BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:10

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Νεάπολη - Τέσσερις τραυματίες

15:09

Νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου στη Gaia Επιχειρειν

15:07

UBS: Βλέπει πιστωτική έκρηξη στην Ευρώπη - Γιατί ξεχωρίζει η Ελλάδα, τι λέει για τις εκλογές

15:05

ΕΕ: Νέοι κανόνες για τα Airbnb στις περιοχές υπό στεγαστική πίεση - Στους δήμους οι αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα

14:57

Ολλανδία: 24ωρη απεργία των μέσων μεταφοράς κατά των προτάσεων για περικοπές δαπανών

14:48

Πολύ ζεστός καφές: Η συνήθεια που έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

14:43

Rebranding από Renault: Νέα πρότυπα σε ταχύτητα, αποδοτικότητα και ποιότητα

14:42

Η Covenant κατασκευάζει εργοστάσιο στην Σαξονία για την παραγωγή πυραύλων Anthem

14:40

Από την Ιαπωνία στην Ελλάδα: Η JTI στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

14:38

Νέο γύρο συνομιλιών με Ουκρανία και διαμεσολάβηση των ΗΠΑ θέλει το Κρεμλίνο

14:23

Drone έπληξε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων ανοιχτά του Ιράκ - Μπαράζ επιθέσεων σε πλοία στον Περσικό

14:23

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα (ΔΥΠΑ): Ενίσχυση έως 1.438 ευρώ - Ξεκινούν οι αιτήσεις

14:21

Απόβαση μεγάλων funds στην Ελλάδα - Μετά τη Rokos, ακολουθεί το Millennium

14:20

Ταχιάος για την Κυψέλη: «Καμία νέα καθίζηση πάνω από την κατασκευασμένη σήραγγα

14:16

Aqua Montis: Ορεινά αντιπλημμυρικά έργα 123 εκατ. ευρώ σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα

14:16

EY Ελλάδος: AI, δεδομένα και βιομηχανική αριστεία στο επίκεντρο του Business Breakfast στη Θεσσαλονίκη

14:10

ΤτΕ: Αυξημένο κατά 231 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ασφαλιστικών ταμείων το β' τρίμηνο

14:03

Θεμιστοκλέους: Επιπλέον 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ έως τα μέσα Νοεμβρίου

13:58

Βουλή: Στις 16/9 η δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση

13:55

Μητσοτάκης και CEO της Telekom: Η Ευρώπη να αποκτήσει ισχυρή θέση στο παγκόσμιο τεχνολογικό περιβάλλον

13:44

Ισπανία: Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε συγγνώμη μετά τη δημοσίευση άρθρου με «μαύρη λίστα» δημοσιογράφων

13:44

Σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων ετών το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

13:40

Σερβία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 25 Οκτωβρίου

13:37

Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Κεφάλαια άνω των 25 δισ. ευρώ άντλησαν από το 2019 οι επιχειρήσεις από το ΧΑ

13:13

Η Βρετανία χαρακτήρισε «λυπηρά» τα μέτρα που ανακοίνωσε το Ισραήλ εις βάρος της

13:11

Ν. Μπίκας (ΑΕΔΙΚ): Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ζήτηση των ψηφιακών υπηρεσιών για τη Διώρυγα της Κορίνθου – Στόχος μας να εξελιχθεί η Διώρυγα σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό

13:08

Ελβετία: Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό, αναφορές για τραυματίες

13:04

Το Ισραήλ ανοίγει την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία

13:01

Υπ. Ανάπτυξης: Παράταση έως 31/10 για την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ

13:01

Ποια ομάδα αγοράζει ο Λίο Μέσι