BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

ΗΠΑ: Επερχόμενος καύσωνας απειλεί το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για την 4η Ιουλίου

23:43

Περού: Η υποψήφια της δεξιάς επικράτησε στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

23:34

ΥΠΑΜ Ολλανδίας: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ μετά την Ουκρανία

23:30

Wall Street: Ράλι 2% για Nasdaq, νέο ρεκόρ ο Dow Jones

23:17

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν βοήθεια ύψους 300 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα για τους σεισμούς

23:04

Μελόνι: «Δεν έχω υιοθετήσει αντιαμερικανική στάση σήμερα, ούτε ήμουν υποταγμένη»

22:52

Πιερρακάκης: «Εθνική επιτυχία» το Κέντρο Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΟΜ

22:45

Πέντε νεκροί στη Γάζα από ισραηλινά πλήγματα

22:40

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να απολύει στελέχη ανεξάρτητων αρχών

22:28

Ράλι 4%% για την Alphabet στο ντεμπούτο της στον Dow Jones

22:27

Πετρέλαιο: Άνοδος εν μέσω επιφυλακτικότητας για τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν

22:23

Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Η επέκταση των ισραηλινών εποικισμών Δυτική Όχθη υπονομεύει τη λύση των δύο κρατών

22:09

Saab: Συμφωνία «μαμούθ» 4,83 δισ. δολαρίων με την Πολωνία για τρία νέα υποβρύχια

22:04

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να εμπιστεύονται τα Κέντρα Υγείας - Παραδίδουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ»

21:55

Ευρωβουλευτές ζητούν έρευνα σε βάρος ακροδεξιών κομμάτων για παραβίαση των αρχών της ΕΕ

21:42

Χρυσός: Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή δεν έφεραν «λάμψη» στις τιμές

21:38

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

21:24

Ο «χάρτης» των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων στην ΕΕ: Τι ισχύει στην Ελλάδα

21:18

Les Echos: Η Theon ένα βήμα πριν την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας HGH

21:10

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 1.700 οι νεκροί από τους σεισμούς - Πάνω από 50.000 οι αγνoούμενοι

21:00

Η αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ θα διεξαχθεί αποκλειστικά από το Ιράν

20:48

Κικίλιας: Ναυτιλία και ενέργεια θα καθορίσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα 25 χρόνια

20:41

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Μεταβίβαση τριών οριζοντίων ιδιοκτησιών έναντι 1,95 εκατ. ευρώ

20:28

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για περιορισμό της επιστολικής ψήφου

20:19

ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμίας υποβολής Δηλώσεων Πληροφοριών Συμπληρωματικού Φόρου

20:05

Μητσοτάκης: «Το απόθεμα της αξιοπιστίας μας θα είναι βασισμένο στο τι είπαμε και τι κάναμε»

19:48

Πυροσβεστική: 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς

19:39

Eurobank: Νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ο John Hollows

19:30

Allianz: Η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη της ανάκαμψης, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

19:26

Ρωσία: Οι ελλείψεις καυσίμων εξαπλώνονται σε δεκάδες περιοχές μετά από τις ουκρανικές επιθέσεις