INSIDE OUT

Η Astraφτερή Δόμνα, η Αττικής και το Χρυσόμαλλο Δέρας

28-04-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μόνο Astra για τη Δόμνα

Άστραψε με το Astrazeneca η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου όπως μου περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας 30+ , ήρθε και η σειρά της! Τα εύσημα βέβαια ανήκουν εν μέρει, στον Άκη Σκέρτσο, που μπορεί καμιά φορά να του γαυγίζει ο Πίνατ αλλά έχει ωραίες ιδέες. Ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μου δίνει ο Πίνατ , πρότεινε στην υφυπουργό Εργασίας να εμβολιαστεί για συμβολικούς λόγους, καθ’ ότι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης και γυναίκα. Όπερ και εγένετο.

Στη Λένορμαν

Η ωραία Δόμνα λοιπόν, φόρεσε μια κίτρινη μάσκα και πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο της Λένορμαν, στον εξωτικό Κολωνό. Εκεί, την περίμενε μια ωραία έκπληξη, καθ’ ότι η Διευθύντρια του Κέντρου ήταν γειτόνισσα της στο πατρικό σπίτι της υπουργού, στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια. Εκτός από τη Δόμνα εμβολιάστηκε και ο Γιώργος Κώτσηρας υφυπουργός Δικαιοσύνης , αλλά χωρίς να θέλω να πάρω θέση λόγω φύλου, νομίζω πως ο εμβολιασμός της Δόμνας είναι πιο ισχυρός. Υπάρχει που υπάρχει ένας φόβος για το εν λόγω εμβόλιο, αλλά ειδικά για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας που, είτε είναι έγκυες , είτε θέλουν να μείνουν, ο φόβος κάπως μεγαλώνει. Η Δόμνα πάντως, σας ενημερώνω εγκύρως πως ούτε είναι, ούτε θέλει να γίνει μαμά αυτή την εποχή, αλλά παραμένει αφοσιωμένη στα καθήκοντά της.

Θα το μάθουν τελευταίοι...

Για το γεύμα του Πρωθυπουργού με τον κεντρικό Τραπεζίτη τα μάθατε φαντάζομαι χθες. Δεν θα επεκταθώ σε θέματα που είμαι αναρμόδια, άλλωστε εγώ μια τράπεζα γνωρίζω άριστα, αυτή της Δήλου. Αλλά τέλος πάντων για την ανάγκη των μελλοντικών γενεών, που θα ζήσουν σ’ αυτή την γη το μακρινό 2021 αναγκάζομαι να μασουλήσω φύλλα και να σας πω και για την τράπεζα Αττικής που ήταν στο... μενού.

Τέσσερις άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την στιγμή την τύχη της: ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Πατέλης και ο Γιώργος Ζαββός. Αυτός που φοβάμαι θα το μάθει τελευταίος θα είναι ο συμπαθής Γιώργος Στασινός του ΤΕΕ και οι μηχανικοί. Γιατί, αν η τράπεζα πάρει τον δρόμο της Πειραιώς και «κρατικοποιηθεί», πριν ιδιωτικοποιηθεί για να σωθεί, ενδέχεται να κλάψουν πικρά εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια ο Γιάννης Δραγασάκης, που τους έλεγε το μακρινό ’15-’16, να μπουν γερά ως μέτοχοι, έχει βγει από τα βαριά κυβερνητικά καθήκοντα. Τον απάλλαξε ο λαός με την ψήφο του τον Ιούλιο του ’19.

Επειδή στην Attica Bank πάντως εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχει και ο ΕΦΚΑ, κι επειδή το γεύμα διήρκεσε πολύ ώρα, αν και λιτοδίαιτοι, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, υποθέτω βασίμως ότι θα καταφέρουν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Τώρα ποιος θα χάσει, μένει να το δούμε.

Άλλος για το Χρυσόμαλλο Δέρας;

Πως ήταν με το Χρυσόμαλλο Δέρας στην εποχή μου; Έτσι τώρα το βλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και οι του επιτελικού κράτους και οι υπουργοί. Βάλτε τώρα ότι υπάρχουν σκέψεις και για νέες, εξωκυβερνητικές, προσθήκες στη διαχείριση και σχηματίστε μία εικόνα πόσοι θέλουν να ανέβουν στο τραίνο (ή μάλλον στην Αργώ) για να φτάσουν στο τρόπαιο της διαχείρισης των κονδυλίων. Εγώ πάντως, στο ματς επιτελικό κράτος- υπουργοί προβλέπω 1. Πω πω πολυκοσμία...

Πάει κι ο Lagos

Τώρα για τον Lago (όχι του Πάσχα είπαμε) , τον Ioannis Lagos ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, σας τα είπα πρώτη προχθές. Η άρση ασυλίας του υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στην κρυφή, ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε, παρά το δακρύβρεχτο email που έστειλε σε όλους τους (πρώην) συναδέλφους του. Δεν έχω, και δεν επιθυμώ ν’ αποκτήσω… γένια. Να με διαβάζετε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:41

ΑΑΔΕ: Απλούστερη η εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος για νέους φορολογικούς κατοίκους που επενδύουν στην Ελλάδα

18:41

Η κλιματική κρίση μας κλέβει τον ύπνο: Τι δείχνει νέα μελέτη, σε ποια θέση κατατάσσεται η Αθήνα

18:38

Νέο κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας για παιδιά και εφήβους στην Αθήνα

18:34

Χούθι - Σ. Αραβία: Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τις διεθνείς αγορές ενέργειας;

18:14

Ουκρανία: Δέκα νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε πλοίο κοντά στο λιμάνι της Οδησσού

18:02

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κούβα ότι διεξάγει «ανατρεπτικές» ενέργειες εδώ και δεκαετίες

17:45

Μητσοτάκης: «Έμφαση σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους στη ΔΕΘ»

17:39

Motor Oil: Αποκτά το 50% της Nova ICT - Στα 60,5 εκατ. το deal

17:36

Ουγγαρία: Το κυβερνών κόμμα στηρίζει την Τζούντιτ Πόλγκαρ για πρόεδρο της χώρας

17:30

Σε εκδήλωση του ΥΠΟΙΚ θα μιλήσει την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

17:28

Χρηματιστήριο: Με οριακή άνοδο «έσπασε» το πτωτικό σερί

17:10

Freenow by Lyft: Διαθέσιμο σε πάνω από 20 καλοκαιρινούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα

17:08

ΕΛ.Α.Σ: Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία

17:04

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Πλεονάσματα και μείωση χρέους ενίσχυσαν την ανθεκτικότητα των ομολόγων

16:59

Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα με ελπίδες για διπλωματική αποκλιμάκωση στο Ιράν

16:56

Μ. Ανατολή: Νέα ιρανικά πλήγματα σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ

16:54

Μιχαηλίδου: Πολλαπλασιάσαμε τις προνοιακές δαπάνες, χρηματοδοτούμε νέες υπηρεσίες

16:50

6 επιδόρπια πλούσια σε πρωτεΐνη για υγιεινότερες επιλογές γλυκού

16:50

Δημιουργικά επαγγέλματα με άμεση αποκατάσταση: Τι να σπουδάσεις σήμερα αν «πιάνει το χέρι σου»;

16:49

ΑΑΔΕ: Εντόπισε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής άνω των 17 εκατ. - «Άστεγη» διαχειρίστρια με βίλα και πισίνα

16:40

Εθνική Τράπεζα: Βραβεύτηκε για 2η διαδοχική χρονιά ως «Best Investment Bank for Financing Solutions in Greece»

16:33

Alpha Bank: Διευρύνει τη συνεργασία της με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

16:31

Citi: Οι «Magnificent Seven» είναι ξεπερασμένες στην εποχή των «νικητών» AI μετοχών

16:21

Οι άμεσες προκλήσεις του Άντι Μπέρναμ - Από την ακρίβεια μέχρι τις σχέσεις με ΕΕ και ΗΠΑ

16:18

Στουρνάρας: «Να ανοίξουμε την οικονομία στον ανταγωνισμό»

16:18

CEO της Ryanair: Σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» αποδίδει το σπασμένο παράθυρο

16:07

Δίκη για Τέμπη: Ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης

16:03

Συναντήσεις Μαρκόπουλου με τους παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

15:58

Τουρνάς: «Ενισχύουμε σταθερά και συστηματικά την πυροπροστασία της Κρήτης»

15:57

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι σκότωσε πέντε αμάχους σε πλήγμα με drone