INSIDE OUT

Η Astraφτερή Δόμνα, η Αττικής και το Χρυσόμαλλο Δέρας

28-04-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Μόνο Astra για τη Δόμνα

Άστραψε με το Astrazeneca η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου όπως μου περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας 30+ , ήρθε και η σειρά της! Τα εύσημα βέβαια ανήκουν εν μέρει, στον Άκη Σκέρτσο, που μπορεί καμιά φορά να του γαυγίζει ο Πίνατ αλλά έχει ωραίες ιδέες. Ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μου δίνει ο Πίνατ , πρότεινε στην υφυπουργό Εργασίας να εμβολιαστεί για συμβολικούς λόγους, καθ’ ότι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης και γυναίκα. Όπερ και εγένετο.

Στη Λένορμαν

Η ωραία Δόμνα λοιπόν, φόρεσε μια κίτρινη μάσκα και πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο της Λένορμαν, στον εξωτικό Κολωνό. Εκεί, την περίμενε μια ωραία έκπληξη, καθ’ ότι η Διευθύντρια του Κέντρου ήταν γειτόνισσα της στο πατρικό σπίτι της υπουργού, στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια. Εκτός από τη Δόμνα εμβολιάστηκε και ο Γιώργος Κώτσηρας υφυπουργός Δικαιοσύνης , αλλά χωρίς να θέλω να πάρω θέση λόγω φύλου, νομίζω πως ο εμβολιασμός της Δόμνας είναι πιο ισχυρός. Υπάρχει που υπάρχει ένας φόβος για το εν λόγω εμβόλιο, αλλά ειδικά για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας που, είτε είναι έγκυες , είτε θέλουν να μείνουν, ο φόβος κάπως μεγαλώνει. Η Δόμνα πάντως, σας ενημερώνω εγκύρως πως ούτε είναι, ούτε θέλει να γίνει μαμά αυτή την εποχή, αλλά παραμένει αφοσιωμένη στα καθήκοντά της.

Θα το μάθουν τελευταίοι...

Για το γεύμα του Πρωθυπουργού με τον κεντρικό Τραπεζίτη τα μάθατε φαντάζομαι χθες. Δεν θα επεκταθώ σε θέματα που είμαι αναρμόδια, άλλωστε εγώ μια τράπεζα γνωρίζω άριστα, αυτή της Δήλου. Αλλά τέλος πάντων για την ανάγκη των μελλοντικών γενεών, που θα ζήσουν σ’ αυτή την γη το μακρινό 2021 αναγκάζομαι να μασουλήσω φύλλα και να σας πω και για την τράπεζα Αττικής που ήταν στο... μενού.

Τέσσερις άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την στιγμή την τύχη της: ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Πατέλης και ο Γιώργος Ζαββός. Αυτός που φοβάμαι θα το μάθει τελευταίος θα είναι ο συμπαθής Γιώργος Στασινός του ΤΕΕ και οι μηχανικοί. Γιατί, αν η τράπεζα πάρει τον δρόμο της Πειραιώς και «κρατικοποιηθεί», πριν ιδιωτικοποιηθεί για να σωθεί, ενδέχεται να κλάψουν πικρά εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια ο Γιάννης Δραγασάκης, που τους έλεγε το μακρινό ’15-’16, να μπουν γερά ως μέτοχοι, έχει βγει από τα βαριά κυβερνητικά καθήκοντα. Τον απάλλαξε ο λαός με την ψήφο του τον Ιούλιο του ’19.

Επειδή στην Attica Bank πάντως εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχει και ο ΕΦΚΑ, κι επειδή το γεύμα διήρκεσε πολύ ώρα, αν και λιτοδίαιτοι, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, υποθέτω βασίμως ότι θα καταφέρουν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Τώρα ποιος θα χάσει, μένει να το δούμε.

