INSIDE OUT

Η Astraφτερή Δόμνα, η Αττικής και το Χρυσόμαλλο Δέρας

28-04-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Μόνο Astra για τη Δόμνα

Άστραψε με το Astrazeneca η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου όπως μου περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας 30+ , ήρθε και η σειρά της! Τα εύσημα βέβαια ανήκουν εν μέρει, στον Άκη Σκέρτσο, που μπορεί καμιά φορά να του γαυγίζει ο Πίνατ αλλά έχει ωραίες ιδέες. Ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μου δίνει ο Πίνατ , πρότεινε στην υφυπουργό Εργασίας να εμβολιαστεί για συμβολικούς λόγους, καθ’ ότι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης και γυναίκα. Όπερ και εγένετο.

Στη Λένορμαν

Η ωραία Δόμνα λοιπόν, φόρεσε μια κίτρινη μάσκα και πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο της Λένορμαν, στον εξωτικό Κολωνό. Εκεί, την περίμενε μια ωραία έκπληξη, καθ’ ότι η Διευθύντρια του Κέντρου ήταν γειτόνισσα της στο πατρικό σπίτι της υπουργού, στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια. Εκτός από τη Δόμνα εμβολιάστηκε και ο Γιώργος Κώτσηρας υφυπουργός Δικαιοσύνης , αλλά χωρίς να θέλω να πάρω θέση λόγω φύλου, νομίζω πως ο εμβολιασμός της Δόμνας είναι πιο ισχυρός. Υπάρχει που υπάρχει ένας φόβος για το εν λόγω εμβόλιο, αλλά ειδικά για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας που, είτε είναι έγκυες , είτε θέλουν να μείνουν, ο φόβος κάπως μεγαλώνει. Η Δόμνα πάντως, σας ενημερώνω εγκύρως πως ούτε είναι, ούτε θέλει να γίνει μαμά αυτή την εποχή, αλλά παραμένει αφοσιωμένη στα καθήκοντά της.

Θα το μάθουν τελευταίοι...

Για το γεύμα του Πρωθυπουργού με τον κεντρικό Τραπεζίτη τα μάθατε φαντάζομαι χθες. Δεν θα επεκταθώ σε θέματα που είμαι αναρμόδια, άλλωστε εγώ μια τράπεζα γνωρίζω άριστα, αυτή της Δήλου. Αλλά τέλος πάντων για την ανάγκη των μελλοντικών γενεών, που θα ζήσουν σ’ αυτή την γη το μακρινό 2021 αναγκάζομαι να μασουλήσω φύλλα και να σας πω και για την τράπεζα Αττικής που ήταν στο... μενού.

Τέσσερις άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την στιγμή την τύχη της: ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Πατέλης και ο Γιώργος Ζαββός. Αυτός που φοβάμαι θα το μάθει τελευταίος θα είναι ο συμπαθής Γιώργος Στασινός του ΤΕΕ και οι μηχανικοί. Γιατί, αν η τράπεζα πάρει τον δρόμο της Πειραιώς και «κρατικοποιηθεί», πριν ιδιωτικοποιηθεί για να σωθεί, ενδέχεται να κλάψουν πικρά εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια ο Γιάννης Δραγασάκης, που τους έλεγε το μακρινό ’15-’16, να μπουν γερά ως μέτοχοι, έχει βγει από τα βαριά κυβερνητικά καθήκοντα. Τον απάλλαξε ο λαός με την ψήφο του τον Ιούλιο του ’19.

Επειδή στην Attica Bank πάντως εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχει και ο ΕΦΚΑ, κι επειδή το γεύμα διήρκεσε πολύ ώρα, αν και λιτοδίαιτοι, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, υποθέτω βασίμως ότι θα καταφέρουν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Τώρα ποιος θα χάσει, μένει να το δούμε.

Άλλος για το Χρυσόμαλλο Δέρας;

Πως ήταν με το Χρυσόμαλλο Δέρας στην εποχή μου; Έτσι τώρα το βλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και οι του επιτελικού κράτους και οι υπουργοί. Βάλτε τώρα ότι υπάρχουν σκέψεις και για νέες, εξωκυβερνητικές, προσθήκες στη διαχείριση και σχηματίστε μία εικόνα πόσοι θέλουν να ανέβουν στο τραίνο (ή μάλλον στην Αργώ) για να φτάσουν στο τρόπαιο της διαχείρισης των κονδυλίων. Εγώ πάντως, στο ματς επιτελικό κράτος- υπουργοί προβλέπω 1. Πω πω πολυκοσμία...

