BACKSTORY

Αποφάσεις και αποχές - Συμφωνία για τηλεθέρμανση - Συμβολαιογραφικό τέλμα

21-10-2024 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αποφάσεις και αποχές - Συμφωνία για τηλεθέρμανση - Συμβολαιογραφικό τέλμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αποφάσεις και αποχές

Θέλω να σας πω πως οι ανακτήσεις δεν πάνε καλά. Και όσο οι ανακτήσεις δεν πάνε καλά τόσο οι εταιρείες διαχείρισης ζορίζουν την κατάσταση και συχνά παίρνουν ανάποδες αποφάσεις. Οι δικηγόροι της Αθήνας πάντως για την προστασία ευάλωτων πολιτών και δανειοληπτών, κατέρχονται σε στοχευμένες αποχές από 21 έως 29 Οκτωβρίου από τις διαταγές πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης των Τραπεζών και funds αλλά και συνεχίζουν τη στοχευμένη αποχή από 22 έως και 29 Οκτωβρίου λόγω του νέου δικαστικού χάρτη (που αυτό αποτελεί μια άλλη συζήτηση).

Συμβολαιογραφικό τέλμα

Επίσης υπάρχει συμβολαιογραφική δυσκολία μέχρις αδυναμία να προχωρήσουν πολλές αγοραπωλησίες ακινήτων λόγω του φόρτου εργασίας των συμβολαιογράφων όσο προχωρούμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς. Οι περισσότεροι συμβολαιογράφοι δηλώνουν πως αναλαμβάνουν ακίνητα τώρα και θα καταφέρουν να τα μελετήσουν τον Ιανουάριο. Και θετικό δεν το λες ούτε αυτό...

Η πτώση συνεχίζεται

Η πτώση των επιτοκίων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, λένε οι τραπεζίτες, οι οποίοι αναμένουν άλλη μια μείωση μέσα στον Δεκέμβριο και ταχεία αποκλιμάκωση την ερχόμενη χρονιά. Και αυτό γιατί οι χώρες του Βορρά και κυρίως η Γερμανία έχουν μεγάλα ζόρια. Γι' αυτό άλλωστε μιλούν όλοι.

Επενδυτική στάση

Σιγά σιγά μπήκαμε επενδυτικά στην περίοδο του προβληματισμού που είναι και μεγάλος και δύσκολος για τις αμερικανικές εκλογές. Έτσι, οι αναλυτές ακούν, βλέπουν αλλά δεν ακουμπούν πια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τα πονταρίσματα στο πετρέλαιο

Πάντως αυτό που μου προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι ενώ στη Μέση Ανατολή η κατάσταση έχει ξεφύγει, το πετρέλαιο έχασε σε χρόνο dt τα όποια κέρδη είχε δει τις τελευταίες εβδομάδες. Η εξέλιξη αυτή δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι προσδοκίες των παικτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι θετικές. Δείχνει επίσης ότι ποντάρουν ότι η σχέση Ισραήλ - Ιράκ δεν θα φτάσει στα άκρα. Μένει να φανεί αν έχουν δίκιο.

Το κρεσέντο

Πραγματικά είναι άγνωστο πότε θα σταματήσει να αγοράζει μετοχές Intralot η Intracom. Οι ανακοινώσεις για αγορές στο ΧΑ έχουν γίνει καθημερινότητα και ίσως είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Λογικά το φρένο θα μπει όταν γίνει υπέρβαση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου από την Intracom και για λόγους φορολογικούς. Το βέβαιο είναι ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν αγοράζει για να χάσει. Κάτι θα έχει στο μυαλό του ειδικά τώρα που παίζονται σημαντικοί διαγωνισμοί στις ΗΠΑ για την Intralot.

Αγκάθι

Αγκάθι αποτελεί εδώ και καιρό η θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία για την οποία γίνεται προσπάθεια πώλησης επί μακρό διάστημα. Και δεν έφταναν όλα τα άλλα ήλθε και το πρόστιμο 33,5 εκατ. ευρώ από τις ρουμάνικες φορολογικές αρχές για να δέσει το γλυκό. Βέβαια οι κοντινοί επισημαίνουν ότι μιας και το πρόστιμο αφορά σε προηγούμενη χρήση βαραίνει τη σημερινή μητρική, όπερ και δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων ρουμανικών αρχών που εξετάζουν την πώληση. Ίδωμεν.

Συμφωνία για τηλεθέρμανση

Η λύση που «κλείδωσε» για τα χρέη ύψους 125 εκατ. ευρώ των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης, και η οποία επέτρεψε την έναρξη λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία πριν από λίγα 24ωρα, πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα στο ΥΠΕΝ. Εκτός από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου θα δώσει επίσης η διοίκηση της ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου.

Για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας οι οφειλές ανέρχονται σε 111,33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την τηλεθέρμανση Κοζάνης σε 16,36 εκατομμύρια. Η συμφωνία προβλέπει την κάλυψη του 1/3 των χρεών από την πολιτεία, του 1/3 από τη ΔΕΗ και του υπόλοιπου ποσού από τους δύο Δήμους, μέσω του ειδικού τέλους ΑΠΕ το οποίο καταβάλλουν οι φωτοβολταϊκοί και αιολικοί σταθμοί που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην επικράτειά τους. Επίσης, το ειδικό τέλος ΑΠΕ θα αξιοποιηθεί για τη συγκράτηση της τιμής της τηλεθέρμανσης. Άμεσα αναμένεται να κατατεθεί Βουλή από το υπουργείο σχετική ρύθμιση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:35

Ιαπωνία: Επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός ενισχύοντας τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων

08:26

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ποιοι προλαβαίνουν ακόμη επιδότηση έως 36.000 ευρώ

08:19

Επτά χώρες καλούν το Ισραήλ να «βάλει τέλος στην επέκταση» του εποικισμού της Δυτικής Όχθης

08:15

Η Διώρυγα του Παναμά μειώνει τις διελεύσεις πλοίων λόγω Ελ Νίνιο

08:11

Θα πληρώνατε 10.000 ευρώ για ένα μαρτίνι;

08:10

ΟΗΕ: Νέα «ενδεικτική» ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την επιλογή νέας ή νέου ΓΓ

08:10

Ηλεκτροπληξία και φωτιά: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

08:04

«Παράθυρο» για αύξηση του επιδόματος παιδιού ανοίγουν οι συστάσεις ΟΟΣΑ

08:02

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Τελευταία ημέρα για την υποβολή αιτήσεων

07:45

Υποδομές: Ποιος όμιλος «καπαρώνει» σημαντικό αρδευτικό έργο στη Β. Ελλάδα

07:41

Η Αθήνα απαντά σε Άγκυρα - Η πρώτη συνάντηση της Πρέσβειρας - Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%

07:30

Φοιτητική Κατοικία: Πόσο «ψηλώνουν» τα ενοίκια στην Αθήνα - Οι προσιτές επιλογές και η συγκατοίκηση

07:23

Πετρέλαιο: Επιστρέφουν τα σενάρια για τα 100 δολάρια - Τι σημαίνει για την Ελλάδα

07:15

Παράταση της επιδότησης στο diesel «δείχνει» το ράλι του πετρελαίου - Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

07:11

Το χειρόφρενο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης - Το «μικρό» πορτοφόλι των τουριστών - Το club των μονόκερων που μεγαλώνει

23:57

Αφγανιστάν: Απελευθερώθηκαν μέλη του προσωπικό του ΟΗΕ που είχαν συλληφθεί

23:49

Reuters: Οι 9 βασικοί εμπορικοί εταίροι του Ιράν που κινδυνεύουν από την «οικονομική D-Day»

23:32

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της κουρδικής κυβέρνησης στο συριακό κράτος

23:18

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - «Ξεθώριασε» η ανακούφιση στην αγορά ομολόγων

23:00

«Η Σεούλ παίρνει αυτό που της αξίζει» σχολιάζει η Βόρεια Κορέα

22:43

Η IPO της Anthropic μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ της SpaceX

22:26

Κολομβία: 13 νεκροί από κατάρρευση εδάφους σε παράνομο ορυχείο

22:13

Πιερρακάκης: «Μειώνουμε το χρέος, εξασφαλίζουμε δημοσιονομικό χώρο για τους πολίτες»

21:51

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού

21:39

Ήπιες διακυμάνσεις για τον χρυσό με το βλέμμα σε Fed και ομόλογα

21:16

Η Νορβηγία αναβαθμίζει τη νεοσύστατη ταξιαρχία της στην Αρκτική

20:59

Υψηλό άνω των 3 εβδομάδων για το πετρέλαιο με κερδοφόρο 5 στα 5

20:42

Πυροσβεστική: 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

20:32

Φον ντερ Λάιεν: Εκστρατεία «υβριδικού πολέμου» κατά της ΕΕ

20:22

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ αγόρασε κάστρο του 19ου αιώνα στην Ιρλανδία