BACKSTORY

Αποφάσεις και αποχές - Συμφωνία για τηλεθέρμανση - Συμβολαιογραφικό τέλμα

21-10-2024 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αποφάσεις και αποχές - Συμφωνία για τηλεθέρμανση - Συμβολαιογραφικό τέλμα

Αποφάσεις και αποχές

Θέλω να σας πω πως οι ανακτήσεις δεν πάνε καλά. Και όσο οι ανακτήσεις δεν πάνε καλά τόσο οι εταιρείες διαχείρισης ζορίζουν την κατάσταση και συχνά παίρνουν ανάποδες αποφάσεις. Οι δικηγόροι της Αθήνας πάντως για την προστασία ευάλωτων πολιτών και δανειοληπτών, κατέρχονται σε στοχευμένες αποχές από 21 έως 29 Οκτωβρίου από τις διαταγές πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης των Τραπεζών και funds αλλά και συνεχίζουν τη στοχευμένη αποχή από 22 έως και 29 Οκτωβρίου λόγω του νέου δικαστικού χάρτη (που αυτό αποτελεί μια άλλη συζήτηση).

Συμβολαιογραφικό τέλμα

Επίσης υπάρχει συμβολαιογραφική δυσκολία μέχρις αδυναμία να προχωρήσουν πολλές αγοραπωλησίες ακινήτων λόγω του φόρτου εργασίας των συμβολαιογράφων όσο προχωρούμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς. Οι περισσότεροι συμβολαιογράφοι δηλώνουν πως αναλαμβάνουν ακίνητα τώρα και θα καταφέρουν να τα μελετήσουν τον Ιανουάριο. Και θετικό δεν το λες ούτε αυτό...

Η πτώση συνεχίζεται

Η πτώση των επιτοκίων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, λένε οι τραπεζίτες, οι οποίοι αναμένουν άλλη μια μείωση μέσα στον Δεκέμβριο και ταχεία αποκλιμάκωση την ερχόμενη χρονιά. Και αυτό γιατί οι χώρες του Βορρά και κυρίως η Γερμανία έχουν μεγάλα ζόρια. Γι' αυτό άλλωστε μιλούν όλοι.

Επενδυτική στάση

Σιγά σιγά μπήκαμε επενδυτικά στην περίοδο του προβληματισμού που είναι και μεγάλος και δύσκολος για τις αμερικανικές εκλογές. Έτσι, οι αναλυτές ακούν, βλέπουν αλλά δεν ακουμπούν πια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τα πονταρίσματα στο πετρέλαιο

Πάντως αυτό που μου προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι ενώ στη Μέση Ανατολή η κατάσταση έχει ξεφύγει, το πετρέλαιο έχασε σε χρόνο dt τα όποια κέρδη είχε δει τις τελευταίες εβδομάδες. Η εξέλιξη αυτή δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι προσδοκίες των παικτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι θετικές. Δείχνει επίσης ότι ποντάρουν ότι η σχέση Ισραήλ - Ιράκ δεν θα φτάσει στα άκρα. Μένει να φανεί αν έχουν δίκιο.

Το κρεσέντο

Πραγματικά είναι άγνωστο πότε θα σταματήσει να αγοράζει μετοχές Intralot η Intracom. Οι ανακοινώσεις για αγορές στο ΧΑ έχουν γίνει καθημερινότητα και ίσως είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Λογικά το φρένο θα μπει όταν γίνει υπέρβαση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου από την Intracom και για λόγους φορολογικούς. Το βέβαιο είναι ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν αγοράζει για να χάσει. Κάτι θα έχει στο μυαλό του ειδικά τώρα που παίζονται σημαντικοί διαγωνισμοί στις ΗΠΑ για την Intralot.

Αγκάθι

Αγκάθι αποτελεί εδώ και καιρό η θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία για την οποία γίνεται προσπάθεια πώλησης επί μακρό διάστημα. Και δεν έφταναν όλα τα άλλα ήλθε και το πρόστιμο 33,5 εκατ. ευρώ από τις ρουμάνικες φορολογικές αρχές για να δέσει το γλυκό. Βέβαια οι κοντινοί επισημαίνουν ότι μιας και το πρόστιμο αφορά σε προηγούμενη χρήση βαραίνει τη σημερινή μητρική, όπερ και δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων ρουμανικών αρχών που εξετάζουν την πώληση. Ίδωμεν.

Συμφωνία για τηλεθέρμανση

Η λύση που «κλείδωσε» για τα χρέη ύψους 125 εκατ. ευρώ των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης, και η οποία επέτρεψε την έναρξη λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία πριν από λίγα 24ωρα, πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα στο ΥΠΕΝ. Εκτός από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου θα δώσει επίσης η διοίκηση της ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου.

Για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας οι οφειλές ανέρχονται σε 111,33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την τηλεθέρμανση Κοζάνης σε 16,36 εκατομμύρια. Η συμφωνία προβλέπει την κάλυψη του 1/3 των χρεών από την πολιτεία, του 1/3 από τη ΔΕΗ και του υπόλοιπου ποσού από τους δύο Δήμους, μέσω του ειδικού τέλους ΑΠΕ το οποίο καταβάλλουν οι φωτοβολταϊκοί και αιολικοί σταθμοί που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην επικράτειά τους. Επίσης, το ειδικό τέλος ΑΠΕ θα αξιοποιηθεί για τη συγκράτηση της τιμής της τηλεθέρμανσης. Άμεσα αναμένεται να κατατεθεί Βουλή από το υπουργείο σχετική ρύθμιση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:33

Προϋπολογισμός: Οι κίνδυνοι που απειλούν την ελληνική οικονομία - Τα τρία κακά σενάρια

07:30

Εργάνη: 120.000 περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις τον Οκτώβριο - Καλπάζουν οι χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας

07:22

Dimand - ΦΙΞ: Ξεκινά το μεγάλο project 196 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη, με ξενοδοχείο και κατοικίες

07:20

Ο λογαριασμός του 2026: Πόσους φόρους θα πληρώνουν κάθε μήνα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

07:12

Motor Oil: Αρχές 2026 η ενοποίηση NRG & ΗΡΩΝ - Θετικό και το 4ο τρίμηνο

07:10

Η δυναμική της Credia - Το παζλ των επεκτάσεων του Μετρό - Νέα ήθη και έθιμα

23:55

Οι 10 κανόνες για ευτυχισμένα και ισορροπημένα παιδιά

23:44

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

23:33

Γάλλος στρατηγός: Η χώρα να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο «να χάσει τα παιδιά της»

23:22

ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από COVID-19 και 162 νέες εισαγωγές

23:11

H Fed έριξε βαριά τη σκιά της σε Wall Street και Nvidia - «Βουτιά» 2,16% για Nasdaq

23:00

Απαντά η Αθήνα στη Ζαχάροβα: Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται

22:48

Λιθουανία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου του Βίλνιους

22:34

Ζαχάροβα: H Ρωσία θα απαντήσει κατάλληλα στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία

22:20

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 24,5% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά

22:07

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,5 εκατ. ευρώ

21:58

Ουκρανία: Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της Μόσχας

21:44

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο με το ρωσο-ουκρανικό στο προσκήνιο

21:31

Πτώση για τον χρυσό με φόντο τα επιτόκια

21:30

Μαμντάνι: Δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Τραμπ

21:27

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Στις 11 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόκτηση του 40% στην KXXK Investments

21:21

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ

21:18

Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια στον δήμο Αθηναίων

21:03

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ - Η γνώμη για Τσίπρα

21:00

CNBC: Πώς θα επηρεαστούν οι αμυντικές μετοχές από τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία;

20:51

Κίεβο: «Παράλογο και προκλητικό» το αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

20:41

Μετεγγραφές: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Β’ φάσης για το ακαδημαικό έτος 2025-2026

20:32

ΗΠΑ: Τράπεζες και διυλιστήρια από Κίνα - Ινδία συμμορφώνονται με τις κυρώσεις στη Ρωσία

20:25

Κορκίδης: Ο προϋπολογισμός του 2026 είναι ρεαλιστικός, εφαρμόσιμος και αναπτυξιακός

20:23

Καραμανλής: Αμοιβαία τα οφέλη από τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας