BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:24

Bloomberg: Θα πεθάνουμε όλοι από την τεχνητή νοημοσύνη;

11:02

Μητσοτάκης: Σταθερότητα δεν σημαίνει υποχωρητικότητα - Ελληνικός ο πηγαίος κώδικας της «Ασπίδας του Αχιλλέα»

10:47

Άλτμαν (OpenAI): Δεν θα γίνει IPO το 2026 λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια της ΑΙ

10:31

Ομόλογα: Η μείωση του ελληνικού χρέους ασπίδα στην αύξηση του κόστους δανεισμού διεθνώς

10:01

Λαγκάρντ: Η ανάπτυξη δεν είναι «χαμένη υπόθεση» στην Ευρώπη

09:51

ΕΛΑΣ: Οι Ο.Π.ΔΙ. αλλάζουν τον «χάρτη εγκληματικότητας» μέσα στους οικισμούς υψηλής παραβατικότητας

09:41

Χούθι: Χτύπησαν με drones και πυραύλους στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία

09:26

Παπασταύρου: Ενεργειακή δημοκρατία σημαίνει περισσότεροι πολίτες να μπορούν να παράγουν τη δική τους ενέργεια

08:59

48 ώρες στη Ζυρίχη: Μια πόλη, πολλά πρόσωπα

08:51

Tim Cook: Ο άνθρωπος που απέδειξε ότι η Apple μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Steve Jobs

08:46

Φθηνότερο ρεύμα: Ο ρόλος του νέου Χωροταξικού ΑΠΕ στον στόχο για μείωση 30%

08:37

Ένα «κρυφό» εμπόδιο στο μεγάλο επενδυτικό σχέδιο της Ευρώπης

08:29

Σούπερ μάρκετ: Οι νέες τάσεις στις αγορές - Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται στα μικρά καταστήματα

08:26

Apple: Γιατί μπήκε τώρα στα foldables – Η αγορά που θέλει να ανατρέψει

08:20

ΚΑΠ: Πλούσια εμιράτα, φτωχά χωράφια – Ο «κόφτης» των 100.000€

08:08

Δημόσιο: Οριζόντια αύξηση 80 ευρώ το μήνα και «δώρο» 500 ευρώ έως το Ιανουάριο του 2028

08:00

Θεσσαλονίκη: Ανεβάζει ταχύτητα ο τουρισμός – Τα νέα δεδομένα και το στοίχημα της επόμενης ημέρας

23:58

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο

23:37

Ιράκ: Η Βαγδάτη συμφώνησε σε κοινή έρευνα με το Ιράν για πεδία που χρησιμοποιούνται στην εκτόξευση drones

23:15

Ρωσία: Η Rosatom θα αυξήσει τον αριθμό του επιστημονικού προσωπικού της στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ του Ιράν

23:02

Μαρινάκης: Βροχή δισεκατομμυρίων και ανέξοδες υποσχέσεις στην ομιλία Ανδρουλάκη

22:48

Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ σε νοσοκομείο της Βηρυτού

22:19

Τι λέει η Α' Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο για την πλασμαφαίρεση

21:52

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

21:47

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οδηγός που έτρεχε με 188 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ

21:18

Παιδιά σε κίνδυνο: Οι αδυναμίες του συστήματος προστασίας και το στοίχημα της έγκαιρης παρέμβασης

21:05

Ανδρουλάκης: Σταδιακή επαναφορά 13ου μισθού στους ΔΥ και 13ης σύνταξης

20:52

Οι χώρες του Κόλπου θα ενημερωθούν για τη «συμφωνία διαχείρισης του Ορμούζ» τη Δευτέρα στη συνάντηση του Ομάν

20:30

ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: Νέα ευρήματα στο ίδιο δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης

20:22

WSJ: Κινεζικές εταιρείες παρείχαν στο Ιράν δορυφορικές εικόνες στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Ιορδανία