέπουμε.

Ηλιθίου η ετυμολογία

Για επίλογο της σημερινής AstraZenekιάδας σας έχω ένα αγαπημένο του Carlo Cipolla: «Ένα ηλίθιο άτομο, είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιά σε ένα άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα για το ίδιο. Πολλές φορέας μάλιστα το ίδιο υφίσταται μια απώλεια».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στον Δ. Λαγκαδά για την παραβατικότητα ανηλίκων

23:15

Χαρακόπουλος: Αποδραματοποίηση των βουλευτικών παρεμβάσεων

22:46

ΥΠΠΟ- ΕΚΚΟΜΕΔ: Νέα εποχή για την οπτικοακουστική δημιουργία

22:20

Αεροπορικές υπό πίεση: Το Λονδίνο επιτρέπει συγχώνευση πτήσεων το καλοκαίρι

22:19

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας

21:47

Γαλλία: Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη

21:18

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

21:14

Τραμπ: Μελέτησα την ιρανική πρόταση - Δεν είναι αποδεκτή

20:59

Βρετανία: Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες από έκρηξη σε σπίτι στο Μπρίστολ

20:48

ΗΠΑ: Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου πυροβόλησε έναν αστυνομικό

20:32

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

20:22

DW: Βαρύτερο πλήγμα για τη Γερμανία θα ήταν η απομάκρυνση των πυραύλων Tomahawk

20:07

Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

19:54

Ιράν: Λύση «πακέτο» εντός 30 ημερών προτείνει η Τεχεράνη

19:30

Ολοταχώς προς εκλογική ήττα ο Ντοναλντ Τραμπ

19:29

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ προκαλούν ασφυξία στο ιρανικό καθεστώς με τον οικονομικό αποκλεισμό

19:15

Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα

18:57

Δύο κρατούμενοι νεκροί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

18:52

Ιταλία: O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να επισκεφθεί το Βατικανό και τη Ρώμη

18:18

Στουρνάρας: Ανησυχίες για ύφεση στη ζώνη του ευρώ είναι πραγματικές και δικαιολογημένες

18:00

Επίσκεψη Τασούλα στην Αρμενία

17:49

ΔΟΑE: Drone έθεσε στο στόχαστρο εργαστήριο ελέγχου ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

17:39

Μαρινάκης για παγκόσμια ημέρα ελευθερίας Τύπου: Αυτά έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το τοπίο στα ΜΜΕ

17:29

Μαρόκο: Αγνοούνται δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026"

17:20

Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ του Σκάι

17:01

Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ευρωπαίων ηγετών επιδεινώνουν το ψυχρό κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις

16:24

Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ

16:16

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου

16:13

Τα μνημόνια δεν χτίζονται σε μια μέρα

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία