BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:19

Λίβανος: Τουλάχιστον 2.454 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων από τις 2 Μαρτίου

20:07

Το μονοκλωνικό αντίσωμα για τον ιό RSV χορηγήθηκε για 1η φορά στα νεογέννητα στην Ελλάδα

20:05

Νέο άλμα για το πετρέλαιο από την αβεβαιότητα της αμερικανο-ιρανικής εκεχειρίας

19:58

Τραμπ: «Θα τα βρούμε με την Anthropic - Μπορούν να μας είναι πολύ χρήσιμοι»

19:53

Bureau Veritas: «Καμπανάκι» για ΣΕΔΕ 2 και τους κινδύνους υποβάθμισης των ελέγχων εκπομπών

19:47

Συνάντηση με Ράμα και Δελφοί την Τετάρτη για Μητσοτάκη

19:44

Μεξικό: «Προσχεδιασμένη» η επίθεση εναντίον τουριστών στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν

19:36

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): «Oι ελληνικές τράπεζες είναι στην καλύτερη θέση των τελευταίων πολλών ετών»

19:23

ΛΑΝΑΚΑΜ: 1,14 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2025

19:22

Μεγάλου (Πειραιώς): Κεφαλαιακή πειθαρχία και έμφαση στην αξία των μετόχων – Διανομές 5 δισ. έως το 2030

19:22

Η Ρωσία κατέλαβε 1.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών στην Ουκρανία μέσα στο 2026

19:13

Qualco: Αύξηση εσόδων 17% το 2025 - Σημαντική ανάπτυξη στο 1ο έτος ως εισηγμένη

19:10

Kυβέρνηση μειοψηφίας στη Ρουμανία μετά την αποχώρηση των Σοσιαλδημοκρατών

19:09

Πτωτικό 2 στα 2 στις ευρωαγορές

18:59

Θεοδωρικάκος: Η γαλάζια οικονομία, σημαντικό κεφάλαιο της Ελλάδας του αύριο

18:55

Γουόρς: «Οι αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική θα λαμβάνονται ανεξαρτήτως πιέσεων»

18:48

E.In.S.: Στα 2,77 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2025, πρόταση για μέρισμα 0,06 ευρώ/μετοχή

18:46

Πετρέλαιο: Από τον πανικό στην ανακούφιση και ξανά πίσω – Το χρονικό της κρίσης

18:44

Alpha Bank: Κάτω από 5% το εν δυνάμει ποσοστό της Goldman Sachs

18:44

Ταχιάος: Καθοριστική για την ανάπτυξη των υποδομών της Ελλάδας η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

18:41

Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε 433.074 ίδιες μετοχές έναντι 6,26 εκατ. ευρώ

18:39

Δήμας: «Η κρίση πλήττει οριζόντια όλα τα μέσα μεταφοράς» - Οι προτάσεις στους υπουργούς της ΕΕ

18:34

ΔΑΑ: Μεικτό μέρισμα 0,662 ευρώ ανά μετοχή

18:30

Σε αποτίμηση έως και 200 δισ. δολάρια στοχεύει η Revolut

18:25

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα Τραμπ - Μόνο το 26% τον θεωρεί συγκροτημένο

18:17

Η Volkswagen μειώνει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα κατά ένα 1 εκατ. αυτοκίνητα

18:12

Ο Τραμπ ζητά από το Ιράν να απελευθερώσει γυναίκες που απειλούνται με εκτέλεση

18:07

S&P 500: Στις 7.600 μονάδες ανεβάζει τον πήχη η JP Morgan

18:05

Τουρνάς: «Η φετινή αντιπυρική περίοδος αναμένεται ιδιαίτερα απαιτητική»

17:52

Το ΣτΕ ανέστειλε προσωρινά την κατασκευή νέων κτιρίων σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στον Μύτακα Μήλου