BACKSTORY

Κληρώνει για τράπεζες - Ο τζίρος της εστίασης - Είδες η ΔΕΗ;

11-12-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κληρώνει για τράπεζες - Ο τζίρος της εστίασης - Είδες η ΔΕΗ;

Κληρώνει για τράπεζες

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το πακέτο για τις τράπεζες που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίζεται την Κυριακή. Αναμένεται να είναι εστιασμένο στις προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες σε καθημερινές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των εμβασμάτων, αλλά και στο πώς θα πέσουν στην αγορά ακίνητα που έχουν καταλήξει στις τράπεζες από πλειστηριασμούς. Όπως και να ‘χει, πάντως, το πράγμα δεν πρόκειται να είναι οι τράπεζες αυτές οι οποίες θα προχωρήσουν σε ανακοίνωση αλλά η κυβέρνηση για λογαριασμό τους.

Κάθετα μειώνεται ο τζίρος

Κάθετα μειώθηκε ο τζίρος στις επιχειρήσεις του κλάδου παροχής καταλύματος και εστίασης τον Σεπτέμβριο, την ώρα που στη βραχυχρόνια μίσθωση παρουσιάζει ισχυρή αύξηση. Αιτία μάλλον οι υψηλές τιμές που λειτουργούν αποτρεπτικά στην κατανάλωση παρά το γεγονός πως οι τουριστικές αφίξεις είναι ισχυρές.

Δυνατά κινούνται τα έσοδα από τόκους

Πολύ δυνατά συνεχίζουν να κινούνται τα έσοδα από τόκους, παρά την πτώση των επιτοκίων. Το επιβεβαιώνει και η UBS που επισημαίνει ότι στα αποτελέσματα του γ' τριμήνου των ελληνικών τραπεζών καταγράφηκε καλύτερη από την αναμενόμενη ανθεκτικότητα των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) και διατήρηση των επιτοκιακών περιθωρίων (NIM), λόγω του ευνοϊκότερου μείγματος καταθέσεων και των ισχυρών τάσεων των επιχειρηματικών πιστώσεων. Θέλω να σας πω πως εδώ ίσως και να υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές.

Ο καπνός και η φωτιά στην Intralot

Δεν κράτησε τα επίπεδα του 1 ευρώ η Intralot παρά την ισχυρή δυναμική που έδειξε χθες στην αρχή της συνεδρίασης εν μέσω φημών για επιθετική εξαγορά. Το … γύρισμα της αγοράς είχε ως αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και τελικά να κλείσει με μικρά κέρδη. Πάντως, οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ναι μεν πραγματικά κυοφορούνται εξελίξεις στην εταιρεία, αλλά δεν έχουν να κάνουν με επιθετική εξαγορά. Μάλλον για μετοχικές ανακατατάξεις θα πρέπει να μιλάμε εφόσον οι διαπραγματεύσεις κυλήσουν ομαλά και ολοκληρωθούν. Κοινώς, υπάρχει καπνός αλλά είναι νωρίς κάποιος να πει αν τελικά θα ανάψει η φωτιά που θα κινήσει τη μετοχή.

Είδες η ΔΕΗ;

Ξεχώρισε η μετοχή της ΔΕΗ στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ καθώς άντεξε στο καθοδικό γύρισμα. Βοήθησε και η ακύρωση ιδίων μετοχών αλλά και οι φήμες που θέλουν το CVC να επιθυμεί σημαντική αύξηση της συμμετοχής του στην εταιρία. Και γιατί να μην επιθυμεί, άλλωστε, αφού τα μεγέθη της εταιρείας πηγαίνουν… τρένο και η προοπτική είναι λαμπρή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:50

Ελληνικός Χρυσός: Δύο πλήρεις υποτροφίες στο Κολλέγιο Ανατόλια για το 2025

11:49

Ανοίγει η «όρεξη» για επενδύσεις στις αλυσίδες ταχείας εστίασης

11:47

Σουηδία: Συνελήφθη ύποπτος για τον θάνατο τριών ανθρώπων στην Ουψάλα

11:46

Παπαθανάσης: Το 16%- 17% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης οδεύει για σημαντικά έργα

11:46

Αθλητισμός, ευεξία και μακροζωία στο Navarino Challenge 2025

11:44

Καραβίας: Ξεχωριστή θέση για το σχεδιασμό της Eurobank η Κύπρος

11:43

Stellantis: Αναστέλλει το guidance για το 2025 λόγω δασμών

11:39

Τουρκία: Στη φυλακή ακόμα 18 εργαζόμενοι του δήμου Κωνσταντινούπολης

11:29

Mercedes-Benz: Πτώση στα κέρδη α' τριμήνου - Ανακάλεσε το guidance για το 2025

11:23

Γερμανία: Κατά 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο, μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο

11:18

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Καλώ την αντιπολίτευση για κοινό αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής»

11:11

ΟΛΠ: Αύξηση 23% στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο, στο +14,2% τα EBITDA

11:08

Τραμπ: «Η πρώτη μου επιλογή για τον επόμενο πάπα θα ήμουν εγώ»

11:03

ΕΥΔΑΠ: Αύξηση κύκλου εργασιών το 2024, τετραπλασιασμός επενδύσεων και μέρισμα - Μικρή μείωση κερδών προ φόρων

11:02

Prodea: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της MHV - Απέκτησε σχεδόν 20% έναντι 92,3 εκατ. ευρώ

11:01

Βουλή: Ανακοινώθηκε η παραλαβή της δικογραφίας για τυχόν ευθύνες Κ. Αχ. Καραμανλή και Χρ. Σπίρτζη

10:49

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ανθεκτική το 2024 με αυξημένα καθαρά κέρδη - Ο ρόλος της νέας επένδυσης στην Ισπανία

10:48

Ευρωαγορές: Συνεχίζεται το ανοδικό φίνις σε έναν ασταθή μήνα

10:39

Πιερρακάκης: Η ελληνική ναυτιλία ενισχύει την εξωστρέφεια της χώρας

10:39

Γαλλία: Η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη αλλά διατηρεί το «βαρίδι» των δασμών

10:32

ΑΣΕΠ: Πώς θα προσληφθείτε στο Δημόσιο με μια απλή αίτηση - Προκηρύχθηκε ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός

10:16

UBS: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη - Στo 1,5 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο

10:14

Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Καλκούτα

10:10

Interwood: Ζημιά 482.000 ευρώ το 2024 - Στα 38,207 εκατ. ευρώ ο τζίρος

10:09

Βογιατζόγλου: Αύξηση τζίρου, αλλά πτώση καθαρών κερδών το 2024

10:02

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στα θεμελιώδη - Δέλεαρ οι διανομές μερισμάτων

09:58

Οι ΗΠΑ έπληξαν πάνω από 1.000 στόχους στην Υεμένη από τα μέσα Μαρτίου

09:56

Barclays: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το α’ τρίμηνο

09:44

NielsenIQ: Το προφίλ του online αγοραστή στο λιανεμπόριο τροφίμων

09:28

Coca Cola HBC: Ισχυρό ξεκίνημα στο α' τρίμηνο του 2025 - Οργανική αύξηση εσόδων κατά 10,6%