BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Τραμπ: «ExxonMobil και Chevron έβγαλαν πολλά χρήματα - Δεν μου αρέσει αυτό»

23:38

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία - Αρνείται να αποσυρθεί από τις εκλογές

23:24

Πυροσβεστική: 30 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμούς

23:11

Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street, νέο ρεκόρ για τον Dow Jones

22:52

Ο Ζελένσκι απέπεμψε την πρεσβευτή της Ουκρανίας στις ΗΠΑ ένα χρόνο μετά τον διορισμό της

22:38

«Βουτιά» 5% για το πετρέλαιο με φόντο το άνοιγμα του Ορμούζ

22:23

ΗΠΑ: Ο Τζέι Κλέιτον ορκίστηκε νέος Διευθυντής Εθνικών Πληροφοριών

22:06

Συμβούλιο Ειρήνης: Το Ισραήλ θα αποχωρήσει από τη Γάζα μόνο μετά τον αφοπλισμό της Χαμάς

21:53

Εθνική Ασφαλιστική: Μέτρα στήριξης για τους ασφαλισμένους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

21:39

Πυρκαγιά σε απορρίμματα και χαμηλή βλάστηση στον Βοτανικό

21:22

Σύσκεψη κολοσσών στον Λευκό Οίκο για το πλαίσιο ρύθμισης του κλάδου της ΑΙ

21:10

Η «Οδύσσεια» σπάει ταμεία και η μετοχή της Imax εκτοξεύεται σε ιστορικά υψηλά

20:54

Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο - 18 σε μία ημέρα

20:34

Ολλανδία: Πυρκαγιά σε προστατευόμενο δρυμό - Στάχτη 210 στρέμματα

20:32

Στις φλόγες για 4η νύχτα η δυτική Αττική: Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις 450 πυροσβέστες

20:10

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ελπίζει πως οι πιέσεις προς τη Μόσχα θα φέρουν την ειρήνη το φθινόπωρο

19:56

Ρουμανία: Το ναυτικό ανατίναξε βράχο για να στείλει νερό από τον Δούναβη σε πυρηνικό αντιδραστήρα

19:45

Γιατί οι ΗΠΑ μπήκαν στη διαδικασία να στηρίξουν το γεν μετά από δεκαετίες

19:39

ΗΠΑ: Συμφωνία 3 δισ. δολαρίων με Lockheed και Northrop για αύξηση της παραγωγής Patriot

19:37

Η JP Morgan ρίχνει 750 δισ. δολάρια για προσιτή στέγαση στις ΗΠΑ

19:19

Η Δανία επεκτείνει τη στρατιωτική θητεία από 4 σε 11 μήνες

19:10

Τραμπ: «Το Ιράν μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας συμφωνίας ή της ολοκληρωτικής παράδοσης»

19:01

Άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο τις προσδοκίες αποκλιμάκωσης στο Ιράν

18:59

Πυρκαγιές: Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική τα τελευταία 9 χρόνια

18:47

Βρετανία: Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο άνυδρος που έχει καταγραφεί από το 1836

18:29

Η Visa εξαγοράζει τη BioCatch έναντι 2,4 δισ. δολαρίων

18:22

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έπιασε (και) τις 2.600 μονάδες

18:12

Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας - Ιταλίας με αφορμή το μεταναστευτικό

18:00

Η Ρωσία έπληξε τέσσερα πλοία με εφόδια για την Ουκρανία

17:54

ΗΠΑ: «Τρέχει» με τον ισχυρότερο ρυθμό από το 2022 η μεταποίηση