BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:35

Bloomberg για Ελλάδα: Το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό εγείρει το ενδεχόμενο χαοτικών εκλογών

12:11

ΕΕ: Εξετάζει προσωρινό πάγωμα του πλαφόν τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω του πολέμου στο Ιράν

11:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προσωρινά κρατούμενος ένας εκ των 22 κατηγορουμένων για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη

11:48

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η «γενιά χωρίς καπνό»

11:37

Οι εμπρησμοί από αμέλεια στο στόχαστρο της ΔΑΕΕ για την αντιπυρική περίοδο 2026

11:29

Κίνα: Στάσιμη η βιομηχανική δραστηριότητα τον Μάιο καθώς η ζήτηση αποδυναμώνεται

11:17

Διεθνείς αγορές: Βίοι αντίθετοι για μετοχές και ομόλογα στο τρίμηνο του πολέμου στη Μέση Ανατολή

11:09

ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ τιμάται για την αντίσταση στις πιέσεις Τραμπ

10:59

Από τις 12 Ιουνίου τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

10:55

ΗΠΑ: Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό

10:49

Έρχεται το νέο «Ανακαινίζω» για περισσότερους δικαιούχους και με υψηλότερες επιδοτήσεις

10:33

Μητσοτάκης: Τέλος Ιουνίου η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ για κάθε παιδί χωρίς καμία αίτηση

10:25

Κεραμέως: Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ισότητας στην εργασία

10:22

ΗΠΑ: Μετεωρίτης διαλύθηκε κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα

10:14

Φορέας Ακινήτων: Πώς θα λειτουργήσει η δεύτερη ευκαιρία για τους ευάλωτους οφειλέτες

10:09

Περέιρα (ΕΚΤ): Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δράσει για τον πληθωρισμό νωρίτερα παρά αργότερα

09:54

UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει σε κίνδυνο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας

09:31

Ισραήλ: Η χερσαία επιχείρησή του εναντίον της Χεζμπολάχ επεκτείνεται σε άλλες περιοχές

09:20

Εντός Ιουνίου ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ελευσίνας

09:10

Πάπας Λέων: Απηύθυνε έκκληση για ειρήνη σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές του κόσμου

09:03

Τραμπ: Θέτει νέους σκληρότερους όρους στο Ιράν για το deal της εκεχειρίας

08:52

Ιράν: Το MoU με τις ΗΠΑ προβλέπει αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους 12 δισ. δολαρίων

08:45

Κύθνος: Tο νησί της απλότητας με τις αμέτρητες παραλίες

08:38

Έφτασε στην Ελλάδα η Lululemon – Πού άνοιξε το πρώτο κατάστημα

08:29

Η χώρα που «τρέλανε» τους δημογραφικούς δείκτες - Εμφανίζει baby boom όταν όλες οι άλλες καταγράφουν απώλειες

08:18

Η Ελλάδα στην κορυφή των εποχικών ανατιμήσεων στα Airbnb

08:11

Ο κρίσιμος Ιούνιος των 510 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του ΟΣΔΕ 2026

08:07

Καύσιμα: Οι χώρες όπου η βενζίνη παραμένει σχεδόν… δωρεάν παρά τον πόλεμο στον Περσικό

08:00

Σημάδια σταθερότητας στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Ιούνιο

23:58

Έδεσσα: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών