INSIDE OUT

Η Astraφτερή Δόμνα, η Αττικής και το Χρυσόμαλλο Δέρας

28-04-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Μόνο Astra για τη Δόμνα

Άστραψε με το Astrazeneca η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου όπως μου περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας 30+ , ήρθε και η σειρά της! Τα εύσημα βέβαια ανήκουν εν μέρει, στον Άκη Σκέρτσο, που μπορεί καμιά φορά να του γαυγίζει ο Πίνατ αλλά έχει ωραίες ιδέες. Ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μου δίνει ο Πίνατ , πρότεινε στην υφυπουργό Εργασίας να εμβολιαστεί για συμβολικούς λόγους, καθ’ ότι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης και γυναίκα. Όπερ και εγένετο.

Στη Λένορμαν

Η ωραία Δόμνα λοιπόν, φόρεσε μια κίτρινη μάσκα και πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο της Λένορμαν, στον εξωτικό Κολωνό. Εκεί, την περίμενε μια ωραία έκπληξη, καθ’ ότι η Διευθύντρια του Κέντρου ήταν γειτόνισσα της στο πατρικό σπίτι της υπουργού, στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια. Εκτός από τη Δόμνα εμβολιάστηκε και ο Γιώργος Κώτσηρας υφυπουργός Δικαιοσύνης , αλλά χωρίς να θέλω να πάρω θέση λόγω φύλου, νομίζω πως ο εμβολιασμός της Δόμνας είναι πιο ισχυρός. Υπάρχει που υπάρχει ένας φόβος για το εν λόγω εμβόλιο, αλλά ειδικά για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας που, είτε είναι έγκυες , είτε θέλουν να μείνουν, ο φόβος κάπως μεγαλώνει. Η Δόμνα πάντως, σας ενημερώνω εγκύρως πως ούτε είναι, ούτε θέλει να γίνει μαμά αυτή την εποχή, αλλά παραμένει αφοσιωμένη στα καθήκοντά της.

Θα το μάθουν τελευταίοι...

Για το γεύμα του Πρωθυπουργού με τον κεντρικό Τραπεζίτη τα μάθατε φαντάζομαι χθες. Δεν θα επεκταθώ σε θέματα που είμαι αναρμόδια, άλλωστε εγώ μια τράπεζα γνωρίζω άριστα, αυτή της Δήλου. Αλλά τέλος πάντων για την ανάγκη των μελλοντικών γενεών, που θα ζήσουν σ’ αυτή την γη το μακρινό 2021 αναγκάζομαι να μασουλήσω φύλλα και να σας πω και για την τράπεζα Αττικής που ήταν στο... μενού.

Τέσσερις άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την στιγμή την τύχη της: ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Πατέλης και ο Γιώργος Ζαββός. Αυτός που φοβάμαι θα το μάθει τελευταίος θα είναι ο συμπαθής Γιώργος Στασινός του ΤΕΕ και οι μηχανικοί. Γιατί, αν η τράπεζα πάρει τον δρόμο της Πειραιώς και «κρατικοποιηθεί», πριν ιδιωτικοποιηθεί για να σωθεί, ενδέχεται να κλάψουν πικρά εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια ο Γιάννης Δραγασάκης, που τους έλεγε το μακρινό ’15-’16, να μπουν γερά ως μέτοχοι, έχει βγει από τα βαριά κυβερνητικά καθήκοντα. Τον απάλλαξε ο λαός με την ψήφο του τον Ιούλιο του ’19.

Επειδή στην Attica Bank πάντως εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχει και ο ΕΦΚΑ, κι επειδή το γεύμα διήρκεσε πολύ ώρα, αν και λιτοδίαιτοι, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, υποθέτω βασίμως ότι θα καταφέρουν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Τώρα ποιος θα χάσει, μένει να το δούμε.

Άλλος για το Χρυσόμαλλο Δέρας;

Πως ήταν με το Χρυσόμαλλο Δέρας στην εποχή μου; Έτσι τώρα το βλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και οι του επιτελικού κράτους και οι υπουργοί. Βάλτε τώρα ότι υπάρχουν σκέψεις και για νέες, εξωκυβερνητικές, προσθήκες στη διαχείριση και σχηματίστε μία εικόνα πόσοι θέλουν να ανέβουν στο τραίνο (ή μάλλον στην Αργώ) για να φτάσουν στο τρόπαιο της διαχείρισης των κονδυλίων. Εγώ πάντως, στο ματς επιτελικό κράτος- υπουργοί προβλέπω 1. Πω πω πολυκοσμία...

Πάει κι ο Lagos

Τώρα για τον Lago (όχι του Πάσχα είπαμε) , τον Ioannis Lagos ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, σας τα είπα πρώτη προχθές. Η άρση ασυλίας του υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στην κρυφή, ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε, παρά το δακρύβρεχτο email που έστειλε σε όλους τους (πρώην) συναδέλφους του. Δεν έχω, και δεν επιθυμώ ν’ αποκτήσω… γένια. Να με διαβάζετε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:55

Η «Εξέλιξη Ζωής» βραβεύεται από τις «Νησίδες Ποιότητας 2025» για την προσφορά της στους νέους από δομές παιδικής προστασίας

16:54

Άρειος Πάγος: Κατεπείγουσα έρευνα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16:53

Wall Street: Ανάκαμψη με ώθηση από τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων

16:47

Ολυμπία Οδός: Εγκαινιάστηκε σταθμός εξυπηρέτησης βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Πατρών

16:30

Κάλας: Ευρώπη και Ουκρανία δεν θα ενδώσουν στην επιθετικότητα της Ρωσίας

16:25

Γουίλιαμς (Fed): Υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση επιτοκίων

16:16

Novo Nordisk: Αποζημίωση σε 4 ασθενείς που έχασαν την όρασή τους από τη χρήση Wegovy και Ozempic

16:08

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 8 ετών στον Π. Ψωμιάδη για εικονικά έργα και προσλήψεις υπαλλήλων

16:06

ΟΗΕ: Η παροχή τροφίμων στη Γάζα βελτιώνεται αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος

16:01

Ουγγαρία: Το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ Radio Free Europe σταματάει τη λειτουργία του

16:00

Προϋπολογισμός Υγείας: Ενισχυμένος το 2026 - Οι βασικοί στόχοι

15:53

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με Ευρωπαίους ηγέτες για το ειρηνευτικό σχέδιο

15:50

Θεοδωρικάκος: Η λειτουργία του ΟΛΠ και της Cosco βασίζεται στους νόμους του κράτους

15:46

Reuters: Πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για να υπογράψει ως την Πέμπτη - Απειλεί να «κόψει» πληροφορίες και όπλα

15:46

Τασούλας: Ελλάδα και Κύπρος αγωνίζονται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

15:35

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Άρτα και Ιωαννίνα - Μηνύματα του 112

15:35

Πώς η υγεία του εντέρου συνδέεται με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου

15:31

Ουκρανία: Περίπου 5.000 στρατιώτες έχουν εγκλωβιστεί στην περιφέρεια του Χαρκόβου

15:23

«Καταρρέει» το Bitcoin στο χειρότερο μήνα από το κραχ του 2022

15:22

Σκρέκας: Η Ελλάδα πράττει αυτά που επιτάσσει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

15:14

Τουσκ: Κατήγγειλε τη ρωσική «κρατική τρομοκρατία» μετά το σαμποτάζ σε σιδηροδρομική γραμμή

15:07

Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία: Ποιος πραγματικά κερδίζει και ποιος χάνει

15:02

Κεφαλογιάννη: Σε δυναμική εξέλιξη ο ελληνικός τουρισμός με σημαντικό αντίκτυπο σε οικονομία και κοινωνία

15:00

Λαγκάρντ: Τέλος στην αναβλητικότητα - Ενδυνάμωση της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ για την αντιμετώπιση των δασμών

15:00

Κίεβο: Η Ουκρανία δεν θα αποδεχθεί κανένα σχέδιο που θα ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές»

14:56

ΤτΕ: Πλεόνασμα 17,48 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο για το 9άμηνο του 2025

14:51

ΕΤΑΔ: Πρόσκληση υποβολής Μη Δεσμευτικών Προτάσεων για την αξιοποίηση του Ξενία Ηγουμενίτσας

14:46

ΕΑΕΕ: Αυξήθηκαν τα μεγέθη της ασφάλισης αστικής ευθύνης το 2024

14:41

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης - ορόσημο της μεγάλης «πράσινης» επένδυσης στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο

14:38

Θεοδωρικάκος για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η νομοθετική παρέμβαση είναι προς όφελος των εργαζομένων και της πατρίδας