BACKSTORY

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

15-10-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής – Το μυστικό των εκατοντάδων – Το deal της Quest

Πρωταγωνίστρια η Τράπεζα Αττικής

Αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Αττικής. Τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αρχίζει η λειτουργία του 5ου πόλου, υγιούς και με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέο προϊόν από την Πειραιώς

Ένα νέο προϊόν, χρηματοδοτικό ασφαλώς, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς για τις βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ. Και να πούμε πως οι εγκατεστημένες βιομηχανίες στις βιομηχανικές περιοχές πληρούν κριτήρια (περιβαλλοντικά και άλλα) που βοηθούν τις τράπεζες να προσμετρήσουν στοιχεία πράσινης ανάπτυξης στις χρηματοδοτήσεις.

Νέες τιμές

Νέες και πιο υψηλές τιμές-στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Εκεί που το 2019, στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούσαν 100 κόκκινα δάνεια, το 2024 στα 100 πράσινα δάνεια αντιστοιχούν πλέον 50 κόκκινα δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Τράπεζες και Servicers, ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ το 2019 και μειώθηκαν σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γεωργίου Βλάχου.

Το μυστικό των εκατοντάδων

Σας λέγαμε παραπάνω για την έγκριση του ενημερωτικού της Τράπεζας Αττικής το οποίο αφού μελετήσαμε ενδελεχώς εκτιμούμε ότι όσοι έχουν μετοχές μέχρι αύριο στο κλείσιμο και μπουν στην αύξηση και πάρουν και τα warrants έχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη. Τόσο από τη δομή της αύξησης όσο και την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας. Προσοχή όμως χρειάζεται με το reverse split καθώς όσοι έχουν κάτω από 100 μετοχές δεν θα λάβουν καμία μετοχή καθώς οι 100 μετοχές θα γίνουν 1. Ανάλογο θέμα θα έχουν και όσοι έχουν μη ακέραιο πολλαπλάσιο του 100. Δηλαδή αν έχει κάποιος 1090 μετοχές θα πάρει 10 νέες μετοχές και για τις 90 θα βγει κλασματικό δικαίωμα 0,9 μετοχών που θα εκποιηθεί με βάση τη νομοθεσία. Οπότε σήμερα τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν το reverse πρέπει να γίνουν οι στρογγυλοποιήσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Την... χρειάζεται

Κάλπασε η μετοχή της Quest χθες μετά τις φήμες για ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Μια πώληση που ο όμιλος Φέσσα παζαρεύει εδώ και μήνες και την χρειάζεται καθώς η άπλετη ρευστότητα του παρελθόντος λόγω επενδύσεων και έργων πληροφορικής αρχίζει να περιορίζεται. Βέβαια η πώληση της ACS σημαίνει ότι η Geopost των 15,7 δισ. ευρώ παγκοσμίως θα βάλει πόδι στην ελληνική αγορά και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:18

Τουρκία–Ιράν: Προσωρινή αναστολή διελεύσεων στα χερσαία σύνορα – Κανονικά το εμπόριο

10:15

Τουρκία: Πενθήμερη αναστολή short selling μετά από βουτιά 5,32% στο Χρηματιστήριο

10:13

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους επικεφαλής πρεσβειών και προξενείων σε Ιράν και Μέση Ανατολή

10:10

Tο φθινόπωρο του 2026 σε πλήρη λειτουργία ο Δαίδαλος

10:05

Αλλάζουν όλα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών

09:59

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά 2026-2027: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές

09:58

ΕΒΕΠ για Μέση Ανατολή: Πληθώρα σοβαρών και πολυεπίπεδων οικονομικών επιπτώσεων

09:53

Μπρατάκος: «Σταθερότητα και στρατηγική θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον»

09:38

Άλμα για το πετρέλαιο: Κίνδυνος εκτίναξης στις τιμές βενζίνης και θέρμανσης - Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

09:21

Πετρέλαιο: Εκτοξεύτηκε έως 13% το Brent - Ανησυχία για τα Στενά του Ορμούζ

09:12

Κλείνουν τα χρηματιστήρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Δευτέρα και Τρίτη

08:56

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Σε εξέλιξη τα αντίποινα του Ιράν, 31 νεκροί στον Λίβανο

08:55

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Ελβετία ζητεί επιστροφή «στη διπλωματία»

08:52

Η αμύθητη περιουσία της Rihanna - Επιστρέφει στη μουσική;

08:27

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεν μετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση - Drone έπληξε τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι

08:25

Βραχυχρόνιες Μισθώσεις: Οι αυστηρότεροι κανόνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η στεγαστική κρίση

08:21

Η αμήχανη προειδοποίηση, οι κίνδυνοι και η ανάγκη

08:15

Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο έτοιμες για «αναλογικές αμυντικές ενέργειες» έναντι του Ιράν

08:12

Στενά του Ορμούζ και πόλεμος: Πόσο αντέχει η ελληνική ναυτιλία;

07:57

Όλα τα μάτια στο Ιράν κι ο Ερντογάν εκτός - Νέο αίμα στο Μαξίμου - Χωρίς Καρυστιανού φέτος τα Τέμπη

07:52

Οι πρώτες αντιδράσεις της Ευρώπης στην κρίση της Μέσης Ανατολής

07:41

Μέση Ανατολή: Κρίσιμη Δευτέρα για αγορές και ελληνική οικονομία

07:39

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να διαρκέσει «4 εβδομάδες ή λιγότερο» - Δεν θα διαπραγματευτούμε, λέει το Ιράν

07:28

Τι έρχεται στην αγορά των Logistics - Η τάση, τα ενοίκια, τα projects

07:20

Επιθετικό «μπάσιμο» της Alpha Bank στα ακίνητα

07:14

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται διπλάσιος φόρος για κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

07:10

Με κομμένη ανάσα - Η αμήχανη ΕΕ - Τα δύσκολα για τη Ναυτιλία

23:58

Ανδρουλάκης: Όλοι όσοι ζητούν ένα κράτος δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και προσωπικής ελευθερίας, τώρα ήρθε η ώρα να ακουστούν

23:37

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει σχεδόν τα μισά αποθέματα πυραύλων του Ιράν

23:15

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή προσέλευση Βαλκάνιων εμπορικών επισκεπτών στην Artozyma