BACKSTORY

Αποφάσεις και αποχές - Συμφωνία για τηλεθέρμανση - Συμβολαιογραφικό τέλμα

21-10-2024 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αποφάσεις και αποχές - Συμφωνία για τηλεθέρμανση - Συμβολαιογραφικό τέλμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αποφάσεις και αποχές

Θέλω να σας πω πως οι ανακτήσεις δεν πάνε καλά. Και όσο οι ανακτήσεις δεν πάνε καλά τόσο οι εταιρείες διαχείρισης ζορίζουν την κατάσταση και συχνά παίρνουν ανάποδες αποφάσεις. Οι δικηγόροι της Αθήνας πάντως για την προστασία ευάλωτων πολιτών και δανειοληπτών, κατέρχονται σε στοχευμένες αποχές από 21 έως 29 Οκτωβρίου από τις διαταγές πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης των Τραπεζών και funds αλλά και συνεχίζουν τη στοχευμένη αποχή από 22 έως και 29 Οκτωβρίου λόγω του νέου δικαστικού χάρτη (που αυτό αποτελεί μια άλλη συζήτηση).

Συμβολαιογραφικό τέλμα

Επίσης υπάρχει συμβολαιογραφική δυσκολία μέχρις αδυναμία να προχωρήσουν πολλές αγοραπωλησίες ακινήτων λόγω του φόρτου εργασίας των συμβολαιογράφων όσο προχωρούμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς. Οι περισσότεροι συμβολαιογράφοι δηλώνουν πως αναλαμβάνουν ακίνητα τώρα και θα καταφέρουν να τα μελετήσουν τον Ιανουάριο. Και θετικό δεν το λες ούτε αυτό...

Η πτώση συνεχίζεται

Η πτώση των επιτοκίων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, λένε οι τραπεζίτες, οι οποίοι αναμένουν άλλη μια μείωση μέσα στον Δεκέμβριο και ταχεία αποκλιμάκωση την ερχόμενη χρονιά. Και αυτό γιατί οι χώρες του Βορρά και κυρίως η Γερμανία έχουν μεγάλα ζόρια. Γι' αυτό άλλωστε μιλούν όλοι.

Επενδυτική στάση

Σιγά σιγά μπήκαμε επενδυτικά στην περίοδο του προβληματισμού που είναι και μεγάλος και δύσκολος για τις αμερικανικές εκλογές. Έτσι, οι αναλυτές ακούν, βλέπουν αλλά δεν ακουμπούν πια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τα πονταρίσματα στο πετρέλαιο

Πάντως αυτό που μου προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι ενώ στη Μέση Ανατολή η κατάσταση έχει ξεφύγει, το πετρέλαιο έχασε σε χρόνο dt τα όποια κέρδη είχε δει τις τελευταίες εβδομάδες. Η εξέλιξη αυτή δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι προσδοκίες των παικτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι θετικές. Δείχνει επίσης ότι ποντάρουν ότι η σχέση Ισραήλ - Ιράκ δεν θα φτάσει στα άκρα. Μένει να φανεί αν έχουν δίκιο.

Το κρεσέντο

Πραγματικά είναι άγνωστο πότε θα σταματήσει να αγοράζει μετοχές Intralot η Intracom. Οι ανακοινώσεις για αγορές στο ΧΑ έχουν γίνει καθημερινότητα και ίσως είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Λογικά το φρένο θα μπει όταν γίνει υπέρβαση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου από την Intracom και για λόγους φορολογικούς. Το βέβαιο είναι ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν αγοράζει για να χάσει. Κάτι θα έχει στο μυαλό του ειδικά τώρα που παίζονται σημαντικοί διαγωνισμοί στις ΗΠΑ για την Intralot.

Αγκάθι

Αγκάθι αποτελεί εδώ και καιρό η θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία για την οποία γίνεται προσπάθεια πώλησης επί μακρό διάστημα. Και δεν έφταναν όλα τα άλλα ήλθε και το πρόστιμο 33,5 εκατ. ευρώ από τις ρουμάνικες φορολογικές αρχές για να δέσει το γλυκό. Βέβαια οι κοντινοί επισημαίνουν ότι μιας και το πρόστιμο αφορά σε προηγούμενη χρήση βαραίνει τη σημερινή μητρική, όπερ και δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων ρουμανικών αρχών που εξετάζουν την πώληση. Ίδωμεν.

Συμφωνία για τηλεθέρμανση

Η λύση που «κλείδωσε» για τα χρέη ύψους 125 εκατ. ευρώ των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης, και η οποία επέτρεψε την έναρξη λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία πριν από λίγα 24ωρα, πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα στο ΥΠΕΝ. Εκτός από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου θα δώσει επίσης η διοίκηση της ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου.

