BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:45

Ριφιφί: Η πραγματική ιστορία πίσω από τη «ληστεία του αιώνα»

11:40

H Fitch αναβάθμισε το outlook της τουρκικής οικονομίας - Αμετάβλητη στο BB- η αξιολόγηση

11:23

Ιράν: Οποιαδήποτε επίθεση θα αντιμετωπιστεί ως ολοκληρωτικός πόλεμος εναντίον μας

11:10

Συνάντηση Εξάρχου με τον σύμβουλο του Τραμπ, Μιχάλη Κράτσιο

10:49

Κολομβία: Έκρηξη σε εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης – Τουλάχιστον εννέα νεκροί

10:34

Αυτοψίες και αποζημιώσεις μετά την κακοκαιρία - Το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών

10:20

Ουκρανία: Ρωσικές επιδρομές σε Κίεβο και Χάρκοβο με 357 drones και 21 πυραύλους

10:14

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αναπροσαρμόζει την στρατηγική του, περιορίζεται η υποστήριξη στην Ευρώπη

10:05

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σημάδια κάμψης στη μετάδοση - «Να εφαρμοστούν καθολικά τα μέτρα»

09:56

Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Καράκας ζητούν την απελευθέρωση του Μαδούρο

09:43

Από το ζυθοποιείο στη σχάρα: Πώς καλλιεργείται κρέας από μαγιά μπύρας

09:39

Δημόσιο: Δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία και μετά την συνταξιοδότηση για 5 κατηγορίες υπαλλήλων

09:25

Οι εξαγορές που «γιγάντωσαν» τη Μασούτης

09:18

Νέο πλαίσιο για τις οικονομικές συναλλαγές στο online gaming

09:05

Prodea Investments: Γιατί κάνει focus στον τουριστικό τομέα

09:00

Τι αυξήσεις έρχονται στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα στα τέλη Ιανουαρίου - Αναλυτικά παραδείγματα

23:57

Ελβετία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά με εγγύηση 215.000 ευρώ

23:43

Γαλλία: Το Πολεμικό Ναυτικό οδηγεί στη Μασσαλία ύποπτο ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου»

23:29

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τη Δευτέρα 26/1

23:15

Δεύτερη σερί «κόκκινη» εβδομάδα στη Wall Street - Κατακρήμνιση 17% για Intel

23:02

Εκπρόσωπος ΕΕ στον ΟΗΕ: Η πολυμέρεια σήμερα δέχεται επίθεση

22:49

Γαλλία: Η Danone ανακαλεί «περιορισμένες παρτίδες βρεφικού γάλακτος»

22:36

Σκέψεις από ΗΠΑ για αποκλεισμό στις εισαγωγές πετρελαίου στην Κούβα - Τι εξετάζει το Μεξικό

22:23

Πέμπτη «πράσινη» εβδομάδα για το πετρέλαιο - Κέρδη πάνω από 2,5%

22:10

Τραμπ σε Ιράν: Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τον Περσικό Κόλπο

21:57

Ουκρανοί και Ρώσοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες το Σάββατο

21:44

Συναγερμός για τη γρίπη: 6χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

21:30

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 52 εκατ. ευρώ

21:17

Εκατοστάρισε το ασήμι - Σε απόσταση βολής από τα 5.000 δολάρια ο χρυσός

21:03

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 30 Ιανουαρίου