Πάει κι ο Lagos

Τώρα για τον Lago (όχι του Πάσχα είπαμε) , τον Ioannis Lagos ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, σας τα είπα πρώτη προχθές. Η άρση ασυλίας του υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στην κρυφή, ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε, παρά το δακρύβρεχτο email που έστειλε σε όλους τους (πρώην) συναδέλφους του. Δεν έχω, και δεν επιθυμώ ν’ αποκτήσω… γένια. Να με διαβάζετε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:47

Παράνομες επιδοτήσεις: 10,5 εκατ. ευρώ απέκρυψαν προφυλακισμένος συνδικαλιστής και η σύζυγός του

13:46

Μητσοτάκης στο «AI Impact Summit»: H άνοδος της ΤΝ δεν σημαίνει μόνο τεχνολογική, αλλά και πολιτιστική επανάσταση

13:46

Microsoft: Eπίτευξη στόχου για 100% ανανεώσιμη ενέργεια παγκοσμίως

13:42

Μαρινάκης: Η συνεργασία με την Ινδία διευρύνεται σε ασφάλεια, επενδύσεις, επιστήμη, εκπαίδευση, πολιτισμό, τουρισμό και γεωργία

13:23

Λαγκάρντ: Παραμένω επικεντρωμένη στο έργο μου

13:22

Υπολογίστε το Δώρο Πάσχα

13:21

e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών ποσών σε 7.926 συνταξιούχους

12:54

Άνοδος τζίρου στα καταλύματα, πτώση στην εστίαση το 2025 - Διπλό «πλήγμα» στην Σαντορίνη

12:38

Η κυβέρνηση Τραμπ ενίσχυσε τις εξουσίες της ICE, επιτρέποντάς της να συλλαμβάνει πρόσφυγες

12:14

Γιατί παραμένουν κενά τα σπίτια στην Ελλάδα

12:13

Συνελήφθη ο πρώην πρίγκιπας Άντριου

12:09

Μιχαηλίδου για ΟΠΕΚΑ: Βρέθηκαν 80 φάκελοι κακοδιαχείρισης από την Χατζηδάκη

12:03

Άγκυρα: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου οι έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης

12:00

Ο επικεφαλής της OpenAI, ζητεί «επειγόντως» κανόνες για την ιλλιγιώδη τεχνητή νοημοσύνη

11:59

Τέμπη: Διορία έως το τέλος της εβδομάδας για τις εκταφές – Προσφυγές συγγενών για εξετάσεις στο εξωτερικό

11:58

Ζαχαράκη: Σημαντικό εθνικό εγχείρημα η Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών

11:51

Στρατηγική συμφωνία HP και ePac ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων

11:42

74.750 Επαγγελματίες έζησαν τον παλμό της HORECA 2026!

11:41

Ανησυχία ΟΗΕ για ενδεχόμενη «εθνοκάθαρση» στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη

11:39

Υπερταμείο: Επιταχυντής μεγάλων έργων - Απολογισμός 2025 της Μονάδας Στρατηγικών Συμβάσεων

11:33

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλάζουν και μετατρέπονται σε μια μηχανή γνώσης

11:22

Η ΟΜΗΡΟΣ ενισχύει στρατηγικά την παρουσία της στην Ήπειρο με νέο σταθμό γάλακτος

11:20

ΧΑ: Σε πτωτικό τέμπο οι συναλλαγές, «μάχη» του Γενικού Δείκτη για τις 2.300 μονάδες

11:19

Στις 479.821 οι θανατώσεις αιγοπροβάτων λόγω της ευλογιάς

11:17

Πιερρακάκης: «Υπαρξιακής σημασίας να διαφυλάξουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ»

11:14

Ράλι 14% για την Air France - KLM μετά το ρεκόρ κερδοφορίας το 2025

11:12

My market Local: Τιμήθηκαν με τη διάκριση «Be Spoken Franchise» στα Franchise Awards 2026

11:12

Η ΑΑΔΕ «βλέπει» τραπεζικούς λογαριασμούς και «ανοίγει» «ψηφιακά πορτοφόλια»

11:04

Ευρωαγορές: Πτωτικές κινήσεις εν μέσω αποτελεσμάτων και γεωπολιτικής

11:03

Μπρατάκος: «Η πράσινη μετάβαση να γίνει μοχλός επενδύσεων και εκσυγχρονισμού»