INSIDE OUT

Η Astraφτερή Δόμνα, η Αtticα, το Χρυσόμαλλο Δέρας

28-04-2021 | 07:35
Μοιράσου το

Μόνο Astra για τη Δόμνα

Άστραψε με το Astrazeneca η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου όπως μου περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας 30+ , ήρθε και η σειρά της! Τα εύσημα βέβαια ανήκουν εν μέρει, στον Άκη Σκέρτσο,  που μπορεί καμιά φορά να του γαυγίζει ο Πίνατ αλλά έχει ωραίες ιδέες. Ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου,  σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μου δίνει ο Πίνατ , πρότεινε στην υφυπουργό Εργασίας να εμβολιαστεί για συμβολικούς λόγους, καθ’ ότι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης και γυναίκα. Όπερ και εγένετο.

Στη Λένορμαν

Η ωραία Δόμνα λοιπόν, φόρεσε μια κίτρινη μάσκα και πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο της Λένορμαν, στον εξωτικό Κολωνό. Εκεί,  την περίμενε μια ωραία έκπληξη, καθ’ ότι η Διευθύντρια του Κέντρου ήταν γειτόνισσα της στο πατρικό σπίτι της υπουργού, στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια. Εκτός από τη Δόμνα εμβολιάστηκε και ο Γιώργος Κώτσηρας υφυπουργός Δικαιοσύνης , αλλά χωρίς να θέλω να πάρω θέση λόγω φύλου, νομίζω πως ο εμβολιασμός της Δόμνας είναι πιο ισχυρός. Υπάρχει που υπάρχει ένας φόβος για το εν λόγω εμβόλιο, αλλά ειδικά για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας που, είτε είναι έγκυες , είτε θέλουν να μείνουν, ο φόβος κάπως μεγαλώνει. Η Δόμνα πάντως, σας ενημερώνω εγκύρως πως ούτε είναι, ούτε θέλει να γίνει μαμά αυτή την εποχή, αλλά παραμένει αφοσιωμένη στα καθήκοντά της.

Θα το μάθουν τελευταίοι...

Για το γεύμα του Πρωθυπουργού με τον κεντρικό Τραπεζίτη τα μάθατε φαντάζομαι χθες. Δεν θα επεκταθώ σε θέματα που είμαι αναρμόδια, άλλωστε εγώ μια τράπεζα γνωρίζω άριστα, αυτή  της Δήλου. Αλλά τέλος πάντων για την ανάγκη των μελλοντικών γενεών, που θα ζήσουν σ’ αυτή την γη το μακρινό 2021 αναγκάζομαι να μασουλήσω φύλλα και να σας πω και για την τράπεζα Αττικής που ήταν στο... μενού.

Τέσσερις άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την στιγμή την τύχη της: ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Πατέλης και ο Γιώργος Ζαββός. Αυτός που φοβάμαι θα το μάθει τελευταίος θα είναι ο συμπαθής Γιώργος Στασινός του ΤΕΕ και οι μηχανικοί. Γιατί, αν η τράπεζα πάρει τον δρόμο της Πειραιώς και «κρατικοποιηθεί», πριν ιδιωτικοποιηθεί για να σωθεί, ενδέχεται να κλάψουν πικρά εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια ο Γιάννης Δραγασάκης,  που τους έλεγε το μακρινό ’15-’16, να μπουν γερά ως μέτοχοι, έχει βγει από τα βαριά κυβερνητικά καθήκοντα. Τον απάλλαξε ο λαός με την ψήφο του τον Ιούλιο του ’19.  

Επειδή στην Attica Bank πάντως εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ,  υπάρχει και ο ΕΦΚΑ, κι επειδή το γεύμα διήρκεσε πολύ ώρα, αν και λιτοδίαιτοι, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, υποθέτω βασίμως ότι θα καταφέρουν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Τώρα ποιος θα χάσει, μένει να το δούμε.

Άλλος για το Χρυσόμαλλο Δέρας;  

Πως ήταν με το Χρυσόμαλλο Δέρας στην εποχή μου; Έτσι τώρα το βλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης στο κυβερνητικό στρατόπεδο.  Και οι του επιτελικού κράτους και οι υπουργοί. Βάλτε τώρα ότι υπάρχουν σκέψεις και για νέες, εξωκυβερνητικές, προσθήκες στη διαχείριση και σχηματίστε μία εικόνα πόσοι θέλουν να ανέβουν στο τραίνο (ή μάλλον στην Αργώ) για να φτάσουν στο τρόπαιο της διαχείρισης των κονδυλίων. Εγώ πάντως, στο ματς επιτελικό κράτος- υπουργοί προβλέπω 1. Πω πω πολυκοσμία...

Πάει κι ο Lagos

Τώρα για τον  Lago (όχι του Πάσχα είπαμε) , τον Ioannis Lagos ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, σας τα είπα πρώτη προχθές. Η άρση ασυλίας του υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στην κρυφή, ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε, παρά το δακρύβρεχτο email που έστειλε σε όλους τους (πρώην) συναδέλφους του. Δεν έχω, και δεν επιθυμώ ν’ αποκτήσω… γένια. Να με διαβάζετε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.