BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Iσραήλ: «Ο επόμενος ΓΓ του ΟΗΕ να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και να σταθεί απέναντι στον αντισημιτισμό»

23:45

Πρίγκιπας Χάρι, Έλτον Τζον και άλλες διασημότητες θα πληρώσουν 9,5 εκατ. λίρες στη Daily Mail

23:34

Η Λάιεν καταδικάζει μαζί με ευρωπαϊκές χώρες το σχέδιο του Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

23:18

Wall Street: Crypto και πρώτες ύλες στήριξαν την αγορά - Απώλειες στην εβδομάδα

22:56

Apple: Περικοπές άνω των 200 θέσεων εργασίας σε Siri και Vision Pro

22:43

Τουρκία για Νετανιάχου: «Χρησιμοποιεί μικροπολιτικές τακτικές για εκλογικά οφέλη»

22:21

ΟΗΕ: Η Ροντρίγκες Μπίρκετ προηγείται στη δεύτερη άτυπη ψηφοφορία του ΣA για τον επόμενο Γενικό Γραμματέα

22:00

Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 6% στην εβδομάδα για το Brent υπό τον φόβο νέων κυρώσεων στο Ιράν

21:43

Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ

21:33

Εβδομαδιαία κέρδη 5% για τον χρυσό

21:18

Μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν επιλογές για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς εμπλοκή της Συμμαχίας

20:54

Ντάλιο: «Πουλήστε ομόλογα, αγοράστε χρυσό και Bitcoin καθώς πλησιάζει κρίση χρέους»

20:35

Γαλλία 2027: Όλοι οι «παλιοί» θέλουν το Ελιζέ - Γιατί η εμπειρία γίνεται το νέο trend

20:27

Ρωσία: Το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το Mediazona «ξένο πράκτορα»

20:07

Πρόστιμο 825 εκατ. ευρώ στην Uber από την Ολλανδία για παραβίαση του GDPR

19:54

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 28 Αυγούστου

19:45

Σουηδία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από επίθεση με σπαθί σε λύκειο

19:27

Broadcom: Συζητά χρηματοδότηση 80 δισ. δολαρίων για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

19:23

Ουκρανία: Έξι νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρίβιι Ριχ

19:09

Ευρωαγορές: Κέρδη μετά το αρνητικό 7x7 αλλά απώλειες στην εβδομάδα

18:59

«Αντισημίτης δικτάτορας» ο Ερντογάν, λέει ο Νετανιάχου

18:43

Κροατία: Υπό κράτηση Ουκρανός ύποπτος για την έκρηξη στον αγωγό Nord Stream

18:24

BBC: Οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία έφθασαν τους 241.088 στρατιωτικούς

18:04

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά χωρίς… τυμπανοκρουσίες

17:57

Πύρινο μέτωπο και στην Αρκαδία - Επιχειρούν 5 εναέρια μέσα

17:56

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022 η επιχειρηματική δραστηριότητα

17:42

Ημέρα ανόδου για τα κρυπτονομίσματα

17:41

Μακρόν, Μπέρναμ και Μερτς θα συμπροεδρεύσουν σε συνάντηση για την Ουκρανία

17:31

UBS: Τέλος η εποχή των φθηνών τροφίμων - Οι 5 καταλύτες που αλλάζουν το τοπίο

17:28

Στο «κόκκινο» η κίνηση στα λιμάνια - Πάνω από 80.000 αναχωρήσεις έως την Κυριακή