Άλλος για το Χρυσόμαλλο Δέρας;

Πως ήταν με το Χρυσόμαλλο Δέρας στην εποχή μου; Έτσι τώρα το βλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και οι του επιτελικού κράτους και οι υπουργοί. Βάλτε τώρα ότι υπάρχουν σκέψεις και για νέες, εξωκυβερνητικές, προσθήκες στη διαχείριση και σχηματίστε μία εικόνα πόσοι θέλουν να ανέβουν στο τραίνο (ή μάλλον στην Αργώ) για να φτάσουν στο τρόπαιο της διαχείρισης των κονδυλίων. Εγώ πάντως, στο ματς επιτελικό κράτος- υπουργοί προβλέπω 1. Πω πω πολυκοσμία...

Πάει κι ο Lagos

Τώρα για τον Lago (όχι του Πάσχα είπαμε) , τον Ioannis Lagos ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, σας τα είπα πρώτη προχθές. Η άρση ασυλίας του υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στην κρυφή, ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε, παρά το δακρύβρεχτο email που έστειλε σε όλους τους (πρώην) συναδέλφους του. Δεν έχω, και δεν επιθυμώ ν’ αποκτήσω… γένια. Να με διαβάζετε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:12

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα φτάσει το επίδομα αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων - Αυξήσεις σε νυχτερινά, υπερωρίες, κυριακάτικα

07:57

Σχέδιο «κατεβάστε τον διακόπτη» στο Δημόσιο - Τι ζητούν οι Βρυξέλλες 

07:51

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία

07:44

ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: Τι αλλάζει σε προσλήψεις προσωπικού και επιλογή γενικών διευθυντών

07:41

Η «καταιγίδα» ΟΠΕΚΕΠΕ, το «βαθύ κράτος» και το μήνυμα Μητσοτάκη

07:34

Στενά του Ορμούζ, ακριβό ράφι: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή χτυπά το πιάτο του Έλληνα

07:25

Fuel Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Η επιδότηση έως 60 ευρώ και η διαδικασία βήμα-βήμα

07:15

«Ανάχωμα» οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις για τις τράπεζες

07:08

Fuel… εξαερωμένο - Πιέσεις στην ανάπτυξη - Τι συμβαίνει με τις προμήθειες;

23:58

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας UNESCO GHE – Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

23:28

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο

23:14

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοποίησαν πετροχημικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο

22:47

Χαρδαλιάς: Το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας είναι πλέον θεσμός

22:18

Κίνα: Εκτέλεση ενός Γάλλου πολίτη για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών

22:06

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης, Σκρέκας ζητούν άρση της βουλευτικής τους ασυλίας

21:46

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.900 οι παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία τον Μάρτιο

21:18

Δύο συλλήψεις σε Καβάλα και Έβρο για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

20:58

Το Πεκίνο ζητά κατάπαυση του πυρός στο Ιράν και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων

20:51

Το Κίεβο δηλώνει ότι «δεν έχει καμία σχέση» με τα εκρηκτικά που βρέθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στη Σερβία

20:40

Λαβρόφ: Προτρέπει τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τα τελεσίγραφα στο Ιράν

20:31

Ιράν: Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου προειδοποιεί τον Τραμπ ότι η περιοχή θα αναφλεγεί εξαιτίας του

20:19

Λέσβος: Οι τυροκομικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν την διακοπή λειτουργίας τους στις 8/4

20:10

Μεσανατολικό: Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της

20:04

Λίβανος: Έντεκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Χαρφάτα και τη Τζνα

19:51

Λιβανός: Δεν έχω συμμετάσχει στην τέλεση οιασδήποτε αξιόποινης πράξης

19:45

Ισραήλ: Τέσσερις τραυματίες από ιρανικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στη Χάιφα

19:10

Αναδίπλωση από την Παγκόσμια Τράπεζα – Κλείνει το «μάτι» στον κρατικό παρεμβατισμό

18:50

Τραμπ: Θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη στον ρόλο των ΗΠΑ ως εγγυητή της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας

18:30

Κίνα: Επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Μόσχα στον ΟΗΕ για αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

18:05

Ιράκ: Ευχαριστεί την Τεχεράνη για τη διέλευση ιρακινών πετρελαϊκών τάνκερ από τα Στενά του Χορμούζ