Για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας οι οφειλές ανέρχονται σε 111,33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την τηλεθέρμανση Κοζάνης σε 16,36 εκατομμύρια. Η συμφωνία προβλέπει την κάλυψη του 1/3 των χρεών από την πολιτεία, του 1/3 από τη ΔΕΗ και του υπόλοιπου ποσού από τους δύο Δήμους, μέσω του ειδικού τέλους ΑΠΕ το οποίο καταβάλλουν οι φωτοβολταϊκοί και αιολικοί σταθμοί που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην επικράτειά τους. Επίσης, το ειδικό τέλος ΑΠΕ θα αξιοποιηθεί για τη συγκράτηση της τιμής της τηλεθέρμανσης. Άμεσα αναμένεται να κατατεθεί Βουλή από το υπουργείο σχετική ρύθμιση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:57

«Ναυάγιο» για το εγχείρημα κοινού μαχητικού αεροσκάφους από Γερμανία και Γαλλία

08:52

Γ. Στασινός: «Σε λίγους μήνες τα αυθαίρετα θα εντοπίζονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο»

08:48

Η Δανία κατάργησε το Υπουργείο Γεωργίας! Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

08:40

Πυρηνικά οπλοστάσια: Δαπάνες-ρεκόρ σε παγκόσμια κλίμακα το 2025

08:33

Πανελλαδικές: Συνέχεια για τα ΕΠΑΛ - Τα σημερινά μαθήματα

08:27

Ιράν-Ισραήλ: Οι εχθροπραξίες αναστέλλονται, οι απειλές συνεχίζονται

08:17

«Στήνεται» η επόμενη φάση στη μάχη κατά της ακρίβειας - Τι σχεδιάζεται

08:15

«Oι ΗΠΑ ζυγίζουν τρία σενάρια εναντίον της Κούβας»

08:13

Στ. Παπασταύρου: Η προεδρία της Ελλάδας στο East Med Gas Forum αναδεικνύει τον ηγετικό της ρόλο στην ενέργεια

07:53

Νικς - Σπερς: Τα court seats στο MSG κοστίζουν όσο ένα... ετήσιο ενοίκιο στη Νέα Υόρκη

07:52

Νέα χρηματοδοτική δομή για το Prinos CO2 – Τον Ιούνιο το μη δεσμευτικό «market test»

07:43

Νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Οι πέντε μεγάλες ενστάσεις φορέων και επενδυτών στη δημόσια διαβούλευση

07:41

Νέα γραμμή 300 εκατ. δολαρίων για Helleniq Energy και επιμήκυνση λήξεων

07:39

Ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια: Ψάχνουν εθνικούς κωδικούς για να ανοίξει χώρος και για παροχές

07:38

OpenAI: Ένα βήμα πιο κοντά στην Wall Street η εταιρεία πίσω από το ChatGPT

07:34

«Βγήκε» ο νέος διαγωνισμός για 1.000 κάμερες στους δρόμους κατά παραβάσεων μετά το «ναυάγιο» λόγω προσφυγών

07:33

Η άλλη ανάγνωση της απόφασης - Η συμπεριφορά του ΑΔΜΗΕ - Πολλά τα σχόλια στο χωροταξικό

07:26

Βαριές «καμπάνες» για φοροδιαφυγή: Πότε μπαίνει «λουκέτο» έως 24 μήνες

07:18

Πόσο χαμηλή είναι η επίδραση των επιδομάτων στη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών - «Δίχτυ» ασφαλείας οι συντάξεις

07:07

Η «διάθεση» Τράμπ να έρθει Ελλάδα - Ο αιφνιδιασμός από τον Μητσοτάκη - Ο διμέτωπος του Ανδρουλάκη

23:53

Αύξηση 3,7% για τις γεννήσεις στην Πορτογαλία το 2025

23:37

ΗΠΑ: Το Κέντρο Κένεντι αφαιρεί το όνομα του Τραμπ από τον ιστότοπό του

23:24

Ουκρανία: Ποινή φυλάκισης για υπόθεση διαφθοράς στον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου

23:15

Επιφυλακτικότητα στην Wall Street μετά το τεχνολογικό sell off

23:03

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στο Προκόπι Ευβοίας

22:58

Με μικρή άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο παρά το ενδοσυνεδριακό +5%

22:50

Bank of America: Πολλά τα «καμπανάκια» για τις αμερικανικές μετοχές - «Κατοχυρώστε κέρδη»

22:47

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο

22:33

Οι ΗΠΑ βίωσαν τη δεύτερη πιο θερμή της άνοιξη που έχει καταγραφεί ποτέ

22:15

ΥΠΑΑΤ: Πρόσκληση ύψους 4 εκατ. ευρώ για τον χωροταξικό σχεδιασμό στις υδατοκαλλιέργειες