BACKSTORY

Τα ζόμπι επιστρέφουν στο ΧΑ - Ο τουρισμός θέλει την Άντζελα του - Ο σύμβουλος για τα λιμάνια

30-07-2025 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα ζόμπι επιστρέφουν στο ΧΑ - Ο τουρισμός θέλει την Άντζελα του - Ο σύμβουλος για τα λιμάνια

Ειδήσεις και κόστη

Η χθεσινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ΕΧΑΕ αν μη τι άλλο είχε μια θετική είδηση. Ότι επιταχύνεται η αναβάθμιση. Δεν ξέρουμε αν η είδηση έχει να κάνει πάντως και με την πρόταση του Euronext, για την οποία η διοίκηση περιορίστηκε στα τυπικά και αυτό ήταν το αναμενόμενο. Κατά τα λοιπά, τα κόστη είναι αυτά που απασχολούν τους αναλυτές γιατί, όπως και να το κάνουμε, όλο και αυξάνουν είτε με αυξήσεις αμοιβών και προσλήψεις είτε με συνεχείς αναθέσεις σε συμβούλους. Για το τελευταίο δεν ξέρει κανένας και τι γίνεται ακριβώς.

Ξυπνήματα και παιγνιδιάρηδες

Και ξαφνικά ξύπνησε η μετοχή της Εβροφάρμα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε κάτι που συμβαίνει στην εταιρεία και δεν το ξέρουμε ή στα πέρα δώθε στην Αθήνα και οι συναντήσεις με ιδιαίτερα κινητικούς χρηματιστές που ενίοτε είναι και παιγνιδιάρηδες. Βέβαια προ ολίγου καιρού υπήρξε ένα ενδιαφέρον για στρατηγική συμμετοχή, το οποίο δεν προχώρησε καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν. Να αναγνωρίσουμε πάντως ότι έχουν γίνει κινήσεις νοικοκυρέματος των οικονομικών καταστάσεων.

Τα ζόμπι επιστρέφουν

Πάντως γενικώς τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε ότι τα παίγνια στο Χρηματιστήριο έχουν αυξηθεί. Μετοχές ξεχασμένες ξαφνικά ξυπνούν, όπως τα ζόμπι τα οποία έχουν μεταμορφωθεί σε καλλίγραμμες νεαρές έτοιμες όταν τις πλησιάσεις να σου πιούν το αίμα. Το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές στο παρελθόν και όσο βλέπουν χρυσό πίσω από τέτοιες κινήσεις καλό είναι να προσέχουν και μάλιστα πολύ. Γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Το μάθαμε το 1999.

Ο σκεπτικισμός δεν πιέζει...

Αν και ο σκεπτικισμός για την εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τις ΗΠΑ έχει αρχίσει να εξαπλώνεται, εν τούτοις η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αισθανόμενη πως οι επιπτώσεις για τη χώρα μας δεν θα είναι μεγάλες συνεχίζει την ανιούσα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Ελλάδα μπορεί να μην έχει επιπτώσεις από τις εξαγωγές, ωστόσο θα αντιμετωπίσει ένα κύμα ανατιμήσεων κυρίως στα καύσιμα το οποίο θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα προβλήματα.

Σήμερα η Πειραιώς

Σήμερα η ημέρα ξεκινά με τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς για το β' τρίμηνο του έτους και φυσικά για το α' εξάμηνο του 2025. Σύμφωνα με τη JP Morgan, δεν θα υπάρξουν σημαντικές επιδράσεις στα αποτελέσματα ούτε από τις ρυθμίσεις στα δάνεια με ελβετικό φράγκο ούτε από τα νέα τιμολόγια στα ATMs για καμία από τις συστημικές τράπεζες.

Ο τουρισμός θέλει την Άντζελα του

Μόνο έτσι εξηγείται πως η μία Άντζελα διαδέχεται την άλλη στον ΕΟΤ. Στέλεχος με μακρά και διαδρομή, η Άντζελα Βαρελά γνωρίζει τον ελληνικό τουρισμό όσο λίγοι και μάλιστα επιχειρησιακά. Στην πολυετή διαδρομή της έχει υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα κρίσιμους τομείς του ΕΟΤ, διαθέτοντας ένα σπάνιο συνδυασμό εμπειρίας και γνώσης

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Το ΤΕΕ και ο σύμβουλος για τα λιμάνια

Διακήρυξη δημοσίευσε το ΤΕΕ για τη σύναψη συμφωνίας – πλαίσιο για την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης (τεχνικής και διοικητικής) για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία των διαγωνισμών και την επίβλεψη της υλοποίησης έργων αναβάθμισης των χωροθετημένων λιμένων, ή λιμένων που βρίσκονται σε διαδικασία άμεσης χωροθέτησης και βρίσκονται υπό τη διαχείριση Δημοσίων και Δημοτικών Φορέων (Οργανισμοί Λιμένων, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, Δήμοι ή άλλοι Αναπτυξιακοί φορείς Δημοσίου και Δημοτικού Συμφέροντος) που δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια και τη χρηματοοικονομική ικανότητα. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων», που συνδέεται με το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι ύψους 15,7 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ορίστηκε για τις 03/09/2025. Η υλοποίηση του έργου εμπίπτει στο πλαίσιο των αρχών της Πράσινης και Γαλάζιας Ανάπτυξης και έχει ως στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ενθάρρυνση ανάπτυξης νέων, ενεργειακά αποδοτικών, υποδομών, τον εξορθολογισμό του κανονιστικού και λειτουργικού πλαισίου, αλλά και την εισαγωγή νέων προτύπων και σχημάτων διακυβέρνησης για τον τουρισμό.

Η ΕΤΑΔ και το Σπήλαιο Διρού

Διαγωνισμό για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων σπηλαίων Διρού Ν. Λακωνίας προωθεί η ΕΤΑΔ, ύψους 11,08 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηρίων στα σπήλαια Διρού (κτήριο εισόδου - εκδοτήριο, κτήριο αναψυκτήριου, κτήριο εργαστηρίων - WC κοινού, κτήριο εστιατορίου - αποδυτήρια λουόμενων), στην κατασκευή νέου Μουσείου στο σπήλαιο Αλεπότρυπας, στην αποκατάσταση και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, στην αποκατάσταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμοού του Σπηλαίου, στην αποκατάσταση λειτουργίας του υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού καθώς και στην αποκατάσταση επιφανειών σκυδορέματος που έχουν υποστεί φθορές λόγω διάβρωσης του οπλισμού τους με εφαρμογή καθοδικής προστασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Γαλλία: Επιδιώκει εξαίρεση των κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών από τους δασμούς

23:41

Ford: Επαναφέρει τις προβλέψεις για το έτος - Επιμένει σε πλήγμα 2 δισ. δολαρίων από τους δασμούς

23:33

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις δεν θα είναι υποψήφια για κυβερνήτρια της Καλιφόρνια το 2026

23:28

Microsoft: Εξέπληξε ευχάριστα με τα κέρδη και έσοδα τριμήνου, «έσκισαν» οι υπηρεσίες cloud

23:24

Meta: Στα 47,52 δισ. ευρώ τα έσοδα β' τριμήνου - Άλμα 10% της μετοχής

23:08

Wall Street: Μεικτά πρόσημα μετά την «στάση αναμονής» Πάουελ για τα επιτόκια

23:06

Η Foxconn «μπαίνει» στα κέντρα δεδομένων ΑΙ με νέο σύμμαχο

22:44

Χρυσοχοΐδης: Όλο και μεγαλύτερες μειώσεις της εγκληματικότητας στη Στερεά Ελλάδα

22:36

Άνοδος 1% για το πετρέλαιο μετά το νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ρωσία

22:13

«Σφίγγα» ο Πάουελ για τα επιτόκια της Fed τον Σεπτέμβριο - Το «καρφί» για τον Τραμπ

22:01

Η Μελόνι ζήτησε από τον Νετανιάχου να βάλει άμεσα τέλος στις εχθροπραξίες στη Γάζα

22:01

«Βουτιά» 18% για τον χαλκό μετά τους δασμούς Τραμπ - Μικρή πτώση για χρυσό

21:38

Βουλή - ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδράσεις για τη στάση της ΝΔ στην αποψινή ψηφοφορία για προανακριτική

21:35

Τραμπ: Δασμοί 50% σε προϊόντα χαλκού - Στο 50% οι δασμοί στη Βραζιλία

21:21

«Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: 5.500 αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα

21:09

Από 31/7 οι αιτήσεις για απόσπαση μονίμων εκπαιδευτικών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

21:01

Η Fed αψηφά τον Τραμπ, αλλά διαιρεμένη - Αμετάβλητα τα επιτόκια

20:53

Μοτοδυναμική: Αύξηση 12,7% στις πωλήσεις το α' εξάμηνο

20:36

Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

20:27

Εφραίμογλου: Ευκαιρία και πρόκληση για τις ΜμΕ η εξωστρέφεια

20:17

Unicredit: Γίνεται η 2η τράπεζα της ΕΕ με κεφαλαιοποίηση άνω των 100 δισ. ευρώ

20:11

Intralot: Έως τις 28/8 η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης

19:57

Φυσικό αέριο: Αυξάνεται η ζήτηση – Τι συμβαίνει με τις τιμές

19:40

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά ταμπλό εν μέσω μπαράζ αποτελεσμάτων

19:38

ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

19:30

Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Αίρονται οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι - Εκκενώσεις σε νησιά του Ειρηνικού

19:21

Μητσοτάκης: Στην τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της Εθνικής Πατρών - Πύργου την Πέμπτη

18:57

Τεχνικό πρόβλημα καθήλωσε τις πτήσεις σε αεροδρόμια της Βρετανίας

18:46

Ο Στιβ Γουίτκοφ μεταβαίνει στο Ισραήλ - Συνομιλίες για την κρίση στη Γάζα

18:45

Οι τρίτεκνοι αποκτούν ένα σημαντικό προνόμιο που τους εξισώνει με τους πολύτεκνους